Pritja më e mirë e sigurt: Kush është më i miri për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni Hosting Sigurt

Nëse doni të hapni një dyqan në internet ose të strehoni çdo lloj informacioni privat, mbajtja e sigurt në internet është jetike. Sidoqoftë, nuk mund të supozoni se çdo host ofron të njëjtin lloj mbrojtjeje.


Planet e hostimit VPS dhe serverët e dedikuar janë zakonisht llojet më të sigurta të pritjes. Për të gjitha llojet e pritjes, do të kërkoni për certifikata SSL, CDN, firewalls dhe mbrojtje nga sulmet. Për sigurinë e tregtisë elektronike, hosti juaj duhet t’ju ofrojë një mënyrë për të marrë pajtimin me PCI.

Më poshtë diskutojmë rekomandimet tona në detaje, por këtu është një shikim i 5 hosteve më të mirë për një pritje të sigurt:

 1. SiteGround
  – Të gjitha planet vijnë me SSL, HTTPS dhe Cloudflare CDN
 2. Bluehost
  – Domain falas, SSL, dhe instalimi me një klikim të WordPress
 3. Motori WP
  – Burime të bollshme dhe mbështetje të specializuar të WordPress
 4. HostPapa
  – Sigurt databazat dhe planet e krijuesit të faqes në internet
 5. GreenGeeks
  – Pritja miqësore me mjedisin me burime të pakufizuara.

Si i zgjodhëm hostet më të mirë për strehimin e sigurt?

Ne vlerësuam tiparet e sigurisë së mbi 300 ndërmarrjeve pritëse. Ne zgjodhëm hoste që ofrojnë monitorim të serverit, zbulimin e malware, mbrojtjen e sulmit, vërtetimin e dy faktorëve dhe integrimin me shtesat e sigurisë.

Pastaj zgjedhëm hostet që morën përshtypjet më të mira të klientëve.

Farë është strehimi i sigurt?

Siguria është një shqetësim i rëndësishëm kur shikoni një plan për mbajtjen në internet. Por nuk ka asnjë veçori të vetme që e bën një platformë pritëse më të sigurt se çdo tjetër.

Përkundrazi, një plejadë e faktorëve individualë kontribuojnë në sigurinë e përgjithshme të pritjes në internet.

Krahasoni Hosting Sigurt

Shumica e kompanive të mbajtjes së faqeve në internet janë përfshirë në të paktën disa nga praktikat standarde të sigurisë, por kjo nuk do t’ju tregojë se sa të sigurta janë krahasuar me konkurrencën.

Shtë e rëndësishme të shikoni në një numër masash të ndryshme sigurie që ju dhe kompania juaj pritëse mund të marrë për të mbajtur faqen tuaj të sigurt.

Karakteristikat e zakonshme të sigurisë së strehimit

Karakteristikat e zakonshme të sigurisë së strehimit

Pra, cilat lloje të veçorive do ta bëjnë një host më të sigurt?

Karakteristikat më të zakonshme të sigurisë së pritjes përfshijnë:

 • firewalls
 • Mbrojtja e DDoS
 • Mbrojtje nga virusi
 • Mbrojtja e sigurisë
 • Filter spam
 • Certifikata e sigurisë SSL
 • Privatësia e Emrit të Domainit.

Më poshtë, ne shikojmë se cilat janë karakteristikat më të njohura të sigurisë së pritjes, nga ato që mbrojnë faqen tuaj dhe si funksionojnë ato.

firewalls

Ju mund të keni përvojë me firewalls në kompjuterin tuaj lokal: është softuer që ndalon përdoruesit të hyjnë në disa lloje të përmbajtjes ose në faqet e internetit të veçanta.

Firewall-et e serverit në internet janë të ngjashëm, por në të kundërt.

Siguria e zjarrit

Farë është një firewall?

Një mur zjarri është një pjesë e softuerit që filtron aktivitetin e kërkimit përpara se të arrijë në rrjetin e internetit.

Firewall-et bllokojnë kërkesat bazuar në një numër faktorësh të ndryshëm.

Listat e zeza të adresave IP janë lloji më i zakonshëm i filtrimit, duke bllokuar lidhjet nga shkelësit e njohur.

Shumica e kompanive të mbajtjes në internet kanë një lloj firewall.

Shpesh, zjarri i zjarrit ndahet nga shumë klientë, kështu që kërkesat e bllokuara nga hyrja në sistemin tuaj do të bllokohen gjithashtu nga hyrja në një sit tjetër.

Kjo është veçanërisht e vërtetë për planet e përbashkëta të pritjes.

