Pritja më e mirë për SMTP: Kush është më e mira për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni SMTP Hosting

Pothuajse të gjithë përdorin SMTP për dërgimin e emailit. Pra, SMTP është një veçori standarde në shumicën e paketave pritëse. Por jo të gjithë ofruesit e web hosting janë idealë për ta përdorur atë.


Pritësit më të mirë të SMTP ofrojnë kufizime të arsyeshme për madhësinë e mesazhit që dalin, ruajtje të pakufizuar të postës elektronike, qasje në postën e postës elektronike me një klient të dizajnuar mirë me email, dhe ndihmojnë në konfigurimin e klientit të postës së tretë për zgjedhjen tuaj. Nëse planifikoni të përdorni SMTP për posta me shumicë, sigurohuni që së pari të ekzekutoni planet tuaja nga hosti juaj SMTP.

Më vonë në këtë postim, ne do të japim një përmbledhje të hollësishme të secilit host, por këtu është një pamje e 5 hosteve më të mirë të SMTP:

 1. SiteGround
  – prmimet e buxhetit, zgjidhjet me porosi të postës elektronike dhe programet anti-spam
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. Pritja për lëvizje
 5. HostPapa

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për SMTP?

Ne kemi rishikuar mbi 1.500 plane pritëse dhe kemi zgjedhur ato që plotësojnë kërkesat më bujare të SMTP. Ne pastaj kemi përzgjedhur listat e pritësve që ofrojnë ruajtje të pakufizuar të postës elektronike, kufij të përshtatshëm të madhësisë së mesazhit, një klient të mirë me email, dhe udhëzime për përdorim të lehtë për vendosjen e tij.

Më në fund, kemi pyetur përdoruesit e vërtetë. Duke përdorur databazën tonë masive me mbi 1 milion fjalë me vlerësime origjinale të klientëve, ne kemi identifikuar 10 hostet më të mirë për SMTP.

10 Pritjet më të mira SMTP për Ju & Uebfaqja juaj

vlerësim
kompani
Startingmimi fillestar
lidhje
SiteGround $ 3.95
(Faturuar si 3,95 $ për muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin
Bluehost $ 2.75
(Faturuar si 2.75 dollarë në muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin
A2 Hosting $ 3.92
(Faturuar si 3.92 dollarë në muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin
Pritja për lëvizje $ 3.99
(Faturuar si 3,99 $ për muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin
Motori WP $ 30
(Faturuar si 30 dollarë në muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin
Hostgator $ 2.75
(Faturuar si 2.75 dollarë në muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin
GreenGeeks $ 2.95
(Faturuar si 2,95 $ për muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin
HostPapa $ 2.95
(Faturuar si 2,95 $ për muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin
LiquidWeb $ 15,83
(Faturuar si 15.83 dollarë në muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin
GoDaddy.com $ 1
(Faturuar si 1 $ në muaj) – ⓘmimet në janë të përafërta, bazuar në kurset aktuale të këmbimit. Pritësi ka të ngjarë t’ju ngarkojë në USD, ose me një kurs të ndryshëm të këmbimit.

Pricemimi normal: – Zbrit%!

Vizitoni Tani hostin

“Unë dua email. Kudo që të jetë e mundur, përpiqem të komunikoj në mënyrë asinkron. Unë jam vërtet i mirë me email. ” – Elon Musk

Pritja SMTP është një standard pjesë e shumë paketave pritëse. Kjo ju mundëson juve Dërgo postë dhe mund të personalizohet për t’ju ndihmuar të menaxhoni komunikimet zyrtare të faqes tuaj nga email i thjeshtë në posta promovuese masive.

Farë është SMTP?

Shkrimi i postave elektronike, përmes Pixabay

Shkrimi i postave elektronike, përmes Pixabay

Protokoll i thjeshtë i Transferimit të Postës (SMTP) është ndoshta më i njohur për përdoruesit e një moshe të caktuar si “serveri i dërguar i postës”.

Kjo teknologji ka qenë rreth e rrotull qysh në vitet ’80, kur udhëzimet u hartuan për të lejuar serverët e komunikimit një metodë të shpejtë dhe të qëndrueshme për dërgimin e postës elektronike.

Ndërsa alternativat më intuitive dhe të sigurta janë aktualisht në zhvillim, për shumicën e denizenëve të Internetit, SMTP është standardi i artë për marrjen e mesazhit të dikujt në eterin elektronik.

