Pritja më e mirë e WebDAV: Kush është më i miri për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Contents

Krahasoni WebDAV Hosting

Autorizimi dhe Versioni i Shpërndarë në Web (WebDAV) është një zgjatje e HTML për të lejuar që skedarët të ngarkohen në server. Kjo aftësi është zakonisht pjesë e panelit të kontrollit të hostit, por jo të gjithë hostët e ofrojnë atë.


Pritësit e internetit që ofrojnë WebDAV zakonisht vendosin kufij mbi atë që mund të ruhet në server. Sigurohuni të konfirmoni që përdorimi juaj i synuar nuk do të përdorë politikat e ofruesit tuaj të pritjes.

Do të hyjmë në më shumë detaje më poshtë, por nëse thjesht doni të dini se nga mund të merrni nga WebDAV hosting, këtu janë zgjedhjet tona më të mira: 5

 1. A2 Hosting
  – Pritja e shpejtë dhe e qëndrueshme e përbashkët me WebDAV
 2. LiquidWeb
 3. Zgjidhje rrjeti
 4. WebFaction
 5. 123-reg.co.uk

Si i zgjodhëm hostet më të mirë për WebDAV?

Ne kemi bashkuar një listë të hosteve që ofruan WebDAV së bashku me politikat më të mira. Atëherë ne i renditëm ato me mijëra ekspertë dhe vlerësime të përdoruesve për të gjetur kryesuesit më të mirë të 10 WebDAV.

Krahasoni WebDAV Hosting

Pse të përdorim Webdav?

Farë do të mësoni

A keni menduar ndonjëherë se si uebi është kaq intuitiv dhe i lëmueshëm për përdorim njerëzor? Epo, kjo është për shkak të ndërveprimit të saj. Në këtë faqe, do të mësoni për planet më të mira të pritjes, kur duke i dhënë përparësi funksionimit të WebDAV.

Ndërsa WebDAV është një përbërës kryesor i ndërveprimit, nuk është i vetmi. Unë do t’ju mësoj më tej rreth historisë së saj dhe pozitivëve të tjerë (dhe negativëve).

Për më tepër, do të mësoni gjithashtu pse një server që mbështet modulet WebDAV mund të jetë i dobishëm si një webmaster.

Farë është WebDAV?

Autorizimi dhe Versioni i Shpërndarë në Web (WebDAV) është një nga teknologjitë që e bejne web interaktive. Zhvilluar duke filluar nga fundi i viteve ’90 dhe përfundoi në vitin 2007, teknologjia u krijua për të shtrirë HTTP dhe për ta bërë uebin “të shkrueshëm”, domethënë njerëzit që shikojnë faqet gjithashtu mund të krijonin përmbajtje për ta.

Kjo përfshin ndarjen e skedarëve – a teknologji kryesore për bashkëpunim në internet.

Doesfarë përdoret për WebDav?

WebDAV nuk është përgjegjës për të gjithë përmbajtjen interaktive, por sigurisht që ishte hapi i parë në këtë drejtim. teknikisht, WebDAV është një zgjatje e protokollit HTTP që ne përdorim për të shfletuar faqet në internet, dhe është gjithashtu një standard i hapur.

Një alternative për FTP

Filezilla për FTP Filezilla është një zgjidhje popullore, falas FTP.

WebDAV konsiderohet gjithashtu një alternative e guximshme për transferimin dhe trajtimin e skedarëve. Nëse punoni me skedarë dhe qasje në skedarë shpesh, do të jeni të vetëdijshëm për disa kufizime të FTP. Epo, WebDAV ofron disa gjallërim që do ta bëjë atë një alternative të vlefshme.

