Server i përkushtuar i hostuar: Opsionet më të mira (dhe më të këqija) Në vitin 2020

Krahaso Hostingin e Dedikuar të Serverit

Serveri i përkushtuar i serverëve është ideal për faqet e internetit që kanë outgrown të ​​përbashkëta ose të hostuar VPS sepse ato ofrojnë më shumë fuqi dhe kontroll. Por jo të gjithë ushtruesit ofrojnë plane të dedikuara dhe madje më pak do të jenë në rregull për ju.


Serverët e përkushtuar duhet të jenë të vendosur në një databazë të siguruar me lidhje të internetit me bandë të lartë. Dhe do të dëshironi mbështetje teknologjike shembullore për serverin tuaj të dedikuar për t’ju ndihmuar me problemet e performancës dhe problemet.

Mund të lexoni më shumë detaje më poshtë, por ja një vështrim i shpejtë i 5 hosteve më të mirë për planet e dedikuara të serverëve:

 1. Bluehost
  – Serverë me kosto të ulët por të fuqishme
 2. A2 Hosting
  – serverë të fuqishëm me çmime të pamposhtur të serverave të pa menaxhuar
 3. Në lëvizje
  – përzgjedhje e gjerë me zbritje të jetës
 4. Hostgator
  – Serverët Linux dhe Windows me bandë të gjërë të pasmetare
 5. GreenGeeks
  – kosto e ulët, performancë e lartë dhe një pritje eko-miqësore

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për serverët e përkushtuar?

Ne filluam me një listë të kompanive pritëse me të dhëna shumë të sigurta, kohë të jashtëzakonshme dhe mbështetje superiore të klientit. Ne pastaj kemi zgjedhur planet e dedikuara për mbajtjen e serverëve të cilat përfshijnë CDN dhe ruajtje super të shpejtë të SSD.

Ne e vërtetuam këtë listë kundër bazës së të dhënave tona të mëdha të rishikimeve të klientëve për të marrë listën tonë të hosteve më të mirë të dedikuar të serverëve.

Farë është një server i përkushtuar?

Një server i dedikuar është në thelb një kompjuter me qira që është i disponueshëm vetëm për një klient. Pritësi ofron të gjithë infrastrukturën për ta mbështetur atë dhe në shumë raste bën menaxhimin bazë për ta mbajtur atë në funksion. Isshtë e dallueshme nga bashkë-lokacioni ku një host siguron infrastrukturën për serverin tuaj.

Kjo i bën serverët e dedikuar një zgjidhje të shtrenjtë, por gjithashtu u jep profesionistëve aftësinë që u duhen për të ekzekutuar aplikacione me burim intensiv ose faqet e internetit pritëse që duhet të përballen me pikat e mëdha të trafikut. Për shumë biznese, serverët e dedikuar janë thelbësore.

serverë të dedikuar Mirësjellje e imazhit të Flickr nën një licencë CC-BY 2.0.

Kur ju zgjidhni këtë lloj të presë, ju merrni, siç sugjeron emri, një server i dedikuar të gjithë për veten tuaj. Asnjë uebfaqe tjetër nuk jeton në atë server, por juaji. E gjithë hapësira dhe shpejtësia e ruajtjes së serverit janë atje për të mirën e faqes tuaj.

Përfitimet e rëndësishme të një serveri të përkushtuar

Pritja e përbashkët është zakonisht hosti më i lirë i disponueshëm nga një kompani web hosting. Sapo një faqe të dalë jashtë mjedisit të përbashkët, ajo mund të përmirësohet në një plan më fleksibël me kapacitet më të lartë: normalisht një Server Virtual Privat (VPS).

Problemi me një VPS është se ende bazohet në ndarjen. Për sa i përket ekzistencës së tij virtuale, është i izoluar, por ai akoma ndan një server të vetëm fizik me një tufë klientësh të tjerë të VPS. Ekzistojnë më pak rreziqe të problemeve nga mbivlerësimi, por instancat VPS nuk janë plotësisht të izoluara.