Bërthama e SMTP

Në thelb të tij, SMTP është thjesht një grup udhëzimesh të përdorura nga serverët (qoftë i juaji ose i atyre të Ofruesit tuaj të Shërbimit të Internetit (ISP)) për të përcaktuar si mënyrën e dërgimit të postës, dhe kush mund ta dërgojë atë. Ishte zhvilluar në përgjigje ndaj kërcënimeve të postës elektronike “spam” të përhapur.

Siguria SMTP

Ndërsa mbetet shqetësuese lehtë për të dërguar spam në mënyrë anonime, shumica e hosteve kanë konfiguruar serverët e tyre SMTP për të siguruar siguri shumë më të madhe sesa konfigurimi i stafetave të hapura tani të famshëm.

Kjo siguri përfshin, pjesërisht:

 • automatik skanimi i virusit në mesazhet dalëse,
 • Filters duke kufizuar aksesin në serverët e postës që po largohen vetëm për klientët
 • Përfshirja e një Adresa e Protokollit të Internetit (IP) të gjurmueshëm të lidhura me dërguesit e mesazheve.

SMTP dhe stafet e hapura

Në mënyrë që një stafetë SMTP të mos konsiderohet një stafetë e hapur, duhet të plotësojë disa kërkesa. Duhet të konfigurohet në atë mënyrë që të pranojë dhe përcjell vetëm disa lloje të mesazheve.

Për shembull:

 • Mesazhe nga lokal ose adresa IP në kutitë postare lokale ose jo-lokale, ose
 • nga non-lokal Adresat IP në kutitë postare lokale.

Këto mesazhe duhet të vijnë nga klientë të postës elektronike që janë të autorizuar dhe vërtetuar.

Pra, një stafetë SMTP që është siguruar si duhet nuk do të pranojë e-mail nga adresat IP jo-lokale në kutitë postare jo-lokale kur ato janë nga një përdorues i paautorizuar.

Serverët SMTP të hostit tuaj

Nëse vendosni të përdorni serverët SMTP të hostit tuaj, ju me siguri do të merrni një konfigurim personal i serverit SMTP duke përdorur domenin tuaj të pritur.

Kjo do të thotë që emaili që ju dërgoni vjen nga “[email i mbrojtur]” në vend se “[email i mbrojtur]” ose “[email i mbrojtur]” dhe jep një ajër profesionalizmi për mesazhet tuaja.

Dhe për shkak se mesazhet tuaja ende identifikohen nga sisteme të tjera si origjinë nga serveri “i sigurt” i hostit tuaj, ato janë më pak të ngjarë të vlerësohen si të dyshimtë nga sistemet e sigurisë anti-spam në serverat e tjerë.

Si funksionon SMTP për të dërguar dhe dërguar postë elektronike?

Mekanizmi me të cilin dërgohet dhe përcillet posta SMTP është pak i komplikuar, por unë do ta shemb atë për ju.

Kur Klikoni “Dërgoni”

Kur klikoni “dërgoni” në një email, ju jeni ngarkimi i tekstit përmbajtjen dhe bashkëngjitjet në serverin e postës elektronike që pret shërbimin e postës elektronike. Përsëri, ky server me postë elektronike quhet serveri SMTP. Ndoshta kjo sigurohet nga kompania juaj e web-hostingut ose nga ISP-ja juaj.

Rrugë drejt destinacionit të tij

Pastaj, shërbimi i postës elektronike transmeton informacionin te serveri i shërbimit të postës elektronike të marrësit tuaj. Ky server i postës do të kërkojë adresën e postës elektronike të marrësit dhe më pas do t’i dërgojë informacionet në serverin POP3 ose IMAP. Ky server më pas i dërgon e-mail klientit.

Transmetimi i serverit në server

Një server SMTP mund kaloni postën në një server tjetër SMTP. Sigurisht, gjithashtu mund të dërgoni postë tek njerëzit në të njëjtin server SMTP si shërbimi juaj i postës elektronike. Kjo do të thotë që ju mund të dërgoni postë te njerëzit duke përdorur një e-mail në të njëjtin emër domain.

Për shembull, dërgimi i postës elektronike nga një llogari Gmail në një llogari tjetër Gmail do të kalonte në këtë proces.

Në këtë rast, serveri SMTP transferon postën tuaj në serverin e saj lokal dalës (POP3 ose IMAP).

Serverat POP3

Serverat POP3 janë serverët e postës hyrëse. Këta serverë mbajnë mbi ID-në tonë të postës elektronike, që përbëhet nga kombinimi i emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit. Një server SMTP ia dërgon postën elektronike serverit POP3 pasi kontrollon nëse mban adresën e vlefshme të postës elektronike të cilës i adresohet e-maili..

