Rishikimi i SiteGround: Shërbimi mbresëlënës ndaj klientit. Ku Excel A tjetër?

Contents

Verdikti ynë: # 1 nga 381 hostet në përgjithësi

SiteGround
njihet më së miri për mbështetjen e tyre të jashtëzakonshme të klientit. Për më tepër, ata kanë serverë të shpejtë, të fortë dhe plane të përballueshme me karakteristika si CDN falas dhe certifikata SSL. Ne nuk mund të gjejmë një mori që i rrah ato në përgjithësi.


Nëse jeni të interesuar të shkoni me SiteGround për faqen tuaj të internetit, sigurohuni që të klikoni në lidhjet tona sepse askush nuk e ruan zbritjen tonë. Mund të kurseni deri në 77% zbritje të të gjitha planeve
.

Pros:

 • Pritësi zyrtar i rekomanduar nga WordPress
 • Mbështetje fituese 24/7
 • Serverë jashtëzakonisht të shpejtë

Cons:

 • Vendosja e kopjeve rezervë mund të jetë e ndërlikuar
 • Asnjë emër domain falas

SiteGround shënon 5 nga 5 yje në të gjitha vlerësimet tona në mbi 2.100 shqyrtime nga klientët aktualë. Kjo do të thotë se ata marrin rezultatet më të mira për mbështetje, cilësi, veçori dhe vlera. SiteGround është Zgjedhja # 1 e recensuesve të përdoruesve tanë për tre vitet e fundit.

A është SiteGround Siti i përsosur për sitin tuaj?

Po kërkoni diçka specifike? Shko te pjesët tona më të njohura:

 • Rishikimi i ekspertëve – lexoni analizën tonë të plotë & të dhëna në kohën e duhur nga ekipi ynë editorial.
 • Shqyrtimet e klientëve – shikoni se çfarë thonë klientët e SiteGround.
 • Planet e hostimit – krahasoni planet më të mira të hostimit të SiteGround dhe çmimet e tyre.
 • FAQ – gjeni përgjigjet e pyetjeve më të parashtruara në lidhje me SiteGround!

SiteGround është i njohur për ekspertizën e tyre për WordPress dhe përkrahjen e teknologjisë miqësore për fillestarët. Sa e mirë është SiteGround? Sipas rishikimeve të përdoruesve më poshtë këtë faqe, ata janë të shkëlqyeshëm! Por a është e vërtetë kjo?

Ndoshta këto vlerësime të larta të kënaqësisë së klientit janë një rrjedhë statistikore. Ose mbase nuk reflektojnë se si do të funksiononte SiteGround për nevojat tuaja të veçanta të pritjes.

Kështu që: është e drejtë SiteGround për ju?

Lexo! Unë do të shpjegoj gjithçka: çfarë planifikon të presësh
SiteGround ofron, çfarë është e mirë dhe e keqe në lidhje me ta, dhe ato që specializohen. Dhe unë do t’ju rekomandoj disa host të tjerë që mund t’u përshtaten më mirë disa lexuesve.

Përmbledhje e faqes në faqen e internetit

SiteGround është në pronësi private dhe u themelua në vitin 2004. Ata janë me qendër në Bullgari, ku ata kanë dy zyra. Ata gjithashtu kanë një zyrë në Madrid, Spanjë.

SiteGround Hosting

Uebsajti i SiteGround promovon lloje të ndryshme të pritjes; ata ofrojnë plane të përbashkëta, WordPress, cloud dhe të dedikuara – përveç shumë planeve të tjera të specializuara. Konsumatorët përfitojnë nga falas CDN dhe Cloudflare çertifikatat SSL. Dhe planet e tyre të përbashkëta
janë të mbushura me karakteristika.

Për më tepër, SiteGround serverat janë të fortë. Nga përvoja (shiko të dhënat më poshtë), kam zbuluar që kohëzgjatja e tyre është mbresëlënëse.

Por SiteGround është mbi të gjitha i njohur për diçka tjetër. Pyete çdo klient, dhe mbështetja do të jetë në krye të listës së tyre. Unë e diskutoj këtë në detaje më poshtë, përfshirë përvojat e mia me mbështetjen teknike të SiteGround.

Le të zhyten në detaje tani.

Planet Pritëse të SiteGround

SiteGround ofron gamën e plotë të llojeve të pritjes nga të përbashkëta deri në re, shitësin e dedikuar.

Ndarja e përbashkët

Pritja e përbashkët është fusha e betejës ku të gjithë hostet më të mirë garojnë për vëmendjen tuaj. Alsoshtë gjithashtu lloji i pritjes për të cilin shumica e njerëzve kanë nevojë; vetëm faqet e mëdha ose të kërkuara kërkojnë cloud / VPS ose host të dedikuar. SiteGround ka bërë jashtëzakonisht mirë në tregun e përbashkët të pritjes, duke u dalluar nga konkurrentët e tyre.

Planet e përbashkëta të strehimit

SiteGround ofron tre plane të ndryshme
: StartUp, GrowBig dhe GoGeek.

 
StartUp
GrowBig
GoGeek
 
 
faqet e internetit1unlunl
Disk (GB)102030
Vizitat Mujore10,00025,000100,000
çmim$ 3.95$ 5.95$ 11.95

Karakteristikat e përbashkëta të strehimit

Përdor SiteGround CentOS Linux për serverat e tyre. Pra, nuk duhet të jetë befasuese që planet e përbashkëta të pritjes
ejani me paneli i kontrollit cPanel.

Ka disa përfitime për këtë. Së pari, shumica e pronarëve të faqeve të internetit janë njohur me të për shkak të popullaritetit të saj. Dhe ata që nuk duhet të bëhen të tillë sepse ka të ngjarë të futen në të shumë në të ardhmen.

Arsyeja e dytë është se përdorimi i cPanel e bën më të lehtë lëvizjen drejt dhe nga SiteGround.