Si pasojë, klientët VPS kanë një kontroll të pjesshëm vetëm mbi mjedisin e pritjes, dhe ata akoma mund të shfaqen në probleme nëse një fqinj sillet keq.

Një server i dedikuar është vetëm ai: i dedikuar një klienti. E gjithë kutia është e juaja. Kjo do të thotë hektarë hapësirë, kufij të madh të bandës dhe asnjë ndarje. Më e rëndësishmja, do të thotë që klienti është i lirë të shkulje dhe rregulloje të gjithë mjedisin, përfshirë sistemin operativ të serverit.

Mirësjellje imazhi i Pexels nën një licencë CC0Mirësjellje imazhi i Pexels nën një licencë CC0.

Shtatë përfitimet e përdorimit të një serveri të përkushtuar

 1. Askush nuk duhet të garojë me shpejtësinë e ngarkesës në faqe
 2. Askush nuk duhet të garojë me kohën e duhur
 3. Ju duhet të zgjidhni sistemin tuaj operativ
 4. Ju duhet të instaloni çdo gjë që kërkohet
 5. Tashmë është vendosur e gjithë mbrojtja nga zjarri dhe katastrofa
 6. Serveri juaj mbrohet nga siguria fizike në qendrën e të dhënave
 7. Ka një lidhje të shpejtë të rrjetit me botën e jashtme.

Zhvilluesit marrin akses rrënjësor në server, në mënyrë që të mund të bëjnë atë që duan në të. Kjo është shpesh mënyra e vetme për të pritur skriptet dhe aplikimet e avancuara.

Burime të përkushtuara vs Burime të Pafund

Ju mund të mendoni se thjesht mund të blini një plan të lirë të përbashkët pritjeje pasi që shumica prej tyre ofrojnë burime “të pakufizuara” si hapësira e ruajtjes dhe bandës. Por fjala “e pakufizuar” është mashtruese

Pritja e përbashkët ka për qëllim faqet personale të biznesit ose të vegjël, dhe çdo gjë jashtë normës do të shkaktojë alarme me kompaninë tuaj pritëse.

Meqenëse serverët e uebit mund të trajtojnë vetëm një sasi të caktuar të përdorimit të bandës, përdorimi i rëndë i heq burimet nga njerëzit e tjerë në të njëjtin server. Kjo ndikon negativisht në performancën e faqeve të internetit të pritura në server.

Për të mos lejuar përdoruesit e vetëm të përdorin më shumë sesa pjesën e tyre të drejtë të burimeve, kompanitë e mbajtjes së uebit mund të sjellin CPU-në tuaj. Por ka më shumë të ngjarë, ata thjesht do të ndalojnë t’ju presin deri sa të përmirësoheni në një plan VPS ose server të dedikuar.

Serverët e përkushtuar ofrojnë mundësi

Për më tepër, klientët e dedikuar të serverëve mund të vendosin rregullat e tyre, politikat e tyre të sigurisë dhe të kontrollojnë çdo aspekt të softverit që ata ekzekutojnë.

Nëse biznesi tejkalon serverin e saj të dedikuar, ai mund ta ketë serverin të azhurnuar ose të marrë me qira një të dytë.

Serverët e dedikuar shiten me burime fikse. Disa hoste ofrojnë sërë opsionesh marramendëse, duke ju lejuar të zgjidhni markën e serverit, sistemin operativ, RAM, hapësirën në disk dhe softuer. Për më tepër, ju mund të zgjidhni midis menaxhuar dhe jo të menaxhuar; kjo e fundit është mjaft e rrezikshme nëse nuk jeni administrator i serverit.

Menaxhuar vs Hosting Dedikuar e Pa Menaxhuar

Shërbimet e menaxhuara të pritjes do të thotë që serverat janë kujdeset plotësisht nga kompania pritëse.

Mirësjellje e imazhit të Flickr nën një licencë CC-BY-2.0 Mirësjellje e imazhit të Flickr nën një licencë CC-BY-2.0.

