Udhëzuesi i hostit për hyrjen në vitin 2020 për jo-teknikat (por ekspertët do të pëlqejnë shumë)

Krahasoni Hosting MS Access

Pothuajse të gjithë serverët e Windows mbështesin MS SQL, por disa aplikacione të trashëgimisë kërkojnë ende bazën e të dhënave Microsoft Access. Nuk ka shumë pritës të Windows që e mbështesin atë.


Para se të regjistroheni me një host të kualifikuar në internet, zbuloni nëse planifikojnë të vazhdojnë të ofrojnë mbështetje për qasje edhe në të ardhmen. Gjithashtu, shikoni për pritës që kanë staf mbështetës teknik me ekspertizë në Windows.

Ne do të shkojmë në më shumë detaje më poshtë rreth mbajtjes më të mirë të MS Access. Këtu janë 5 kryesorët:

 1. GoDaddy
  – Larmi planet, mbështetje e shkëlqyeshme, e lehtë për t’u përdorur
 2. Rrjeti i lëngshëm
 3. Zgjidhje rrjeti
 4. Register.com
 5. InterServer

Si i zgjodhëm hostet më të mirë për qasje në MS?

Nga lista jonë e shkurtër e hosteve në internet që ofrojnë mbështetje për Access, ne i përzgjodhëm ata me shërbim të shkëlqyeshëm ndaj klientit. Ne testuam shpejtësinë e reagimit të serverit të tyre dhe analizuam kohën e duhur.

Ne faktorizuam në lehtësinë e përdorimit, veçoritë e sigurisë dhe vlerën e përgjithshme. Pastaj i krahasuam gjetjet tona me mijëra vlerësime të përdoruesve nga baza e të dhënave tona.

Qasja në Hosting MS

Krahasoni hostin e MS Access

Farë do të mësoni

Ju mund ose nuk mund të jeni ekspert i bazës së të dhënave, por a keni dëgjuar për MS Access? Sido që të jetë, deri në fund të kësaj faqe, do të jeni të vetëdijshëm se çfarë është MS Access, së bashku me uljet dhe ngritjet e tij. Unë gjithashtu do t’ju mësoj se si të zgjidhni planin më të mirë të strehimit, nëse duhet t’i jepni përparësi përdorimit të MS Access.

Le të fillojmë nga duke sqaruar se çfarë është në të vërtetë MS Access.

Farë është MS Access?

Qasja në MS është një teknologjia e të dhënave e përdorur kryesisht nga serverët e Microsoft – kështu pjesa “MS”.

Baza e të dhënave hyrëse nuk është aq e zakonshme sa dikur, por shumë site të vjetra ende mbështeten në to, kështu që do t’ju duhet një host në internet që mund të presë bazën e të dhënave për ju.

Si një aplikacion i bazës së të dhënave që përdoret në kompjuterët Windows është shitur së bashku me Word dhe Powerpoint, pjesë e bashkisë Office.

Përmbajtja e bazës së të dhënave ruhet me .zgjatje skedari mdb. Përdorimi i .mdb nuk është askund afër aq popullor sa dikur. Për më tepër, është ende një zgjidhje e zbatueshme.

Kush përdor hyrjen në MS?

Fotografi për personalizimin e qasjes në MS Personalizim i qasjes në MS

Ekzistojnë dy grupe kryesore të përdoruesve për MS Access: përdoruesit e desktopit dhe zhvilluesit. Sidoqoftë, pengesat e MS Accessit vijnë kryesisht në jetën e zhvilluesve.

Kur shkruani kod dhe ndërtoni një bazë të dhënash, cilësia e teknologjisë së bazës së të dhënave vjen përmes.

Përdoruesit e desktopit

Një përdorues i qasjes në desktop duhet të krijoni baza të të dhënave të thjeshta për një audiencë të vogël, siç janë kolegët në një zyrë të vogël.

Në këtë skenar, baza e të dhënave me siguri do të ruhet në vend, ose në një rrjet, në mënyrë që përdoruesit të mund të zhyten brenda dhe jashtë.

