Google Rankings Gone? Näin voit diagnosoida ongelman

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Se on jotain, jota jokainen verkkosivustojen kustantaja huijaa. Heräät yhden päivän löytääksesi verkkosivustosi on kärsinyt huomattavaa Google-sijoituksen pudotusta. Kaikkien vaikeiden töiden jälkeen, jotka olet tehnyt saadaksesi jalansijaa Googlen hakukoneiden tulossivuilla (SERP: t), menetät paitsi muutaman paikan, mutta kymmenen tai kaksikymmentä tai enemmän voi olla masentava, puhumattakaan osumasta. tuloihisi. Jos sivustosi ei sijoitu, se tarkoittaa, että ihmisillä voi olla vaikeampaa aikaa löytää sinut, mikä tarkoittaa, että he eivät lue sisältöäsi tai osta tuotteita tai palveluita. Mitä sinä teet?

Diagnostiikka Google Ranking Drop

Ensimmäinen askel on diagnosoida Google-sijoituksen pudotus. Verkkosivun sijoitukseen menee niin monia tekijöitä, että voi olla vaikea nähdä heti, mikä sai sivustosi menettämään asemansa. Ja et voi korjata sitä, jos et tiedä mikä on vialla. Joten hengitä syvään, lähestyä tilannetta rauhallisesti ja järkevästi ja ala kaventamaan mahdollisuuksia.

Huomaa: Monet tässä luetelluista ongelmista ja ehdotetuista korjauksista ovat erittäin monimutkaisia, ja ne saattavat taata perusteellisen tutkimuksen yksinään. Keskitymme ongelmien diagnosointiin muutamalla yksinkertaisella ehdotuksella niiden korjaamiseksi. Tutki kuitenkin aina edelleen, ja ymmärrä, että joidenkin ongelmien korjaamiseen voi olla paljon enemmän merkitystä kuin kopion päivittäminen tai käänteisen linkin poistaminen. Tämän oppaan lopussa me’Linkki linkittää sinut joihinkin lisäresursseihin ratkaistaksesi joitain muuttoliikkeisiin liittyviä ongelmia.

Jokainen sivusto on erilainen, eikä ole yhtä ratkaisua, joka toimisi jokaiseen ongelmaan joka kerta. Jos olet epävarma, kysy neuvoa hakukoneoptimoinnin ammattilaiselta (SEO).

Millaista luokituksen pudotusta näet?

Tämä on ensimmäinen kysymys. Verkkosivustot saavat sijoitusta usealla tavalla, joten ennen kuin teet mitään muuta, on tärkeää selvittää, minkä tyyppinen pudotus sivustosi on kärsinyt..

Yhden avainsanan pudotus

Tarkista Google Analytics. Näyttääkö se, että olet menettänyt vain yhden avainsanasi liikenteen? Jos on, missä se avainsana näkyy sivustossasi? Onko se keskittynyt yhdelle sivulle vai jakautunut useille sivuille? Tarkista, onko kyseisillä sivuilla ongelmia.

Voi yksinkertaisesti olla, että hakukäyttäytyminen on muuttunut. Ehkä aiemmin suosittu palvelun termi on antanut tien uudelle sanalle. Saattaa olla yksinkertaista päivittää kopio uudemmalla termillä entisen sijoituspaikan saamiseksi.

Tämän ongelman diagnosointi on entistä vaikeampaa nyt, kun Google on siirtynyt kohti täysin turvallista hakua, ja orgaanisten avainsanojen viitetiedot eivät ole niin helposti saatavilla kuin ennen. Saatat joutua etsimään vaihtoehtoisia työkaluja Google Analyticsin lisäksi saadaksesi avainsanatietoja. Muutamia vaihtoehtoja ovat:

 • WordStreamin
 • SEMrush
 • Google Search Console (aiemmin verkkovastaavan työkalut)

Koko sivuston sijoitus laskee

Jos koko sivustosi pudotti kymmenen tai enemmän paikkoja SERP: issä tai katosi kokonaan, Google-algoritmin päivitys tai manuaalinen rangaistus on todennäköisesti vaikuttanut sinuun.

Google ei yleensä julkaise algoritmien päivityksiä, paitsi uutistoimintojen kattamien lehdistötiedotteiden kautta. Voit kuitenkin seurata kaikkia muutoksia täällä.

