PHPTemplate-esittely ja resurssit – Drupal-teemo

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


PHPTemplate on teemamoottori, jota käytettiin Drupalissa versiosta 4.7 aina Drupal 8.x: iin. Maallikon kannalta teeman moottori on se, jota käytetään koodin suorittamiseen malleissa.

Se on tapa tulostaa PHP HTML-muodossa käyttämättä PHP-syntaksia tai PHP-tunnisteita.

Tämä johtaa viime kädessä koodien erotteluun ja mahdollistaa muotoilun helpomman, jopa niille, jotka eivät hallitse PHP: tä.

Lyhyt historia

Kehittäjä Adrian Rossouw on rakentanut PHPTemplaten erityisesti Drupalin kanssa käytettäväksi. Se sisältyi Drupal-versioihin 5 ja uudempiin, mutta teemamoottorin määrittäminen vaadittiin edelleen .info-tiedostossa.

Drupal-versiossa 7 sitä ei enää tarvita ja PHPTemplate-moottori perustettiin oletusasetukseksi.

Vuonna 2012, Drupal-version 8 kanssa, esiteltiin kuitenkin uusi mallimoottori – Twig. Oksa korvasi PHPTemplate.

Tärkein syy muutokseen oli se, että monet ihmiset kamppailivat PHPTemplate-järjestelmän käytön kanssa. P

lus, Drupal 8: n kanssa kehittäjät halusivat siirtyä oliokeskeiseen PHP: hen proseduurisen PHP: n sijasta, mikä oli aiempien versioiden standardi.

Kehittäjien mukaan Twigin avulla on helpompaa työskennellä Drupalin teemojen kanssa.

Oksa

Oksa merkitsee uutta aikakautta Drupalin malleihin. Se toimii kokoamalla malleja yksinkertaiseen optimoituun PHP-koodiin ja siinä on hiekkalaatikkotila epäluotettavan mallikoodin arvioimiseksi.

Sen on luonut Symbony-kehyksen luoja Fabian Potencier, ja se julkaistaan ​​BSD-lisenssillä.

Sen lisäksi, että sitä käytetään Drupal 8: ssa, se tarjoaa myös hankkeita, kuten Symfony, eZ Publish, phpBB, Piwik, OroCRM ja muut..

Kuinka PHPTemplate toimii

Drupalin ydinasennus sisältää useita kansioita, jotka sisältävät erilaisia ​​tiedostoja, joita se tarvitsee toimiakseen.

Yksi näistä kansioista oli nimeltään PHPTemplate ja se sisälsi phptemplate.engine, joka oli vastuussa PHP-muuttujien jäsentämisestä eri mallitiedostoihin.

Phptemplate.engine-tiedosto sisälsi 2 koukkua: hook_init () ja hook_theme (). Yhdessä nämä kaksi koukkua kutsuivat tarvittavia tiedostoja, kuten CSS ja JS, sekä rekisteröivät teeman toiminnot ja mallit, joita teemassa käytettiin.

Ainoa teemamoottorin toiminnan kannalta välttämätön tiedosto oli page.tpl.php-tiedosto.

Jotkut teemat käyttivät vain tämän tiedoston perusversiota, kun taas toisissa käytettiin laaja valikoima lisämallisia tiedostoja, jotka tyyliivät tiettyä sisältöä tai näyttötilaa.

PHPTäyttövaihtoehdot

Drupalille on olemassa useita mallimoottoreita, ja niitä on käytetty joissain teemoissa, tosin ei niin paljon kuin PHPTemplate, joka oli pitkään suosituin malli..

Merkittävimpiä ovat:

 • Smarty: kuten PHPTemplate, Smarty helpottaa esityksen erottamista sovelluslogiikasta, mutta käyttää paljon yksinkertaisempaa syntaksia ja kokoaa mallikopiot PHP-skripteinä. Tämä antaa kehittäjille mahdollisuuden hyötyä sekä mallitunnistejärjestelmästä että PHP: n nopeudesta.
 • PHPTal: toinen moottori, joka käyttää paljon yksinkertaisempaa syntaksia ja siirtää esityksen (X) HTML -määritteisiin tunnisteiden käytön sijasta.

PHPTemplaten nykyinen tila

Oksen käyttöönoton jälkeen Drupal 8: ssa PHPTemplate on ylläpidetty minimaalisesti.

Drupal toteaa, että PHPTemplate-ohjelmassa on “ongelmallista turvallisuutta”, ja suosittaa: “Älä käytä sitä, ellet tiedä mitä teet ja olet valmis tekemään oman tekstinpuhdistuksen”.

voimavarat

Seuraava luettelo resursseista sisältää oppaita, videoita ja kirjoja, jotka käsittelevät PHPTemplate-ohjelmaa.

Verkkoresurssit

Tässä on kokoelma artikkeleita ja oppaita, jotka selittävät PHPTemplate-moottorin ja sen korvaamisen, Twig, perusteet.