Planet e pritjes së përbashkët dhe cloud janë gjithmonë të paktën pjesërisht të menaxhuara nga kompania pritëse. Por kjo zakonisht është opsionale me serverë të dedikuar. Serverët e dedikuar të pakontrolluar janë zakonisht më të lirë pasi kërkojnë më pak punë administrative nga kompania pritëse.

Serverë të menaxhuar plotësisht

Nëse një plan deklaron që menaxhohet plotësisht, kompania pritëse zakonisht kujdeset për gjërat e mëposhtme:

 • Konfigurimi dhe mirëmbajtja e serverave
 • Kryerja e detyrave të mirëmbajtjes së serverit
 • Monitorimi i serverit për të kontrolluar dështimet ose gabimet që parandalojnë ndërprerjet e shërbimit
 • Përditësimi i softverit, skanimi i viruseve, konfigurimi i murit të zjarrit dhe detyrave të tjera të sigurisë
 • Rikthimi i sistemit.

Panelet e kontrollit

Me pritjen e menaxhuar, me siguri do të keni qasje në panelin e kontrollit për serverin tuaj.

Panelet e kontrollit lejojnë përdoruesit të menaxhojnë mjedisin e tyre të pritjes, siç janë shkallëzimi i nevojave të bandës, dhe shikimi i statistikave të vlefshme të faqes në internet. Planet e dedikuara të pa kontrolluara zakonisht nuk vijnë me një panel kontrolli por një mund të ofrohet si një shtesë.

Panelet e kontrollit më të njohur janë cPanel (kryesisht për makinat Linux) dhe Plesk (kryesisht për makinat Windows). Në varësi të mënyrës së konfigurimit të tyre, ato mund t’ju ndihmojnë të menaxhoni skedarët dhe faqet e internetit. Por mirëmbajtja themelore e serverit normalisht duhet të bëhet me dorë.

Kjo është një arsye tjetër pse planet e pakontrolluara rekomandohen vetëm për administratorët e serverëve ose njerëzit që me të vërtetë dinë se çfarë bëjnë.

Ndihma për klientët

Pritja e menaxhuar do të përfshijë gjithashtu mbështetje të klientëve 24/7. Kjo është e rëndësishme, sepse kur po ekzekutoni serverin tuaj, nuk paguani vetëm për llogaritjen e cloud, por për pajisjen fizike që ruan projektet tuaja në internet.

Pra, nëse diçka duhet të shkojë keq me serverin tuaj, të dhënat tuaja nuk do të zhvendosen në një server tjetër pasi janë në mjediset e pritjes në cloud..

Nëse keni përvojë të dështimit të serverit, dëshironi të kontaktoni mbështetjen teknike sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë zgjedhjen e një hosti në internet që ka tërë kohën mbështetje për planet e dedikuara të serverëve.

Tofarë duhet të kërkoni në një plan të hostimit të dedikuar të serverit

Kur po shihni planet e dedikuara të serverit, do të vini re disa gjëra.

Së pari, specifikimet e secilit plan do të ndryshojnë nga mënyra sesi burimet renditen në planet e përbashkëta të pritjes. Këto katër gjëra do t’ju tregojnë fuqinë që do të merrni nga serveri juaj:

 • CPU: CPU është lloji i njësisë së përpunimit në kompjuter. Mund të jetë i çdo lloji, por serverët më të dedikuar përdorin procesorë Intel Xeon që janë të dizajnuar për stacionet e punës dhe serverët. CPU-të mund të përmbajnë bërthama të shumta, të cilat janë njësi individuale të përpunimit. Më shumë bërthama i japin CPU-së mundësinë për të trajtuar më shumë kërkesa. Një procesor katër-core ka 4 bërthama. Një nga avantazhet e Intel Xeon është se mund të ofrojë dhjetëra bërthamë (4 ose 8 janë më të zakonshme).
 • RAM: Më shumë gigabajt (GB) RAM do të lejojnë serverin tuaj të trajtojë të punojë me më shumë informacion në të njëjtën kohë, duke e ndihmuar atë të ngarkojë të dhënat shumë më shpejt.
 • Bandwidth: Bandwidth për serverat e dedikuar zakonisht shpërndahet nga terabyte (TB), shpesh duke përfshirë lidhje të shumta.
 • Storage: Ruajtja e të dhënave, natyrisht, do t’ju tregojë se sa hapësirë ​​keni në server për skedarë. Aplikacioneve më të mëdha do të duhet shuma më të mëdha për ruajtjen e të dhënave. Gjithnjë e më shumë, serverët përdorin disqet e gjendjes së ngurtë (SSD) me disqet e ngurtë SATA (HDD) të përdorura për back-up.