SiteGround cPanelSiteGround
pulti është i lehtë për t’u përdorur.

Tipar i përbashkët: Aplikime në internet

Me interes të veçantë për pronarët e faqeve të reja të internetit është përfshirja e SiteGround e instaluesit automatik Softaculous. Kjo ju lejon të instaloni lehtësisht mbi 400 aplikacione në internet si:

 • Blogs

 • CMSs

 • Forumet

 • Wiki-t

 • Rrjetet Sociale

 • E-Commerce.

Këto aplikacione përfshijnë WordPress, Joomla, Magento, PrestaShop dhe phpBB3.

Tipar i përbashkët: Bandwidth

Të gjitha planet e përbashkëta vijnë me bandwidth të papërcaktuar. Sidoqoftë, kjo nuk është se si SiteGround mat përdorimin e faqes. Secili plan lejon një maksimum të caktuar të vizitorëve në sit në muaj – siç tregohet në tabelën e mësipërme.

Numrat janë të përafërt dhe të dizajnuar për të pasqyruar përdorimin e arsyeshëm të burimeve. Ata kanë për qëllim t’ju japin një ide se çfarë lloj plani
ka të drejtë për faqen tuaj te internetit. dhe Mbështetja teknike e SiteGround do t’ju ndihmojë të minimizoni përdorimin e burimeve tuaja në mënyrë që të qëndroni brenda parametrave të planit tuaj.

Si praktikisht çdo host, SiteGround ka kufijtë e pranueshëm të përdorimit. Nëse keni pritje të filmave, galerive të figurave ose skedarëve audio, faqja juaj në internet mund të konsiderohet një rrjedhje e tepërt në bandë. Në këtë rast, ju mund të duhet të përmirësoheni në një plan më të fuqishëm
.

Tipari i përbashkët: Ruajtja e diskut

Planet e përbashkëta të hostimit të SiteGround
oferta midis 10 GB dhe 30 GB hapësirë ​​në disk. E gjithë kjo ruajtje është në SSD të shpejtë (disqet me gjendje të ngurtë).

Tipar i përbashkët: CDN Falas

A Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN) ruan kopjet e faqes suaj të internetit në të gjithë botën. Kjo shpejton shpërndarjen e faqeve tek njerëzit që gjenden larg nga serveri juaj bazë.

SiteGround ofron Cloudflare CDN për të gjitha planet e përbashkëta të pritjes
. Nëse jeni duke pritur më shumë se një faqe në internet, mund ta përdorni këtë për të gjithë ata.

Tipar i përbashkët: Certifikata SSL

falas Le të Encrypt Certifikatat e Sayer Layer (SSL) Secure vijnë me të gjitha planet e përbashkëta të pritjes. Certifikatat SSL janë thelbësore nëse do të drejtoni një sit të tregtisë elektronike.

Sidoqoftë, ato janë të rëndësishme edhe nëse nuk keni një dyqan në internet. Certifikatat SSL (HTTPS) janë a shenjë besimi te përdoruesit. Google gjithashtu u jep faqeve SSL një të mitur ngritje e rangut. Pra, ata janë të mirë që kanë pavarësisht nga faqja juaj e internetit.

Tipar i përbashkët: Ndërtues i faqes në internet

Për ata që nuk janë teknikisht të prirur, por ende dëshirojnë një uebsajt të shkëlqyeshëm, SiteGround ofron një ndërtues i faqes në internet
. Weebly e siguron atë. Thjesht tërhiqni elementët për të krijuar faqe. Madje ka tiparet e tregtisë elektronike.

Vetëm kini kujdes: nëse zgjidhni Ndërtuesin e sitit për llogarinë tuaj, çdo përmbajtje që keni krijuar jashtë krijuesit të faqes do të fshihet. Prandaj sigurohuni që vetëm aktivizoni ndërtuesin e faqes në një llogari plotësisht të pastër, ose nëse jeni të lumtur të humbni të dhënat që janë tashmë atje.

Tipare të Tjera të Ndara Hosting

SiteGround ofron Hyrje në SSH me të gjitha planet e tyre. Shumica e pronarëve të faqes së internetit nuk do ta përdorin këtë. Por nëse planifikoni të bëni ndonjë zhvillim (ose të punësoni dikë që ta bëjë), kjo është mjaft e rëndësishme.

Ju merrni email i pakufizuar
adresat dhe bazat e të dhënave
. Ju mund të jeni të befasuar se sa adresa të postës elektronike përdorni: për blogun tuaj, për pyetje mbi shitjet, për një gazetë, dhe në dhe në.

Shumica e aplikacioneve në internet përdorin një bazë të dhënash. Kështu, edhe pse mund të mos merreni drejtpërdrejt me ta, është mirë t’i keni.

Ka shumë karakteristika të tjera që nuk duhet të harroni. SiteGround ofron një 30 ditë garanci për kthimin e parave
. Dhe ju merrni mbështetjen teknike të jashtëzakonshme të SiteGround (shihni më poshtë).

Karakteristikat e Ndara të GrowBig

Nëse do të përdorni një CMS të madhe si WordPress ose Joomla, me siguri është e vlefshme të shkoni në planin GrowBig
. Ai përfshin gjithçka në planin StartUp dhe më pas disa.

Apeli kryesor i këtij plani është ai që ofron SuperCacher – Sistemi i vet i ruajtjes së SiteGround. Ai lejon që faqet e internetit statike dhe dinamike (si dhe pyetjet e bazës së të dhënave) të ruhen për shpërndarje të shpejtë të përdoruesve.

Plani i GrowBig ju lejon gjithashtu të presë faqet e internetit të pakufizuara në llogarinë tuaj (deri në kufirin e burimit tuaj). Për më tepër, ai përfshin migracionin falas në sit.

GrowBig ju lejon të kryeni kopje rezervë sipas kërkesës, në mënyrë që të vendosni pikat e rivendosjes përpara se të bëni gjithçka që mendoni se mund të kthehet mbrapa..

