Paras PostGIS-hosting: Kuka on paras sivustoosi? [Päivitetty: 2020]

Vertaa PostGIS-hosting-palvelua

PostGIS antaa sinun lisätä maantieteellisiä tietoja PostgreSQL-tietokantaan kartoitusta varten. Tässä artikkelissa selitetään elementit, jotka tarvitset PostGIS-palvelun suorittamiseen, ja suositellaan parhaita sitä tukevia palveluntarjoajia.


PostGIS: llä on melko vähän asennusvaatimuksia, mukaan lukien PostgreSQL 9.0 tai uudempi, GNU C-kääntäjä, JSON-C versio 0.9 tai uudempi, GDAL 1.9 tai uudempi ja enemmän. Lisäksi yksityinen ympäristö, kuten VPS tai erillinen palvelin, on tarpeen PostGIS-asennukseen.

Voit nähdä lisätietoja jokaisesta isäntästä myöhemmin tässä artikkelissa, mutta jos haluat esikatselun, tässä on parhaat PostGIS-isäntäkoneet:

 1. A2-hosting
  – Maksuton sivustonsiirto, erittäin kehittäjäystävällinen
 2. LiquidWeb
 3. Interserver

Kuinka valitsimme parhaat PostGIS-palvelimet?

Olemme metsästaneet yli 1500 isännöintisuunnitelmaa ja valinneet ne, jotka tarjoavat sekä PostgreSQL: n että PostGIS: n. Valitsimme sitten isännät, joilla on C-kääntäjä, JSON-C: n viimeisimmät versiot ja muut PostGIS: n suorittamiseen tarvittavat tekniset tiedot..

Lopuksi seulotimme valtavan riippumattomien asiakasarvostelujen tietokantamme avulla parhaiden isäntien tunnistamiseksi.

Mitä opit

Ennen kuin siirryt eteenpäin ja opit PostGIS: stä, on todennäköisesti hyvä idea tutustua PostgreSQL: ään. Jotkut PostGIS-käyttäjät ovat tosiasiassa riippuvaisia ​​maantieteellisten kohteiden tuesta, jota PostGIS tarjoaa laajennuksena.

Tällä sivulla opit mitä ohjelmisto tekee, miten se tekee sen ja kuinka sitä voidaan käyttää hyväksi. Lisäksi opetan sinulle, kuinka valita paras vaihtoehto hosting-suunnitelman muodossa suositeltavilta tarjoajilta.

Mikä on PostGIS-hosting?

PostgreSQL-käyttäjät, jotka tarvitsevat geospatial tietokannan laajennus on otettava huomioon avoimen lähdekoodin PostGIS. Noudattaa avoimen geospatiaalisen konsortion (OGC), PostGIS: n ISO-standardeja mahdollistaa maantieteellisen tiedon tallentamisen muodossa, joka on luettavissa monilla alustoilla.

PostGIS-kotisivu

Hyvin minimalistinen PostGIS-kotisivu

Lisensoitu GNU: n yleisen lisenssin (GPL) version 2 mukaisesti, ilmainen ja avoimen lähdekoodin PostGIS tarjoaa maantieteellisiä vaihtoehtoja. PostGIS noudattaa Open Geospatial Consortiumin yksinkertaisia ​​ominaisuuksia SQL-määritykseen.

Sovellus antaa PostgreSQL: lle mahdollisuuden suorittaa sijainti kyselyitä. Se antaa PostgreSQL-tietokannalle enemmän tyyppejä, toimintoja, operaattoreita ja hakemistoparannuksia. Nämä ominaisuudet yhdistyvät luoda paikkatietokannan hallintajärjestelmä.

OpenGeo Suite

Projekteille, jotka ovat kiinnostuneita sovelluksen nopeasta kokoamisesta, OpenGeo Suite on olemassa geospatiaalisen työkalupaketin muodossa, käytettävissä nopeaa käyttöönottoa varten.

GeoServer

GeoServer on varmasti huomion arvoinen.

Täydellinen geospatiaalinen paketti

OpenGEO käyttää PostGIS: ää yhdessä seuraavien kanssa:

 • GeoServer
 • GeoWebCache
 • QGIS
 • OpenLayers 2 ja 3
 • Rajaton SDK
 • GeoExplorer

Katsotaanpa tätä mitä ne ovat ja miten niitä voidaan soveltaa.

