Pritja më e mirë në Plesk: Kush është më e mira për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni Plesk Hosting

Një panel kontrolli Plesk mund të funksionojë ose në Linux ose në një server të internetit të Windows. Nëse jeni mësuar me Plesk dhe e preferoni atë më shumë se pultet e tjera të pritjes, vazhdoni të lexoni për të zbuluar se cilat veçori shtesë do të dëshironi dhe zgjedhjet tona më të mira për pritjen në internet të Plesk.


Disa ofrues të pritjes ofrojnë vetëm Plesk në serverat e Windows, por mund të pyesni nëse është i disponueshëm për t’u instaluar në serverët Linux. Gjithashtu, konfirmoni që Plesk vjen me shtesa si Power Pack dhe antivirus Kaspersky për të maksimizuar potencialin e tij.

Më vonë në këtë postim do të kemi detaje në hostet tona të preferuara në internet, por këtu është një pamje e 5 hosteve më të mirë të Plesk:

 1. Hostgator
  – Paraqet Plesk në planet pritëse të Windows
 2. GoDaddy
 3. LiquidWeb
 4. Knownhost

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për Plesk?

Detyra jonë është të shkruajmë rishikime të ekspertëve për mbi 380 ofrues të pritjes, duke mbuluar më shumë se 1.500 plane pritjeje – kështu që ne e dimë web hosting. Ne kemi zgjedhur hoste që ofrojnë Plesk së bashku me disa shtesa të shkëlqyera dhe pastaj i kontrolluam ato kundër bazës së të dhënave tona masive të mijëra shqyrtimeve origjinale të klientëve. Kështu kemi dalë me 10 nikoqirët tanë më të mirë për Plesk.

Whatfarë është Plesk Hosting?

Kompanitë pritëse shesin paketat e tyre bazuar në performancën dhe burimet. Por për shumë klientë, paneli i kontrollit i ofruar është një faktor kritik.

Plesk është një nga panelet e kontrollit më të zakonshëm të markës që do të hasni kur bëni blerje për një host të ri në internet.

Plesk është emri i shkurtuar për Panelet Plesk Panel, një panel kontrolli i përdorur në mbajtjen në internet. Ajo ofron për të pritur klientët një ndërfaqe grafike miqësore për ta bërë më të lehtë menaxhimin e faqes në internet për përdoruesit e rishtar.

Mënyra se si është krijuar gjithashtu e bën të thjeshtë mbajtjen në internet. Kjo i ka dhënë jetëgjatësi Plesk-it mes shitësve gjithashtu.

Histori e Plesk

Plesk u zhvillua fillimisht nga kompania me të njëjtin emër në 2001 përpara se ajo të shitej në SWsoft, e cila nga ana tjetër u shit në Parallels, një krijues i programeve të virtualizimit. Plesk u hodh në entitetin e vet në 2015.

Emri i Plesk shpesh shfaqet kur flasim për cPanel, gjë që nuk është befasi. Ne do të mbulojmë konkurrencën më tej poshtë faqes!

Ndërfaqet e panelit të kontrollit janë përmirësuar në mënyrë drastike vitet e fundit, duke e bërë më të ashpër konkurrencën.

Versione Plesk dhe Mbështetje e Platformës

Mbështetje PleskPlesk mbështet Rubin në shina, Apache dhe Tomcat.

Ka versione të Plesk për shpërndarje të ndryshme Linux (përfshirë Red Hat, Debian dhe Ubuntu), plus versione të ndryshme të Windows Server. Ai gjithashtu mbështet platforma si Ruby on Rails, Apache, Tomcat dhe më shumë.

Vini re se versionet e ndryshme specifike të platformës së Plesk nuk janë saktësisht të njëjta, megjithëse përdoruesit e njërit duhet të jenë në gjendje të përdorin tjetrin pa çështje.

Pse një panel kontrolli?

Shtë e mundur të administroni faqen tuaj, duke përdorur asgjë, përveç linjës komanduese mbi SSH. Ndërsa funksionon, kjo mund të jetë e lodhshme për përdoruesit e rinj dhe është një proces manual.

Softueri i panelit të kontrollit si Plesk e bën të thjeshtë menaxhimin e faqeve të internetit duke ofruar një ndërfaqe grafike.

