Pritja më e mirë e SAAS: Kush është më e mira për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Contents

Krahasoni SaaS Hosting

Softueri si një Shërbim (SaaS) është një mënyrë për të siguruar softuer nga distanca përmes aplikacioneve të mbajtura në internet. Shumica e planeve të pritjes nuk kanë fuqinë dhe shkallueshmërinë e nevojshme për këtë.


SaaS zakonisht është pritur në serverë virtualë privatë (VPS) ose në planet e cloud. Këto plane kanë aftësinë për të shpejtuar lartësinë e fuqisë së serverit tuaj. Qoftë i menaxhuar apo i pa menaxhuar, do të dëshironi gjithashtu kontroll të plotë të serverit tuaj.

Ne do të diskutojmë nikoqirët më të mirë për SaaS më vonë, por këtu është një shikim i hosteve tona më të mira të 5 SaaS:

 1. SiteGround
  – Serverë të fuqishëm VPS me mbështetje të madhe
 2. Rrjeti i lëngshëm
 3. Cloudways
 4. DigitalOcean
 5. Hosting Suberb

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për SaaS?

Ne kërkuam qindra nga hostet kryesorë të uebit për të gjetur ata që siguruan plane të shkëlqyera cloud dhe VPS. Pastaj ne i kombinuam ato me databazën tonë të madhe me mijëra komente për klientët për të gjetur top 10 kompanitë pritëse SaaS.

Hosting SaaS

Imazhi i paraqitur nga SaaS

Farë do të mësoni

Deri në fund të kësaj faqe, ju shpresojmë të keni një mirëkuptim dhe kuptim të mirë të SaaS Hosting. Krahas të kuptuarit se si funksionon, do të lexoni gjithashtu në lidhje me përfitimet, dobësitë dhe pengesat e mundshme për të shmangur, ndërsa zgjidhni për planet e SaaS.

Në fund të faqes, do t’ju prezantoj gjithashtu tre ofruesit e pritjes me dorë të cilët janë idealë për SaaS Hosting.

Whatfarë është SaaS Hosting?

Softueri si një Shërbim (SaaS) është një model i zhvillimit dhe përdorimit të softuerit në të cilin klientët qasen në softuer nga distanca – zakonisht përmes një shfletuesi në internet – dhe paguani një tarifë të përsëritur të pajtimit.

Pjesa më e madhe e shërbimit kompjuterik dhe ruajtja e të dhënave bëhet në serverin e largët, dhe përdoruesi nuk ka nevojë zakonisht ngarkoni dhe instaloni programin në kompjuterin e tyre lokal (megjithëse ka përjashtime nga kjo).

Historia e softuerit si një shërbim

mainframe Kompjuteri kryesor përmes Travis Wise / Flickr

Shumë kohë përpara se dikush të përdorte shprehjen “Softuer si Shërbim”, praktika e ndarjes së burimeve kompjuterike në distancë ishte e zakonshme.

Era e Mainframe

Në vitet 1960, para ardhjes së kompjuterit desktop, ndërmarrjet e vogla që kishin nevojë për qasje në fuqinë informatike, do të merrnin me qira kohë në programet kryesore të kompanive dhe universiteteve më të mëdha..

Brenda ndërmarrjeve që zotërojnë linja të mëdha, përdorues individualë do të hynte në kompjuter duke përdorur një terminal ose “klient i hollë” në tryezën ose vendin e punës.

Ngritja e PC

Pasi kompjuterët desktop u bënë të zakonshëm, kjo mënyrë e konsumit të softverit u zvogëlua. Nga vitet ’80 dhe ’90, modeli kryesor i përdorimit të aplikacionit ishte ai Kompjuter personal. Kjo, natyrisht, u përshkallëzua me një normë më të lartë brenda viteve të ardhshme, duke marrë përsipër industrinë e informatikës.

Interneti riinstalon llogaritjen e përbashkët

Me rritjen e internetit në vitet ’90, një model gjysëm hibrid i shpërndarjes së aplikacioneve evoluoi. Softueri që kërkonte përdorues të shumëfishtë në shumë vende mund të përdorte internet për të lidhur disa aplikacione të klientit me një server pa pasur nevojë të ndërtojmë një infrastrukturë të konsiderueshme.

