Tietokannat ja hosting: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Tarkenna hakua tietokantojen tyypin mukaan

 • SQL
 • NoSQL

Tietokannat ja hosting

Lähes jokainen verkkosovellus vaatii tietynlaista tallennusjärjestelmää datalleen ja sisällölleen, ja yleisin tallennustyyppi on tietokanta.

Saatavana on monia erilaisia ​​tietokantavaihtoehtoja, jotka jakautuvat kahteen pääluokkaan – relatiiviseen ja ei-relatiiviseen. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa sekä omat ongelmansa web-isännöinnissä.

Tietokannan käsitteellä voi olla alkuperä ennen laskentaa, mutta tietojen tallennusmallin ensimmäinen käyttö keksittiin 1960-luvulla keinona sallia tietojen tallentaminen joko käytettäväksi muistiin tai pitkäaikaiseen varastointiin muualla kuin muisti.

Siitä lähtien tämä on kehittynyt joukko erilaisia ​​tekniikoita, jotka kaikki ratkaisevat saman alkuperäisen ongelman, mutta tehokkaammin. Nykypäivän tietokantateknologia sopii pääosin kahteen suureen paradigmaan, relaatiotietoihin (enimmäkseen jäsenneltyihin) ja avain-arvo-pareihin (alias NoSQL, enimmäkseen rakenteettomia), ja tietysti on olemassa joitain muita eksoottisia luokituksia.

Relaatiotietokannat tunnetaan pääasiassa mallilla nimeltään strukturoitu kyselykieli (SQL), ja ne keskittyvät tapahtumadatan tallentamiseen. Strukturoimattomat tiedot keskittyvät yleensä joustavuuden lisäämiseen web-sovellusten käyttäjätietoihin, ja niitä käsitellään siten, että tiedot voidaan ”kartoittaa” useiden tietokoneiden välillä helpommin.

Tietokannat ja web-kehitys

Internetin alkuaikoina verkkosivusto oli yleensä HTML-asiakirjojen kokoelma, joka usein luotiin yksittäin. Lopulta ihmiset alkoivat käyttää koodia kuten palvelinpuolen sisältyy, jotta toistuvat sivun osat – otsikko, alatunniste, valikot – voitaisiin koodata kerran ja sisällyttää jokaiselle sivulle. Tämä johti ratkaisuun, jota useimmat verkkosivustot käyttävät nyt: sisällön tallentamiseen tietokantaan.

Nykyään suurin osa verkkosivustoista on tietokantojen tukema. Jotkut ovat hyvin yksinkertaisia ​​tietokantoja, jotka sisältävät pienen blogin sisällön. Toiset ovat uskomattoman monimutkaisia ​​tietokantoja, kuten Amazonin ja Facebookin käyttämät.

Suurin osa verkkosivustojen omistajista ei saa päättää, millaista tietokantaa käytetään. Jos käytät WordPress-, Drupal- tai muuta suosittua sisällönhallinta- tai verkkokauppajärjestelmää, kehittäjät tekevät tietokantavalinnan. Jos kuitenkin rakennat mukautettua sovellusta, sinulla on paljon vaihtoehtoja.

Mitkä tietokantatyypit toimivat parhaiten web-kehitykseen?

Tämä voi olla ladattu kysymys, suurin osa tietokannateknologioista voi olla erittäin joustavia sen suhteen, kuinka sitä voidaan käyttää ja mitä muita ohjelmistoja voidaan käyttää. Jos verkkosovelluksella on tiivistetty tietokerros, sille voidaan yksinkertaisesti sanoa, minkä tyyppistä tietokantaa se käyttää, ja se määrittää itsensä automaattisesti käyttämään kyseistä tietoalustaa.

Suurin kysymys nykyaikaisille verkkosivustoille on, käytetäänkö relaatiotietoa tai jäsentämätöntä tallennustilaa. Ensimmäisen määräävän tekijän tulisi aina olla kehittäjän kokemus. Vaikka esimerkiksi MongoDB-ratkaisu voisi olla paras ratkaisu, jos kehittäjä tuntee paremmin MySQL: n, todennäköisesti MySQL: n ominaisuuksien prototyyppiminen on nopeampaa. Kun tämä on tyhjennetty, NoSQL on rakenteellisesti suunniteltu tietojen säilyttämiseen ilman, että relaatiosuunnitelmia olisi määritettävä. NoSQL: tä ei kuitenkaan ole optimoitu tapahtumadatalle, ja relaatiotietokannat toimivat paljon tehokkaammin tilanteissa, joissa tietorakenne on aina sama.

Kun jäsenneltyihin / jäsentämättömiin kysymyksiin on vastattu, jäljellä olevat päätökset tekniikan valitsemisesta olisi tehtävä sen perusteella, mikä käyttöjärjestelmä, ohjelmointikieli ja pääkäyttäjän käyttöoikeudet ovat saatavilla valitussa Web-isäntässä.

Relaatiotietokannat (SQL)

Relaatiotietokannan hallintajärjestelmät (RDBMS) ovat yleisin tietokantatyyppi. He ovat mitä useimmat ihmiset ajattelevat ajatellessaan tietokantoja.