Një tipar i shkëlqyeshëm i fundit është serverat skenë me një klik për faqet tuaja WordPress dhe Joomla. Kjo e bën administrimin e një siti më të lehtë dhe më të sigurt.

Karakteristikat e Ndara të GoGeek

Nëse jeni duke drejtuar një sit të tregtisë elektronike (ose përndryshe keni një sit të kërkuar), GoGeek është zgjidhja më e mirë
. Ai përfshin të gjitha tiparet e GrowBig dhe më shumë.

Arsyeja më e madhe për të zgjedhur GoGeek është se është PCI në përputhje – thelbësore nëse drejtoni një dyqan në internet.

Një tjetër bonus i rëndësishëm për përdoruesit e GoGeek është aksesi i shkëlqyeshëm i mbështetjes. SiteGround është i njohur për mbështetjen e tij të shkëlqyeshme. Dhe përdoruesit e GoGeek marrin mbështetje prioritare, ku kërkesat e tyre dërgohen në stafin më të përvojë të asistencës teknike të SiteGround.

Më në fund, ajo siguron shpejtësi më të madhe dhe fuqi llogaritëse duke pasur më pak faqe në internet të hostuara në serverin tuaj.

WordPress Hosting

SiteGround ofron një formë të veçantë të hosting të përbashkët për WordPress
përdoruesit
. Kryesisht është e njëjta gjë: vizitat, hapësira në disk, veçoritë. Dallimi më i qartë i saj është se WordPress është instaluar falas. Por ka më shumë nën kapuç.

Zgjidhni nga 3 planet e WordPress
duke filluar nga 3,95 $ / muaj.

Mbrojtja e shisheve për WordPress

Në vitin 2017, SiteGround lançoi vetë sistemi i mbrojtjes së botëve, mundësuar nga algoritmi i tyre i inteligjencës artificiale. Kur ky sistem ishte ndezur, vura re një ulje të jashtëzakonshme të numrit të njoftimeve nga shtojcat e mia të sigurisë WordPress.

Ky sistem parandalon pjesën më të madhe të sulmeve brutale të forcës në ekranin e hyrjes WordPress, dhe gjithashtu bën një punë të mirë për të zbuluar përpjekjet e hyrjes me qëllim të keq.

Paraqet a Sfida Captcha për çdo përdorues të dyshimtë; çdo përdorues i vërtetë që përfundon me sukses Captcha nuk do të bllokohet përsëri. Dhe i përshtatet vazhdimisht kërcënimeve të reja.

Kjo lloj teknologjie është gjithnjë e më e rëndësishme në trajtimin e miliona përpjekjeve të paautorizuara të hyrjes me të cilat duhet të luftojnë webmasterët.

Sigurisht, ju mund ta arrini këtë me një shtojcë për CMS ose skenarin që po përdorni. Por fakti që SiteGround e ka implementuar do të thotë që shumë prej atyre bots me qëllim të keq kurrë nuk duhet të godasin faqen tuaj në radhë të parë.

Kështu është një përforcues shpejtësie për faqen tuaj, si dhe një veçori e rëndësishme e sigurisë
.

Hosting WooCommerce

Një tjetër variant i pritjes së përbashkët është pritja e WooCommerce e SiteGround. Nëse po planifikoni të filloni një sit WooCommerce (ndërtuar në WordPress), duhet të shikoni në këto plane. Megjithatë, ju me siguri do të dëshironi të përdorni Plani GoGeek
pasi është e vetmja që është në përputhje me PCI.

Rezervimi në re

Për faqet e internetit me kërkesë të lartë, SiteGround ofron 4 plane pritjeje në cloud
: Hyrja, Biznesi, Business Plus dhe Super Fuqia.

Të gjitha ato sigurojnë 5 TB të transferimit mujor të të dhënave. Edhe plani i hyrjes është jashtëzakonisht i fuqishëm siç mund ta shihni në tabelën vijuese.

plan
Bërthama CPU
RAM
disk
Cmimi (mon)
hyrje24 GB40 GB$ 80.00
biznes36 GB60 GB$ 120.00
Biznes Plus48 GB80 GB$ 160,00
Fuqia super810 GB120 GB$ 240.00

Reseller Hosting

Shitësit e shitësit lejojnë bizneset të krijojnë rrjedhë shtesë të të ardhurave duke përfshirë hostimin në internet me shërbimet e tyre. Mund të vendosesh gjithashtu biznesin tuaj të mbajtjes në internet duke përdorur këto plane shitës
, dhe etiketoni gjithçka, kështu që përdoruesit tuaj nuk do ta shohin kurrë markën SiteGround.

Paketa thelbësore përfshin Hapësirë ​​në disk 10 GB, dhe aftësia për të pritur një numër të pakufizuar klientësh. Por çmimi është pak i pazakontë.

Sistemi i Kredisë Rishites

Ja se si funksionon sistemi i kreditit:

 • Ju duhet të blini të paktën 5 kredi për t’u vendosur si shitës

 • Një kredi e shitësit është e barabartë me pritjen e një viti
  për klientët tuaj; nëse filloni me 10 klientë, ju nevojiten 10 kredi për të aktivizuar secilën faqe për një vit

 • Shërbimet shtesë, si fushat, duhet të paguhen me kartë krediti

 • Shitësit marrin zbritje në regjistrimet e hapësirës dhe të domenit; sa më shumë kredi të blini në një transaksion, aq më i madh do të jetë zbritja.

Si shitës, ju nuk keni qasje në WHM. Gjithçka bëhet përmes zonës tuaj të përdoruesit të SiteGround.

Një mundësi e ndryshme e shitësit

Sigurisht, nëse nuk ju pëlqen ky sistem i kreditit (dhe doni më shumë kontroll mbi llogaritë e klientit), ju mund të keni blini një plan cloud
dhe përdorni WHM
me atë.

