Web-isännöinnissä käytetyt Web-palvelimet: Yleiskatsaus

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Löydä ylläpito näiden ominaisuuksien avulla Web-palvelimista

 • Apache
 • LiteSpeed
 • Tomcat JSP
 • IIS 7.0
 • nginx

Web-palvelimet ja hosting

Vuonna 1989 luotiin ensimmäinen web-palvelin, joka tunnetaan nimellä CERN httpd, sekä selain nimeltä WorldWideWeb.

Kun ihmiset alkoivat ymmärtää tiedonsiirron tehokkuuden nykyisen Internetin kautta, useita käyttöjärjestelmiä alkoi kehittyä, jotta kaikki teollisuudenalat ja lopulta kansalaiset voisivat vaihtaa tietoja tietokoneiden avulla.

web-palvelin ja hosting

Jos ylläpidät verkkosivustoa, on tärkeää ymmärtää, mitä web-palvelimet ovat, miten ne toimivat ja mikä rooli heillä on verkkosivustosi sisällön toimittamisessa sivuston kävijöille..

Loppujen lopuksi ilman web-palvelimia kukaan ei pääse sivustoosi.

mikä on web-palvelin

Mikä on Web-palvelin?

On mahdollista, että et ole koskaan ajatellut, mitä tapahtuu, kun kirjoitat URL-osoitteen tietokoneesi selaimeen tai napsautat hakutuloksessa löytyvää verkkosivustoa. Itse asiassa saatat vain ajatella, että kun verkkosivustot ilmestyvät tietokoneesi näytölle, se johtuu jonkinlaisesta teknologisesta taikuudesta.

Ja suurimmaksi osaksi tämä on hyvä, jos olet satunnainen Internet-käyttäjä, joka nauttii vain selaamisesta ja löytää sinua kiinnostavia tietoja.

Palvelimien toiminnan ymmärtämisen tärkeys

Jos kuitenkin ylläpidät omaa verkkosivustoasi, Web-palvelimien ymmärtäminen on välttämätöntä menestyksellesi.

Tämä tieto auttaa sinua ymmärtämään paremmin, kuinka sivustosi tiedot toimitetaan sivuston kävijöille, ja jopa auttaa sinua valitsemaan oikea web-hosting-yritys, joka tallentaa kaikki sivustosi tiedot.

Web-palvelimet ovat ohjelmia, jotka käyttävät HTTP: tä (Hypertext Transfer Protocol) palvellakseen verkkosivuja muodostavia tiedostoja, kuten verkkosivustosi muodostavia tiedostoja, sivuston vierailijoille, kun he napsauttavat sivustoasi tai kirjoittavat sivustosi URL-osoitteen verkkoselaimeen.

Xbox Liven projektipäällikkö Jasmine Lawrence selittää kuinka HTTP ja HTML toimivat verkkosivujen toimittamisessa tietokoneellesi.

Ne voivat toimittaa samat tai eri tiedostot satoille sivuston kävijöille milloin tahansa.

Ne ovat myös osa laajempaa ohjelmien verkkoa, jotka auttavat palvelemaan sähköposteja, lataamaan FTP-tiedostoja ja rakentamaan ja julkaisemaan verkkosivusi, kuten sinulla on sivustollasi.

Mitä käyttöjärjestelmiä palvelimet käyttävät?

Palvelimet toimivat yleensä yhdellä kahdesta käyttöjärjestelmät, Linux tai Microsoft Windows.

Suosituin käyttöjärjestelmä, jolla web-palvelimia voidaan käyttää, on Linux, mitä useimmat isäntäyritykset tekevät.

Voit kuitenkin löytää joitain web-isäntiä, jotka isännöivät sivustoasi Windows-käyttöjärjestelmällä.

On olemassa kaksi erilaista verkkopalvelinta, jotka on tietoinen: laitteistopalvelimet ja ohjelmistopalvelimet.

Valitettavasti näiden kahden välillä ei ole aina selvää eroa, mikä tekee asiat hämmentäväksi ihmisille, jotka eivät ymmärrä mitä palvelimet ovat ja miten ne toimivat.

Laitteisto vs. ohjelmisto

Laitteistopalvelimet

Laitteistopalvelin on todellinen tietokone, joka tallentaa verkkosivustosi tiedot ja toimittaa ne sivuston kävijöille, kun he sitä pyytävät napsauttamalla verkkosivustoasi.