Por, serverat POP3 paraqesin një problem. Pasi një klient me postë elektronike shkarkon një e-mail nga serveri POP3, ai nuk mban më një kopje të postës elektronike. Kjo do të thotë njerëz nuk do të mund të kontrolloni postë elektronike nga më shumë se një kompjuter. Por, kjo gjithashtu do të thotë që POP3 do të përdorë më pak hapësirë ​​të serverëve.

Serverat IMAP

IMAP, nga ana tjetër, mban një kopje të postës elektronike në server, në mënyrë që të mundeni hyr në postat elektronike nga çdo pajisje.

Kjo do të thotë që përdoruesit janë në gjendje të lidhin shumë klientë të postës elektronike me serverin e tyre të postës elektronike. Si rezultat, IMAP është shumë më tepër i përshtatshëm dhe është një preferencë për shumicën e njerëzve këto ditë.

IMAP gjithashtu preferohet sepse ajo nuk i shkarkon bashkëngjitjet automatikisht. Kjo kursen të dhëna kur shikoni postën tuaj elektronike nga smartphone dhe gjithashtu kursen kohë që klienti juaj të shpenzojë të shkarkuar bashkëngjitjet para se t’ju lejojë të shihni e-mail tuaj.

IMAP dhe POP3 të dy ju lejojnë të shihni e-mail tuaj jashtë linje.

Farë është autentifikimi SMTP dhe si funksionon?

Letra në kutinë e postës elektronike, përmes Pixabay

Letra në kutinë e postës elektronike, përmes Pixabay

Autentifikimi SMTP është i nevojshëm për klientët me postë elektronike, si Outlook Express, për të identifikuar veten e tyre në një server mail. Siç e dimë, serverët e postës do të lejojnë që posta të dërgohet nga klientët e autorizuar dhe të vërtetuar të postës.

Si funksionon vërtetimi

Pra, si vërtetohen klientët e postës elektronike?

 1. Kur dërgoni një e-mail, tuaj klienti i postës identifikon vetveten te serveri i postës duke përdorur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e llogarisë suaj.
 2. Nëse këto kredencialet janë i vlefshëm, atëherë emaili juaj do të përcillet në destinacionin e tij.

Ju do të duhet të vendosni klientin tuaj të postës elektronike me informacionin që duhet për t’u lidhur me serverin tuaj të postës elektronike.

Si të vendosni një llogari me email në SMTP

Pasi të keni postë elektronike, nga një ofrues pritës ose ISP-ja juaj, mund të dëshironi të vendosni llogarinë tuaj me një klient të postës elektronike. Një klient i cili përdor për këtë është Outlook Express. Kjo u lejon njerëzve të përdorin postën nga një aplikacion në desktopin e tyre.

Si të qaseni në email nga Paneli i Kontrollit

Ju shpesh mund të hyni në mesazhet tuaja të postës elektronike nga Paneli i kontrollit të siguruar me web-in tuaj të pritjes. Por le të themi që dëshironi të keni akses në postën elektronike tuaj nga desktopi i kompjuterit tuaj ose nga smartphone.

Kjo përbërje përfshin konfigurimin e serverit tuaj SMTP në mënyrë që të mund t’i dërgojë emailet tuaja klientit. Për ta bërë këtë, me shumë mundësi do të duhet të hapni programin e postës elektronike që keni dhe të futni parametrat tuaj SMTP.

Specifikimi i serverit SMTP

Ju do të duhet të dini serverin tuaj SMTP emri specifik. Kjo do të duket diçka si name.example.com dhe duhet të gjendet lehtësisht nga ofruesi juaj i postës elektronike.

Ju duhet edhe SMTP numri i portit që përdoret nga serveri juaj i postës hyrëse dhe dalëse.

Portet SMTP

Një port është fundi i komunikimit të lidhjes së kompjuterit tuaj me një rrjet.

 • Porti 25 – Porti i parazgjedhur SMTP është porti 25. Por, disa IP nuk do ta lejojnë këtë sepse mund të preket nga spam dhe trafiku i malware.
 • Port 587 – Shumica e serverëve SMTP që dalin mbështesin portin 587 për lidhjet e koduara.
 • Porti 465 zakonisht përdoret kur lidheni me SSL.

SSL

Nëse serveri juaj i postës mbështet kriptimin e shtresës së foleve të sigurt (SSL) ose sigurinë e shtresës së transportit (TLS), atëherë ju mund të dëshironi ta aktivizoni këtë. Kjo shton një shtresë mbrojtjeje që parandalon që palët e treta të jenë në gjendje të lexojnë postat elektronike.