Disavantazhi është që ju do të humbisni disa nga karakteristikat më të mira të paketës së shitësit të SiteGround, si aftësia për të zgjidhni vendndodhjen e të dhënave të secilit klient individualisht.

High-end Hosting: Serverë të përkushtuar dhe të personalizuar

SiteGround ofron dy lloje hostimi për pronarët e faqeve të internetit që kërkojnë më shumë fuqi dhe stabilitet. Edhe nëse kjo nuk është ju, është mirë të dini se keni një rrugë lart, nëse faqja juaj do të zbritet.

Ka tre plane
për serverë të dedikuar: Hyrja, fuqia dhe super fuqia. Të gjitha ato janë ndërtuar në procesorë Intel Xeon dhe vijnë me 10 TB bandwidth mujor. Ato ndryshojnë sa i përket bërthamave të CPU-së, RAM-it dhe hapësirës në disk.

SiteGround gjithashtu siguron ndërmarrje pritëse ku ata ndërtojnë servera me porosi për ju dhe pastaj i menaxhojnë ata. Do të duhet të kontaktoni me ta rreth këtyre, megjithatë.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Kurseni të madh në hostin tonë të vlerësuar me # 1
Lexuesit tanë aktualisht mund të kursejnë deri në 67% në pritjen e shpejtë të SiteGround. Përdorni këtë lidhje ekskluzive zbritje
për të marrë në dispozicion marrëveshjen më të mirë.

Ndihma për klientët

SiteGround i përgjigjet pyetjeve nga klientët në Anglisht dhe spanjisht, dhe faqja e internetit e tyre është e lokalizuar për nëntë territore. Ata ofrojnë chat live, biletat, dhe mbështetjen e telefonit.

24/7 Mbështetje

Për dallim nga disa hostë në internet që ju bëjnë të prisni derisa zyrat e tyre të hapen për të marrë mbështetje, SiteGround siguron mbështetje 24/7 të klientit
.

Mbështetje Times Reagimi

Ata gjithashtu premtojnë të dërgojnë një përgjigje fillestare për pyetjet brenda 10 minuta.

Në përvojën time, ata e përmbushin këtë premtim. Ndonjëherë duhet më shumë kohë që çështja të zgjidhet, natyrisht. Në shumicën e rasteve, çështjet janë zgjidhur plotësisht brenda disa orësh – edhe nëse ato janë kaluar në operativë të shumëfishtë për mbështetje të teknologjisë. Dhe ndërsa prisni, ju jeni të azhurnuar.

Mbështetje Studimi i Rastit: Migrimi i sitit

Më duhej të arrija te personeli i shërbimit të klientit kur nuk mund ta përfundoja një sekondë migrimi i sitit mbi planin tim të pritjes në re. Ky ishte një kufizim i planeve të cloud sepse funksioni i rivendosjes që prisni të shihni mungonte. (Që nga kjo përvojë, SiteGround ka aktualizuar
të gjitha planet e tyre për të siguruar rikthime falas.)

Ështja ishte zgjidhet shpejt – brenda disa orësh – dhe unë u mbajta i informuar në intervale të rregullta, ndërsa migrimet po ndodhnin.

Në të vërtetë, ju nuk mund të rivendosni kopjimin e plotë të cPanel veten në serverin tuaj cloud. Aktualisht ne po transferojmë llogarinë tuaj të largët përmes rezervimit të plotë të cPanel që do të rivendosim në fundin tonë. Nëse keni një kopje rezervë të plotë cPanel që na nevojitet ne për të rivendosur për ju, mund të hapni një biletë të re mbështetëse nga Zona e Përdoruesit > Mbështetni dhe kërkoni nga ne që ta rivendosim atë për ju sikur të na siguroni një ose dy kopje rezervë cPanel, ne do t’i rivendosim ato për ju.

Nëse dëshironi të kryeni rikuperimet vetë mund të azhurnoni në një server të dedikuar me rrënjë hyrje.

Ne do të azhurnojmë këtë biletë me më shumë informacion në lidhje me transferimin aktual kur është në dispozicion.

Përshëndetje,

Aleksandar Dimitrov
Ekipi i Mbështetjes Teknike

Kopjimi i një siti rrethi
azhurnim i mbështetjes teknike.

Plani im përfshin gjithashtu zbulimi automatik i joproduktive, që funksionon në mënyrë perfekte. Me rastin e rrallë që faqja ime ka rënë për shkak të një çështje serveri, është regjistruar dhe zgjidhur para se Pingdom të më paralajmërojë për ndërprerjen. Kjo ndihmon për të mbajtur kohën e qëndrueshme dhe zvogëlon sasinë e administratorit që duhet të bëj.

Infrastruktura e sitit përreth

SiteGround është një nga një tufë e vogël e host-eve që ofrojnë një zgjedhja e databazave në pritje të përbashkët
klientët. Padyshim që ia vlen të përfitoni nga kjo, dhe të zgjedhni databazën e duhur kur të regjistroheni.

Vendndodhjet e të dhënave

SiteGround ka të dhëna në internet Agoikago, Mbretëria e Bashkuar, Hollanda dhe Singapori. SiteGround thotë se ata kanë zgjedhur këto vende, sepse ato janë më të besueshmet. Por ato gjithashtu ofrojnë një shtrirje të mirë globale. Disa hostë të uebit ju ofrojnë vetëm një zgjedhje të vendndodhjeve në SH.B.A., kështu që është mirë ta shihni.

Mos harroni se data e të dhënave që ju zgjidhni duhet të jetë më e afërt me vizitorët tuaj parësor. Pra, nëse jeni duke drejtuar një biznes në Evropën veriore, të dhënat e të dhënave në Mbretërinë e Bashkuar ose Hollandë do të dëshmojnë më shpejt për ta.