Edhe më keq, shumë plane pritëse, posaçërisht planet e përbashkëta të pritjes, nuk përfshijnë fare hyrjen në SSH. Edhe për përdoruesit e ekspertëve, menaxhimi i serverëve përmes linjës së komandës kërkon memorie të komandave.

Paneli miqësor për përdoruesin

Paneli i Panelit të Kontrollit PleskPaneli mjaft i thjeshtë i Plesk.

Nëse nuk e dini se çfarë është komanda për një detyrë, nuk do të mund ta bëni. Me një ndërfaqe të bazuar në ueb, ju mund të shihni të gjitha opsionet me një shikim.

Kjo do të thotë që shpesh do të duhet të menaxhoni uebfaqen tuaj përmes një panel kontrolli sidoqoftë. Për ekipe më të vogla me mungesë njohuri për zhvillim, pultet e përdorimit të lehtë mund të jenë një kursimtar i jetës dhe i kohës.

Karakteristikat Plesk

Plesk vs konkursi – 6 tipare për t’u kujdesur për të

Në pritjen e Linux-it, Konkurrenti kryesor i Plesk është cPanel. Në Windows, Plesk rivalët përfshijnë DirectAdmin dhe disa aplikacione më të vogla, më pak të njohura.

Të gjithë kanë kuarcat e tyre. Disa hoste kanë zhvilluar panele kontrolli me porosi unike për paketat e tyre të pritjes.

Preferenca personale e paneleve të kontrollit

Konkurrenti kryesor i Plesk-utcPanel është rivalja më e madhe e Plesk-ut, pa dyshim. Ky është pulti i krahasueshëm.

Për më tepër, pritja në re shpesh bën thirrje nga një platformë besëlidhëse. Ne shpesh jemi pyetur nëse Plesk apo cPanel është “më i mirë”.

Në të vërtetë, ata të dy janë shumë të aftë, edhe pse mjaft të ndryshëm. Zgjedhja vjen deri në preferencën personale, në një pikë.

Të dy mbështesin paketat e softuerëve të zakonshëm dhe skriptet, siç është WordPress. Plesk ka avantazhin e të qenurit modular, që do të thotë se është lehtë për tu zgjatur. Por ka disa paralajmërime:

 • Pritësit migrues;
 • Eksportimi dhe importimi i të dhënave;
 • backups;
 • Offline i punës;
 • Navigation;
 • Lloji i serverit.

Pritësit migrues

Lëvizja e ushtrive nuk është e drejtpërdrejtë në kohën më të mirë, dhe mund të jetë shumë problematike nëse nuk rrini me të njëjtin panel kontrolli.

Nëse planifikoni të rriteni faqen tuaj dhe mund t’ju duhet të lëvizni në të ardhmen, është më mirë të shkoni me një panel të markës si Plesk kështu nuk duhet të mësosh gjithçka nga e para.

Eksportimi dhe Importimi i të Dhënave

Të dhënat e Plesk nuk mund të eksportohen dhe importohen në cPanel, ose anasjelltas. Kjo mund ta bëjë atë vështirë për të migruar të dhëna nga një llogari në tjetrën, ose nga një host në tjetrin.

backups

Menaxher rezervë nga PleskPlesk ka një menaxher të rregullt rezervë me shumë mundësi për përdorim të lehtë.

Në mënyrë të ngjashme, nuk mund të eksportoni kopje rezervë nga Plesk në ndonjë mjet tjetër. Kjo mund të jetë një problem nëse po migroni në një host tjetër dhe ata NUK kanë mbështetjen e Plesk.

Sidoqoftë, shumë hoste, mbështesin të dy Plesk edhe pse, edhe pse nuk janë të pajtueshëm.

Në Linjë pune

Plesk është vetëm online dhe funksional nëse serveri juaj i internetit është plotësisht funksional. Nëse diçka prishet dhe faqja juaj prishet, Plesk ndalon së punuari. Kjo do të thotë se mund të jetë vështirë për tu rikuperuar nga një katastrofë pa ndihmën e mikpritësit tuaj.

lundrim

cPanel është ndoshta më e lehtë për një fillestar të lundrojë pasi të gjitha opsionet janë në dispozicion me një klik të vetëm nga faqja fillestare. Duke thënë se Plesk gjithashtu ka një ndërfaqe e rregullt e përdoruesit.