Qasja tek zhvilluesit

Grupi tjetër i madh është zhvilluesit. Këta njerëz janë duke bërë aplikacione me porosi. Shumica e tyre janë aplikacione të vogla të brendshme ekzekutohen në intranet.

Pse Qasja në MS?

Pse Qasja MS?

Nëse ka mundësi më të mira për bazat e të dhënave sesa MS Access, pse dikush do që të dëshirojë ta përdorë atë në radhë të parë? Atje jane disa arsye:

 • thjeshtësi
 • Numri i përdoruesve
 • përvojë
 • platformë
 • Koha dhe paratë

thjeshtësi

MS Access, si pjesë e paketës së Microsoft Office, ka qenë në shënjestër të personave me të më pak përvojë në hartimin ose menaxhimin e bazës së të dhënave.

Shtë grafike me magjistarët që ecin përdoruesit nëpër hapat e krijimit të bazave të të dhënave dhe formave.

Një server i madh i të dhënave është i tepërt për shumicën e projekteve që presin një numër të vogël të përdoruesve. Qasja u krijua fillimisht për një numër të kufizuar të përdoruesve në rrjetet lokale.

Numri i përdoruesve

Meqenëse MS Access nuk është projektuar domosdoshmërisht për projektet më të mëdha, të shkallëzueshme, numri i përdoruesve është një faktor i madh.

Qasja në MS është zakonisht përdoret brenda nga grupe të veçanta të përdoruesve ose departamenteve madje, duke e bërë atë ideal për ekipe më të vogla për sa i përket infrastrukturës.

përvojë

Si me gjithçka, ekziston një kurbë e të mësuarit për MS Access, kur dëshiron ta mësojë atë si duhet. Ky proces është gjithmonë më i këndshëm me një produkt të Microsoft-it që është i prishur me burime në internet.

Jo vetëm që Microsoft ka një ton materiali mësimor, por ka tema të forumit të drejtuara nga shkolla e vjetër MS Access folk.

Gjithëpërfshirëse, është një përvojë argëtuese të jesh në gjendje të mësosh për një teknologji të të dhënave popullore për një kohë të gjatë.

platformë

Windows është ende platforma e zgjedhjes për bizneset, prandaj ka akoma kuptim të krijoni baza të të dhënave të vogla duke përdorur Access.

Ndërsa ndërfaqja e përdoruesit dhe fluksi janë të dy intuitivë sa duhet, Windows-i konsiderohet akoma fleksibël si një sistem operativ.

Koha dhe Paraja

Koha dhe paraja janë motivues për zgjedhjen e Qasjes. Qasja përfshihet në kopjet e Zyrës dhe pajtimet në Zyrën 365. SQL Server është një i shtrenjtë, program i ndërlikuar.

Qasja e MS për vendet e vogla

Faqja e hyrjes në MS Faqja e hyrjes në MS

MS Access mund të trajtojë një numër të vogël të përdoruesve njëkohësisht në këtë lloj konfigurimi. Duke thënë se disa ndërmarrje si Coca-Cola ende përdorin teknologjinë e të dhënave (me sa duket).

Ka zhvillues që kanë nevojë për një bazë të dhënash për të mbajtur përmbajtje për një aplikacion ose uebfaqe.

Kjo e fundit me siguri do të përdorë ASP, ASP.NET ose PHP për t’u futur në bazën e të dhënave Access. por ka disa kufizime, të cilat do t’i shohim më vonë.

Nuk është bërë për projekte të mëdha

Qasja në MS është kryesisht të dizajnuara për përdorimin e desktopit dhe trafikut të lehtë. Nëse po planifikoni të krijoni një uebfaqe me MS Access në thelbin e saj, duhet të merrni parasysh alternativat për të provuar të ardhmen faqen tuaj të internetit. Për disa përdorues, Access ende ka vendin e vet.

Në varësi të vetvetes ose ekipit të zhvilluesve, MS Access ende mund të jetë një zgjedhje logjike. Do ekip ka preferencën e tyre individuale, prandaj mos e përjashtoni menjëherë.

Qasja në MS sot

Aplikacioni Microsoft Access fillimisht u lëshua në nëntor 1992, dhe akoma përdoret për të mbajtur përmbajtje për përdorim të kufizuar të uebit. Përdoret gjithashtu për disa funksionalitete në platformën SharePoint të Microsoft.