Pse të përdorni SMTP me një Llogari Web Hosting?

E-mail si Njoftim, përmes Pixabay

E-mail si Njoftim, përmes Pixabay

Për të dërguar email, mund të përdorni serverin SMTP të siguruar nga Ofruesi juaj i Shërbimit të Internetit (ISP), ose mund të përdorni atë të siguruar nga hosti juaj në internet. Për qëllime normale të postës elektronike, ose do të mjaftojë.

Ka disa specifike Përparësitë për të përdorur SMTP të hostit tuaj për qëllime biznesi:

 1. profesionalizëm – Dërgimi nga adresa e emailit tuaj të domain shton një imazh profesional në emailet tuaja, dhe do t’u japë klientëve tuaj besim
 2. Flamujt Spam – Nëse domeni i dërguesit përputhet me burimin e emailit, ka më pak të ngjarë të flamurohet si spam
 3. Email masiv – Nëse keni nevojë të dërgoni sasi të mëdha të postës elektronike, ISP-ja juaj me siguri do të refuzojë mesazhet tuaja, kështu që serveri SMTP i hostit tuaj është opsioni më i mirë
 4. Alokimi i brezit – Ju mund të keni nevojë për bandwidth shtesë për të dërguar email, të cilat mund të shkelin ndarjen për faqen tuaj të internetit (duke çuar në shpejtësi të ngadaltë të ngarkesës në faqe) – është më mirë të përgatiteni dhe të merrni një sasi më të madhe burimesh nga hosti juaj
 5. komoditet – Ju mund të menaxhoni gjithçka që lidhet me faqen tuaj të internetit dhe emailin në një vend

Disa host pret që ju të përdorni serverin SMTP të ISP-së tuaj dhe do të vendosni kufirin e tyre të ulët për të dekurajuar përdorimin e rëndë. Kufiri i normës është numri i postave elektronike që mund të dërgohen gjatë një periudhe specifike.

Ndonjëherë, mundeni blini “kredi” shtesë në mënyrë që ju të mund të dërgoni postë për më shumë marrës gjatë asaj periudhe, por kjo është një mënyrë e ngathët përgjatë kufizimit nëse shpesh dërgoni shumë email.

Përkushtuar SMTP Hosting

Në disa raste, hosti juaj mund të ofrojë një shërbim SMTP që nuk është i përshtatshëm për nevojat tuaja. Për shembull, hosti mund kufizoni madhësinë e mesazheve mund të dërgoni ose të përdorni hostin për të dërguar një numër të madh të mesazheve të marketingut me email në një listë poste.

Nëse ky është rasti, mund të zgjidhni ndarje pritje SMTP kjo është e veçantë në llogarinë tuaj të mbajtjes në internet.

Dispozitat për të kontrolluar kur Blerni Hosting

Nëse vendosni të blini një host të dedikuar SMTP, kontrolloni me kujdes dispozitat:

 • Garancia e kohës – Kontrolloni garancinë në kohë: të ngjashme me mbajtjen në internet, hostët SMTP duhet të japin 99.9% ose më të lartë
 • Mbështetje e përkushtuar – Sigurohuni që të keni një mbështetje të veçantë për shërbimin tuaj SMTP
 • sasi – Sigurohuni që të mund të dërgoni një sasi të arsyeshme të postës elektronike dhe të siguroni që ka hapësirë ​​për t’u rritur ndërsa rritet lista juaj e marketingut me email
 • Karakteristika shtesë – Shikoni për karakteristika shtesë si autoresponders dhe përcjelljen e postës elektronike
 • Kontaktet – Kontrolloni produktin e listës postare për të parë nëse ka një kufi në numrin e njerëzve që mund të shtoni

Opsionet tuaja për SMTP Hosting

Për hostimin e veçantë SMTP, ka opsione të shumëfishta për të kontrolluar.

Planet me përmasa të mëdha

Një nga këto është Greatmail. Kompania siguron pritje për SMTP dhe lejon dërgimin e pjesës së madhe të postës elektronike me mbështetjen e tyre të aplikacioneve të dërgimit me vëllim të lartë.

Pritja e tyre ju lejon anashkalojë kufizimet që mund të hasni nga ISP ose nga ndërmarrjet e pritjes së faqes në internet.

Por mbani në mend, këto lloje të planeve nuk do të jenë të lira. Ata janë më të përshtatshëm për bizneset e mëdha që dërgojnë mbi 50,000 email në muaj.

