Pritja më e mirë për Webmin: Kush është më i miri për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni Webmin Hosting

Webmin është një mjet i konfigurimit të administratës me bazë në internet kryesisht për sistemet me bazë Unix (p.sh., Linux, macOS). Whatfarë është një panel kontrolli për një faqe në internet, Webmin është për një server. Por Webmin nuk është gjerësisht i disponueshëm si paracaktuar, kështu që ju duhet të zgjidhni një host me kujdes.


Webmin është instaluar më shpesh në makinat Linux. Edhe pse është i dobishëm në pritjen e përbashkët, fuqia e plotë e Webmin do të gjendet kur përdorni një VPS ose server të dedikuar.

Ne do të diskutojmë në Webmin hosting në detaje më poshtë, por tani për tani, këtu janë kryesuesit tanë më të mirë të 5 Webmin:

 1. Qendër për Web Hosting
  – Bandwidth i pakufizuar dhe SSL falas
 2. eBoundHost
 3. Awardspace
 4. Zettahost
 5. Një Portokalli e Vogël

Si i zgjedhëm ushtritë më të mira për Webmin?

Ne kemi analizuar qindra hoste për të gjetur ato që ofrojnë një hostmin të fortë të Webmin dhe instalim të lehtë. Pastaj, ne i vëzhguam zgjedhjet tona për çmimet, cilësinë e mbështetjes teknike dhe veçoritë e sigurisë.

Më në fund, ne renditëm zgjedhjet duke përdorur bazën e të dhënave tona të mijëra ekspertëve dhe rishikimeve të përdoruesve për të gjetur kryesimin më të mirë të Webmin.

Farë është Webmin Hosting?

Webmin është një ndërfaqe administrimi me bazë shfletuesin për menaxhimin e sistemeve Linux si OSX, Oracle VM, Red Hat dhe Ubuntu, nga kudo që të ndodhë. Shtë i lirë të përdorë, modifikojë dhe zgjerojë ashtu siç e shihni të arsyeshme, të licencuar plotësisht nën licencën e shpërndarjes së softuerëve Berkeley.

Që nga Marsi 2015, versioni i fundit i Webmin ishte 1.740. Ndërfaqja e administratës me bazë shfletuesin ju lejon të menaxhoni sistemet Linux nga distanca. Si? Sepse ju jep hyrje në internet.

Bazuar kryesisht në Perl, Webmin është i përbërë nga një server në internet plus programe të ndërfaqes së portës së zakonshme (CGI). Disa prej moduleve të bashkuara me Webmin 1.740 janë:

 • Apache Webserver
 • Firewall i BSD
 • Bootup dhe mbyllje
 • Fjalëkalimet e ndryshimit të klasterit
 • Komanda e Shellit
 • Menaxher i Dosjeve
 • Serveri i bazës së të dhënave MySQL
 • Filteri i Postës SpamAssassin

Përveç OSX, Oracle VM, Rd Hat, dhe Ubuntu Webmin gjithashtu mbështet një gamë të shpërndarjeve të tjera Linux duke përfshirë (por sigurisht jo të kufizuar në):

 • AlphaCore
 • CentOS
 • Corel
 • FreeBSD
 • Diell diellor
 • Ubuntu
 • Yoper
 • BSDI
 • IBM / AIX
 • SCO OpenServer
 • Windows
 • XenServer Linux

Plus, zhvilluesit e virtualizimit dhe ofruesit e pritjeve virtuale mund të jenë të interesuar në Webmin të ndërtuar në ndërfaqen e përdoruesit të Cloudmin, posaçërisht për sistemet virtuale si Xen, për shembull.

Një tjetër modul jashtëzakonisht i njohur është Virtualmin, i përdorur për menaxhimin e hosteve të shumtë virtualë në një ndërfaqe. Ju gjithashtu mund ta përdorni atë për të krijuar llogari të vetme përdoruesi Webmin, të cilat mund të hyjnë vetëm në domenin dhe skedarët e tyre.

Planet e pritjes miqësore me Webmin nuk janë zakonisht të disponueshme si të tilla. Sidoqoftë, nëse keni një server të dedikuar për Linux ose një plan pritjeje të bazuar në Linux, mund të jeni në gjendje të trajtoni detyrat e administratorit nga distanca nga një shfletues duke përdorur Webmin. Disa hoste ofrojnë instalim falas të Webmin me planet pritëse.

Pse të zgjidhni Webmin?

Ka shumë arsye! Së pari, Webmin ka lehtësinë që të mund të përdoret nga distanca, e cila është një kartë tërheqëse e vërtetë për disa.

Së dyti, Webmin është i pajtueshëm me një gamë të jashtëzakonshme të sistemeve operative Linux dhe unix-si.

Së treti, Webmin është një sistem modular – në të njëjtën mënyrë që një procesor ushqimi të ketë tehe të ndryshme për funksione të ndryshme, kështu që edhe Webmin ka module të ndryshme për gjëra të ndryshme. Përfitimi i vërtetë i Webmin-it është se çdokush mund të zhvillojë një modul, kështu që ka kombinime të pafundme që janë të detyruara t’i përshtaten nevojave tuaja. Në thelb, është jashtëzakonisht i personalizueshëm dhe është shumë i lehtë për tu bërë.

Pra, ka shumë arsye për të përdorur Webmin. Dhe a e përmendëm që është falas?

Si të instaloni Webmin

Ekzistojnë gjashtë mënyra të ndryshme për të instaluar Webmin, varësisht nëse jeni duke instaluar versionin RPM, Paketën Debian, skedarin TAR, Paketën Solaris ose Windows.