Ka një numri i arsyeve pse kjo është përmendur shpesh nga përdoruesit ekzistues – këtu janë disa, për t’ju dhënë një ide:

 • Duke anashkaluar firewalls
 • Transferime më të Shpejta të Dosjeve
 • Trajtimi i GZIP
 • vërtetim
 • Transferet e pjesshme dhe ngarkimet

Duke anashkaluar firewalls

WebDAV operon në një lidhje të Protokollit të Kontrollit të Transmisionit, me fjalë të tjera, TCP. Për shkak të kësaj lidhjeje TCP, është më e thjeshtë për të konfiguruar për të anashkaluar një mur zjarri, së bashku me përfaqësuesit dhe natyrat.

Ndërsa përdorni FTP, kanali i të dhënave dihet se shpesh shkakton probleme gjatë një konfigurimi.

Transferime më të Shpejta të Dosjeve

Ngjashëm si rreziku i mësipërm për shkak të TCP, transferimi më i vogël i skedarëve është më i shpejtë me WebDAV. Skedarët nuk kanë nevojë të kenë lidhje të të dhënave individuale, duke e bërë procesin më të shpejtë dhe më të thjeshtë.

Trajtimi i GZIP

GNU Zip është një format i njohur i skedarëve. Kompresimi i GZIP konsiderohet standard për HTTP, megjithatë jo për FTP. Prandaj, kushdo që lufton me çështjet e GZIP do të jetë i lumtur ta dijë këtë WebDAV me të vërtetë e mbështet atë.

vërtetim

Shumë metoda të vërtetimit në HTTP në fakt nuk mbështeten ose përcaktohen në FTP, që është një turp. Meqenëse është e vështirë të marrësh mbështetje për disa nga këto metoda të njohura të njohura si Kerberos, WebDAV eliminon një hap të mëtejshëm për ne.

Transferet e pjesshme dhe ngarkimet

WebDAV mbështet plotësisht transferimet e pjesshme. Në FTP, ngarkimet e pjesshme të skedarëve nuk janë të mundshme fare. Me fjalë të tjera, kur jeni duke transferuar një seri të të dhënave, ribotimi nuk mund të bëhet në mes të transferimit.

Histori e shkurtër e WebDAV

WebDAV u zhvillua nga Konsorciumi World Wide Web – organizatë që rriti vetë konceptin e uebit. WebDAV është krijuar për ta bërë internetin një medium “lexo / shkruaj”, kështu që lexuesit mund të ndryshojnë përmbajtjen në serverët në internet, si dhe ta konsumojnë atë.

Fillimi i WebDav

Projekti filloi në vitin 1996 dhe zhvillimi zgjati shumë gjatë një dekade. Të dy serverët Linux dhe Microsoft e miratuan atë; Linux me Apache, dhe Microsoft përmes IIS. Ajo u fillua nga Jim Whitehead, një i diplomuar tani i doktoratës i njohur nga UC Irvine.

Apple është i interesuar për WebDAV dhe e përdor atë për të mbështetur shumë nga teknologjia e tij për ndarjen e skedarëve. WebDAV është teknologji që ju lejon të hapni dokumente iWork në iPad tuaj, për shembull.

Si funksionon WebDAV

Si funksionon WebDAV

Të gjitha zbatimet janë bazuar në përdorimin e një disku virtual, duke ju dhënë një mënyrë të përshtatshme për ruajtjen e skedarëve nga distanca. Mund të lidheni me diskun në boot, ose të montoni drivein pasi kompjuteri juaj të ketë filluar.

Si funksionon WebDav me sisteme të ndryshme operative

Systemdo sistem operativ punon me WebDAV pak më ndryshe.

 • Në Linux, përdoruesit mund të montojnë një pjesë WebDAV sikur të ishte një disk lokal. Shumë ofrues të pritjes së përbashkët ofrojnë këtë veçori.
 • Në Windows, ju mund të përdorni WebDAV për të hartuar një makinë në rrjetë në kompjuterin tuaj.
 • Në Mac, WebDAV lejon përdoruesit të ndajnë skedarë në internet dhe në rrjetin e tyre të shtëpisë ose zyrës. WebDAV është pas ndarjes së skedarëve të rrjetit në iWork, për shembull. Ai gjithashtu mbështet ndarjen e kalendarit iCal.