Projektet më të vogla

Për projekte më të vogla, basti juaj më i mirë është të gjeni një host web që mbështet kërkesat e dërgimit të postës elektronike që keni. Ofruesit më të zakonshëm të host-it do t’ju japë gjithçka që ju nevojitet për SMTP të biznesit të vogël.

Shumë ofrues të pritjes do të rendisin veçoritë e tyre të postës elektronike në secilin prej planeve të tyre. Në thelb duhet të shihni se ata mbështesin SMTP, POP3 dhe IMAP.

Do të jetë gjithashtu e dobishme për ju nëse e tyre serveri i e-mail mbështet klientët e palëve të treta. Kjo do të jetë e dobishme sepse mund të mos dëshirojë të kufizohet në panelin e kontrollit të llogarisë tuaj pritës për të kontrolluar dhe menaxhuar mesazhet e postës elektronike.

Email i biznesit

Shitjet dhe postat elektronike, përmes Pixabay

Shitjet dhe postat elektronike, përmes Pixabay

Nëse jeni duke drejtuar një biznes ku komunikoni me klientët, do të dëshironi gjithashtu më shumë se një adresë e-mail.

Kjo është kështu që ju mund të dërgoni pyetje të klientit në një adresë emaili si [email i mbrojtur] dhe të përdorni një email tjetër si [email i mbrojtur] për të dërguar email marketing.

Biznesi juaj do të duket më profesional si rezultat i kësaj.

Dhe, nëse keni shumë staf në ekipin tuaj, ju mund t’i jepni secilit prej tyre e-mail-in e tyre për bashkëpunim pune. Ose jepni adresat e postës elektronike për mbështetje anëtarëve të ekipit mbështetës për shembull.

Shumë ofrues të pritjes lejojnë llogari individuale të postës elektronike të zgjedhin klientët e tyre në internet, në mënyrë që të munden rregulloje ambientin e tyre me postë elektronike sidoqoftë ata pëlqejnë.

Dizajnimi i postave elektronike

Disa ofrues të pritjes ofrojnë gjithashtu dizajnin e postës elektronike dhe karakteristikat e markës personale. Shumë nga këto përfshijnë shabllone me postë elektronike të cilat do ta bëjnë të thjeshtë krijimin e stilistëve pa përvojë gazetat mahnitëse ose njoftime promovuese.

Ju e dini, si llojet e e-mail që shfaqen në kutinë tuaj nga dyqanet e veshjeve dhe bloget që ndiqni. Këto e-mail kanë norma shumë më të larta të klikimeve sesa ato që përmbajnë thjesht tekst të shkruar dhe të thjeshtë.

Shërbim i thjeshtë me postë elektronike në Amazon (Amazon SES)

Një mundësi tjetër është Shërbimi i Elektronikëve të Elektronikë të Amazon (Amazon SES). Kjo vjen me Shërbime Ueb Ueb Amazon (AWS) të cilat mundeni përdorni falas për 12 muaj. Amazon mund t’ju japë zgjidhje dërgimi dhe marrjeje të postës elektronike të fuqishme dhe të shkallëzueshme përmes platformës së tyre.

Ky shërbim është synuar më shumë tek bizneset dhe zhvilluesit. Amazon i ndihmon e-mailat tuaja të arrijnë shkalla e lartë e shpërndarjes me teknologji të filtrimit të përmbajtjes dhe adresave të dedikuara IP.

Gjëja më e mirë në lidhje me shërbimin e mbajtjes së postës elektronike në Amazon është se është jashtëzakonisht e efektshme. ju paguaj sa të shkosh dhe vetëm për atë që përdorni.

Në fund, nuk do të paguani shumë nëse nuk do të dërgoni një numër të madh të postave elektronike. Me Amazon SES, gjithashtu mund të dërgoni metrikat e postës elektronike te Amazon CloudWatch që do të analizojë më tej punën e e-mail tuaj.

Si të mos Spam

Ka një problem me SMTP dhe ky është rreziku i keqpërdorimit.

Fillimisht, SMTP ishte një stafetë e hapur si parazgjedhje. Një stafetë e hapur mund të përdoret nga çdokush në internet, dhe kjo ishte shumë e dobishme kur serverët e postës elektronike kaluan email nga serveri në server në një konfigurim të stafetave, siç bënë në vitet 1980.

