CMS: n valitseminen: kuinka valita oikea verkkosivustollesi

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Verkon alkuaikoina suurin osa sivustoista rakennettiin HTML-tiedostoilla – yksi tiedosto jokaiselle verkkosivun sivulle. Kunkin verkkosivun sisällön muuttamiseksi jokainen tiedosto oli muokattava käsin. Sivustojen kehittyessä kehittyneemmäksi, tämä lähestymistapa tuli ongelmalliseksi.

Useiden tiedostojen muokkaaminen käsin on selvästi hidas prosessi, koska sisältöä on vaihdettava joka kerta, kun se ilmestyy. Esimerkiksi verkkosivuston alatunnisteen muuttaminen voi tarkoittaa jokaisen sivun muuttamista erikseen. Tämä oli selvä tapa lisätä virheitä koodiin, ja suurten sivustojen kohdalla se oli epäkäytännöllinen.

Nyt suurin osa verkkosivustoista käyttää taustatietokantaa sisällön pitämiseen. Tällöin sisällönhallintajärjestelmäsi tai CMS tulee sisään.

CMS tarjoaa turvallisen, turvallisen ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän tietokannan sisällön hallintaan vähentäen samalla mahdollisuutta poistaa kriittinen koodi, joka käsittelee asettelua ja rakennetta.

Miksi käyttää CMS: ää?

CMS: n käyttöön on monia pakottavia syitä riippumatta siitä, oletko aloitteleva verkkovastaava tai kokenut web-kehittäjä:

 • Nopeat muokkaukset. CMS antaa sinun sukeltaa tietokannan sisältöön verkon kautta (ja joissain tapauksissa sovelluksen kautta). Yleensä käytät lomaketta, vaikka joidenkin CMS-ohjelmistojen avulla voit muokata sivun sisältöä suoraan esikatseluna.
 • Turvallinen vuorovaikutus tietokannan kanssa. CMS auttaa hillitsemään tahattomia muokkauksia hallitsemalla tapaa, jolla tallennat ja luot sisältöäsi. Tämä voi auttaa estämään hämmentämästä tietokantaa vahingossa, koska et ole vuorovaikutuksessa suoraan sen kanssa. Muutama CMS ei käytä lainkaan tietokantaa, vaikka tämä on harvinaista.
 • Käyttäjäystävällinen sisällön koostumus. CMS-järjestelmät tarjoavat helppokäyttöisiä sisällön koostumusta ja median lataustyökaluja sekä yksinkertaisia ​​muotoiluohjaimia houkuttelevien asettelujen luomiseksi. Useimmat tarjoavat mahdollisuuden esikatsella työtä ja tallentaa luonnoksia.
 • Helppokäyttöinen sisällönhallinta. Sinun ei tarvitse HTML-tietämystä verkkosivustosi muokkaamiseen, jos käytät CMS: ää, koska muokkaustyökalut ovat saatavilla, ja opittavaa on vain vähän. Joissakin CMS-järjestelmissä on monimutkaisia ​​asettelueditoijia, jotka tarjoavat WYSIWYG-koostumustyökaluja tai joiden avulla voit muokata sivun sisältöä suorassa näkymässä.
 • Vähemmän web-suunnittelulaskuja. Kun käytät CMS: ää, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä verkkosivustojen suunnittelijaan joka kerta, kun haluat lähettää uuden blogin, ladata uuden kuvan tai muuttaa sivusi sisältöä.
 • Tutustunut sivuston hallintaan. Jos sinulla on useita sivustoja, tietosi ja taitosi ovat täysin siirrettävissä muihin sivustoihin, joissa käytetään samaa alustaa – vaikka se toimisi eri tavalla. Tämä helpottaa useiden verkkosivustojen hallintaa joutumatta oppimaan erilaisia ​​järjestelmiä ja hallintatyökaluja.
 • automaatio. CMS voi automatisoida tietyt sisällön jakelun näkökohdat, kuten RSS-syötteen luominen luomasi sisällöstä. Se voi myös ajoittaa viestit tulevaan päivämäärään, joten voit kerätä sisältöä etukäteen sen sijaan, että julkaista sitä heti, ja syöttää sosiaalisen median tileillesi, verkkokauppaan ja muuhun.
 • Joustavuus. Monilla CMS-järjestelmillä on vakiintuneet käyttäjäyhteisöt, jotka laajentavat niiden ulottuvuutta ja hyödyllisyyttä laajennuksien tai laajennusten avulla. Ja koska ulkoasu ja muotoilu ovat erillisiä, sivuston on suhteellisen helppo “reskinoida” kytkemällä uusi teema – häiritsemättä sisältöä. Joissakin CMS: issä on myös sisäänrakennettu sähköpostimarkkinointi- ja foorumityökalut.

