Pritja më e mirë e PostGIS: Kush është më i miri për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni Hosting PostGIS

PostGIS ju lejon të shtoni informacione gjeografike në një bazë të dhënash PostgreSQL për hartografimin. Ky artikull do të shpjegojë elementët që do t’ju duhet për të ekzekutuar PostGIS dhe të rekomandojë ofruesit më të mirë të pritjes që e mbështesin atë.


PostGIS ka mjaft kërkesa për instalim, duke përfshirë PostgreSQL 9.0 ose më të lartë, përpiluesin GNU C, versionin JSON-C 0.9 ose më të lartë, GDAL 1.9 ose më të lartë, dhe më shumë. Për më tepër, një mjedis privat, siç është një VPS ose server i dedikuar, është i nevojshëm për një instalim PostGIS.

Ju mund të shihni më shumë detaje në lidhje me secilin host më vonë në këtë artikull, por nëse doni një pamje paraprake, këtu janë hostet më të mirë për pritjen e PostGIS:

 1. A2 Hosting
  – Transferim falas në sit, shumë miqësor ndaj zhvilluesve
 2. LiquidWeb
 3. Interserver

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për PostGIS?

Ne kemi ndjekur me 1.500+ plane pritëse dhe kemi zgjedhur ato që ofrojnë PostgreSQL dhe PostGIS. Ne pastaj kemi përzgjedhur listat e ushtrive që kanë një përpilues C, versionet e fundit të JSON-C, dhe specifikimet e tjera teknike të nevojshme për të ekzekutuar PostGIS.

Më në fund, ne shoshitëm përmes databazës sonë të madhe të rishikimeve të pavarura të klientëve për të identifikuar hostet kryesorë.

Farë do të mësoni

Para se të hidheni përpara dhe të mësoni rreth PostGIS, është ndoshta një ide e mirë të njiheni me PostgreSQL. Disa përdorues të PostGIS në fakt mbështeten në mbështetjen e objektit gjeografik, i cili ofrohet nga PostGIS si një zgjatje.

Në këtë faqe, ju do të mësoni rreth çfarë bën softveri, si e bën atë dhe si mund të përdoret mirë. Për më tepër, unë do t’ju mësoj se si të zgjidhni opsionin më të mirë në formën e një plani pritës nga ofruesit e rekomanduar.

Farë është PostGIS Hosting?

Përdoruesit e PostgreSQL të cilëve u duhet një zgjerues i bazës së të dhënave gjeohapësinore duhet të marrë në konsideratë PostGIS me burim të hapur. Pas standardeve ISO nga Konsorciumi i Hapur Gjeohapësinor (OGC), PostGIS lejon të ruhen të dhënat gjeografike në një format që është i lexueshëm në shumë platforma.

Faqja kryesore e PostGIS

Një faqe shumë minimale PostGIS

Liçensuar nën licencën e publikut të përgjithshëm GNU (GPL) version 2, PostGIS falas dhe me burim të hapur jep mundësi gjeografike. PostGIS ndjek Karakteristikat e thjeshta të Konsorciumit të Hapur Gjeohapësinor për Specifikimin e SQL.

Aplikacioni fuqizon PostgreSQL për të ekzekutuar pyetjet e vendndodhjes. Ajo i jep bazës së të dhënave PostgreSQL më shumë lloje, funksione, operatorë dhe përmirësime të indeksit. Këto karakteristika kombinohen me krijoni një sistem të administrimit hapësinor të të dhënave.

Suite OpenGeo

Për projektet e interesuara për krijimin e shpejtë të një aplikacioni, OpenGeo Suite ekziston si një pako mjetesh gjeohapësinore, në dispozicion për vendosje të shpejtë.

GeoServer

GeoServer është e denjë për vëmendje me siguri.

Një paketë e plotë gjeohapësinore

OpenGEO përdor PostGIS në lidhje me:

 • GeoServer
 • GeoWebCache
 • QGIS
 • OpenLayers 2 dhe 3
 • SDK pa kufi
 • GeoExplorer

Le të hedhim një vështrim cilat janë dhe si mund të zbatohen.

GeoServer, GeoWebCache dhe QGIS

GeoServer është një server me karakteristika për drejtimin e operacioneve logjike dhe trajtimin e të dhënave. GeoWebCache ndihmon në shpërndarja e të dhënave me caching të hartave të faqeve të klientit. QGIS është një aplikacion i desktopit me burim të hapur. Kjo ju lejon shikoni dhe manipuloni informacionin gjeohapësinor.