Gjëja e përgjithshme për të mbajtur mend është se më shumë burime do t’i japin biznesit tuaj më shumë fuqi dhe fleksibilitet për zgjerimin.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Të pavendosur në një host të dedikuar të serverit?
Cilësia e mbështetjes teknike është e rëndësishme në këtë lloj hostimi. Liquid Web ka një reputacion për ofrimin e një mbështetje të shkëlqyeshme. Ata janë një nga hostet e rangut më të lartë nga lexuesit tanë. Tani për tani ju mund të kurseni në mënyrë të konsiderueshme në planet e tyre të dedikuara. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë çmime të veçanta.

Mirësjellje e imazhit të Flickr nën një licencë CC-BY 2.0Mirësjellje e imazhit të Flickr nën një licencë CC-BY 2.0.

Ruajtja e RAID

Shumë serverë të dedikuar përfshijnë RAID, që qëndron për grup i tepërt i disqeve të pavarur. Kjo lejon që të dhënat të ruhen në disqe të shumta në server.

Ekzistojnë, përafërsisht, tre lloje RAID. RAID-0 siguron shirit, gjë që rrit xhiros. RAID-1 siguron pasqyrimin e të dhënave. Gjithçka është e ruajtur në dy disqe në mënyrë që nëse një makinë dështon, nuk ka humbje të të dhënave. RAID-5 shton barazinë në RAID-0, kështu që është e mundur të rillogaritni të dhënat e humbura në një makinë tjetër.

Në varësi të llojit të RAID të përdorur, të dhënat tuaja janë më të shpejta dhe të mbrojtura në rast se një hard disk dështon. Kompanitë pritëse zakonisht deklarojnë nëse përdorin një konfigurim RAID në serverat e tyre.

Po në lidhje me Hosting në Re?

Pritja e përbashkët sigurisht që është krijuar për faqe të vogla, dhe mbajtja e VPS ka kufizimet e saj. Pritja në cloud është ideale për bizneset që kanë përvojë të luhatshme të trafikut, pasi në përgjithësi ju paguani vetëm ato që përdorni.

E meta e pritjes së cloud është ajo ju nuk keni kontroll të plotë, kështu që siguria mund të jetë më shqetësuese. Serverat në cloud gjithashtu mund të jenë më të vështira për tu monitoruar.

Nëse nuk jeni të sigurt se kushtimi është opsioni i duhur, hidhni një sy në planin e strehimit në një re ose hibride (të dedikuar e kombinuar me virtualizimin) dhe krahasoni veçoritë.

Pro dhe kundër të serverëve të përkushtuar

Ka shumë arsye pse njerëzit shpenzojnë para dhe përpjekje shtesë për të pasur një server të dedikuar. Dhe ka edhe arsye që njerëzit i shmangin ato.

Pro Përkushtuar Hosting

Për shumë individë dhe kompani, pritja e dedikuar është pikërisht ajo që dëshironi. Këtu janë disa nga arsyet:

 • Vendosni serverin tuaj në çdo mënyrë që dëshironi
 • Rriteni dhe zgjeroni faqen tuaj të internetit
 • Drejtoni serverë chat dhe aplikacione të tjera që nuk mund t’i përdorni me plane të lira të pritjes
 • Merrni performancë të shkëlqyeshme sepse të gjitha burimet janë tuajat
 • Të mos ndikohet nga problemet e sigurisë ose të kodimit të të tjerëve
 • Mos u shqetësoni për të dëmtuar performancën e të tjerëve
 • Mbyllni serverin tuaj kundër kërcënimeve dhe sulmeve të sigurisë.

