Tomcat JSP Hosting: Ne sapo gjetëm nikoqirët më të mirë (dhe më të dobët) për zhvilluesit e Java në vitin 2020.

Krahasoni Hosting Apache Tomcat JSP

Apache Tomcat JSP është një server në internet dhe enë servleti e favorizuar nga një grup i zgjedhur i zhvilluesve. Si e tillë, asnjë kompani web hosting nuk do të bëjë për të pritur një faqe Tomcat. Do të bëjmë ndarjen e asaj që ju nevojitet për të drejtuar këtë server dhe kompanitë më të mira pritëse për punën.


Pritësit e Madh të Tomcat JSP do të jenë gjithashtu hoste të shkëlqyeshëm në përgjithësi. Shikoni për hostet në internet që fitojnë komente të forta nga zhvilluesit e Java dhe ato që e mbajnë Java të azhurnuar me lëshimet më të fundit. Për më tepër, cPanel dhe moduli mod_jk janë të domosdoshme për vendosjen e JavaServer Pages (JSP) dhe servlets.

Ne do të japim më shumë detaje mbi këta host më vonë në artikull, por këtu është një pamje e 5 hosteve më të mirë për Tomcat JSP:

 1. Bluehost
  – Mban Java të azhurnuar, ofron cPanel
 2. A2 Hosting
 3. Pritja për lëvizje
 4. HostPapa
 5. LiquidWeb

Si i zgjodhëm ushtritë më të mira për Tomcat JSP?

Ne kemi rishikuar mbi 1.500 plane pritëse me mbi 380 kompani pritëse dhe kemi zgjedhur ato që plotësojnë të gjitha kërkesat teknike për drejtimin e një faqeje Tomcat JSP. Ne pastaj zgjodhëm hostet të cilët kanë komente të shkëlqyera nga zhvilluesit Java, mbajmë Java të azhurnuar, përdorim cPanel dhe ofrojmë modulin mod_jk.

Më në fund, kemi pyetur përdoruesit e vërtetë. Duke përdorur databazën tonë të madhe me mbi 1 milion fjalë vlerësimesh origjinale të klientëve, ne kemi identifikuar 10 hostet kryesorë për Tomcat JSP.

Farë do të mësoni

’Shtë shkarkuar mbi 10 milion herë dhe është përdorur nga gjigandët e korporatave si E * Trade, Walmart dhe The Weather Channel.

Isfarë është Apache Tomcat?

Cila është historia e saj? Cilat janë të mirat dhe të këqijat e saj? Cilat janë kërkesat e harduerit dhe softverit për Tomcat?

Dhe si mund ta gjej hostin e duhur për të?

Ne do t’i mbulojmë këto pyetje dhe më shumë.

Do të mësoni si të shmangni grackat në gjetjen e hostimit të duhur.

Dhe unë do t’i ndaj rekomandimet e mia personale për hostet e Tomcat, bazuar në përvojën time si inxhinier softuerësh.

çfarë është tomcat

Farë është Tomcat?

Apache Tomcat – referuar joformalisht si Tomcat – është një server me burim të hapur dhe kontejner servlet i cili implementon specifikime të shumta Java EE, duke përfshirë Faqet e serverëve Java (JSP).

Quhet motori JSP i Tomcat kuarc i kuq. Versioni aktual është Jasper 2.0.

Sfondi Tomcat

JSP u zhvillua dhe u lëshua nga Sun Microsystems në 1999.

Në të vërtetë nuk është një kornizë apo një gjuhë programimi. Moreshtë më shumë si lehtësimi i teknologjisë për të ndihmuar në zhvillimin e faqe dinamike në internet në HTML, XML dhe sisteme të tjera të dokumenteve.

JSP është i ngjashëm me PHP, por siç sugjeron emri, bazohet në të Java, një gjuhë programimi e bazuar në klasë, objektive.

Lëshimi më i fundit zyrtar i JSP është 2.3 dhe Jasper 2.0 trajton versionet JSP 2.x.

A janë servlets dhe JSP vjetëruara?

