Rishikimi i Hosting në Cloudways: Cloud Hosting që Menaxhohet Për Ju. Ne zbulojmë se është deri në gërvishtje.

Verdikti ynë: # 1 Për Rezervimin e Menaxhuar në Cloud

E ndërtuar për zhvilluesit, Cloudways
është i njohur për pritjen e cloud shumë të shkallëzuar, të menaxhuar. Me mbështetje të qëndrueshme të klientit, ju mund të përdorni dokumente gjithëpërfshirëse dhe mësime.


Merrni marrëveshjen më të mirë kur klikoni në lidhjen tonë të zbritjes
.

Pros:

 • Planet e pagimit-si-ju-shkoni ju lejojnë të monitoruar konsumin në kohë reale
 • Sigurimi i shpejtë i një klikimeve në më pak se një minutë
 • Lehtë për t’u instaluar, çertifikatë falas SSL

Cons:

 • Akses i kufizuar i serverit
 • Jo të gjitha gjuhët e programimit janë mbështetur

Mbi 80 klientë kanë shënuar Cloudways 4.5 nga 5 yje, me notat kryesore për cilësi.

Clshtë Cloudways Perfect për Uebfaqen tuaj?

Po kërkoni diçka specifike? Shko te pjesët tona më të njohura:

 • Shqyrtimi i ekspertëve – lexoni analizën tonë të plotë nga specialisti i pritjes, Gary McGath
 • Shqyrtimet e klientëve – shiko vlerësimet aktuale të klientëve
 • Planet e strehimit – gjeni planin e duhur të Cloudways për ju

Farë është reve?

Cloudways është një ofrues pritës për zhvilluesit që krijon një shtresë abstraksioni për të hequr dhimbjen e vendosjes dhe mirëmbajtjes së një serveri.

Siç sugjeron emri, të gjitha shërbimet e tyre bazohen në shumë të shkallëzueshme, të menaxhuara
re
hosting
, që mund të vendosen shpejt dhe thjesht.

A keni menduar të presë me Cloudways? Apo thjesht duke filluar me pritjen e cloud-pagave-si-ju-shkoni? Unë do të shpjegoj gjithçka që duhet të dini më poshtë.

Kompania dhe Historia

Cloudways, me qendër në Maltë, ka dy fytyra të dallueshme. Shtë një pikë integrimi për shumë shërbime cloud, të gjitha menaxhohen nga një tastierë e vetme.

Shtë gjithashtu një sit i cili lejon zhvilluesit e PHP të vendosin aplikacionet e tyre të kontejnerizuara. Ajo ofron një grup të pasur karakteristikash për zhvillimin e aplikacionit PHP.

Kompania ishte themeluar në vitin 2011. Ajo rindërtoi plotësisht faqen e saj në vitin 2016, duke e quajtur atë “Cloudways 2.0”.

Cloudways ka të dhëna në të gjithë botën. Konsumatorët dhe përdoruesit do të jenë gjithmonë brenda mundësive të arsyeshme të një.

Shërbime në cloud

Shërbime të ofruara nga Cloudways

Pasi të keni hyrë në një Cloudways, të gjithë klientët mund të shtojnë “server” në llogarinë e tyre në çdo kohë.

Konsumatori mund shtoni shërbime nga ofruesit e infrastrukturës cloud siç janë Amazon Web Services, DigitalOcean, Google Cloud Platform dhe Vultr.

Bazuar në ofruesin dhe hapësirën në disk që zgjidhni, Cloudways do të krijojë një server virtual me bazë cloud. Zakonisht zgjat nën një minutë.

Shërbime të menaxhuara

Cloudways mbështet CMS të ndryshme si shërbime të menaxhuara
, përfshirë pesë më të njohurit:

 1. WordPress

 2. Drupal

 3. Magento

 4. joomla

 5. Moodle<.

Konsumatorët mund të përdorin CMS të tjera të bazuara në PHP, megjithëse janë në thelb një përpjekje për ta bërë vetë.

Një klient mund të marrë çdo numër të serverëve dhe të klonojë një aplikacion ose server cloud sipas nevojës. Ndërsa rritet përdorimi, klienti mund të shtojë më shumë servera.

server i cloudwaysShtimi i një serveri është thjesht në Cloudways
baltëpritëse.

Platforma në re e-tregtisë dhe Instalimet me një Klikim

Platforma e Cloud Hosting e E-commerce Cloudways
lejon klientët të krijojnë dyqane online. Ata marrin një migrim falas nga faqja e tyre e mëparshme.

