Alternativa e Uebfaqeve: Whatfarë mund të bëni Tani që WebFaction është Gërmuar?

Rishikimi i hostimit të faqes në internet

Imazhi i Veçantë në WebFaction


Për shumë vite, WebFaction ishte një host i njohur gjithëpërfshirës në internet. Ata e quanin veten si “pritës për zhvilluesit” duke siguruar një kontroll të madh dhe qasje në shumë mjete zhvillimi. Por për fat të keq, WebFaction nuk është më. Hasshtë bërë pjesë e GoDaddy.

Nëse keni qenë të interesuar të pritni me WebFaction, ka disa mundësi të mira që duhet t’i kontrolloni. Ne do t’i diskutojmë ato më poshtë.

Kush zotëron WebFaction?

“WebFaction” ishte një emër tregtar i Swarm Limited, një kompani me qendër në Londër që u themelua nga Remi Delon dhe Richard James Cooper në 2006.

Kompania ishte në pronësi të Paragon Internet Group, e cila ishte regjistruar në Angli dhe Uells. Në vitin 2016, GoDaddy fitoi kompaninë e tyre mëmë, Host Europe Group. Pastaj, në fund të vitit 2018, WebFaction njoftoi se po bëhej pjesë e GoDaddy. Ndryshimi u bë zyrtar duke filluar nga viti 2019.

WebFaction ofronte zgjidhje të përbashkëta dhe të mbështetur në cloud të synuara për zhvilluesit e softuerit. Kompania ofroi gjithsej gjashtë plane pritjeje të ndryshme (një plan i përbashkët pritjeje, pesë plane pritjeje me bazë cloud), secili i faturuar me një tarifë të sheshtë në baza mujore. Në varësi të asaj që nga këto plane do të ishte e përshtatshme për ju do të përcaktoni se cila alternative është më e mira për ju.

Alternativa për WebFaction

Më poshtë, ne do të diskutojmë tiparet që WebFaction përdori për të siguruar klientët. Por nëse thjesht po kërkoni alternativa, merrni parasysh më poshtë.

A2 Hosting

Logoja e hostimit A2

Për një gamë të plotë të planeve miqësore për zhvilluesit, merrni parasysh A2 Hosting. Ekzistojnë disa mundësi të menaxhuara, por nëse jeni të gatshëm të vendosni yndyrat në bërryl, mund të kurseni para dhe të zgjidhni një opsion i vetë-menaxhuar.

Ata ofrojnë plane të përbashkëta pritjeje. Në anën pozitive, ato janë më pak të shtrenjta. Në anën negative, ata nuk ofrojnë një ndarje të caktuar të RAM-it.

Ju do të duhet të zëvendësoni planet e re të WebFaction me një nga planet VPS të A2 Hosting. Versionet e menaxhuara të këtyre planeve janë disi më të shtrenjta, por veçanërisht më të fuqishme. Versionet e pakontrolluara janë shumë të lira nëse i plotësoni kërkesat e ruajtjes së tyre.

LiquidWeb

Logo e lëngshme në internet

LiquidWeb është një tjetër mundësi e mirë, veçanërisht për ata që kërkojnë më shumë pritje në internet premium. Shumica e LiquidWeb opsionet menaxhohen plotësisht, ashtu si opsionet e WebFaction.

Ata nuk ofrojnë asnjë pritje të përbashkët, kështu që nuk ekziston me të vërtetë një zëvendësim i krahasueshëm për planin e përbashkët të WebFaction. Sidoqoftë, ata ofrojnë plane të fuqishme për strehimin e cloud me kosto të ulët.

Një dobësi e LiquidWeb është se ata kujdesen për pronarin me përvojë të faqes së internetit dhe ndërfaqja e tyre mund të jetë e vështirë për t’u përdorur. Por ato ofrojnë një pritje të lartë të linjës në internet.