Shumë njerëz i konsiderojnë servlets dhe JSP-të si teknologji të vjetër për t’u injoruar në favor të kornizave MVC si Pranvera dhe Struts. Thënë kështu, shumë projekte të trashëgimisë vazhdojnë të përdorin servlets dhe JSP, kështu që vazhdon të ketë nevojë për zhvilluesit që mund të punojnë me këto.

Përbërësit Tomcat

Apache Tomcat ka disa komponentë kryesorë:

 • Catalina, enë servleti
 • kojotë, serveri në internet
 • kuarc i kuq, motori JSP
 • clustering, për balancimin e ngarkesës nëpër shumë servera
 • Disponueshmëri e lartë, caktimi i azhurnimeve pa prishur sistemin e funksionimit

Servlets Tomcat

Tomcat, ose një server Web alternative me një enë servleti, përdoret për të vendosur JSP (Faqet e Java Server).

Enë e servilit të Tomcat-it është quajtur Catalina. Komponenti lidhës që mbështet HTTP 1.1 është kojotë, i cili lejon Katalina të veprojë si një server i thjeshtë në internet për skedarët lokalë dhe dokumentet HTTP.

Për shkak se Tomcat JSP dhe mbështetja për aplikacione të tilla në internet është një tipar i ngrohtë, do t’ju duhet një host në internet që specifikisht thotë se serverët e tij të aftë për të trajtuar .skedarët e luftës dhe vendosja e aplikacioneve në internet dhe faqet e internetit të ndërtuara duke përdorur një funksionalitet të tillë.

aplikacione dinamike në internet

Aplikacione Dinamike në Ueb me një Kupë Java

Tomcat ofron mjete menaxhimi dhe konfigurimi për zhvilluesit, dhe ai përdor motorin e saj JSP për të krijuar një mjedis të pastër Java në të cilin kodi Java mund të funksionojë.

Tomcat dhe JSP u ofrojnë zhvilluesve mundësinë për të gjeneruar përmbajtje dinamike në Ueb pa pasur nevojë të instaloni dhe përdorni një aplikim të plotë në server..

Kjo qasje është e drejtuar kurseni kohë dhe para. Meqenëse Tomcat zhvillohet dhe mirëmbahet nga fondacioni Apache Software (prodhuesit e serverit të njohur të internetit), është burim të hapur dhe mund ta përdorni falas nën Apache licencën 2.0.

Lëshimet e Tomcat

Që nga viti 1999, Tomcat ka kaluar një numër të lëshimeve kryesore dhe versioni aktual i qëndrueshëm është 8.0.15. Sidoqoftë, lëshimet 7.0.x janë ende përdorur gjerësisht.

kërkesat e tomcat

Kërkesat e softverit dhe pajisjeve Tomcat

Versioni Java

Tomcat 9.x kërkon që serveri juaj të ketë Java Development Java version 8 (ose më vonë) për të ekzekutuar siç duhet, ndryshe nga lëshimet më të vjetra që kanë përdorur Java 1.1 deri 1.5. Tomcat 9.x gjithashtu implementon specifikimet e Java Servlet 4.0 dhe JSP 2.2.

Kërkesat në të vërtetë kanë më shumë lidhje me Oracle sesa Apache-n, pasi shumica prej tyre rrotullohen Mbështetje Java.

Kjo do të thotë që kërkesat e Java për serverin tuaj janë ato që duhet të shikoni, por ato ndryshojnë në varësi të versionit të Java dhe Tomcat që keni ndërmend të përdorni.

Si gjithmonë, do të dëshironi të kontrolloni me Oracle për azhurnimet më të fundit për sa i përket asaj që ju nevojitet për të ekzekutuar aplikacionet tuaja.

Kërkesat Tomcat 6.0.x vs 9.0.x

VersionServlet versionJSP
6.0.xServlet 2.5JSP 2.3
9.0.xServlet 4.0JSP 2.3

Për shembull, versioni Tomcat 6.0.x kërkon Servlet 2.5 dhe JSP 2.1, ndërsa Tomcat 9.0.x përdor Servlet 4.0 dhe JSP 2.3.

faktorët e mbajtjes së tomcat

Faktorët Hosting Tomcat

Gjetja e llojit të duhur të hostimit përfundimisht ziej për të gjetur një host që mund akomodoni Java në përgjithësi dhe ju lejon mundësinë e rrotullimit JSP dhe maçok. Kjo do të thotë të paktën disa gjëra.