Këto aplikacione të mundësuara nga interneti shpesh vazhduan të kenë aplikacione të fuqishme desktop gjithashtu – pjesërisht jashtë zakonit të zhvilluesit, pjesërisht për të zvogëloni ngarkesën në server, dhe pjesërisht te zvogëloni ngarkesën në rrjet (kjo ishte para ditëve të internetit me shpejtësi të lartë).

Rritja e Saas

Rritja e modelit SaaS

Ndërsa teknologjia dhe kultura e zhvillimit të uebit kanë evoluar në dy dekadat e para të shekullit XX, disa tendenca kanë kontribuar në rritjen e shpejtë në modelin SaaS:

 1. Rritja e shfletuesve të internetit në përputhje me standardet
 2. Paradigma dhe shërbimet në internet AJAX
 3. Rritja e mediave sociale
 4. Luhatshmëria e ekonomisë
 5. Kompanitë duan mjete për përdoruesit e largët

Shfletuesit Web në përputhje me Standardet

Për shkak se shfletuesit modernë të internetit u përmbahen standardeve, zhvilluesit mund të ndërtojnë aplikacione që funksionojnë në të gjitha ato. Ata munden ndërtoni aplikacione në internet që funksionojnë si aplikacione desktopi pa u shqetësuar për pajtueshmërinë.

Ashtë shumë e keqe nga “luftërat e shfletuesve” të viteve ’90, ku krijuesit e shfletuesve ndërtuan veçori që funksiononin vetëm në shfletuesit e tyre. Ditët e “Shikuar më së miri me” kanë mbaruar.

AJAX dhe Shërbime Ueb

Kur aplikacionet AJAX u shfaqën për herë të parë në vitet ’00, ata u zbardhën mendjen përdoruesve të uebit duke punuar në mënyra që vetëm aplikacionet e desktopit kishin në të kaluarën. Por teknologjia bëhet rutinë, dhe Përdoruesit modernë presin uebfaqe të pasura me funksion.

Ngritja e mediave sociale

Mediat sociale Kompjuteri kryesor përmes Travis Wise / Flickr

Rritja e mediave sociale përkrah AJAX gjithashtu kushtëzoi përdoruesit që duan që aplikacionet të lidhen me njëri-tjetrin. Ata duan të integrojnë punën e tyre me profilet e tyre në Twitter, Facebook dhe LinkedIn.

Ulja e investimeve kapitale

Rritja e aplikacioneve në internet u krijua në mes të bustit të dot-com dhe krizës financiare 2007-08. Bizneset u kujdesën për shpenzimet kapitale të mëdha, përfshirë softuerin.

Aplikacionet e bazuara në internet ishin shumë më të lira se sa programet tradicionale të desktopit. këto kursimet e kostos tërhoqën ndërmarrjet dhe bizneset e vogla te aplikacionet në internet.

Përdoruesit në distancë

Nxitja për kursime të kostos në vazhdën e krizës financiare bëri që kompanitë të përfitojnë nga përmirësimet e lidhjes duke lejuar punë më të largëta. Në vend që të fluturonin për në mbledhje, njerëzit e lidhur me internet. këto punëtorëve të rinj të largët kishin nevojë për një mënyrë për të hyrë në burimet e kompanisë kudo që të ishin. Aplikacionet në internet rezultuan të dobishme.

Këto aplikacione ishin aq të suksesshme sa lejuan që disa kompani të drejtoheshin plotësisht nga punëtorë të largët. Këto zakone kanë ngecur edhe pas rikuperimit të ekonomisë.

Saa vazhdon të rritet

Këta faktorë – dhe shumë më tepër – kanë çuar në një rritje të madhe në sektorin SaaS, duke nxitur bumin aktual të fillimit dhe duke ndryshuar rrënjësisht se si biznesi mendon për konsumin e softuerit.

Farë është Cloud Computing?

Saa Shpjeguar nga Microsoft Azure Saa Shpjeguar nga Microsoft Azure

Cloud computing është ofrimi i shërbimeve, përfshirë softuerin dhe ruajtjen, mbi internet. Kompanitë që ofrojnë llogaritjen në cloud janë referuar si ofrues të cloud.