Isfarë është një Firewall i Dedikuar?

Disa kompani pritëse ofrojnë diçka që quhet “Firewall i përkushtuar” si një shërbim.

Kjo lejon që të bëhen rregulla specifike në lidhje me atë që është (dhe nuk është) i bllokuar nga hyrja në faqen tuaj të internetit.

Kjo zakonisht nuk është e nevojshme, por mund të jetë nëse përpunoni një informacion veçanërisht të ndjeshëm.

Për shembull, listat e bardha nga faqet që ndajnë të njëjtin mur zjarri mund të jenë një vektor i mundshëm sulmi.

Mbrojtja e DDoS

Mbrojtja e DDoS

DDoS, ose Shpërndarja e mohimit të shërbimit, është një lloj sulmi ku mijëra kërkesa dërgohen në një faqe në internet të gjitha menjëherë, duke mbingarkuar aftësinë e tij për t’i përpunuar ato dhe duke mbyllur në mënyrë efektive faqen në internet..

Kush nis sulmet DDoS?

Sulmet DDoS zakonisht automatizohen dhe vëllimi i kërkesës vjen nga një rrjet i shpërndarë i kompjuterëve (zakonisht rrëmbyes).

Sulmet DDoS janë nisur nga:

 • Grupe aktivistësh në internet
 • Unaza të krimit të organizuar
 • Agjensitë qeveritare.

Farë është mbrojtja e DDoS?

Mbrojtja e DDoS kërkon një numër taktikash të ndërlidhura, thelbi i të cilave përfshin analizimin e veprimtarisë DDoS në mënyrë që kërkesat në lidhje me DDoS të bllokohen ndërsa trafiku i ligjshëm është akoma në gjendje të kalojë.

Shumë kompani të mbajtura në internet, dhe madje disa CDN (Rrjetet e dorëzimit të përmbajtjes), kanë një lloj mbrojtjeje DDoS.

Mbrojtja kundër viruseve

Anti-Virus

Ekzistojnë një numër i viruseve të kompjuterit që jetojnë në internet, dhe ato mund të rrezikojnë seriozisht të dhënat tuaja të ndjeshme dhe integritetin tuaj operacional.

Një platformë e sigurt e mbajtjes së faqes në internet duhet të përfshijë një sistem të fuqishëm anti-virus që azhurnohet rregullisht dhe monitorohet në mënyrë të vazhdueshme.

Tofarë duhet të kërkoni në mbrojtjen kundër viruseve

Ky sistem sigurie jo vetëm që duhet të mbrojë bazën e të dhënave ku është në faqen tuaj të internetit, por edhe të ketë mbrojtje mbrapa për çdo sit individual.

Protokollet e mbrojtjes së databazës ndryshojnë mbi një bazë host-nga-host, por në një nivel serveri do të dëshironi të kërkoni një softuer të bashkuar si Sitelock, Incapsula, apo edhe integrimi i CDN Cloudflare.

Monitorimi i Sigurisë

Pavarësisht se sa i sigurt është plani juaj i hostimit në internet, pothuajse gjithmonë ekziston mundësia e një sulmi.

Asnjë sistem nuk është plotësisht imun.

Për këtë arsye, të dhënat veçanërisht të ndjeshme duhet të mbrohen me monitorimin e drejtpërdrejtë të sigurisë.

Kjo do të thotë që një sistem kompjuterik po analizon vazhdimisht trafikun dhe aktivitetin, dhe do t’i raportojë një njeriu të gjallë nëse shfaqen ndonjë anomali.

Menaxheri i faqes pastaj mund të merret shpejt me problemin nëse ekziston një i tillë.

Certifikata SSL

Certifikata të sigurisë HTTPS / SSL

Nëse po kërkoni që përdoruesit të futin informacion të ndjeshëm, ose po tregojnë informacione të ndjeshme për përdoruesit tuaj, duhet të siguroheni që plani juaj të ketë një Certifikatë të Sigurisë SSL, e cila i lejon asaj të funksionojë në modalitetin HTTPS.

Google e konsideron SSL si praktikë të mirë për të gjitha faqet dhe që nga viti 2018, Google Chrome filloi të shënjojë faqet pa SSL si “të pasigurta”.

HTTPS krijon një kanal komunikimi të sigurt, të koduar midis përdoruesit dhe uebfaqes, duke mbrojtur nga të dhënat si karta e kreditit dhe numrat e Sigurimeve Shoqërore.

Filterimi i postës elektronike

Spam-i i postës elektronike nuk përmban një kërcënim të konsiderueshëm për sigurinë e sitit, megjithëse një fluks i madh emailash mund të shkaktojë potencialisht të njëjtin problem me një sulm të DDoS.