Lloji i serverit

Plesk është përshtatur për pritjen e përbashkët, por atë mund të kandidojë në serverë të dedikuar gjithashtu. cPanel dhe WHM ofrojnë një aftësi të ngjashme për të menaxhuar serverët e dedikuar.

Në fund të fundit, zgjedhja midis Plesk dhe cPanel, si me shumë gjëra në teknologji, zbret në një çështje të shijes. Likeshtë si zgjedhja midis Mac dhe PC.

Ata të dy bëjnë gjëra të ngjashme, por ata shkëlqejnë në disa detyra më mirë se të tjerët dhe mund të jetë e vështirë të kalosh nga njëra në tjetrën.

Plesk për Rishites

Plesk Për Rishites

Ekziston një ndryshim i madh midis Plesk dhe cPanel, dhe kjo është ana e menaxhimit të serverit. Nëse rishitni hapësirë ​​në internet për klientët, kjo mund të bëjë një ndryshim.

cPanel është i dedikuar për menaxhimin e siteve individuale, dhe është instaluar me një aplikim të veçantë për administrimin e llogarive – WHM.

Menaxhim më i lehtë me Plesk

Në Plesk, këto dy funksione janë integruar në të njëjtën ndërfaqe të bazuar në shfletues. Kjo e bën më të lehtë menaxhimin e shpejtë të një serveri së bashku me llogaritë individuale.

Sidoqoftë, për përdoruesit e rregullt të cPanel, ky sistem i kombinuar mund të jetë konfuz, edhe pse ka shumë më tepër kuptim ‘në letër’.

Edhe kështu, ka përfundime avantazhet e shitjes, kështu që pse të mos e bëjmë me Plesk – këtu janë:

mbështetjeToolsseriozitetkontrollllogaritë
Shitja me Plesk:Kompanitë e shitësit ofrojnë mbështetje për juReduktimi i kohës dhe eleminimi i administratorit manualMonitoroni kohëzgjatjet dhe kohën e reagimitNdani burimet ashtu si dëshironi, në varësi të planeve tuaja të ofruaraLlogari e ngritshme për të rritur burimet

Të ardhura shtesë për shkak të opsioneve

Shërbime shtesëRishitësit kanë mundësinë e jashtëzakonshme për të shtuar shërbime shtesë, për të gjeneruar më shumë të ardhura.

Plesk gjithashtu ka mundësinë e duke ofruar softuer dhe skripte për shitje. Kjo mund të ndihmojë që shitësit të sjellin të ardhura shtesë krahas çmimit të planeve të tyre të pritjes, dhe kjo mund t’i ndihmojë ata të rrisin të ardhurat dhe të ofrojnë një shërbim më profesional.

Plesk gjithashtu mund të ndihmojë në automatizimin e faturimit për klientët e tyre duke përdorur pako si Plesk Faturimi. Kjo paketë përmban një shumëllojshmëri të operacioneve të përbashkëta:

 • Regjistrimi i domenit
 • Certifikata dixhitale
 • Web hosting i përbashkët

Me Faturimin e Plesk, është e lehtë të rishitni web hosting me markën tuaj.

5 Faktorët Kur Zgjedhni një Shtëpi Web me Plesk

Nëse jeni në treg për një ofrues të mbajtjes së uebit, do të shikoni më shumë sesa panelin e kontrollit. Do të shikoni gjëra të tilla si çmimi, shërbimi dhe mbështetja teknike për mbajtjen në internet në tërësi.

Megjithatë, është e rëndësishme t’i bësh këto 5 faktorë në mendje, për të lehtësuar punën tuaj:

 1. Updates
 2. Menaxhimi dhe Mbështetja
 3. Zgjerime
 4. Lloji i hostimit
 5. Lloji i serverit

Updates

Shtë e rëndësishme të dini sa shpesh Plesk azhurnon versionet e tyre ekzistuese. Për më tepër, është e dobishme të dini se sa shpesh versionet e reja lëshohen për përdorim publik. Jini të kujdesshëm ndaj versioneve Beta.