Përkushtuar Hosting Cons

Blerja e hostit mund të jetë konfuz, dhe është joshëse për të blerë më të madhen dhe më të mirat. Sidoqoftë, serverat e dedikuar nuk janë ideal për të gjithë sepse:

 • Relativisht e shtrenjtë
 • Vështirë për njerëzit pa ekspertizë teknike për t’u ngritur
 • Mirëmbajtja komplekse kërkon specialist
 • Ende e kufizuar nga pajisja fizike që mund të dështojë (megjithëse disa hostë bëjnë plane të dedikuara hibride të tregut)
 • Mund të jetë e vështirë për tu menaxhuar në një krizë sepse ato nuk janë lokale.

Zgjedhjet tona: Kryesuesit kryesorë të 3 Dedikuar të Serverave

Ka shumë mijëra kompani pritëse. Por nëse doni një host të dedikuar, ne nuk mendojmë se mund të gaboni me një nga 3 të preferuarat tona: Bluehost, A2 Hosting dhe LiquidWeb.

Bluehost

Planet e serverit të përkushtuar BluehostPlanet e dedikuara të serverit Bluehost.

Bluehost është më i njohur për shoqërimin e tij me WordPress. Ata ofrojnë tre lloje të ndryshme të planeve të përqendruara në CMS. Por Bluehost është gjithashtu një kompani me shërbim të plotë për mbajtjen në internet.

Ata ofrojnë plane të dedikuara të serverëve duke filluar nga vetëm 79,99 $ në muaj (119,99 $ për rinovim). Për këtë, ju merrni një server me një CPU 4 thelbësore, 4 GB memorje, 500 GB SSD RAID-1 ruajtje, dhe 5 TB të bandwidth mujor.

Bluehost ofron mbështetje të shpejtë nga anëtarët e stafit të trajnuar posaçërisht për të ndihmuar me problemet e dedikuara të serverëve. Ato gjithashtu ofrojnë shumë shtesa si paneli i kontrollit cPanel për ta bërë mirëmbajtjen më të lehtë. Të gjitha planet vijnë me një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

A2 Hosting

Planet e dedikuara të serverit të marra nga faqja e internetit e A2 Hosting
Planet e dedikuara të serverit të marra nga faqja e internetit e A2 Hosting.

A2 Hosting ka opsione shumë të volitshme të dedikuara të serverit. Ekzistojnë tre lloje:

 • Serverë të pakontrolluar
 • Serverë të menaxhuar (pa qasje rrënjësore)
 • Servers kryesore (me qasje rrënjore).

Serveri i tyre i dedikuar për bazë vjen me një Intel Core i3, por serverët e nivelit më të lartë kanë CPU Intel Xeon E3 dhe E5. Të gjithë serverët vijnë me ruajtje RAID-1. Disa serverë vijnë me ruajtje SSD, por të gjithë mund të azhurnohen në SSD.

Pricemimi bazë për një server të pakontrolluar është 99,59 dollarë në muaj (119,99 $ për rinovim). Për serverat e menaxhuar dhe bazë, çmimi bazë është 141.09 $ në muaj (169,99 $ për rinovim). Planet e menaxhuara dhe thelbësore vijnë me panelin e kontrollit cPanel. Të gjithë vijnë me një garanci për kthimin e parave në çdo kohë.

Rrjeti i lëngshëm

Planet e LiquidWeb janë marrë nga faqja e internetit e LiquidWeb
Planet e internetit të lëngshme të marra nga faqja e internetit e Liquid Web.