GeoServer, GeoWebCache ja QGIS

GeoServer on ominaisuuspalvelin loogisten toimintojen ja tiedonkäsittelyn suorittamiseen. GeoWebCache auttaa tietojen toimittaminen asiakaspuolen web-karttojen välimuistilla. QGIS on avoimen lähdekoodin työpöytäsovellus. Sen avulla voit tarkastella ja käsitellä geospatiaalista tietoa.

OpenLayers ja OpenGeo

OpenLayers 2 ja 3 ovat JavaScript-kehyksiä selainpohjaisiin kartoitustarpeisiin. Rajaton SDK on täyden palvelun kehityspaketti, joka pariutuu OpenGEO: n kanssa kirjastojen ja mallien kanssa nopeaa prototyyppien muodostamista varten. GeoExplorer on täysin rakennettu kartan koostumus ja julkaisutyökalu selaimeen

OpenGEO Suite on vain yksi tapa hyödyntää PostGIS-toiminnallisuutta. Se on hyvin kuratoitu pino nopeaa julkaisua ja testausta varten. Syvempää mukauttamista ehdotetaan skaalautuvat yrityksen tarpeet tai mobiilin raskas käyttäjäkokemus.

PostGIS-ominaisuudet

PostGIS-ominaisuudet

PostGIS sallii lukuisia ominaisuuksia maantieteellisen tietojärjestelmän tietojen, mukaan lukien seuraavat 8:

 • Vektori- ja rasteridatan käsittely ja analyyttiset toiminnot
 • Rasteroiva karttaalgebra & maantieteelliset kyselyt
 • Pakattu komentorivi tiedostojen tuontiin
 • Rasteritietojen renderointi a erilaisia ​​muotoja
 • 3D-objektien telemetrinen tuki
 • Verkkotopologian tuki
 • Pakattu tiikerikuormaaja (US Census Bureau -geokooderi)
 • Geokooderi ja peruutusgeokooderi

PostGIS-työkalut

PostGIS tukee monia yleisiä tiedostotyyppejä: GeoTiff, NetCDF, PNG, JPG, GeoJSON, GeoHash, KML ja muuta laajennuksien kautta.

Monet PostGIS: n kanssa toimivat työkalutyökalut ovat saatavana kolmansilta osapuolilta. Tuki on saatavana verkkotunnukselle ammattilisensoidut työkalut, jotka on kehittänyt ESRI, kuten ArcGIS, ja kaikki heidän työkalunsa, jotka hyödyntävät Server ArcSDE: tä tai niiden web-sovellusliittymiä. Neljä suosittua avoimen lähdekoodin vaihtoehtoa ovat QGIS, OpenJump, uDig ja gvSig.

Palvelimien kartoitus

Ne toimivat hyvin Linuxin, macOS: n ja Windowsin kanssa. Useita avoimen lähdekoodin tuotteita kartoituspalvelimet ovat myös saatavana. Muutama yleisimmin käytetty vaihtoehto on MapServer, GeoServer, Degree, QGIS Server ja MapGuide Open Source..

PostGIS-ominaisuudet

PostGIS -käyttötapaukset

PostGIS: n tarkoitus voi vaihdella tallennusratkaisuista ammattimaisille maanmittaajille ja mobiilivalmiille karttasovelluksille, jotka tarvitsevat tiedon virtaamista lennossa. Kaikki työpöytä-, verkko- ja mobiilisovellukset ovat tuettuja ja yhteentoimivia.

Integrointi muihin tietolähteisiin

OpenStreetMap

OpenStreetMap-kuvakaappaus WhoIsHostingThis -palvelun kautta

Jotkut kolmansien osapuolien työkalut, kuten GeoDjango, ovat jopa pinottaneet yhteensopivuuden suosittujen tietolähteiden, kuten Google Maps tai Open Street Maps, kanssa. Useimmat organisaatiot houkuttelevat tukemaan PostGIS-järjestelmää sillä, kuinka toiminnallinen ja suorituskykyinen se on optimoitu geotietojen tallennus ja nopea nouto.

