Host Hawk Në vitin 2020: Sayfarë thonë kritikat e klientëve të Hawk Host?

Parathënie HawkHost

Emri origjinal i markës HawkHost, Devot Host, filloi të veprojë në 2004. Tashmë ajo ishte ri-konfirmuar pas largimit të një prej themeluesve të kompanisë; pastaj mori emrin HawkHost në vitin 2008. Kjo do të thotë se HawkHost kanë grumbulluar përvojë me vlerë gati një dekade në biznesin e mbajtjes së faqeve në internet, megjithëse do të të falesh sepse mendon se ishte shumë më e re.
Gjashtë muaj pas riblerjes më të fundit të ndërmarrjes, ajo u bë një korporatë kanadeze me anëtarin e saj themelues në vend si CEO e saj.
Megjithë historinë e tij komplekse, HawkHost është një ofrues mjaft standard. Fokusi kryesor i katalogut të tij të shërbimit duket se do të shpërndahet në web hosting. Ajo gjithashtu ofron shitës, gjysmë të përkushtuar dhe host VPS në anën.


Planet e Hosting HawkHost

HawkHost ka katër plane të përbashkëta për klientët që të zgjedhin. Secili plan çmohet në një shkallë rrëshqitëse, me mundësi pagese mujore, tre-mujore, gjashtë mujore ose vjetore.

 • Planet e përbashkëta të pritjes së programeve funksionojnë nga hapësira në disk 3,000 MB dhe gjerësia e bandës mujore prej 45 GB (plani themelor) deri në 24,000 hapësirë ​​në disk dhe 360 ​​GB bandwidth mujor (Super). Të gjitha planet e përbashkëta të hostimit lejojnë llogari të pakufizuara të postave elektronike, domenet dhe bazat e të dhënave të MySQL, dhe të gjitha mund të porositen me CloudLinux ose LiteSpeed ​​(një alternative për Apache).
 • Planet e shitësit të HawkHost janë strukturuar në një mënyrë të ngjashme me planet e përbashkëta të pritjes. Ekzistojnë katër opsione, duke filluar me hapësirë ​​në disk 15 GB, gjerësi bandë mujore 300 GB dhe maksimumi 50 llogari të panelit të kontrollit, duke shkallëzuar hapësirën e diskut në 60 GB, 1.200 GB bandwidth mujor dhe maksimumi 200 llogari të panelit të kontrollit.
 • Përsëri, ekzistojnë katër plane gjysmë të dedikuara për klientët që duan më shumë energji pa shpenzimet e serverëve të dedikuar. Planet fillojnë me hapësirë ​​disku 20,000 MB dhe gjerësi bandë mujore prej 350 GB dhe shkallë deri në 50,000 hapësirë ​​në disk dhe 1.200 GB bandwidth mujor.
 • Ekzistojnë katër plane pritëse të VPS në HawkHost. Plani Themelor siguron 10 GB hapësirë ​​në disk dhe 250 GB bandwidth mujor. Klientët janë të garantuar 384 MB RAM, të burstable deri në 768 MB. Fuqia e CPU ndahet në mënyrë të barabartë në mesin e të gjitha llogarive VPS në serverin pritës. Planet shkojnë deri në planin Super i cili siguron hapësirë ​​në disk 40 GB, gjerësi bandë 550 GB dhe RAM 2048 MB, të burstable deri në 3048 MB.

Ekziston gjithashtu një program bashkëpunimi që klientët e HawkHost mund të përdorin për të gjeneruar pagesa referimi.

