C # -ohjelmointi: Aloita tehokkaiden ASP.NET-sovellusten rakentaminen

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


C # on yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, sidottu hyvin Microsoftin .NET Frameworkiin. Se lausutaan ”c-sharp” kuten nuotti – kuten C: ssä, mutta paremmin (korkeampana). Aivan kuten C ++, se on C-ohjelmointikielen jatko, jonka tärkein lisä on oliokeskeiset ominaisuudet.

Mikä on todennäköisimmin C #: ssä, on, että se on nyt .NET-ohjelmoinnin ensisijainen kieli. Kerralla Visual Basicillä oli tuo kunnia. Mutta vakavimmat .NET-kooderit pyrkivät kohti C #.

Kaksi suurta C # -käyttöä

Yleisesti ottaen on olemassa kaksi tapaa, jolla ihmiset käyttävät C #: itsenäisenä ohjelmointikielenä, kuten käyttäisit C ++: ta, ja palvelimen puoleisena kielenä ASP.NET: lle. Tämä resurssi keskittyy sen käyttöön itsenäisenä kielenä. Katso sen käyttöä palvelinpuolen kielenä ASP-resurssit -sivullamme.

Yleiskielenä C # (yhdessä .NET-kehyksen kanssa) voi tehdä mitä tahansa ohjelmointikielelläsi. Ja koska sitä käytetään Microsoftin tuotteissa, sen avulla voit luoda hajautettuja komponentteja, joita voidaan käyttää muiden ohjelmien sisällä. Se on myös erittäin suosittu kieli Android-sovellusten luomiseen.

C # Historia

C # on .NET-kehyksen suora tulos. Kehys oli kehitetty Simple Managed C: llä – Common Language Runtime (CLR) virtuaalikoneen kanssa yhteensopivalla C-kielellä.

Vuonna 1999 Microsoft päätti rakentaa oman kielensä, joka perustuu C: hen, jota se alun perin kutsui COOL: ksi – lyhenne C: n kaltaisesta esinekeskeisestä kielestä. Se oli hyvin kuin C ++ ja Java, vaikka ajan myötä C # on tullut selkeämmäksi.

versiot

Heinäkuusta 2015 alkaen C #: n versio on 6. Se on aivan eri kieli kuin se oli 13 vuotta aiemmin, kun ensimmäinen versio julkaistiin. Yleiskatsaus uusimman version versioista ja yksityiskohdat on artikkelissa Mikä on Visual C #: n uusi?.

 • V01 (2002): Tämä oli ensimmäinen versio, jolla vakiinnutettiin kielen peruskinta. Se esiteltiin .NET Framework 1.0: n kanssa ja sitä varten. Se julkaistiin Visual Studio 2002. -ohjelman mukana. Oli C # -versio 1.2, joka päivitti sen .NET Framework 1.1 -versioon.

 • V02 (2005): Tämä versio lisäsi paljon pieniä asioita. Erityisen huomionarvoista ovat geneeriset tyypit, jotka auttavat suuresti uudelleenkäytettävän koodin luomisessa. Se julkaistiin Visual Studio 2005: n ja .NET Framework 2.0: n kanssa. Katso lisätietoja C # 2.0: n kielen ja kääntäjän uutuuksista.

 • V03 (2007): Tämä versio oli merkittävä päivitys. Monien muiden ominaisuuksien lisäksi se esitteli laajennusmenetelmiä, joiden avulla kooderi voi lisätä jo koottuun luokkaan. Se julkaistiin Visual Studio 2008: n ja .NET Framework 3.0: n kanssa. Katso yksityiskohdat kohdasta C # 3.0 yleiskatsaus.

 • V04 (2010): Tämä versio esitteli dynaamisen myöhäissidonnan, mikä on paljon helpompaa käyttää .NET-kehyksen ulkopuolella olevien kirjastojen kanssa. Se toimitettiin Visual Studio 2010: n ja .NET Framework 4.0: n mukana. Katso lisätietoja kohdasta Visual C # 2010 uutta.

 • V05 (2012): Tämä versio laajensi huomattavasti kykyä luoda asynkronisia menetelmiä, vähentäen siten kodeista pullonkauloja. Se julkaistiin Visiual Studio 2012: n ja .NET Framework 4.5: n mukana. Katso lisätietoja C # 5.0: n Johdanto uusiin ominaisuuksiin.

 • V06 (2002): Tämä versio on ensisijaisesti päivitetty ja parannettu kääntäjä, mutta on tietysti monia pieniä lisäyksiä. Se toimitetaan Visual Studio 2015: n ja .NET Framework 4.6: n mukana. Lisätietoja on artikkelissa C-6 uutta.

C #: n perusteet

C # ja .NET-kehys ovat erittäin suuri aihe, kuten seuraavista resursseista käy ilmi. Ennen kuin pääsemme heidän luokseen, antakaamme erittäin lyhyt johdanto kielelle. Jos tunnet C ++: n tai Java: n, se näyttää erittäin tutulta.