Përndryshe, ata mund të ndërtojnë një sit të tregtisë elektronike në një nga CMS-të e mbështetur.

Console Cloud e bën menaxhimin shumë të përshtatshëm, me veçori të tilla si menaxhimi i çertifikatës SSL me një klikim dhe hartat e domenit. Me hostet e tjerë, këto lloj operacionesh mund të kërkojnë një thirrje mbështetëse. Por në Cloudways, ata janë të lehtë për t’u realizuar vetë.

Kopje rezervë dhe CloudwaysBot

Rikthimi i kopjeve ekzekutohet çdo ditë si parazgjedhje dhe rikuperimi është një operacion me një klik. Pronari i llogarisë mund të ndryshojë orarin rezervë duke përdorur tastierën.

CloudwaysBot siguron njoftime në lidhje me statusin e serverit, kopjen rezervë dhe përmirësimet. Ju gjithashtu mund të merrni këshilla dhe rekomandime nga CloudwaysBot
.

Mund të përgjigjet në shumë pyetje mbështetëse. Konsumatorët mund të zgjedhin të marrin mesazhet e saj përmes mjeteve të ndryshme, duke përfshirë Slack, email dhe HipChat. Ata gjithashtu mund të zgjedhin llojet e njoftimeve që duan të marrin. Dhe zhvilluesit mund hyrni në bot me një API me porosi.

Cloudways CDN

Cloudways ka një rrjet të thjeshtë për t’u integruar në shpërndarjen e përmbajtjes, (CDN) të referuar si CloudwaysCDN – me një kosto të ulët
.

CDN bazohet në StackPath (dikur quhej MaxCDN).

Sitet e pritura në ofruesit që mbështesin Cloudways tashmë vrapon shpejt, por shtimi i një CDN shton më shumë shpejtësi dhe besueshmëri.

Cloudways CDNShtimi i një CDN në Cloudways tuaj
llogaria është e drejtpërdrejtë.

Kostoja dhe integrimi i CDN

Shtimi i CloudwaysCDN kushton vetëm $ 1.00
për 25 GB të bandës
. Për shumicën e vendeve kjo do të jetë një tarifë e papërfillshme.

Cloudways ka udhëzues për integrimin e CDN të tyre me faqen tuaj për të gjitha CMS kryesore, megjithëse do të jetë pak më e vështirë nëse keni një aplikacion të krijuar me porosi.

Karakteristikat e zhvilluesit në cloud

Karakteristikat e zhvilluesit

Zhvilluesit e PHP mund të zgjedhin nga disa korniza ose të punojnë me PHP të zhveshur 7. Ata mund të vendosin vendosjen nga një depo Git. Një klient mund të vendosë aplikime të pakufizuara.

Cloudways siguron një API RESTful për të lehtësuar skriptimin e operacioneve. Për shembull, një skenar mund të tërheqë versionin e fundit të një aplikacioni nga një depo Git, të klonojë aplikacionin dhe të rindizë serverin cloud
.

Një Playground API është e disponueshme për testimin e skenareve.

Ndihmë për zhvilluesit

Kontrollet e skuadrave kokrrizore ndihmojnë zhvilluesit dhe testuesit të koordinojnë punën e tyre. Pronari i llogarisë mund të shtojë anëtarët e ekipit, t’u caktojë atyre tituj dhe të vendosë nivelin e tyre të qasjes.

Ata mund të kenë hyrje të plotë në tastierë ose lejohen vetëm funksione të caktuara të tastierës. Qasja e tyre mund të kufizohet te aplikacione të caktuara.

Pronari mund të vendosë anëtarët e ekipit të ndërprerë, të tilla si konsulentët, në status joaktiv kur nuk janë në projekt.

Skenë dhe Qasja e Linjës së Komandës

Një mekanizëm i integruar i skenimit lejon që zhvilluesit të lëvizin kodin e ri në një mjedis provë. Nënfusha e paracaktuar e instalimit është e paracaktuar për skenimin dhe kodin e testimit. Zhvilluesit mund të krijojnë zona shtesë të skenave sipas nevojës, kështu që versionet e reja konfirmohen para se të dalin para publikut.

Qasja e linjës komanduese nga SSH është në dispozicion për zhvilluesit, por ato nuk mund të kenë qasje rrënjësore për arsye sigurie.