Tomcat dhe cPanel

Kontrolloni për të parë nëse hosti ofron cPanel për menaxhimin e serverit, dhe të sigurohet që moduli është i integruar në të.

Kjo do të lejojë që JSP dhe funksionaliteti i servletit të aktivizohet. Ju gjithashtu duhet të jeni në gjendje të vendosni JSP dhe servlets përmes cPanel.

Zakonisht, kjo është dhënë për cPanel, por është gjithmonë një ide e mirë të konfirmoni funksionin përpara se të bëni një blerje dhe të hapni një llogari.

Për më tepër, cPanels kanë tendencë të jenë oferta standarde me planet e përbashkëta – përdoruesit e planeve VPS ose serverët e dedikuar mund të kenë nevojë të paguajnë shtesë për një cPanel nëse nuk kanë aftësinë e nevojshme për të menaxhuar mjediset e tyre duke përdorur linjën e komandës.

Të jetosh në mënyrë të rrezikshme me botimet më të fundit të Tomcat-it

Nëse keni ndërmend të përdorni lëshimet më të fundit në dispozicion të Tomcat, ose madje të përdorni lëshime të paqëndrueshme për testimin dhe zhvillimin e fazës së hershme, do t’ju duhet një host me një rekord të mirë për vendosjen e azhurnimeve më të fundit të Java / JVM në serverët e tij.

Konsideroni një VPS për Kërkesat e Kërkimit

Nëse keni ndërmend të ekzekutoni një aplikim intensiv të burimeve dhe dëshironi të maksimalizoni burimet e alokuara në aplikacionin tuaj (ose të parandaloni kanibalizimin e burimeve tuaja nga faqet e internetit me të cilat keni një server), konsideroni të zgjidhni një host që ju ofron një shembull i dedikuar i serverit ose JVM private.

Shikoni versionet e softuerit të mbështetur nga ofruesi juaj i pritësit të uebit.

Për shembull, një host që kemi parë specifikimet e qarta në të cilat mund të ekzekutoni versionet Tomcat dhe JDK në serverët e tyre.

kamare tomcat

Tomcat: Një Treg i Niche . . .

Megjithëse mbështetja e fortë Java është parakushti më i dukshëm për pritjen e Tomcat JSP, duhet të keni parasysh që pritja e Tomcat mbetet një kamare relativisht e ngushtë.

Siç kemi përmendur, kemi gjetur hoste që specifikojnë kërkesat për Java dhe Tomcat.

Lajmi i keq: Jo shumë plane-specifike të Tomcat

Tomcat nuk është një krijues i madh parash për kompanitë e mëdha pritëse, kështu që ata përqendrojnë pjesën më të madhe të përpjekjeve të tyre në plane më të tregtueshme, siç janë ato të drejtuara drejt miliona përdoruesve të WordPress.

mikpritësit e tomcat jsp

. . . Por ka nikoqire miqësorë me Tomcat

Shumë nikoqirë të mëdhenj u mungojnë plane specifike të pritjes së Tomcat, por në të njëjtën kohë kjo do të thotë gjithashtu se ka disa veshje më të vogla atje që shohin një mundësi për të furnizuar komunitetin e Tomcat.

Këto plane ju ofrojnë servera që përfshini Tomcat jashtë kutisë, duke kursyer kohë dhe përpjekje.

Shumë plane për Tomcat

Këto hoste zakonisht ofrojnë paketa fillestare me çmime simbolike që ofrojnë burime të pakufizuara (të tilla si hapësira në disk dhe transferimi i skedarëve), ndërsa planet më serioze (dhe të dobishme) vijnë në një gamë të gjerë çmimesh.

Kjo është e kuptueshme sepse Tomcat është jashtëzakonisht e shkallëzueshme, kështu që çmimet variojnë nga vetëm disa dollarë në muaj për VPS në nivelin e hyrjes planifikon të kushtojë plane të gjerësisë së bandës së lartë me 4 GB RAM, ruajtje të bollshme të SSD, dhe procesorë të fuqishëm tetë-core Xeon.