Ju gjithashtu mund të ruaj skedarët përmes zvarritjes dhe largimit në shfletuesin tuaj të internetit, në varësi të mjeteve që ofron hosti juaj.

Avantazhet teknike të WebDAV

Avantazhet teknike të WebDAV

WebDAV ofron disa karakteristika kryesore që e bëjnë përmbajtjen e uebit interaktive, shumë si sistemi i rregullt i skedarëve. Këto avantazhe janë arsyeja pse WebDav mbetet popullor me disa përdorues.

Cilat janë Karakteristikat kryesore të WebDAV?

Pra, le të shohim pse WebDAV është shpesh një metodë e preferuar e trajtimit të skedarëve nga përdoruesit në të gjithë rrjetin:

 • Lejo që përmbajtja të kopjohet dhe transferohet në një server në internet;
 • Lehtëson ruajtjen e skedarëve të mëdhenj;
 • Ruani automatikisht informacionin e versionit në një skedar;
 • Vendosni lejet e hyrjes në një skedar;
 • Lërini përdoruesit të bllokojnë skedarët për redaktim, të cilat parandalon përdoruesit e shumtë të redaktojnë të njëjtën përmbajtje;
 • Karakteristikë e zhbllokimit automatik te parandaloni përdoruesit të lënë flokët aktivë mbrapa;
 • Ndërveproni dhe kërkoni metadata XML për çdo skedar të caktuar;
 • Redaktoni përmbajtjen në mënyrë kolektive, siç janë HTML, skedarët e figurave, media dhe skriptet;
 • Lidhu me të dhënat përmes një firewall pa kompleksitetin e nevojshëm për të përdorur FTP.

Disa nga këto “avantazhe” nuk mund të jenë madje një ndikues i vendimeve për ju. Merrni kohën tuaj dhe këshillohuni me mendimet tuaja të brendshme (ose zhvilluesin) nëse ato janë. Për më tepër, kontrolloni për ndonjë mungesë të karakteristikave fiktive që mund të ndikojnë në zgjedhjen tuaj të një plani të pritjes.

Mbështetje WebDAV

Gjetja e një hosti me mbështetje WebDAV

WebDAV është e pajisur me shumë llogari të mbajtjes në internet, dhe sistemi juaj operativ do ta mbështesë atë, kështu që është me të vërtetë i lehtë për t’u përdorur. Megjithatë, ka një disa veçori që duhet të kërkoni posaçërisht kur përpiqeni të gjeni hostin më të mirë për WebDav.

Cili host ofron veçoritë më të mira për WebDAV?

Le të krahasoni 3 hostet kryesorë ne rekomandojmë me WebDAV, në formën e faktorëve themelorë. Më tej poshtë faqes, ne mbulojmë gjerësisht secilin ofrues.

Karakteristikat e hostit për WebDAVA2 HostingWebFactionLiquidWeb
Mbështetje telefonikepojopo
Bisedë livepojopo
Dokumentet mbështetësepoPo shume mirei kufizuar
Instalim me një klikpojojo
Q&Një komunitet aktivpopopo

Nëse dëshironi të hidheni direkt në analizën e ofruesit të pritjes, ia vlen të shkoni poshtë në fund të faqes tani. Sidoqoftë, para se ta bëni këtë, mund të dëshironi të vazhdoni të thithni këshilla të dobishme që kam mbledhur.

Pyetjet për t’u marrë parasysh

Për më tepër, këtu janë një pak gjëra për tu marrë në konsideratë në lidhje me një host të ardhshëm:

 1. A ofron hosti mbështetje për WebDAV?
 2. A i plotëson nevojat tuaja për ruajtje?
 3. A është e përballueshme për atë që ju nevojitet?
 4. A ofron hosti instalim me 1 klik?
 5. A kanë ata një bazë të fortë të njohurive ku mund të gjeni informacione?