Menaxhimi dhe Mbështetja

Pyesni veten në lidhje me aftësinë e ekipit tuaj për të menaxhuar uebfaqen ose projektin tuaj. Sa mbështeteni në mbështetjen e hostit tuaj me Plesk? Disa hoste ofrojnë në mënyrë të konsiderueshme më shumë mbështetje me panele kontrolli më shumë se të tjerët.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të shkëlqyeshme në Plesk?
A2 Hosting shënoi # 1 në testet tona të shpejtësisë dhe të performancës. Planet e tyre të Windows vijnë me Plesk dhe ruajtje të pakufizuar. Përdorni këtë lidhje speciale zbritje
për të kursyer deri në 50% në këto plane.

Zgjerime

Zgjatjet PleskUebfaqja e Plesk ka një listë të shtesave të tyre më të fundit dhe më të njohura.

Kurrë nuk mund të keni shtesa të mjaftueshme me një panel kontrolli. A ofron hosti juaj i zgjedhur ofertat dhe mjetet e Plesk? Disa raste përdorimi mund të jenë encryption, Mbrojtje DDoS ose ndërtuesit e faqeve të internetit.

Lloji i hostimit

Të hidhni një kërkesë për një paketë dhe të kuptoni pamundësinë e azhurnimit është e tmerrshme. Sigurohuni që hosti juaj të mbështesë Plesk gjatë çdo plani të pritjes, në të cilin mund të mbështeteni.

Lloji i serverit

A do të vraponi në a Linux ose Windows pritës? Serverët e Windows ekzistojnë, por mbështetja Linux është më e përhapur në industri.

Para-Instalimi i Plesk

Një panel kontrolli është bukur të kesh, por ka të ngjarë që nuk do të jetë në krye të listës së veçorive për hostin tënd të internetit. Disa njerëz mund të preferojnë cPanel, por zgjedhja e panelit të kontrollit ka të ngjarë të diktohet nga shërbimi që po drejtoni.

Një plan i përbashkët pritjeje mund të ketë një zgjedhje që ata preferojnë, qoftë Plesk apo cPanel, që nuk do të mund të ndryshoni nëse nuk keni qasje rrënjësore në një server të dedikuar.

Akoma, duke pasur Plesk i parainstaluar është shumë më i përshtatshëm sesa ta blini dhe instaloni vetë.

Mikpritësit më të mirë të Plesk-ut

3 nikoqirët më të mirë me panelet e kontrollit Plesk

Plesk është i mbështetur mirë në industrinë e web hosting, kështu që nuk duhet të keni shumë vështirësi për të gjetur një host që e ofron atë.

Do të shikoni gjëra të tjera si çmimi, veçoritë dhe mbështetja. Paneli i kontrollit është vetëm një pjesë e vogël e përvojës tuaj të pritjes.

A2 Hosting

A2 Hosting

Plesk me A2 Hosting.

A2 Hosting e bën të disponueshëm Plesk përmes planeve të tij të Windows hosting
.

Mund të instaloni zgjerime të njohura përmes Plesk, përfshirë WordPress dhe MySQL.

Planet fillojnë me 4,50 dollarë në muaj. Të gjitha planet e tyre kanë një depozitë të pakufizuar.

LiquidWeb

Hosting LiquidWeb

Plesk me LiquidWeb.

Liquid Web është një host që ofron ose cPanel ose Plesk në planet e saj të menaxhimit të menaxhuar
.

Likuid Ueb është drejtuar për serverë të dedikuar.

Ky është një ofrues i mirë nëse doni kontrollin që mund t’ju ofrojë një server i dedikuar.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni hosting VPS cloud.

Nata e zezë

Blacknight Hosting

Plesk me Blacknight Hosting.

Nata e zezë është një host tjetër që ofron një zgjedhje të paneleve të kontrollit për serverat e tij të dedikuar. Përdoruesit tanë kanë dhënë Blacknight nota të larta për mbështetjen, kohën e duhur, tiparet dhe vlerën e saj, kështu që e vlerësojmë si një zgjedhje tjetër të mirë për një server të dedikuar me Plesk.

Vegla Plesk

Mjetet Plesk dhe Përfitimet

Plesk funksionon në Linux dhe Windows dhe vjen me të gjitha mjetet që ju nevojiten për të menaxhuar faqen tuaj të internetit:

 • Caktimi i IPv4 dhe IPv6 adresën për secilin emër domain;
 • Menaxhimi i certifikatës SSL;
 • Menaxhimi i llogarisë së postës elektronike;
 • Mbështetje për phpMyAdmin, PostgreSQL, ColdFusion dhe MySQL;
 • Vegla të shitësit të etiketës së bardhë;
 • Qasja në distancë përmes SSH.