Filtrimi i spam-it të postës elektronike është një shtresë e dytë e sigurisë, lloji i mbrojtjes që përdorni për ta bërë përvojën tuaj më të këndshme – mbron më shumë sesa faqja juaj në internet.

Mbrojtja kundër spamit është forma më e zakonshme e sigurisë së llogarisë email dhe do t’ju ndihmojë në më shumë mënyra sesa thjesht ndalimi i sulmit të postave elektronike të spamit.

Për shembull, filtrimi i spamit mund të ndihmojë në mbajtjen e kostove të ruajtjes së postës elektronike, do të zvogëlojë shanset që ju të humbni një email të rëndësishëm dhe mund të ndihmojë në parandalimin e reagimit negativ të reputacionit tuaj.

Privatësia e Emrit të Domainit

Privatësia e Emrit të Domainit

Kur blini një emër domain, emri juaj, adresa dhe informacionet e tjera të kontaktit bëhen të disponueshme për këdo që dëshiron ta ketë atë – përveç nëse blini intimitetin e emrit të domainit. Ky lloj mbrojtjeje, shpesh i ofruar përmes hostit tuaj, i mban informacionet tuaja private.

Ngjashëm me filtrimin e spam-it të postës elektronike, privatësia e emrit të domain-it ka më shumë mbrojtje sesa serveri juaj.

Sidoqoftë, në varësi të natyrës së biznesit tuaj, kjo mund të jetë një konsideratë e rëndësishme.

Llojet e strehimit të sigurt

Janë disa lloje të strehimit më të sigurt se të tjerët?

Kur kërkoni mjedisin perfekt të sigurt të pritjes, padyshim që keni hasur në një larmi opsionesh të ndryshme: një pritje të dedikuar, të menaxhuar, VPS, një pritje të përbashkët, mbajtje të WordPress, pritje në e-tregti.

Ambienti i pritjes që ju zgjidhni do të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë në sigurinë tuaj të përgjithshme.

Shtimi i veçorive të sigurisë

Shumica e mjediseve të pritjes mund të përmirësohen duke shtuar firewalls, instalimin e aplikacioneve në të gjithë vendin ose instalimin e programeve shtesë.

Por, disa stile të hostimit do të jenë shumë më të sigurta jashtë kutisë, siç e eksplorojmë më poshtë.

Shpërndarë vs Përkushtuar Hosting

Pritja e përbashkët do të jetë lloji më pak i sigurt i pritjes, pasi do të ndani një server me dhjetëra ose qindra site të tjera. Por, kjo varet nga protokollet e sigurisë së hostit tuaj të përbashkët.

Për shembull, disa hostë të përbashkët përdorin 24/7 server monitorimin, enkriptimin, mbrojtjen ndaj spamit, madje ofrojnë CDN të integruara.

E gjithë kjo do të ndihmojë për të përmirësuar sigurinë e faqes tuaj pa shumë përpjekje shtesë në fundin tuaj.

Hosting në det të hapur

Nëse keni nevojë për të mbrojtur faqen tuaj të internetit nga censura ose llojet e caktuara të rregullimit, një kompani në internet në det të hapur mund të sigurojë siguri kundër padive, njoftimeve për heqjen dorë dhe llojeve të tjera të ndërhyrjeve të qeverisë.

A po menaxhohet Hosting më i Sigurt?

Mjedisi i menaxhimit të pritjes ka tendencë të ketë një nivel më të lartë të sigurisë pasi ka më pak faqe që përdorin burimet e serverit dhe masat e sigurisë specifike të faqes mund të vendosen. Për shembull, nëse jeni duke përdorur një host të menaxhuar nga WordPress, mjedisi i serverit tuaj do të jetë i konfiguruar në mënyrë unike për të mbrojtur CMS WordPress, dhe ekipi mbështetës pas jush do të ketë njohuri teknike të thelluara në lidhje me platformën që po përdorni.

Me hostimin e menaxhuar, disa pritës gjithashtu marrin përgjegjësinë për mbajtjen e azhurnuar të faqes tuaj, e cila mund të bashkojë rreziqet e zakonshme të sigurisë.

Përdorni një softuer të mirë dhe mbajeni atë të azhurnuar

Mjedisi më i sigurt i pritjes në botë nuk do t’ju mbajë të sigurt nëse përdorni softuer me defektet e sigurisë shfrytëzuese në të.

Përdorimi i një programi të respektuar mirë dhe azhurnimi i tij pasi versionet e reja lëshohen, do të ndihmojë në mbrojtjen e faqes tuaj kundër një numri sulmesh me qëllim të keq.