Kaupallinen ja julkinen käyttö

Tämä tekee siitä ihanteellinen työkalu moniin kaupallisiin tarkoituksiin. Mobiilisovellus jättiläiset FourSquare & Molemmat Instagram käyttävät PostGIS: ää geospatiaalisiin tarpeisiinsa. PostgreSQL-varjostus on myös yhteensopiva PostGIS: n kanssa, joten se tekee projektin skaalaamisesta erittäin helppoa.

Kaupallisten sovellusten lisäksi kunta- ja hallitusjärjestöt ovat käyttäneet PostGIS-ohjelmaa menestyksekkäästi. Yhdysvaltain kansallinen valtameri- ja ilmakehän hallinto (NOAA) käyttää PostGIS: ää GeoServerin kanssa. Portland Transit ja monet muut kuljetussovellukset hyödyntävät PostGIS: ää OpenGeon kanssa.

PostGIS-historia

PostGIS-historia

Vuonna 2000 PostgreSQL rakennettiin akateemisena ominaisuutena tukemaan geometrisiä muotoja, mutta puuttui tuki kattaville kartoitusprojekteille.

Avoimen lähdekoodin alku ja kasvu

Vastauksena PostGIS perustettiin vuonna 2001 GNU General Public Licence -rekisterillä Refractions Research -yrityksen toimesta tekemällä järjestelmiä Britannian Kolumbian hallitukselle. Ensimmäinen oletettavasti vakaa versio seurasi kuitenkin vuonna 2005 kuusi aikaisempaa versiota oli jo käyttökelpoinen.

Vuonna 2006 PostGIS otettiin virallisesti käyttöön SQL-ominaisuuksien tukena.

Nopeampi ja kykenevämpi

Työkalun varhaiset julkaisut lisäsivät hitaasti maantieteellisesti ainutlaatuista geometrian tallennustilaa optimoimalla kyselynopeuden. Tämä laajeni myöhemmin integroitavaksi OpenGIS: ään ja myöhemmin laajennus laajaan yhteensopivuuteen saatavilla tänään.

Ohjelman avoimen lähdekoodin luonteen vuoksi säännöllinen osallistuminen ei myöskään ole harvinaista.

Mukautettu asennus

Lataa PostGIS

PostGIS-lataussivun kuvakaappaus WhoIsHostingThis -palvelun kautta

Sinä voit lataa yksi binäärisistä asennuspaketeista saatavana Windowsille, Mac OS X: lle sekä Linuxille. Se on saatavana kaikkien tärkeimpien Linux-jakelupakettien hallintaohjelmissa: Red Hat, CentOS, Ubuntu, Debian ja OpenSUSE / SUSE. Sinun on asennettava se ja otettava se käyttöön tietokannassa.

Voit myös koota oman asennuksen lähteestä, jos sinulla on teknisiä taitoja ja halu tehdä niin.

Älä asenna PostGIS: ää, anna Web-isäntäsi tehdä sen puolestasi

Kuten aina, ota yhteyttä palveluntarjoajaasi varmistaaksesi yhteensopivuuden ennen kuin asennat mitään Web-palvelimelle. Jos et halua hallita asennusta itse, harkitse yhtä monista käytettävissä olevista web-hosting-suunnitelmista, jotka toimitetaan sinulle asennetun viimeisimmän PostgreSQL- ja PostGIS-version kanssa.

Täydellisen PostGIS-hosting-palvelun valitseminen

Avoimena geospatial konsortion ohjelmistopaketina PostGIS pyrkii laajentamaan PostgreSQL: tä, yhdistämään sen muiden kehitysohjelmistojen kanssa ja parantamaan tapaa, jolla kehittäjät hyödyntävät paikkatietoa tietokannassa.

Tämä tarkoittaa, että PostGIS-hosting-palvelun on oltava kehittäjäystävällinen, heillä on laadukas asiakastuki ja tarjolla suorituskykyisiä palvelimia. Sinun ei tarvitse välttämättä isäntää, joka palvelee suoraan PostGIS: ään, vaan sen, jonka tiedetään auttavan kehittäjiä tukemaan esimerkiksi PostgreSQL, Perl ja MySQL.

Kehittäjän ystävällisyys

Suuri osa kehittäjien ystävällisyydestä perustuu isäntä tarjoaa käyttöliittymän ja kokemuksen. Kehitysohjelmat vaihtelevat vaihtoehdoista, kuten Apache 2.2 – Perl 5.10 ja Python – MySQL. Kehittäjät käyttävät kaikkia näitä, mutta kaikki isännät eivät tarjoa asianmukaista tukea.