 • Avoin keskustelu Drupalin kuvantamisominaisuuksista ja mallinnusmoottoreista: vanhempi resurssi, joka sisältää PHPTemplaten kehittäjän ajatuksia siitä, miksi hän loi sen ja toiminnoista, joihin hän suunnitteli sisällyttää.
 • Uuden teeman rakentaminen Drupal 7: lle: perusteellinen opetusohjelma, joka selittää teemamoottorin toiminnan ja opastaa käyttäjää tarvittavissa vaiheissa toimivan teeman luomiseen Drupal 7: lle..
 • PHPTemplate: virallinen Drupalin sivu julkaisuhistorian kanssa ja sitoutuu.
 • PHP-mallimoottorit: yleiskatsaus eri PHP-mallimoottoreista koodivertailuineen ja esimerkkein.
 • Drupalin PHPTemplate- ja Twig-moottorien mallikuvat: PHPTemplate- ja Twig-mallimoottorien vertailu.
 • Moottorien mallinnus PHP: ssä: Twigin kirjoittajan artikkeli, joka kuvaa, miksi PHPTemplate ei ole hyvä valinta mallimoottorina ja kuinka Twig syntyi.

Video-oppaat

Tämä on pieni kokoelma video-oppaita, joissa on käytännöllisiä esimerkkejä visuaalisille oppilaille.

 • Valmistaminen Drupal 8: lle: sarja videooppaita, joiden tarkoituksena on tehdä siirtyminen Drupal 7: stä mahdollisimman helpoksi selittämällä, miksi PHPTemplate korvattiin ja miten uusi moottori, Twig, toimii.
 • PHP for Themers: sarja video-oppaita, jotka on omistettu PHPTemplate-moottorin käyttämiseen ja teemojen luomiseen Drupal 7: lle.

Kirjat

Vaikka yksikään kirja ei käsittele nimenomaan PHPTemplate-moottoria, useissa aiheeseen liittyvissä kirjoissa on kokonaisia ​​lukuja, jotka on omistettu sille tarkoituksena auttaa sinua hallitsemaan teema- ja moduulikehitystä.

 • Dr Shalvesin Drupal 5 -teemat (2007): Tässä Drupal 5 -teemojen luontikirjassa on luku, joka on omistettu PHPTemplate-moottorille, ja se menee yksityiskohtaisesti selittämällä, miten se toimii käytännöllisten esimerkkien avulla.
 • Melancon, et al., Lopullinen opas Drupal 7: ään (2011): perusteellinen opas Drupal 7: ään, jossa on yksityiskohtainen luku PHPTemplate-ohjelmasta ja sen käyttäminen teemojen luomiseen.
 • Dr Butal 6 -moduulin kehittäminen (2008), kirjoittanut Matt Butcher: Tämä kirja tarjoaa käytännönläheisen lähestymistavan räätälöityjen Drupal-moduulien kehittämiseen keskittyen voimakkaasti teemiin PHPTemplate-moottorin avulla.

Siirtyminen PHPTemplate-sivulta

PHPTemplate antoi Drupalin kehittäjille mahdollisuuden luoda erittäin tehokkaita teemoja, jotka voisivat (ja usein tekivät) kokonaan ohittaa perusmallien toiminnallisuuden..

Se mahdollisti logiikan ja suunnittelun täydellisen erottamisen ja antoi kokeneille kehittäjille tavan luoda räätälöityjä toimintoja heidän teemojensa tarpeisiin.

Yllä olevien resurssien avulla sinun tulee tuntea PHPTemplate ja oppia etenemään kehityksessä, joko sen kanssa tai ilman.

Lisää lukemista ja resursseja

Meillä on enemmän verkkosivustojen kehittämiseen ja hallintaan liittyviä oppaita, opetusohjelmia ja infografioita:

 • Google-sijoitukset: ymmärrä, diagnosoi ja korjaa: mitä hyötyä on verkkosivustosta, jos kukaan ei tiedä siitä? Opi kaikki ansaitsemiesi Google-sijoitusten saamisesta.
 • Lopullinen luettelo verkkovastaavan työkaluista A-Z: Löydä kaikki työkalut, joita tarvitset sivustosi hallinnan helpottamiseksi.

web-hosting-kuponki

Drupaler etsii paljon isännöintiä?
A2 Hosting sijoittui sijalle 1 viimeisissä nopeus- ja suorituskykytestissämme. Ne tukevat Drupalia ja tarjoavat ilmaisen sivuston siirtämisen. Säästä jopa 50% heidän dev-friendly suunnitelmissaan käyttämällä tätä alennuslinkkiä
.

Ultimate Guide to Web Hosting

Tutustu Ultimate Guide to Web Hosting -oppaaseen. Se selittää kaiken, mitä sinun on tiedettävä tietoisen valinnan tekemiseksi.

Ultimate Guide to Web Hosting
Ultimate Guide to Web Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map