Kur ndiheni sikur keni gjetur një mori ose një mori hostesh që mund të funksionojnë, bëni pyetjet e mësipërme. Kuptimi që keni hasur në një bllok të rrugës të parandalueshëm nuk është vetëm irritues por gjithashtu harxhimi i kohës dhe ndonjëherë i shtrenjtë.

cPanel & WebDAV

Disk në internet në cPanel Gjetja e Diskut të Internetit është mjaft e thjeshtë në cPanel.

Në llogaritë pritëse të cPanel, WebDAV quhet Web Disk dhe është në dispozicion për më shumë se një dekadë përmes panelit të kontrollit. Jo të gjithë hostët e mbështesin atë, por shumë e ofrojnë atë si standard edhe në planin më themelor të përbashkët të pritjes.

Vrapimi përmes cPanel

Kur hyni në cPanel dhe shkoni te Web Disk, mund të zgjidhni sistemin tuaj operativ. cPanel automatikisht gjeneron një skedar konfigurimi që mund ta shkarkoni në kompjuterin tuaj. Klikoni dy herë mbi këtë skedar dhe do të ketë një ndarje në WebDAV krijuar automatikisht në makinën tuaj.

Pastaj mund të tërhiqni skedarët drejtpërdrejt në atë pjesë, dhe ato do të kopjohen menjëherë në hapësirën tuaj të hostimit në internet menjëherë. Vini re se skedarët tuaj nuk janë të dukshëm publikisht, pasi WebDAV ruan skedarët veçmas në faqen tuaj të internetit.

A e mbështet WebDAV hostin tuaj?

Siç u përmend, WebDAV më shpesh quhet Web Disk në panelin tuaj të kontrollit. Ndonjëherë nuk mund të gjesh ndonjë përmendje të WebDAV ose Web Disk në faqen e internetit të shitjeve të një hosti, por më shpesh sesa jo reklamuar në një lloj faqe të uljes.

Duke kërkuar për Mbështetje WebDAV

Prandaj, ju rekomandojmë të kërkoni ’emrin e hostit + diskun e faqes’ ose ’emrin e hostit + WebDAV’ në sitin e ndonjë hosti për të cilin mund të jeni të interesuar. Kjo metodë funksionon pothuajse për çdo gjë për shkak të algoritmit gjithnjë e në përmirësim të Google, por në rastet e pyetjeve mbështetëse është madje më e dobishme.

Përdoruesit e Google mund përdorni kërkimin e faqes për të kërkuar përmendje të WebDAV. Për shembull, duke kërkuar: “www.a2hosting.com WebDAV” do të shfaqë shpejt përmendjet e WebDAV.

Nevojat e ruajtjes së WebDAV

Aksionet e WebDAV përdorin burime të vlefshme pritëse, prandaj bëni kujdes shumën që po ngarkoni, pasi skedarët shumë të mëdhenj do të ruajnë hapësirën ruajtëse dhe bandën e bandës. Për sigurinë më të mirë, shikoni për një host që do rezervoni përmbajtjen e dosjes tuaj WebDAV.

Konsideroni lehtësinë e krijimit të qasjes në WebDAV

Sa i përket krijimit të hyrjes në WebDAV dhe kalimit të procesit të autentifikimit, do të krijoni një aplikacion WebDAV, pastaj do të kaloni në hapin e krijimit të përdoruesit.

WebFaction ka dokumentacion të detajuar për të jepni dhe hiqni aksesin për përdorues të caktuar, por është pak më e komplikuar sesa butoni bazë i aplikimit që kemi parë nga pëlqimet e LiquidWeb.

Mbështetja e Cilësisë nga Kompanitë e Web hostingV-it

WebDAV bisedë e drejtpërdrejtë me A2 Hosting Biseda live me A2 Hosting është relativisht e thjeshtë për t’u përdorur dhe përdorur.

Konsiderimi i WebDAV shërben një qëllim për shumë lloje të organizatave, të dy fillestarët, dhe përdoruesit e përparuar do të duan ta provojnë atë. Zgjidhja e çështjeve me diçka si WebDAV mund të shndërrohet në një barrë të vërtetë, të cilën dëshironi të shmangni.