Nämä suuret tietokoneet sijaitsevat tietokeskuksissa, jotka ovat turvallisuusryhmän ja muiden turvatoimien, kuten videovalvonnan, hallinnassa.

Tämä video HostDimen Floridan datakeskuksesta antaa sinulle kuvan tietokeskuksen kerroksesta, johon mahtuu yli 9000 palvelinta. Näet myös turvaominaisuuksia, kuten biometriset tukiasemat ja karanteenit.

Tietokeskukset sijaitsevat ympäri maailmaa. Tämä helpottaa sivustosisällön toimittamista kansainväliselle yleisölle, jos sivustosi tiedot tallennetaan palvelimelle, joka sijaitsee lähellä kohdeyleisöäsi.

Tämä johtuu siitä, että mitä lähempänä web-palvelinta on sivuston kävijä, joka pyytää verkkosivustosi näkemistä, sitä nopeammin se pystyy toimittamaan pyynnön.

Fyysinen palvelin, joka sisältää verkkosivustosi tiedot, kuten HTML-teksti, kuvat, CSS-tyylitaulukot ja JavaScript-tiedostot, muodostaa yhteyden Internetiin ja tukee tiedonvaihtoa Internetiin kytkettyjen laitteiden, kuten tietokoneesi, välillä..

Mitä ohjelmistopalvelimet ovat?

Ohjelmistopalvelimet ovat ohjelmistoja, jotka toimivat taustalla Linux- tai Microsoft Windows -käyttöjärjestelmien avulla.

Esimerkiksi HTTP-palvelin vastaa verkkosivustotiedostojen lähettämisestä sivuston kävijöille, koska sillä on kyky ymmärtää URL-osoitteita ja HTTP-protokollia, joita selain käyttää verkkosivujen tarkastelemiseen ja sisällön toimittamiseen sivuston vierailijoille..

Lisäksi FTP-palvelin mahdollistaa tiedostojen lataamisen, ja tietokantapalvelin tallentaa verkkosivustoosi liittyviä tärkeitä tietoja, kuten sähköisen kaupan ajamiseen ja tapahtumien käsittelemiseen tarvittavia asiakastietoja..

Mitä roolia sisällönhallintajärjestelmät (CMS) pelaavat?

Viimeiseksi on olemassa ohjelmisto, joka toimii taustalla ja jonka käyttö edellyttää käyttäjänimien ja salasanojen käyttöä.

Tämä sisältää suositut sisällönhallintajärjestelmät (CMS) kuten WordPress.

Tärkeä muistaa, että ohjelmisto “palvelimet” ovat oikeastaan ​​vain ohjelmistoja, jotka auttavat toimittamaan sivuston sisältöä kävijöille.

Oikein käytettynä termi web-palvelin tarkoittaa oikeastaan ​​fyysistä tietokonetta, joka sisältää ohjelman, joka tallentaa verkkosivustosi tiedot.

kuinka web-palvelimet toimivat

Kuinka Web-palvelimet toimivat

Nyt kun sinulla on hyvä idea, mikä web-palvelin on, on aika katsoa, ​​kuinka ne toimivat, jotta tiedät kuinka verkkosivustosi toimitetaan kiinnostuneille sivuston kävijöille.

Fyysinen varastointi

Jokainen verkkosivustosi muodostava tieto tallennetaan fyysisille verkkopalvelimille turvallisuutta varten.

Kun joku pyytää nähdä verkkosivujasi joko napsauttamalla verkkosivustosi hakutuloksessa tai kirjoittamalla URL-osoitteen, verkkopalvelimellesi lähetetään pyyntö kyseisiä tietoja varten.

miten selaimet toimivat

Kuinka selaimet toimivat

Kun tämä tapahtuu, selaimesi, jota sivustosi vierailija käyttää, kuten Firefox, Chrome tai Internet Explorer, on löydettävä palvelin, jolla sivustosi tiedot sijaitsevat.

Jos se on aiemmin ottanut yhteyttä palvelimeesi, tämä prosessi on helppo, varsinkin jos verkkosivustosi on välimuistissa.

Jos selain ei kuitenkaan tiedä missä palvelimesi on, se voi joutua etsimään IP-osoitettaan verkkotunnusjärjestelmästä.