Relame Spam dhe Open

Ndërsa piqet në internet, metoda e stafetë e hapur la serverët SMTP të gjerë të hapur për abuzim. A spammer mund të përdorë një stafetë të hapur për të shkrepur mijëra e-mail pa gjurmë, duke shkaktuar probleme të pashpjeguara të spamit dhe shpërndarjen e viruseve shumë e gjerë.

Që nga mesi i viteve 1990, karakteristikat e sigurisë janë zbatuar për të frenuar përdorimin e SMTP përveç nëse përdoruesi është vërtetuar. Reletë e hapur janë në të vërtetë të paligjshëm në Shtetet e Bashkuara, dhe ofruesit e postës elektronike u kërkohet të vërtetojnë personin që dërgon email.

Web Pritës dhe Anti-Spam

Shumë hoste, posaçërisht të dedikuar SMTP-të, do të bashkojnë një lloj lloji skanimi i virusit dhe mbrojtja ndaj spamit në çmim.

Nëse jeni akuzuar për spamming, dhe përfundoni në vazhdim blacklists, ju mund t’ju jepet pushim pas rreth katër javësh të një periudhe pa spam.

Për të siguruar që emailat tuaj në të vërtetë të arrijnë marrësit e tyre, përdorni listën e kontrollit të dorëzimit të postës elektronike.

Qasja në Webmail

Mos harroni se shumë hoste ofrojnë webmail përgjatë shërbimeve të tyre normale të postës elektronike. Webmail ju lejon të hyni në emailin tuaj të domain nga një shfletues, dhe ju mund të zgjidhni nga një gamë e klientëve të postës elektronike në varësi të veçorive që ju nevojiten.

Shembuj përfshijnë:

 • RoundCube
 • hordhi
 • SquirrelMail
RoundCubeHordeSquirrelMail
Karakteristikat e përbërjespopopo
Kontrolli i drejtshkrimitpopo
Karakteristikat e organizatëspopopo
Libri i adresavepopopo
Mjetet e produktivitetitpo

Për shkak se shumica e hosteve përfshijnë SMTP si pjesë të shërbimeve të tyre, shumica e përdoruesve ndoshta nuk do të kërkojë një host të veçantë SMTP përveç nëse ata duan të mirëmbajnë serverin e tyre të postës elektronike ose të kenë shqetësime për madhësinë maksimale të skedarit dhe konfigurimin e portit të ofruar nga serverët SMTP të tyre ISP.

Shpërthimet e postës elektronike

Ata që dërgojnë me email “shpërthime” ose a numër i madh i gazetave gjithashtu mund të tërhiqet në një host të veçantë SMTP, pasi shumë ISP bllokojnë atë që ata konsiderojnë sasi të mëdha të emailit në mënyrë të dyshimtë..

Për shembull, mund të keni probleme me përdorimin e Gmail për të dërguar sasi të mëdha e-mail. Dhe nuk doni të rrezikoni e-mail të vlefshëm të marketingut që nuk u dërgohen siç duhet klientëve tuaj potencialë ose lexuesve të blogut.

Si gjithmonë, është mirë kontrolloni me hostin tuaj për detaje specifike mbi cilat kufij mund të jenë vendosur, dhe cilat mundësi dhe shërbime janë të disponueshme.

rekuizitë

 • Me serverët SMTP, mund të përdorni emailin tuaj adresat në fushën tuaj personale ose të kompanisë.
 • Përdorimi i adresës tuaj të postës elektronike i bën postat elektronike më të besueshme për të marrë
 • Përdorimi i postës elektronike tuaj gjithashtu do të thotë se janë tuajat më pak të ngjarë të flamuritesh si spam sepse domeni juaj përputhet me burimin e e-mail
 • Serverët SMTP lejojnë vëllime të larta e-mail që do të dërgohen menjëherë, i cili është i nevojshëm për fushatat e marketingut me postë elektronike

Cons

 • Vetëm SMTP nuk vjen me shumë siguri. Megjithëse, shumë ofrues të pritjes përfshijnë mbrojtjen kundër spamit dhe skanimin e postës elektronike për të parandaluar viruset të arrijnë në pajisjet tuaja
 • SMTP hosting mund rrit sasinë ju duhet të ndaheni në buxhetin tuaj të teknologjisë / pritjes, pasi ajo tenton të kërkojnë një mjet të vetëm nga ato që jeni duke përdorur për faqen tuaj të internetit

Zgjedhjet tona: Tre vendet kryesore për SMTP

Mund të jetë e vështirë të krahasosh të gjitha zgjedhjet e tua në webhosting, kështu që unë kam zgjedhur hostet më të mirë bazuar në ofertat e tyre SMTP.