Pricesmimet për këto plane të nivelit të lartë lehtë mund të përfundojë në territor tre shifror.

përmbledhje e hostit të tomcat

Përmbledhje: Ende ka marrëveshje për pritje të Tomcat që duhen pasur

Fakti që shumë kompani kryesore të pritjes nuk kanë tendencë të përfshihen në vend Tomcat nuk do të thotë se nuk ka alternativa të mira.

Përkundrazi, një numër ndërmarrjesh të vogla specializohen në këtë hapësirë ​​dhe marrin vlerësime të mira të përdoruesve, kështu që nuk ka asgjë për tu shqetësuar.

Ka disa pyetje që duhet t’i bëni vetes para se të angazhoheni në një plan:

 1. Sa do të kushtojë plani?
 2. Keni nevojë për një VPS?
 3. A do të jetë kontrata çdo vit ose muaj pas muaji?
 4. A ka njohuri të stafit për Tomcat?
 5. Optionsfarë opsionesh keni për mbështetje?

Fakti që po përdorni Tomcat JSP dhe keni nevojë për Java Web hosting ngushton në mënyrë të konsiderueshme opsionet tuaja. Sidoqoftë, ka ende më shumë se një mundësi në dispozicion.

Pra, cili host i Tomcat është ai që është më i miri për ju? Këtu janë disa mundësi të shkëlqyera për ju që t’i konsideroni.

nikoqirët më të mirë të tomcat

Zgjedhjet e mia: Tri kryesuesit e pritshëm të Tomcat të Apache

Siç e përmendëm edhe më parë, duke kërkuar një ofrues të mbajtjes së faqes në internet që mbështet Tomcat JSP (dhe me shtrirje, Java) ngushton në mënyrë të konsiderueshme opsionet tuaja.

Për shembull, GoDaddy, një nga ofruesit më të njohur të shërbimeve të mbajtjes së faqes në internet, hoqi mbështetjen për të gjitha aplikacionet me bazë Java në planet e tyre të përbashkëta. Pra, nëse buxheti juaj lejon vetëm një plan të përbashkët, GoDaddy nuk është një mundësi e vlefshme për ju.

Me këtë tha, këtu janë tre opsione të shkëlqyera që ne mendojmë se duhet t’i shikoni seriozisht:

Hostgator

tomcat hoste

HostGator do të instalojë Tomcat falas në planet VPS të bazuara në Linux ose një server të dedikuar.

Sidoqoftë, nëse llogaria juaj përfshin një panel kontrolli cPanel, mund ta instaloni vetë Tomcat pa ndonjë tarifë shtesë.

Pavarësisht nga cila opsion ju zgjidhni, Tomcat është një shtesë e sistemit operativ të serverit tuaj dhe do t’ju duhet të punoni me ekipin mbështetës të HostGator për të marrë gjithçka dhe funksionuar. HostGator është një nga hostet më të mirë për JVM.

A2 Hosting

a2 tomcat pritës

Megjithëse A2 Hosting nuk ofron në mënyrë eksplicite hosting Java, kompania është megjithatë një ofrues i gjithanshëm solid i web hosting.

Në përgjithësi, nëse po kërkoni për mbajtjen në internet (posaçërisht hostimin e përbashkët) karakteristikat e kamareve mbështetëse, nuk mund të gaboni me A2.

Kompania përpiqet të jetë sa më e mundshme për zhvilluesit, kështu që nëse ata aktualisht nuk mbështesin diçka që ju nevojitet, ju jeni të mirëpritur të paraqisni një kërkesë për veçori për përfshirjen në radhë të zhvillimit të kompanisë (megjithëse vërejmë se kompania tashmë mbështet JVM).

Për më tepër, kompania është një nga ato pak që ofron Servers Private Virtual Private të menaxhuar (VPS) dhe opsione të dedikuara për hostim.

JavaPipe

tomapat javapipe

JavaPipe është një ofrues i pritjes bazuar në cloud për faqet e internetit Java dhe PHP. Ata ofrojnë mbrojtje drejtuese nga industria kundër kërcënimeve në internet për të gjithë përdoruesit e saj, dhe ata janë një nga ofruesit e paktë që ju ofrojnë disa opsione kur bëhet fjalë për pritjen për aplikacionet në internet Tomcat.

