Contabo Në vitin 2020: Sayfarë thonë përmbledhjet e klientëve të Contabo?

Aktgjykimi ynë: # 1 për Colocation

Contabo
ofron pritje në internet me serverë të dedikuar, kolokacion, dhe plane VPS hosting. Të dhënat e tyre ndodhen në Gjermani dhe ata ofrojnë të dy serverë Windows dhe Linux.


Përdorni ndonjë prej lidhjeve tona speciale të zbritjes Contabo në këtë faqe dhe merrni pritjen duke filluar nga 2.99 € në muaj.

Pros:

 • Një nga disa hostë në internet për të ofruar shërbime kolokimi
 • Shkallëzim i lehtë
 • Gama e gjerë e produkteve

Cons:

 • Nuk mund të blini fusha pa host
 • Vetëm qendrat e të dhënave janë në Gjermani

Lexoni komente nga klientët e Contabo dhe nëse nuk janë të duhurat për ju, shikoni faqen tonë më të mirë të hosteve në internet për të gjetur një alternative të mirë.

A është Contabo hosti i përsosur për faqen tuaj të internetit?

Dëshironi të dini për diçka specifike? Shko te pjesët tona më të njohura:

 • Shqyrtimi i ekspertëve – Merrni lugun e drejtpërdrejtë nga eksperti ynë, Claire Broadley.
 • Shqyrtimet më të mira – Lexoni përshtypjet nga klientët Contabo.
 • Planet e strehimit – Shikoni se cili plan është më i miri për ju.
 • FAQ – Gjeni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me Contabo.

Contabo është një ofrues i web hosting që përqendrohet në tërheqjen e biznesit me paketa tërheqëse dhe çmime të ulëta
. Së bashku me atë të përbashkët, VPS, shërbime të dedikuara dhe të hostimit të Colocation, Contabo përqendrohet në përmbushjen e pritjeve të klientëve me mbështetje cilësore e klientit.

Në vitin 2003, Michael Herpick dhe Michael Bölke themeluan një kompani gjermane me qendër në Gjermani të quajtur Giga-International.

Që atëherë, kompania është rritur të mburret me dy qendra të të dhënave (një në Mynih dhe një në Nuremberg) dhe është ri-quajtur si Contabo.

Pas zgjerimit të Contabo me një qendër të dhënash të dytë, ajo gjithashtu siguron një hostim kolokacioni. Për të mësuar më shumë rreth asaj që është në ofertë, gërmoni në rishikimin tonë të Contabo më poshtë.

Shërbime dhe specializime

Contabo ofron disa pako hostesh
të dizajnuara për të përmbushur nevojat e faqeve të internetit si të vogla ashtu edhe të mëdha.

Serverët e përkushtuar Contabo

Contabo ofron gjashtë opsione të dedikuara të serverit
nga të cilat mund të zgjidhni.

Serverët e përkushtuar mund të personalizohen para porosisë, me specifikimet themelore të listuara në faqen e porosisë. Të dy sistemet operative Linux dhe Windows janë në dispozicion me ruajtjen RAID si standard, dhe të gjithë përdoruesit përfitojnë nga qasja rrënjësore.

Përkushtuar Hosting Contabo

Do përdorues merr një adresë IPv4, plus 65,535 adresa IP falas IPv6.

Planet e serverëve gjithashtu ju sigurojnë mbrojtje kundër sulmeve DDoS, si dhe qasje në mjetet e menaxhimit GUI përveç mjeteve të linjës komanduese

VPS Hosting

Ekzistojnë dy lloje të VPS hosting: një lloj ofron hard diskun tradicional me Nxitje SSD, ndërsa oferta tjetër ofron disqet SSD rreptësisht. Mundësia konvencionale e diskut të ngurtë ju jep shumë hapësirë ​​ruajtjeje me një çmim miqësor për buxhetin, por shtesa SSD ju bën të lexoni dhe shkruani me shpejtësi më të shpejtë.

