SSD Hosting: Gjeni hostin më të shpejtë të SSD Tani në faqen tuaj të internetit.

Krahasoni SSD Hosting

Disqet me gjendje të ngurtë (SSD) janë zakonisht më të shpejtë dhe më të besueshëm se disqet mekanike. Ato janë të rëndësishme për të marrë shpejtësinë më të shpejtë të pritjes – veçanërisht në faqet e internetit dinamike. Por jo të gjithë hostët ofrojnë ruajtje të SSD, kështu që duhet të keni kujdes.


Nëse jeni duke kërkuar për SSD hosting, ju ndoshta dëshironi të shpejtë dhe të qëndrueshëm hosting përgjithësisht. Prandaj është mirë të kombinoni SSD me VPS dhe serverë të dedikuar. Gjithashtu është mirë të kesh karakteristika të tilla si bazat e të dhënave me performancë të lartë, caching dhe qasja në një CDN cilësore.

Më poshtë, ne diskutojmë pritësit kryesorë të SSD, por nëse jeni me nxitim, këtu janë 5 kryesorët:

 1. SiteGround
  – SSD në të gjithë serverët e shpejtë dhe të qëndrueshëm me shumë karakteristika
 2. A2 Hosting
  – Magazinim i pakufizuar i SSD me të gjitha planet e përbashkëta të pritjes
 3. Pritja për lëvizje
  – Pritja e specialistëve të SSD me akses të plotë të SSH
 4. HostPapa
  – SSD të përballueshme të pakufizuar të përballueshëm
 5. GreenGeeks
  – SSD të shpejta me një pritje plotësisht të gjelbër miqësore me mjedisin

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për SSD?

Ne përzgjodhëm hostet që ofrojnë SSD së bashku me elementë të tjerë të domosdoshëm për pritje me performancë të lartë. Ne i kombinuam këto me mijëra shqyrtime ekspertësh dhe përdoruesish për të gjetur hostet më të mira të 10 SSD.

SSD Hosting

Krahasoni SSD Hosting

Disqet me gjendje të ngurtë (SSD) po bëjnë hyrje dramatike në botën e web hosting. Në këtë artikull, do të mësoni se cilat përfitime ofrojnë ata dhe si ndryshojnë nga pritja tradicionale e HDD (hard disk).

A duhet të zgjidhni SSD hosting mbi mbajtjen HDD? Do të merrni udhëzime se si të bëni një zgjedhje të mirë për projektin ose ndërmarrjen tuaj.

Dhe ne do të ndajmë rekomandimet tona personale për pritjen SSD, të nxjerra nga përvoja jonë në inxhinierinë e softuerit.

Farë është SSD

Farë është një makinë e ngurtë shtetërore?

Planet e pritjes SSD ekzekutohen në serverë që ruajnë të dhënat tuaja në disqet e gjendjes së ngurtë (SSD). Këto pajisje përdorin asamble të qarkut të integruar për të ruajtur të dhënat.

SSD-të janë përparimi më i madh i fundit në teknologjinë e ruajtjes së të dhënave, duke rezultuar në një pritje më të shpejtë dhe më të besueshme për faqen tuaj të internetit sesa serverët me disqe tradicionale të diskut (HDD).

Shtet i ngurtë vs disqet tradicionale të diskut të ngurtë

SSD-të mund të zëvendësojnë HDD-të tradicionale, të cilat ruajnë memorjen duke përdorur disqe magnetike elektromekanike me disqe rrotullues dhe koka leximi / shkrimi të luajtshme.

tipar
SSD
HDD
Lexoni MekanizminQark qarkullues i integruarKrahu mekanik
Përdorimi i energjisëBarazim më i vogël i energjisëBarazim më i madh i fuqisë
kostoMë e shtrenjtë se HDD-tëlirë
Kapaciteti maksimalPak kufizimePak kufizime
Koha mesatare deri në dështimMillion 2 milion orëMillion 1,5 milion orë
Kopjoni / Shkroni ShpejtësitëDeri në 500 MB / sek (niveli i konsumatorit)50 – 120 MB / s

Për dallim nga HDD-të, SSD-të nuk kanë asnjë pjesë lëvizëse dhe mund të qasen në të dhënat e tyre të ruajtura plotësisht elektronike në vend të elektromekanikisht.