Mutta jopa C-koodereille se näyttää hieman tutulta. Itse asiassa se ei edes näytä erosta PHP: stä. Joten useimpien ohjelmointikokemusta omaavien ihmisten tulisi löytää C # melko helppo aloittaa.

Tätä tarkoitusta varten aiomme käyttää standardia Hello World! sovellus. Toisin kuin useimmat C # -ohjelmat, tämä on konsoli (teksti) -pohjainen. Ensin esittelemme sen ja sitten selitämme sen. Mutta muista, että tämä on niin yksinkertaista kuin se saa:

// Tämä on HelloWorld-ohjelma…
käyttämällä järjestelmää;
nimitila HelloWorld
{
luokkaohjelma
{
staattinen tyhjä Main ()
{
Console.WriteLine ("Hei maailma!");
}
}
}

Koodin ensimmäinen rivi on kommentti. Kaikkien viivojen tekstiä, joka seuraa kahta viivamerkkiä, ei oteta huomioon.

Käyttäminen kertoo C #: lle, että käytät järjestelmäluokkia, joten kun käytät myöhemmin konsoliluokkaa, sinun ei tarvitse nimenomaan kutsua sitä sellaisenaan System.Console -sovelluksella..

Nimitilan komento ei ole ehdottoman välttämätön. Se tarjoaa tavan rajoittaa luokkien laajuutta. Joten sinulla voisi mahdollisesti olla toinen Hello-luokka eri nimitilassa.

Kun nimitila on asetettu, luomme Ohjelma-luokan. Sitä voitaisiin nimetä mille tahansa, mutta tämä on oletusasetus. Ja se on kuvaava. Luokassa on vain yksi menetelmä: Main (). Ohjelma käynnistyy ja loppuu.

Uskomattoman yksinkertaisen Main () -menetelmämme sisällä käytämme WriteLine () -menetelmää argumentilla “Hello World!” Tämä tekee juuri sen, mitä luulisi: se kirjoittaa rivin “Hello World!” konsoliin. WriteLine-menetelmä on osa konsoliobjektia, jolloin se tietää, mihin rivi tulisi kirjoittaa.

Aika yksinkertainen? No, jopa tämä esimerkki voi tulla monimutkaisempi. Katso Hello World -oppaan esimerkistä 3, mitkä asiat näyttävät, kun haluat käsitellä komentoriviparametreja. Ja tietysti siellä on paljon enemmän. Joten se on resurssien päällä!

voimavarat

Jos olet tosissasi ohjelmoinnista C #: llä, luultavasti on parasta hankkia kirja aiheesta. Verkkoresursseja on monia, mutta ainakin alussa saatat löytää perusteellisen johdannon selkeämmäksi.

Kyse ei ole toisesta tai toisesta. Luonnollinen eteneminen on siirtyä kirjoista, verkko-opetusohjelmiin ja esimerkkeihin, C # -ohjelmoijien yhteisöihin. Mutta todennäköisesti löydät itsesi käyttämään kaikkia kolmea samanaikaisesti.

C # Kirjat

Kirjat ovat loistava tapa oppia monista syistä. Tärkeintä on, että he opastavat sinua tietyn tien läpi. Verkko-opetusohjelmien avulla heidän on usein helppo olettaa tietävän jotain, jota et ole aiemmin käsitellyt. Tässä on pieni luettelo hyvistä kirjoista. Mutta käytettävissä on paljon enemmän ja uusia kirjoitetaan jatkuvasti.

 • Alkaen Visual C # 2012 -ohjelmointi, kirjoittanut Watson et al: hyvä kirja ihmisille, jotka ovat täysin uusia ohjelmoinnille ja haluavat käyttää C # -kieltä.

 • Alku C # olio-ohjelmointi Dan Clark: tämä kirja on keskittynyt olio-ohjelmointiin (usein vaikea konsepti uusille kooderille), esimerkkejä C #: ssä..

 • Ohjelmointi C # 5.0: Windows 8-, Web- ja Desktop -sovellusten rakentaminen .NET 4.5 -kehysohjelmalle, kirjoittanut Ian Griffiths: Tämä on perusteellinen (tosin hieman päivätty) johdanto C #: hen, joka menee syvälle .NET-kehyksen kanssa..

 • Jon Skeet: C # syvyydessä: tämä on melko edistynyt kirja, joka käsittelee C #: n eri versioita.

 • C # 6.0 pähkinänkuoressa: Albaharin ja Albaharin lopullinen viite: perusteellinen ja ajan tasalla oleva ohjekirja (ja jotain johdannosta) C #: lle.

 • Microsoft Visual C # askel askeleelta John Sharp: Tämä kirja ei ole johdanto, vaan pikemminkin perusteellinen ohje kokeneille C # -ohjelmoijille.

Verkkoresurssit

Monet anteliaat ihmiset ovat viettäneet paljon aikaa kokoamalla erinomaisia ​​ja ilmaisia ​​resursseja auttaakseen sinua tulemaan ja kehittymään C # -ohjelmoijana. Tämä luettelo ei todellakaan ole tyhjentävä, mutta se sisältää parhaat verkkoresurssit.