CMS: n valitseminen

Joten olet vakuuttunut CMS: n eduista ja olet valmis tarkastelemaan vaihtoehtoja. Tutkittaessa on mielessä kolme asiaa:

 1. Mitä tiedät jo? Jos olet työskennellyt WordPressin kanssa aiemmin, pysyminen samassa järjestelmässä seuraavalle sivustollesi voi parantaa tuottavuutta. Jos olet kehittäjä, perus CMS: n valitseminen voi rajoittaa luovuuttasi, kun taas päättömän CMS: n käyttö voi ladata sen.
 2. Mitä tietokanta- ja skriptikieliä aiot käyttää? Jälleen, jos sinulla on kokemusta PHP: stä ja MySQL: stä, saattaa olla haitallista valita esimerkiksi Java-pohjainen CMS. Jotkut CMS: t luonnollisesti lainaavat itsensä Linux- tai Windows-palvelimille.
 3. Tarvitsetko laajennettavuutta? Monia CMS-järjestelmiä voidaan parantaa liittimillä ja lisäosilla, jotka voivat muuttaa yksinkertaisen blogin verkkokauppasivustolle, foorumiksi tai jopa täysimittaiseksi verkkosovellukseksi. Uuden sivuston suunnitelmasi voivat ohjata sinua kohti yhtä tai kahta CMS: ää, jotka tarjoavat tarvitsemasi laajennusmoduulit – tai yksinkertaisen tavan kehittää uusi.

30 CMS: ää, jotka on otettava huomioon

Valittavissa on satoja CMS-järjestelmiä, ja niiden välillä on valikoima hintapisteitä ja erikoisuuksia. Tässä on 30 CMS: ää, jotka ovat tunnettuja tai palvelevat erittäin erikoistunutta tarkoitusta:

