Rishikimi i hosteve të Enjin: Serverët, forume dhe faqet e internetit për lojtarë

Enjin Hyrje

Lojërat video janë bërë një fenomen multiplayer tani që çdo pajisje ka një lidhje interneti, madje edhe tastierë. Ndërsa lojërat video kanë qenë biznes i madh për një kohë të gjatë, baza e lojtarëve është bërë më e profesionalizuar. Jo vetëm që lojtarët lidhen me njëri-tjetrin brenda lojërave si Minecraft, por formojnë edhe ekipe ku garojnë për çmime shumë të vërteta offline. Kjo do të thotë që lojtarët kanë nevojë për një prani në internet. Enjin është një kompani pritëse duke provuar të plotësojë kërkesën në rritje me një web hosting duke ofruar përshtatur për lojtarë.


Pershtypjet e para

Uebsajti i Enjin është dizajnuar në mënyrë tërheqëse, me lidhje të shpejta me veçoritë dhe çmimet. Sajti ka një theks në Minecraft.

Sherbime

Enjin e specializuar në ofrimin e shërbimeve të pritjes për lojtarë. Kompania ka një specialitet edhe brenda një kamare, duke i shërbyer shërbimet e saj në Minecraft shumë të njohur. Kompania ofron servera për lojën, si dhe një faqe në internet për ta reklamuar atë.

Enjin, si shumë kompani të tjera moderne të mbajtjes në internet, ofron krijimin e faqeve të veta. Shumë lojtarë serioz janë teknikisht të aftë, por ata mund të mos dëshirojnë të kalojnë orë të tëra me kodim HTML. Enjin gjithashtu ofron një forum në internet. Forumet janë një mënyrë kryesore që lojtarët komunikojnë me njëri-tjetrin në internet, kështu që është një veçori thelbësore për një sit të përqendruar në lojëra.

Një tipar që Enjin i shton forumeve të tij që shumë prej platformave të tjera të forumit nuk kanë
Gamification. Përdoruesit e forumit mund të fitojnë nivele përvoje dhe të fitojnë pikë duke bashkëvepruar me përdoruesit e tjerë. Këto shpërblime janë të personalizueshme. Një përdorues mund të dëshirojë të çmojë përdoruesit për arritjen e pragjeve për numrin e postimeve të bëra, ose ata mund të marrin pikë në ditëlindjen e tyre.

Numrat presë të forumeve të faqes në mijëra. Më i madhi, Mineplex, ka mbi një milion anëtarë. Kompania ka një listë të bashkësive, e cila është e shikueshme nga numri më i madh i anëtarëve. Forumet më të njohura janë të lidhura me Minecraft.

Pronarët e sitit gjithashtu mund të mbajnë një shkop, si dhe një karotë. Cilësimet u lejojnë atyre të përcaktojnë paralajmërime dhe ndëshkime për veprime si spamming. Dënimet mund të përfshijnë ndalimin e përdoruesve plotësisht. Përdoruesit mund të grumbullojnë një numër të caktuar pikash paralajmërimi përpara se të fillojë një ndëshkim.

Përveç forumeve, përdoruesit gjithashtu kanë profile sociale dhe chat në uebfaqe.

Enjin gjithashtu ofron aplikacione të lëvizshme amtare për Android dhe iOS që lejojnë përdoruesit të kenë të njëjtën përmbajtje mbi pajisjet e tyre mobile si në faqen e internetit.

Integrimi i lojës

Duke demonstruar më tej angazhimin e kompanisë për lojëra, Enjin ofron integrim me disa lojëra të njohura, duke përfshirë World of Warcraft, Minecraft, Final Fantasy XIV dhe Star Wars: the Old Republic. Fokusi është në lojërat me shumë shtresa, pasi këto lloje lojrash nxisin llojet e bashkësive që mund të përfitojnë nga një prani në internet.

Funksionim tjetër është në dispozicion përmes moduleve. Enjin thotë se ofron më shumë se 50 prej tyre, duke shtuar gjëra të tilla si bloge, sisteme wikis dhe mbështetje të biletave, si dhe bisedat e lartpërmendura dhe opsionet sociale. Kjo u jep klientëve një shans për të rregulluar faqet e tyre të internetit.

Enjin ka aftësinë të integrojë tiparet e lojës në faqen e internetit. Konsumatorët mund të shesin artikuj të Minecraft, renditjen dhe gjëra të tjera duke përdorur DonationCraft. Përdoruesit mund të pajtohen në pako dhe të riblerin kuponat. Ekziston gjithashtu një mundësi për të parandaluar pagesa.