OpenLayers dhe OpenGeo

OpenLayers 2 dhe 3 janë kornizat e JavaScript për nevojat e hartave me bazë shfletuesit. Kufiri SDK është një çantë e plotë për zhvillimin e shërbimeve që bashkohet me OpenGEO me biblioteka dhe shabllone për prototipimin e shpejtë. GeoExplorer është një përbërja plotësisht e hartës dhe mjeti botues për shfletuesin

Suite OpenGEO është vetëm një mënyrë për të përfituar nga funksionaliteti i PostGIS. Sshtë një pirg i kuruar mirë për publikim dhe testim të shpejtë. Përshtatje më e thellë sugjerohet për ka nevojë për ndërmarrje të shkallëzuara ose një përvojë të rëndë për përdoruesin celular.

Aftësitë PostGIS

Aftësitë PostGIS

PostGIS lejon një moria e aftësive për përdorimin e të dhënave të Sistemit të Informacionit Gjeografik, përfshirë 8 në vijim:

 • Funksionet e përpunimit dhe analitikës për të dhënat e vektorit dhe rasterit
 • Algjebra e hartës së rasterit & pyetjet gjeografike
 • I paketuar linja komanduese për importimin e skedarëve
 • Renditja e të dhënave në raster në një larmia e formateve
 • Mbështetje telemetrike e objektit 3D
 • Mbështetje e topologjisë në rrjet
 • Paketues Tiger i Paketuar (Gjeokoduesi i Regjistrimit të Regjistrimit të Sh.B.A)
 • Gjeokoduesi dhe gjeokodenti i kundërt

Mjetet PostGIS

PostGIS mbështet shumë lloje të zakonshëm të skedarëve: GeoTiff, NetCDF, PNG, JPG, GeoJSON, GeoHash, KML, dhe më shumë përmes shtesave.

Shumë mjete desktop që punojnë me PostGIS janë në dispozicion nga palët e treta. Mbështetja është në dispozicion për mjete të licencuara profesionale të zhvilluara nga ESRI, siç është ArcGIS, dhe ndonjë nga mjetet e tyre që përdorin serverin ArcSDE ose API-të e tyre në internet. Katër opsione të njohura me burim të hapur janë QGIS, OpenJump, uDig dhe gvSig.

Servers harta

Ata punojnë mirë me Linux, macOS dhe Windows. Disa burim të hapur serverat e hartës janë gjithashtu të disponueshëm. Disa nga opsionet më të përdorura janë MapServer, GeoServer, Degree, QGIS Server dhe MapGuide Open Source.

Aftësitë PostGIS

Rastet e përdorimit të PostGIS

Qëllimi i PostGIS mund të shkojë nga zgjidhjet e ruajtjes për sondazhet profesionistë, deri tek aplikacionet e gatshme për harta që duhet të transmetojnë të dhënat gjatë fluturimit. Aplikacionet desktop, ueb dhe celular janë të gjitha të mbështetura dhe ndërvepruese.

Integrimi me burime të tjera të të dhënave

OpenStreetMap

Fotografi e ekranit OpenStreetMap përmes WhoIsHostingKjo

Disa mjete të palëve të treta si GeoDjango madje kanë grumbulluar pajtueshmëri me burime të njohura të të dhënave si Google Maps ose Open Street Maps. Ajo që tërheq shumicën e organizatave për të mbështetur PostGIS është se sa funksionale dhe e performancës është optimizuar për të ruajtja dhe marrja e shpejtë e gjeo-të dhënave.

Përdorime komerciale dhe qeveritare

Kjo e bën atë mjet ideal për një larmi qëllimesh komerciale. Gjigandët e aplikacionit celular FourSquare & Të dy Instagram përdorin PostGIS për nevojat e tyre gjeohapësinore. Mundësia për shading PostgreSQL është gjithashtu në përputhje me PostGIS, kështu që e bën shkallëzimin e projektit shumë të lehtë.

Përtej aplikacioneve tregtare, organizatat komunale dhe qeveritare kanë përdorur PostGIS me sukses. Administrata Kombëtare Oqeanografike dhe Atmosferike e Sh.B.A-së (NOAA) përdor PostGIS me GeoServer. Portland Transit dhe një sërë aplikacionesh të tjera transporti e përdorin PostGIS me OpenGeo.

Historia PostGIS

Historia PostGIS

Në vitin 2000, PostgreSQL u ndërtua në një kapacitet akademik me mbështetje për format gjeometrike, por nuk kishte mbështetje për projektet gjithëpërfshirëse të hartës..