Do të duhet të zgjidhni planin tuaj specifik
, dhe opsioni që është më i miri për ju varet nga sa bërthama të CPU, RAM, hapësira e ruajtjes dhe gjerësia e bandës që ju nevojitet për sitin tuaj.

Dofarë përfshijnë të gjitha planet e kontaminimit VPS?

Pavarësisht nga cila mundësi e ruajtjes së diskut ju zgjidhni, mund të ekzekutoni Linux ose Windows në mjedisin tuaj VPS.

Të gjitha planet vijnë me:

 • Qasja në rrënjë
 • Mundësia e rindezjes së ndërfaqes në internet
 • Qasja në instalimin dhe menaxhimin e OS
 • Qasja në VNC
 • 1 adresë IP e dedikuar
 • Menaxhimi i DNS
 • Numri i pakufizuar i domeneve

Paketat e hapësirës në internet

Pritja e përbashkët është në dispozicion nga Contabo, nën emrin e paketave të hapësirës në internet
.

Hapësira në diskut, bazat e të dhënave të MySQL dhe adresat e postës elektronike janë të kufizuara, por jo në atë masë që klientët duhet të godasin kufijtë.

Ndërtuesi i faqes ContaboGjithë Contabo
Planet e hapësirës në internet vijnë me një ndërtues falas të faqes në internet.

Disa plane janë të kufizuara në karakteristika të caktuara, të tilla si mbështetja për CGI ose SSL, dhe plani më themelor nuk lejon përdoruesin të instalojë softuer për Blogging.

Paketat e hapësirës në internet gjithashtu mbështesin përdorimin e çertifikatave SSL, PHP, opsione CMS WordPress, Joomla, Typo3 dhe Magento, dhe një instalues ​​me një klikim që përmban 300+ aplikacione në internet. Do të merrni gjithashtu mbrojtje kundër sulmeve DDoS.

Strehim i lirë i përbashkët me kontabo

Këtu janë të katër planet e përbashkëta të pritjes së pritjes
dhe karakteristikat e tyre të ndryshueshme krahasuar krah për krah:

ruajtje
Baza e të dhënave MySQL
domains
Adresat e postës elektronike
Përdoruesit e FTP
kosto

Hapësira në internet M50 GB20110001000€ 2.99 / mn
Hapësira në internet L100 GB50120002000€ 4.99 / mn
Hapësira në internet XL250 GB100250005000€ 7.99 / mn
Hapësira e internetit XXL500 GBi pakufizuar3i pakufizuari pakufizuar€ 9.99 / mn

shënim: Prmimet e Contabo shfaqen vetëm në Euro (EUR).

Shërbime Kolokimi

Shërbimet e kolokimit të Contabo janë një mundësi për ata që zotërojnë serverat e tyre, por u duhet një vendndodhje fizike për t’i pritur këta.

Duke bërë këtë, Contabo do të jetë përgjegjës për të siguruar që serveri juaj të mbetet në punë – ata sigurojnë objektin, sigurohuni që ai të mbetet i disponueshëm dhe i lidhur me internetin.

Shërbimet e Kolokimit të Contabo

Paketat e kolokimit janë të shkallëzueshme. Colocation planet mund të përshtaten në internet, ndërsa kushtet e kostos dhe çmimit
azhurnohen në lëvizje. Përdoruesit madje mund të zgjedhin strukturën e tyre të faturimit për energji në pikën e rendit nga:

 • Pricemimi fiks në muaj për përdorim mesatar
 • Prmuar nga kWh
 • Icedmimi për prizë 16A

Karakteristikat e Contabo

Përveç mbajtjes në internet, Contabo ofron karakteristikat e mëposhtme të lidhura me faqen e internetit.

Karakteristikat e Webmasterit

A jeni një webmaster apo po aspironi të jeni një? Karakteristikat e mëposhtme të Contabo do t’ju interesojnë.

Emrat e Domainit

Contabo është një regjistrues i emrave të domain, kështu që ju mund të regjistroni një domen të ri
emrin ose transferimin e një emri ekzistues domain në kompani (megjithëse duhet të jesh një klient Contabo për të përfituar nga shërbimet e emrit të domain të kompanisë). Aktualisht, Contabo ofron mbi 300 shtesa të domenit.