Sivustosi ongelmien korjaaminen ja sijaintisi palauttaminen SERP: iin riippuu algoritmin päivityksestä ja siitä, mihin se on luotu käsittelemään, tai manuaalisen rangaistuksen luonteesta. Huomaa, että kun olet säätänyt sivustoasi ongelmien korjaamiseksi, voi viedä hetken, ennen kuin SERP-ohjelmissa tapahtuu muutoksia, koska Googlen on indeksoitava sivustosi uudelleen, ja saatat kilpailla kilpailijoita vastaan, joihin myös päivittää ja yrittää saada heidän sijoituksensa takaisin.

Google-haun ymmärtäminen

Ennen kuin puhumme toipumisesta pudotuksesta sen sijoituksessa’on tärkeää ymmärtää erilaisia ​​tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa Google SERP -sijoitukseen. Aivan kuten lukuisat tekijät vaikuttavat verkkosivuston hakukoneiden sijoitusten määrittämiseen, myös useilla tekijöillä voi olla kielteisiä vaikutuksia. Jälleen kerran, jos et ole teknisesti taitavin verkkovastaava tai et vielä ole varma siitä, mikä aiheuttaa sivustosi putoamisen SERP-arvioihin, ota yhteyttä ammattilaiseen, joka auttaa sinua.

Google-algoritmien päivitykset

Googlen hakualgoritmia päivitetään jatkuvasti pysyäkseen ajan tasalla Internetin kehityksen ja tapojen kanssa, joilla verkkopalvelun julkaiseminen ja etsiminen muuttuvat. Jotkut viimeisimmän muistin suurimmista päivityksistä ovat Mobilegeddon, Pigeon, Pirate, Panda, Penguin ja Hummingbird.

Kun luet nämä tärkeät algoritmit, päivität sinua’Näen sen melkein koko Googlessa’Algoritmipäivityksillä pyritään parantamaan käyttökokemusta. Se, mitä kaikki nämä päivitykset juontavat, on Google-pyrkimys’osa tuottaa korkealaatuisia hakutuloksia. Google yrittää palvella asiakkaitaan hyvin. Jos haluat verkkosivustosi menestyvän hyvin Googlessa’s SERP: t pitkän ajan kuluessa, paras tapa saavuttaa tämä on kehittää korkealaatuinen verkkosivusto ja tuottaa korkealaatuista sisältöä.

