Si të zgjidhni host-in e duhur për ju: Udhëzuesi i vitit 2020 që ju nevojitet tani

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Contents

Gjeni hostimin me këto veçori në Llojet e hostimit

 • Colocation
 • Menaxhuar WordPress
 • VPS
 • Managed
 • Server i dedikuar
 • Ndërtuesit e faqeve në internet
 • Ndarja e përbashkët
 • re
 • reseller

Kuptimi i llojeve të ndryshme të mbajtjes së faqes në internet: Cilin tip ju duhen?

llojet e web hosting

Të kuptoni se cili lloj i web-faqes që ju nevojitet për faqen tuaj të internetit mund të jetë sfiduese duke pasur parasysh patjetër numri i opsioneve në dispozicion.

Kjo është një nga arsyet që krijuam këtë mjet të krahasimit të mbajtjes në internet për ju. Nëse jeni i ri në web hosting, mund të mos i kuptoni ndryshimet midis llojeve të pritjes, tipareve të tyre ose pse çmimet ndryshojnë aq shumë. Pra, le të mbulojmë disa baza këtu.

Farë do të mbulojmë?

Kushdo që operon një uebfaqe të vetë-pritur do t’ju duhet një lloj shërbimi pritës për të ruajtur të dhënat e faqes së tyre dhe për të ndihmuar në shpërndarjen e përmbajtjes në internet për vizitorët e faqes.

Kjo është arsyeja pse sot ne do të shkatërrojmë gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me mbajtjen në internet.

Ne do të mbulojmë:

 • Karakteristikat për të kërkuar në një host të uebit
 • Llojet e ndryshme të web hosting që janë në dispozicion
 • Si të kuptoni se cili plan dhe lloji i hostimit do t’ju përshtaten më së miri nevojave tuaja individuale.

çfarë është web hosting

Farë është Web Hosting?

Kur një vizitor i faqes klikon në faqen tuaj të internetit në një rezultat të kërkimit, ata në të vërtetë po shohin gjuhë kodimi që janë riorganizuar nga shfletuesi i tyre në përmbajtje të kuptueshme dhe të shikueshme.

Me fjalë të tjera, kodi është formatuar që të duket si teksti i shkruar dhe imazhet që keni në faqen tuaj të internetit, në mënyrë që vizitorët e faqes të mund ta shohin atë.

Uebfaqet janë Kodi

Nëse shfletuesi i tyre nuk ka formatuar gjuhën e kodimit që përbën të dhënat e faqes suaj të internetit, dhe në vend të kësaj dorëzoi kodin aktual në ekranin e kompjuterit të tyre, ata nuk do ta kishin idenë se çfarë po shikonin.

Menaxheri i programit Xbox, Jasmine Lawrence dhe themeluesi i Tumblr David Karp shpjegojnë bazat se si kompjuterët i qasen faqeve në internet.

Kodi që përbën të dhënat e faqes tuaj të internetit është përpiluar në një bandë skedarësh të veçantë në varësi të llojit të të dhënave që është.

Typefarë lloj kodi përdor një faqe në internet?

Faqja juaj është zakonisht të zbërthyer në:

 • Kodi HTML
 • tekst
 • images
 • CSS (Sheets Style Cascading),
 • Skedarët JavaScript.

Ju duhet diku i sigurt për të ruajtur të gjithë këta skedarë duke krijuar faqen tuaj te internetit.

Funksioni i llojit të skedarit
HTMLFormatimi / Paraqitja e përgjithshme e faqes
imagesIlustroni përmbajtjen
Fletët e stilit CSSPërcaktoni stilin e faqes (duke përfshirë format, ngjyrat, prejardhjet, fontet)
JavaScriptInteraktiviteti (dritaret që shfaqen, imazhet rrëshqitëse, etj.)

Ju duhet një mënyrë për të “dorëzuar” faqen tuaj (e cila siç e shohim, është e përbërë nga skedarë të ndryshëm) për vizitorët në të gjithë botën që duan ta shohin atë.

Kjo është ajo ku serveri në internet hyn në lojë.

çfarë është një server në internet

Isfarë është një server në internet?

Një server në internet bën dy gjëra për faqen tuaj të internetit:

 • ajo ruan skedarët që përbëjnë faqen tuaj të internetit
 • ajo ndihmon në dorëzimin e atyre skedarëve te vizitorët e sitit kur klikojnë në faqen tuaj të internetit.

Cilat janë serverët fizikë?

Serverat fizikë janë kompjuterë të mëdhenj që ruajnë fizikisht të dhënat e faqes suaj të internetit për ruajtje.

Serverat ruhen në vende shumë të sigurta të quajtura data data. Këto të dhëna janë të vendosura në të gjithë globin.

Shpejtësia e serverit

Sa më i afërt të jetë një vizitor i faqes me serverin fizik që ruan të dhënat e faqes suaj të internetit, aq më shpejt ata do të marrin përmbajtjen në ekranin e kompjuterit të tyre.