Cloudflare CDN

Përdorimi i CDN Cloudflare gjithashtu do t’ju ndihmojë të shpejtoni shpërndarjen e përmbajtjes, pavarësisht nga vendndodhja e vizitorëve. Plani themelor i Cloudflare sigurohet nga SiteGround dhe integruar drejt në cPanel, kështu që është shumë e thjeshtë për të filluar. Pasi të aktivizohet, mund ta përdorni për të gjithë nënfushat duke ndjekur disa hapa shtesë në cPanel.

Sigurisht, nëse tashmë keni një llogari të pavarur Cloudflare, mund të vazhdoni ta përdorni si gjithmonë.

Paneli i kontrollit

SiteGround ofron cPanel për të gjitha planet e tyre. Versioni i cPanel ju do të përdorni është përshtatur pak; SiteGround ka shtuar karakteristika shtesë, por përbërësit kryesorë do të duken të njohur nëse keni hasur më parë cPanel.

Mbështetje Portal dhe Sistemi i BiletavePaneli i SiteGround lehtëson marrjen e ndihmës, krijimin e llogarive me email dhe fillimin e një uebfaqeje të WordPress
.

Paneli i Kontrollit: Zona e llogarisë së klientit

Përveç kësaj, SiteGround ka zonën e tyre të llogarisë së klientit, e cila ofron informacione të hollësishme në lidhje me planin tuaj dhe – nëse është e aplikueshme – serveri juaj. Ata e quajnë këtë “Zona e Përdoruesit”, dhe siguron qasje të lehtë në portalin e ndihmës dhe sistemin e biletave.

Për planin tim të ri, unë mund të shoh informacionin e mëposhtëm, sapo të regjistrohem:

 • Specifikimet e serverit

 • Vendndodhja e të dhënave

 • Domeni parësor

 • IP serveri

 • DNS

 • Detajet e serverit FTP dhe email

 • Plani rezervë

 • Statusi i CDN-së në cloud.

Shërbime SiteGroundPërditësimi i planit tuaj të pritjes
mund të bëhet nga pulti juaj.

Paneli i Kontrollit: Shtoni Shërbime

Mund të blini gjithashtu e-mail të pavarur, FTP, PHP, ose plane pritëse të MySQL
përmes këtij paneli. SiteGround ka një bibliotekë modelesh për Joomla, Magento dhe WordPress. Dhe ata gjithashtu mund të regjistrojnë domene edhe për ju, megjithëse ky nuk është një shërbim që ata reklamojnë në mënyrë të dukshme.

Nëse keni nevojë të rritni aftësinë e planit tuaj, ose të porosisni një llogari shtesë të mbajtjes në internet, mund ta bëni këtë edhe në Zonën e Përdoruesit,.

Performanca e hostimit

Në testimin tim, SiteGround vazhdimisht tejkalon garancinë e tyre në kohë prej 99.9%. Në fakt, për 12-muajt e të dhënave që kam, ato kanë mesatarisht 99,995% në kohë – pak më shumë se 2 minuta kohë joproduktive në muaj.

Të dhënat e faqes rreth PingdomitNe testuam SiteGround
Kohët e reagimit të serverit dhe gjurmuan kohëzgjatjen e tyre.

Koha e reagimit të serverit

e tyre kohët e reagimit janë gjithashtu shumë të mira: zakonisht nën 500 ms dhe shpesh nën 400 ms – 431 ms mesatare.

Kjo është shumë më mirë sesa testet tona GoDaddy, që tregojnë se ka një kohë mesatare të përgjigjes prej 1.000 ms. Dhe SiteGround në përgjithësi është shumë pak më shpejt sesa Bluehost.

SiteGround nuk është, megjithatë, aq i mirë sa Motori WP, që tregojnë se testet tona kanë një kohë mesatare të përgjigjes në mënyrë të vazhdueshme më pak se 400 ms.

Këto teste nuk mund të merren si fjala e fundit në punën e serverit të SiteGround. Numrat e hosteve ndryshojnë dukshëm me kalimin e kohës. Por këto numra tregojnë se SiteGround ofron plane pritëse
me performancë shumë të mirë dhe të besueshme.

Harta e Kohëve të Reagimit të Serverit të SiteGroundHarta e SiteGround
Koha e reagimit të serverit (jeshile tregon herë më pak se 500 ms)

Garancia e orarit

Extremelyshtë jashtëzakonisht e pamundur që ju të mblidhni në garancinë në kohën e duhur të SiteGround 99.9%. Për një gjë, numrat e tyre të shpejtë janë të shkëlqyeshëm. Për një tjetër, ata matin kohën e tyre vjetore. (Shumica e ushtrive që ofrojnë një garanci e masin atë çdo muaj.)

Në rast se përjetoni joproduktive më shumë se 0,1% në vit, do të kompensoheni si më poshtë: një muaj pritje falas për një kohë të gjatë ndërmjet 99.0% dhe 99.9%; dhe një muaj falas për çdo pikë përqindjeje nën atë.

Mos u shqetësoni që ju ndoshta nuk do të mbledhni garancinë në kohë të SiteGround. Ju nuk dëshironi! Ju dëshironi një kohë të mirë.

Përditësimi i hostimit tuaj

Nëse ndjeheni sikur keni dalë më shumë nga pritja e përbashkët me planet StartUp ose GrowBig, hapi juaj i parë duhet të jetë që azhurnuar në planin GoGeek. Këto plane janë pritur në serverë me më pak llogari dhe kështu janë më të shpejtë
dhe më të fortë.

Përditësimi në Cloud Hosting

Nëse GoGeek nuk e shkurton atë, duhet të shikoni Planet e mbajtjes në re të SiteGround. Shërbimet e pritjes në cloud modelojnë VPS-në tradicionale, me disa ndryshime të vogla në mënyrën e krijimit dhe menaxhimit të tyre.

Llogaria juaj do të izolohet kur të zgjidhni një plan cloud
, dhe do të përfitoni nga menaxhimi i plotë nëse gjërat shkojnë keq.