Por prit, ka edhe më shumë.

Mbështetja e Domainit, Siguria dhe Shërbimet Premium

Mbeshtetje per regjistrime të shumëfishta të emrave të domain, nënfushat, emrat e domain-ve dhe fushat e kartave të egra (emrat joekzistentë të domenit).

Qasja e bazuar në role, për siguri shtesë. Kjo do të thotë që njerëz të caktuar mund të kufizohen në detyra të caktuara. Një zhvillues uebi mund të ketë vetëm aftësinë për të bërë ndryshime në një faqe në internet, jo në të gjithë serverin.

Mjete për të shtuar shërbime premium, siç janë mjetet për krijimin e faqeve, të cilat mund të shiten me host

Templates Pritëse dhe Rishites Perks

Aftësia për të krijoni modele pritjeje, të cilat janë alokime të paracaktuara të burimeve për klientët.

Qasje administrative (rrënjë), gjatë gjithë rrugës për të rindezur serverin. Ekzistojnë edhe disa lloje të tjera llogarish: Rishitës, klient / pajtimtar dhe përdorues i panelit të kontrollit

Power Pack me Plesk

Disa hoste instalojnë Plesk me Power Pack, një shtesë shtesë që ofron integrimi i mediave sociale, monitorimi i smartphone. Ajo gjithashtu ofron phpPgAdmin për PostgreSQL dhe mjetet për krijimin e faqes në internet (Paralelisht Ndërtuesi i Prezencës së Uebit dhe UNITY Mobile).

Disa gjithashtu ofrojnë mjete antivirus Kaspersky si pjesë e instalimit Plesk; kjo përfshihet në Power Pack, por mund të instalohet edhe si një produkt i pavarur. Modulet e tjera mund të instalohen nga brenda ndërfaqes së panelit Plesk, duke përfshirë zgjidhje alternative antivirus.

Karakteristika të tjera në Panelet e Kontrollit

 • ISPConfig
 • Kloxo
 • Webmin
 • cPanel
 • vDeck
 • ClientExec
 • WHMCS

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një host serioz Plesk?
Liquid Web siguron mbajtje të Windows me performancë të lartë me mbështetje teknike të shkëlqyeshme. Përdorni këtë lidhje speciale zbritje
për të kursyer deri në 50% në planet e tyre.

Plesk Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është Plesk?

  Plesk është një panel kontrolli web hosting që është më i lidhur me sistemin operativ Windows. Ajo ofron goxha të njëjtat karakteristika si cPanel. Përdoruesit e Plesk mund të menaxhojnë mijëra hoste virtualë në një server të vetëm.

  Paneli i kontrollit Plesk mund të përdoret me VPS, host të përbashkët dhe të dedikuar. Plesk automatizon detyrat që lejojnë ofruesit e pritjes së programeve në internet të zvogëlojnë burimet dhe kostot operative.

 • Pse njerëzit përdorin Plesk?

  Paneli i kontrollit Plesk është 100% i automatizuar dhe përfshin veçori që e bëjnë më të lehtë për ju menaxhimin e serverit dhe fushave tuaja.

  Karakteristikat unike përfshijnë menaxherin e migracionit, mekanizmin kryesor të azhurnimit automatik, automatizuesin e komponentëve automatikë dhe ndihmën e instalimit me bazë në internet në menaxhimin e serverit dhe domeneve tuaja.

  Plesk është një panel kontrolli shumë i qëndrueshëm dhe është i aftë të mbështesë shumë fusha në një server të vetëm.

 • Cilat janë alternativat për Plesk?

  ‘Alternative’ më e drejtpërdrejtë ndaj Plesk është cPanel.

  Disa njerëz pohojnë se mësimi me cPanel është më i lehtë, pasi shumica e ofruesve të shërbimeve të shërbimit në internet instalojnë cPanel për klientët e tyre. cPanel ka mjete të fuqishme që kryejnë detyra thelbësore me lehtësi dhe shpejt.