Ne gjithashtu duam të përmendim disponueshmërinë e programeve të orientuara nga zhvilluesi i bazuar në cloud, nga gjigantët e internetit si Google, Microsoft dhe Amazon.

Këto opsione kanë tendencë të jenë jashtëzakonisht të shkallëzueshme dhe pafundësisht fleksibile dhe për këtë arsye të bëjnë një përshtatje të mirë për nevoja të tilla për strehimin e ngrohtë.

Karakteristikat themelore të strehimit për tu mbajtur në mend

Përveç veçorive specifike të Tomcat, do të kërkoni të gjeni hoste që ofrojnë më poshtë me paketat e tyre të mbajtjes në internet:

 • Bazat e të dhënave: MySQL është opsioni i paracaktuar për shumë hoste, por nëse doni të përdorni diçka tjetër, verifikoni që hosti ta ofrojë atë përpara se të blini
 • uptime: Disa hoste ofrojnë garanci në kohë kur ju kompensojnë nëse ka më shumë sesa një sasi e pranueshme e joproduktive
 • FTP: Qasja në FTP është se si i futni skedarët tuaj në serverin tuaj të internetit
 • Emrat e Domainit: Nëse keni nevojë për një emër domain personal, disa kompani do të përfshijnë një me paketën tuaj të pritjes
 • Mbështetje për nënfushat: Nëse keni nevojë për nëndomainë për faqen tuaj të internetit, sigurohuni që paketa juaj të vijë me mbështetje për këtë
 • Bandwidth i pakufizuar: Disa hoste ofrojnë një bandë të pakufizuar, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për përdoruesit që nuk kanë mundësi të hyjnë në faqen tuaj nëse merrni më shumë se numri i zakonshëm i vizitave
 • Shitësi i shitësit: Nëse ju jeni një kompani web hosting ose doni të menaxhoni shumë faqe në internet që kanë nevojë për mjedise individuale, hostimi i shitësit duhet të jetë një opsion që ju kërkoni
 • Paneli i Kontrollit / Instaluesit Auto: cPanel është paracaktuar, por disa përdorues mund të kenë nevojë për Plesk. Kërkoni gjithashtu instalues ​​automatikë, të cilët janë të dobishëm për instalimin e WordPress, Joomla, etj.
 • Garancia e kthimit të parave: A mund të merrni një rimbursim nëse vendosni që paketa që keni blerë nuk i përshtatet nevojave tuaja?
 • Certifikatë falas SSL: Certifikatat SSL janë thelbësore për sigurinë dhe SEO
 • Performanca e lartë: A ju ofron kompania pritëse performancën që ju nevojiten?
 • Njohuri baze: Mbështetja është e rëndësishme, por ndonjëherë thjesht dëshironi të shikoni në materialin e referencës; nëse po, a ka në dispozicion artikuj të shkruar mirë?

kundër kundër tomcat

Të mirat dhe të këqijat e Tomcat

rekuizitë

 • Tomcat është jashtëzakonisht i lehtë, kështu që nëse tashmë jeni duke punuar në një mjedis me bazë Java dhe keni nevojë për diçka për t’ju ndihmuar të shërbeni deri në faqet e internetit dinamike, Tomcat është një opsion i mirë
 • Tomcat është me burim të hapur dhe për këtë arsye është i lirë për t’u përdorur

Cons

 • Për shkak se pritja e Tomcat është një produkt i tillë i ngrohtë, opsionet tuaja janë relativisht të kufizuara. Ju keni më pak mundësi dhe mund të përfundoni duke paguar më shumë për të mbështetur teknologji të tilla sesa nëse keni zgjedhur një mundësi më të popullarizuar dhe të përdorur zakonisht.

informacione për tomcat

Leximi i rekomanduar dhe burimet në lidhje me Apache Tomcat

Site Apache Tomcat

Kjo është faqja zyrtare për Tomcat. Këtu do të gjeni dokumentacion të gjerë, FAQ, mundësi trajnimi, ndërtimin e botëve dhe shumë më tepër.