Kummassakin tapauksessa selain löytää palvelimesi ja lukee sivuston vierailijan lähettämän pyynnön nähdä verkkosivustosi.

Kuinka Web-palvelimet lähettävät tietoja

Verkkopalvelimesi vastaanottaa kaikki verkkosivustosi näkemistä koskevat pyynnöt ja käsittelee ne verkkopalvelimen määritystiedostojen mukaisesti.

Tämä voi tarkoittaa staattisten tiedostojen toimittamista sivuston kävijälle tai toisen sovelluksen käyttöönottoa ja vastauksen odottamista siitä.

Siitä huolimatta kaikki verkkosivustosi näkemistä koskevat pyynnöt on kirjoitettu HTML-tekstinä, joka on ohjelmointikieli, joka kertoo tietokoneen selaimelle, kuinka verkkosivusto tulisi muotoilla.

Tietojen tekeminen käyttäjäystävällisiksi

Jos sait HTML-tekstin tietokoneesi näytöllä sivuston vierailijana, joka pyysi verkkosivun näkemistä, et ymmärrä sitä.

Siksi selaimen on järjestettävä HTML-teksti uudestaan ​​luettavaan muotoon, jonka sivuston kävijät näkevät kirjoitettuna tekstinä ja kuvina.

web-palvelimen optimointi

Web-palvelimen optimointi

Verkkopalvelimellasi on tärkeä rooli verkkosivustosi näyttämisessä sivuston kävijöille.

Ilman verkkopalvelinta, joka sisältää kaikki sivustosi tiedot, sivuston kävijät eivät voisi käyttää sisältöäsi ollenkaan.

On tärkeää, että verkkopalvelimesi toimii hyvin, jotta se voi toimittaa sivuston sisältöä kävijöille niin nopeasti kuin mahdollista.

Tässä on joitain parhaista tavoista varmistaa, että palvelimesi antaa sivuston kävijöille parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

sisällön välimuisti

Web-palvelimen sisällön välimuisti

Sivustosi staattisen sisällön välimuisti, joka on sisältöä, joka ei muutu usein, on hieno tapa nopeuttaa sivuston sisällön toimittamista ihmisille.

Jos verkkopalvelimesi tallentaa staattisen sisällön aktiiviseen muistiinsa, kaikki sivuston kävijöiden näkemät sisällöt esitetään heti, jolloin sivuston vierailijan selaimessa ei tarvitse muuttaa sisältöä luettavissa olevaan muotoon..

Yrityksiä, jotka tarjoavat tämän tyyppisiä palveluita, kutsutaan sisällönjakeluverkoiksi.

Web-palvelimen määritykset

On olemassa useita erityyppisiä web-palvelimia, joiden avulla voit tallentaa sivustosi tietoja.

Jotkut vaativat tiettyjen käyttöjärjestelmien suorittamisen, ja toiset voivat käyttää mitä tahansa käyttöjärjestelmiä, vaikka suositut ovat edelleen Linux ja Windows.

Tällä hetkellä kaksi suosituinta verkkopalvelinta ovat Apache-verkkopalvelimet, jotka toimitetaan ohjelmistopinoina, mukaan lukien Linux, Apache, MySQL ja PHP (LAMP) ja Microsoft IIS (Internet Information Server)..

On myös muita web-palvelimia, kuten NGNIX, Google Web Server (GWS) ja IBM: n Domino-palvelimet.

Riippumatta siitä, mitä verkkopalvelinta hosting-yritys käyttää, on olemassa tapoja optimoida ne toimimaan huippunopeudella:

 • Kirjoita pyynnön tiedot uudelleen, ennen kuin lähetät ne toissijaisiin sovelluksiin
 • Estä pyynnöt tietyillä IP-osoitteilla
 • Tarjoa erilaista sisältöä viittaavien verkkosivustojen perusteella, lähinnä estääksesi linkkejä.

web-palvelimen isännöinti

Kuinka web-palvelimet suhtautuvat web-isännöintiin?

Web-hosting on kaikkien verkkosivustosi muodostavien tiedostojen tallennusprosessi. Web-hosting-yritykset tallentavat sivustosi tiedot verkkopalvelimille ja tämän seurauksena auttavat toimittamaan sivuston sisältöä sivuston kävijöille.