 • Opi C #: tämä on sarja 9 yksinkertaista opetusohjelmaa, jotka opettavat sinulle perusasiat. Luonut oppCS.org. Erikoista on siinä, että opetusohjelmat ovat vuorovaikutteisia, joten voit muuttaa esimerkkikoodia ja nähdä miten se toimii.

 • Postinumero C # Oppitunti: tämä on melko rajallinen opas, mutta ne ovat hyvin perusteellisia kattamissaan aiheissa.

 • C # -opastus absoluuttisille aloittelijoille: Luentoja mieluummin käyttäjille tämä on 25 videojakson sarja, joka opastaa sinut läpi C # -kielen oppimisprosessin. Sen esittelee .NET-ohjelmoija Bob Tabor ja se on yhteensä yli 6 tuntia pitkä. Löydät myös yksittäiset jaksot kanavalta 9.

 • Oppaat Kohta C # Opinto: Tämä tarjoaa 28 lyhyttä opetusohjelmaa, jotka vaihtelevat perusteista aina edistyneempiin aiheisiin, kuten polymorfismi ja nimitilat. Tämän sivuston avulla voit suorittaa jokaisen esimerkin (mahdollisten muutosten lisäksi) ponnahdusikkunassa.

 • Täydellinen C # -opastus: vaikka nimi onkin vähän ylenmääräinen, nämä 49 lyhyttä oppituntia kattavat kielen tärkeimmät näkökohdat – painottaen hyvää luokkaa.

 • Hanspeter Mössenböck C # -ohjeet: täällä on kaksi erilaista opastusta – yksi johdanto-osa ja toinen edistynyt. Sinulla on oltava riittävät tiedot ohjelmoinnista yleensä, jotta pääset niistä paljon irti.

 • Visual C #: n käyttöönotto: viime kädessä kaikki C #: n tiedot sijaitsevat – Microsoftilta itseltään. Tätä voi olla vähän aloittelijoille, mutta se on erinomainen resurssi. Erityisen mielenkiintoista on sen opetusohjelmien sarja.

Online C # -yhteisöt

Joskus et vain pysty selvittämään ohjelmointiongelmaa, ja sinun on puhuttava siitä muiden ohjelmoijien kanssa. Ja on aikoja, jolloin haluat vain keskustella ohjelmointikysymyksistä, projektiideoista tai nirkoista muiden kanssa, jotka jakavat kiinnostuksen kohteesi.

Verkkoyhteisöt ovat loistava paikka tähän.

 • C # Reddit: se on foorumi “Kaikkea olio-ohjelmointikieltä C #.” On myös:

  • Opi C #: paljon vähemmän aktiivinen, mutta hyvä paikka aloittelijoille esitettyihin kysymyksiin.

  • Opi ohjelmointi: yleisiin ohjelmointikysymyksiin.

  • Kaverien ohjelmointi: kytkemiseen muihin koodereihin.

 • Pino ylivuoto: tyyppinen oletuskooderin hangout. Siinä on valtava määrä tietoa.

 • Visual Studio C # -foorumi: Microsoftin oma foorumi. Se ei ole kovin aktiivinen, mutta silti hyvä resurssi. Katso myös heidän ASP.NET for C # Programmers -foorumi.

 • : kolme melko aktiivista foorumia, jotka kiinnostavat C # -ohjelmoijia:

  • C # Keskustelutila

  • C # Oppaat

  • .NET-kehys

 • C-Sharp Corner: antaa sinun kysyä C # -kysymystä. Se on erittäin aktiivinen sivusto.

Työkalut

Visual Studio -alusta tarjoaa kaikki perustyökalut, joita tarvitset menestyväksi C # -ohjelmoijaksi. Mutta on olemassa erilaisia ​​lisäosia ja laajennuksia, jotka saattavat olla hyödyllisiä tietyissä olosuhteissa.

Lisäksi on työkaluja, joita haluat ehkä käyttää Visual Studion ulkopuolella. Tai haluat työskennellä kokonaan Visual Studion ulkopuolella.

 • C # -työkalut: tämä on loistava kokoelma ohjelmointityökaluja, jotka kiinnostavat erityisesti C # -koodereita.

 • Kehitystyökalut ja kielet: tämä tarjoaa linkit kaikkiin Microsoftin kehitystyökaluihin, mukaan lukien Visual Studio ja SDK.

 • MZ-Tools: tämä on kaupallinen Visual Studio -lisäosa, joka tarjoaa erikoistuneita suunnittelijoita, koodimalleja ja paljon muuta.

Yhteenveto

C # (yhdessä .NET Frameworkin ja Visual Studion kanssa) on valtava aihe. Voit viettää koko elämäsi sitä käyttämättä ja koskaan löytää kaikkia sen salaisuuksia.

Se on loistava perusta kaikelle ohjelmoinnille, joka sinun on tehtävä Microsoftin alustalle tai mobiililaitteille. Joten sukella yhteen tai useampaan resurssiin täällä ja siirry matkallesi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map