Kohëzgjatja / Koha e pushimit të HawkHost

HawkHost boton një garanci 99.9% në kohën e duhur për të mbështetur planet e saj të hostimit të përbashkëta dhe rishitës. Garancia në kohë është përshkruar në SLA dhënë klientëve HawkHost. Ai kompenson klientët nëse kohëzgjatja e serverit bie nën 99.9% në çdo muaj të caktuar të faturimit. Shuma e paguar fillon nga 10% e tarifës mujore dhe rritet në 100% nëse kohëzgjatja bie nën 99%. Konsumatorët mund të pretendojnë në çdo kohë duke hapur një biletë SLA.
HawkHost përdor 6 qendra të të dhënave në të gjithë botën. Katër qendra të të dhënave janë përhapur strategjikisht në të gjithë SH.B.A., një qendër e të dhënave është e vendosur në Singapor dhe qendra e fundit është vendosur në Amsterdam. Do qendër të të dhënave përdorin ofruesit e tranzitit të nivelit 1 dhe 2 dhe shfaqin pajisjen e rrjetit Cisco dhe Juniper. Sistemet UPS dhe gjeneratorët rezervë rezervë janë krijuar për të siguruar ruajtjen e energjisë në qendrën e të dhënave.
Megjithëse statistikat në kohë nuk janë publikuar, përdoruesit mund të shikojnë të dhënat e mirëmbajtjes në secilën qendër të të dhënave, së bashku me specifikimet teknike të tij. Konsumatorët gjithashtu mund të kryejnë një shpejtësi më të shpejtë në secilën qendër të të dhënave për të parë se cila është më e shpejtë për ta, dhe ata gjithashtu mund të provojnë shpejtësinë e shkarkimit me skedarë të testeve me madhësi të ndryshme.

Mbështetje HawkHost

HawkHost shprehet se serverat e saj automatikisht riparohen vetë nëse lindin ndonjë problem. Sidoqoftë, përkundër këtij niveli të automatizmit, mbështetja ofrohet në formën e një sistemi biletash, i cili është i disponueshëm në çdo kohë. Ekziston edhe një linjë telefonike.
HawkHost ka një blog, bazë të njohurive dhe faqen e statusit për lajme, artikuj dhe njoftime. Konsumatorët gjithashtu mund të bashkëveprojnë dhe të kërkojnë udhëzime përmes një forumi.
Ekzistojnë faqe aktive të Google+ dhe Facebook për HawkHost, por çdo kërkesë për ndihmë drejtohet përsëri në sistemin e biletave. Ka dy llogari në Twitter, një ku klientët mund të bashkëveprojnë me HawkHost dhe një i cili tweet nga azhurnimet e drejtpërdrejta të serverit.

HawkHost në Lajme

HawkHost nuk ka bërë asnjë paraqitje në faqet teknike të lajmeve, të mira apo të këqija.

Paneli i Kontrollit HawkHost

Paneli i kontrollit i mirënjohur cPanel ofrohet për shumicën e nevojave të menaxhimit të sitit. Konsumatorët gjithashtu mund të zgjedhin një lëkurë shumëgjuhëshe cPanel nëse preferojnë. Klientët me përvojë të pritjes do të jenë të njohur me cPanel dhe shitësit do të ndjehen rehat me mjetin e tij shoqërues, WHM.
Konsumatorët VPS pajisen me një panel kontrolli të personalizuar, megjithëse ata mund të paguajnë shtesë për cPanel, që është një kontakt i këndshëm. Paneli me porosi duket të jetë relativisht i dizajnuar gjithsesi dhe do të kënaqë nevojat e shumicës së klientëve VPS në një nivel bazë.

Ekstra HawkHost

HawkHost ofron si instalues ​​me një klik Fantastico ashtu edhe Softaculous dhe përfshin rezervë 7 ditor në çmim. Pritja e tij mbështet PHP, Dardhë, Zend, Ruby on Rails, Perl, Python dhe më shumë.
Nuk ka freebies dhe shtesa të dukshme të përfshira në planet e HawkHost, por ekziston një faqe për çdo ofertë speciale në dispozicion. Zen Cart, Cube Cart dhe Tregtia OS janë ofruar të gjithë klientëve që kërkojnë të shesin përmes faqes së internetit të tyre.

Politika e Garancisë / Anulimit të Parave të HawkHost

Llogaritë e përbashkëta të pritjes, të hostimeve gjysëm të dedikuara dhe të shitësit, të gjitha vijnë me një garanci të kthimit të parave 30-ditore (përveç nëse klienti nuk respekton termat dhe kushtet). Detajet e plota janë në dispozicion në dokumentin e Kushteve të Shërbimit.