GoDaddy

Logo GoDaddy

GoDaddy është një host i shërbimit të plotë dhe si rruga e paracaktuar e migracionit nga WebFaction, ia vlen të kontrolloni. Fatkeqësisht, nuk ka krahasime të drejtpërdrejta.

Plani i përbashkët i pritjes i WebFaction është më shumë si plani bazë VPS i GoDaddy. GoDaddy nuk ofron pritje në re, kështu që të gjitha ato plane zëvendësohen më së miri me planet VPS të nivelit më të lartë.

Planet e WebFaction

Opsionet e strehimit

WebFaction ofroi një numër të vogël të opsioneve të hostimit me funksion të plotë, të menaxhuar plotësisht nga të cilat mund të zgjidhni. Paketat nuk ishin të personalizueshme, gjë që lejoi që WebFaction të ngarkoni një tarifë mujore të sheshtë për cilindo mundësi që keni zgjedhur.

Kishte dy lloje themelore të mbajtjes në dispozicion:

 • Ndarja e përbashkët: pritja në nivelin e hyrjes me një shpërndarje më të vogël të burimeve me një çmim më të ulët. Kishte në dispozicion vetëm një plan të përbashkët pritjeje.
 • Rezervimi i cloud: hostimi me nivele më të larta ekuivalent me pritjen e serverit privat virtual (VPS). WebFaction ofroi 5 plane pritjeje në cloud.

Ndarja e përbashkët

WebFaction ofroi një plan bazë të përbashkët (plotësisht të menaxhuar) të pritjes së përbashkët. Për një tarifë mujore të sheshtë prej 10 $, ju keni 1 GB RAM, 100 GB ruajtje SSD, dhe 1 T Bandwidth.

Planet e WebFactionKishte një gamë të rehatshme të planeve që ofroheshin nga WebFaction.

Nëse keni nevojë për më shumë burime, por nuk jeni të interesuar të merrni një plan strehimi në re, mund të porosisni plane shtesë të përbashkëta.

Burimet e grumbulluara

Planet e përbashkëta të shumëfishta hapësirë ​​në disk dhe gjerësi bandë (por jo memorje) në të gjithë serverat.

Ju gjithashtu mund të shtoni më shumë hapësirë ​​në disk dhe adresa IP të dedikuara në llogarinë tuaj për një tarifë shtesë mujore, por nuk keni qenë të kufizuar në numrin e fushave dhe aplikacioneve që mund të keni për një llogari.

Web Hosting bazuar në cloud

WebFaction ofruar pesë nivele të ndryshme të programeve të menaxhimit të plotë, të bazuar në cloud për zhvilluesit. Planet e pritjes së cloud ishin versioni i WebFaction i hostimit VPS.

WebFaction dalloi paketat e tij të hostimit bazuar në cloud bazuar në sasinë e RAM që keni marrë me këtë paketë. Ketu eshte çfarë keni marrë me secilën pako:

 • $ 20: 2 GB RAM, 1 core CPU, ruajtje 15 GB SSD, Bandwidth 1.5 TB
 • $ 30: RAM 4 GB, 2 bërthama CPU, 45 GB ruajtje SSD, 2 bandë bandë TB
 • $ 60: RAM 8 GB, 4 bërthama CPU, ruajtje 90 GB SSD, 3 bandë bandë
 • $ 120: RAM 12 GB, 6 bërthama CPU, ruajtje SSD 180 GB, bandë gjerësi 4 TB
 • $ 240: RAM 24 GB, 8 bërthama CPU, ruajtje 360 ​​GB SSD, Bandwidth 5 TB

WebFaction gjithmonë vuri në dukje caveat e mëposhtëm për këdo që vlerëson sasinë e kujtesës dhe ruajtjen e ofruar nga paketat e pritjes me bazë cloud:

RAM dhe ruajtje lejimet në planet e serverit cloud ishin të përafërta dhe mund të ndryshojë për shkak të shfrytëzimit të burimeve nga sistemi operativ i serverit dhe infrastruktura pritëse.

