SSH Access Hosting Hosting: Keni nevojë për SSH Qasje Me hostin tuaj? Shikoni këto hoste tani.

Krahasoni SSH Access Hosting

Qasja në SSH ju lejon të ekzekutoni një mjedis të linjës së komandës në serverin tuaj të internetit me siguri përmes shifrimit. Sidoqoftë, jo të gjithë hostët janë krijuar të barabartë për këtë detyrë. Në këtë përmbledhje, ne do të shpjegojmë qasjen në SSH dhe do t’ju njoftojmë se çfarë të kërkoni në një host të uebit.


Qasja në SSH është përfshirë me planet më të ndara dhe private të hostimit për të lejuar hyrje të sigurt të serverit për transferimin e skedarëve. Sidoqoftë, hostë të ndryshëm përdorin SSH në mënyra të ndryshme, kështu që është e rëndësishme të zbuloni detaje rreth aksesit të sigurt të një ofruesi të mundshëm të pritjes së pritjes.

Lexoni më tej për një përmbledhje të detajuar të secilit host, por ndërkohë këtu është një pamje e shpejtë e 5 hosteve më të mirë të Access SSH:

 1. SiteGround
  – Mbështetje e shkëlqyeshme e klientit, çmimet për çdo buxhet, serverët me performancë të lartë
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. Pritja për lëvizje
 5. HostPapa

Si i zgjodhëm hostet më të mirë për hyrjen në SSH?

Ne kemi analizuar mbi 1.500 plane pritëse nga mbi 380 kompani pritëse. Ne përzgjodhëm planet që plotësojnë të gjitha kërkesat teknike për drejtimin e një siti SSH Access. Pastaj, ne zgjodhëm hoste që ofrojnë kohë më të mirë, kohë përgjigjeje, dhe mbështetje të shkëlqyeshme të klientit.

Më në fund, ne ndërtuam përmes bazës së të dhënave tona të mëdha të rishikimeve të pavarura të klientëve për të identifikuar 10 hostet kryesorë për SSH Access.

Farë do të mësoni

Nëse jeni pronar i faqes, ka të ngjarë që të shqetësoheni për sigurinë.

Në këtë artikull, do të mësoni se si SSH mund të ndihmojë në mbajtjen e sipërmarrjes suaj në internet të sigurt. Ne do të shohim rolin e SSH në pritjen. Do të mësoni se çfarë të kërkoni në pritjen e SSH Access.

Për më tepër, unë do të ndaj rekomandimet e mia kryesore për hostet në internet që mbështesin qasjen në SSH.

cfare eshte ssh

Isfarë është hyrja në SSH?

Nëse keni nevojë të përdorni shpesh sisteme në distanca përmes rrjeteve të pasigurta, ka shumë të ngjarë të dëshironi të gjeni një host që mbështet protokollin e Sigurisë së Shellit (SSH).

SSH është një protokoll kriptimi për rrjetet e krijuara për të lejuar lidhje të sigurta nëpër rrjete të pasigurta dhe të iniciojë seanca shell me bazë teksti në makineritë në distancë..

Si funksionon Encryption SSH

Ai lejon përdoruesin të drejtojë komandat në kompjuterë të largët me siguri, duke përdorur një kanal të sigurt mbi një rrjet të pasigurt. Në thelb, kjo është ajo për të cilën bëhet fjalë – protokolli mundëson një kanal të sigurt mbi një rrjet të pasigurt.

Përdor kriptografinë e çelësit publik, por çelësat manualë mund të përdoren gjithashtu. Protokolli mbështetet në një çelës privat dhe një ose më shumë çelësa publike të përdorura në server dhe klient.

Ju mund t’i keni dëgjuar termat çelës publik dhe privat kur flisni për Bitcoin.

Të reja për konceptet e kriptimit dhe çelësave publik? Kjo video ofron një përmbledhje të thjeshtë dhe tërheqëse.

Origjinat e SSH

SSH u zhvillua në 1995 nga një student finlandez pas një shkelje të sigurisë.

Edhe pse SSH ishte zhvilluar fillimisht për Linux dhe mjedise të tjera me origjinë nga Unix, ajo gjithashtu operon në platforma të tjera.

Kur do të duhet të përdorni SSH?

SSH zakonisht përdoret për të hyrë në dhe komunikojnë me makina të largëta. Përveç funksionalitetit të pastër të guaskës, SSH gjithashtu mundëson përdoruesve të përdorin:

 • tunneling
 • Lidhje X11
 • Përcjellja e portit TCP
 • Secure transferimet e skedarëve
 • Kopja e sigurt (SCP) protokolet
 • Transferimi i skedarit SSH (SFTP) protokolet.