Isännät, jotka määrittävät kehitysympäristösi

On tärkeää löytää isäntä, joka ei tue vain oikeaa kehitysohjelmistoa, mutta lataa tilisi heidän kanssaan yhtä hyvin. Isäntä, joka perustaa alkuperäisen isäntätilisi kaikilla tarvitsemillasi kehitysohjelmistoilla, kuten PHP, MySQL ja Node.js, on välttämätöntä.

Ohjelmiston nimikuvaus
PHPAvoimen lähdekoodin, yleiskäyttöinen skriptikieli
pytonkäärmeObjektisuuntautunut, ylimmän tason ohjelmointikieli
PerlAvoimen lähdekoodin skriptikieli
Node.jsJavaScript runtime kirjasto

Isännät, jotka tarjoavat monenlaisia ​​kehitystyökaluja hyödyntääksemme myös hyödyllisiä palveluitamme. Joitakin etsittäviä työkaluja ovat Perl, Python, PHP, Java, MySQL ja Curl. Tällaisten ohjelmien käyttöönoton pitäisi olla helppo isäntä, joka priorisoi kehittäjät.

PostGIS-tietoturva

PostGIS-tietoturva

Kaikki tietokantaohjelmat vaativat korkeaa tietoturvaa, koska vaarassa on paljon. Toisinaan käsillä olevat tiedot ovat erittäin luottamuksellisia, mikä tarkoittaa, että kaikilla tietoturvaloukkauksilla voi olla vakavia vaikutuksia.

Jotkut palveluntarjoajat keskittyvät vähemmän turvallisuuteen kuin toiset. Olen kuitenkin priorisoinut riittävän turvallisuustason valittaessa isäntä- tai isäntäsuunnitelmaa.

Isäntäsuojaus

Isäntä tarjoaa usein vaihtoehtoja parannetulle turvallisuudelle, kuten varmuuskopiot, puolustusvoimat ja palomuurit. Jotkut isännät tarjoavat turvatoimenpiteitä, kuten a työkalu, joka estää hakkerit ennen kuin ne tapahtuvat sivustolle, sekä kaksoispalomuuri ja raa’an voiman puolustus.

Päivitykset ilman uudelleenkäynnistystä

Sisältyy KernelCare, käynnistämätön ytimen päivitys. KernelCare, tietokanta, verkkosivusto tai ohjelma ei näe seisokkeja mainitun päivityksen aikana. Tästä on hyötyä sekä luotettavuuden että asiakkaiden luottamuksen kannalta.

Luotettavuus ja palvelimen nopeus

PostGIS-tietokanta suorittaa spatiaalisen analyysin ja kyselyt. Monet niistä vaativat huomattavaa palvelimen virtaa. Tästä syystä on järkevää löytää PostGIS-hosting-yritys, joka sallii monenlaisia ​​hosting-suunnitelmia.

Jaettu vs. VPS vs. pilvi

Tällä tavalla PostGIS: n sisältävä ohjelma tai verkkosivusto voi skaalautua jaetusta isännöinnistä pilvi-, omistettuun tai VPS-isännöintiin. Cloud-hosting on tässä turvallinen veto. Voit esimerkiksi sijoittaa PostGIS-tietokannan ja verkkosivustosi julkinen pilvi tai harkitse jotain yksityistä pilviä tai erilliset solmut. Hybridi-isäntä on myös huomio.

Kehittäjien tulisi myös miettiä omistettujen palvelinten ylläpidosta edistyneimmälle hosting-ympäristölle tai jopa hallinnoidulle hosting-tilille, jotta voit siirtää suurimman osan hosting-tehtävistä tosi asiantuntijoille..

PostGIS-hosting-asiakastuki

Asiakastuki liittyy kehittäjäystävällisyyteen, mutta on tärkeää analysoida, mitä kullakin PostGIS-hosting-yrityksellä on suoran tuen suhteen. Esimerkiksi, 24/7 tuki puhelimen kautta, yhdessä elävän keskustelun kanssa, a vankka tietokanta, ja lippujärjestelmä ovat etsittäviä asioita.