Teknologjitë e mbështetur në WebFaction

Teknologjitë e mbështetura

Si një mikpritës në internet për të përgatitur softverët, WebFaction mbështeti shumë teknologji të ndryshme, edhe në nivelin e përbashkët të pritjes.

Ata mbështetën gjuhët e shkrimit Python, Ruby, Perl, PHP, C / C ++ dhe Java.

Cilat baza të të dhënave u mbështetën?

Në drejtim të bazave të të dhënave, kompania mbështeti MySql, PostgreSQL, SQLite, dhe MongoDB, dhe shumë të tjerë. (Vini re se shumë prej teknologjive të mbështetura erdhën me instaluesit me një klik.)

Ju gjithashtu mund të instaloni gjuhët tuaja të skriptimit dhe mjete të tjera të serverit pasi keni pasur akses të plotë për shell në shembullin tuaj.

Infrastruktura e Uebfaqeve

infrastrukturë

Qendrat e të dhënave të WebFaction ishin të vendosura në SH.B.A., Singapor dhe Evropë (kompania kurrë nuk dha detaje më specifike).

Të gjitha planet e pritjes erdhën me CPU të shpejtë, ruajtje e klasës ndërmarrje të SSD, dhe përdorimin e një baze të dhënash të klasit botëror dhe rrjeteve shoqëruese.

Të gjithë serverët erdhën para instalimit me një konfigurim të ngurtësuar të CentOS 7.

Paneli i kontrollit

WebFaction nuk e përdori panelin e kontrollit cPanel popullor; në vend të kësaj, ata ndërtuan panelin e tyre të kontrollit të tyre nga e para. Kishte të gjitha tiparet dhe mjetet e disponueshme në cPanel, plus veçori shtesë të drejtuara drejt zhvilluesve.

Nga brenda panelit të kontrollit, ju keni hyrje dhe kontroll të plotë të regjistrave tuaj DNS, dhe ju mund të monitoroni ruajtjen dhe gjerësinë e brezit tuaj.

Instalime me një klikim dhe shtesa

Instalimi me një klik ishte i disponueshëm për një gamë të gjerë aplikimesh përfshirë Django
, WordPress, Drupal, Git, dhe më shumë.

WebFaction ofroi shumë veçori shtesë të drejtuara nga zhvilluesit që nuk do t’i gjenit zakonisht me një pritje të përbashkët, përfshirë:

 • Qasje e plotë e SSH në serverë
 • API i personalizuar
 • Aftësia për të ekzekutuar ndonjë mjet ose kornizë me porosi.

Ata gjithashtu ngarkojnë automatikisht balancimin e aplikacionit tuaj nëpër makina dhe databazë.

Bazat e të dhënave

Me WebFaction, ju mund të krijoni një numri i pakufizuar i bazave të të dhënave, pa pagese.

Ju zgjodhët llojin e bazës së të dhënave që keni përdorur në faqen tuaj të internetit, ndërsa shumë hostë të tjerë të Internetit bashkuan MySQL me planet e tyre dhe ju ngarkojnë të përdorni opsione alternative.

Email

Të gjitha planet e WebFaction erdhën me shërbime gjithëpërfshirëse të postës elektronike, përfshirë këtu pas 5 tipareve:

 1. Një numër i pakufizuar adresash emaili të arritshme përmes SMTP, POP, IMAP
 2. Disponueshmëria e Webmailit
 3. Mbrojtja ndaj spamit
 4. Rregullat nga ana e serverit për të trajtuar mesazhet hyrëse
 5. Auto-responders.

Në frontin e postës elektronike, WebFaction kishte mbuloi këndet më themelore.

Monitorimi i faqes në internet dhe rezervat

Monitorimi i serverit dhe rezervimi

Planet e pritjes së WebFaction përfshijnë serverë plotësisht të menaxhuar që monitoroheshin gjatë gjithë kohës dhe azhurnoheshin rregullisht me arna sigurie.

