ImageMagick: Grafiikan manipulointi komentoriviltä?

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


ImageMagick on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmistokokoelma komentorivityökaluja grafiikatiedostojen käsittelemiseen. Se toimii myös grafiikan prosessointikirjastona useille ohjelmointikieleille.

ImageMagickin lyhyt historia

John Cristy aloitti ImageMagic-sovelluksen kehittämisen vuonna 1987 DuPontissa työskennellessään. Kaikki alkoi DuPontin David Pensakin pyynnöstä näyttää tietokoneella tuotettuja kuvia 24-bittisillä väreillä 8-bittisessä tietokonemonitorissa, joka pystyy näyttämään vain 256 väriä.

Vuonna 1987 tietokoneiden näytöt, jotka pystyvät näyttämään 24-bittisiä värejä, ovat erittäin kalliita ja melko harvinaisia. John Cristy toteutti onnistuneesti algoritmin, jolla 24-bittiset kuvat voidaan vähentää 8-bittisiin kuviin tai 16,7 miljoonasta vain 256 väriin..

Cristy jatkoi monia samanlaisia ​​tietokonegrafiikkaan suuntautuneita tehtäviä vuosina DuPontissa.

Vuoteen 1990 mennessä John Cristy päätti vapauttaa kuvankäsittelytyökalut. Tuolloin oli saatavilla vain muutama ilmainen kuvankäsittelytyökalu. Mutta ennen ilmaista julkaisua John Cristy joutui saamaan DuPontin johdon hyväksynnän julkaisuun.

Onneksi DuPontin johto sopi ja siirsi ohjelmiston tekijänoikeudet ImageMagick Studio LLC: lle.

ImageMagick julkaistiin ensimmäisen kerran yleisölle ja lähetettiin Usenetiin elokuussa 1990.

Mitkä ovat ImageMagick-käyttökohteet?

Suurin osa meistä on tottunut muokkaamaan kuvia graafisen käyttöliittymän (GUI) avulla nykyaikaisissa työkaluissa, kuten gimp tai Photoshop. Kuvien manipulointi komentorivityökaluilla, mikä nykyään varmasti tuntuu oudolta, ei tee sitä?

Itse asiassa joihinkin tehtäviin GUI-työkalut eivät ole paras valinta. Nämä ovat enimmäkseen eräoperaatioita. Esimerkiksi komentorivityökalua on helpompaa käyttää, jos joudut muuntaa satoja kuvia tiedostomuodosta toiseen.

ImageMagick voi myös prosessoida kuvia dynaamisesti verkkoskripteistä. Nämä ja monet muut vastaavat tehtävät voidaan helposti automatisoida ImageMagick-komentorivityökaluilla.

ImageMagickissa on myös monia integroituja sidoksia, jotta sitä voidaan käyttää ohjelmointikielellä. Monet ohjelmat ja CMS-ratkaisut voivat myös käyttää ImageMagickia kuvankäsittelyyn, esimerkiksi kuvan pikkukuvien luomiseen.

ImageMagick-ominaisuudet

ImageMagick suunniteltiin alun perin kuvasta muuntajaksi, ja se voi muuntaa tarkasti melkein minkä tahansa kuvamuodon muihin kuvamuotoihin.

Muuntamisen lisäksi ImageMagick on myös kirjasto kuvankäsittelyalgoritmeista, joita voidaan käyttää suoraan komentoriviltä tai päästä lukuisten ohjelmointikielten, kuten C, C ++, Perl, Ruby, PHP ja niin edelleen, kautta.

ImageMagick antaa käyttäjille mahdollisuuden yhdistää eräkuvankäsittelytoiminnot skriptiin, joten samaa operaatiosarjaa voidaan soveltaa moniin kuviin tai käyttää alijärjestelmätyökaluna muille sovelluksille, kuten verkkosovelluksille, videon käsittelytyökaluille ja muille grafiikkatyökaluille..

Luettelo luettelosta ImageMagick tuetuista kuvien muuntamisista on vaikuttava, ja siinä on ominaisuuksia, kuten värien kvantisointi, posterointi, valotus, rasterointi, nesteen uudelleenarviointi, läpinäkyvyys, GIF-animaatio, hämärtäminen, terävöittäminen, komposiitti jne..

ImageMagick voi käyttää OpenCL: ää myös graafisen prosessointiyksikön (GPU) hyödyntämiseen kuvankäsittelyssä, mikä pyrkii parantamaan suorituskykyä OpenCL-yhteensopivissa järjestelmissä.

Q8-versio tukee jopa 8-bittistä pikselikomponenttia kohti (24- tai 32-bittinen väri riippuen siitä, onko kuvassa alfa-kanava vai ei), kun taas Q16-versio tukee jopa 16-bittistä pikselikomponenttia (48- tai 64-bittinen väri).