Si ofron mbështetje hosti?

Pavarësisht nga niveli juaj i aftësive, është thelbësore të gjesh një kompani pritëse që ofron jo vetëm mjete WebDAV, por edhe di të zgjidhë problemet në atë fushë. A skuadra e madhe e mbështetjes është e artë në çdo rast kur zgjedh një plan pritës, por në këtë rast, është parësor.

Shtë më së miri kur mund të flisni me dikë që është i informuar është i disponueshëm në çdo kohë. Për të zgjidhur problemin menjëherë në vend që t’ju tregoni një listë udhëzimesh është shumë më e vlefshme.

Pro dhe kundër të WebDAV

Pro dhe kundër të WebDAV

Ashtu si me çdo teknologji, ka të mirat dhe të këqijat për të përdorur WebDAV. Për shembull, kur krahasohet me FTP ose SMB, WebDAV tenton të funksionojë pak më ngadalë. Sidoqoftë, WebDAV ofron aftësi shtesë jashtë transferimit të skedarëve.

Më poshtë është një përmbledhje e shpejtë e arsyeve që mund ose nuk dëshironi të merrni parasysh përdorimin e WebDAV.

rekuizitë

 • Ju interesoheni për një metodë më të sigurt për transferimin e skedarëve pasi që FTP nuk është i sigurt.
 • WebDAV nuk kërkon që ju të hapni porte të shumta për transferimin e skedarit.
 • Kyçja e skedarëve është e zakonshme me WebDAV, ndërsa metodat e tjera nuk e kanë këtë funksion.
 • Do të dëshironit të hidhnit hapësirën e ruajtjes tuaj si një rrjet të rrjetit duke përdorur sisteme si Windows, Mac dhe Linux.
 • Ju dëshironi që përdoruesit tuaj bashkëpunojnë duke redaktuar dhe menaxhuar skedarët në server.

Cons

 • Po kërkoni metodën më të efektshme për transferimin e skedarëve. Kjo do të bëhej duke përdorur FTP.
 • Disa host nuk e mbështesin aspak WebDAV.
 • WebDAV dihet të jetë mjaft i ngadaltë në krahasim me alternativat e tjera. Alsoshtë gjithashtu jo më e mira kur bëhet fjalë për përdorimin e kujtesës.

Konsiderime të mëtutjeshme të WebDAV

Microsoft u përfshi në zhvillimin e standardit WebDAV, por sistemi i tij operativ Windows ka mbështetje të dobët për protokollin. Për disa përdorues që përdorin ende Vista, ekziston një copë copëza që mund ta instaloni por përmirësimi në një version më të ri është një mundësi më e mirë.

Në Windows 7, ju jeni më së miri duke përdorur një aplikim të palëve të treta, sesa Windows Explorer.

Disa përdorues raportojnë se kursimi në një disk WebDAV nuk është gjithmonë i besueshëm në Windows. Për këtë arsye, është mirë kurseni lokalisht dhe pastaj kopjoni versionet përfundimtare mbi pjesën tuaj të WebDAV.

Mikpritës të WebDAV - Top 3

3 hostet kryesorë për WebDAV

Edhe pse pret si 1&1, 123-reg dhe StartLogic të gjithë kanë mbështetje WebDAV. Ne kemi zbarkuar në tre ushtrime superiore për shkak të mbështetjes së tyre për klientët, dokumentacionin specifik të WebDAV, çmimet dhe lehtësinë e përdorimit për klientët WebDAV.

A2 Hosting

A2 Hosting për WebDAV A2 Hosting për WebDAV.

A2 Hosting krijon mjedisin më miqësor për përdoruesit për krijimin e një direktorie WebDAV përmes modulit të saj WebDAV drejt në panelin e kontrollit. Ky opsion i mbajtjes në internet bën pjesën më të madhe të punës kur bëhet fjalë për krijimin e një sistemi për aksionet dhe ngarkimet e skedarëve.