 1. WordPress: WordPress käyttää miljoonia verkkosivustoja, ja se on tällä hetkellä maailman suosikki CMS. WordPress-käyttäjät hyötyvät yksinkertaisesta kokoonpanosta, helpposta hallinnasta ja yleensä melko turvallisesta koodista. WordPress on hyvä valinta blogeille ja yritysverkkosivustoille, ja tarjoaa hyvän laajennettavuuden muille kuin sivuille ja laajennuksille tarkoitetun bloggaamisen.
 2. Drupal: Hyödyntät Drupalista kaiken, jos sinulla on koodauskokemusta, mutta paluumat ovat valtavat. Drupal ajaa Valkoisen talon verkkosivustoa ja hyötyy lähes yhtä monesta ilmaisesta teemasta ja laajennuksista kuin WordPress.
 3. DynPG: ilmainen avoimen lähdekoodin CMS, saatavana viidellä kielellä, suunniteltu käytettäväksi verkkosuunnittelun ja kuvanmuokkausohjelmien kanssa. Käyttäjät voivat pudottaa koodinpätkiä suunnitteluvaiheessa, ja sitten nämä katkelmat vetävät sisältöä DynPG-tietokannasta.
 4. Eksponentti: toinen avoimen lähdekoodin ilmainen CMS. Exponent pystyy käsittelemään useita käyttäjiä ja rooleja, ja se antaa myös mahdollisuuden muokata sivuja suoraan, poistamalla tarve kirjautua sisään taustasivun hallintapaneelijärjestelmään.
 5. eZ-julkaisu: tämä CMS on kehitetty Symfony-kehyksessä ja julkaistu ilmaiseksi, avoimen lähdekoodin työkaluna. Se on suunniteltu suurille verkkosivustoille eikä ole yhtä ystävällinen kuin jotkut suosituimmista CMS-työkaluista, mutta siinä on useita sovellusliittymiä, jotka tekevät sisällönhallinnasta nopean ja yksinkertaisen.
 6. DotNetNuke: DotNetNuke tai DNN on suunniteltu yrityssivustoille, vaikka kehittäjät voivat rakentaa sivustoja ilman mitään tietoa ASP.NET: stä. Sitä voidaan isännöidä Windows-palvelimella tai pilvessä. Siellä on ilmainen yhteisöpainos, vaikka kaikki toiminnot on varattu maksettuille yritysversioille.
 7. Umbraco: Umbraco on suosittu yrityksissä, jotka jo käyttävät IIS-järjestelmää. Se on avoin lähdekoodi, käyttää .NET-kehystä ja on ilmainen ladata.
 8. bricolage: ”Suunniteltu vakaville hakkereille”, Bricolage on suunniteltu räätälöintiin ja erittäin suurten sivustojen hallintaan. Se sisältää ominaisuuksia, kuten tiedostojen uloskirjautumisen, joka estää useita käyttäjiä työskentelemästä samalla sisällöllä.
 9. Siirrettävä tyyppi: Alun perin sama kuin WordPress, Movable Type ei ole onnistunut kasvamaan samalla tahdilla, ehkä siksi, että se ei ole avoin lähdekoodi. Perl-koodattu, sillä on pienempi käyttäjäyhteisö, ja se voi olla vähemmän käyttäjäystävällinen aloittelijoille verrattuna kilpaileviin työkaluihin. Kriittisesti liikkuva tyyppi luo staattisia tai dynaamisia sivuja.
 10. b2evolution: b2evolution ottaa sisällönhallinnan ja kääntää sen päähänsä. Sen sijaan, että rakentaisi viestejä, sivuja ja muita sisältötyyppejä, b2evolution käyttää kokoelmia sisältöryhmien järjestämiseen. Sillä on sisäänrakennetut omat foorumit ja sähköpostimarkkinointityökalut.
 11. CMSimple: tämä epätavallinen CMS ei vaadi taustatietokantaa, mutta voit silti kehittää useita verkkosivustoja mallipohjien ja laajennusten avulla. Kaikki tästä CMS: stä on tasattu aivan alas, mikä antaa sinulle vaivatonta, mutta hieman rajoitettua kokemusta.
 12. PhpWiki: Tämän CMS: n avulla voit rakentaa tietokirjaston käyttämällä vierailijoiden ja rekisteröityjen käyttäjien tietoja. Se hyväksyy tavalliset MediaWiki-merkinnät.
 13. Joomla!: Joomla! syntyi Mambo CMS: stä, kun kehitysryhmä päätti, että alkuperäinen projekti ei edennyt avoimen lähdekoodin ohjelmistojen hengessä. Se on suunniteltu yhteisön verkkosivustojen ja intranetien perustamiseen, vaikka sen laajennukset sallivat joitain mukautuksia. Aloittelijat saattavat pitää hallintaa hankalina.
 14. Magento: tuhannet verkkokauppasivustot on rakennettu Magento-alustalle, joka on saatavana sekä ilmaisina että maksullisina painoksina. Se on suunnattu suoraan verkkokaupan markkinoille, ja sitä voidaan laajentaa laajennuksilla lisätäksesi erilaisia ​​maksuportteja. Järjestelmän laajentaminen sen ydintoimintojen ulkopuolelle tulee kuitenkin kalliiksi nopeasti.
 15. Järjestelmäviesti: Wikipedia-tiimi kirjoitti MediaWiki alun perin alusta alkaen käsittelemään valtavan käyttäjien lähettämän sisällön kirjaston. MediaWiki on saatavana avoimen lähdekoodin pohjalta, ja se voidaan ottaa käyttöön yli 200 kielellä.