HawkHost krahason relativisht mirë me kompanitë e tjera të mbajtjes së faqeve në internet brenda këtij grupi çmimesh. Opsionet dhe paketat ofrojnë një përparim të qartë, nga fillimi i klientëve dhe rritja e biznesit të tyre në një hap deri në VPS, dhe më pas deri në mbajtjen gjysmë të dedikuar. Mund të ketë mungesë të një pike vrasëse, por ende duket se është një zgjedhje solide.

Host Hawk Pyetjet e bëra më shpesh

 • A ju lejon Hawk Host t’ju lejojë të zgjidhni Windows hosting?

  Të gjitha planet e pritjes ekzekutohen në CloudLinux. Disa plane të tilla si VPS lejojnë klientët të zgjedhin shpërndarje specifike Linux përfshirë CentOS, Ubuntu dhe Debian.

 • Panelfarë panel kontrolli mund të përdorë klienti për të menaxhuar faqet e tyre?

  Kompania përdor cPanel për pritjen e saj të përbashkët. Kjo është gjithashtu e vërtetë për pritjen e saj të përbashkët dhe gjysmë të përkushtuar. Planet e saj të shitësit gjithashtu përfshijnë WHM për administrimin e faqeve të tyre.

 • A ofron Hawk Host një plan të dedikuar për strehimin?

  Kompania nuk ofron serverë të dedikuar për klientët e saj. Sidoqoftë, ai ofron një plan gjysmë të dedikuar që është i ngjashëm me VPS por lejon klientët të kenë 2 CPU të dedikuara së bashku me bandë të pakufizuar dhe hapësirën e diskut..

 • Cilat janë kushtet e pagesës së Hawk Host?

  Kur porosisni pritjen, është e mundur që të paguani mujore, vjetore, ose çdo dy vjet. Nëse jeni të gatshëm të paguani të paktën një vit në front, mund të merrni një zbritje.

  Ka mundësi të shumta pagese përfshirë PayPal, AliPay, kartat kryesore të kreditit dhe Bitcoin.

 • Nëse nuk më pëlqen shërbimi im, a jam në gjendje t’i kthej paratë e mia?

  Po. Hawk Host ofron një garanci për 30 ditë kthim parash por vetëm për planet e pritjes. Të gjitha shërbimet e tjera si certifikatat SSL dhe regjistrimi i domain nuk kanë të drejtë për rimbursim.

 • Si përdor Hawk Host informacionin tim personal?

  Hawk Host do të mbledhë informacione të tilla si emri, adresa dhe detajet e kartës së kreditit.

  Kompania do të përdorë informacionin për të përpunuar pagesa, të sigurojë mbështetje, të sigurojë marrëveshje speciale dhe të bëjë përmirësime në shërbim.

  Informacioni personal nuk i jepet askujt, duke përjashtuar subjekte të tilla si zbatimi i ligjit ose ata që fitojnë biznesin.

 • Levelfarë niveli të qasjes kam me planet gjysmë të dedikuara?

  Me planet gjysëm të dedikuara nga Hawk Host, ju jeni në gjendje të rregulloni plotësisht serverët tuaj virtualë pasi keni qasje të plotë në rrënjë.

 • A menaxhohen plotësisht planet e përkushtuara gjysmë?

  Jo, këto plane janë gjysmë të menaxhuara me stafin që është i përgatitur mirë në shpërndarjet e ndryshme Linux dhe ofron mbështetje të vazhdueshme 24/7.

 • A mund të marr hapësirë ​​shtesë të diskut me planet gjysëm të dedikuara?

  Po. Shtë e mundur të merrni më shumë hapësirë ​​SSD, por do t’ju duhet të paguani një tarifë shtesë mujore.

 • Me hostin e shitësit, a mund ta përdor markën time?

  Po. Hawk Host ofron një zgjidhje të plotë për etiketë të bardhë që përfshin markën, si dhe domenet anonimë dhe serverat e emrave.

 • A mund të kem një numër të pakufizuar të llogarive me mbajtësin e shitësit?

  Jo. Të gjitha planet e shitësit vendosin kufij në numrin e llogarive cPanel që mund të keni. Për momentin, mund të keni së paku 200 llogari me planin më të lartë.

 • A mund ta transferoj me lehtësi faqen time të internetit ekzistuese në Hawk Host?