Madhësia kundrejt Thjeshtësisë së MS Access

Për shumicën e qëllimeve, Qasja është kapërcyer nga MS SQL, Oracle dhe MySQL.

Kjo për shkak se MS Access nuk ofron tiparet ose burimet që ofrojnë konkurrentët e saj.

Sidoqoftë, ka diçka për të thënë për aksesin, dhe Access është shumë e thjeshtë për një fillestar.

Ajo gjithashtu ka një ndërfaqe të këndshme grafike të përdoruesit që ndihmon newbies të kontrollohen me mënyrën e funksionimit të bazave të të dhënave, dhe baza e të dhënave mund të ndahet shumë thjesht.

Qasja MS vs MS SQL

MS SQL vs MS Access

Shumica e shkrimeve të zakonshme – të tilla si WordPress, Joomla! dhe Drupal – kërkojnë një bazë të dhënash që ndjek konventat e gjuhës së strukturuar të pyetjeve (SQL).

Nëse planifikoni të ndërtoni një faqe në internet në njërën prej këtyre platformave, vendimi është marrë për ju. Qasja nuk do t’i mbështesë këto aplikacione.

Përdor për Access MS

Po, MS Access është një mënyrë e thjeshtë, e lirë për të marrë një bazë të dhënash në internet shpejt, me magjistarë të integruar për të bërë shumë nga legwork për ju. Instalimi nuk mund të ishte më i lehtë, dhe krijimi i bazave të të dhënave është një fllad.

Por është ndërtuar rreth motorit të bazës së të dhënave Jet / ACE, i cili nuk konsiderohet standard i industrisë.

Ekrani i zhvillimit të qasjes në MS Zhvillimi i qasjes në MS

Atëherë, pse të përdorni MS Access fare? Për bizneset e vogla dhe hobiistët, MS SQL mund të jetë i shtrenjtë dhe i ndërlikuar për tu vendosur. Nuk ka ndërfaqe të përdoruesit për t’i lehtësuar gjërat. Reallyshtë vërtet një mjet zhvilluesi.

Ekziston një version i shkurtuar, SQL Express, por është akoma më e vështirë për tu vendosur sesa Access. MS SQL është projektuar për aplikime më të kërkuara dhe trafik më të lartë se MS Access.

Për këtë arsye, është mundësi më e mirë për vendosjen në internet nëse parashikoni më shumë se një grusht vizitorësh.

Baza e të dhënave të tjera janë më të mira për faqet e reja

Qasja mund të përdoret si një fund para në një server MS SQL, kështu që nuk ka nevojë të shkoni për njërën ose tjetrën. Megjithatë, kurrë nuk e dini kur një sit do të bëhet më popullor në të ardhmen.

Nëse po ndërtoni një sit nga e para, mund të shkoni me MS SQL ose një bazë të dhënash tjetër që është të dizajnuara për një numër të madh përdoruesish në të njëjtën kohë.

Shtë shumë më të shpejtë dhe më të lirë në planin afatgjatë sesa duhet të konvertoni një bazë të dhënash joadekuate. MySQL gjithashtu funksionon në serverat e Windows, kështu që nuk do të duhet të konvertoheni në Linux, megjithëse shkon më mirë atje.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjen e MS Access?
A2 Hosting sapo shënoi # 1 në testet tona të shpejtësisë dhe performancës. Tani për tani ju mund të kurseni deri në 50% në planet A2 duke përdorur këtë lidhje zbritje
. Përfshinë një garanci për kthimin e parave “në çdo kohë”.

Botimi i një baze të të dhënave hyrëse

Ndërsa Access është përdorur kryesisht për krijimin e bazave të të dhënave lokale në një makinë individuale ose në një intranet, është e mundur që ajo të jetë përdoret si një bazë të dhënash në internet. Kjo bëhet duke përdorur Shërbimet e Hyrjes.

Qasja dhe SharePoint

SharePoint Faqet e Sharepoint – krijuar me Shërbimet e Hyrjes – janë jashtëzakonisht të njohura.