PostGIS Plussaa ja miinusta

Plussaa ja miinusta PostGIS

Viimeisenä yhteenvedona, ennen kuin siirrymme isäntäsuosituksiin, esitetään yhteenveto PostGIS: n ylä- ja alamäistä. Ota alla oleva huomioon, kun haluat työskennellä suositun laajennuksen kanssa.

Plussat

 • Se tarjoaa hallittavan vaihtoehdon tietojen tallennukselle GIS-ohjelmistoon.
 • Mahdollistaa tila-analyysi ja kyselyt.
 • Käyttämällä kolmannen osapuolen ohjelmistoja ja ohjelmia käyttäjä voi käyttää tietoja helpommin PostGIS: n avulla.
 • Se käyttää samaa lähestymistapaa kuin SQL kyselyjen suorittamiseen. Siksi SQL: n tuntejilla ei pitäisi olla mitään ongelmia.

Haittoja

 • NoSQL-menetelmien on osoitettu noutavan tietoja nopeammin, varsinkin kun kyse on monimutkaisista kyselyistä.
 • PostGIS ei aina mittaudu oikein, kun työskentelet suurempien paikkatietoongelmien kanssa.
 • Laajennuksia tarvitaan usein joidenkin PostGIS-puutteiden korjaamiseksi.

PostGIS-suosituimmat isännät

3 parasta PostGIS-palveluntarjoajaa

Nyt olemme käsittäneet PostGIS-ohjelmiston ja -laajennuksen perus- ja puutteet, katsotaanpa parhaita sitä tukevia isännöintipalveluntarjoajia.

A2-hosting

A2-ylläpito PostGIS: lle

A2-ylläpito PostGIS: lle.

Kehittäjäystävällisimmälle PostGIS-hosting-yritykselle kannattaa harkita A2-hosting-palvelua. Se erottuu suosituimpien kehitysohjelmistojen (kuten PHP, MySQL, PostgreSQL ja Perl) tuesta ja ilmainen sivustonsiirto helpottaa työtäsi. Pidämme myös hallinnoiduista isännöintiyrityksistä, kuten Atlantic.net ja LiquidWeb, jos siirrät mieluummin PostGIS-isännöintitoiminnot isäntään ja keskityt enemmän kehitykseen.

Turvallisuudesta suurin osa suosituksistamme näyttää vahvoilta, mutta A2-hosting tarjoaa jatkuvan turvallisuuden käynnistämättömät ytimen päivitykset ja kaksoispalomuuri. Liquid Web käyttää myös korkean tietoturvan vaihtoehtoja omistettujen palvelimien ja hallitun isäntäohjelman kautta.

Atlantic.net

Atlantic.net PostGIS: lle

Atlantic.net-ylläpito PostGIS: lle.

Kun etsit skaalattavuutta ja suorituskykyä, ajattele Atlantic.net -tapahtumaa PostGIS-palvelimesi kanssa. Se tarjoaa omistettuja palvelimia, pilvipalveluita ja joitain lisävaihtoehtoja, kuten sijoituspalvelun isännöinti. Myös Atlantin tarjoaa uskomattoman suorituskyvyn, yhdessä omistettujen palvelimien ja VPS-isäntien kanssa.

LiquidWeb

LiquidWeb PostGIS: lle

LiquidWeb-ylläpito PostGIS: lle.

LiquidWeb on yksi WIHT: n yleisimmin suosittelemista isännöintipalveluntarjoajista. Ne tarjoavat mitä tahansa hallitusta verkkokaupan ylläpidosta huippuluokan palvelimiin. Luotettava käyttöaikatakuut, ja 24/7 tuki vakiona pidetään myös live-chatin, puhelimen tai sähköpostin kautta.

Kaiken kaikkiaan LiquidWeb on loistava valinta PostGIS-isännöintiin.

PostGIS -kysymykset

 • Miksi tarvitsen PostGIS: n?

  PostGIS lisää toimintoja, jotka helpottavat paikkatietojen käsittelyä. Vaikka voit varmasti tallentaa raakatietoja minkä tahansa tyyppisiin tietokantoihin ja käyttää koodia niiden tulkitsemiseen esimerkiksi tavalla, joka vetää paikkatiedon pois tiedoista, PostGIS ja sen kaltaiset tuotteet tekevät paikkatietojen tallentamisesta ja käytöstä huomattavasti helpompaa. tapoja.