Kjo do të thotë se ata punojnë më shpejt dhe në mënyrë më efikase dhe janë më pak të prirur për dështime mekanike.

Dhe për shkak se ata përdorin të njëjtën teknologji ndërfaqe si disqet e diskut, është e lehtë të azhurnohet nga HDD në SSD.

Përfitimet e SSD Web Hosting

SSD-të kanë një mori përfitimesh ndaj HDD-ve, kryesisht për shkak të shpejtësisë së tyre superiore dhe mungesës së pjesëve lëvizëse.

Në krahasim me HDD, SSD:

 • Janë më rezistente ndaj tronditjes fizike
 • Drejtuar pothuajse plotësisht në heshtje
 • Mos u nxehtë
 • Keni kohë më të ulët të hyrjes
 • Janë më pak të prirur ndaj dështimit mekanik
 • Përdorni më pak fuqi
 • Nuk kanë nevojë për defragmentim.

Përmirësime në SSD

Njerëzit dikur mendonin për disqet SSD se kishin një depozitë të kufizuar, por vitet e fundit ato janë bërë të disponueshme me kapacitete të shumta terrabite..

Sidoqoftë, disqet e depozitimit të një gjendje të ngurtë me kapacitet më të lartë mund të mbajnë vetëm gjysmën e të dhënave si HDD-të përkatëse.

SSD-të kërkojnë më pak energji elektrike dhe gjenerojnë më pak nxehtësi sesa hapësira ekuivalente e diskut.

Këto konsiderata janë veçanërisht të rëndësishme në të dhënat e mëdha të cloud, kostot e energjisë dhe ftohjes janë një pjesë e rëndësishme e kostove të tyre të operimit, dhe kërkesat për ftohje kufizojnë dendësinë e ruajtjes së diskut të ngurtë..

SSD në bazën e të dhënave

Një databazë me disqe me gjendje më të lartë, me gjendje ftohës, mund të mbajë më shumë terabajt në të njëjtën sasi të pasurive të patundshme me kosto më të ulët mirëmbajtjeje.

Besueshmëria më e lartë e makinës u jep programeve në internet kohën më të mirë. Disqet e ruajtjes jo vetëm që ndalojnë së punuari; më shpesh, ato gradualisht bëhen jo të besueshme.

Derisa të zbulohet dhe hiqet një shërbim i çuditshëm, ai do të shkaktojë gabime dhe përplasje të të dhënave të përhershme.

MTBF më i gjatë (koha mesatare midis dështimeve) të ruajtjes së SSD do të thotë më pak probleme të këtij lloji.

SSD Hosting

A keni nevojë për SSD Hosting për Uebfaqen tuaj?

A doni që faqja e internetit e ngarkimit më të shpejtë të jetë e mundur? Testet në faqet në internet të hostuara në serverët SSD zakonisht ngarkojnë 300% më shpejt sesa ato të mbajtura në serverët e hard drive.

A janë SSD më të shpejtë?

Po ata jane. Kjo sepse sa herë që një HDD ka nevojë të përdorë të dhënat e tij të ruajtura, duhet të rrotullohet fizikisht për të gjetur informacionin që duhet për të lexuar ose modifikuar.

Kjo zakonisht shton vetëm disa milisekonda në kohën e saj të hyrjes, por ato milisekonda shtohen shpejt në varësi të sasisë së trafikut që merr në faqen tuaj, ose të dhënave që duhet të arrihen.

Pse është e rëndësishme Shpejtësia?

Kur rritet në trafikun tuaj në internet, ajo kohë shtesë e ngarkimit vihet re nga vizitorët tuaj.

Shumica e përdoruesve të uebit presin që një faqe të ngarkohet në 3 sekonda ose më pak, dhe kur të zgjasë më shumë, ata janë të shpejtë për ta goditur atë butonin “mbrapa”.