Ata ngarkojnë klientët bazuar në burimet që ata përdorin. Për shembull, kompanitë e mbajtjes së uebit janë ofruesit e cloud. Cloud computing është i përfshirë në pothuajse çdo gjë të bërë në internet.

Thingdo gjë që ka të bëjë me ruajtjen e të dhënave, mbajtjen në internet, transmetimin e videos, analizën e të dhënave dhe krijimin e aplikacionit është llogaritja në cloud. Në fakt, ju përdorni cloud computing kur shikoni video në internet ose dërgoni postë elektronike.

Saa vs PaaS

SaaS është vetëm një nga llojet e shërbimeve të cloud. Një tjetër nga këto quhet PaaS. PaaS qëndron për Platformën si Shërbim. Ky është një model i cloud informatikës ku një palë e tretë siguron mjete harduerike dhe softuerësh.

Ofruesit e PaaS kanë infrastrukturën e tyre të presë programin dhe ta vë në dispozicion të përdoruesve në internet.

Përdorimi i PaaS kërkon që përdoruesit të bëjnë më shumë punë sesa me SaaS. PaaS zakonisht përdoret nga zhvilluesit për të krijuar softuer. Atëherë ata mund të ofrojnë aplikacionet e tyre të ndërtuara si SaaS. Shitësit e softuerëve zakonisht përdorin PaaS për të zhvilluar dhe vendosur aplikacionet e tyre si SaaS.

Cloud Publik vs Computer Cloud Private

Ekzistojnë tre mënyra të ndryshme me të cilat mund të vendosen shërbimet e informatikës cloud. Këto janë re publike, re private dhe hibride. Informacioni publik në cloud përfshin funksionimi dhe pronësia e mjedisit cloud informatikë nga një ofrues i shërbimit cloud të palës së tretë. Për shembull, këto kompani mund të zotërojnë serverë ose hapësirë ​​ruajtjeje të cilën ata e bëjnë të arritshme për klientët e tyre përmes internetit.

PublicPrivateHybrid
Bizneset e shumëfishtaNjë biznesPërzierja e të dyjave
Off-lokaletOn-lokalevetë dy

Kompjuterizimi cloud i cloud është kur këto burime përdoren nga një biznes i vetëm. Një biznes zotëron dhe administron shërbimin e tyre të cloud.

Ata ose mund të kenë databazën e tyre për të siguruar këtë ose të presin cloudin e tyre privat në një ofrues të shërbimit të palëve të treta. Retë hibride janë thjesht një ndërthurje e private dhe publike.

Aplikime tipike SaaS

Një shumë e aplikacioneve SaaS janë për qëllime të përgjithshme si aplikimet e zyrës ose ruajtjen e skedarëve. Microsoft Office është një shembull i shkëlqyeshëm i një aplikacioni për qëllime të përgjithshme.

Aplikacione të produktivitetit

Meqenëse SaaS lejon bizneset e vogla dhe fillestarët të zhvillojnë dhe shesin softuer pa licencimin e programeve kompjuterike dhe serverët brenda shtëpisë, SaaS është një mundësi popullore për ta. Por shumë kompani të mëdha po ofrojnë gjithashtu zgjidhje SaaS. Për shembull, Microsoft Office 365 është një SaaS.

Kjo aplikacion i bazuar në cloud lejon që njerëzit të krijojnë, modifikojnë dhe shkëmbejnë përmbajtje nga çdo pajisje përmes cloud, inë rast të punës dhe përdorimit të hapësirës së ruajtjes direkt në pajisjet e tyre. Një ide e ngjashme vjen nga Google Drive dhe Dropbox, aplikacione që lejojnë njerëzit të përdorin skedarët e ruajtur në re nga çdo pajisje.

Biznes Dropbox
Faqja e Biznesit Dropbox

Ka shumë programe të tjera SaaS që ekzistojnë. SaaS është një opsion i shkëlqyeshëm për shumë lloje të ndryshme softuerësh. Për shembull, SaaS zakonisht përdoret në aplikacionet për marketing, menaxhimi i projektit, kontabilitetit dhe faturimit, e-commerce, dhe Menaxhim i mardhënieve me konsumatorë.