Ata gjithashtu mirëmbajti një mur zjarri që bllokonte lidhjet në portet në hyrje përveç nëse lejohet shprehimisht.

backups

WebFaction siguron çdo javë rezervime të automatizuara të:

 • Drejtoritë shtëpiake
 • Llogaritë e postës elektronike
 • Bazat e të dhënave
 • Punë CRON.

Sidoqoftë, WebFaction deklaroi qartë se kopjet e tyre rezervë nuk ishin të garantuara dhe se klientët ishin përfundimisht përgjegjës për të dhënat e tyre.

migrimet

Ju është dashur të shpërngulni faqet e internetit ekzistuese në WebFaction. Kompania nuk ka siguruar asnjë lloj shërbimi të migracionit, por ka disa shkrime se si mund ta bësh këtë.

Sidoqoftë, Webfaction ka ofruar një shërbim migracioni për të transferuar të dhënat tuaja nëse keni rifreskuar nga pritja e përbashkët në programe të re.

Tregtia elektronike dhe domenet

Nëse po nisni një sit të tregtisë elektronike ose po planifikonit të trajtoni pagesa, të gjithë serverët e WebFaction ishin në përputhje PCI-DSS.

Kompania garantoi që faqja juaj do të kaloni skanimin e sigurisë që kërkohet për të provuar pajtueshmërinë (duke supozuar se nuk keni bërë asgjë për të pavlefshme masat e sigurisë së WebFaction në faqen tuaj të internetit).

Sa e rëndësishme është përputhja e PCI-DSS? Shumë. Shikoni tabelën e mëposhtme për të kuptuar pse.

PCI Në përputhjeNon-PCI
Rreziku i shkeljeve të sigurisëuluri lartë
Niveli i besimitStandardi i industrisëNën mesataren
monetizationRritja eNë mënyrë të konsiderueshme më pak
gjobatPa rreziki rrezikshëm
Ndërtimi i markësShumë përkrahësCounter-produktive

Emrat e Domainit

WebFaction nuk ishte një regjistrues domain, kështu që kompania nuk ofroi asnjë lloj shërbimesh të regjistrimit të emrit të domain. Nëse keni nevojë për një emër domain-je për faqen tuaj të internetit, do të duhet të merrni një domain të personalizuar diku tjetër dhe pastaj të konfiguroni cilësimet tuaja DNS në mënyrë që të tregonte në faqen tuaj të internetit WebFaction.

Ndihma për WebFaction

Mbështetja dhe Dokumentacioni i Klientit

WebFaction ofroi mbështetje teknike vetëm përmes një sistemi biletash ose një forumi online. (Kjo është një fushë ku ka të ngjarë të jeni shumë më të lumtur me një alternative të WebFaction.) Ata nuk ofruan mbështetje ose mbështetje telefonike përmes bisedës live. Kompania, megjithatë, pretendoi se saj qendra mbështetëse ishte e punësuar 24/7 dhe që dikush do t’i përgjigjet pyetjes tuaj brenda disa minutash.

Kindfarë lloj dokumentacioni ka qenë atje?

Në faqen e internetit të WebFaction, ju mund të gjeni dokumentacionin bazë, përfshirë një udhëzues përdoruesi, dokumentacionin e softuerit dhe dokumentacionin API.

Ata gjithashtu pritën një Q të moderuar nga përdoruesi aktiv&Një sit i komunitetit ku përdoruesit mund të fitojnë karma për pjesëmarrje konstruktive. Anëtarët e stafit të WebFaction gjithashtu përgjigjur publikisht pyetjeve të klientit në sitin e komunitetit.