Tani, ne po flasim vetëm sekonda, por duhet të dini që shpejtësitë e ngarkimit të faqes në internet janë thelbësore për përvojën e përdoruesit dhe luajnë një rol të madh nëse vizitorët e faqes do të përfshihen me përmbajtjen e faqes tuaj ose do të largohen.

Shkëmbimi i të dhënave

Serverët fizikë janë gjithashtu përbërësi që mbështet shkëmbimin e të dhënave midis pajisjeve që lidhen me internet, siç janë kompjuterët ose pajisjet mobile që vizitori juaj i faqes është aktiv kur klikojnë në faqen tuaj.

Me fjalë të tjera, serveri fizik “shërben” përmbajtjen e faqes tuaj të internetit për vizitorët e sitit kur ata e dëshirojnë atë.

Sidoqoftë, serverat fizikë nuk mund të shërbejë plotësisht të dhënat e faqes në internet pa ndihmë të serverëve të softuerit.

Cilat janë serverët e programeve kompjuterike?

Serverët e softuerëve janë programe që funksionojnë në sfond me ndihmën e një sistemi operativ Linux ose Microsoft Windows.

Kjo është e rëndësishme sepse ofruesit e mbajtjes së uebit përdorin llojet specifike të sistemeve operative kur ata i ruajnë skedarët e faqes tuaj dhe i dorëzojnë ata tek vizitorët tuaj.

Linux vs Windows

Dhe, ndërsa sistemet operative Linux janë më së shpeshti të përdorura nga ofruesit e pritjes, ka edhe ato që ofrojnë shërbime Windows gjithashtu. Nëse preferoni një sistem operativ specifik, është e rëndësishme për të parë në këtë para se të regjistroheni me një host në internet.

Nëse nuk jeni të njohur me ndryshimet midis serverëve Linux dhe Microsoft Windows, shikoni në tonë krahasim i dobishëm këtu.

Thënë kjo, në lidhje me veten me llojin e sistemit operativ që ofron ofruesi juaj i pritjes nuk është diçka që duhet të bëni. Shumica e hosteve në internet ju sigurojnë hyrje në llogarinë tuaj të serverit duke përdorur një panel kontrolli të bazuar në shfletues siç është cPanel.

Plus, shumica e aplikacioneve në internet, si WordPress janë ndër-platformë.

pse keni nevojë për web hosting

Pse më duhen Web Hosting?

Në qoftë se nuk përdorni një platformë si WordPress.com për të operuar faqen tuaj të internetit, do t’ju duhet mbajtje në internet për faqen tuaj të internetit në mënyrë që të duket live në internet dhe të tjerët mund ta shohin atë.

Dhe, ndërsa të kesh një faqe në internet WordPress.com është e shkëlqyeshme për ata që sapo fillojnë, sepse ato ofrojnë pritje falas, dhe a numri i kufizuar i veçorive të tjera, ne ju rekomandojmë të investoni në një zgjidhje të vetë-pritur siç është WordPress.org në vend.

Të kesh një uebfaqe që kërkon web hosting ofron një numër përfitimesh për pronarët e faqeve të internetit:

 • kontroll
 • Përshtatje
 • zgjedhje
 • siguri
 • Të ardhurat

Rrjetet poshtë të platformave të lira

Përdorimi i një platforme falas si Blogger ose Tumblr kufizon kontrollin tuaj.

Për shembull, ju duhet të pajtoheni me kushtet e tyre të shërbimit dhe në çdo kohë ata mund të mbyllin faqen tuaj te internetit pa paralajmëruar. Nëse jeni serioz për të filluar një blog ose një biznes në internet, kjo nuk është diçka që duhet të rrezikoni.

Një çështje tjetër e zakonshme që do të ekzekutoni nëse përdorni një platformë falas është ajo mungesa e opsioneve të personalizimit.

Ju mund të mos jeni në gjendje:

 • Nis një faqe në internet për tregtinë elektronike
 • Ndryshoni modelin e blogut tuaj
 • Zgjatni funksionalitetin e faqes suaj të internetit për të bërë gjëra të tilla si:
  • Publikoni formularët e kontaktit
  • Optimizoni për SEO
  • Lejoni regjistrimet e përdoruesve.

Siguria dhe parashikueshmëria: Dy përfitimet e përdorimit të një hostimi profesional në internet

Me një uebfaqe të pritur, ju keni sigurinë e hostit tuaj të internetit që të dhënat e faqes suaj të internetit janë të sigurta dhe të sigurta.

Mos harroni, tuaj të dhënat ruhen në serverët e vendosur në të dhënat e qendrës.

Këta të dhëna janë të pajisur nga roje të sigurisë dhe përdorin teknologji të tillë si mbikëqyrje video për tu siguruar që faqja juaj dhe të gjithë skedarët e saj janë të sigurt.

HostDime në Florida siguron një turne me video në databazën e tyre amerikane. Theksohen veçoritë e sigurisë si pikat e hyrjes biometrike.

Siç mund ta shihni, investimi në një ofrues të mbajtjes në internet do të shkojë bëni ndërtimin, sigurimin dhe funksionimin e faqes tuaj në internet shumë më të lehtë.

Tani gjithçka që duhet të bëni është të vendosni se cili lloj hostie ju nevojitet.