Do të përfitoni nga ju shkallëzimi automatik në një server cloud, kështu që faqja juaj nuk do të shkojë jashtë linje nëse keni nevojë për më shumë burime; thjesht do të përmirësohet, dhe do të faturoheni për diferencën. Kjo ka të ngjarë të vlen para shtesë për klientët e biznesit.

Përditësimi te serverët e përkushtuar

SiteGround gjithashtu ofron serverë të dedikuar, me mundësi të ndryshme të personalizueshme, përfshirë zgjedhjen e serverëve të internetit Apache ose Nginx. Nuk ka asnjë tarifë shtesë për cPanel dhe ju merrni 10 TB të bandës së bandës dhe 5 adresa IP.

ProVendimet e faqes

Këtu janë pesë arsye pse më pëlqen SiteGround:

 1. Ata janë të qarta në lidhje me burimet që ata ofrojnë. Për shembull, secili plan vjen me një sasi të caktuar të hapësirës në disk. Shpesh, nikoqirët ofrojnë hapësirë ​​të pakufizuar në disk me caveat “për aq kohë sa nuk përdorni shumë.” Në mënyrë të ngjashme, planet e tyre të nivelit më të lartë të pritjes vijnë me lejime të caktuara të brezit. Planet e përbashkëta të pritjes
  kanë caktuar lejimet e vizitorëve në uebfaqe. Si rezultat, nuk ka gjasa të keni ndërprerë ndonjëherë llogarinë tuaj për shkak të “përdorimit të tepruar të burimeve” mjegulluese.

 2. Plani GoGeek siguron një pritje të përbashkët me performancë të lartë duke vendosur më pak faqe në internet në të njëjtin server.

 3. Të gjitha planet e përbashkëta të pritjes përdorin serverat që janë akorduar për performancën më të mirë të WordPress.

 4. i saj vetë-ndihma materiale është e saktë dhe e lexueshme – e ngjashme me materialin e shkëlqyer të siguruar nga Pritja për lëvizje.

 5. SiteGround ekzekuton serverë të shpejtë në internet
  duke përdorur një larmi teknikash: Ruajtja e SSD, serveri Nginx, SuperCacher, Cloudflare CDN dhe HHVM.

Kundërvajtjet dhe ankesat e sitit

Asnjë host i uebit nuk është perfekt, dhe SiteGround nuk është ndryshe. Por papërsosmëritë e tyre nuk ka të ngjarë të jenë shkelës të marrëveshjeve për shumicën e pronarëve të faqeve të internetit. Megjithatë, paguan të informohen para se të regjistroheni.

Këtu janë katër gjëra që unë do të doja të shoh SiteGround të përmirësuara:

 1. Edhe pse SiteGround ofron një vlerë të madhe
  për shërbimet e tyre, ata janë akoma më e shtrenjtë se konkurrentët si Bluehost dhe A2 Hosting. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse keni më shumë se një sit për të pritur. Pra, nëse çmimi është një shqetësim i madh, SiteGround mund të mos jetë zgjidhja më e mirë.

 2. SiteGround nuk ofron një emër domain falas – madje edhe për njerëzit që regjistrohen në kohëzgjatjen e tyre maksimale të kontratës (3 vjet). Një emër domain falas e bën fillimin e një uebsajti të ri shumë më të lehtë.

 3. SiteGround ofron vetëm një migrim falas në uebfaqe në planet e tyre më të larta
  . Dhe vetëm për të parën. Nëse keni më shumë se një sit për të lëvizur – dhe për çdo sit për planin themelor të tyre (StartUp) – do të faturoheni.

 4. Shitësi i tij i shitësit, edhe pse logjik, është një ueb kredi dhe zbritje të komplikuara.

Këto nuk do të shqetësojnë çdo përdorues të SiteGround. Dhe kur një mikpritës bën mirë në të gjitha pikat e tjera, është e vështirë të jesh i zgjedhur.

Kur shkrova për herë të parë këtë përmbledhje, unë u shqetësova më shumë për sistemin e tyre rezervë. Edhe pse ata ofruan kopje rezervë falas, rivendosjet ishin të shtrenjta, përveç planeve të nivelit më të lartë. Kjo nuk është më e vërtetë. Tani, SiteGround siguron rivendosje falas të të gjitha planeve të tyre, që është një ndryshim i shkëlqyeshëm.

Alternativa SiteGround

Megjithëse më pëlqen vërtet SiteGround, ato nuk janë të përshtatshme për të gjithë. Këtu janë disa alternativa të shkëlqyera.

 
SiteGround
Bluehost
Në lëvizje
A2 Hosting
 
faqet e internetit1121
Disk (GB)1050UNMUNM
BandwidthUNMUNMUNMUNM
çmim$ 3.95$ 2.75$ 3.99$ 3.92
 

SiteGround vs Bluehost

Bluehost e specializuar në hostimin e WordPress – në fakt, ata ishin pritësit e parë zyrtarë të WordPress. Ju mund të dëshironi të qëndroni larg nga plani i tyre Themelor sepse është i kufizuar në gjëra të tilla si email.

Por ata janë një host i shkëlqyeshëm – veçanërisht për përdoruesit me një buxhet.

SiteGround vs InMotion Hosting

Pritja për lëvizje është shumë si SiteGround. Ata ofrojnë një gamë të plotë të llojeve të pritjes me ruajtje bujare të diskut dhe bandës së pakufizuar.

Ata janë gjithashtu të njohur për mbështetjen e tyre të madhe.

SiteGround vs A2 Hosting

A2 Hosting e specializuar në pritjen për zhvilluesit. Por ata janë gjithashtu një ofrues i përgjithshëm i jashtëzakonshëm i pritjes me serverë të fortë, shumë karakteristika dhe çmime të ulëta.

Ata gjithashtu ofrojnë serverë të shpejtë dhe të besueshëm.

Po kërkoni Hosting të Menaxhuar WordPress?