Politikat e faturimit dhe pagesës

Konsumatorët mund të zgjedhin një cikël faturimi mujor, vjetor, 24-mujor ose 36 muaj. (Ky është mjaft standard edhe për hostet alternative.) Llogaritë mujore ishin rinovohet automatikisht dhe ngarkohet çdo muaj, ndërsa ciklet e tjera mund të paguhen dhe rinovohen manualisht.

Pagesat mund të bëhen përmes Paypal ose kartës së kreditit. Visa dhe MasterCard u pranuan për të gjitha ciklet e faturimit, ndërsa Discover dhe American Express u pranuan vetëm për para-pagesa afatgjata.

WebFaction nuk ka pranuar çeqe apo porosi të parave.

anullime

Ju mund të anuloni llogarinë tuaj në çdo kohë, por politikat e rimbursimit janë pak më të ndryshme në varësi të faktit nëse keni pasur një plan të përbashkët të pritjes ose të pritjes së cloud.

Faqe Hyrëse në WebFactionNjë faqe në internet me standarde në kërkim nga WebFaction – e thjeshtë për të lundruar!

Llogaritë e përbashkëta të pritjes erdhën me një Garantim 60-ditor i kthimit të parave. Brenda 60 ditëve ose shërbimit të parë, ju mund të anuloni në çdo kohë për ndonjë arsye dhe të merrni një rimbursim të plotë. Pas periudhës 60 ditore, ju akoma mund të anuloni, por nuk do të merrni një rimbursim. Vini re se shumica e hosteve alternative ofrojnë gjatësi më të shkurtër garancie.

Llogaritë pritëse të bazuara në cloud mund të anullohej në çdo kohë, dhe përdoruesit me këto plane gjithmonë do të marrin një rimbursim për çdo pjesë të shërbimit të papërdorur përtej muajit aktual.

Përmbledhje e faqes në internet

Pro dhe kundër të WebFaction

Në përgjithësi, WebFaction ishte një kompani e mirë pritëse. Si të gjithë nikoqirët, ajo kishte pro dhe kundër. Në përgjithësi, ju mund të gjeni pritjen që është e krahasueshme me të.

rekuizitë

 • Kopje rezervë automatike javore
 • Shumë mundësi të ciklit të faturimit
 • Mbështetje bujare e të dhënave.

Cons

 • Paneli i kontrollit personal (mund të jetë i vështirë për newbies)
 • Disa numra të burimeve të reja ishin “përafrime”.

përmbledhje

WebFaction ishte një kompani solide dhe një zgjedhje e mirë për zhvilluesit që kishin nevojë për pritjen miqësore me buxhetin që i lejoi ata të përqëndrohen në zhvillim në vend të administrimit të serverit.

Përderisa mund të mos keni pasur aq kontroll sa do të keni me një opsion të pa-menaxhuar të hostimit VPS nga një ofrues tjetër, nuk keni pse të shqetësoheni për detajet e mprehta të konfigurimit dhe monitorimit të serverit tuaj.

lakueshmëri

WebFaction ofroi një sasi e jashtëzakonshme kontrolli dhe fleksibiliteti në planin e tyre të përbashkët të mbajtjes në internet në krahasim me ofruesit e tjerë. Për ata që kanë nevojë për më shumë burime, planet e tyre të strehimit të mbështetur në cloud ju dhanë atë me lehtësinë e një plani plotësisht të menaxhuar.

Ata që i dhanë përparësi mbështetjes së drejtpërdrejtë përmes telefonit ose bisedës, u duhej diku tjetër, por Q e WebFaction&Një komunitet faqja ishte shumë aktive si me stafin ashtu edhe me klientët, dhe shumë përmbledhje përmendën shpejtësinë dhe efektivitetin e sistemit të tyre të mbështetjes së biletave.

Më shumë alternative të WebFaction

 • A2 Hosting
 • LiquidWeb
 • SiteGround
 • Bluehost
 • Hostgator
 • Hostinger
 • Dreamhost
 • InterServer
 • KnownHost
 • Cloudways
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map