Të gjitha fushat e regjistruara me Contabo vijnë me një panel kontrolli të klientit që e bën të thjeshtë për ju të krijoni dhe azhurnoni regjistrimet tuaja të ndryshme DNS me lehtësi.

Servers lojë

Përveç emrave të domain, ka vetëm një gjë tjetër që ofrohet: serverat e lojës. Contabo ofron plane të ndryshme të serverëve të lojës Linux për lojëra specifike multiplayer, duke përfshirë një opsion të serverit të lojës Minecraft.

Planet janë me çmim në bazë të numrit të lojëra elektronike, dhe komunikimi zanor mund të shtohet si opsion. Për një tarifë, përdoruesit madje mund të heqin markën Contabo. Të gjithë serverët e lojërave janë të vendosur në qendrën e të dhënave të Mynihut.

Karakteristikat e sigurisë

Për t’ju ndihmuar të mbani faqen tuaj të sigurt dhe të sigurt, Contabo ju ofron karakteristikat e mëposhtme të sigurisë.

backups

Contabo ofron një rrufe rezervë rezervë që u jep përdoruesve mundësinë për të kursyer kopjet rezervë të koduara përmes FTP. Ekziston edhe një shërbim tjetër, 100% Rikthim automatik, që siguron kopje rezervë automatike dhe të rregullt për të gjithë përmbajtjen e një llogarie të mbajtjes në internet
.

Me këtë shtesë, kopjet rezervë merren çdo ditë, javore dhe mujore. Në mënyrë që të marrin një kopje rezervë, klientët duhet të kontaktojnë mbështetjen për të kërkuar skedarët.

Nuk duket të ketë një zgjidhje falas rezervë të përfshirë me ndonjë plan.

kupon pritjeje në internet

Të interesuar për Contabo?
Merrni një plan pritjeje me një çmim të zbritur duke përdorur këtë lidhje speciale
. Kjo marrëveshje përfshin një ndërtues falas në internet.

infrastrukturë

Contabo ofron shumë informacione në lidhje me infrastrukturën e tij, kështu që sa e fortë qëndron kompania?

Ku janë të vendosur bazat e të dhënave të Contabo?

Ajo ka serverë në dy data-qendra në Gjermani, të cilat shërbejnë gjithashtu si selitë dhe zyrat e saj.

Contabo ka qenë në qendrën e të dhënave të Mynihut që nga 2009. Ai siguron 300 metra katror hapësirë, me një kapacitet për 4,000 serverë Contabo.

Contabo gjithashtu ka databazën e vet në Nuremberg, i cili ofron kapacitet shtesë për serverat, dhe mundësinë për të ofruar shërbime kolokimi
klientëve të saj.

Objekti i Nurenbergut ofron një sallë të dhënash 1,700 metër katror me kapacitet për 10,000 serverë, si dhe 700 metra katrorë kushtuar hapësirës për zyra.

Siguria e harduerit

Këto dy lehtësira janë të ndara gjeografikisht dhe përfitojnë nga furnizuesit e ndryshëm të energjisë, do të thotë që ka më pak të ngjarë që një ndërprerje e një ofruesi mund të nxjerrë të dy objektet menjëherë..

Të dy kanë kabinete n + 1 ftohës dhe klimatikë dhe përdorin teknologjinë e ftohjes falas. Ato janë neutrale për transportin, me lidhje të shumta të fibrave që hyjnë në strukturë dhe shumë 10 dalje Gigabit ofrojnë mjaft kapacitete.

Ftohja e Contabo DatacenterFotografi nga Contabo’s
Faqja e internetit

Energjia furnizohet përmes një nënstacioni në vend dhe është i rezervuar furnizime të shumta pa ndërprerje të energjisë (UPS). Stafi është i pranishëm 24/7, dhe të gjitha faqet sigurohen përmes:

 • Kartat e identitetit
 • alarmet
 • Kamerat e sigurisë
 • Zbulimi dhe shtypja e zjarrit
 • Raftet individualisht të kyçjes

Faturimi dhe garancitë

Shtë mirë të dini se të dhënat tuaja kanë mbetur në duar të sigurta – le të shohim se si Contabo bën çmime me rezervat e tyre dhe veçoritë e garantimit
në vend.