Nëse dëshironi menaxhuar WordPress, por ju nuk ndiheni rehat duke përdorur cPanel dhe FTP, Motori WP ka të ngjarë të jetë një udhëtim më i butë për ju – megjithëse me një çmim më të lartë çmimesh.

këshilla për mbajtjen në internet

Kurseni të madh në hostin tonë të vlerësuar me # 1
Lexuesit tanë aktualisht mund të kursejnë deri në 67% në pritjen e shpejtë të SiteGround. Përdorni këtë lidhje ekskluzive zbritje
për të marrë në dispozicion marrëveshjen më të mirë.

Siteshtë e drejtë SiteGround për ju?

SiteGround është një ofrues solid solid për mbajtjen në internet. Përvoja ime sigurisht që është e mirë për gjërat që janë të rëndësishme – kohën e duhur, mbështetjen, shpejtësinë dhe aftësinë teknike.

Plani që ju zgjidhni do të ndikojë në performancën dhe shpejtësinë në një farë mase. Por kur kam biseduar me përdoruesit e SiteGround, e kam gjetur atë të gjitha planet kryejnë
mirë për sa i përket kohëzgjatjes dhe veçorive
.

Shërbimi ndaj klientit që merrni është i shkëlqyeshëm në të gjithë bordin; klientët në planet më të lira të pritjes duket se përjetojnë të njëjtën cilësi të mbështetjes si ata që paguajnë më shumë (megjithëse ata me planin GoGeek mund të shërbehen më shpejt).

SiteGround është padyshim një host që çdo pronar serioz i faqes në internet duhet të marrë në konsideratë. A janë ato të përshtatshme për ju? Drejtohuni tek SiteGround.com
dhe vendosni vetë.

Redaktuar me materiale shtesë nga Frank Moraes.

SiteGround Pyetjet e bëra më shpesh

 • Ku ndodhet SiteGround?

  SiteGround është një kompani pritjeje në internet që ofron një gamë shërbimesh pritëse, përfshirë host të përbashkët, cloud dhe të dedikuar.

  Ato janë të vendosura në Sofje, Bullgari me një zyrë në Madrid, Spanjë. Dhe ata kanë qendra të të dhënave në Chicikago, Londër, Amsterdam dhe Singapor.

 • A është SiteGround ndonjë e mirë?

  Bazuar në përvojën e stafit tonë dhe rishikimet e përdoruesve këtu, SiteGround është më se i mirë. Në veçanti, ata ofrojnë disa nga hostet më të mirë të WordPress-it, pa kushtuar aq shumë sa hostet e vetëm WordPress si WP Engine dhe Kinsta.

 • A ofron SiteGround një domain falas?

  Jo. Sidoqoftë, ju mund të paguani për të regjistruar një domen në SiteGround në kohën kur regjistroheni.

 • A është SiteGround më i mirë se Bluehost?

  Të dy SiteGround dhe Bluehost janë ofruesit e shkëlqyer të pritjes. Cila është e përshtatshme për ju do të varet nga nevojat tuaja.

  Në përgjithësi, SiteGround siguron performancë më të mirë ndërsa Bluehost ofron çmime më të mira.

 • Sa kushton SiteGround?

  Duke përdorur lidhjen në këtë faqe, mund të merrni SiteGround për sa më pak 3,95 dollarë në muaj.

 • Nëse SiteGround është i vendosur në Bullgari, faqja ime e internetit do të jetë e ngadaltë për vizitorët në SH.B.A.?

  Jo. SiteGround ju jep një zgjedhje të vendndodhjeve të të dhënave, kështu që ju mund të zgjidhni atë më të afërt me klientët tuaj. Ju gjithashtu mund të vendosni CDN e tyre falas Cloudflare për të siguruar që faqja juaj të ngarkohet shpejt.

 • Cili është ndryshimi midis Certifikatave SSL të Encrypt-it dhe një certifikatë SSL të paguar nga një autoritet tjetër?

  Certifikatat SSL falas të SiteGround vijnë nga Let’s Encrypt, i cili ofron versione të shkurtuara të certifikatave SSL që blini nga palët e treta. Ata kanë bashkuar një artikull të ndihmës, në mënyrë që të shihni ndryshimin midis Encrypt të Let dhe konkurrentëve.

  Me pak fjalë, këto certifikata falas SSL vërtetohen vetëm në domenin tuaj, dhe jo të dhënat e kompanisë suaj. Pra, ata janë të mirë për sigurinë themelore, por nëse po ekzekutoni një dyqan të tregtisë elektronike, mund të dëshironi tipare më të avancuara, që do të thotë të paguani një çertifikatë SSL.

  SiteGround ofron një azhurnim në Wildcard SSL ose EV SSL të cilat janë më të përparuara sesa Encrypt-i i Let-it, dhe më i përshtatshmi për bizneset e mesme në të mëdha që kanë nevojë për veçori shtesë. Mund të blini njërën prej këtyre nga Llogaria e Përdoruesit tuaj pasi të keni hyrë brenda.

 • A duhet të përdor WordPress në SiteGround?

  Nr. SiteGround ka optimizuar shërbimin e tyre për WordPress, por mund të përdorni çdo aplikacion që është i lejueshëm, siç janë ato që ato ofrojnë si instalime me 1 klikim. Kjo përfshin CMS alternative si Joomla dhe Magento. Ju gjithashtu mund të dëshironi të përdorni ndërtuesin e faqes së SiteGround për të krijuar një faqe në internet shpejt dhe pa sherr.

 • A ka garanci për kthimin e parave?

  Po. Ekziston një garanci 30-ditore për kthimin e parave. Ju mund të anuloni shërbimin tuaj brenda 30 ditëve të para dhe të merrni një rimbursim të plotë.

  Garancia e kthimit të parave nuk mbulon cloud ose host të dedikuar, dhe ka disa kufizime në planet e shitësit. Ju duhet të ngrini kërkesën tuaj përmes Zonës së Përdoruesit për të kërkuar rimbursimin tuaj.