Serverët e dedikuar për internet të lëngshëm janë relativisht të shtrenjtë, duke filluar nga 119 dollarë në muaj në një kontratë dy vjeçare. Por këto janë makina të fuqishme me, minimumi, të shpejtë procesorët Intel Xeon E3, 32 GB RAM, ruajtjen primare RAID-10 SSD dhe ruajtjen rezervë back-up të SATA HDD, dhe 5 bandwidth të bandës.

Serverët e tyre janë ndërtuar për të porositur me zgjedhjen tuaj të Linux ose Windows (në planet e nivelit më të lartë). Këta serverë të dedikuar janë menaxhuar të gjithë, por përdoruesit gjithashtu do të marrin qasje të plotë në to. Secili plan vjen me zgjedhjen e paneleve të kontrollit InterWorx, Plesk, ose cPanel.

Likuid Web ofron një të jashtëzakonshme Garanci 100% e kohës, të cilat testet tona tregojnë se ato përmbushen. Meqenëse ne filluam t’i testojmë ato në vitin 2017, ata nuk kanë përjetuar pothuajse asnjë periudhë të ngadalshme. Dhe nëse keni probleme, do të keni qasje në ekipin e tyre të mrekullueshëm të shërbimit ndaj klientit.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një host të dedikuar cilësor?
A2 Hosting renditet në ose afër krye në testet tona të shpejtësisë dhe performancës. Tani për tani ju mund të merrni çmime të veçanta në planet e tyre të dedikuara të serverit. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Karakteristika të tjera në Llojet e hostimit

 • Colocation
 • Menaxhuar WordPress
 • VPS
 • Managed
 • Ndërtuesit e faqeve në internet
 • Ndarja e përbashkët
 • re
 • reseller

Server i përkushtuar Pyetjet e bëra më shpesh

 • Isfarë është serveri i dedikuar për server?

  Pritja e përkushtuar ju siguron hyrje të plotë në një server fizik. Aspekti i vetëm i një serveri të dedikuar që ndahet me përdoruesit e tjerë është lidhja e rrjetit. Zakonisht, njerëzit zgjedhin strehimin e dedikuar kur kanë projekte veçanërisht të kërkuara ose nevoja të specializuara të sigurisë. Planet e pritjes VPS dhe Cloud mund të jenë alternativa për një host të dedikuar.

 • A do të thotë që i dedikohet pritja që unë zotëroj serverin?

  Jo. Kompanitë e ndryshme të strehimit përshkruajnë ndryshe kontratat e tyre, por zakonisht, kjo është një formë e marrëveshjes së qirasë ose qirasë. Bashkë-lokacioni është i ngjashëm me hostimin e dedikuar. Me të, hosti ju siguron infrastrukturën (rrjetin, sigurinë) për një server që ju zotëroni.

 • Kindsfarë lloje të pajisjeve të serverit mund të marr me server të dedikuar të serverit?

  Pritës të ndryshëm kanë servera të ndryshëm dhe specifikime të ndryshme. Disa kanë një numër të vogël paketash, ndërsa të tjerët ofrojnë lista shumë të gjata të konfigurimeve të ndryshme. Në përgjithësi, serverat janë mjaft të fuqishëm. CPU të klasës së serverëve Xeon përdoren më së shpeshti. Dhe serverët normalisht kanë të paktën 4 GB RAM, 500 GB ruajtje (SSD ose HDD) dhe të paktën disa TB të bandwidth mujor.

 • Pse të zgjidhni një host të dedikuar?

  Serverët e përkushtuar ofrojnë fuqinë dhe burimet maksimale të përpunimit, pa përdorur infrastrukturën cloud. Me një plan të dedikuar, ju keni burimet e plota të serverit fizik në dispozicionin tuaj, kështu që ju mund të ekzekutoni një program me intensitet të burimeve. Planet më të dedikuara të serverëve ju lejojnë të krijoni konfigurimin tuaj dhe të instaloni çdo softuer që ju nevojitet.

 • Farë do të thotë “plotësisht i menaxhuar”?