Isännöintipalvelut koostuvat yleensä kaikista itse palvelimeen liittyvistä ylläpidoista, mukaan lukien varmuuskopiot, juurikokoonpanot, katastrofipalautukset, turvallisuus ja käyttöaika.

Valitsemastasi isännöintisuunnitelmasta riippuen on kuitenkin tapauksia, joiden avulla voit hallita paremmin palvelinta, joka tallentaa verkkosivustosi tiedostoja, mukaan lukien kaikki niihin liittyvät ylläpitokysymykset.

hosting-tyypit

Eri tyypit isännöinti

Esimerkiksi, jos valitset omistettu palvelimen isännöintisuunnitelma, jossa vuokraat kokonaisen palvelimen tallentaaksesi sivustosi tietojasi, sinulla on hallinto siinä käytetystä käyttöjärjestelmästä, laitteistosta ja ohjelmistoista.

Voit myös tallentaa valtavan määrän tietoja huolehtimatta palvelimen resurssien loppumisesta.

Toisin sanoen, jos valitset edullisempia vaihtoehtoja, kuten jaettu hosting tai VPS-hosting, et ole vastuussa palvelimen ylläpidosta. Sen sijaan palveluntarjoajasi on.

mitä on otettava huomioon valittaessa isäntä

Mitä tulee ottaa huomioon isäntävalintaa valittaessa

Muista vain, että kun käytät halpoja hosting-suunnitelmia, käytettävissä olevien palvelinresurssien määrä on rajoitettu ja ne jaetaan muiden verkkosivustojen omistajille, joiden sivustotiedot on tallennettu samalle palvelimelle kuin sinun.

Loppujen lopuksi, riippumatta siitä, minkä isännöintisuunnitelman mukana olet, tiedä, että verkkosivustosi tiedot sijaitsevat suurissa tietokoneissa, joita kutsutaan palvelimiksi, jotka käyttävät erikoistuneita, sisäänrakennettuja ohjelmia toimittamaan verkkosivustosi sisältöä niille, jotka sitä pyytävät..

Web-palvelimet usein kysyttyjä kysymyksiä

 • En vieläkään tiedä sitä – mikä on Web-palvelin?

  Jokaisessa olemassa olevassa verkkosivustossa, jossain muodossa tai toisessa, on olemassa tekniikka, jota kutsutaan ”Web Serveriksi” – joka odottaa saapuvia pyyntöjä verkkosivun katselemiseksi.

  Vastineeksi palvelin toimittaa sitten sisällön Web-osoitteeseen, joka ensin pyysi sisältöä.

  Käyttäjät kirjoittavat osoitteen tai napsauttavat linkkiä, joka lähettää pyynnön kyseisessä osoitteessa olevaan verkkopalvelimeen. Sitten verkkopalvelin toimittaa sisällön käyttäjän IP-osoitteeseen.

 • Kuinka web-palvelin vertaa datapalvelinta?

  Vaikka verkkopalvelin käsittelee HTTP-pyyntöjä ja vaihtaa asiakirjoja verkon kautta, datapalvelin ottaa vastaavia pyyntöjä, mutta sen sijaan, että se lähettää asiakirjoja, se lähettää tietoja.

  Yleensä Web-palvelin kommunikoi datapalvelimen kanssa tietojen tallentamiseksi tai noutamiseksi sen sijaan, että vieraileva käyttäjä voi suoraan käyttää tietopalvelinta..

 • Kuinka web-palvelin liittyy pilveen?

  Pilvipalvelun ylläpitämällä verkkosivustolla pilvipalveluntarjoaja yleensä hallitsee verkkopalvelinta ja verkkosovelluksen osia – paitsi jos asiakas käyttää ”virtuaalipalvelinta” – emuloitua tietokonetta, joka on olemassa korkeammalla juurtuneessa tietokoneessa.

  Termi pilvi voi koskea joko normaalia web-isäntää, joten minkä tahansa pilvipalveluntarjoajan kanssa on vain tiedä, ostatko palvelinta vai sovellusta palvelimella.

 • Mitä eroa on verkkosivustolla ja Web-sovelluksella – ja miten se vaikuttaa web-palvelimeen?

  Raja verkkosivuston ja verkkosovelluksen välillä on epäselvä, mutta yleensä verkkosovellus rakennetaan dynaamisesti käyttäjän syötteiden perusteella.