 • Mobilegeddon, muodollisesti nimeltään Mobile Update, otettiin käyttöön huhtikuussa 2015, ja sen tuloksena annettiin hakutuloksille etusija mobiililaitteille sopiville verkkosivustoille. Sinulle voidaan antaa anteeksi, jos et antanut’t tunnistaa Mobilegeddon tapahtuneena; vaikutus hakutuloksiin ei ollut yhtä ilmeinen kuin monet olivat odottaneet. Se’on edelleen hyvä idea reagoivalla verkkosivustolla, ja Google tarjoaa jopa ilmaisen työkalun, jonka avulla verkkovastaavat voivat selvittää, onko Google’robotit ajattelevat heidän verkkosivustojensa olevan mobiiliystävällisiä.
 • Paikalliset hakutulokset muutti Kyyhkynen päivitys julkaistiin vuonna 2014. Käyttöönotto koski alun perin vain Yhdysvaltoja, mutta joulukuusta 2014 alkaen Pigeon oli levittäytynyt myös Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Kanadaan ja Australiaan. Itse asiassa Pigeon-päivitys on pyrkimys tarjota osuvampia paikallisia tuloksia.
 • Järjestö kohdisti toistuvat tekijänoikeusrikkomukset Merirosvo päivitys vuoden 2012 alusta. Vaikka alkuperäinen käyttöönotto oli laajaa ja vaikutti hakutuloksiin vain vaatimattomasti, vuonna 2014 julkaistiin erittäin kohdennettu ja erittäin voimakas päivitys. Vuoden 2014 päivitys koski rajoitettua määrää verkkosivustoja, joilla on pitkä ohjelmisto- ja digitaalisen median tekijänoikeusrikkomus. Verkkosivustojen, joihin vuoden 2014 piraattipäivitys vaikuttaa, Google-haun näkyvyys laski jopa 98%.
 • Panda puhui heikkolaatuisesta sisällöstä ja laski sivustoja matalammalle sijoitukselle, jos niiden sisältöä ei pidetty riittävän korkealaatuisena. Pikakorjauksen tarkoituksena on paitsi parantaa nykyisen sisällön laatua, myös varmistaa, että julkaiset vain korkealaatuista sisältöä. Panda osui sivustoihin helmikuussa 2011, ja se on päivitetty yli 25 kertaa viimeisimmällä päivityksellä, joka tuli syyskuussa 2014.
 • Pingviini puhui liikaoptimointiin liittyvistä ongelmista huhtikuusta 2012 alkaen ja löysi sivustoja, joissa oli liian monta optimoitua käännöstä. Esimerkiksi, jos sivustosi myy digitaalikameroita ja sinulla oli tuhansia linkkejä tulossa sivustoosi optimoidulla ankkuritekstillä “osta digitaalikamerat verkossa”, sinut saattaa erottaa Penguin. Pikakorjaus tässä on sivustoosi tulevien optimoitujen linkkien vähentäminen ja ankkuritekstin muuttaminen luonnollisemmaksi ja monipuolisemmaksi. Pingviinia on päivitetty useita kertoja vuodesta 2012 lähtien, viimeksi lokakuussa 2014.
 • Kolibri oli niin hieno nipistys, kukaan ei oikein huomannut sitä, ennen kuin Google ilmoitti siitä – kuukauden kuluttua sen voimaantulosta. Tämän päivityksen on tarkoitus näyttää tuloksia, jotka perustuvat hakulausekkeiden luonnollisempaan sanamuotoon. Esimerkiksi sen sijaan, että sivusto näkyy hakutuloksissa ”paras digitaalikamera”, se saattaa saada enemmän huomiota – ja paremman sijoituksen – käyttämällä luonnollisempia sanamuotoja, kuten ”mikä on paras digitaalikamera, jonka voin ostaa alle 500 dollarilla? ” Hummingbird-päivitys osui Googleen’ydinalgoritmi elokuussa 2013, ja on vastaanottanut kaikki päivitykset tai ainakin kaikki Googlen ilmoittamat päivitykset.

Google luo varmasti tulevaisuuden päivityksiä, jotka ravistavat SERP: itä, joten seuraa muutoksia. Paras tapa ajaa heidät ulos on kuitenkin vain varmistaa, että sisältösi on korkealaatuista ja luonnollista. Kaikua viisautta, jonka Google on välittänyt’s Webmaster Academy: kirjoita yleisöllesi, ei hakukoneille.

Korjaa ja paranna Google-sijoitusta

Jokaisen hyvän verkkovastaavan on ymmärrettävä ja otettava käyttöön hyvät hakukoneoptimointikäytännöt, joita kutsutaan Whitehat SEOiksi. Näiden ongelmien ratkaiseminen antaa sivullesi optimoinnin parhaan hakukoneen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Muotoile robots.txt oikein

Tämän pitäisi olla yksi ensimmäisistä asioista, joita tarkistat. Saatat olla yllättynyt, kuinka moni sivusto jinxi itsensä yksinkertaisilla virheillä robots.txt-tiedostoissa. Robots.txt-tiedosto kertoo hakukoneiden robotit, mitkä sivut indeksoidaan ja mitkä sivuutetaan.

Jos robots.txt-tiedostosi käsittää jostain virheestä robotteja ohittamaan koko sivustosi, et todennäköisesti näy lainkaan SERP: ssä. Tai ehkä olet vahingossa lisännyt sivun, jonka haluat indeksoida. Siirry Googleen ja kirjoita insite: omaverkkotunnus.com (tai .net, .org, riippumatta sivustosi laajennuksesta) nähdäksesi mitä tapahtuu, ja katso tuloksia, joita Google antaa.

Jos sivustosi sivut näyttävät haluamallasi tavalla, robots.txt-tiedostosi toimii todennäköisesti sellaisena kuin sen pitäisi olla. Jos näet vain osittaisia ​​tuloksia, tiedosto saattaa estää joitain sivuitasi. Saatat jopa nähdä viestin, jossa sanotaan, että sivustotietoja ei voida näyttää robots.txt -virheen takia.