Farë kushton Webmin?

Për shkak se Webmin shpërndahet nën një licencë të stilit BSD, praktikisht nuk ka kufi për atë që mund të bësh me të, të gjitha falas. Në thelb, kjo do të thotë përdorim i paftuar tregtar ose jo-komercial, përgjithmonë.

Sidoqoftë, si çdo platformë pritëse, faqja juaj e internetit do të bëjë disa kosto përmes hapësirës së serverit dhe gjerësisë së bandës, veçanërisht kur filloni të bëni shkallëzimin. Këshillohuni për shërbimin tuaj të pritjes për informacion më të detajuar.

Për më tepër, disa prej moduleve vijnë me një model të çmimeve të përshkallëzuara, si Cloudmin Pro ose Virtualmin Pro, nëse jeni të interesuar për funksionalitet të zgjeruar.

alternativat

Për fat të mirë për zhvilluesit, ka programe të tjera atje që kanë një ofertë të ngjashme. Për shembull, Ajenti, OpenPanel dhe ServerPilot.io janë kompani të shkëlqyera që kanë një funksionalitet të ngjashëm, dhe nëse posaçërisht po kërkoni për pajtueshmëri me Windows, atëherë ZPanel është një opsion i shkëlqyeshëm.

Pro dhe kundra

rekuizitë

 • Jashtzakonisht e thjeshtë për t’u çinstaluar (nëse dëshironi të)
 • Ju mund të menaxhoni hoste të shumta virtuale nga një ndërfaqe
 • Ju mund të menaxhoni sistemet virtuale lehtësisht nga skripti i API i Cloudmin
 • ka qindra shtojca të zhvilluara nga palë të treta që ju të përdorni
 • Nëse jeni duke hyrë nga një pajisje e lëvizshme, tema e lëvizshme do të aplikohet automatikisht

Cons

 • Disa kosto që lidhen me versionet pro të moduleve të zakonshme
 • Pak ose aspak mbështetje jashtë komunitetit të përdoruesit
 • Ekzistojnë disa vrima sigurie, megjithëse këto vazhdojnë të jenë patkuar dhe fiksuar
 • Funksionalitet i kufizuar në disa sisteme operative, konkretisht Windows

Pika për t’u mbajtur mend

Ka shumë përfitim në përdorimin e një sistemi modular si Webmin. Merrni për shembull Usermin, ndërfaqen e tyre të bazuar në internet për webmail (ndër të tjera). Të qenit në sistemin Webmin do ta bëjë shumë më të thjeshtë për t’u ofruar klientëve tuaj një ndërfaqe të pastër, të thjeshtë të postës elektronike, pa IMAP ose POP3. E gjithë kjo karakteristikë është e mundur vetëm sepse është një sistem modular.

Kërkesat e serverit

Për shkak se Webmin është kaq i larmishëm, është e vështirë të thuash saktësisht se cilat janë kërkesat e serverit. Konsultohuni me hostin tuaj të serverit për më shumë informacion.

Karakteristika të tjera në Panelet e Kontrollit

 • ISPConfig
 • Kloxo
 • Plesk
 • cPanel
 • vDeck
 • ClientExec
 • WHMCS

Webmin Pyetjet e bëra më shpesh

 • Sa RAM do të përdorë Webmin nëse po ekzekutoj Apache, MySQL dhe FTP?

  Do të konsumojë rreth 230MB. Por kjo mund të ndryshojë në mënyrë dramatike – për shembull, nëse përdorni vetëm Apache dhe Webmin, ka të ngjarë të përdorni vetëm rreth 11MB.

 • Sa RAM duhet të marr për të ekzekutuar në mënyrë adekuate Apache?

  Apache dhe Webmin do të konsumojnë vetëm rreth 11MB. Sidoqoftë, Apache shkon shumë më mirë nëse keni 256MB – nën këtë, është shumë më e vështirë të funksiononi.

 • A ka ndonjë mënyrë që të mund ta zvogëloj konsumin e kujtesës në Webmin?

  Sigurisht që ka shumë mënyra! Dy nga ato të njohura janë të paaftësohen për të çaktivizuar bazën e të dhënave të innodb dhe Berkley, ose të zvogëlojnë përdorimin e kujtesës së Apache. Sidoqoftë, rekomandohet ta bëni këtë vetëm në VPS që mbart një ngarkesë mjaft të lehtë.

 • Virtualmin Pro është versioni me pagesë i Virtualmin. Sa kushton?

  Ka disa nivele të ndryshme çmimesh në varësi të asaj që ju nevojitet. Më e shtrenjta është për 10 llogari domain në një server. Kjo është 99,00 dollarë. Leja e nivelit të lartë është një licencë e jetës me disa shtesa si mbështetje dhe azhurnime në një server me llogari të pakufizuar domain. Kjo është 999,00 dollarë. Natyrisht, ekzistojnë disa nivele midis këtyre dy, por që ju jep topparkën që po kërkoni.

 • A ka ndonjë vend ku mund të marr disa informacione më shumë rreth Webmin?

  Vendi më i mirë për informacion në lidhje me Webmin dhe produktet e asociuara është wiki Webmin, e cila ka shumë informacione si FAQ, udhëzime si-si të udhëzoni, dokumente zhvilluesi dhe udhëzime. Plus, wiki ka informacion gjithëpërfshirës për 113 module që Webmin ka, grupuar në mënyrë të përshtatshme në shtatë kategori kryesore. Gjithçka që ka nevojë për përdoruesit e Uebmin!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map