Alsoshtë gjithashtu jashtëzakonisht e lirë për vlerën që merrni. Për shembull, mbështetja e klientit është e fortë dhe paneli i kontrollit dallohet. Për më tepër, hosting VPS siguron shpejtësi të fortë, siguri, dhe a mjedis miqësor për zhvilluesit.

Planmimet e Planit të Pritjes

A2 Hosting siguron një faqe ulëse WebDAV me çmimet për ata llogari të pritjes dhe disa informacione të vlefshme se si të filloni me serverin tuaj WebDAV. Zgjidhja WebDAV është paketuar si një veçori e veçantë, kështu që ju mund ta keni atë për një pritje të përbashkët, ose ndonjë gjë më të fuqishme se kaq (si një VPS ose server i dedikuar).

Pas instalimit, mund të hyni në disqet tuaj në internet nga sistemi operativ jeni duke përdorur Për shembull, A2 Hosting mbështet disqe në internet përmes Linux, Microsoft, Apple dhe më shumë. Kjo madje ju lejon të publikoni kalendarët për të gjithë përdoruesit të kenë qasje.

mbështetje

A2 Hosting është një nga hostet tanë të preferuar për hostimin në WebDAV sepse dokumentacioni i tij për këtë temë është më shumë se një ose dy faqe. Përveç kësaj, mbështetja e klientit ofrohet 24/7 përmes telefonit, postës elektronike dhe një bazë të madhe njohurish, ku përdoruesi mund të kërkojë fjalë kyçe si “Web Disk” dhe “WebDAV.”

Edhe pse është mirë të shohësh një blog në shumicën e këtyre faqeve të pritësve, ne nuk mund të imagjinojmë se ata flasin shumë për Disqet në Internet, pasi është më shumë një çështje për njerëzit kur regjistrohen për pritje.

Instalimi i WebDAV në A2 Hosting

Sa i përket instalimit, A2 Hosting ofron një zgjidhje me një klik, e cila është pikërisht ajo që ju po kërkoni. E vetmja gjë që duhet të bësh është gjeni ikonën e Diskut në panelin e kontrollit dhe ecni nëpër hapat për instalim

WebFaction

WebFaction Hosting për WebDAV WebFaction Hosting për WebDAV.

WebFaction është zgjedhja jonë e dytë e pritjes, kryesisht sepse inicon qasje të sigurt në dosjet tuaja WebDAV pa telashe për të thirrur në ekipin mbështetës. Sigurisht, ekipi mbështetës e di se për çfarë po flet, por ato dokumentacioni hap pas hapi në internet është më e mira që kam parë.

Çmimeve & vlerë

Planet e çmimeve të mbajtjes së uebit fillojnë pak më lart se mesatarja, por është akoma konsiderohet një ofrues me kosto të ulët.

Dhe ju merrni shumë më tepër në ato paketa, të tilla si serverat e konfiguruar, siguri të përparuar, rezervë dhe panele kontrolli miqësore me zhvilluesit.

mbështetje

Fraksioni në ueb siguron pjesën më të madhe të mbështetjes së klientit përmes një sistemi të biletave. Përgjigjet janë të besueshme, por nuk duhet të prisni të flisni me këdo në telefon ose në një sistem bisede live. Shtë një bashkësi aktive Q&Një zonë / forumi, në mënyrë që të ju ndihmojë me pyetjet tuaja në WebDAV.

Sidoqoftë, informacioni më i hollësishëm i publikuar në lidhje me aplikacionin WebFaction WebDAV ndodhet në qendrën e dokumentacionit. E vetmja gjë që duhet të bësh është shtypni një fjalen përkatëse për të zbritur në dokumentet e duhura.

Zbatimi i WebDAV në WebFaction

Përdoruesit kanë qenë të njohur për të konfiguruar kalendarët cloud, së bashku me operacionet e tjera për ndarjen e mediave me një zbatim të thjeshtë WebDAV.