Të Pa Menaxhuar kundrejt Hosting të Menaxhuar

Menaxhuar vs Hosting i Pa Menaxhuar

Para se të hidheni në lloje të ndryshme të shërbimeve të disponueshme të pritjes, është e rëndësishme të theksohet ndryshimi midis pritjes së pakontrolluar dhe menaxhuar në mënyrë që kur të vijnë këto kushte të keni një të kuptuarit e plotë të asaj që nënkuptojnë.

Pritja e pakontrolluar

Pritja e pakontrolluar është një plan pritës që ka shërbime shumë të kufizuara.

Për shembull, ju do të merrni hapësirën e serverit për të ruajtur të dhënat e faqes tuaj në internet që ka një sistem operativ siç është Linux ose Windows në të.

Dhe kjo ka të bëjë me të.

A i keni Aftësitë e Kërkuara Teknike për Hosting të Pa Menaxhuar?

Ju do të duhet instaloni të gjithë programin e nevojshëm në serverin tuaj siç janë Apache dhe PHP, dhe madje edhe aplikacione në internet si WordPress, pa ndihmën e ofruesit të pritjes.

Në fakt, në çdo kohë që ju duhet të menaxhoni serverin tuaj në ndonjë mënyrë, do të duhet të kujdeseni vetë për të. Nëse nuk jeni teknik dhe jeni në gjendje të menaxhoni serverin tuaj, ky plan pritës nuk do të funksionojë për ju. Nëse serveri juaj bie poshtë, duhet ta rregulloni.

Instalimi i programeve komplekse mund të mos jetë diçka që dini si të bëni. Qasja në serverin tuaj përmes një paneli kontrolli nuk do të jetë e disponueshme, duke i bërë gjërat më të vështira për ju.

A keni edhe kohë të menaxhoni serverin tuaj në këtë nivel, së bashku me menaxhimin e operacioneve ditore të faqes tuaj të internetit? Me shumë mundësi jo.

A Plus: Kontrolli i Avancuar i Serverit

Gjëja e mirë në lidhje me pritjen e pakontrolluar është ajo ju mbani kontroll të plotë mbi serverin sikur të ishte i juaji, përkundër faktit se ju jeni duke marrë me qira nga kompania pritëse.

Shërbimet e pa kontrolluara të pritjes janë zakonisht alternativa shumë më të lira sepse thjesht po merrni me qira hapësirë ​​në një server dhe jeni përgjegjës për gjithçka tjetër.

Hosting i Menaxhuar

Ne anen tjeter, mbajtja e menaxhuar është kur kompania pritëse që ju zgjidhni ju ndihmon të “menaxhoni” serverin, të dhënat e faqes tuaj janë ruajtur në të.

Kjo do të thotë se çdo gjë që kërkon serveri juaj, pavarësisht nëse mirëmbajtja, riparimi apo edhe azhurnimet, ofruesi juaj i pritjes do të kujdeset për të.

Përfitimet e hostimit të menaxhuar

Do të thotë gjithashtu se përveç sistemeve operative të Linux ose Windows server, do të keni:

 • Softuerë si Apache dhe PHP të instaluar tashmë.
 • Qasje në instalime të thjeshta me një klikim për WordPress, Drupal, Joomla dhe sisteme të tjera të njohura të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) në të cilat janë krijuar faqet e internetit.
 • Qasje në instalimet me një klikim të thjeshtë të qindra moduleve që zgjerojnë funksionalitetin e faqes suaj të internetit. Këto module zakonisht përfshijnë marketingun, transportin, postën elektronike, dhe veçoritë e komunitetit në internet si forume.
 • Një panel kontrolli i lehtë për t’u përdorur si cPanel ose Plesk.

Ju gjithashtu mund të keni karakteristika të tilla si kopjime automatike të faqes suaj të internetit me mundësi të thjeshta rivendosjeje si:

 • Monitorimi i statusit të serverit
 • Monitorimi i statusit në faqen tuaj të internetit individuale
 • Lidhur me siguri që përfshijnë identifikimin e veprimtarisë dashakeqe
 • Hack fixes dhe alarme

Kjo, natyrisht, është e gjitha varet nga plani i pritjes që ju zgjidhni.

karakteristika për të kërkuar në web hosting

Karakteristikat për të kërkuar në një Ofrues Hosting

Përveç njohjes nëse doni të keni një pritje të pakontrolluar ose të menaxhuar, është e rëndësishme të dini se cilat tipare të hostimit janë më të rëndësishmet për ju.

Ndërsa shumica e hostëve në internet ofrojnë karakteristika të ngjashme, është mirë të dimë se çfarë e ndan më të mirën nga pjesa tjetër.