Faturimi dhe pagesa

Pagesa bëhet përmes transferimit bankar, PayPal, Skrill dhe Western Union. Pagesat mund të inicohen përmes panelit të kontrollit të përdoruesit pasi të keni detajet tuaja të hyrjes nga Contabo.

Garancia e orarit

Contabo nuk duket se ofron një garanci në kohë në planet e saj të mbajtjes në internet
.

Shërbimi i Mbështetjes dhe Konsumatorit

Contabo ofron mbështetje telefonike nga 8 e mëngjesit deri në ora 11 pasdite, në zonën e saj lokale të kohës (UTC + 2), 365 ditë
një vit. Ajo gjithashtu ofron mbështetje përmes postës elektronike, megjithëse nuk është specifike për kohën e hapjes dhe përgjigjes.

Burimet e vetë-ndihmës

Për ata që janë të interesuar në burime të vetë-ndihmës, kompania siguron një FAQ në internet dhe mësime falas për menaxhimin e serverit.

Faqja e FAQ është e ndarë në kategoritë e mëposhtme:

 • Pyetje të përgjithshme
 • Pako-Web Pyetje specifike
 • Pyetje specifike për serverin
 • Pyetjet specifike për kolokacionin- dhe bandwidth
 • Pyetje specifike IPv6

Tutorials

Mësimet janë ideale për përdoruesit që janë të ri për të menaxhuar serverin e tyre dhe do të jenë të dobishëm për këdo që nuk është një administrator i trajnuar i sistemit. Ata që janë përdorues të përparuar do t’i gjejnë këto burime të dobishme si një rifreskues.

Tutoriale për ContaboContabo
ofron mësime të kërkueshme në faqen e tyre të internetit.

Temat që do të gjeni përfshijnë mënyrën e menaxhimit të azhurnimeve të sistemit operativ të serverit tuaj, zgjidhjen e problemeve të lidhjes, konfigurimin e adresave IP shtesë, dhe më shumë.

Ju gjithashtu keni qasje në një FAQ në internet dhe mësime falas në menaxhimin e serverit. Mësimet janë ideale për përdoruesit që janë të ri për të menaxhuar serverin e tyre dhe do të jenë të dobishëm për këdo që nuk është një administrator i trajnuar i sistemit.

Statusi i serverit

Ju mund të kontrolloni statusin e Contabo në çdo kohë duke vizituar http://contabo-status.com/.

Pro dhe kundra

Tani që kemi marrë një vështrim të ngushtë në të gjitha ato që ofron Contabo, cilat janë të mirat dhe të këqijat e kësaj kompanie web hosting?

rekuizitë

 • Contabo ofron një gamë të gjerë të planeve të pritjes
  që janë të afta të plotësojnë nevojat e një shumëllojshmëri të përdoruesve
 • Lehtë ngritje dhe zvogëlim
 • Contabo është një nga të paktët host në internet që ofron shërbime kolokimi

Cons

 • Qendrat e të dhënave me bazë gjermane të kompanisë mund të jenë problematike për ata që nuk përdorin rrjetet e shpërndarjes së përmbajtjes (CDN) – në përgjithësi do të shihni performanca më të mira nëse vendosni për një qendër të dhënash që është afër bazës tuaj të përdoruesit parësor
 • Shërbimet e emrit të domenit janë të disponueshme vetëm për ata që kanë blerë shërbime të mbajtjes së uebit nga Contabo

këshilla për mbajtjen në internet

Të interesuar për Contabo?
Merrni një plan pritës sot me një çmim të zbritur duke përdorur këtë lidhje speciale
. Kjo marrëveshje përfshin një ndërtues falas në internet.

përmbledhje

Contabo është një host profesional që ka tërheqje të veçantë për klientët në Gjermani dhe Evropën qendrore. Fakti që ajo zotëron dhe operon databazat e veta do të jetë një plus për klientët që duan shërbim të qëndrueshëm, afatgjatë dhe përgjigje të shpejtë ndaj problemeve teknike.