Protokolli WebDAV ekzekutohet përmes një aplikacioni WebDAV në panelin e kontrollit WebFaction. Ju mund të zgjidhni midis dy opsioneve: një që funksionon si një aplikim standard dhe një tjetër që konsiderohet një aplikim i linjës.

Dallimi kryesor është se aplikacioni standard krijon direktorinë e vet ndërsa opsioni i sylink kërkon që ju të zgjidhni vendndodhjen e drejtorisë. E para është shumë më e lehtë për shumicën e njerëzve, por webmasterët e avancuar mund të dëshirojnë të zgjedhin ku vendoset direktori. Me pak fjalë, ka të bëjë më shumë me fleksibilitetin kur bëhet fjalë për WebDAV.

LiquidWeb

LiquidWeb për WebDAV Hosting LiquidWeb për WebDAV.

LiquidWeb akoma ia vlen të kërkohet për WebDAV, por dokumentacioni në internet mungon rëndë. Thënë kështu, mbështetja e klientit është disa nga më të mirat atje, dhe ju mund të zgjidhni nga serverët e dedikuar, cloud VPS hosting menaxhuar WordPress ose zgjidhje më të avancuara të pritjes.

vlerë & Çmimeve

Ashtu si me shumicën e hosteve, çmimi i LiquidWeb ndryshon në bazë të nevojave tuaja. Paketat pritëse shkojnë ndërmjet 60 dollarë në muaj ose më shumë për një pritje në cloud dhe deri në disa qindra dollarë në muaj për mbajtjen me performancë të lartë WooCommerce.

Megjithatë, niveli i lartë i mbështetjes ata ofrojnë e bën çmimin e tyre një vlerë të madhe, edhe nëse nuk është opsioni më i lirë.

mbështetje & zbatim

Zbatimi i WebDAV në LiquidWeb është pak më i komplikuar pasi kompania pritëse nuk poston shumë dokumentacion sesi të shfrytëzohet WebDAV. Sidoqoftë, LiquidWeb specifikon që përdoruesit në mënyrë tipike përfitoni nga WebDAV për qëllime rezervë.

Si shembull, një webmaster mund të vendosë të ruajë kopjimin e faqeve të internetit në një lokacion të veçantë, vetëm në rast se diçka ndodh me skedarët e faqes.

Përdoruesi LiquidWeb mund të zgjedhë një server të largët përmes WebDAV, FTP, ose një ruajtje objekti të pajtueshëm S3. Në përgjithësi, LiquidWeb e mbështet WebDAV, por mund të duhet të flisni me një përfaqësues mbështetës për t’u ngritur dhe mirë.

Baza e Njohurisë LiquidWeb

LiquidWeb ka vetëm një ose dy dokumente mbështetës që përshkruajnë informacione në lidhje me këto Disqe Web, por kompania siguron mbështetje për vendosjen e një klienti dhe një direktori të WebDAV.

Prandaj, është mirë të dini se LiquidWeb ka mbështetje telefonike, një sistem biletash, email dhe një modul bisede live.

Kjo rrugë do t’ju tregojë në drejtimin e duhur, si Përfaqësuesit e mbështetjes së klientit dihen të jenë të njohura, dhe ata ka shumë të ngjarë të ju krijojnë me WebDAV. Baza e njohurive nga LiquidWeb është mjaft mbresëlënëse, por siç u tha më parë, nuk do të merrni shumë rezultate që kanë të bëjnë me Disqet e Uebit.

Karakteristika të tjera në Vegla

 • Drush
 • RapidWeaver
 • Zgjatjet FrontPage
 • OpenVZ
 • Mantis
 • Studio vizive. NET
 • Dreamweaver

WebDAV Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është WebDAV?

  WebDAV është krijuar për të bërë faqet e internetit më interaktive. Ai lejon përdoruesit të ngarkojnë skedarë në një faqe në internet, të redaktojnë përmbajtjen e faqeve dhe të redaktojnë të dhënat.

 • A përfshini të gjithë hostet WebDAV?