Karakteristikat kryesore

Shikoni këto karakteristikat kryesore të çdo host-i me reputacion të uebit do t’ju ofrojë, pa marrë parasysh se në cilin lloj të web hosting vendosni të përdorni:

 1. Sasia e ruajtjes në dispozicion për skedarët e faqes suaj të internetit
 2. Sa bandwidth është në dispozicion
 3. Mbështetje e bazës së të dhënave
 4. Numri i domeneve dhe nënfushave që mund të regjistroheni
 5. Nëse mund të instaloni aplikacione në internet siç është CMS WordPress
 6. Whatfarë lloj mbështetje teknologjike ofrohet
 7. Nëse ofrohet qasje në guaskë
 8. Nëse do të keni kopje rezervë të automatizuar të faqes tuaj dhe opsione të thjeshta për rikthim
 9. Nëse mund të zgjidhni sisteme operative
 10. Garancitë e shpejta

ruajtje është e nevojshme për skedarët e faqes tuaj.

Bandwidth është sasia e të dhënave që do të lejojë hosti juaj dhe vizitorët tuaj të ngarkojnë dhe shkarkojnë çdo muaj.

→ Eksploroni mbështetje të bazës së të dhënave nëse keni nevojë për diçka tjetër përveç bazës së të dhënave tipike MySQL.

Qasje në shell, e cila ju lejon të përdorni vijën e komandës nga distanca, është e shkëlqyeshme për pronarët e avancuar të faqeve të internetit që kanë nevojë për më shumë kontroll.

Garancitë e shpejta janë për rastet kur serveri rrëzohet ose ka nevojë për mirëmbajtje.

Karakteristikat e specializuara të hostimit

Karakteristikat e tjera të specializuara përfshijnë:

 • Certifikata falas SSL
 • Shërbimet e Rrjetit të Dorëzimit të përmbajtjes (CDN) për të shpejtuar kohën e ngarkimit të faqes
 • Llogaritë e postës elektronike

Megjithëse kjo listë nuk është aspak shteruese, ajo ju jep diçka për të referuar kur hulumtoni një ofrues pritës. Në fund të fundit, me kaq shumë mundësi në dispozicion ju duhet të dini se çfarë të kërkoni.

llojet e zakonshme të mbajtjes në internet

Llojet e zakonshme të shërbimeve të mbajtjes së faqes në internet

Tani që ju keni një ide të qëndrueshme prapa konceptit të mbajtjes në internet, le të futemi në llojet e ndryshme të shërbimeve të pritjes që janë në dispozicion, në mënyrë që të filloni të merrni vendimin tuaj.

Farë është Hosting Shared?

Pritja e përbashkët është shërbimi më themelor dhe më i lirë, që pret në internet.

Greatshtë e shkëlqyeshme për fillestar me njohuri të kufizuar të teknologjisë, njerëz me uebfaqe me trafik të ulët dhe ata që nuk kanë shumë përmbajtje në uebfaqen e tyre.

Plus, u lejon atyre që kanë një buxhet të shtrënguar mundësinë për të drejtuar faqen e tyre të internetit.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjen e përbashkët?
A2 Hosting shënoi # 1 në shpejtësinë dhe testimin e performancës së fundit. Aktualisht, lexuesit tanë mund të kursejnë deri në 50% në planet e tyre. Përdorni këtë lidhje speciale zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Pse është kaq e lirë të presë e përbashkët??

Me një pritje të përbashkët, të dhënat e faqes tuaj janë të ruajtura në një server të vetëm së bashku me qindra, apo edhe mijëra, klientë të tjerë të pritshëm të pritjes.

Kjo do të thotë që sasia totale e burimeve që ka serveri në internet për sa i përket shpejtësisë së CPU-së, RAM-it dhe hapësirës së hard drive është e ndarë në mesin e të gjithëve në atë server.

Kjo është se si kompanitë e përbashkëta të pritjes janë në gjendje të ofrojnë çmime të tilla të ulëta për shërbimet e tyre të pritjes, të cilat zakonisht fillojnë me 3,95 $ / muaj.

Kufizimet e mbajtjes së përbashkët

Theështja e ndarjes së burimeve nuk është zakonisht një çështje për shumicën e faqeve të internetit të vogla. Nëse një faqe në internet përjeton një nxitje të pazakontë në trafik ose ka një kod të keq që ha një pjesë të madhe të burimeve të serverit në një kohë, mbetet shumë pak për ju dhe të gjithë të tjerët për të tërhequr nga.

Kjo rezulton në ngarkimi i ngadaltë i faqeve, gabimet dhe madje edhe joproduktive, gjë që nuk është e mirë për asnjë pronar të uebfaqes, pavarësisht se sa i vogël mund të jetë faqja e tyre.

Dhe mos harroni, serveri juaj në internet është ai që u jep përmbajtje faqes vizitorëve të sitit kur klikojnë në faqen tuaj.

Dhe, sa herë që i shërbejnë këtyre të dhënave, serveri duhet të punojë për ta bërë këtë.

Dorëzimi i ngadaltë i skedarëve

Nëse serveri që faqja juaj është pritur në të ka mijëra skedarë të tjerë që dorëzohen njëkohësisht për vizitorët e sitit që shikojnë në ato faqe interneti, imagjinoni tendosjen që vuan serveri.

Kjo gjithashtu mund të çojë në ngarkim të ngadaltë të faqeve dhe një përvojë të dobët të përdoruesit.