Paneli i Kontrollit të Cloudways dhe Infrastruktura

Paneli i Kontrollit dhe Infrastruktura

Cloudways nuk është hosti juaj tipik cPanel. Shumë hoste që nuk përdorin një panel kontrolli si cPanel kanë një panel kontrolli të vjetëruar, me përdorim të vështirë.

Por paneli i kontrollit Cloudways ka një dizajn modern dhe është intuitiv
per te perdorur.

Pasi të keni ngritur dhe funksionuar një server, mund të shtoni aplikime në të në çdo kohë brenda një minutë.

Ka vetëm 3 fusha kryesore për të plotësuar kur shtoni një aplikacion:

 1. Emri i aplikacionit

 2. Serveri (që keni krijuar) për ta vendosur atë

 3. Lloji i aplikacionit.

Video: Rrugët e Re
panel kontrolli në veprim

Aplikime të mbështetura

Cloudways ka një listë të mirë të aplikacioneve të mbështetura, por ato nuk mbështesin shumë aplikacione të ndërtuara me porosi.

Shtimi i aplikacioneve në Cloudways.Shtimi i një aplikacioni në Cloudways tuaj
faqja është e thjeshtë.

vetëm gjuha e përgjithshme e programimit ata mbështesin është PHP. Pritja është që shumica e përdoruesve të Cloudways do të përdorin një CMS.

Ju mund të filloni, ndaloni dhe rifilloni shërbimet në serverin tuaj në çdo kohë përmes panelit tuaj të kontrollit.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një marrëveshje të shkëlqyer për strehimin e cloud?
Lexuesit tani mund të regjistrohen në Cloudways vetëm me $ 10 / muaj duke përdorur lidhjen tonë ekskluzive të zbritjes
. Kjo është një marrëveshje e madhe për mbajtjen plotësisht të menaxhuar me performancë të lartë.

Infrastruktura e përgjithshme

Infrastruktura e softuerit është ndërtuar në “ThunderStack” të Cloudways.

Përbëhet nga serverët në internet të Nginx dhe Apache, MySQL, MariaDB, PHP 7, dhe disa lloje caching. Sistemi operativ është Debian Linux. Të gjitha aplikacionet përdorin ThunderStack.

Masat e sigurisë përfshijnë firewall-et e nivelit të platformës në secilin server dhe monitorimin e vazhdueshëm. Autentifikimi me dy faktorë është i disponueshëm dhe rekomandohet. Keyselësat API bazuar në OAuth kufizojnë hyrjen në Cloudways API.

Certifikata SSL

Menaxhimi i shërbimeve me Cloudways.Shtimi dhe administrimi i shërbimeve është intuitiv me ndërfaqen e thjeshtë të Cloudways
baltëpritëse.

Konsumatorët mund të instalojnë Letertifikatat Le të Encrypt SSL falas në ndërfaqen e përdoruesit.

Përndryshe, ata mund marrin certifikatat e tyre dhe instaloni ato në faqet e tyre.

Shumica e klientëve, përveç atyre që punojnë vetëm me aplikimet e tyre PHP, do të kërkojnë infrastrukturë shtesë nga një prej shërbimeve të palëve të treta të Cloudways. Konsumatorët mund të përdorin sa më shumë shërbime siç dëshirojnë nga një llogari.

Mbështetja dhe çmimi i cloud

Ndihma dhe çmimi i klientit

Konsumatorët mund të marrin mbështetje përmes Live Chat ose duke paraqitur biletat e raportit.

Ata gjithashtu mund të kërkojnë CloudwaysBot per ndihme. Ndihma për klientët është në dispozicion 24 orë
një ditë, 7 ditë në javë.

Ndihma Premium për klientin është në dispozicion me një kosto shtesë. Konsumatorët Premium marrin zgjidhje prioritare për çështjet. Përveç kanaleve të rregullta të mbështetjes, ata mund të marrin mbështetje telefonike ose të përdorin një kanal privat Slack. Ata gjithashtu mund të kërkojnë mbështetje të aplikacionit dhe personalizim të serverit.

Më në fund, është tepër e zakonshme për të kërkuar ndihmë në mediat sociale, dhe Cloudways është aktiv në të gjitha platformat kryesore sociale. Gjithmonë ekzistojnë mënyra të shumëfishta për të kontaktuar nëse është e nevojshme.