MSA për qëllime specifike

xhoko
xhoko
– një softuer brilant i ekipit

Disa softuer janë zhvilluar për të shërbyer një qëllim specifik, si menaxhimi i vlerësimeve të performancës së punonjësve. Softuer tjetër është krijuar për të lidhur ekipe në një mjedis bashkëpunues si Slack dhe Google Drive.

Planifikimi i burimeve sipërmarrëse

Një nga tregjet më të mëdha për SaaS tani është programi i planifikimit të burimeve të ndërmarrjeve (ERP). ERP është një kombinim i të gjitha proceseve të nevojshme për drejtimin e një biznesi. Këto përfshijnë menaxhimin e inventarit dhe porositjes, menaxhimin e marrëdhënieve me klientët, kontabilitetin dhe burimet njerëzore.

Softueri ERP rregullon këto procese dhe ndihmon organizatat të mbajnë gjurmët e të gjitha këtyre aspekteve.

Avantazhet e përgjithshme të Saas

Përparësitë e SaaS

Në krahasim me modelin “konvencional” të shpërndarjes së softuerëve – sigurimi fizik ose kopjet e shkarkueshme të softverit që përdoruesit të instalojnë në kompjuterët e tyre – Softueri si model Shërbimi ka disa avantazhe.

SaaS për Konsumatorët

Përveç biznesit, ka disa avantazhe për përdoruesit:

 • Kosto më e ulët në front
 • Kostoja minimale për përdorues
 • Bërja më e shpejtë e punonjësve të rinj
 • Kërkesa më pak të komplikuara për IT
 • Integrimi më i lehtë i punëtorëve në distancë
 • Një përvojë më e integruar dhe sociale e aplikimit

Kostoja më e ulët në krye dhe për çdo përdorues

SaaS ofron kosto shumë më të ulta se sa me paketat konvencionale të programeve kompjuterike. Kompanitë nuk duhet të paguajnë për licencat e shtrenjta të faqes. Nëse ata duan të përdorin një aplikacion SaaS, ata thjesht regjistrohen. Nëse nuk u duhen më, thjesht anulojnë.

Për shkak të nivelit të lartë (asnjë kopje të klientit për të instaluar), ofruesit e SaaS mund të ofrojnë kostot më të ulëta për vend krahasuar me aplikimet standarde të ndërmarrjes. Kjo e bën atë më të lirë për përdorues sesa aplikacionet konvencionale.

Stërvitja më e shpejtë

Kur një punonjës i ri bashkohet me një organizatë duke përdorur një aplikacion SaaS, është e lehtë t’i vendosni ato. E tëra ato që duhet të bëjnë është të shtojnë një llogari për përdoruesin në aplikacion, dhe ata janë mirë të shkojnë.

Kërkesat më të thjeshta të TI dhe integrimi në distancë

Meqenëse nuk ka asgjë për të instaluar në fundin e klientit dhe gjithçka funksionon në një server qendror, ka më pak për një departament të IT të menaxhojë në krahasim me programin standard të ndërmarrjes.

Një aplikacion SaaS jeton në server. Kjo do të thotë që të gjithë mund të qasen në të kudo që të ndodhë të jetë. Aplikacionet SaaS u bëjnë thirrje kompanive që punësojnë shumë punëtorë në distancë që përdorin makinat e tyre. Për këtë arsye, komunikimet softveri si Slack është shumë i popullarizuar me këto kompani.

Integrimi më i lehtë i mediave sociale

Meqenëse një aplikacion i SaaS menaxhohet në mënyrë qendrore, është e lehtë të përfshihen media sociale. Përdoruesit mund të dëshirojnë të përdorin një llogari ekzistuese të mediave sociale për t’u regjistruar. Shumë aplikacione SaaS mund ta bëjnë këtë.

Saas për bizneset

SaaS ka shumë apel për bizneset. Avantazhi kryesor është struktura e thjeshtuar e kostos. E tëra ato që duhet të bëjnë është të plotësojnë disa detaje në një formë në internet dhe ato menjëherë kanë akses në aplikacione të fuqishme biznesi.

Modeli SaaS është më e lirë se sa të paguani për infrastrukturën e TI në vend. Bizneset e vogla i pëlqejnë këto aplikacione sepse nuk duhet të investojnë në serverat e tyre.