Kur është fjala për ofruesit e pritjes që shkëlqejnë në planet e përbashkëta të pritjes, Bluehost, SiteGround, dhe Pritja për lëvizje janë të gjitha opsione të besueshme.

Farë është VPS Hosting?

VPS, ose server privat virtual, pritja është hapi tjetër nga pritja e përbashkët. Ajo funksionon në një mënyrë të ngjashme në kuptimin që ndani hapësirën e serverit, megjithëse është virtual, ngjashmëritë ndalen këtu.

VPS hosting është një zgjedhje e mirë për faqet e tregtisë elektronike, zhvilluesit e uebit dhe bizneset me hapësirë ​​për tu rritur falë aftësisë për shkallë, fleksibilitetit dhe çmimeve të tij të arsyeshme, të cilat zakonisht fillon me 29,99 $ / muaj.

Makinat virtuale

Me pritjen e VPS, të dhënat e faqes suaj ruhen në një makinë virtuale që ekziston si softuer në një server.

Me fjalë të tjera, është si të keni instaluar shumë kompjuterë në një kompjuter më të madh, të gjithë kanë CPU-në, RAM-in dhe hapësirën e hard drive-it të tyre.

Këto burime janë ndarë më pas në mënyrë të barabartë midis atyre që janë në makinën virtuale. Zakonisht ka jo më shumë se 20 përdorues në një server në një kohë.

Avantazhet e VPS Hosting: Kontrolli dhe Përshtatja

Burimet tuaja të alokuara janë vetëm ato të tua dhe të tuat.

Kjo do të thotë nëse dikush përjeton një rrëshqitje në trafik ose përdor burimet e tyre për shkak të kodit të keq, burimet tuaja mbeten të paprekura dhe faqja juaj e internetit nuk vuan.

Si funksionon hosting VPS? Ky përmbledhje është dhënë nga Bluehost.

Përveç kësaj, me VPS hosting ju keni më shumë kontroll kur bëhet fjalë për rritjen e biznesit tuaj.

Nëse e gjeni veten që ju nevojitet më shumë burime sesa jeni regjistruar fillimisht, thjesht azhurnoni dhe brenda pak minutash do të keni më shumë hapësirë ​​serveri se më parë.

Kontrolli mbi mjedisin tuaj të serverit

Plus, nëse doni kontroll të drejtpërdrejtë të vetë serverit, ju gjithashtu e keni atë. Në një mjedis të përbashkët, nuk mund të bëni ndryshime në server sepse çdo ndryshim që bëni do të ndikojë në çdo përdorues tjetër në të njëjtin server.

Sidoqoftë, me një server VPS, mundeni bëni gjëra të tilla si instaloni një softuer shtesë në pjesën tuaj të serverit pa prekur përdoruesit e tjerë në të njëjtin server. Ky është një tipar i shkëlqyeshëm për ata që janë në zhvillimin e uebit.

Pritja për lëvizje, HostPapa, iPage, dhe A2 Hosting janë disa nga hostet më të mirë të faqes VPS përreth.

Isfarë është Cloud Hosting?

Pritja në re është i ngjashëm me hosting VPS në lidhje me shkallëzueshmërinë, megjithëse kërkon biznesin tuaj përtej çdo gjëje që mund të bëjë një host VPS në internet.

Në vend që të ndajë një server të vetëm në pjesë të barabarta për përdoruesit, me burime në dukje të pafund, hostimi në cloud merr një numri masiv i serverave dhe i kombinon ato në një server i madh virtual për të gjithë për të përdorur.

Cloud Hosting: Paguani vetëm atë që përdorni

Për shkak të sasisë së tij të pakufizuar të burimeve të disponueshme, dhe modelit tipik të çmimeve të pagimit për atë që përdorni, ky lloj i pritjes së uebit është një mundësi e shkëlqyeshme edhe për faqet e internetit të mëdha me shumë trafik.

Në fund të fundit, jo gjithmonë keni trafik të rëndë dhe nuk doni të paguani ato që nuk përdorni.

Toshtë e thjeshtë të shkallëzosh me Rezervimin në Re

Megjithë apelin e tij virtual, mbajtja e VPS ka kufirin e saj sepse akoma funksionon një server të vetëm fizik.

Dhe, megjithëse mund të ketë shumë makina virtuale të instaluara në të me burimet e veta, e vërteta është, kjo një server i vetëm ka kaq shumë hapësirë ​​në të.

Sidoqoftë, me pritjen e cloud, burimet minutë fillojnë të mbarojnë për shkak të një kërkese në rritje, gjithçka që duhet është një tjetër server fizik që duhet shtuar në përzierje për të shtuar më shumë burime.

Cloud Hosting siguron mbrojtje nga sulmet DDoS

Pritësit e mbështetur në cloud mbështesin mbrojtjen kundër sulmeve DDoS. Gjatë një sulmi DDoS, një fluks masiv i kërkesave dërgohet në një server.

Këto kërkesa përmbysin dhe rrëzojnë serverin, së bashku me çdo faqe në internet që pritet në server.

Ndërsa kjo është jo një kërcënim i drejtpërdrejtë i sigurisë, joproduktive dëmton përvojën e përdoruesit dhe mund të rezultojë në humbjen e të ardhurave për shumë faqe interneti.