SSH zakonisht përdoret për të hyrë në serverë të largët, ekzekutoni komandat e serverit ose Vërtetoni përdoruesit virtual të rrjetit privat (VPN).

Kush mund të përfitojë nga SSH?

Ekzistojnë një numër nicash të ndryshme që mund të përfitojnë nga SSH, pasi mund të përdoret për të kufizuar hyrje të largët për serverat ose për të siguruar përdoruesit me shfletim i koduar, me siguri të lartë përmes një lidhjeje proxy.

SSH mund të plotësojë ose zëvendësojë Telnet, rsh, rlogin dhe standarde të tjera në rolin e largët të hostit. Mund të përdoret gjithashtu për tu ngritur Hyrje “pa fjalëkalim” te serverat në distancë dhe mundësimi i transferimeve të sigurta të skedarëve.

Si SSH rrit sigurinë

nga duke përdorur hyrje të çelësave publik / privat, është e mundur të eleminohet nevoja për fjalëkalime në faqet e largëta, pasi sulmuesit do të jenë i paaftë për t’ju imponuar pa çelësin tuaj privat, i cili është i pa mundur për të llogaritur për shkak të numrit të pamasë të lejeve të mundshme.

SSH po bëhet gjithashtu gjithnjë e më e rëndësishme në informatikën cloud, pasi ndihmon në adresimin e një numri të çështjeve të sigurisë të qenësishme për platformat e decentralizuara të cloud.

“A jeni serioz në lidhje me sigurinë e rrjetit? Pastaj kontrolloni SSH, Shellin e Sigurt, i cili siguron vërtetimin me bazë çelësin dhe enkriptimin transparent për lidhjet tuaja të rrjetit. Shtë i besueshëm, i fortë, dhe me lehtësi i thjeshtë për t’u përdorur, dhe implementimet falas dhe komerciale janë gjerësisht të disponueshme për shumicën e sistemeve operative. ”

– nga SSH, The Secure Shell: The Definitive Guide, Edition 2 nga Daniel Barrett, Richard Silverman, Robert Byrnes

SSH: Whatfarë duhet të dini: Versione, sisteme operative, porte dhe më shumë

Këtu keni një udhëzues teknik të shpejtë për atë që ju nevojitet për të ngritur dhe drejtuar me SSH.

Versione të SSH: Cilin të përdorni?

Versionet e para të SSH janë tani të vjetruara dhe nuk mund të sigurojnë shumë siguri.

Dobësitë e tyre u ekspozuan dhe u ngjitën, duke rezultuar në versione të reja, më të sigurta.

Versionet 1.x deri 2.x janë të ndjeshme ndaj sulmit dhe nuk janë më në përdorim të gjerë.

Versionet më të fundit të SSH konsiderohen të sigurta dhe SSH-2 po bëhet standardi i industrisë.

Në cilat sisteme operative mund të funksionojë SSH?

Ndërsa fillimisht ishte krijuar për Linux, SSH është në dispozicion në shumicën e sistemeve operative duke përfshirë:

 • OS X i Apple
 • OpenBSD
 • FreeBSD
 • NetBSD
 • Solaris
 • OpenVMS
 • Shumica e shpërndarjeve GNU / Linux.

Platformat e Microsoft nuk ofrojnë mbështetje SSH si parazgjedhje, por mbështetja mund të shtohet përmes softverit të palëve të treta.

Cilin port përdor SSH?

Porti TCP 22 është caktuar për t’u përdorur nga serverët SSH. Në rast se po kërkoni të përmirësoni sigurinë, është e mundur për të ndryshuar portën e paracaktuar në portin jo standard.

Ndryshimi i porteve përfshin pakëzime, por gjithashtu ofron edhe shtesë siguria përmes errësimit.

Praktikat më të mira me SSH

Thjesht nuk ka asnjë mënyrë për ta bërë serverin tuaj 100% të sigurt pavarësisht nga ajo që bëni, por duke përdorur standardet e fundit të SSH dhe tweaked konfigurimet jo standarde duhet të ndihmojë në rritjen e sigurisë tuaj dhe të zvogëlojë numrin e vektorëve të sulmit.

konsideratat pritëse të pritjes

Konsideratat e Sigurtë të Pritjes së Shellit (SSH)

Meqenëse qasja në Secure Shell është mjaft e popullarizuar në serverat Linux, shumica e pritësve kanë tendencë ta ofrojnë atë dhe çmimi është konkurrues.