Përfitimet e një siti të shpejtë të tregtisë elektronike të mbështetur në SSD

Shpejtësia shtesë e dhënë nga pritja e SSD është veçanërisht e rëndësishme për faqet e internetit të tregtisë elektronike, vijat e të cilave goditen kur ngadalësohen.

Edhe vetëm një kohë e ngarkesës prej 4 sekondash rezulton në 25% më pak shitje, sipas KISSmetrics.

Nëse faqja juaj në internet merr shumë trafik, ose dëshironi që ajo të jetë në gjendje të trajtojë njolla të mëdha të trafikut pa ngadalësuar, pritja e SSD është mënyra për të shkuar.

SSD me bazat e të dhënave

Uebfaqet dinamike të nxitur nga bazat e të dhënave do të përfitojnë gjithashtu nga disqet SSD, të cilat janë shumë më të shpejtë për të hyrë në të gjitha informacionet që ju nevojiten në bazën e të dhënave tuaja, duke rruar sekondat kritike nga koha juaj e ngarkimit të faqes.

Sa përfitim do të merrni varet nëse shpejtësia e diskut ose shpejtësia e lidhjes është faktori kufizues.

SSD me uebfaqe dinamike

Nëse faqja juaj është shumë ndërvepruese por nuk tërheq shumë të dhëna nga disku, atëherë do të shqetësoheni më shumë me shpejtësinë e përpunimit dhe gjerësinë e brezit të serverit.

Nëse duhet të tërheqë një sasi të madhe informacioni nga një bazë e të dhënave për të ndërtuar një faqe, shpejtësia e ruajtjes në gjendje të ngurtë do të jetë një ndihmë kryesore.

CMS si WordPress dhe Drupal priren të përdorin rëndë bazën e të dhënave të tyre, kështu që një SSD mund t’i shpejtojë ato në mënyrë të konsiderueshme.

Kur janë thelbësore SSD-të?

Me pak fjalë, pritja e SSD është pothuajse thelbësore për faqet që:

 1. Merrni shumë trafik
 2. Janë dinamikë në natyrë
 3. Mbështetuni shumë në kthimet e bazës së të dhënave
 4. Shërbyer skedarë të mëdhenj (të tilla si ato për podcast ose video)
 5. Janë të orientuar drejt tregtisë elektronike.

SSD downside: Kostoja

Dobësia e vetme e rëndësishme për pritjen e SSD është çmimi. Megjithëse çmimi i SSD ka rënë në vitet e kaluara, ato janë akoma më shumë se dyfishi i çmimit për gigabajt e ruajtjes sesa HDD-të, dhe kjo zakonisht reflektohet në çmimet e planit të pritjes SSD.

Pra, nëse jeni me një buxhet të ngushtë dhe shpejtësia e faqes tuaj nuk është thelbësore për suksesin tuaj, ose nëse vendosni një përparësi më të lartë në hapësirën e ruajtjes sesa shpejtësia, mund të dëshironi të përmbaheni me mbajtjen HDD.

Disqet hibride: Një alternative alternative për buxhetin

Një tjetër mundësi për ata që kanë një buxhet që ende duan avantazhet e hostimit SSD janë planet që përdorin disqet hibride, të quajtura edhe disqet hibride të gjendjes së ngurtë (SSHD).

SSHD kombinojnë veçoritë e SSD-ve dhe HDD-ve në një njësi, kështu që ju të merrni hapësirën e madhe të depozitimit të HDD, dhe disa nga performancat e përmirësuara të SSD në formën e një cache SSD për të dhëna që shpesh arrihen.

Dev Web SSD

Si ndikojnë SSD në zhvillimin e uebit?

Serverët me SSD dhe klientët në pajisjet celulare po ndryshojnë ekuilibrin e burimeve në internet.

Ruajtja në gjendje të ngurtë u jep serverëve një nxitje të madhe të shpejtësisë, por ata shpesh komunikojnë me pajisje që kanë procesorë të ngadaltë dhe ritme të të dhënave. Kjo do të ndikojë në të ardhmen e zhvillimit të uebit.