 • Kuinka saan PostGIS: n?

  Asennat PostGIS: n avaamalla sen palvelimen komentorivin, johon haluat asentaa ohjelmiston, varmistamalla, että sinulla on tarvittavat riippuvuudet paikallaan, ja noudattamalla sitten PostGIS-verkkosivustolla annettuja ohjeita. Sitten otat PostGIS: n käyttöön jokaisessa PostgreSQL-tietokannassa, jossa haluat käyttää sitä. Ainakin se on helppo tapa tehdä se. Jos olet seikkailunhaluinen, voit myös ladata lähdekoodin ja koota oman asennuksen.

 • Milloin PostGIS julkaistiin?

  Ensimmäinen PostGIS-versio julkaistiin vuonna 2001. Ensimmäinen vakaa versio julkaistiin kuitenkin vasta neljä vuotta myöhemmin.

 • Pidetäänkö PostGIS aktiivisena?

  Kyllä, PostGIS-kehitysyhteisö on erittäin aktiivinen, ja PostGIS-palveluun päivitetään yleensä useita vuosittain.

 • Kuka kehittää PostGIS: ää?

  PostGIS: n kehitti alun perin Refractions Research, joka johti sovelluksen kehittämistä vuonna 2007 julkaisun ohjelmiston version 1.3.2 kautta. Projektia on sittemmin hallinnoinut avoimen lähdekoodin käyttäjäkehittäjien yhteisö, jota johtaa PostGIS-projektin ohjaus. komitea.

 • Kuka käyttää PostGIS: ää?

  Monet sijaintipohjaiset sovellukset ja palvelut voivat käyttää PostGIS-tietokantaa. PostGIS-tietokannasta saatavia sovelluksia ovat Kosmo, OpenJUMP, MapServer, MapGuide, Kosmo ja muut. Lisäksi yritykset, kuten Instagram, Uber ja FourSquare, käyttävät myös PostGIS: ää.

 • Mikä erottaa PostGIS: n muista SQL-tietokannan laajennuksista, jotka lisäävät paikkatietoa?

  Ensinnäkin ja tärkein PostGIS on ilmainen ja avoimen lähdekoodin. Monilla muilla SQL-tietokantojen paikkatietolaajennuksilla on mojova maksu. Toiseksi PostGIS toimii PostgreSQL-tietokantojen kanssa, kun taas suurin osa muista vastaavista tuotteista laajentaa erityyppisiä relaatiotietokantoja.

 • Miksi PostGIS eikä MyGIS?

  OSGeon mukaan PostGIS luotiin PostgreSQL-tietokantoille eikä MySQL-tietokannoille, koska PostgreSQL on joustavampi tietokannan hallintajärjestelmä kuin MySQL. Toisin sanoen PostGIS: n suunnittelu MySQL: lle (MyGIS) on vienyt paljon kauemmin kuin PostGIS: n luominen PostgreSQL: lle, mikä saattaa johtaa projektiin epäonnistumiseen ennen kuin se oli edes saanut alkunsa..

 • Mitä vaihtoehtoja PostGIS: lle on??

  PostGIS on rakennettu erityisesti PostgreSQL: lle, ja se on suurin, parhaiten tuettu alusta geospatiaalisen tiedon tallentamiseksi. Tässä on kuitenkin joitain vaihtoehtoja:

  • H2GIS: rakennettu JAVA: lle ja perustettu JDBC: lle yksinkertaisilla ominaisuuksilla
  • JASPA: käyttää myös PostgreSQL: tä, joka on keskittynyt kerrosten hallintaan
 • Mikä tekee PostGIS: n erottumaan kilpailusta?

  PostGIS: llä on kiistatta suurin tukiyhteisö, pisin historia ja erilaisia ​​laajennuksia.

 • Mitkä ovat palvelinvaatimukset PostGIS: n ajamista varten?

  Kaikki PostGIS: n käyttöönotto tapahtuu todennäköisesti palvelimella, joka on joko DBaas tai muuten sen on oltava yksityinen palvelin, jolla on tarpeeksi muistia ja tallennustilaa PostgreSQL: n suorittamiseen. 512 Mt tai enemmän muistia suositellaan yksinkertaisiin sivustoihin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map