Sulmet DDoS rrëzojnë lehtësisht një server të vetëm. Por me pritje në re, ka kaq shumë servera në rrjet që do të ketë një fluks të kërkesave, edhe në nivelin DDoS efekt zero.

Hostgator, SiteGround dhe A2 Hosting janë ndërmarrjet pritëse për të parë nëse dëshironi të investoni në pritje në cloud.

Isfarë është Dedikuar Hosting?

Me një plan të dedikuar pritës, ju merrni me qira të gjithë serverin Të dhënat e faqes suaj të internetit janë ruajtur në të.

Megjithëse burimet në serverin tuaj të dedikuar janë të kufizuara nga aftësia e tij për të ruajtur vetëm aq shumë të dhëna sa mundet fizikisht, gjëja e mirë është se askush nuk prek asnjë burim tuajin ose ndikon negativisht në faqen tuaj të internetit në ndonjë mënyrë.

Kontrolli Ultimate: Përshtatni serverin tuaj

Zakonisht mund të personalizoni serverin tuaj si dëshironi, siç është rritja e sasisë së RAM në dispozicion ose zgjedhja e sistemit operativ me të cilin dëshironi të punoni.

Kjo është e shkëlqyeshme për pronarët e avancuar të faqeve të internetit që me të vërtetë dinë se çfarë bëjnë dhe duan të instaluar softver të specializuar të serverëve.

Isfarë është serveri i dedikuar për server? Kjo video ofron një përmbledhje të thjeshtë.

Sfidat e përkushtuara të serverit: Ju duhet disa aftësi teknike

Thënë kështu, përdorimi i një serveri të dedikuar vjen me shumë sfida.

Ju duhet të keni njohuri të mjaftueshme për të menaxhuar vetë serverin fizik. Kjo për shkak se kompanitë më të dedikuara pritëse nuk ofrojnë zgjidhje të menaxhuara të dedikuara për menaxhim.

Dhe edhe nëse ata e bëjnë, ju ende duhet di cfare po ben në mënyrë që të presë të dhënat e faqes suaj në server vetë.

Për më tepër, nëse hardueri juaj dështon, faqja juaj e internetit do të dobësohet derisa çështja të zgjidhet. Ky është një rrezik që shumë nuk duan ta marrin.

A kam nevojë për Hosting të Përkushtuar?

Megjithëse hostimi i dedikuar ofron shumë burime, dhe është i përshtatshëm për faqet e internetit të mëdha me shumë trafik, e vërteta është, kostoja që vjen me drejtimin e një serveri të dedikuar. Ky është në një vullnet minimal ju kushton 99,99 $ / muaj, dhe përgjegjësia për ruajtjen e tij është e vështirë të vërtetohet kur opsione të tjera të tilla si mbajtja në cloud janë në dispozicion.

Nëse vendosni të doni të shkoni me një plan të dedikuar pritës, shikoni Pritja për lëvizje, iPage, dhe madje Hostgator.

Farë është Hosting Colocation?

Pritja e kolokacionit është unike në këtë ju blini serverin tuaj fizik dhe thjesht merrni me qira hapësirën në databazën ku ndodhet. Kompania pritëse siguron energji, ftohje, siguri fizike dhe lidhjen e internetit për t’u lidhur me ju, ndërsa ju siguroni pjesën tjetër.

Ju gjithashtu paguani për gjerësinë e brezit që faqja juaj përdor çdo muaj.

Disavantazhet e Colocation

Një nga pengesat më të mëdha të pritjes së kolokimit është që nëse hardueri juaj dështon, ju jeni jashtë një server dhe faqja juaj e internetit është poshtë.

Riparimi ose zëvendësimi i një serveri në internet është një përvojë e shtrenjtë. Dhe, bëhet edhe më e shtrenjtë nëse faqja juaj e internetit mbështetet në blerjet e bëra nga vizitorët e faqes. Nëse faqja juaj është poshtë, askush nuk mund të blejë asgjë derisa të jeni rezervuar dhe kandiduar.

Humbja e të ardhurave

Kjo humbje e të ardhurave mund të jetë shkatërruese edhe për bizneset më të krijuara në internet. Me këtë lloj hostimi, ju mund ta rregulloni serverin tuaj sipas dëshirës tuaj.

Kjo do të thotë që ju mund të përdorni çdo sistem operativ që dëshironi, rritni shpejtësinë e CPU-së dhe RAM-në sa herë që ndjeheni si ajo, dhe instaloni çfarëdo softveri të specializuar dëshirën tuaj mbi të. Kjo gjithashtu do të thotë që ju duhet të jeni teknik.

Isfarë është Reseller Hosting?

Kur është fjala për host shitës ju në të vërtetë po investoni në llogari të shumëfishta të pritjes së pritjes dhe shitjen e tyre tek klientët tuaj për një fitim. Paketat e hostimit të shitësit vijnë me shumë mjete për t’ju ndihmuar të menaxhoni llogaritë e përbashkëta që ju shesin.