Baza e njohurive dhe blogu

Ndërsa biseda live është e bukur, shumica e zhvilluesve që unë njoh janë më të lumtur të drejtohen tek dokumentacioni mbështetës për t’i ndihmuar ata të zbulojnë problemet vetë.

CloudWays ofron shumë mësime dhe zgjidhje për të pritur problemet përmes bazës së tyre të njohurive.

Për më tepër, ata kanë një blog aktiv ku publikojnë rregullisht postime me të mësime të përparme dhe si-tos për rritjen e një biznesi.

Çmimeve

Katër nivele çmimesh janë në dispozicion. Secila prej tyre siguron një nivel të specifikuar të RAM-it, procesorit, ruajtjes dhe gjerësisë mujore të bandës.

Mimet janë paguar-si-ju-shkoni. Jeni i ngarkuar për orë serveri.

Konsumatorët mund të paguajnë për shumë serverë dhe të shkallëzojnë deri në një nivel më të lartë për periudha me vëllim të lartë ose për aq kohë sa ju nevojiten. Atje jane pa kontrata; klientët thjesht paguajnë çdo muaj
.

Shërbimet e Infrastrukturës

Shërbimet e infrastrukturës janë përveç kësaj me këtë çmim dhe i faturohen në baza mujore.

Karta krediti të mëdha dhe PayPal pranohen. Në një kohë Cloudways pranoi pagesa të Bitcoin, por i ka ndërprerë ato.

Një provë falas është në dispozicion për t’i lënë klientët e mundshëm të provojnë tastierën. Asnjë kartë krediti nuk kërkohet. Një program bashkëpunimi lejon që klientët të mbledhin komisione për sjelljen e klientëve të rinj.

Si funksionon pagesa-si-You-Go

Nëse nuk keni përdorur kurrë më parë pagesa, mund të duket pak e frikshme. Ju nuk dëshironi të zgjoheni me një faturë që është qindra apo edhe mijëra më të larta se sa pritej. Shtë shumë e pamundur që befasitë të ndodhin me Cloudways.

Ti mundesh shikoni konsumin tuaj të burimeve në kohë reale dhe faturoni në çdo kohë në panelin tuaj të kontrollit.

Faturimi në kohë reale për shkak të infrastrukturës Pay As You Go.Rrugët e tua
pulti i llogarisë tregon përdorimin aktual të serverit tuaj.

Ai gjithashtu siguron një vlerësim se sa do të paguani në faturën tuaj të rradhës.

Alternativa për strehimin në re

Nuk ka shumë hoste si Cloudways që kanë për qëllim zhvilluesit. Por ka disa alternativa që ndajnë disa nga aspektet më të mira të Cloudways.

Kjo tabelë krahason serverin më të ngushtë të përputhur me cloud me serverin më të popullarizuar të Cloudways:

Cloudways
LiquidWeb
Hostwinds
DigitalOcean
Vultr

bërthamat e vCPU22222
RAM4 GB2 GB4 GB4 GB4 GB
ruajtje80 GB40 GB75 GB80 GB80 GB
Bandwidth1 TB10 TB2 TB4 GB3 GB
Cmimi *$ 42.00$ 59.00$ 18.99$ 20.00$ 20.00
* Mimet bazohen në përdorimin e plotë të muajve

LiquidWeb

LiquidWeb specializohet në serverë me menaxhim të lartë. Por ato janë shumë më të shtrenjta. Ata gjithashtu mbështesin të gjitha llojet e aplikacioneve, dhe ju do të keni qasje rrënjësore në shumicën e planeve.

Ato janë më të mirat për faqet që kërkojnë shumë burime dhe besueshmëri. Lexoni rishikimin tonë të hollësishëm të LiquidWeb.

HostWinds

Nëse keni qenë të interesuar në Cloudways fillimisht sepse keni dëgjuar se ata pranojnë Bitcoin, HostWinds është një alternativë e mirë.

Nuk është i ndërtuar për zhvilluesit, por ka theks në shpejtësinë e internetit dhe mbështetje të mirë. Këtu keni një vështrim më të afërt në HostWinds.

DigitalOcean

DigitalOcean është në të vërtetë një partner me Cloudways, kështu që ata ndajnë shumë detaje të përbashkëta.

Dallimi i madh është se Cloudways ofron shërbime të menaxhuara plotësisht
ndërsa DigitalOcean është më shumë për bërjen e vetvetes. Kjo do të thotë që planet e DigitalOcean janë mjaft më të lira, por përgatituni të bëni punën vetë.