SSD nuk e zgjidhin çdo problem

Shpejtësia e SSD nuk duhet të jetë një licencë për të ofruar faqe të fryra me shumë skedarë me imazhe të mëdha.

Ata ende kanë për të udhëtuar me shpejtësi të internetit në pajisje. Kjo do të thotë një lidhje qelizë ose WiFi më shpesh sesa ajo me një brez të gjerë. Frenimi është ende i nevojshëm.

Fitorja e vërtetë në SSD web hosting do të vijë performanca nga ana e serverit.

Qasja në bazën e të dhënave është shumë më e shpejtë, dhe aplikacionet në internet ngarkohen më shpejt.

Një uebfaqe me ruajtje SSD, veçanërisht nëse është në një server të dedikuar, do të jetë në gjendje të përpunojë sasi të mëdha të të dhënave me shpejtësi mbresëlënëse.

Leximi vs shkrimi i të dhënave me SSD

SSD janë më mirë në lexim sesa të shkruash, si në shpejtësi ashtu edhe në veshin, operacioni e vendos në makinë.

Zhvilluesit e aplikacionit do të mësojnë teknika të reja për të përfituar sa më mirë nga performanca e SSD.

Konkurrenca për të zhvilluar teknologji më të shpejtë, më të dendura dhe më të qëndrueshme të shtetit të ngurtë është e ashpër.

Modelet e çipave me emra ezoterikë si NAND dhe 3D Xpoint të Intel japin një performancë që i afrohet memorjes kryesore të kompjuterit ndërsa thyejnë rekorde për densitetin e ruajtjes.

Potenciali për përparime të mëtejshme në vitet e ardhshme duket pothuajse i pakufizuar.

Bëni SSD-të Bëni HDD të vjetëruara?

A do ta bëjë SSD diskun e vjetëruar? Ndoshta jo për mjaft kohë. Disqet e vështirë janë më të mirë për të qëllimet arkivore pasi që një SSD e lënë në raft për vite me radhë do të pësojë prishje graduale të të dhënave.

Por pasi depozitimi në gjendje të ngurtë të arrijë barazinë e çmimeve, mbase deri në vitin 2025, disqet e rrotullimit do të bëhen një produkt i ngrohtë si regjistrimet e vinylit.

Zgjedhja e hostit SSD

Zgjedhja e një hosti SSD

Shumë host sigurojnë SSD hosting për VPS e tyre dhe planet e dedikuara për mbajtje. Nëse e keni buxhetin dhe dëshironi një host më të shpejtë dhe më të suksesshëm që mund të merrni, kërkoni një VPS ose një plan të dedikuar për SSD. Por gjithnjë e më shumë, planet e përbashkëta të pritjes ofrojnë ruajtjen e SSD.

Faktorët që ndikojnë në punën e SSD

Sistemi i ruajtjes është vetëm një faktor në marrjen e performancës së lartë dhe shpejtësisë nga pritja në internet e SSD.

Disa ndërmarrje bëjnë mburrje jashtë kontekstit për përmirësimin e shpejtësisë nga ruajtja e SSD, por edhe nën rrethanat më të mira, një ngritje prej 20x në hyrjen e të dhënave nuk do t’ju jap një Rritje 20x në xhiros.

Këtu janë faktorët kryesorë që përcaktojnë performancën e SSD në pritjen:

 • Fuqia përpunuese
 • Cilësia e makinës
 • Vendndodhja e të dhënave
 • Cilësia e CDN
 • Ekipi i mirëmbajtjes dhe ndihmës.

Fuqia përpunuese për SSD Hosting

Disqet e shpejtë kërkojnë shumë fuqi përpunuese për të shfrytëzuar plotësisht ato. Një host i SSD me cilësi të lartë duhet ta ketë përpunuesit më të fundit dhe më të shpejtë si dhe disqet e fundit.

Ajo duhet të ndajë një shumë të madhe të energjisë kryesore kujtim për secilën llogari.

Nëse shkoni me një host të përbashkët, doni një që nuk ngarkon shumë klientë në një server.