Mjetet e hostimit të rishitësit

Për shembull, Menaxheri i Web Host (WHM) është ideal për kontrollimin e të gjitha llogarive nga një vendndodhje, dhe programi i faturimit që vjen me paketën tuaj është i shkëlqyeshëm për faturimin e përdoruesve tuaj.

Shërbime të tjera të hostimit të rishitësit

Shumica e hosteve të internetit të shitësit ofrojnë shabllone falas në internet, aftësi dhe mbështetje teknike të etiketave të bardha, dhe serverë privatë të emrave kështu klientët mendojnë se ju jeni një kompani e krijuar sesa një shitës.

Nëse jeni të interesuar të hyni në biznesin e web hosting vetë, shikoni SiteGround, A2 Hosting, dhe HostPapa.

hoste të specializuara të ngrohtë

Planet e specializuara të strehimit (Niche)

Përveç llojeve të zakonshme të pritjes të përmendura më lart, ekzistojnë disa plane të specializuara të pritjes që ia vlen të përmenden për ata që kanë nevoja specifike për hostim.

WordPress Hosting

Shumë kompani pritëse ofrojnë menaxhuar Planet pritëse të WordPress.

Meqenëse WordPress është CMS më e njohur deri më tani, shumë pronarë të faqeve të internetit kërkojnë ekspertë në hostimin e WordPress dhe vetë platformën.

Disa hostë në internet, si WP Engine, ofrojnë një host të specializuar që është i drejtuar drejt një CMS të veçantë, si WordPress.

Ndihmuar për të mbajtur thelbësore WordPress-in tuaj, plugins, dhe temat e azhurnuara, si dhe duke ofruar veçori të tilla si monitorimi i sigurisë, kopjimi i automatizuar dhe rikthen, dhe mbështetja e dedikuar për WordPress, ky opsion i përballueshëm për pritje është tërheqës për shumë pronarë të faqes në internet WordPress.

SiteGround, Motori WP, dhe A2 Hosting janë disa nga pritësit më të mirë-menaxhuar të WordPress në industri sot.

Hosting në E-Tregti

E-commerce hosting shërben për ata drejtues faqet e e-commerce që kanë nevojë për pritje në internet.

Karakteristikat e ofruara përfshijnë:

 • Certifikatat SSL
 • Një ndërtues faqesh në internet
 • Karrocat e blerjeve
 • Mbështetje e bazës së të dhënave
 • Përpunuesit e pagesave.

Ky lloj i ofruesit të pritjes synon të sigurojë bizneset mjetet e nevojshme për të ngritur dhe menaxhuar një dyqan online të suksesshëm.

Disa hostë të faqeve në internet, si iPage, ofrojnë krijues të faqeve të internetit DIY që vijnë me shabllone të paracaktuar dhe profesionalë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të furnizoni përmbajtjen tuaj.

Nëse keni një dyqan eCommerce dhe keni nevojë për shërbime të mbajtjes në internet, shikoni Bluehost, SiteGround, dhe Pritja për lëvizje.

Hosting lojrave

Nëse jeni duke drejtuar një uebfaqe lojrash, plani i pritjes me të cilin do të shkoni do të kërkojë shumë burime. Në fakt, ju do të keni nevojë për diçka si një server i dedikuar i lojrave ose planifikimi i cloud për të përmbushur kërkesat e kërkuara për harduer dhe burim.

Shërbimet e pritjes që ju nevojiten vërtet varen nga sa kontroll ju dëshironi mbi mjedisin e lojrave, nga llojet e personalizimeve që dëshironi të bëni dhe nga sa njerëz pret që të vizitojnë sitin tuaj të lojërave çdo ditë.

Përkushtuar Hosting

Për një server të dedikuar të lojrave, shikoni në host-et e internetit si Bluehost, SiteGround, dhe iPage.

Në fund të fundit, zgjedhja e llojit të duhur të mbajtjes në internet do të shkojë varen nga një larmi gjërash të tilla si madhësia e faqes suaj të internetit, tiparet që ju kërkojnë dhe njohuri juaj kur bëhet fjalë për menaxhimin e burimeve të serverit.

Sidoqoftë, pavarësisht se në cilin lloj të uebsajtit keni, ekziston një host i specializuar në internet që ka saktësisht atë që ju kërkoni, që është brenda buxhetit tuaj dhe mund të ruajë të dhënat e faqes tuaj në mënyrë të sigurt.VPS ose host i dedikuar?

kupon pritjeje në internet

Keni nevojë për VPS serioze ose host të dedikuar?
Lëngu i Uebit ofron një pritje të shkëlqyeshme dhe performancë të shkëlqyeshme. Tani për tani lexuesit tanë mund të marrin çmime speciale në planet e Liquid Web. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Llojet e hostimit Pyetjet e bëra më shpesh

 • A mund të shtoj një mur zjarri në një plan të përbashkët për të rritur sigurinë?

  Shumë host do të ofrojnë një version të mbrojtjes së firewall-it, madje edhe për planet e përbashkëta. Kini kujdes dhe sigurohuni të dini se çfarë po merrni në të vërtetë.