Karakteristikat e administrimit

Një sit që trafikon në përmbajtje të bazuar në përdorues shpesh do të ketë nevojë për administratorë të shumtë. Konsumatorët mund të përcaktojnë administratorët dhe pseudo-administratorët për një sit. Një administrator pseudo ka qasje në panele kontrolli specifike, por jo të gjithë ata.

Shumë lojëra përfitojnë nga patate të skuqura grafike të fuqishme në dispozicion për të krijuar një pamje të stilizuar, dhe komuniteti i lojrave merr seriozisht edhe dizajnin. Për fat të mirë, është e mundur të krijoni tema me porosi me ndërtuesin e faqes.

Kompania po hedh në treg edhe vetë kriptocurrency e quajtur Enjin Coin, e ngjashme me BitCoin, në tetor të vitit 2017. Enjin tha që do të lejojë përdoruesit të tregtojnë dhe shesin mallra virtuale.

mbështetje

Enjin ofron disa mundësi për mbështetje teknike. Duke pasur parasysh që lojërat janë një çështje në internet këto ditë, nuk është për t’u habitur që pjesa më e madhe e mbështetjes vjen përmes faqes së internetit të Enjin. Kompania ofron një sistem tradicional të bazuar në bileta, si dhe një forum. Forumi është i bazuar në të njëjtin softuer të forumit që përdor për klientët e tij, kështu që është e qartë që Enjin ha ushqimin e vet për qen. Një kompani që përdor produktin e vet është një votë besimi.

Ndërsa klientët mund të postojnë pyetje në forumin e mbështetjes, ata inkurajohen të kontrollojnë së pari qendrën e ndihmës të Enjin. Qendra e ndihmës përmban shumë përgjigje për çështje të zakonshme të përdoruesve. Enjin gjithashtu përdor forumin për të njoftuar azhurnimet e shërbimeve të tij. Kompania përdor të njëjtin sistem gamifikimi që ai përdor për klientët e tij, që do të thotë se përdoruesit inkurajohen të marrin pjesë në forum. Enjin përdor këtë sistem shpërblimesh për të regjistruar përdoruesit në projekte si përkthimi.

Kompania gjithashtu mban një kanal Slack për mbështetje.

Enjin nuk duket se ofron ndonjë aftësi për të migruar nga hostet e tjerë. Duke pasur parasysh ngrohtësinë që i apelon Enjin, kjo nuk është për t’u habitur. Vetëm nuk ka aq shumë pritës të përqendruar në lojëra për të emigruar akoma.

Grupet e Shërbimit dhe Faturimi

Enjin mban tre nivele shërbimesh.

Nivelet më të larta përfshijnë më shumë hapësirë ​​ruajtjeje, paralajmërime, ndëshkime dhe mbrojtje të DDoS. Këto nivele duket se u bëjnë thirrje pritësve më profesionistë të lojërave. Me profesionalizimin në rritje të video lojrave, klanet dhe ekipet konkurruese të lojërave do të jenë të interesuar në mbajtjen e niveleve të ndërmarrjeve për serverët e tyre dhe komunitetet e lojrave..

Pagesat bëhen përmes PayPal dhe me kartë krediti përmes TrialPay.

infrastrukturë

Ndërsa Enjin premtoi pritjen e nivelit të ndërmarrjes, kompania është e ngurruar për infrastrukturën e saj në faqen e saj të internetit. Në uebfaqe nuk përmendet se ku janë vendosur bazat e të dhënave ose cilat sisteme operative janë të disponueshme për serverët. Ky lëshim është i qëllimshëm si një lëvizje e dukshme “sigurie përmes errësimit”; një email nga Enjin tha që kompania e mban konfidencial atë informacion.

Nuk ka gjithashtu asnjë garanci për kohën e dukshme në faqe. Duket se Enjin ka zgjedhur të konkurrojë në karakteristikat e saj sesa në kohën e duhur, megjithëse një SLA mund të jetë shumë e rëndësishme për shumë lojtarë si dhe bizneset.

Vija e poshtme

Enjin është një ofertë unike në botën e web hosting – tërheqës për ngrohtësinë e lojtarëve. Njerëzit që kërkojnë të ekzekutojnë serverë ose bashkësi të bazuara në lojë duhet t’i japin Enjin konsideratës së tyre serioze.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map