Kuponi i Web Hosting

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjen e SSD?
A2 Hosting vazhdimisht shënon në ose afër krye në testet tona të shpejtësisë dhe performancës. Ata ofrojnë plane pritëse SSD me ruajtje të pakufizuar dhe gjerësi bandë. Tani mund të kurseni deri 50% në planet e tyre duke përdorur këtë lidhje zbritje
.

Cilësia e makinës SSD

Cilësia e disqet është e rëndësishme. SSD-të kanë një jetë të kufizuar, sepse sa herë që shkruhet një vendndodhje e të dhënave, grumbullohet pak ngarkesa elektrike.

Disqet e një hosti në internet përdorin rëndë, dhe një makinë me cilësi të konsumatorit që është mirë për laptopin tuaj nuk do të ngrihet në të.

Disqet më të mirë mund të shkruhen shumë herë, dhe ato përdorin logjikë komplekse për të minimizuar sasinë e shkrimit dhe shpërndajnë në mënyrë të barabartë përdorimin e qelizave të ruajtjes.

Ata do të zgjasin me vite, duke tejkaluar jetën tipike të një hard drive.

Në praktikë, më shumë disqe SSD dështojnë për shkak të çështjeve të lidhjeve të qarkut ose të metave të firmware sesa veshin. Një host i mirë SSD nuk do të kufizojë cilësinë e makinës.

Vendndodhja e të dhënave dhe CDN-të

Afërsia me audiencën e faqes tuaj është e rëndësishme. Nëse keni një audiencë të lokalizuar, hostet në internet me një qendër të dhënash brenda një mijë milje ose më shumë janë më të mirat.

Nëse është e përhapur, duhet të kërkoni një sherbim pritjeje cloud me një CDN në mënyrë që askush të mos jetë shumë larg nga një server buzë.

Faktorët e tjerë

Merrni parasysh faktorë të përgjithshëm, të tilla si përkrahjen, sigurinë dhe kohën e duhur.

Zgjidhni një plan pritjeje me të gjitha burimet që ju nevojiten. Shpejtësia është e rëndësishme, por kështu është mbajtja në faqe e faqes suaj dhe funksionimi i duhur. Cilësia e kompanisë pritëse dhe përshtatshmëria e saj për nevojat tuaja vijnë përpara çdo konsiderate tjetër.

Tendencat e çmimeve dhe SSD

Mimet SSD patën një rënie në rritje në 2017, por tendenca e përgjithshme e çmimeve është në rënie.

Korporata e të Dhënave Ndërkombëtare, një kompani e konsideruar e inteligjencës e tregut, e parashikon këtë deri në vitin 2021 primi i çmimit për SSD mbi disqet do të jetë vetëm një faktori 2.2.

Ulja e energjisë, ftohja dhe kostot e pasurive të patundshme do të mbyllin më tej hendekun. Ndërsa kostot bien, gjithnjë e më shumë të dhënat e qendrës do të adoptojnë SSD në vitet e ardhshme. Mos mendoni se duhet të hidheni menjëherë nëse nuk mund të gjeni nikoqirin e duhur.

Nëse jeni në një buxhet i ngushte, një mundësi tjetër është SSD ka ndarë pritjen. Sigurohuni që të hulumtoni kompaninë pritëse përpara se të blini një plan të përbashkët të pritjes SSD.

Nëse pritësi tejkalon hostimin e përbashkët, ose ju merrni një fqinj në serverin tuaj që hogs të gjitha burimet, ju nuk do të shihni ndonjë nga përfitimet e SSD hosting.

Pro dhe kundër SSD

Pro të SSD-ve

 • Shpejtësia më e lartë për lexim dhe shkrim
 • Energji më e ulët dhe kosto e ftohjes
 • Besueshmëri më e madhe, pasi nuk ka pjesë lëvizëse
 • Punon jashtë linje
 • Shumë i qëndrueshëm.

Kundërvajtjet e SSD-ve

 • Kosto më e lartë
 • Të dhënat janë jashtëzakonisht të vështira për t’u përdorur nëse një SSD prishet.