Siguria e E-Commerce

Siguria për faqet e tregtisë elektronike

Në përgjithësi, një mjedis pritës i e-tregtisë duhet të ketë standarde më të larta sigurie pasi do t’ju duhet nivele shtesë të mbrojtjes për mbledhjen dhe ruajtjen e të dhënave të ndjeshme të klientit, si informacioni i kartës së kreditit.

Disa tipare të sigurisë së ushtrive të e-commerce përfshijnë:

 • Certifikatë SSL e bashkuar
 • Procesori i pagesave në përputhje me PCI
 • Mbrojtje DDoS
 • Rezervime të rregullta
 • Serverat e zjarrit dhe faqet e zjarrit.

Ambientet e serverit si ai i dedikuar dhe ai i VPS mund të jenë pak a shumë të sigurt në varësi të përdoruesit.

Pa njohuritë e duhura të administratorit të sistemit, ju rrezikoni të krijoni një mjedis shumë më pak të sigurt për pritjen.

Ju keni përfitimin e shtuar për të qenë faqja e vetme duke përdorur burimet aktuale të serverit, por, përsëri, kjo do të varet nga aftësia juaj për të shfrytëzuar sa më shumë këtë mjedis.

A është VPS apo planet e dedikuara më të sigurta?

A duhet të zgjedh VPS ose Serverë të Dedikuar?

Përdorimi i pritjes së përbashkët hap faqen tuaj për një rrezik të mundshëm të sigurisë, sepse një sulm në çdo sit tjetër në të njëjtin server mund të ketë pasoja për faqen tuaj.

Kompanitë pritëse shkojnë në shumë telashe për tu siguruar që kjo të mos ndodhë, por është akoma më e sigurt të përdorësh një VPS (Virtual Private Server) ose një server të Dedikuar sesa të ndash një server me dhjetëra ose qindra faqe të tjera.

Si një shtesë e shtuar, të shkosh me një VPS ose server të dedikuar do të ofrojë shumë më tepër hapësirë ​​në disk, kështu që mund të rritet faqja juaj ashtu siç e shihni të arsyeshme.

Shouldfarë duhet të kërkoj në një host të sigurt?

Mbajtja në mendje e të gjitha informacioneve të mësipërme do t’ju ndihmojë të filloni të gjeni hostin e duhur të sigurt për nevojat tuaja.

Këtu është një listë e veçorive që duhet të mbani në mend kur kërkoni një host të sigurt:

 1. Një i përfshirë Certifikatë SSL, ose opsioni për të blerë një lehtë
 2. Aftësia për të përpunuar siguroni pagesa të kartës së kreditit
 3. Autentifikimi me dy faktorë për të mbrojtur hyrjet në internet dhe server
 4. Mundësia për të përmirësuar në një mjedis pritës më të sigurt të menaxhuar
 5. Përfshirja e Siguria e sitit mjet që skanon për malware dhe dobësi
 6. Email mbrojtje kundër spamit përfshirë
 7. bundled kopje rezervë të automatizuar dhe pikat e rivendosjes së sistemit
 8. Monitorim i rregullt i rrjetit për veprimtari të pazakontë të trafikut në sit
 9. Aftësia për të caktuar lejet e përdoruesit në një nivel faqesh dhe serverash.

3 hostet më të sigurtë

3 hostet më të sigurtë

Shtë e lehtë për një kompani web hosting të pretendojë se ato janë “të sigurta”, sepse kjo fjalë nuk ka një kuptim teknik të përcaktuar qartë.

Kjo mund ta bëjë të vështirë zgjedhjen e një hosti të sigurt.

Tre më poshtë janë disa nga opsionet tona të preferuara për ata që kërkojnë një host më të sigurt, më të sigurt.

Rrjeti i lëngshëm

Me një host të menaxhuar, hosti juaj do të menaxhojë çdo element të mjedisit të serverit tuaj, përfshirë sigurinë tuaj. LiquidWeb ofron disa nga hostet më të sigurt të menaxhuar atje. Me 100% në kohë dhe një ekip zhvillimi të nivelit të lartë pas jush, siguria nuk është diçka për të cilën do të shqetësoheni.

Fotografi i faqes në internet LiquidWeb

Pritja për lëvizje

Nëse jeni në treg për një host të dedikuar, atëherë InMotion është një nga opsionet kryesore që duhet të merrni në konsideratë.