  Jo. Disa host kanë shqetësime për të drejtën e autorit dhe përdorimin e burimeve. Kontrolloni panelin tuaj të kontrollit për të parë nëse është përmendur WebDAV ose Web Disk.

 • A duhet të përdor WebDAV për të ruajtur skedarët në internet?

  Nëse hosti juaj ju lejon të përdorni WebDAV, ai mund të sigurojë një vend depozitimi të dobishëm për skedarë të mëdhenj. Por nëse jeni përdorues i rëndë, ruajtja e cloud është ndoshta një bast më i sigurt. Përdorimi i tepërt i WebDAV mund të shkelë Kushtet e Shërbimit të hostit tuaj, gjë që mund të rezultojë që faqja juaj e internetit të merret jashtë linje. Për më tepër, disa metoda të lidhjes me WebDAV ekspozojnë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin të cPanel, që është një rrezik sigurie.

 • Si mund ta përfshij WebDAV në një faqe interneti ose një aplikacion?

  WebDAV është një shtrirje e HTTP, kështu që ju mund të përdorni çdo API HTTP për të shtuar mbështetje WebDAV për faqen tuaj të internetit ose aplikacionin. Ekzistojnë API të WebDAV edhe për protokollet e tjera.

 • Si mund të krijoj një pjesë të WebDAV?

  Në panelin tuaj të kontrollit të pritjes, shikoni për cilësimet e WebDAV ose Web Disk. Ju mund të tërhiqni dhe lëshoni skedarët direkt në këtë zonë për t’i ngarkuar ato.

  Nëse preferoni të montoni një makinë virtuale, mund të përdorni dialogun Lidhu me serverin në gjetësin Mac OS X. Në një kompjuter Windows, vizitoni panelin tuaj të kontrollit cPanel dhe përdorni skenarin e dhënë për të vendosur lidhjen.

 • Si e krahason WebDAV me shërbimet e ruajtjes së cloud?

  WebDAV është më i gjithanshëm se ruajtja në re. Mund të përdoret për të sinkronizuar të dhënat, për shembull. Shërbimet e ruajtjes në re gjithashtu kanë tendencë të kenë kufij më të lartë të burimeve, megjithëse kjo varet nga politikat e hostit tuaj.

 • Si t’i shikoj skedarët në një server WebDAV?

  Ju mund të përdorni panelin tuaj të kontrollit të pritjes, mjete të ndryshme të linjës së komandës, zbuluesin e kompjuterit tuaj ose eksploruesin e skedarëve ose një aplikacion desktopi.

 • Si mundet që një biznes të përdorë WebDAV?

  WebDAV i lejon njerëzit të ngarkojnë, modifikojnë dhe bashkëpunojnë në skedarë nga kudo, që është rasti më i zakonshëm i përdorimit. Sidoqoftë, është e mençur të vlerësoni tiparet dhe rreziqet e WebDAV së bashku me një mjet të pronarit të bashkëpunimit në cloud.

 • A mund ta shndërroj një aplikacion jo-WebDAV në një aplikacion WebDAV?

  Po. Një aplikacion mund të programohet për ta përdorur atë.

 • A ka alternativa për WebDAV?

  Po. Alternativat kryesore janë FTP dhe AtomPub.

 • A po zhvillohet WebDAV akoma?

  Protokolli WebDEV nuk po zhvillohet më, por disa ndryshime dhe shtesa janë.

 • A ofron WebDAV menaxhimin e dokumenteve?

  Jo, WebDAV është në thelb një sistem skedarësh të largët me disa veçori shtesë. Për të rritur grupin e tipareve, duhet të jetë pjesë e një aplikacioni më të madh.

 • Si e krahason WebDAV me FTP?

  WebDAV funksionon mbi HTTP, kështu që siguron një numër përfitimesh në krahasim me FTP. Këto përfshijnë vërtetim, kriptim, mbështetje proxy, caching dhe transferime të pjesshme të skedarëve.

 • Isfarë është RFC 4917?

  RFC 4917 është protokolli zyrtar. Ajo ishte përfunduar në vitin 2007.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map