Relaatiotietokannat koostuvat sarjasta toisiinsa liittyviä taulukoita. Jokainen taulukko sisältää tietoja tietyntyyppisestä yksiköstä – kuten ihmisistä, blogiviestistä, tuotteista, tapahtumista tai yrityksistä. Taulukon jokainen rivi edustaa yhtä tyyppiä olevaa asiaa (esimerkiksi yksi tietty tuote) ja kukin sarake edustaa tiettyä ominaisuutta (esimerkiksi hinta, nimi, väri). Sarakkeet voivat liittyä muihin taulukoihin, esimerkiksi kun blogiviestissä on kirjoittajalle tarkoitettu sarake, joka viittaa kirjailijataulukon riviin.

Useimmat relaatiotietokannat käyttävät komentoihin SQL-muotoista strukturoitua kyselykieltä (SQL), joten relaatiotietokantoihin viitataan nimellä SQL-tietokannat, toisin kuin ei-relaatiotietokannat (ks. Alla).

Relaatiotietokantajärjestelmiä on paljon, mutta harvat niistä muodostavat suurimman osan tietokannan käyttöönottoista, etenkin Internetissä.

 • MySQL – Yksi suosituimmista tietokannan hallintajärjestelmistä. MySQL käyttää WordPressiä, Drupalia ja lukemattomia muita järjestelmiä. Edut ovat erinomainen dokumentaatio, suuri käyttäjäyhteisö ja runsaasti ilmaisia ​​työkaluja tietokantojen mallintamiseen ja hallintaan.
 • MariaDB – Täysin yhteensopiva MySQL-lisäosa, parannetulla suorituskyvyllä ja lisäominaisuuksilla.
 • MS Access – Microsoftin pöytätietokantajärjestelmä. Sitä voidaan käyttää Windowsissa ad-hoc-tietokantapohjaisten sovellusten luomiseen tai yhdistää muihin Windows-alustoihin, kuten SharePoint tai ASP.NET. Pääsyä ei yleensä käytetä verkkosovellustietokannana, vaikka se voisi olla.
 • MSSQL – Microsoft SQL Server, heidän versio täysin varustellusta SQL-tietokantajärjestelmästä. Toimii vain Windowsissa.
 • PostgreSQL – Tehokas ja avoimen lähdekoodin RDBMS, suurin kilpailu MySQL: lle, ja kehittäjien suosima, joka suhtautuu erityisen vakavasti. Sitä pidetään yleensä parempana erityisen monimutkaisissa kyselyissä ja operaatioissa, kun taas MySQL: n ajatellaan yleensä olevan nopeampaa yksinkertaisten kyselyiden aikana.
 • SQLite – tiedostopohjainen tietokantaohjelma, joka on rakennettu kirjastona, joka voidaan lisätä toiseen sovellukseen, eikä sovellukseksi itselleen. Käytetään usein demoissa ja nopeissa prototyypeissä. SQLite on rakennettu Ruby on Rails -sovellukseen (vaikka muita tietokantoja tuetaan).

Kuinka relaatiotietokantaa hallitaan tai rakennetaan

Reliaatiotietokantaa, kuten Microsoft SQL, MySQL tai PostgreSQL, voidaan hallita joukolla ohjelmistotyökaluja, jotka tunnetaan nimellä relaatiotietokannan hallintaohjelmisto (RBDMS tai RDMS)..

Usein nämä tietokantatyökalut asennetaan itse tietokannan rinnalle, mutta joskus voidaan asentaa myös kolmansien osapuolien työkaluja. Kun RDMS on määritetty, tietokannan luomisesta tulee kaavion tärkeä prioriteetti.

Jotkut sovellukset tai verkkosovellukset hallitsevat käyttäjän tietokanta-arkkitehtuuria (kuten CMS) – räätälöityjen ohjelmistojen osalta tietokanta on kuitenkin asennettava organisoidulla ja tehokkaalla tavalla. Täällä on käytettävä monia erilaisia ​​strategioita, joissa taulukon yhdistäminen toiseen on mahdollista käyttämällä “Ensisijaista avainta” “relaatiota” referenssisarakkeena “Vieras avaimena” toisessa taulukossa..

Sellaisella tavalla voidaan rakentaa ”rakenteita” kutsutut tietorakenteet. Nämä kaaviot voidaan kartoittaa siten, että voidaan määrittää ”data mart”, jossa jotkut taulukot sisältävät “tosiasiat” -datan ja muut taulukot sisältävät “mitat”. SQL-lauseet voivat viitata sekä tosiseikkoihin että mittataulukoihin, jotta voidaan luoda useita erilaisia ​​tietonäkymiä eri käyttötarkoituksiin samasta taustalla olevasta tiedosta.

web-hosting-kuponki

Etsitään oikeaa tietokanta-isäntää?
A2 Hosting sijoittui sijalle 1 viimeisimmissä nopeustesteissä. Theu tukee SQL- ja NoSQL-tietokantoja. Tällä hetkellä voit saada jopa 50% alennusta heidän dev-ystävällisestä hosting. Käytä tätä alennuslinkkiä
saada aikaan sopimus.