Nëse jeni duke kërkuar për DigitalOcean WordPress, do ta gjeni atë si një opsion të instalimit me një klik. Nëse doni cPanel, duhet ta instaloni vetë.

Mësoni më shumë në rishikimin tonë të DigitalOcean.

Vultr

Nëse Cloudways ju duket intriguese, por keni nevojë për qasje rrënjësore dhe më shumë gjuhë programimi, atëherë duhet të hidhni një sy edhe në Vultr. Lexoni më shumë në rishikimin tonë Vultr.

Pro dhe kundër të Cloudways

Pro dhe kundra

Në përgjithësi, unë mendoj se Cloudways është një opsion i shkëlqyeshëm për zhvilluesit në shumë situata, por ka raste kur nuk është zgjidhja më e mirë.

Këtu janë të mirat dhe të mirat e platformës në sytë e mi, të cilat shpresojmë se do t’ju ndihmojnë të merrni një vendim.

rekuizitë

 • UI intuitive dhe e thjeshtë: është e lehtë për t’u përdorur
  Rrugicë, edhe nëse jeni i ri për të. Friendlyshtë miqësor me zhvilluesit, por edhe dikush me aftësi të ulëta teknike mund ta përdorë atë.

 • Rrotullimi i një serveri ose aplikacioni zgjat nën një minutë: krahasuar me kohën që duhet për të ngritur një pikëz DigitalOcean (ose ekuivalent), është e shpejtë.

 • Shumë e besueshme: Cloudways ka një garanci në kohë 99,999%.

 • Affmimet e përballueshme, të paguajnë-si-ju-shkoni: çmimi është tepër i drejtë
  , mezi mbi ato që ngarkon vetë ofruesi i cloud.

Cons

 • Aplikime të kufizuara të mbështetura: Cloudways është i shkëlqyeshëm nëse po pret një CMS të zakonshme (si një faqe WordPress), por nëse krijoni një aplikacion të personalizuar në Python, JavaScript, Ruby, etj., Nuk jeni me fat.

 • Nuk ka qasje në rrënjë: ndërsa Cloudways bën një punë të shkëlqyeshme duke ruajtur serverë të shëndetshëm dhe funksionalë për ju, ndonjëherë ju duhet të përdorni vetë rrënjët.

këshilla për mbajtjen në internet

Të interesuar në Cloudways?
Lexuesit mund të regjistrohen për 10 $ / muaj duke përdorur lidhjen tonë ekskluzive të zbritjes
. Kjo është një marrëveshje e madhe për mbajtjen plotësisht të menaxhuar me performancë të lartë.

Përmbledhja e reve

përmbledhje

Cloudways është një kompani e re dhe ambicioze. Riparimi i saj për vitin 2016 tregon se është i etur për të zgjeruar ofertat e tij për të tërhequr më shumë klientë.

Console me një ndalesë në re i bën të thjeshta operacionet
për klientët që nuk duan të merren me linja komande dhe ndërfaqe të shumta të përdoruesve.

Kompania duket se po përpiqet të inkurajojë dy tregje të ndryshme. Përveç hostit me bazë tastierë, ai inkurajon zhvilluesit e PHP me veçori të tilla si integrimi Git dhe vendosja e pakufizuar e aplikacionit.

Kujdes mbi modelin e çmimeve

Modeli i çmimeve të pagimit si ju mund të jetë konfuz. Përveç tarifimit për përdorimin e shërbimeve të saj çdo ditë, ajo tarifon për shërbimet e infrastrukturës në baza mujore. Konsumatorët duhet kini kujdes të kuptoni për çfarë paguajnë.

Malta është një vend i BE-së me një qeveri të qëndrueshme dhe ekonomi të shëndoshë. Sidoqoftë, disa biznese të Amerikës së Veriut me kërkesa të rrepta mund të kenë shqetësime për pritjen me një kompani evropiane.

Regjistrimi i Cloudways është mbresëlënës, por jo aq i qëndrueshëm sa ai i disa kompanive të tjera pritëse. Klientët konservatorë mund të preferojnë një shërbim të vendosur më të mirë të pritjes, por Cloudways është të etur për të kënaqur ata që mund të mbajnë një sasi të caktuar rreziku.

Clshtë e drejtë për ju për re?

Nëse jeni duke kërkuar për pritje të cloud, Cloudways është një opsion i mirë. A është e drejtë për ju? Vizitoni Rrugët e Re
tani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map