Mbështetje e hyrjes në SSH mund të jetë paketuar me paketa të ndryshme pritëse LAMP, në këtë rast ju mund t’i merrni për asgjë tjetër, ose fjalë për fjalë asgjë.

Qasja në SSH sipas llojit të planit të strehimit

Ja një vështrim i shpejtë se çfarë kompani tipike pritëse të sigurojë qasje në SSH. Do të shkoj në detaje më poshtë tabelës.

Lloji i planit të strehimitDisponueshmëria e hyrjes në SSH?
SharedZakonisht ofrohet si parazgjedhje
VPSOfrohet nga parazgjedhja, përfshirë qasjen në rrënjë
përkushtuarOfrohet nga parazgjedhja, përfshirë qasjen në rrënjë
RishitesMund të kërkojë një tarifë fillestare të vendosjes
Windows HostingKa nevojë për WinSCP, PuTTY dhe konfigurimin manual për adresën tuaj IP dhe portin SSH

Planet e hostimit të SSH dhe Linux

Hostet kryesore kanë tendencë të ofrojnë qasje në SSH si parazgjedhje, si në planet e përbashkëta ashtu edhe ato të dedikuara.

Rishitesve mund t’u kërkohet të paguajnë një tarifë e njëhershme e vendosjes së SSH për llogari të reja të aktivizuara.

Konsumatorët e përkushtuar të serverëve dhe VPS marrin zakonisht Qasja në rrënjën SSH, duke u lejuar atyre më shumë liri.

Planet SSH dhe Windows Hosting

Sa i përket ambienteve Microsoft, procesi mund të jetë pak më e ndërlikuar. Për të përdorur SSH në Windows, duhet të përdorni WinSCP, PuTTY ose një zgjidhje të ngjashme, atëherë vendosni manualisht adresën tuaj IP dhe porti SSH.

Dhjetra klientë dhe serverë të SSH janë në dispozicion, ose si shërbime falas ose komerciale, kështu që ju mund të dëshironi të bëni disa hulumtime para se të zgjidhni se cili është i duhuri për ju.

PROTIP: Shumë zhvillues kërkojnë mjete zhvillimi të Microsoft-it si p.sh. .NETO, por në të njëjtën kohë, ata kanë nevojë për SSH. Edhe pse mbështetja vendase mungon, shumica e hosteve ofrojnë funksionalitet SSH me paketat e tyre të Microsoft, kështu që nuk ka asgjë për t’u shqetësuar – duhet të jeni në gjendje të gjeni një plan që plotëson kërkesat tuaja me lehtësi relative.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në SSH hosting?
InMotion Hosting siguron qasje në SSH dhe mbështetje teknike të shkëlqyeshme për të gjitha planet e saj. Përdorni këtë lidhje speciale zbritje
për të kursyer deri në 50% në planet e tyre.

si të përdorim ssh

Si të përdorni hyrjen në SSH

Marrja e qasjes me shell në hostin tuaj do të varet nga llogaria juaj e pritjes. Jo çdo stil i hostimit do të mbështesë hyrjen në SSH. megjithatë, shumica e hosteve fillestar mundësojnë qasjen në SSH, nëse nuk jeni në një plan shumë të specializuar si WordPress i dedikuar.

Këtu janë hapa që do të duhet të ndërmarrësh nëse dëshiron të konfigurosh qasjen SSH:

 1. Nëse jeni duke përdorur një host fillestar miqësor me SSH, atëherë do të duhet aktivizoni hyrjen në SSH në llogarinë tuaj. Në mënyrë tipike kjo bëhet përmes cPanel tuaj.
 2. Pasi të keni aktivizuar SSH, mund të qaseni në serverin tuaj nga distanca përmes një Klienti SSH.
 3. Për të vërtetuar lidhjen tuaj, do të përdorni një çelës SSH.
 4. Ju thjesht mund të përdorni një fjalëkalim i koduar hyrje, por kjo metodë nuk është aq e sigurt sa vërtetimi kryesor.
 5. Me vërtetimin kryesor, do t’i keni të dyja çelës publik dhe një çelës privat. Ju duhet ky çift kyç për të vërtetuar lidhjen tuaj. Keyelësi publik mund të ndahet lirshëm, por çelësi privat do të përdoret për të verifikuar lidhjen dhe duhet të mbahet i sigurt.