Shërbimet e hyrjes do të marrin një bazë të dhënash ekzistuese dhe do ta shndërrojnë atë në një sit SharePoint. Kjo faqe e SharePoint mund të arrihet përmes çdo shfletuesi modern.

Faqet e SharePoint janë gjerësisht të përdorura në intranet e korporatave por ato gjithashtu mund të priten në një server të jashtëm, me kusht që të ekzekutojnë Windows.

Mënyrat e bazës së të dhënave

Ka disa mënyra që mund të vendosni bazën e të dhënave tuaja në:

ModeFunction
Kontroll i plotëDokush mund të lexojë dhe të shkruajë një bazë të dhënash dhe modelin e saj

kontribuoj

Përdoruesit mund të ndryshojnë të dhënat, por jo dizajnin

Read

Përdoruesit mund të lexojnë vetëm të dhënat dhe nuk mund të ndryshojnë asgjë

Kontrolli i plotë i lejon secilit të lexojë një bazë të dhënash dhe të ndryshojë modelin e tij. Kjo është mirë për grupet e vogla që nuk po punojnë me internet. Ju nuk dëshironi që njerëz të rastit në internet të hyjnë në bazën e të dhënave.

Si rezultat, ju vendosni bazën e të dhënave vetëm në këtë mënyrë mbi një lidhje intranet të firewalled nga interneti më i madh.

Kontriboni në modalitetin dhe modalitetin real

Modaliteti i Kontribuesve lejon përdoruesit të kontribuojnë të dhëna, por jo të ndryshojnë vetë modelin e bazës së të dhënave. Kjo mënyrë është e dobishme për aplikacionet kur përdoruesit duhet të futin informacione përmes formave, siç janë informacionet e klientit.

Modaliteti i leximit vetëm lejon përdoruesit të kërkojnë bazën e të dhënave, të mos shtojnë ose ndryshojnë të dhënat ose modelin. Kjo e bën një bazë të dhënash më të sigurt.

Me çdo aplikacion të drejtuar nga baza e të dhënave, gjithmonë është një rreziku i një përdoruesi që manipulon një bazë të dhënash nëse inputet nuk janë shpëtuar siç duhet.

Mirëmbajtja dhe konvertimi i qasjes në MS

Kur doni të mbani një bazë të dhënash MS Access, në thelb duhet ta marrin offline, duke mbyllur të gjitha qasjet ndërsa punoni.

Kjo është i papërshtatshëm dhe jopraktik meqenëse bazat e të dhënave të Accessit janë mjaft të prirura për korrupsion sidoqoftë.

Ndërsa një bazë e të dhënave rritet më e madhe, ka të ngjarë që ju të keni më shumë njerëz që kanë nevojë për qasje, kështu që çështja e korrupsionit dhe mirëmbajtjes bëhet më shqetësuese.

Qasja e MS në SQL

Possibleshtë e mundur të konvertoni hyrjen MS në MS SQL, dhe kjo është një mundësi e ndjeshme nëse doni të rriteni ose modernizoni aplikacionin tuaj, ose ta bëni atë më të disponueshëm.

Disa kolona duhet të formatizohen ndryshe, kështu që do të duhet të konvertoni bazën e të dhënave dhe të kontrolloni me kujdes cilësinë e konvertimit para se ta vendosni. Ju mund gjithashtu të keni nevojë për mbështetje për zhvilluesit.

Qasja në Azure

Microsoft Azure Mund ta provoni Azure falas.

Microsoft ka bërë një shtytje të madhe drejt cloud me SQL Azure dhe po inkurajon klientët e saj të migrojnë gjithashtu, duke fikur Qasjen në projektet e tij të reja.

Nëse varet nga Microsoft Access, ju mund ta ktheni manualisht ose përdorni një magjistar për të kthyer bazën e të dhënave tuaja. Ka disa hapa në proces:

 1. Krijoni një projekt të ri SSMA
 2. Lidhu me serverin SQL
 3. Run Wizard Migrimi i Microsoft-it për t’u kthyer
 4. Konvertoni objektet e bazës së të dhënave të hyrjes në objekte SQL
 5. Ngarkoni databazën e konvertuar

Microsoft ka udhëzime të hollësishme për migrimin nga Qasja në SQL.