Fillimet dhe rritja e burimit të hapur

Si përgjigje, PostGIS u krijua në 2001 nën licencën e përgjithshme publike të GNU nga Refractions Research ndërsa bënte punë sisteme për qeverinë britanike kolumbiane. Versioni i parë gjoja i qëndrueshëm u pasua në 2005, megjithëse gjashtë versione të mëparshme ishin tashmë të përdorshme.

Në vitin 2006, PostGIS zyrtarisht po implementohej në ndihmë të veçorive për SQL.

Të bëhet më e shpejtë dhe më e aftë

Lëshimet e hershme të mjetit ngadalë shtuan ruajtjen e gjeometrisë unike gjeografike, ndërsa optimizuan për shpejtësinë e pyetjes. Kjo më vonë u zgjerua për tu integruar me OpenGIS, dhe më vonë zgjerim për pajtueshmërinë e gjerë në dispozicion sot.

Për shkak të natyrës së burimit të hapur të programit, kontributi i rregullt nuk është gjithashtu i rrallë.

Instalim specifik

Shkarkim PostGIS

Postimi i ekranit të faqes së shkarkimit PostGIS përmes WhoIsHostingKjo

Ti mund shkarkoni një nga paketat e instaluesit binar në dispozicion për Windows, Mac OS X, si dhe Linux. Shtë në dispozicion në menaxherët e paketave për të gjitha shpërndarjet kryesore Linux: Red Hat, CentOS, Ubuntu, Debian, dhe OpenSUSE / SUSE. Ju duhet ta instaloni atë dhe ta aktivizoni atë në bazën e të dhënave tuaja.

Ju gjithashtu mund të përpiloni instalimin tuaj nga burimi nëse keni aftësi teknike dhe dëshirë për ta bërë atë.

Mos e Vendosni PostGIS, Lejoni që Pritësi juaj i Uebit ta bëjë atë për ju

Si gjithmonë, kontaktoni ofruesin tuaj të pritjes për të siguruar pajtueshmëri përpara se të instaloni ndonjë gjë në serverin tuaj të internetit. Nëse nuk dëshiron menaxhoni instalimin vetë, konsideroni një nga shumë planet e disponueshme të mbajtjes në internet, të cilat vijnë me versionin e fundit të PostgreSQL dhe PostGIS të instaluar për ju.

Zgjedhja e Hosting Perfect PostGIS

Si një paketë softuerike e hapur e konsorciumit gjeohapësinor, PostGIS punon për të zgjeruar PostgreSQL, për t’u kombinuar me softuer të tjerë të zhvillimit dhe për të përmirësuar mënyrën se si zhvilluesit përdorin të dhënat hapësinore në një bazë të dhënash.

Kjo do të thotë që hostimi i PostGIS duhet të jetë miqësore ndaj zhvilluesve, kanë mbështetje cilësore ndaj klientit dhe ofrojnë serverë të performancës. Ju nuk keni nevojë domosdoshmërisht për një host që drejtohet direkt me PostGIS, por më tepër ai që dihet të ndihmojë zhvilluesit me mbështetje për gjëra të tilla si PostgreSQL, Perl dhe MySQL.

Mirësia e zhvilluesit

Një pjesë e madhe e miqësisë ndaj zhvilluesve mbështetet në ndërfaqja dhe përvoja e siguruar nga hosti. Softueri i zhvillimit varion nga opsionet si Apache 2.2 në Perl 5.10 dhe Python në MySQL. Të gjitha këto përdoren nga zhvilluesit, por jo të gjithë hostët ofrojnë mbështetjen e duhur.

Pritëse që Vendosin Mjedisin Tuaj të Zhvillimit

Shtë e rëndësishme të gjesh një host që jo vetëm mbështet softuerin e duhur të zhvillimit, por ngarkon llogarinë tuaj me ta gjithashtu. Një host që krijon llogarinë tuaj fillestare të pritjes me çfarëdo programi të zhvillimit që ju nevojitet, si PHP, MySQL dhe Node.js, është thelbësore.

Përshkrimi i emrit të softuerit
PHPGjuha e shkruar, me burim të hapur, me qëllim të përgjithshëm
pitonGjuha e programimit të nivelit të lartë të orientuar drejt objekteve
PerlGjuha e shkrimit me burim të hapur
Node.jsBiblioteka e drejtimit JavaScript

Pritës që ofrojnë një larmi të gjerë mjetesh zhvillimi për të përfituar nga dobia jonë. Disa mjete për të kërkuar përfshijnë Perl, Python, PHP, Java, MySQL dhe Curl. Vendosja e programeve të tilla duhet të jetë lehtë me një host që i jep përparësi zhvilluesve.