Ofruesit e themeluar të pritjes si InMotion Hosting zakonisht ofrojnë udhëzime të lehta për t’u ndjekur se si të futeni në serverin tuaj duke përdorur SSH. Këto udhëzime mund të jenë në formë video ose të disponueshme në tekst përmes bazës së njohurive të hostit.

Klientë SSH

Për të hyrë në host nga distanca përmes SSH do t’ju duhet një Klienti SSH. Ka klientë falas si Terminal që mund të keni instaluar tashmë në kompjuterin tuaj.

Ekziston një program i palës së tretë që mund të përdorni, gjithashtu:

Klienti SSHPërshkrimSistemi Operativ
stukoNjë klient i njohur me burim të hapur që është i ngjashëm me Terminalin.Mund të lidhet me serverët Unix
WinSCPNjë klient me burim të hapur për Windows që siguron lidhjen tuaj midis një kompjuteri lokal dhe të largët.Windows
FuguNjë ndërfaqe grafike MacOS e ngjashme me FTP, por ofron encryption.MacOS
Tera Term ProNjë emulator terminal me burim të hapur.Për përdoruesit e Windows
BitviseNjë klient i shpejtë, i lehtë dhe i sigurt SSH.Për përdoruesit e Windows

Përvojë shumë e programimit A kam nevojë për të shfrytëzuar SSH Hosting?

Përgjigja e shkurtër: jo më shumë nga sa do të kërkonit hyrjen në mjedisin tuaj të pritjes përmes një lidhje jo-SSH.

Sigurimi i Shell Hosting (SSH) ndihmon encrypt informacionin e dërguar mbi dy lidhje të pasigurta për të parandaluar prishjen e të dhënave ndërsa informacioni është në tranzit.

Ndërsa mund t’ju kërkohet të identifikoheni përmes FTP me disa cilësime specifike, njohuri për programim nuk kërkohen për t’u lidhur me një server të largët përmes SSH.

Si SSH mund ta bëjë jetën tuaj më të lehtë

Për të përdorur në mënyrë efektive SSH, ju me të vërtetë nuk do të duhet të jeni më me përvojë me programim sesa do të ishit nëse përdorni një lidhje të pasigurt.

Në fakt, për shkak se SSH përdor login e çelësave publik dhe privat, nevoja për këtë fjalëkalime të serverit në distancë mund të eleminohet krejt.

Një lidhje SSH mund të bëjë gjërat më të lehta për t’u lidhur me një server të largët kur konfigurohet saktë.

nikoqirët më të mirë ssh

Zgjedhjet e mia për Pritjen më të Mirë të SSH

Për t’ju ndihmuar të ngushtoni kërkimin tuaj për një ofrues pritës, ja cilat janë tre hostet kryesorë që ju rekomandoj.

Pritja për lëvizje

Nëse jeni sapo filloi me SSH hosting, atëherë ju mund të dëshironi të merrni parasysh InMotion.

Aktualisht, hyrja në SSH ofrohet për paketat e saj të përbashkëta, të dedikuara dhe të VPS-ve
.

InMotion-ssh

Faqja e ndihmës InMotion SSH

Jo vetëm që janë paketat e tij të pritjes konkurrues, por është një host i performancës shumë të lartë dhe ka një ekip ndihmës yjor.

Nëse keni probleme për të vendosur hyrjen në SSH, atëherë kjo mbështetje do të vijë në ndihmë.

Bluehost

Bluehost është një tjetër host i ngurtë i SSH fillestar-miqësor.

Tani, hyrja në SSH nuk është në dispozicion menjëherë, do të duhet të aktivizoni SSH në llogarinë tuaj.

Për fat të mirë, ky proces është i lehtë që mund të aktivizohet nga brenda cPanel tuaj.

Bluehost-ssh

Si të gjeni SSH në cPanel tuaj Bluehost

Qasja në SSH është e disponueshme për paketat e saj të përbashkëta, të dedikuara, VPS dhe shitësit e pritësve
.

GreenGeeks

Nëse çmimi nuk është shqetësimi më i madh dhe nuk keni mend të shpenzoni pak më shumë për të mbështesin mjedisin, atëherë konsideroni të provoni planet e pritjes së GreenGeeks
.

greengeeks-ssh

Faqja e ndihmës e GreenGeeks ‘SSH

Ata aktualisht ofrojnë Qasje në SSH për të gjithë serverët e saj, por në vend që ta konfiguroni vetë, gjithçka që duhet të bëni është të vini në një kërkesë mbështetjeje.

