Rinnakkaisversiojärjestelmän (CVS) esittely ja lähteet

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


CVS – samanaikainen versiojärjestelmä – on ilmainen ja avoimen lähdekoodin versionhallintasovellus. Se oli erittäin suosittu vapaan ohjelmistoliikkeen alkuaikoina, mutta git ja svn ovat syrjäyttäneet sen, vaikka CVS: ää käyttää varmasti vielä paljon projekteja.

Mikä on versionhallintaohjelmisto?

Versiohallintajärjestelmät ratkaisevat muutaman ohjelmistokehityksen ongelman:

 • Kehittämisen aikana haluat ehkä tehdä käännettävät muutokset koodiin. Voit esimerkiksi kokeilla uutta ominaisuutta ja pystyä kääntämään sen jälkeenpäin, tai saatat huomata, että olet luonut virheen ja haluat palata aiempaan pisteeseen, kun kaikki toimi.
 • Ohjelmistoprojekteja työskentelevät yleensä useat ihmiset samanaikaisesti. On oltava jonkin verran tapa varmistaa, että ne eivät kirjoita toistensa muutoksia vahingossa.
 • Sinun on usein julkaistava ja tuettava yhden koodikannan useita versioita.

Versiohallintajärjestelmä auttaa lievittämään näitä vaikeuksia tallentamalla kaikki tiedostoon tehdyt sitoutuneet muutokset. Kuten videopelin tallennuspisteitä, on suhteellisen helppoa palauttaa koodituki tilaansa, sellaisena kuin se on tallennettu tietyllä hetkellä..

Kuinka CVS käsittelee versionhallintaa?

CVS käyttää keskitettyä asiakas-palvelin-mallia lähteen hallintaan. Tämä tarkoittaa, että arvovarastossa oleva kopiotietovarasto on tallennettu palvelimelle ja kehittäjät muodostavat yhteyden kyseiseen palvelimeen ja “tarkistavat” koodin työskennelläkseen. Asiakastietokoneet tarkistavat koodin täydellisen, toimivan kopion palvelimelta ja kirjaavat sitten niiden muutokset. CVS käsittelee versionumerointi automaattisesti yksittäisistä tiedostoista lähtöselvityksessä tehtyjen muutosten perusteella.

Toisin kuin jotkut muut keskitetyt versionhallintajärjestelmät, CVS ei lukitse tiedostoja, kun ne tarkistetaan. Useat kehittäjät voivat työskennellä samoilla tiedostoilla samaan aikaan. Kun kirjaudut muutoksiin, CVS hyväksyy muutokset vain, jos ne on tehty tiedoston uusimpaan versioon. Tämä vaatii kehittäjiä vetämään muutoksia keskusvarastoista säännöllisesti ja rohkaisee usein ilmoittautumisia. Asiakastyökalut automatisoivat tämän tehtävän yleensä, vetämällä muutokset keskeisestä reposta aikataulun mukaisesti ja yhdistämällä ei-ristiriitaiset muutokset automaattisesti.

Oppaat

 • CVS: Client-Server Version Control on yksityiskohtainen, 8-osainen opetusohjelma CVS: stä.
 • Nopea ja likainen opas CVS: ään antaa sinulle lyhyen esityksen CVS: n tärkeimmistä näkökohdista.
 • Kuinka tehdä versionhallintaa CVS: llä on lyhyt, mutta erittäin hyödyllinen opetus CVS: lle, myöhäis Aaron Swartz.
 • CVS: Samanaikaiset versiot -järjestelmä on melko laaja, kirjanpituinen opetusohjelma CVS: n käytöstä.
 • Version hallinta CVS: n (PDF) avulla on 185-sivuinen kirja, joka kattaa kaikki CVS: n näkökohdat, mukaan lukien sen historian ja edistyneen käytön.
 • Avoimen lähdekoodin kehitys CVS: n avulla on online-versio Karl Fogelin ja Moshe Barin teoksesta.
 • Linux: CVS Intro ohjaa uusia CVS-käyttäjiä asennuksen, asennuksen ja peruskäytön kautta.
 • CVS Mini -opetusohjelma on lyhyt ja käytännöllinen johdanto CVS: n käyttöön.
 • Tedin CVS Revision Control -opetusohjelma esittelee versionhallinnan yleensä, tarjoaa CVS-opetusohjelman, linkkejä hyödyllisiin lisätyökaluihin ja tarjoaa käteviä käytännön vinkkejä tosielämän käyttöön.
 • Web-kehityksen CVS-versionhallinta kuvaa prosessia CVS: n käyttämiseen web-kehitysprojektissa.
 • Linux CVS -opetusohjelma on erityisen hyödyllinen opetusohjelma, koska se kattaa kuinka käyttää CVS: ää muuna kuin kehittäjänä. Toisin sanoen miten CVS: n avulla saadaan lähdetiedostot sovellukselle, jonka haluat asentaa paikallisesti, ja kuinka käyttää sitä tiedostojen päivittämiseen. Se kattaa myös kehittäjien käytön.