Thjeshtësi SaaS

Aplikimet SaaS ‘ pika kryesore e shitjes është thjeshtësia. Meqenëse nuk kërkojnë softuer të klientit, është e lehtë të futesh punonjës të rinj. E gjitha që një kompani duhet të bëjë është të krijojë një llogari të re të përdoruesit.

Për shkak se aplikacionet SaaS janë të vendosura në një server qendror, SaaS ka shumë apel për kompanitë që bëjnë shumë punë me punonjës të largët. Ne e dimë nga përvoja. WIHT, me shkrimtarët dhe redaktorët e saj të shpërndarë në të gjithë globin, bën përdorimin e rëndë të mjeteve SaaS për të mbajtur gjurmët e asaj që duhet të bëhet.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjen e SaaS?
SiteGround – vlerësuar me # 1 nga lexuesit tanë – ofron serverë të shpejtë, rezervë falas ditor dhe mbështetje teknike të shkëlqyeshme. Kurseni deri 67% në këto plane popullore duke përdorur këtë lidhje ekskluzive zbritje
.

Avantazhet për zhvilluesit

Seksioni SaaS në faqen e internetit të Oracle Seksioni i Saas në Uebfaqen e Oracle

Avantazhet për zhvilluesit dhe zhvillimin ndërmarrjet përfshijnë:

 • Rrjedha e parashikueshme e të ardhurave
 • Pajtueshmëria dhe varësia
 • Pengesë e ulët e shitjes
 • Nuk ka versione të shumta
 • Përditësimet me një pikë, cikli i lëshimit
 • Asnjë azhurnim dhe një server
 • Kosto e ulët marxhinale për klient
 • Abonimet e Saas janë shumë të shkallëzueshme

Përputhshmëria dhe varësia

Për shkak se zhvilluesit mund të synojnë standardet e uebit, ata nuk duhet të shqetësohen për pajtueshmërinë e sistemit operativ të klientit.

Për shkak të jetës së softuerit në një vend, është më lehtë për të menaxhuar varësitë. Të gjithë përbërësit e një aplikacioni menaxhohen nga ofruesi.

Nuk ka nevojë për instalim – Pengesë e ulët e shitjes

Nuk ka softuer klienti për të instaluar. Aplikacioni përdoret në shfletuesin në internet. Disa aplikacione bëjnë versionet e desktopit në dispozicion gjithsesi. Të mos kesh të bësh me instalimin është një kohë e caktuar dhe kursim i stresit.

Për shkak se nuk ka asgjë për të instaluar, klientët janë më të gatshëm të provoni aplikacionet SaaS. Shumë zhvillues ofrojnë një provë në mënyrë që klientët e mundshëm të shohin se sa mirë funksionon një aplikim para se të angazhohen për të.

Të ardhurat SaaS

Një avantazh i madh i SaaS është se shitësit kanë një rrjedhë të parashikueshme të të ardhurave. Konsumatorët blejnë një kontratë mujore ose vjetore dhe nëse duan të vazhdojnë të përdorin programin, duhet të paguajnë për të. ata nuk mund të mbahet në një version më të vjetër si me Microsoft Office.

Kjo është një arsye që Microsoft lëvizi modelin e vet të biznesit Office në cloud me Office 365.

Ndihma për Klientë të Shumëfishtë

Shitësit duhet vetëm të shtyjnë programin e tyre në një server të vetëm. Nuk ka rëndësi se çfarë sistemi operativ funksionon klienti. Ofruesit e SaaS mund të mbështesin Windows, Mac, Linux dhe pajisjet mobile thjesht duke shkruar aplikacione në internet që përputhen me standardet.

Pa përmirësime dhe një server

Me vetëm një aplikacion në server, nuk ka përmirësime të klientit. Thjesht shtypni versionin e fundit mbi serverin e prodhimit, dhe përdoruesit tuaj e kanë atë kur hyjnë.

Ka vetëm një server për të vendosur, i cili e bën të thjeshtë menaxhimin e dislokimeve. Nëse aplikacioni juaj është i popullarizuar, mund t’ju duhet shumë serverë të balancuar nga ngarkesa dhe një CDN për të trajtuar trafikun. Aplikacionet më të vogla mund të bëjnë me dislokime më të thjeshta.