Edhe pse të dy objektet e tij janë të punësuar rreth orarit, duket se mbështetja nuk ofrohet brenda natës, që është fusha që do të veçonim për përmirësim.

Në të gjitha aspektet e tjera, Contabo ka një trashëgimi të fortë dhe një grup gjithëpërfshirës të planeve të pritjes
për bizneset dhe lojtarët njësoj.

Nëse jeni të interesuar për produktet e ofruara nga Contabo, por kompania nuk është e duhura për ju, mund të merrni parasysh disa nga alternativat e njohura më lart.

Alternativa të tjera

Pritësit e mëposhtëm ia vlen të merren parasysh:

 • Nëse dëshironi opsione premium të mbajtjes së uebit, por dëshironi që shërbimet e menaxhuara t’ju ndihmojnë me gjëra të tilla si konfigurimi, konfigurimi dhe administrimi i sistemit të serverëve, merrni parasysh Rrjeti i lëngshëm. Pricesmimet e LiquidWeb në serverët VPS dhe serverët e dedikuar janë më të shtrenjta se sa Contabo, por ju merrni shumë më tepër për sa i përket ndihmës profesionale.
 • Nëse doni një host të shkëlqyeshëm të nivelit të hyrjes që ofron plane të ngurta të përbashkëta të pritjes, merrni parasysh SiteGround. Nuk është nikoqiri më i shpejtë rreth e rrotull, por SiteGround ofron shërbim të mirë për klientët dhe çmime të ndershme.
 • Për një mundësi që është në mes të këtyre dyve, konsideroni A2 Hosting. Kompania ofron një gamë të planeve në të gjitha pikat e çmimeve, dhe tiparet e ofruara shtrihen diku midis një opsioni tërësisht DIY dhe një mundësi të menaxhuar. A2 Hosting është gjithashtu një nga opsionet më të shpejtë të pritjes së përbashkët, dhe mbështetja e klientëve të ofruar nga kompania është e shkëlqyeshme.

Pyetjet e bëra më shpesh nga Contabo

 • Si i instaloni skriptet në Contabo?

  Contabo ofron një instalues ​​me një klik që ju lejon të zgjidhni nga mbi 300 aplikacione në internet dhe t’i instaloni me lehtësi.

 • Si mund të migroj një faqe në internet në Contabo?

  Fatkeqësisht, ne nuk ishim në gjendje të gjenim ndonjë informacion në lidhje me mjetet ose shërbimet e migracionit të ofruara nga Contabo. Si i tillë, duket se mënyra e vetme për të shpërngulur një faqe në internet ekzistuese në Contabo është që të shkarkoni të gjithë skedarët tuaj nga hosti juaj aktual i tanishëm dhe t’i ngarkoni ato në Contabo përmes FTP.

 • Pse është Contabo kaq i lirë?

  Contabo është një kompani më e madhe pritëse (qendra e të dhënave të Mynihut të kompanisë përmban vetëm 4000 serverë), kështu që është në gjendje të shpërndajë kostot e saj të operimit midis shumë përdoruesve, duke çuar në çmime më të ulëta për secilin përdorues individual.

 • Optionsfarë opsionesh pagese ofron Contabo?

  Kur blini një pritje nga Contabo, ju mund të paguani porosinë tuaj përmes PayPal, Skrill / Moneybookers ose transferit bankar. Vini re se të gjitha çmimet e listuara janë në monedhë në EUR.

 • Sa kohë për të marrë urdhërat e domain me Contabo?

  Nëse porosisni një emër domaini përmes Contabo, mund të prisni që ai të ngrihet brenda 12 deri në 24 orë (megjithëse ndërmarrja ndonjëherë mund të bëhet brenda disa orësh). Sidoqoftë, transferimet e emrave të domain-it zakonisht zgjasin nga një deri në tre ditë për të hyrë në fuqi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map