Apache Tomcat Wiki

Mjete të dobishme për fillimin me Tomcat plus shumë si-tos dhe mësime.

Faqe, aplikacione dhe sisteme që mundësohen nga Tomcat

Një vështrim interesant në përdorimet e korporatave dhe projekteve të bazuara në Tomcat.

Karakteristika të tjera në serverat në internet

 • Apache
 • LiteSpeed
 • IIS 7.0
 • nginx

Tomcat JSP Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është JSP?

  JSP qëndron për JavaServer Pages.

 • Farë është një faqe JavaServer?

  Një faqe JavaServer, ose JSP, është një teknologji që lejon zhvilluesit të ndërtojnë formate dinamike të gjeneruara HTML, XML, ose skedarë të tjerë me bazë teksti duke përdorur gjuhën Java.

 • Si e përdor një zhvillues faqet e JavaServer?

  Skedarët JavaServer Pages lejojnë një zhvillues të shkruaj përmbajtje statike (të tilla si HTML) dhe më pas të përfshijë përmbajtje dinamike (ndryshore, funksione – kodi Java) në skedar.

  JSP është shumë e ngjashme me mënyrën se si PHP ose ERB (Ruby Embedded) lejon që kodi dinamik të futet në një skedar teksti.

 • Në cilën gjuhë shkruhet kodi JSP?

  Kodi JSP është shkruar në gjuhën e programimit Java. Mund të futet në çdo format skedar i cili bazohet në tekst, siç janë HTML, XML ose edhe CSS dhe Javascript.

 • Kush zhvilloi Faqet JavaServer?

  JSP u zhvillua fillimisht nga Sun Microsystems, dhe u lëshua në vitin 1999. Aktualisht është në pronësi të Oracle.

 • Në cilat sisteme operative mund të ekzekutohen Faqet JavaServer?

  Për shkak se JSP është një teknologji Java, JSP mund të ekzekutohet në çdo sistem operativ që mbështet një makinë virtuale Java. JVM ekzistojnë për pothuajse çdo sistem operativ dhe platformë në dispozicion, kështu që JSP mund të përdoret pothuajse kudo.

 • Softwarefarë programi është i nevojshëm për të ekzekutuar një aplikacion të bazuar në JSP?

  Përveç një makine virtuale Java, vendosja dhe drejtimi i faqeve JavaServer kërkon një server të pajtueshëm në internet me një enë servleti, të tilla si Apache Tomcat ose Jetty.

 • Si është krijuar JSP?

  JSP është një servlet Java e nivelit të lartë abstraksion. Kur një aplikacion JSP është ekzekutuar, secila faqe JSP shndërrohet në një servlet i cili më pas mbahet në memorje dhe ripërdoren derisa të modifikohet skedari origjinal JSP.

 • A është JSP i pajtueshëm me MVC ose lloj tjetër të arkitekturës?

  Po. Faqet JavaServer mund të përdoren si një mjet i vetëm për një uebfaqe ose aplikacion të vogël dinamik, ose si përbërësi i shikimit në një arkitekturë më të madhe MVC (ose tjetër).

  Në mënyrë tipike, kur përdoret në një mjedis MVC, Modeli është ndërtuar duke përdorur JavaBeans ndërsa Kontrolluesi është ndërtuar duke përdorur servlets Java ose një kornizë të tillë si JavaServer Faces ose Apache Struts.

 • Cili është prodhimi standard i një skedari JSP?

  Skedarët JSP përpilohen në kohën e funksionimit në servelts Java. Kur një server në internet merr një kërkesë për skedarin .jsp, servleti i kthen një dokument. Në mënyrë tipike, ky është një dokument HTML, por në teori çdo lloj dokumenti mund të kthehet.

 • Cili është përfitimi i faqeve JavaServer?

  Do gjuhë programuese mund të shkruajë rezultatin në një dokument HTML ose format tjetër për konsum në internet.

  Sigurisht, Java ishte në gjendje ta bënte këtë shumë kohë përpara se të depertohej JSP. JSP, megjithatë, e bën më të lehtë nxjerrjen e dokumenteve të diskutuar, të cilëve u duhet vetëm një pjesë e përmbajtjes së tyre të jetë dinamike.