Kosto e ulët marxhinale

Me një server qendror dhe pa azhurnime të klientit, kostoja marxhinale për përdorues është minimale.

kosto e ulët marxhinale e secilit klient dhe lehtësia relative e lëvizjes midis një lloji të planit dhe një tjetri. Kjo e bën të zbatueshëm një model biznesi “freemium”. Ndihmon për nxitjen e rritjes, pasi ajo zvogëlon rrezikun për blerje.

Probleme me SaaS

Problemet dhe disavantazhet e softuerit

Sado e madhe që është SaaS, nuk është pa të metat e saj.

 • Shqetësimet e sigurisë
 • Shqetësimet mbi privatësinë
 • Asnjë kopje fizike
 • Domosdoshmëria e menaxhimit të serverit.
 • Ndërprerjet mund të ndodhin
 • Shqetësimet e performancës

Meqenëse të dhënat e klientit të të dhënave transmetohen rregullisht në internet, dhe ruhen nga ekipi i zhvillimit, siguria është jashtëzakonisht e rëndësishme.

Intimiteti dhe siguria e SaaS

Disa njerëz kanë çështje themelore me menaxhimin e të dhënave të palëve të treta dhe llogaritjen së bashku – qoftë për shkak të kësaj kërkesa specifike ligjore (e zakonshme në punën për qeverinë federale amerikane) ose për shkak të arsyeve filozofike.

Asnjë kopje fizike

Meqenëse e gjithë aplikacioni është në server, nuk ka asnjë kopje fizike të një programi që duhet të instalohet. Për disa njerëz, kjo është një veçori. Në situata të tjera, kjo mund të jetë një disavantazh. Mos ju zotëroni një kopje fizike të softverit ju bën duke u mbështetur në qëndrueshmërinë e vazhdueshme të kompanisë dhe mbështetjen e tyre të vazhdueshme të produktit.

Disa aplikacione të njohura SaaS ofrojnë klientë në desktop për ata që i dëshirojnë.

Menaxhimi i serverit

Një shqetësim tjetër i madh është nevoja për të menaxhuar serverat. Aplikimet në desktop mund të funksionojnë akoma, por aplikacionet në internet nuk mund të përdoren nëse ka një ndërprerje të serverit. Ndërprerjet mund të ndodhin akoma kur një kompani bën një përpjekje më të mirë për t’i shmangur ato.

Shqetësimet e Performancës

Qasja në softuer në internet nga një databazë i largët sjell shqetësime për performancën kur krahasohet me softuerin në një makinë lokale. Nëse ka një pengesë në server ose lidhje interneti midis një përdoruesi dhe aplikacionit, ajo mund të shkaktojë kohë të ngadalta të reagimit.

Serverat tuaj mund të kenë ndërprerje ndonjëherë. Nëse serveri juaj bie poshtë, klientët tuaj nuk mund të hyjnë në aplikacionin tuaj.

Pritja për Aplikimet SaaS

Për zhvilluesit e aplikacioneve SaaS, menaxhimin e pritjes dhe serverit kërkohet që të mbajë afërsisht 100% kohë të zgjuar është një pjesë kritike e biznesit dhe planifikimit të IT.

Menaxhuar SaaS Hosting

Shumë – ndoshta shumica – zhvillues të Softuerit si aplikacione Shërbimi mos drejtoni direkt dhe menaxhoni serverat e tyre. Kjo është veçanërisht e vërtetë për bizneset fillestare të Saas, për të cilët investimi kapital thjesht nuk ka kuptim.

Përkundrazi, ata kanë tendencën të mbështeten në skemat e ndryshueshme, të bazuara në cloud, arritën të presin plane, duke u bërë vetë konsumatorë të “Infrastrukturës si Shërbim”.

Kjo u lejon atyre që të përqëndrohen në biznesin e tyre thelbësor ndërsa lënë në menaxhimin e pritjes dhe serverit ekspertë të përkushtuar për ofrimin e një shërbimi të shkëlqyeshëm.