Kërkesat e hyrjes në MS

Kërkesat e hyrjes në MS

Qasja në MS është rekomandohet për uebfaqe të vogla me trafik relativisht të ulët. Edhe pse, ekzistojnë disa kërkesa themelore siç janë:

 • Fuqia përpunuese: 1GHz
 • Kujtesa e kërkuar: 1 GB RAM (32-bit) ose 2 GB Ram (64-bit)
 • Hapësira e kërkuar HD: 3 GB
 • graphics: DirectX 10 ose më mirë

Vlen të bësh disa hulumtime në lidhje me kërkesat e mëtejshme dhe konsideratat shtesë kur shikon përdorimin e MS Access.

Mbështetje pritëse për hyrje

Jo të gjithë hostët e mbështesin atë, kështu kontrolloni syze të paketës tuaj të zgjedhur. Ju do të duhet një server Windows.

Meqenëse kjo teknologji e të dhënave nuk është saktësisht e re, kjo nuk vjen si befasi. Vlen të këshilloheni me hostet tuaj të zgjedhur për të, përpara se të blini një paketë ose plan.

Siguria e hyrjes në MS

Pavarësisht nga hosti, rekomandohet që të gjitha bazat e të dhënave të MS Access të vendosen jashtë rrënjës së uebit, larg nga seksioni i serverit tuaj që mund të shfletohet në internet.

Kjo është një çështje e sigurisë që nga një bazë e të dhënave e vendosur brenda në internet dosjet mund të shkarkohen dhe shikohen nga kushdo.

A është MS Access i vdekur?

Jo, megjithëse shumë profesionistë të IT nuk u pëlqen Access dhe nuk preferojnë të merren me të. Për më tepër, çështjet e shkallëzueshmërisë së Qasjes me siguri nuk kanë ndihmuar në këtë çështje.

Nëse keni një kërkesë të trashëgimisë që ka nevojë për pritjen, sigurohuni që e juaja host-i mbështet MS Access dhe planifikon ta mbështesë atë edhe në planin afatmesëm.

Lajmi i keq: Qasja në MS po përfundon

Nëse planifikoni të presni me Office 365 dhe SharePoint Online, kjo është një histori ndryshe.

Kompania zyrtarisht Qasje e zhvlerësuar për ndërtimin e aplikacioneve në internet dhe eshte heqja e veçorisë, me planet për të përfunduar plotësisht heqjen deri në pranverën e vitit 2018. Që mbulon vetëm pritjen e re të Microsoft.

Nëse keni nevojë të mbani një faqe të mbështetur nga Qasja në punë, do të duhet ta transferoni atë në një server tjetër, ai që nuk do të mbyllet nga Microsoft.

Lajmi i mirë: Ka akoma Pritës të Qasjes në MS

Microsoft Access është duke u larguar nga bazat e të dhënave në internet në favor të serverëve më të fuqishëm si MySQL dhe Microsoft SQL Server.

Nëse keni një bazë të dhënash të vogël, ju akoma mund të largohet nga mbajtja e një siti bazuar në Access.

Arsyet e përdorimit të MS Access?

Nëse ka mjete më të mira për të pritur një uebfaqe të drejtuar nga baza e të dhënave sesa Access, pse të mërzitesh t’i përdorësh ato? Ka disa arsye:

 • Sajti duhet përdorni veçori që vetëm Access ofron
 • Sajti është i destinuar vetëm për një numër të vogël përdoruesish dhe nuk ka nevojë për veçori të përparuara si ato në Microsoft SQL Server
 • ju mos keni shumë përvojë me krijimin e faqes në internet ose administrimin e bazës së të dhënave.
 • Ju e dini që do t’ju duhet vetëm një server Windows.
 • ju keni softuer i shkruar me porosi në. NET ose Visual Basic dhe nuk mund ta zëvendësojë atë lehtësisht në një bazë të dhënash tjetër

Pritësit kryesorë të qasjes në MS

3 Pritësit kryesorë të qasjes në MS

Nëse po filloni nga e para, ju rekomandojmë të zgjidhni njërën nga bazat e të dhënave të tjera si MySQL, por nëse keni një bazë të dhënash ekzistuese dhe nuk mund ta konvertoni atë, ka disa ofrues të pritjes që do t’ju përshtaten.