  Në vend se rreshtin pas vijës së komandave të shtypura, dhe që duhet të shqetësohen për ikjet e personazheve dhe fjalët e rezervuara, JSP lejon zhvilluesit të shkruajnë dokumente në gjuhën e daljes.

  Kjo qasje më e thjeshtë është adoptuar kryesisht nga gjuhët e tjera të programimit. PHP është dizajnuar në këtë mënyrë, siç ishte ERB (ngulitur Ruby). Edhe JavaScript e ka marrë këtë rrugë vitet e fundit.

 • Mund të shënojë (ose tekst tjetër dalës) të përfshihet në blloqet e programimit?

  Po. Blloqet e programimit mund të ndahen nëpër blloqe të shënjimit. Teksti i daljes brenda bllokut përcaktohet nga ai bllok.

  Për shembull, teksti i shënjimit që paraqitet brenda një deklarate IF do të dalë vetëm nëse kushtëzimi është i VRTET. Në mënyrë të ngjashme, shënjimi mund të përfshihet brenda sytheve dhe çdo ndërtimi tjetër programimi.

 • A mund të përdoret JSP me gjuhën e unifikuar të shprehjes?

  Po. Të dhënat dhe funksionet nga objektet Java mund të arrihen lehtësisht nga serviset e JavaServer Pages përmes sintaksës së zakonshme UEL. Kjo e bën JSP shumë të pajtueshëm me JavaServer Faces, i cili gjithashtu përdor UEL.

 • A mund të zgjerohet JSP me etiketa dhe biblioteka të personalizuara?

  Po. Përveç etiketave të krijuara nga vetë JSP, zhvilluesit mund të krijojnë biblioteka të etiketave me porosi për të shtuar funksionalitetin në JSP.

  Për më tepër, ekziston një bibliotekë standarde për JSP, e quajtur JSTL (Biblioteka Standard Tag JSP) e cila siguron etiketa JSP për detyra të zakonshme, të tilla si përpunimi i të dhënave XML, ekzekutimi me kusht, hyrja në bazën e të dhënave, sythe dhe ndërkombëtarizimi..

 • A janë përpiluar faqet JSP?

  Po. Në mënyrë tipike, një skedar JSP është përpiluar në kohën e ekzekutimit në bytekodin JavaScript, i cili drejtohet si një servlet Java. Kodi i përpiluar atëherë ekzekutohet vetëm kur kërkohet skedari .jsp nga serveri në internet. JSP gjithashtu mund të precompile, për performancën.

 • A mund të modifikohen skedarët JSP gjatë kohës së funksionimit?

  Po. Shumica e kontejnerëve JSP mund të konfigurohen që të kontrollojnë në mënyrë periodike skedarët e burimit .jsp dhe të ri-kompilojnë servletin nëse gjenden ndryshime.

  Koha e rikompilimit caktohet zakonisht shumë e ulët (sekonda) gjatë zhvillimit, dhe më pas rritet ose fiket krejtësisht për kodin e vendosur.

 • Cilat janë alternativat kryesore për faqet JavaServer?

  JSP është gjuha kryesore joshëse për Java, por të tjerët ekzistojnë. Më e dukshme gjuha joshëse e aajit, e cila është me burim të hapur.

  Duke u larguar nga Java, ekzistojnë disa teknologji të tjera që ofrojnë të njëjtat përfitime. JSP ishte kryesisht përgjegjëse për zhvendosjen e zhvilluesve nga teknologjia e hershme (dhe tani e paqartë) ASP.

  PHP është krijuar për të punuar si JSP, dhe tani është një gjuhë e plotë programimi në vete. Ruby i integruar siguron një gjuhë joshëse të ngjashme me JSP.

  Disa biblioteka të Javascript si Mustache dhe Handlebars (si dhe shumica e kornizave JS) lëvizin shabllon HTML në anën e klientit, kështu që këto mund të përdoren në të vërtetë me një aplikacion Java në serverin që jep të dhëna JSON në një kontekst Ajax.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map