  Kur një host në internet ofron një server të menaxhuar plotësisht, ata kujdesen për të gjithë sigurinë dhe mirëmbajtjen themelore. Do të jetë akoma përgjegjësia juaj për të krijuar faqe interneti dhe të bëni atë që ju nevojitet serveri. Por çështjet teknike të mbajtjes dhe funksionimit të duhur të serverit menaxhohen për ju.

 • Cili është ndryshimi midis VPS cloud dhe serverit të dedikuar të serverëve?

  Një server i dedikuar është një makinë fizike. VPS qëndron për “server privat virtual” dhe është një mënyrë për të krijuar një server të izoluar softuerësh. Në një VPS tradicionale, një makinë fizike është e ndarë në një numër makinerish virtuale; në një VPS re, re është e ndarë në një numër të makinave virtuale.

 • Sa faqe në internet mund të pres në një server të dedikuar?

  Në pjesën më të madhe, serveri juaj i përkushtuar është i juaji të bëjë ashtu siç dëshironi. Pra, nuk ka kufi në numrin e faqeve të internetit që mund të organizoni në teori. Do të kufizoheni nga burimet e serverit tuaj të dedikuar. Por një server i fuqishëm i përkushtuar mund të presë qindra dhe madje mijëra faqe në internet.

 • A mund ta azhurnoj VPS time cloud në një server të dedikuar?

  Shumica e hosteve që ofrojnë plane VPS gjithashtu ofrojnë plane të dedikuara, kështu që nuk duhet të jetë e vështirë të azhurnohet. Sidoqoftë, kjo do të thotë të bëni kopje rezervë të serverit tuaj virtual dhe rivendosjen e tij në serverin e ri të dedikuar. Dhe duke pasur parasysh se ekzistojnë dallime midis dy serverëve, mund të ketë shumë punë për të konfiguruar saktë serverin e dedikuar.

 • Farë është menaxhimi i serverit?

  Serverët e përkushtuar mund të jenë një rrezik i konsiderueshëm i sigurisë nëse nuk menaxhohen dhe sigurohen siç duhet. Dhe nëse nuk mirëmbahen si duhet, ata nuk do të punojnë fare. Nëse nuk keni një ekspert teknik brenda për ta bërë këtë, është një ide e mirë për të blerë një plan që përfshin menaxhimin.

 • A duhet të kontrolloj kredencialet e të dhënave?

  Shtë një ide e mirë për të kontrolluar që data e të dhënave ofron siguri dhe karakteristika të mira gjithëpërfshirëse. Nëse data e të dhënave ka një furnizim të besueshëm të energjisë, siguri të dobët fizike ose një lidhje relativisht të ngadaltë me internetin, duhet të kërkoni diku tjetër sepse serveri juaj i dedikuar do të jetë në rrezik.

 • A ka rëndësi se ku është vendosur data e të dhënave?

  Po. Zakonisht është më së miri ta keni databazën në mënyrë të arsyeshme pranë njerëzve që do të vizitojnë faqen tuaj ose duke përdorur aplikacionet tuaja. Të paktën, data e të dhënave duhet të jetë në të njëjtin kontinent si audienca juaj e synuar. Nëse kjo nuk është e mundur, një CDN mund të lehtësojë problemet e performancës.

  Mbani në mend se mund të ketë implikime ligjore (pozitive dhe negative) kur vendosni të dhëna në një server në një vend tjetër.

 • Systemsfarë sistemesh operative mund të ekzekutoj në një server të dedikuar?

  Shumica e ushtrive ofrojnë një zgjedhje të shpërndarjeve Linux në serverë të dedikuar si CentOS, Ubuntu Server dhe Red Hat Enterprise. Ju gjithashtu mund të ekzekutoni Windows Server nëse keni nevojë për disa lloje aplikimesh (.NET, ASP, Silverlight). Sidoqoftë, këto zakonisht kushtojnë më shumë.

 • Applicationsfarë aplikacionesh softuerësh mund të ekzekutoj në një server të dedikuar?