A2 Hosting

A2 Hosting

A2 Hosting ka plane pritëse të Windows duke filluar nga 4,90 dollarë në muaj
. Planet përfshijnë ruajtje, transferim dhe funksionim të pakufizuar në disqet SSD.

Kjo do të thotë që faqja juaj e Qasjes do të funksionojë shpejt.

Rrjeti i lëngshëm

LiquidWeb

Liquid Web është një kompani e specializuar në cloud, VPS, dhe zgjidhje më të avancuara.

Kur keni një server të tërë Windows për veten tuaj, nuk do të duhet të varet nga tekat e asaj që Microsoft ose kompania pritëse do të duan të bëjnë në serverin tuaj.

Ju mund ta instaloni Access dhe ta mbani atë për sa kohë që ju pëlqen. Planet fillojnë në 59 dollarë në muaj
. Kompania ofron atë që e quan “mbështetje heroike” 24/7.

Hostgator

HostGator Hosting

Ndërsa Access nuk është projektuar për të trajtuar një numër të madh të përdoruesve, HostGator ofron plane me të ruajtje dhe bandë e pakufizuar.

Kompania ka një garanci kohore 99.9 përqind, mbështetje 24/7, dhe a Garanci për kthimin e parave prej 45 ditësh
, një nga më bujarët në industri.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një host serioz MS Access?
Liquid Web ofron plane me performanca të larta të Windows dhe mbështetje të shkëlqyeshme për MS Access. Tani për tani ju mund të merrni çmime të veçanta në planet e tyre. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Karakteristika të tjera në SQL

 • MySQL
 • PostgreSQL
 • MSSQL
 • MariaDB
 • SQLite

Qasja e MS-së Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është MS Access?

  MS Access është thjesht një program i bazës së të dhënave që ruan të dhënat në strukturë të ngjashme me MySQL dhe MSSQL.

 • Si arrihen të dhënat në një bazë të dhënash MS Access?

  MS Access ruan të dhënat që i ruan në një skedar mdb, në mënyrë që të mund të lexohen direkt nga ky skedar.

 • A duhet të paguaj shtesë për të mundësuar MS Access në planin tim të pritjes?

  MS Access ishte një platformë e njohur e të dhënave e krijuar për përdoruesit individual dhe trafiku i kufizuar. Sidoqoftë, disa zhvillues ende e përdorin atë për aplikacione të thjeshta në internet dhe prototipizimin. Edhe pse MS Access zakonisht është i paketuar me softuer të Microsoft Office, ai përfshihet në shumë plane pritëse të bazuara në Windows pa asnjë tarifë shtesë.

 • Si ta instaloj MS Access?

  Zakonisht, MS Access do të instalohet si parazgjedhje në planet pritëse të Windows. Sidoqoftë, nëse dëshironi të luani me bazat e të dhënave, mund të instaloni MS Office në PC tuaj dhe të merrni MS Access.

 • Mund MS Access të përdoret për platforma të zakonshme në internet si WordPress?

  Megjithëse MS Access mund të kërkohet ashtu si çdo bazë të dhënash, platforma si WordPress nuk e mbështesin atë. Në fakt, aplikacione si WordPress përdorin biblioteka që lidhen posaçërisht me MySQL.

 • Pse njerëzit përdorin MS Access?

  MS Access ka një numër avantazhesh mbi bazën e të dhënave standarde të industrisë MSSQL dhe MySQL dhe ato përfshijnë lehtësinë e instalimit, aftësinë për të vendosur shpejt bazat e të dhënave dhe një GUI për krijimin e bazës së të dhënave. Qasja MS është vërtet e përshtatshme për aplikacione që përfshijnë baza të të dhënave të vogla të arrihen nga një pjesë e vogël e përdoruesve.

 • A MS Access ka çështje të mundshme të sigurisë?