Siteground

Faqja Kryesore e Faqes

Faqja Kryesore e Faqes

Fituesi ynë për mbajtja më e mirë e postës elektronike me një buxhet është SiteGround. Ata ofrojnë një zgjidhje të personalizuar për administrimin e llogarive të pakufizuara të postës elektronike në domenin tuaj.

Për ta bërë jetën tuaj të lehtë, ata kanë shtuar palë të treta dhe zgjidhjet e tyre personale për tu siguruar që përvoja juaj e e-mail është e shpejtë, e sigurt dhe pa spam.

Për shembull, ata do t’ju japin zgjidhje anti-spam si SpamExperts aktivizohet nga parazgjedhja. Dhe, menaxhoni me lehtësi emailin tuaj nga paneli i kontrollit i tyre miqësor për përdoruesit. Pritja e tyre me postë elektronike mbështet SMTP, POP3 dhe IMAP.

Bluehost

Faqja Kryesore Bluehost

Faqja Kryesore Bluehost

Me Bluehost, ju do të merrni llogari të pakufizuara të postës elektronike dhe ruajtje të postës elektronike mbi të gjitha, por më të lirë të planeve të tyre të përbashkëta të pritjes. Ashtu si SiteGround, Bluehost gjithashtu ka mbështetje të sigurt POP3 dhe IMAP.

Serveri i tyre i e-mail është i pajtueshëm me klientët e palëve të treta si RoundCube kështu që nuk do të duhet të hyni në panelin tuaj të kontrollit sa herë që dëshironi të kontrolloni postën tuaj elektronike.

Bluehost gjithashtu ju jep kontrolle unike të llogarisë së përdoruesit kështu që ekipi juaj mund të menaxhojë postat elektronike të tyre ashtu si dëshirojnë.

Qendër për Web Hosting

Faqja Kryesore e Qendrës së Hosting-ut

Faqja Kryesore e Qendrës së Hosting-ut

Ngjashëm me çmimin si për Bluehost ashtu edhe për SiteGround, WebHostingHub gjithashtu ofron mbështetje e shkëlqyeshme për mbajtjen e postës elektronike. Edhe pritja e tyre më e lirë e përbashkët vjen me llogari dhe depo të pakufizuara të postave elektronike.

Dhe kur të presësh me ta, do të marrësh kredi falas për reklamim për Google AdWords. Megjithëse ndërmarrja nuk ka mundësi për planet me performancë më të lartë VPS. Këto mund të jenë të nevojshme nga bizneset që kërkojnë më shumë fuqi dhe kontroll. SiteGround, nga ana tjetër, ka këto mundësi.

Karakteristika të tjera në Email

 • Përcjellja e postës elektronike
 • POP3
 • IMAP
 • webmail
 • Lista e postimeve
 • phpList
 • Rekorde MX me porosi
 • postier
 • SquirrelMail

Pyetjet e bëra më shpesh nga SMTP

 • A e mbështet klienti im me email SMTP?

  Po. Të gjithë klientët me email mbështesin SMTP.

 • Farë është SMTP?

  SMTP është protokoll i thjeshtë i transferimit të postës. Shtë protokolli standard i përdorur për të dërguar mesazhe me email.

 • Sa kohë është përdorur SMTP?

  Komponentët e SMTP filluan të formohen në vitet 1960 dhe 1970. Standardet filluan të zhvillohen, veçanërisht në kontekstin e qeverisë ARPANET, pararendësi i Internetit të sotëm. SMTP u përshkrua zyrtarisht nga Jon Postel në RFC 788 në nëntor 1981.

 • Si funksionon SMTP?

  Kur hartoni dhe dërgoni një mesazh me email, softveri juaj i emailit hap një lidhje me një server SMTP. Kjo zakonisht përfshin logimin në përdorimin e një fjalëkalimi. Për të transmetuar emailin, softueri juaj i postës elektronike dërgon një seri komandash të bazuara në tekst, duke përfshirë detaje në lidhje me dërguesin, marrësin dhe përmbajtjen. Serveri konfirmon secilën komandë dhe pasi të jetë marrë mesazhi me sukses, ai përdor regjistrime DNS për të zbuluar adresën IP ku duhet të dorëzohet emaili.

 • A do të më lejojë hosti im të përdor SMTP?

  Po, duke supozuar se plani juaj përfshin aftësinë për të krijuar kuti postare me postë elektronike. Për të parandaluar spam dhe abuzim, secilit person që dërgon email do t’ju duhet një emër përdoruesi dhe fjalëkalim. Ju mund t’i vendosni ato në panelin tuaj të kontrollit.