Jos epäilet, että robots.txt-tiedosto voi häiritä sijoitusta, tutustu osoitteeseen http://omaverkkotunnus.com/robots.txt. Sivulla näkemäsi kertoo, mitkä sivut Google-robotit käsketään sivuuttamaan. Jos näet robots.txt-tiedostossa luetellut sivut, jotka Googlen pitäisi indeksoida, sinulla on joitain korjauksia.

Muutama tämän tiedoston nopea muokkaus voi viedä asiat uudestaan, vaikka joudut ehkä odottamaan hetken aikaa, kun sivustosi indeksoidaan uudelleen ja hakemisto päivitetään. Nopeuttamiseksi voit pyytää sivustosi indeksointia manuaalisesti Google Search Consolen avulla.

Löydä ja korjaa rikkinäiset linkit

Takaisinlinkki on linkki, joka tulee sivustoosi toiselta verkkosivustolta. Google katsoo, että käänteiset linkit ovat tavallaan äänestyksiä sivustosi vallasta, laadusta ja suosiosta. Jos jostain syystä linkki sivullesi rikkoutuu, menetät positiivisen vaikutuksen.

Taustalinkit voivat rikkoa monista syistä – sivusto, joka linkitti sinuun, linkki linkitetyn sivun tai sitä ei enää ole; olet siirtänyt tai poistanut sivustosi sivun, johon on linkitetty; tai jopa vain yksi pieni kirjoitusvirhe linkkikoodissa voi rikkoa linkin.

Kokeile työkalua löytääksesi rikkoutuneet linkit sivustoosi. Muutamia vaihtoehtoja ovat:

 • Huutaa sammakko
 • Xenu
 • Avaa Site Explorer

Muista, että Google’Algoritmi rakastaa orgaanisia käänteisiä linkkejä, se vihaa spammia keinotekoisesti tuotettuja linkkejä. Se’Sitä ei koskaan kannata maksaa käänteistä tai luoda niitä keinotekoisesti linkkihakemistoihin tai muiden verkkosivustojen kommenttiosiin. Paras tapa ansaita orgaanisia käänteisiä linkkejä on luoda alkuperäistä sisältöä, jota lukijasi arvostavat ja jakavat.

Vanhentunut sisältö

Yksi monista tekijöistä, joiden perusteella Google arvioi sijoittamiensa verkkosivustojen merkityksellisyyttä ja laatua, on sen mukaan, kuinka tuore sisältö on. Jos luot pienen, staattisen verkkosivun ja annat sen vain istua, on todennäköistä, että se ei tee niin hyvin SERP: ssä kuin jos päivittäisit blogia säännöllisesti..

Jos sivustosi on laiminlyöty liian kauan, harkitse sisältösi päivittämistä. Ja jos sinulla ei vielä ole, ajattele blogin lisäämistä. Tuoreen, uuden sisällön julkaiseminen voi hengittää uutta elämää paitsi sivustollesi, myös sijoituksillesi.

Vältä Blackhat SEO -käytäntöjä

Huono SEO: n tai Blackhat SEO: n harjoittelu sivustolla voi sisältää kaiken siitä, kun et tiedä parempaa ja käyttää liian optimoitua ankkuritekstiä, keinotekoisten käänteisten linkkien asettamiseen artikkelikommentteihin ja maksettuihin hakemistoihin tai yrittäen aktiivisesti huijata Googlea piilotetulla tekstillä ja muilla salaperäisillä taktiikoilla. Vaikka nämä temput ovat saattaneet työskennellä aikaisempina vuosina sivuston sijoitusten tehostamiseksi keinotekoisesti, Googlen algoritmi on kehittynyt huomattavasti viime vuosien aikana, ja se pystyy nyt tunnistamaan esimerkiksi piilotetun tekstin, keinotekoiset linkit, oviaukosivut, pysäköidyt verkkotunnukset ja alatunnisteen roskapostin.

Tarkista jälleen kerran Google Search Consolessa viestit, jotka saattavat selittää sijoitusosuuden, ja korjaa ne asianmukaisesti. Seuraa sitten varmasti SEO-käytäntöjä luotaessa uutta sisältöä ja uusia verkkosivustoja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map