  Milloin tahansa verkkosivustolla on käyttäjän kirjautumisjärjestelmä, se on osoitus monimutkaisemman ”sovelluksen” käynnistämisestä sen Web-osoitteen yhteydessä, jolla se näkyy.

  Joskus verkkosovellus puhuu erittäin tiiviisti web-palvelimen kanssa varmistaakseen, että kun vierailet tietyssä sivuston osassa, tiettyjä käyttäjään liittyviä tietoja lähetetään jokaiselle yksittäiselle käyttäjälle.

  Joten jos olisit käymässä profiilisivulla, verkkosovellus tietäisi lähettää takaisin profiilitietosi

 • Mikä on Web-portti ja miten niitä käytetään?

  Jokainen verkkopalvelin ajaa datapaketteja ennalta nimetyn ”portin” kautta, joka liittyy tietokoneen verkkoajuriin. Oletusarvon mukaan verkkosivustot käyttävät yleisimmin porttia 80, eikä niitä näytetä verkkosivustoa selatessa. Verkkoporttiin pääsee kuitenkin kirjoittamalla: ja numero.

  Joten jos käytät Web-palvelinta tietokoneellasi, voit kehottaa sen toimimaan localhostissa: 8080, missä 8080 on portti ja localhost on ystävällinen nimi tietokoneen kotiosoitteelle. Portit ovat hyödyllisiä nopeiden tietovirtojen asettamisessa, useiden Web-palvelimien ajamisessa samanaikaisesti tai verkkoprotokollien käyttämisessä muille ohjelmistoille kuin web-selaimelle, kuten Skype.

 • Kuinka voin asentaa web-palvelimen?

  Tämä riippuu rajusti kyseisestä käyttöjärjestelmästä ja web-palvelinasovelluksesta. Windows IIS -palvelimelle ohjelmisto on joskus esiasennettu. Sama pätee tiettyihin Java-koneisiin tai Linux-koneisiin, jotka saattavat olla asennettu valmiiksi Apachen kanssa.

  Jotkut verkkopalvelimet voidaan asentaa komentorivin kautta ohjelmointikieliin / rajapintoihin, kuten Python tai NodeJS. Ruby on Rails tulee yleensä Mongrelin tai matkustajan mukana, melkein jokaisella kielen ohjelmoinnilla on yleisimmin käytetty web-palvelin. Jokainen vaatii erityisen asennuksen ja verkkosivustojen arvostuksen.

 • Onko käyttöjärjestelmällä merkitystä Web-palvelimelle?

  Sivuston sisällön katseleminen ei edellytä, että käyttäjällä on sama käyttöjärjestelmä kuin verkkosivustolla. Sivuston ylläpitäjälle on kuitenkin valittava verkkopalvelin, jota tukee sen tietokoneen käyttöjärjestelmä, jolla web-palvelin on käynnissä.

  Jotta asiat olisivat hämmentävämpiä, itse tietokonetta kutsutaan myös “palvelimeksi” – joten palvelin tietokoneen päällä on Web-palvelin. Itse web-palvelin on pala ohjelmistoa, joten sen on oltava yhteensopiva käyttöjärjestelmän kanssa.

 • Kuinka web-palvelimet toimivat?

  Tietokoneessa on käyttöjärjestelmä, joka on kyseisen käyttöjärjestelmän lisäksi sovelluksia. Yleensä tietokoneessa on myös verkkosiru, joka mahdollistaa tulon ja tulon Internetin avulla. Joskus tietokone voi käyttää web-palvelinta sovelluksena. Itse tietokoneella on Internet Protocol (IP) -osoite, jonka yleensä määrittää Internet-palveluntarjoaja.

  Kun signaali lähetetään tiettyyn IP-osoitteeseen tai URL-osoitteeseen (URL) – jonka URL vain “ohjaa” tiedot IP-osoitteeseen verkkotunnuksen nimipalvelimen (DNS) kautta. Joten kun yksi tietokone puhuu toisen verkon kautta, tapahtuu tiedonsiirto kahden IP-osoitteen välillä (joiden välillä tapahtuu jonkin verran uudelleenohjausta).

  Verkkopalvelin on ohjelmisto, joka tulkitsee kyseisen viestinnän ja lähettää takaisin tarvittavat tiedot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map