  Nëse jeni duke përdorur MS Access për një aplikacion në internet, duhet të vendosni të gjitha bazat e të dhënave të hyrjes që përdorni në një vend të sigurt jashtë dosjeve të rrënjëve të uebit. Përndryshe, vizitorët mund të shkarkojnë të dhëna private.

 • Si mund ta përmirësoj sigurinë e një baze të dhënash MS Access?

  MS Access u siguron përdoruesve mundësinë për të vendosur një fjalëkalim të bazës së të dhënave dhe encrypt atë, e cila do të ndihmojë për të siguruar të dhëna të ndjeshme të ruajtura.

 • Cilat janë disa disavantazhe të përdorimit të MS Access?

  Krahasuar me paketat e bazave të të dhënave të njohura si MSSQL dhe MySQL, MS Access ka disa disavantazhe të tilla si vështirësia në trajtimin e të dhënave të mëdha, çështje me trafik të lartë dhe tendencën drejt korrupsionit pasi që më shumë të dhëna ruhen.

 • Cila është sasia maksimale e të dhënave që mund të ruhen në një bazë të dhënash MS Access?

  Madhësia maksimale që mund të ketë një bazë e të dhënave MS Access është 2 GB. Sidoqoftë, ju mund të implementoni një rrugëdalje për këtë kufizim duke u lidhur me tabelat në bazat e të dhënave të tjera të Access.

 • A jam në gjendje të lidhem me llojet e tjera të bazave të të dhënave nga një bazë e të dhënave Access?

  Ju mund të lidhni një bazë të dhënash Access me një DBMS tjetër siç është MySQL. Kur një pyetje është ekzekutuar në Access, ajo përfundon duke shkuar direkt në bazën e të dhënave MySQL. Kjo veçori mund të jetë e dobishme për përdoruesit që janë njohur vetëm me Access.

 • Si mund të zgjedh një bazë të dhënash Access?

  Për të siguruar që pyetjet në një bazë të dhënash Access të ekzekutohen sa më shpejt që të jetë e mundur, ju duhet të përdorni numrin minimal të fushave ose kolonave, të dhëna kompakte që përdorin rregullisht menutë MS Access dhe shpërndajnë bazat e të dhënave në ato më të vogla.

 • Cilat gjuhë skriptimi ose programimi mund të përdor për të punuar me MS Access?

  Ju mund të përdorni gjuhë të shumta programimi për t’u lidhur dhe për të kërkuar të dhëna nga bazat e të dhënave të MS Access. Këto përfshijnë PHP, ASP dhe ASP.NET.

 • Si mund të ndaj një bazë të dhënash MS Access me përdoruesit e tjerë?

  Meqenëse MS Access ruan bazat e të dhënave në një skedar, ndarja e një baze të dhënash është aq e lehtë sa kopjimi i skedarit në kompjuterin e një përdoruesi tjetër duke i lejuar ata të shikojnë të njëjtat të dhëna.

 • A është e mundur të migrosh një bazë të dhënash Access?

  Nëse baza e të dhënave tuaja Access fillon të rritet dhe bëhet pjesë integrale e organizatës suaj, atëherë mund të jetë koha për të migruar. Sidoqoftë, migrimi në lloj të ndryshëm të bazave të të dhënave si MySQL ose MSSQL do të jetë i vështirë për shkak të llojeve dhe formateve të ndryshme të përfshira. Mbështetja e zhvilluesit mund të jetë e nevojshme në këtë rast.

 • Si kryhet mirëmbajtja në një bazë të dhënash MS Access?

  Si një model serveri skedar për bazat e të dhënave, MS Access ruan të dhënat e tij në një skedar mdb. Prandaj, gjatë mirëmbajtjes, skedari i bazës së të dhënave duhet të merret jashtë linje. Me fjalë të tjera, përdoruesit nuk mund të bëjnë pyetje ndërsa baza e të dhënave është duke u ruajtur.

 • A jam në gjendje të eksportoj të dhënat e MS Access në formate të tjera?

  Përdoruesit mund të marrin bazat e të dhënave të krijuara me MS Access dhe ta eksportojnë atë në formate të shumta duke përfshirë PDF dhe Excel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map