Kjo mund të ndihmojë thjeshtoni procesin e konfigurimit pasi ekipi i GreenGeeks do të marrë masën për ju.

Përfitimet e sigurisë së SSH

SSH përdor kriptografinë me çelës publik për t’ju dhënë një mënyrë e sigurt për të hyrë në distancë llogaria juaj e hostit. Përtej aftësisë për të kryer detyra themelore si monitorimi i drejtpërdrejt i skedarëve tuaj log, instalimi i softverit dhe madje krijimi i bazave të të dhënave MySQL, SSH ju ofron mbrojtje kundër sa vijon:

 1. DNS spoofing që mund të largojë trafikun nga burimi i tij origjinal
 2. të dhëna manipulim e rrjeteve dhe ruterave përgjatë pikave të hyrjes
 3. Transmetimi i të dhënave duke u përgjuar ose përgjim në lidhjen tuaj
 4. Rrugëzimi i paligjshëm i IP kjo mund ta bëjë makinën tuaj të mendojë se po lidhet me një destinacion tjetër
 5. adresa IP spoofing që e bën një kompjuter me qëllim të keq të duket i sigurt.

Përdorimi i Qasjes SSH mund të përmirësojë sigurinë e faqes suaj të internetit

Mundësimi dhe përdorimi i qasjes SSH në planin tuaj të pritjes mund përmirësimi i sigurisë të të dhënave tuaja të internetit. Nuk është e ndërlikuar të përdoret, por, duke thënë se, mund të mos jetë e nevojshme për nevojat e të gjithëve.

Prapëseprapë, pasi që është zakonisht falas, nuk ka dëm kur ta provoni nëse ju pëlqen.

Karakteristika të tjera në Administrimin e Serverit

 • Shkrimet e hyrjes
 • skedar
 • video
 • FTP anonim
 • Punë Cron
 • FTPS

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një host serioz me qasje në SSH?
Liquid Web jep një mbështetje teknike dhe mbështetje teknike të shkëlqyeshme. Tani për tani ju mund të kurseni deri në 50% në planet e tyre VPS. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Qasja në SSH Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është SSH?

  SSH qëndron për “guaskë të sigurt”. Shtë një protokoll që lejon përdoruesit të kenë një ndërfaqe të linjës së koduar të koduar (ose “guaskë”).

 • Farë është kriptografia e çelësit publik?

  Kriptografia e çelësit publik është një klasë e protokolleve kriptografikë që kërkojnë dy çelësa të veçantë për të verifikuar identitetin dixhital të një personi ose kompjuteri.

  Farë do të thotë kjo, kur kriptoni informacione për t’i dërguar një përdoruesi ose kompjuteri tjetër, përdorni një çelës privat që është i njohur vetëm në kompjuterin tuaj.

  Ju pastaj dërgoni informacionin e koduar në kompjuterin tjetër, së bashku me çelësin publik. Kompjuteri i destinacionit përdor çelësin publik që ju ofruat, së bashku me çelësin e tij privat, për të mos fshehur informacionin.

 • Sshtë e pronarit SSH?

  Jo. Themeluesi i SSH Communications Security, Tatu Ylönen, zhvilloi versionin e parë të SSH si falas.

  Edhe pse versionet e mëvonshëm të zhvilluara nga SSH Communications Security u bënë më të pronarit, OpenSSH gjithashtu u zhvillua bazuar në SSH origjinale.

  Zbatime të tjera me burim të hapur gjithashtu evoluan, dhe standardet e protokollit SSH-2 u krijuan më vonë. Këto versione të SSH mbeten me burim të hapur, dhe OpenSSH tani është zbatimi më i popullarizuar i SSH në botë.

 • A jam duke marrë të njëjtën mbrojtje edhe kur përdor një program të palëve të treta?

  Po. Aplikimet e palëve të treta në dispozicion përdorin të njëjtat protokolle si aplikacionet e tjera SSH, duke përfshirë edhe më të njohurit, OpenSSH.

  Programet e palëve të treta, të tilla si PuTTY, do të përdorin një format të ndryshëm të skedarëve kyç, por mjetet janë në dispozicion për t’i përkthyer ato në formatin më të zakonshëm të OpenSSH nëse kjo paraqet një problem.

 • A mund të përdoret SSH për transferimet e skedarëve?

  Po. Në fakt, një numër i protokolleve të transferimit të skedarëve janë zhvilluar duke përdorur SSH, duke përfshirë Kopjimin e Sigurt (SCP), rsync dhe Protokollin e Transferimit të Dosjeve SSH (SFTP).