ImageMagick on säievarma ja useimmat algoritmit suorittavat rinnakkain moniytimisissä CPU: issa.

ImageMagick toimii Linux-, Windows-, Mac OS X-, iOS- ja Android-käyttöjärjestelmissä.

Kokeile ImageMagickia

ImageMagick on ilmainen ja avoimen lähdekoodin jakelu Apache 2.0 -lisenssillä. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää, kopioida, muokata ja jaella lähdekoodia sekä avoimissa että omistamissa sovelluksissa.

Voit hakea ImageMagick-lähdekoodin tai ladata käyttövalmiuden version käyttöjärjestelmällesi.

Kaikkien tuettujen alustojen yksityiskohtaiset asennusohjeet ovat saatavissa virallisella ImageMagick-verkkosivustolla. ImageMagickin viimeisin vakaa versio on versio 6.9.3.7, ImageMagick-version 7 saatavana myös beetavaiheessa.

Jos haluat tehdä siitä todella helpon itsellesi, voit hankkia isäntä, joka tarjoaa ImageMagick-palvelun. Tutustu ImageMagick-hosting-vertailusivullemme löytääksesi sinulle sopivan hosting-yrityksen.

ImageMagickin käyttö

Kuvien muuntaminen komentoriviliittymällä ei ole päivittäinen tehtävä, joten ImageMagickin tehokkaan käytön oppiminen voi olla hankalaa, varsinkin jos olet tottunut vain GUI-grafiikkatyökaluihin.

ImageMagick-oppaat ja resurssit

Kun käytät ImageMagickin tehokkaita komentorivityökaluja ensimmäistä kertaa, virallisista lähteistä ja opetusohjelmista voi olla apua. Olemme valinneet joitain opetusohjelmia ja oppimateriaalia, jotka auttavat sinua oppimaan ImageMagic-komentorivin syntaksin:

 • Komentorivivalintakäsikirja on täydellinen kuvaus ja viite ImageMagickin komentoriviliittymästä.
 • Esimerkkejä ImageMagick-käytöstä esittää joukon esimerkkejä käyttämällä ImageMagick-komentoriviltä. Ne kuvaavat kuitenkin myös, mitä voidaan tehdä ImageMagick-sovellusohjelmointirajapinnan (API) avulla.
 • ImageMagick-käyttöopas on PDF-versio aikaisesta ImageMagick-käyttöoppaasta. Vaikka se on vähän vanhentunut, se voi silti olla hyödyllinen.
 • ImageMagick-sovellusliittymän luettelo näyttää kaikki ImageMagick-sovelluksessa käytettävissä olevat sovellusliittymät ja linkit resursseihin.

ImageMagick Books

Vain muutama ImageMagick-kirja on saatavilla, ja ne voivat olla hyödyllisiä resursseja. Ehdotamme silti, että kokeilet joitain ilmaisia ​​verkkoresursseja ja oppaita ennen kirjan ostamista.

 • Michael Stillin lopullinen opas ImageMagickiin selittää, kuinka ImageMagickin ominaisuudet voidaan sisällyttää useisiin sovelluksiin. Tämä kirja on tarkoitettu aloittelijoille ohjelmoijille ja verkkosivujen suunnittelijoille, jotka etsivät automaattista ratkaisua kuvankäsittelyyn.
 • ImageMagick-temppuja: Vapauta ImageMagickin voima tällä nopealla, ystävällisellä Sohail Salehi -oppaan ja vinkien oppaalla, joka sisältää esimerkkejä valokuvien manipuloinnista, logon luomisesta, animaatioista ja täydellisistä verkkoprojekteista. Luvut koostuvat työpajoista, joista jokaisessa on joukko ImageMagick-komentoja tuottamaan yllättäviä ja jännittäviä tuloksia.

johtopäätös

Sen ytimessä ImageMagick on takaisku vuosien 8-bittiseen grafiikkaan, mutta se ei tarkoita, että se olisi vanhentunut tai rajoitetun käytön. Itse asiassa ImageMagickia käytetään edelleen laajasti tietyissä markkinarakoissa.

Luonnollisesti se ei korvaa asianmukaisia ​​valokuvien muokkaussovelluksia, mutta se on eräänlainen asia – ImageMagick on suunniteltu käsittelemään muita asioita, ja se on erinomainen joukossa, otteluoperaatioissa.

Vaikka ImageMagick on suhteellisen vanha ratkaisu, sitä kehitetään edelleen ja se sallii integroimisen tyhjiksi sovellusliittymiensä kautta. Jos joudut muuntamaan kuormituksia kuvia kerralla joutumatta vaivaamaan yksityiskohtaisia ​​grafiikkatyökaluja, kannattaa kokeilla.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map