Kirjat CVS: ssä

 • Pragmaattinen versionhallinta CVS: n avulla (2003), kirjoittaneet Thomas ja Hunt, on lyhyt, mutta erinomainen opas CVS: ään, jossa keskitytään käytännölliseen ”sujuvaan” käyttöön. Tämä kirja on erittäin suositeltava.
 • Jennifer Vespermanin Essential CVS (2006) kattaa kaiken, mitä sinun on tiedettävä CVS: n tehokkaaksi käyttämiseksi.
 • Fogel ja Bar, Open Source Development with CVS (2003), on kirja, joka kattaa CVS: n käytön tekniset näkökohdat ja myös kuinka työkalu yleisesti käytetään Open Source -yhteisössä. Esimerkit ovat selkeitä ja selkeästi merkittyjä.

CVS Vertaa muihin järjestelmiin

Saadaksesi hyvän yleiskatsauksen suosituimmista versionhallintajärjestelmistä, tutustu järjestelmänvalvojien viiteen avoimen lähdekoodin versionhallintatyökaluun. On hyödyllistä, kun yrität päättää, onko CVS tai jokin muu järjestelmä, kuten Git tai SVN, oikea työkalu projektillesi.

SVN on samankaltainen järjestelmä kuin CVS – ne ovat molemmat keskitetyt versionhallintajärjestelmät. SVN on uudempi, siinä on enemmän ominaisuuksia ja siitä on tullut CVS: n tosiasiallinen seuraaja suurille projekteille. Ehkä ilmeisin ero on se, että SVN ei edellytä, että asiakas tarkistaa täydellisen kopion koodikannasta.

Git on hajautettu versionhallintajärjestelmä, jossa jokainen kopio on ”tasavertaisessa asemassa” kaikkien muiden versioiden kanssa. Mielenkiintoista on, että Gitin nykyinen suosio johtuu suurelta osin GitHubista, jonka avulla on helppo luoda ”arvovaltainen” keskusvarasto. Vaikka git-tekniikan taustalla oleva tekniikka on erilainen, tapa, jolla sitä käytetään yleensä GitHub-ryhmissä, on hyvin samanlainen kuin CVS-lähestymistapa.

Pitäisikö minun oppia CVS: tä?

CVS: n käyttöä jatketaan runsaasti sekä suljetun että avoimen lähdekoodin projekteja. On selvää, että jos työskentelet jollain näistä, haluat oppia sen. Se on kuitenkin suunniteltu olemaan melko helppo oppia, ja ominaisuusjoukko on minimaalinen – joten voit todennäköisesti noutaa sen milloin ja jos tarvitset tiettyä projektia varten.

Lisää lukemista ja resursseja

Meillä on enemmän koodaukseen ja kehittämiseen liittyviä oppaita, oppaita ja infografioita:

 • CVS-hosting: oppia CVS: n perusteet ja löytää sitä tukeva verkkoisäntä.
 • SVN-hosting: ei vain hosting-toiminnoista, lue tämä suosittu versionhallintajärjestelmä.
 • Git Primer, Resurssit ja Cheat Sheet: opi kaikki yhdestä tämän päivän suosituimmasta versionhallintajärjestelmästä.

Voisiko Internet selviytyä maailman lopusta?

Oletko koskaan miettinyt, mitä suuri katastrofi Internetille aiheuttaisi? Tutustu infografiaan, säilyisikö Internet maailman lopussa? On mahdollista, että me kaikki voimme tuhota, mutta Internet eläisi.

Voisiko Internet selviytyä maailman lopusta?
Voisiko Internet selviytyä maailman lopusta?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map