Ekrani i faqes në internet të hostimit të lëvizjeve

Ai krenohet me karakteristika të jashtëzakonshme sigurie, duke përfshirë vërtetimin me dy faktorë, një këshilltar sigurie që ofron rekomandime të sigurisë, azhurnime automatike dhe mbrojtje DDoS, plus integrimin me shumë shtojca të njohura të sigurisë.

Bluehost

Nëse opsionet e mësipërme janë pak të pasura ose të kushtueshme për nevojat tuaja, atëherë mbase gjithçka që ju nevojitet është një host i përbashkët. Bluehost mund t’ju ofrojë një mjedis tepër të sigurt pritës.

Fotografi në faqen e internetit BlueHost

Ky host ju ofron paketa konkurruese të pritjes me karakteristika të sigurisë si azhurnimet automatike, skanimet e rregullta të malware dhe veçoritë e izolimit të llogarisë për të mbrojtur faqet që funksionojnë në të njëjtin server.

Karakteristika të tjera në specialitet

 • në det të hapur
 • biznes
 • Lirë
 • Pritja e shumëfishtë e domenit
 • Mbrojtja e DDoS
 • student
 • Forex
 • Emri i Domainit
 • Media
 • Streaming Audio / Video
 • Hosting Green
 • Faqet e pakufizuara
 • SEO
 • imazh

Pyetjet e bëra më shpesh nga siguria

 • Farë është pritja e sigurt?

  Sigurimi i pritjes është një qasje ndaj mbajtjes në internet me fokus në mbajtjen e një faqe në internet dhe vizitorët e saj të sigurt nga sulmet në internet. Në rastin më themelor, një host i sigurt do të sigurojë siguri për serverat e tij fizikë.

  Përtej kësaj, ajo do të sigurojë siguri kundër sulmeve në internet si DDoS. Ai gjithashtu siguron mbrojtje si çertifikatat SSL që kodojnë informacionin që rrjedh nga faqja e internetit për përdoruesit e saj.

 • Sharedshtë i sigurtë pritja e përbashkët?

  Pritja e përbashkët mund të jetë e sigurt. Të njëjtat gjëra që e bëjnë të sigurt VPS ose një host të dedikuar, zbatohen për hostimin e përbashkët. Sidoqoftë, pritja e përbashkët vjen me kërcënime specifike të sigurisë për shkak të konfigurimit të përbashkët.

  Ekziston gjithashtu mundësia për dështime të sigurisë në faqet e tjera që prekin ju. Nëse dëshironi strehimin më të sigurt, ju jeni më mirë të shkoni me një VPS ose plan të ngjashëm.

 • Cili ofrues hosting është më i miri?

  Hostdo host në internet ofron avantazhe dhe disavantazhe të ndryshme. Kur bëhet fjalë për sigurinë, ka rëndësi se çfarë doni të bëni. Në përgjithësi, ne rekomandojmë SiteGround. Sidoqoftë, WP Engine është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse drejtoni një faqe WordPress. Dhe nëse po kërkoni një pritje miqësore me mjedisin, GreenGeeks është një zgjedhje e shkëlqyeshme.

 • Si mund të instaloj një certifikatë SSL?

  Disa pritës të internetit që ofrojnë certifikata SSL kërkojnë që ju t’i instaloni ato përmes panelit tuaj të kontrollit. Kjo është zakonisht e lehtë për t’u bërë me një ndërfaqe pikë-dhe-klik. Kontaktoni ekipin e ndihmës së klientit të hostit tuaj nëse keni pyetje.

  Nëse dëshironi të përdorni një Certifikatë të Encrypt SSL të Letrave që nuk është e integruar me hostin tuaj, ndiqni udhëzimet e dhëna prej tyre.

 • A është Linux më i sigurt se Windows?

  Në një kohë, kompjuterët Windows ishin më pak të sigurt se makinat Unix si Linux dhe FreeBSD. Kjo nuk është me të vërtetë e vërtetë më, veçanërisht kur bëhet fjalë për sistemet e funksionimit të serverëve Windows. Ende ekzistojnë shumë arsye pse mund të zgjidhni një sistem operativ mbi një tjetër, por duhet të jeni në gjendje të merrni siguri të mirë me njërën prej tyre.

 • A është hosting i GoDaddy i sigurt?

  GoDaddy është një udhëheqës i besueshëm i industrisë së pritjes që përmban sigurinë 24/7 dhe mbrojtjen e DDoS. Meqenëse ato sigurojnë një host me kosto të ulët, shumë karakteristika të sigurisë (si certifikatat SSL) janë duke pritur shtesa.

  Nëse siguria është një çështje e madhe për ju, GoDaddy duhet të jetë në gjendje t’ju ofrojë mjetet që ju nevojiten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map