  Një firewall i përbashkët që po monitoron trafikun brenda dhe jashtë serverit do t’ju ndihmojë të mbroni ju nga gjërat nga jashtë, por jo nga asgjë që ka infektuar tashmë një klient tjetër në të njëjtin server.

  Shumë hostë gjithashtu ofrojnë mbrojtje të përkohshme për firewall për një tarifë shtesë. Nëse siguria është e rëndësishme për faqen tuaj, kjo është padyshim një mundësi më e mirë. Ai funksionon si në nivelin harduer, ashtu edhe në softuer, kështu që mund të monitorojë ndarjen tuaj specifike në server.

  Edhe me një mur zjarri të dedikuar në vend, ju ende nuk do të keni të njëjtin nivel sigurie si me VPS ose host të dedikuar, por ai mund të sigurojë mbrojtje të mirë, me kosto efektive.

 • Meqenëse llogaritë VPS akoma ndajnë të njëjtët serverë, a kanë ata rreziqe të njëjta sigurie si pritja e përbashkët?

  Me hosting VPS, pavarësisht se ndan të njëjtin harduer si disa llogari të tjera VPS, serveri juaj aktual është plotësisht i ndarë nga çdo server tjetër.

  Nëse një server infektohet me një virus ose dobësi tjetër, ato çështje përfshihen në mjedisin e tij virtual.

  Pritja e përbashkët është më e ngjashme me përdorimin e shumëfishtë në një stacion pune të vetëm Windows. Nëse fëmija juaj shkarkon malware ndërsa përpiqet të instalojë lojën e saj të re të preferuar, çdo llogari tjetër në kompjuter vihet në rrezik.

 • Si shitës, çfarë lloj pritjeje mund të ofroj?

  Ju mund të ofroni çdo lloj pritjeje që dëshironi, në varësi të harduerit dhe softuerit të disponueshëm nga pritësi juaj.

  Shumica e paketave të shitësit do t’ju lejojnë të ofroni pritje të përbashkët dhe VPS, por disa mund t’ju kufizojnë vetëm pritjen e përbashkët.

  Disa ofrues madje do t’ju japin mundësinë që të rishitni host të dedikuar, por kjo do të jetë shumë më e vështirë për t’u gjetur dhe më e shtrenjtë.

  Sigurohuni të bëni detyrat e shtëpisë tuaj dhe të bëni shumë pyetje përpara se të nënshkruani një kontratë.

 • Si e krahason hostin e dedikuar krahasimin me atë të VPS?

  Pritja e përkushtuar, në shumicën e rasteve, do të sigurojë përvojën më të shpejtë, më të personalizueshme dhe të sigurt të pritjes.

  Ndërsa hostimi i VPS lejon ngritje shumë të lehtë të burimeve, ato në fund të fundit janë të detyruar nga pajisja në të cilën vendosen, e cila ndahet nga shumë klientë të tjerë të VPS-së..

  Me një server të dedikuar, ju keni një sasi të kufizuar burimesh në dispozicion për ju, por ato burime janë plotësisht tuajat.

  Me një server VPS, ndërsa zakonisht keni akses rrënjësor në serverin tuaj, hosti juaj mund të vendosë disa kufizime në programin kompjuterik që mund të instaloni dhe burimet që mund të përdorni.

  Me një pritje të dedikuar, ju keni liri të plotë. Në kushtet e sigurisë, të dy ofrojnë nivele të ngjashme sigurie nga dobësitë e jashtme.

  Sidoqoftë, hostimi i dedikuar zakonisht siguron një nivel më të lartë të sigurisë nga kërcënimet brenda, përfshirë ofruesin tuaj të pritjes.

  Ky ndryshim e bën pritjen e dedikuar veçanërisht tërheqëse për bizneset që mbajnë informacione shumë konfidenciale.

 • Cili është ndryshimi midis kolokimit dhe pritjes së dedikuar?

  Ashtu si hostimi i dedikuar, me kolokim do të keni akses ekskluziv në pajisjet e serverit.

  Dallimi i madh është se ju jeni gjithashtu përgjegjës për sigurimin dhe mirëmbajtjen e pajisjeve fizike.

  Kolokimi është shumë si vendosja e një serveri në bodrumin tuaj, përveç se dikush tjetër po ofron elektrike, kondicioner dhe akses në internet. Me një konfigurim kolokimi, nëse kompjuteri dështon, është përgjegjësia juaj për ta rregulluar atë.

  Po kështu, nëse e tejkaloni sistemin tuaj aktual, ju jeni përgjegjës për të shtuar një hard disk të ri ose azhurnuar në një CPU më të shpejtë.

  Me një pritje të dedikuar, hosti mban të gjithë pajisjet e serverit, dhe e vetmja gjë për të cilën jeni përgjegjës është programi që po funksionon.

  Nëse keni nevojë për më shumë ruajtje, ju e kërkoni atë nga hosti dhe ata do të shtojnë një hard drive shtesë (sigurisht për një tarifë). Nëse keni nevojë për më shumë burime të sistemit, ata do t’ju ndihmojnë për shpërnguljen në një server të ri ose do ta bëjnë atë për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map