NoSQL-tietokannat

NoSQL tai ei-relaatiotietokannat eivät noudata relaatiotietokantojen tavanomaisia ​​käytäntöjä. Usein heillä on joustavampi tietomalli kuin RDBMS-tiedoilla, eivätkä ne pakota tietojen normalisointia. Tämä voi nopeuttaa kehitystä ja tehdä sovelluksen tietojen järjestämisestä tarkemman reaalimaailman verkkotunnukselle, jolla ei ehkä ole niin tiukkoja tietomääritelmiä.

Kerättävän tiedon tyypistä riippuen luku- tai kirjoituskyky voi olla huomattava. Hyödyt kuitenkin tapahtuvat perinteisten tietokantajärjestelmien tarjoaman johdonmukaisuuden kustannuksella..

 • MongoDB – todennäköisesti suosituin NoSQL-tietokanta. Mongo on asiakirjakeskeinen ja tallentaa tietoja JSON-muodossa, mikä tekee siitä erittäin yhteensopivan JavaScript-pohjaisten kehysten, kuten Node.js.
 • CouchDB – Hyvin samanlainen kuin MongoDB siinä mielessä, että se on asiakirjakeskeinen ja JSON-pohjainen. Se käyttää kyselykielenään JavaScriptiä (Mongo ei) ja on erittäin saatavissa. Jotkut sen eduista tapahtuvat jatkuvan johdonmukaisuuden kustannuksella: tiedot leviävät järjestelmän kautta ”lopullinen johdonmukaisuus” -mallissa, mikä tarkoittaa, että joskus voi olla aikoja, jolloin vanhentuneet tiedot palautetaan kyselyllä.

Kuinka ei-relaatiotietokantoja hallitaan tai rakennetaan

Avain-arvopareja käyttävät tietokannat voivat olla helpompi asentaa, ja niiden käyttö ei usein edellytä “rakennetta”. Avain-arvotiedot tarkoittavat, että jokaisella dataobjektilla on datan nimi ja tietoarvo, jotka saattavat näyttää {nimi: “maa”, arvo: “Kanada”}, vaikkakin monia erilaisia ​​syntakseita voi olla.

NoSQL-tietokantojen hallinta koostuu komentorivityökaluista, ohjauksesta ohjelmointikielikääreellä tai joskus visuaalisten työkalujen käytöstä MapReduce-prosessin avustamisessa.

MapReduce-konsepti on, missä kaikki haastava työ tapahtuu, mutta johtaa valtavaan suorituskykyyn ja skaalautuvuuteen. ”Kartta” -proseduuri käsittelee tietosuodattimia, kun taas ”Pienennä” -toiminto suorittaa yhteenvetotoimenpiteitä. Tämä yhdessä tekee nopeiden hakujen suurista tietomääristä.

Tietokantatyökalut

Jos sinulla on tietokannan hallintajärjestelmä palvelimellasi, se ei tuota kovin paljon, jos et voi tehdä mitään sen kanssa. Jotkut sisäänrakennettujen työkalujen tietokantajärjestelmät, mutta jotkut tarvitsevat suoran järjestelmänvalvojan erillisenä niitä käyttävästä sovelluksesta.

MySQL-verkkosivustoa ei ole virallisesti, mutta phpMyAdmin on ”epävirallinen” käyttöliittymä. Sen avulla voit luoda käyttäjiä, suorittaa kyselyitä, lisätä tai muokata taulukoita ja kaikkia muita tietokannan hallintatehtäviä, jotka sinun on ehkä tehtävä.

Samanlainen työkalu, phpPgAdmin, on käytettävissä PostgreSQL-tietokantojen hallintaan.

web-hosting-tarjoukset

Ei tietokannan isännässä?
InterServer tukee SQL: tä ja NoSQL: tä. Heidän “hinta-lukituksen takuu” tarkoittaa, että hosting-hinta tulee älä koskaan nouse ylös. Tällä hetkellä lukijamme voivat saada erityisen hinnoittelun suunnitelmiinsa. Käytä vain tätä alennuslinkkiä
saada säästöjä.

Tietokannat Usein kysytyt kysymykset

 • Pitäisikö minun aina käyttää tietokantaa verkkoprojektiin?

  Ei, ei ollenkaan. Staattiset verkkosivustot, joissa ei ole dynaamista dataa, eivät vaadi mitään datayhteyttä. Tai joillekin verkkosovelluksille tiedot voidaan tallentaa suoraan staattisina tiedostoina kansiojärjestelmässä (kuten XML tai jopa suoraan HTML).

  Kuitenkin jokaisessa projektissa, jossa useita käyttäjiä voi kirjautua sisään ja muuttaa sisältöä säännöllisesti, tietokannan avulla on huomattavasti helpompaa skaalata.

  Verkkopalvelimen ja tietopalvelimen käyttö yhdessä sovellusten kautta on sovellusten tavallinen tapa toimia, ja “oikean” tekniikkayhdistelmän löytäminen projektille on kärsivällisyyttä ja oppimisen iloa vievä prosessi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map