VPS është mbret

Kjo eshte pse Planet e Virtual Private Server (VPS) janë zgjidhja e preferuar për zgjidhjet e pritjes së SaaS. Planet VPS ju japin shumë më tepër burime sesa ju ndahen në planet e përbashkëta të pritjes.

Edhe pse shumë programe të përbashkëta të përbashkëta përfshijnë një bandë të pakufizuar dhe hapësirë ​​në disk, kompani prapë do të kufizojë përdorimin tuaj të këtyre burimeve në atë të faqeve të vogla të internetit.

Kjo për shkak se i ndani burimet me llogari të tjera në të njëjtin server dhe prandaj merrni burimet e tyre nëse keni përdorur shumë. Kjo i bën planet e përbashkëta të papërshtatshme ose aplikacione SaaS.

Menaxhimi i serverëve VPS

VPS, ndryshe nga serverat e dedikuar, zakonisht menaxhohen plotësisht. Kjo do të thotë që ju mund të keni shumë nga përfitimet e një serveri të dedikuar pa pasur nevojë të shqetësoheni për menaxhimin e serverit.

Por me planet VPS ju prapë zakonisht keni akses rrënjësor në serverin tuaj. Kjo do të thotë që ju mund të merrni kontrollin e serverit dhe burimeve nëse dëshironi.

VPS shpesh janë shumë të shkallëzueshme. Kjo do të thotë shpejt mund të shtoni më shumë burime në llogarinë tuaj të pritjes kur përjetoni më shumë trafik, ose aplikacioni juaj po zgjerohet.

Tofarë duhet të kërkoni në një host SaaS

Bisedë live përmes Bluehost Bisedë live përmes Bluehost
.

Rezervimi i menaxhuar në re mund të gjendet nga pothuajse çdo ofrues i web hosting-it.

Një nga gjërat më të rëndësishme që dëshironi të shikoni janë SLA-të e larta, ose marrëveshjet e nivelit të shërbimit.

Këto do t’ju bëjnë të ditur se çfarë lloji të kohës mund t’ju garantojnë në planet e tyre VPS.

Saa Uptime

Që nga aplikimet SaaS jetojnë në internet, çdo minutë e joproduktive mund të ketë kosto të mëdha për biznesin tuaj. Mund të gjesh disa kompani pritëse që ofrojnë 100% kohëzgjatje. madje kohëzgjatja prej 99.98% janë goxha të mirë.

Ndihma për klientët

Do të dëshironi të gjeni një kompani që ka një ekip të fortë për mbështetjen e klientëve. Nëse ndonjë gjë nuk shkon me mjedisin tuaj të pritjes, ju duhet që problemi të rregullohet sa më shpejt që të jetë e mundur.

Një minimum i zhveshur është përgjigje e shpejtë për të mbështetur biletat e dërguara nga paneli juaj i kontrollit. Edhe më mirë është Mbështetje telefonike 24/7 ose një anëtar i përkushtuar përkrahës i caktuar për ju.

Gjithashtu, sigurohuni që ofruesi juaj i pritjes ju lejon të bëni back-up të rregullt dhe që lehtë të rikuperoheni nga këto rezervë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Pro dhe kundër të SaaS

Pro dhe kundër të SAAS

Para se të hidhemi te tre fituesit tanë për sa i përket ofruesve të pritjes më të mirë, këtu është përmbledhja e fundit e mirat dhe të mirat e SaaS Hosting.

rekuizitë

 • Rrjedha e të ardhurave në vazhdim
 • Kostoja minimale për përdorues
 • Kërkesa të thjeshta për IT
 • Nuk ka nevojë të azhurnohet
 • Lehtë për tu konfiguruar
 • Lehtë për të mbështetur përdoruesit e largët

Cons

 • Rreziqet e mundshme të sigurisë
 • Të dhënat e trajtimit të palëve të treta
 • Asnjë kopje fizike e softverit
 • Ndërprerja nënkupton mos hyrjen në aplikim

Mikpritësit më të mirë të SaaS

Mikpritësit kryesorë të SAAS

Këtu janë disa nga ofruesit më të mirë të pritjes për ata që duan të presin aplikacione SaaS. Ata janë të gjithë në mënyrë të njohur markave të besuara, kështu që ju jeni në duar të mira.