  Po. Për të gjitha planet e saj, Hawk Host ofron mbështetje falas për migracionin. Kjo përfshin emrin e domain dhe transferimet e përmbajtjes së faqes në serverët e Hawk Host.

 • Cilat lloje të aplikacioneve mund të instaloj në faqen time në internet me Hawk Host?

  Nëpërmjet instalimeve të saj me klik të vetëm duke përdorur Softaculous, edhe fillestarët e plotë mund të marrin një faqe në internet dhe të funksionojë. Ata mund të zgjedhin nga një larmi platformash, duke përfshirë WordPress për bloge, phpBB për forume, dhe Moodle për LMS.

 • A jam në gjendje të krijoj një numër të pakufizuar llogarish email?

  Me planet pritëse të Hawk Host, nuk ka kufij në numrin e llogarive të postës elektronike që mund të konfiguroni. Ju gjithashtu mund të dërgoni dhe merrni një numër të pakufizuar mesazhesh me email dhe të zgjidhni atë lloj të serverit të postës që dëshironi të përdorni.

 • A sigurojnë llogari të postës elektronike mbrojtje ndaj spamit?

  HawkHost përdor SpamExperts për të siguruar mbrojtje nga spam. Disa nga veçoritë përfshijnë aftësinë për të listuar listat e zeza ose listën e zezë të fushave, marrësve dhe adresave të caktuara; karakteristika për të krijuar dhe kërkuar shkrimet; dhe aftësinë për të mësuar sistemin për të njohur spam.

 • Ku janë bazat e të dhënave të Hawk Host?

  Megjithëse zyrat kryesore të kompanisë janë në Kanada, ajo ka të dhëna të vendosura në të gjithë globin përfshirë Los Angeles, Amsterdam dhe Singapor.

  Të gjitha të dhënat e të dhënave kanë njësi rezervë të rrymës, gjeneratorë, sisteme sigurie fizike dhe rrjete me shpejtësi të lartë të siguruar nga ofruesit e shumtë të telekomit.

  Të dhënat e të dhënave janë gjithashtu të optimizuar me CloudFare CDN.

 • A është e mundur të zgjidhni një vendndodhje pritëse për serverin tim?

  Po. Për të gjitha planet është e mundur të zgjidhni një qendër të dhënash ku do të priten faqet e internetit tuaj.

 • Isfarë është garancia në kohë e Hawk Host?

  Kompania ka një garanci kohore 99.9% për të gjitha planet e saj.

  Nëse ky prag nuk përmbushet, klienti duhet të kontaktojë kompaninë brenda 7 ditëve nga ndodhja dhe të sigurojë një përshkrim dhe shkrimet nëse është e mundur. Mund të nevojiten deri në dy javë për të përpunuar një kërkesë.

 • Në çfarë forme ofron shërbimi i klientit Hawk Host brenda?

  Për të marrë ndihmë për çështje ose nëse keni pyetje në lidhje me planet, mund të paraqisni një mesazh përmes formularit të kontaktit, të dërgoni një email, të merrni ndihmë përmes forumeve ose të konsultoheni me bazën e njohurive të kompanisë.

 • Planet përfshijnë veçori që mbështesin drejtimin e një dyqani në internet?

  Po. Shtë e mundur të krijoni një sit ecommerce me planet e kompanisë pasi ato kanë mundësinë e shtimit të një certifikate SSL. Planet gjithashtu kanë shumë platforma të dyqaneve online, përfshirë OpenCart dhe Magento.

 • Whatfarë gjuhësh skriptimi dhe programimi mbështet Hawk Host?

  Hawk Host mbështet një larmi gjuhësh duke përfshirë versione të shumta të PHP së bashku me Perl, Python dhe Ruby on Rails.

 • A ka Hawk Host një program Filialin për të cilin mund të regjistrohem?

  Po. Hawk Host ka një program që siguron bashkëpunëtorët e tij deri në 40% në komisione. Edhe nëse thjesht regjistroheni, ju keni të drejtë të merrni 15 dollarë.

  Kompania siguron vepra arti për reklama dhe nuk vendos kufij në atë që mund të fitosh. Shuma minimale e pagesës është 100 dollarë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map