 • Whatfarë lloj të dhënash mund të sigurohen duke përdorur Shell të Siguruar?

  Ndërsa përdorimi kryesor për Secure Shell është hyrja në makina të largëta dhe dërgimi i komandave nëpër rrjete kompjuterike, ai mund të përdoret për të transferuar çdo lloj të dhëne.

  Meqenëse është një protokoll, ai mund të përdoret për të zhvilluar çdo lloj aplikacioni apo edhe një protokoll tjetër.

  Për shembull, Protokolli i Transferimit të Dosjeve SSH u ndërtua në FTP për të siguruar një nivel shumë më të lartë të sigurisë kur ngarkoni dhe shkarkoni skedarë nga një server.

 • A i mbështesin të gjithë shfletuesit Secure Shell?

  Të gjithë shfletuesit modern mbështesin Secure Shell. SSH përdoret nga miliona faqe në internet në të gjithë botën dhe është bërë një tipar standard i sigurisë.

  Në qoftë se nuk jeni duke ekzekutuar një version të hershëm të Netscape Navigator, nuk duhet të keni asnjë problem për të hyrë në faqet që përdorin SSH.

 • A është SSH një protokoll me burim të hapur?

  Protokolli në vetvete është. Protokolli SSH-2 është me burim të hapur.

  Sidoqoftë, zbatimet e SSH-2 ndryshojnë. Versioni i SSH i siguruar nga SSH Communications Security përmban përbërës të pronarit, kështu që shumica e tij nuk janë me burim të hapur.

  Ekzistojnë disa versione me burim të hapur të SSH, më të njohurit që janë OpenSSH.

 • Janë klientët me burim të hapur SSH më pak të sigurt?

  Jo. Kodi nuk është ai që siguron sigurinë. Përdorimi i çelësave publik dhe privat sigurojnë sigurinë. Të kesh qasje në kodin burimor për një klient të Sigurisë së Shellit nuk do t’u sigurojë hajdutëve të të dhënave mundësinë për të interpretuar çelësin tuaj privat.

 • A ka protokolle të tjera të kriptimit të çelësave publik?

  Ekzistojnë një numër i protokolleve të tjera të kriptimit të çelësave publikë, disa prej të cilave ofrojnë alternativa për SSH.

  Një nga protokollet më të popullarizuara të kriptimit të çelësave publik është Secure Socket Layer (SSL), i cili përdoret gjerësisht për të siguruar të dhëna dhe verifikuar vërtetësinë në rrjetet kompjuterike. SSL njihet më së miri për sigurimin e trafikut në internet të sigurt, i cili mund të verifikohet nga imazhi i bllokimit në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj.

  Intimiteti Pretty Good (PGP) zakonisht përdoret për të nënshkruar, encrypt, dhe deshifruar informacionin e përfshirë në komunikimet me postë elektronike. Shembuj të tjerë përfshijnë S / MIME, ZRTP, SILC, dhe madje edhe bitcoin.

 • Ku mund të marr mbështetje për SSH?

  Mbështetja zakonisht ofrohet specifike për zbatimin që po përdorni. Për shembull, OpenSSH ofron një numër FAQs dhe manualeve, përveç mbështetjes së komunitetit përmes një liste postare.

  Siguria e komunikimit në SSH siguron disa nivele të mbështetjes teknike, shumica për një tarifë. Ndalesa juaj e parë duhet të jetë nikoqiri juaj. Gjeni nëse kanë mbështetje në dispozicion dhe kontrolloni se çfarë implementimi po ofrojnë.

 • A është i sigurt Shell i disponueshëm në platformat e lëvizshme?

  Po. Ekzistojnë një numër programesh për të sjellë protokollet SSH në pajisjet mobile, përfshirë pTerm për iOS dhe ConnectBot për Android.

  Sidoqoftë, nëse thjesht doni të përdorni një server të siguruar SSH duke përdorur telefonin tuaj celular, nuk do të duhet të shqetësoheni për aplikime si kjo. Shfletuesi juaj nuk duhet të ketë asnjë problem në komunikimin me serverin SSH.

 • Si ta instaloj një klient SSH?

  Njëra është e siguruar tashmë përmes planit tuaj të pritjes. Nëse jo, ose nëse doni të përdorni një klient tjetër SSH, zakonisht mund të shkarkoni një kopje nga faqja e internetit e tyre.

  Nëse vendosni të instaloni SSH me dorë, sigurohuni që të kontrolloheni me hostin tuaj për t’u siguruar që ai është i pajtueshëm.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map