  Duhet të jeni në gjendje të instaloni gjithçka që ju pëlqen, sepse keni akses të plotë në server. Nëse keni ndonjë kërkesë të veçantë, kontrolloni me mbajtësin përpara se të angazhoheni për një kontratë. Disa hostë mund të ndalojnë disa lloje të përmbajtjes, por ka ofrues të ngrohtë të hosteve për këto.

 • A ka ndonjë kufizim në atë që mund të bëj me një server të dedikuar?

  Kushtet e Shërbimit për serverat e dedikuar zakonisht ndalojnë posaçërisht përmbajtjen e paligjshme. Mos harroni: çfarë është e ligjshme në vendin tuaj mund të mos jetë e ligjshme në vendin tuaj të pritës, prandaj bëni kujdes. Shumë ofrues do të kundërshtojnë përmbajtjen seksuale ose grafike, disa lloje të përmbajtjes politike dhe materialit që shkel ligjin për të drejtat e autorit.

  Ju duhet të jeni veçanërisht të kujdesshëm ndaj ligjit nëse drejtoni një sit që lejon përdoruesit të ngarkojnë përmbajtjen e tyre në serverin tuaj. Për shembull, në një uebfaqe të mediave sociale, është e pamundur të aprovosh manualisht gjithçka që bëjnë përdoruesit.

 • A duhet të di për administrimin e serverit në mënyrë që të drejtoj një server të dedikuar?

  Jo, por ndihmon sepse do të jeni përgjegjës për serverin, përmbajtjen, sigurinë e të dhënave dhe të gjithë programin. Për shembull, duhet të mbani të azhurnuara shkrimet, t’i siguroni ato siç duhet dhe të siguroheni që ai nuk siguron një stafetë të hapur. Shumë host nuk do t’ju ndihmojnë nëse serveri juaj është konfiguruar gabimisht. Pra, nëse nuk mund ta menaxhoni serverin, sigurohuni që të blini një paketë të menaxhuar plotësisht.

 • A duhet të monitoroj vetë serverin tim?

  Shtë një ide e mirë për të përdorur mjete monitorimi për të mbajtur nën kontroll statusin e serverit tuaj. Nëse keni një plan të menaxhuar ose gjysmë të menaxhuar, hosti juaj mund ta monitorojë atë për ju. Nëse jo, ata mund të ofrojnë shërbimin si një shtesë.

 • A mund ta marr kompaninë pritëse për të menaxhuar serverin tim të dedikuar?

  Po. Menaxhimi i hostimit varion nga mbështetja e “duarve të largëta” (e cila përfshin pajisjen dhe disa detyra të tjera) deri te monitorimi dhe menaxhimi i plotë. Ju gjithashtu mund të blini shërbime shtesë, siç janë planet rezervë. Gjithmonë ka një kosto të përfshirë me menaxhimin, kështu që nëse një server i dedikuar duket veçanërisht i lirë, kontrolloni që të vijë me mbështetjen që në të vërtetë prisni.

 • A ka ndonjë pengesë në pritjen e serverëve të dedikuar?

  Serverët e përkushtuar janë shumë më të shtrenjtë se sa një VPS ose një plan pritjeje e përbashkët. Dhe ata paraqesin më shumë një barrë administrative. Nëse nuk jeni plotësisht të sigurt se keni nevojë për një server të dedikuar, është me siguri e mençur të filloni me një VPS, në vend se të regjistroheni për një kontratë të përkushtuar për një server të gjatë.

 • A është serveri i dedikuar për server të shkallëzueshëm?

  Një server i dedikuar siguron shumë më shumë ruajtje dhe gjerësi bandë se një server virtual tradicional privat, por akoma ka një kufi fizik në shpejtësinë e përpunimit dhe ruajtjen e tij. Pasi të keni arritur ato kufij, do të duhet të azhurnoni pajisjen tuaj në mënyrë që të zgjeroheni.

  Disa ofrues të pritjes do të ofrojnë plane cloud ose hibride që ju lejojnë të rritni burimet në kërkesë. Shtë gjithashtu e mundur që të keni një re private të ndërtuar për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map