Sest Sest Sest

Zgjedhjet tona kryesore të 3 SSD Hosting

Kur kërkoni për hostimin e SSD, shikoni në tre opsionet kryesore:

Ruajtja e SSD
backups
Vendndodhjet e të dhënave
Startingmimi fillestar

A2 Hostingi pakufizuarNuk përfshihenNA, BE, Azi$ 3.92 / mo
GreenGeeksi pakufizuarAuto (ditore)NA, BE$ 2.95 / mo
Pritja për lëvizjei pakufizuarAutoNA$ 2.95 / mo

A2 Hosting

A2 Hosting u jep klientëve të tij shpejtësinë SSD, të garantuar 99.9% në kohën e duhur, dhe mbështetje 24-orëshe. Ato gjithashtu lirojnë një çertifikatë SSL, integrim CDN dhe panel kontrolli cPanel me Softaculous për instalimin e thjeshtë të qindra aplikacioneve si WordPress.

Nëse dëshironi shpejtësinë më të shpejtë të mundshme, mund të shkoni me serverat e tyre Turbo
.

Këto kombinojnë ruajtjen e SSD me programin e serverit të pronarit, një numër të kufizuar përdoruesish për makinën dhe disa optimizime softuerësh.

A2 SSD e pritjes

Planet A2 mbështesin dhjetëra korniza dhe gjuhë, përfshirë Python, PHP dhe Ruby. Ata gjithashtu garantojnë 99.9% në kohën e duhur, me kredi në llogarinë tuaj nëse bie shumë shpejt.

GreenGeeks

GreenGeeks ofron një masë shtesë të besueshmërisë duke përdorur disqet e gjendjes së ngurtë në vargje RAID-10 për planet e tyre të përbashkëta të pritjes
.

GreenGeeks SSD

Ata kanë dy qendra të të dhënave në SH.B.A., dhe një në Kanada dhe Hollandë.

GreenGeeks gjithashtu ofron mijëra karakteristika me planet e tyre: Integrimi i CDN me Cloudflare, certifikatat SSL, krijuesi i faqeve në internet dhe cPanel. Ato gjithashtu ofrojnë CMS të specializuara të hostimit për WordPress, Joomla dhe Drupal.

GreenGeeks gjithashtu hedh një emër domain falas për vitin e parë me planet e tyre të përbashkët të pritjes.

Pritja për lëvizje

Në InMotion Hosting, përqëndrimi është në pritjen e biznesit, por plani i nivelit të hyrjes është i përballueshëm.

Klientët e rinj marrin kredi për reklama falas si pjesë e paketës së tyre, dhe të gjitha planet e pritjes përfshijnë hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje dhe bandë.

Planet e pritjes së biznesit të përbashkët
dhe hosting VPS përdorin depozitimin e gjendjes së ngurtë. Ata vijnë me një certifikatë falas SSL, panel kontrolli cPanel dhe WordPress opsional të paravendosur.

InMotion Hosting SSD

Marrëveshjet e Web Hosting

Po kërkoni një host SSD cilësor me mbështetje të madhe?
SiteGround – vlerësuar me # 1 nga lexuesit tanë – ofron serverë të shpejtë SSD dhe mbështetje të shkëlqyeshme të klientit. Përdorni këtë lidhje ekskluzive zbritje
për të kursyer deri në 67% në planet e tyre.

SSD Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është një SSD?

  SSD qëndron për Solid-State Drive. Shtë një sistem që ruan të dhënat në kujtesën e programueshme që lexohet dhe shkruhet në mënyrë elektronike. Për shkak se nuk ka pjesë lëvizëse si në një hard disk (HDD), SSD-të janë shumë të shpejta, të qëndrueshme dhe në përgjithësi konsiderohen të jenë shumë më të besueshme. SSD gjithashtu funksionojnë jashtë linje.

 • A përdor Bluehost SSD?

  Po, Bluehost
  përdor SSD me serverat e tyre të mbajtjes në internet. Në fakt, Bluehost ofron disqe gjithëpërfshirës, ​​SSD pa planin e tyre më themelor të përbashkët të pritjes. Plani themelor Bluehost ju jep 50 GB, ndërsa planet e sipërme të përbashkëta të pritjes kanë një shtesë të ruajtjes së SSD të papaketuar.