  Sidoqoftë, cPanel nuk është i disponueshëm në Windows. Alternativa të tjera Plesk përfshijnë panelet e kontrollit me burim të hapur si panel kontrolli Zpanel, Zentyal dhe Vesta.

 • Cilat janë kërkesat e sistemit për Plesk?

  Plesk kërkon Windows Web Server 2008 ose Windows Server 2012. Ai mbështet një numër të shpërndarjeve Linux.

 • A duhet të shqetësohem për instalimin?

  Zakonisht jo. Kompanitë më të njohura të mbajtjes në internet do të instalojnë Plesk për ju pa ndonjë tarifë shtesë. Konsumatorëve mund t’u jepet një mundësi midis Plesk dhe cPanel përpara.

 • A mund ta përdor Plesk në re?

  Paneli i kontrollit Plesk është kompatibil me cloud për aq kohë sa mbështetet nga sistemi operativ që funksionon.

 • A mund të monitoroj serverat e mi duke përdorur Plesk?

  Plesk ofron monitorim celular për t’ju lejuar të monitoroni serverat tuaj 24/7 në mënyrë që të mund të rregulloni problemet sa më shpejt që ato të dalin. Duke monitoruar serverat me celular, kompania juaj është më e efektshme me këtë funksion të disponueshëm.

  Ju mund të hyni në Plesk duke treguar shfletuesin tuaj celular për të postuar 8443 të faqes tuaj të internetit.

 • A mund të ngarkoj të dhëna pa klientë FTP?

  Po. Plesk siguron një menaxher skedar të integruar në mënyrë që të menaxhoni, ngarkoni, lëvizni, kopjoni, shkarkoni dhe modifikoni të gjitha skedarët në paketën tuaj të pritjes. Ju gjithashtu mund të paketoni disa skedarë në një arkiv zip.

 • A është Paneli Administrativ i ngjashëm me cPanel?

  cPanel ka WHM (Menaxher Ueb Udhëheqës). Ana cPanel është për pronarin e domenit, ndërsa Menaxheri i Web Hostit është për administratorin e serverit. Këto dy sisteme kanë hyrje të veçantë.

  Plesk, megjithatë, ka një hyrje të vetme për pronarët e domain dhe administratorët. Opsionet janë të ndryshme dhe kalimi nga një sistem në tjetrin mund të shkaktojë konfuzion në fillim.

 • A i mbështet Plesk të gjitha platformat kryesore CMS?

  Plesk përmban një instalues ​​të aplikacionit të brendshëm që e bën të lehtë instalimin dhe menaxhimin e shumicës së platformave CMS, duke përfshirë Joomla, WordPress, Drupal dhe Magento, me vetëm disa klikime.

  Instaluesi i aplikacionit mund të përdoret gjithashtu për të instaluar aplikacione ecommerce si një shportë blerjeje.

  Gjithashtu, ndonjë prej aplikacioneve mund të çinstalohet drejtpërdrejt përmes panelit të kontrollit.

 • A mund ta personalizoj Plesk?

  Po. Paneli i kontrollit Plesk mund të personalizohet me softuerin “Virtuozzo” për të krijuar një larmi modelesh.

  Ofruesit profesionistë të pritjes dhe web faqet e internetit mund të rregullojnë ndërfaqen e përdoruesit Plesk për ta bërë atë në përputhje me pamjen e markës së tyre.

 • Farë mund të bëj me Plesk në nivelin e Klientit?

  Plesk ju lejon të vendosni kufij, të gjeneroni një raport të plotë të llogarive tuaja, të shikoni IP të caktuar dhe të vendosni butonat, logot dhe drejtoritë tuaja të personalizuara në nivelin e Klientit.

  Ju gjithashtu mund të vendosni modele të domain dhe të shikoni statistikat e trafikut me shtypjen e një butoni.

 • Farë mund të bëj me Plesk në nivelin e përdoruesit të Domain?

  Plesk ju lejon të kontrolloni gjithçka që lidhet me domenin tuaj në këtë nivel. Rishitësit mund t’u japin këtij niveli qasje klientëve të tyre.

  Karakteristikat përfshijnë instalimin me një klik të shkrimeve të njohura, menaxhimin e fjalëkalimit, menaxhimin e DNS dhe të integruar të SiteBuilder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map