 16. moodle: Moodle on erikoistunut sisällönhallintajärjestelmä, joka on suunniteltu online-oppimateriaalien rakentamiseen ja säilyttämiseen. Tonnia resursseja ja työkaluja on saatavana.
 17. Django: Django on Pythonin CMS, suunniteltu integroitavaksi muihin verkkosivustoihin ja sovelluksiin. Siinä on vetämällä ja pudottamalla -liitäntä, jonka avulla hallintaa ja julkaisemista on helppoa.
 18. Aave: Ghost on isännöity alusta, jonka väitetään tarjoavan enemmän virtaa kuin Medium, mutta vähemmän sotkua kuin WordPress. Tämä CMS tukee Markdown-syntaksia yksinkertaiseen, puhtaaseen ja häiriöttömään lähestymistapaan bloggaamiseen.
 19. ulkoilmassa: tätä avoimen lähdekoodin CMS-järjestelmää markkinoidaan yrityksille, joiden on hallittava online-sisältöä ja julkaistava omia liiketoimintaprosessejaan. Painopiste on turvallisuudessa ja yhteistyössä, tarjolla on oletus- ja pilvivariantteja.
 20. SharePoint: Microsoftin lippulaiva CMS on behemoth sisällönhallintamaailmassa, ja se tarjoaa kaiken asiakirjakirjastoista täydellisiin prosessin työnkulkuihin. Sen hajanainen rakenne ja mahdollisesti monimutkainen yhteistyöluonne tarkoittaa, että sitä käytetään parhaiten yrityksissä, joilla on asiantuntija-apua hankinta.
 21. CMS on yksinkertainen: tämä vakiintunut CMS on ilmainen ja avoimen lähdekoodin järjestelmä, joka on tarkoitettu verkkosivustojen (pikemminkin kuin blogien tai verkkokauppasivustojen) isännöintiin. Se on suunnattu verkkokehittäjille, jotka luovat sivustoja asiakkaille ja ihmisille, jotka tuntevat olonsa mukavaksi koodin käyttämiseen ajoittain.
 22. Geeklog: Geeklog on kompakti, mutta monipuolinen PHP: ssä kirjoitettu CMS, joka käyttää MySQL-, MS SQL- tai PostgreSQL-tietokantaa taustatietokannana. Näet usein Geeklog-paketin Web-palvelimen tarjoamista yhden napsautuksen asennusohjelmista.
 23. habari: Habari on CMS, joka on suunniteltu myös sovellusten rakentamiseen verkossa. Kehittäjiä kannustetaan osallistumaan ja osallistumaan sen kehittyvään kooditietokantaan. Jos käytät jo WordPressiä, siellä on maahantuoja, joka siirtää sisältösi.
 24. PageCarton: Tämä PHP-pohjainen CMS on ilmainen ladata ja käyttää, ja sitä voidaan käyttää Linux-, Mac- ja Windows-koneissa. Koska se on suhteellisen uusi, se on edelleen siirtymässä avoimen lähdekoodin lisenssiin.
 25. PrestaShop: tässä ostossovelluksessa on sisäänrakennettu CMS, joka tekee tuotteen hallinnasta ja järjestelmänvalvojasta helppoa. Löydät suurimman osan sen toiminnoista Back Office -osiossa, kohdassa Työkalut.
 26. Textpattern: web-suunnittelijat nauttivat Textpatternin helppokäyttöisyydestä. Teemat voidaan mukauttaa helposti, ja laajennuksia varten on olemassa plugin-kirjasto.
 27. Intuitiivinen näkemys: suunniteltu ensisijaisesti blogeille, Serendipity on ihanteellinen päiväkirjoihin ja lehtiin. Siellä on pieni kirjastomalli – vain 80 – ja pieni plug-in-kytkin, jonka kanssa voi leikkiä. Vaikka se on yksinkertaista, vähän teknistä tietoa menee pitkälle.
 28. SilverStripe: Yhdistämällä CMS-toiminnallisuus ja sen koodausalusta, SilverStripe on suunniteltu sisällön ja koodin luomiseen vierekkäin.
 29. Shopify: Shopify on kiistatta maailman tunnetuimpia verkkokauppasivustojen rakentajia, ja sen CMS-toiminnallisuus tekee hallinnasta yksinkertaista. Se luo SEO-ystävälliset luettelot, vetämällä ja pudottamalla -hallinnan ja tilastot myymälästäsi suoraan kojelaudalle.
 30. Concrete5: Tämän CMS: n avulla voit muokata sisältöä in situ -sivustolla ilman vaivaa työskennellä epäystävällisen hallintapaneelin tai muodon kautta. Siinä on laajennuskirjasto ja valikoima teemoja aloittamiseen.

Yhteenveto

Jos et käytä CMS-järjestelmää verkkosivustosi sisällön hallintaan, vaihtaminen säästää varmasti aikaa ja rahaa. Tärkeintä on valita oikeanlainen työkalu työhön ja valita CMS, joka vastaa läheisesti tarvitsemiasi toimintoja, laajennuksia ja joustavuutta..

Lisää lukemista ja resursseja

Meillä on enemmän verkkosivustojen kehittämiseen ja hallintaan liittyviä oppaita, oppaita ja infografioita.

Ultimate Guide to Web Hosting

Tutustu Ultimate Guide to Web Hosting -oppaaseen. Se selittää kaiken, mitä sinun on tiedettävä tietoisen valinnan tekemiseksi.

Ultimate Guide to Web Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map