 • SMshtë i sigurt SMTP?

  Jo gjithmone. Por asnjëherë nuk ishte krijuar për të qenë e sigurt, sepse ajo u shpik kur interneti ishte shumë i vogël. Mbajtja e thjeshtë e SMTP, si emri i saj, do të thoshte se ishte më e besueshme.

  Dorëzimi i postës elektronike është përshtatur për të trajtuar sfidat moderne si spamming, kështu që shumica e serverëve tani kërkojnë që programi juaj e-mail të regjistrohet përpara se të dërgoni një email. Shumë gjithashtu kërkojnë që lidhja midis klientit të postës elektronike dhe serverit të kodohet përmes SSL ose TLS për të kriptuar detajet e hyrjes dhe vetë mesazhin e postës elektronike. Sidoqoftë, kjo nuk siguron që emaili të sigurohet nga kompjuteri juaj në kompjuterin e marrësit. Nëse dëshironi të siguroni që askush nuk mund t’i lexojë emailet tuaja në tranzit, duhet të përdorni diçka si kriptimi PGP.

 • Cilat janë portet SMTP?

  Portet janë pikat e hyrjes dhe daljes për të dhëna në një server. Një sistem operativ mund të ketë dhjetëra mijëra porte. Disa janë të rezervuar për lloje të veçanta të trafikut.

 • Cilat porte përdor SMTP?

  Në serverët SMTP, portat 25, 587 dhe 2525 janë standarde. Disa serverë të postës elektronike akoma përdorin portin 465, por kjo zyrtarisht është zhvlerësuar.

 • Cili është ndryshimi midis SMTP dhe POP3 / IMAP?

  SMTP është për dërgimin e postës elektronike. POP3 dhe IMAP janë për të marrë email.

 • A duhet të përdor SMTP me dërgimin e postës elektronike?

  Jo. Kur krijoni një dërgues të postës elektronike, në thelb po krijoni një emërtim për email në hyrje. Ju do të duhet të dërgoni email duke përdorur një llogari të ndryshme. Shumë njerëz përdorin detajet e emailit SMTP të dhëna nga ISP-ja e tyre, por mund të përdorni gjithashtu një shërbim të postës së tretë të internetit si Gmail.

 • A ka ndonjë alternativë ndaj SMTP?

  Ekzistojnë disa alternativa specifike të shitësve për SMTP, por këto nuk ofrohen me llogari të rregullta të mbajtjes në internet.

 • Ku i gjej cilësimet SMTP për kompaninë time nikoqire?

  Para se të regjistroheni në një llogari në web hosting, kontrolloni që shërbimi i postës elektronike të jetë i përfshirë. Disa hoste nuk ju lejojnë të krijoni adresat e-mail së bashku me skedarët tuaj të mbajtjes në internet.

  Duke supozuar se mund të krijoni adresa të postës elektronike, do të duhet të krijoni kuti postare në panelin tuaj të kontrollit të pritjes, pastaj pyetni hostin tuaj për informacionin e nevojshëm të serverit për t’u lidhur me ta.

 • Cila është një rekord MX?

  Regjistrimet MX janë pjesë e regjistrimit të DNS për domenin tuaj. Ata u tregojnë serverëve të tjerë se ku të dërgojnë mesazhe me email për atë domen. Zakonisht nuk ju duhet të shtoni ose ndryshoni regjistrimet MX, përveç nëse pritësi ose ofruesi i postës elektronike ju udhëzon ta bëni atë.

 • Mund ta dërgoj buletinin tim të postës elektronike duke përdorur serverin SMTP të hostit tim?

  Jini shumë të kujdesshëm kur dërgoni një vëllim të madh të mesazheve email menjëherë. Kjo mund të shënohet si abuzim ose spamming, veçanërisht nëse reklamoni një biznes. Shtë më e sigurt të regjistrohesh për një kompani të listave të postave dhe të dërgosh të gjitha mesazhet e marketingut përmes tyre. Nëse nuk doni të presni listën tuaj, duhet të instaloni një skenar të listës postare që ofron mundësi për t’u çregjistruar. Kjo kërkohet me ligj në shumë vende.

 • Pse marr gabim 554 kur përpiqem të dërgoj një email?

  Kjo zakonisht ndodh sepse cilësimet tuaja SMTP janë të pasakta. Ju mund të keni një server të gabuar, emrin e gabuar të përdoruesit ose fjalëkalimin ose cilësimet e gabuara të sigurisë në klientin tuaj të postës elektronike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map