 • A mund të zgjedh një vendndodhje?

  Po. Ju mund të zgjidhni se cili nga katër të dhënat në të cilat ndodhet serveri juaj.

 • Methodsfarë metodash pagese pranon SiteGround?

  SiteGround pranon pagesa nga VISA, MasterCard, American Express dhe Discover. Pagesat duhet të bëhen për një, dy ose tre vjet shërbim.

  Sidoqoftë, nëse doni të provoni shërbimin e tyre, ju gjithashtu mund të paguani një muaj para se të lidhni një kontratë më të gjatë.

 • A do të krijojë kopje rezervë të SiteGround-it në faqen time?

  SiteGround ruan 30 kopje rezervë të faqes tuaj në çdo kohë. Ju mund të rivendosni ndonjë nga këto falas.

 • A ofron SiteGround migrim falas në sit?

  Për planet e tyre më të mira të pritjes së pritjes (GrowBig dhe GoGeek), SiteGround do të migrojë një uebsajt ekzistues falas, pa joproduktive. Kjo përfshin faqet e internetit të WordPress.

  Nëse keni nevojë për më shumë ndihmë, SiteGround ofron mbështetje 24/7 për t’ju ngritur dhe vrapuar shpejt. Nëse keni nevojë për ndihmë për të lëvizur domenin tuaj në SiteGround, ato kanë mësime hap pas hapi në qendrën e tyre të ndihmës.

 • A ofrojnë ata instalues ​​me një klik?

  SiteGround ofron Softaculous me më shumë se 400 aplikacione në internet – përfshirë WordPress dhe Joomla – për të instaluar automatikisht.

 • Si siguron SiteGround llogaritë e pritjes në internet?

  SiteGround izolon llogaritë e përbashkëta të pritjes nga njëri-tjetri, gjë që parandalon që malware të përhapet nga një klient i përbashkët pritës në tjetrin. Kompania ka mbështjellë gjithashtu më shumë se 800 rregulla doganore për të parandaluar hacks me qëllim të keq.

  Ju ende duhet të merrni masa për të mbajtur të sigurt faqen tuaj të internetit nga hakerat, duke përfshirë përdorimin e një fjalëkalimi të fortë për llogarinë tuaj, dhe të përfitoni nga azhurnimet e tyre automatike për WordPress dhe Joomla!.

 • A është Windows në dispozicion?

  SiteGround ofron vetëm Linux Linux hosting. Ata nuk ofrojnë Windows hosting. 

 • Whatfarë është garancia në kohë e SiteGround?

  SiteGround garanton 99.9% në kohë, mesatarisht për një periudhë 12 muaj. Nëse ata nuk e sigurojnë këtë, ata do të japin një kredi llogari.

  Shuma e joproduktive do të përcaktojë vlerën e kredisë që merrni. SiteGround e bën këtë në mënyrë aktive, kështu që nuk do të duhet të monitoroni kohën e duhur vetë. Ata sigurojnë një llogaritje në kohë në Zonën e tyre të Përdoruesit për secilin klient.

 • Panelfarë panel kontrolli ofron SiteGround?

  Të gjitha planet vijnë me cPanel. Nuk ka tarifa shtesë për cPanel për asnjë plan. Planet e përkushtimit dhe ato të pritjes së cloud vijnë gjithashtu me WHM.

 • A ofron SiteGround hosting VPS?

  SiteGround siguron mbajtjen e cloud në vend të pritjes VPS. Cloud hosting ofron specifika shumë të ngjashme me hostin VPS, me aftësinë për të rritur planin tuaj sipas kërkesës. Të gjitha paketat e pritjes së cloud janë menaxhuar plotësisht.

 • A ekziston një plan pritës i shitësit?

  Po, SiteGround ka një plan të shitësit të shitësit me një zbritje të vëllimit të shkallëzuar, kështu që ju merrni një çmim më të mirë pasi kërkesat tuaja rriten. Rishites gjithashtu përfitojnë nga një çmim zbritje në regjistrimet e emrave të domain.

 • A ofron SiteGround menaxhim me plane të dedikuara pritëse?

  Po. Menaxhimi përfshihet si standard në të gjitha planet e dedikuara të pritjes.

 • Whatfarë gjuhë programimi mbështet SiteGround?

  SiteGround mbështet shumë gjuhë shkrimi, duke përfshirë Perl, Python, Ruby, dhe versione të shumta të PHP, përfshirë PHP 7.

 • Mund SiteGround të sigurojë mbështetje të specializuar Magento?

  Po. SiteGround ka një plan pritës të optimizuar për Magento Community Edition.

  Plani përfshin një pritje të përbashkët me CloudFlare me Railgun, instalim falas Magento (përmes mbështetjes ose Softaculous), asistencë për transferimin e faqes, dhe mbështetje të specializuar Magento.

  SiteGround ofron një mësim falas Magento në faqen e tyre të internetit.

 • Cilin version të Linux do ta marr në serverin tim të dedikuar?

  SiteGround përdor Apache / Nginx në CentOS për serverat e tyre të dedikuar.

 • Bëni planet e SiteGround me një CDN?

  Po. Të gjitha planet e SiteGround përfshijnë CloudFlare.

 • A ofron SiteGround ruajtje dhe gjerësi të pakufizuar për klientët e pritshëm të pritjes?

  SiteGround nuk përfshin ruajtje të pakufizuar me llogaritë e tyre të përbashkëta të pritjes. Por sasia e ruajtjes duhet të jetë e përshtatshme për shumicën e faqeve të internetit.

  Gjerësia e brezit është e pa matur. Sidoqoftë, SiteGround ka një kufi në numrin e përdoruesve mujorë që faqja juaj mund të presë. Nëse e keni arritur kufirin në planin tuaj të zgjedhur, do t’ju kërkohet të përmirësoni në nivelin e ardhshëm.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map