SiteGround

SiteGround Saa Krahaso Hapësira në sit për SaaS

Zgjedhja jonë kryesore për pritjen në re të SaaS është SiteGround. Serverët e tyre cloud VPS bazohen në arkitekturën super të shpejtë të SSD
që është plotësisht i konfiguruar dhe menaxhuar për ju.

Ata gjithashtu kryejnë kopje rezervë automatike ditore të llogarisë tuaj për të provuar fatkeqësitë e aplikacioneve tuaja.

Ju mund të bëni zgjedhjen tuaj nga pesë qendrat e të dhënave, duke shtuar një CDN në llogarinë tuaj për rritjen e shpejtësisë së ngarkimit.

Ekipi i tyre mbështetës është një arsye tjetër e mirë për të marrë në konsideratë SiteGround. Nuk ka kohë pritjeje në telefon dhe chat live, dhe përgjigje për të mbështetni biletat në më pak se 10 minuta.

Hostgator

Krahasoni HostGator SaaS Hostgator
pritje për Saas

Për planet më të lira se VPS sesa SiteGround, kontrolloni Hostgator. Ato ofrojnë qasje të plotë në rrënjë dhe shkallëzim të menjëhershëm të burimeve me një klik.

Planet e tyre përfshijnë gjithashtu një instalues ​​të fuqishëm skripti i cili ju lejon të instaloni skriptet ose aplikacionet e personalizuara.

Megjithëse, ato sigurojnë vetëm kopjime javore, jo çdo ditë siç bën SiteGround.

Megjithëse, HostGator nuk ju jep besueshmëri e përparuar e rrjetit me fuqi të tepërta dhe disa ofrues të brezit.

Rrjeti i lëngshëm

Krahasoni LiquidWeb SaaS Udhëtimi me internet i lëngshëm për SaaS

Për 100% garanci në kohën e duhur, duhet t’i japim Liquid Web një vend në listën e fituesit tonë.

Do të paguani pak më shumë për planet e tyre të performancës së lartë VPS
.

Por për këtë, ju merrni një sasi të madhe të hapësirës në disk dhe gjerësinë e bandës, si dhe sigurinë e zero joproduktive.

Serverat menaxhohen plotësisht dhe përfshijnë Mbrojtja e sulmit DDoS, siguri të përparuar dhe një firewall i integruar.

Ju merrni si akses të plotë rrënjë, ashtu edhe kontroll cPanel.

Karakteristika të tjera në Teknologji

 • Qasja CGI
 • Podcast
 • ownCloud
 • PaaS
 • cungues
 • OpenStack
 • Ajax
 • mblidhem
 • ImageMagick
 • ffmpeg
 • LAMP
 • Memcached

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një host serioz SaaS?
Pritja me performancë të lartë e Ujit të Lëngshëm siguron shkallëzim të menjëhershëm dhe 100% në kohën e duhur. Ata janë të njohur për mbështetjen e tyre të shkëlqyeshme teknike. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të kursyer deri në 50% në planet e tyre VPS.

SAAS Pyetjet e bëra më shpesh

 • Isfarë është një ofrues i palës së tretë SaaS?

  SaaS qëndron për Softuer si një Server. Shtë një model biznesi në të cilin ju paguani për softuer, siç është një aplikim për Blogging, dhe ofruesi i këtij programi mban programin për ju.

  Në disa raste, softveri mund të ofrohet falas, me mundësi të mundshme gjithashtu.

  Një nga ofruesit më të njohur SaaS sot është WordPress. Ju mund të strehoni blogun tuaj, apo edhe një faqe në internet, në faqen e WordPress falas. Për një kosto të shtuar, madje mund të përdorni domainin tuaj.

 • Limitfarë kufizimesh ka përdorimi i një SaaS në vend të veçorive të vetë-mbajtjes?

  Në shumicën e rasteve, ofruesit e SaaS ofrojnë më pak mundësi përshtatjeje dhe veçori shtesë, sesa alternativa të vetë-pritura.

  Për më tepër, nëse jeni duke përdorur planin tuaj të strehimit për faqen tuaj të internetit dhe një SaaS për blogun tuaj ose veçori të tjera, vizitorët do t’ju kërkohet të largohen nga ju faqja për të hyrë në atë funksion.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map