 • A janë SSD më të mirë për serverët në internet?

  SSD-të janë të shkëlqyera për të pritur një faqe në internet, sepse ato konsiderohen më efikase se sa opsionet e tyre alternative të ruajtjes së diskut me kohë të aksesit më të ulët, efikasitet të energjisë dhe mbinxehje më të vogël. Ata janë gjithashtu më rezistentë ndaj goditjes fizike, më pak të prirur ndaj dështimit mekanik, vrapojnë pothuajse në heshtje dhe nuk kanë nevojë për defragmentim.

 • Cilat janë dobësitë e SSD-ve?

  SSD-të janë të shtrenjta dhe kushtojnë më shumë se dy herë më shumë për gigabyte sesa disqet e diskut (HDD). Ndërsa mund të mos shihni se kostoja e drejtpërdrejtë, ajo mund të reflektohet në kosto më të larta të pritjes. Thënë kjo, shumë ofrues të pritjes tani përfshijnë ruajtjen falas të SSD madje edhe në planet më themelore të tyre të përbashkët të pritjes, përfshirë tre të parët tanë.

  Dobësitë e tjera mund të përfshijnë hyrjen në të dhëna nga një SSD e prishur, të cilat mund të kërkojnë ndihmën e një specialisti.

 • Si i krahasojnë SSD-të me HDD-të si ruajtje të të dhënave?

  Si ruajtje të të dhënave, SSD-të janë afërsisht 2-4 herë më shpejt se HDD-të në drejtim të leximit dhe shkrimit. SSD-të gjithashtu janë më të shpejta në qasjen dhe hapjen e skedarëve. Për më tepër, SSD-të janë më të besueshme dhe zgjasin më shumë se HDD-të dhe prodhojnë më pak zhurmë dhe dridhje.

 • Cilat janë alternativat për SSD?

  Alternativa kryesore për SSD-të janë disqet e ngurtë. HDD-të janë forma tradicionale e ruajtjes së të dhënave, dhe ato janë më të lira, megjithëse më të ngadalta, më të prirura për thyerje dhe në përgjithësi më pak të besueshme. Por vini re se jo të gjitha SSD janë të njëjta. Ekzistojnë lloje si Optane nga Intel, dhe M.2, që të dy konsiderohen si SSD “premium” që janë më efikase se SSD standarde për arsye të shumta.

 • A duhet të instaloj një SSD në serverin tim?

  SSD-të do të instalohen para-instaluar nga shumica e ofruesve të pritjes që ofrojnë pritjen e SSD, kështu që nuk keni nevojë të shqetësoheni për instalimin dhe integrimin e një SSD vetë. SSD-të janë gjithnjë e më të zakonshme, madje edhe në planet e përbashkëta të pritjes, shpesh të përfshira falas, si me disa nga hostet tona të rekomanduara.

 • Farë është një SSHD?

  SSHD qëndron për Solar-State Hybrid Drive, i njohur zakonisht si një makinë hibride. Një SSHD është një kombinim i një SSD dhe një HDD. Në thelb, SSD vepron si cache për HDD. Ata punojnë shumë mirë, duke qenë shumë më të shpejtë se HDD-të, por jo shumë më shtrenjtë. Sidoqoftë, ato nuk janë gjerësisht të disponueshme në planet e mbajtjes në internet.

 • A janë SSD më të mirë se HDD-të?

  Në shumë mënyra, SSD-të konsiderohen më mirë sesa HDD-të. Ato janë më të shpejta, zgjasin më shumë dhe ofrojnë besueshmëri më të madhe në përgjithësi. Thënë kështu, SSD-të janë më të shtrenjta se HDD-të, megjithëse kjo është e kuptueshme kur merret parasysh kompleksiteti i SSD-ve. Për shembull, ata nuk kanë pjesë lëvizëse, ndryshe nga HDD-të mekanike disi të datuara.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map