Siguria PostGIS

Siguria PostGIS

Të gjitha programet e bazës së të dhënave kërkojnë siguri të lartë, për shkak të shumë në diskutim. Disa herë, të dhënat në fjalë janë shumë konfidenciale, që do të thotë se çdo shkelje e sigurisë mund të ketë implikime serioze.

Disa ofrues të pritjes përqendrohen më pak në siguri se të tjerët. Duke thënë këtë, unë gjithmonë i jap përparësi një niveli të duhur të sigurisë kur zgjedh një host ose plan pritës.

Siguria e hostit

Pritësi shpesh siguron mundësi për rritje të sigurisë siç janë kopjet rezervë, mbrojtja brutale e forcave dhe muret e zjarrit. Disa hoste ofrojnë masa sigurie si një mjet që bllokon hacks para se ato të ndodhin në një sit, së bashku me një firewall të dyfishtë, dhe mbrojtje brutale të forcës.

Përditësimet pa rindërtuar

Përfshirja e KernelCare, një azhurnim i rindërtuar i kernelit. Me KernelCare, bazën e të dhënave, faqen tuaj të internetit ose programin nuk shoh ndonjë kohë joproduktive gjatë azhurnimit të përmendur. Kjo është e dobishme si nga besueshmëria, ashtu edhe nga pikëpamja e besimit të klientit.

Besueshmëria dhe Shpejtësia e Serverit

Një bazë e të dhënave PostGIS drejton analizën hapësinore dhe pyetjet. Shumë prej të cilave kërkojnë fuqi të konsiderueshme të serverit. Për shkak të kësaj, ka kuptim të gjesh një kompani pritëse PostGIS që lejon shumë lloje të planeve të pritjes.

Të përbashkëta vs VPS vs Cloud

Në këtë mënyrë, një program ose uebfaqe me PostGIS mund të shkallëzojë nga pritja e përbashkët në cloud, të dedikuar, ose host VPS. Pritja në renë është një bast i sigurt, këtu. Për shembull, ju mund të vendosni bazën e të dhënave tuaj PostGIS dhe faqen e internetit në një re publike ose konsideroni diçka si një re private ose nyje të dedikuara. Pritja hibride është gjithashtu një konsideratë.

Zhvilluesit duhet të mendojnë gjithashtu për pritjen e dedikuar të serverëve për mjedisin më të përparuar të pritjes, apo edhe për një llogari të menaxhuar të hostimit, në mënyrë që të mund të kaloni pjesën më të madhe të detyrave të pritjes tek ekspertët e vërtetë.

Ndihma për Klientët PostGIS Hosting

Mbështetja e klientit lidhet me mirëdashësinë e zhvilluesve, por është e rëndësishme të analizoni se çfarë ka çdo kompani pritëse PostGIS për sa i përket mbështetjes së drejtpërdrejtë. Për shembull, Mbështetje 24/7 përmes telefonit, së bashku me bisedën e gjallë, a bazë e fortë e njohurive, dhe një sistem biletash janë gjëra që duhen kërkuar.

Pro dhe kundër të PostGIS

Pro dhe kundër të PostGIS

Si përmbledhje përfundimtare përpara se të hidhemi në rekomandimet e mia të hostit, le të përmbledhim ngritjet dhe ngritjet e PostGIS. Merrni parasysh më poshtë kur dëshironi të punoni me shtrirjen popullore.

rekuizitë

 • Ajo siguron një mundësi të menaxhueshme për ruajtjen e të dhënave në softuerin GIS.
 • Lejon për përdorimin e thjeshtë të analiza hapësinore dhe pyetjet.
 • Duke përdorur softuer dhe programe të palëve të treta, një përdorues mund hyrja në të dhëna më lehtë me ndihmën e PostGIS.
 • Ajo përdor të njëjtën qasje si SQL për të kryer pyetje. Prandaj, ata që njihen me SQL nuk duhet të kenë asnjë problem.

Cons

 • Metodat NoSQL janë treguar që të marrin të dhënat më shpejt, veçanërisht kur bëhet fjalë për pyetje komplekse.
 • PostGIS jo gjithmonë shkallëzon siç duhet kur punon me probleme më të mëdha të të dhënave hapësinore.
 • Plug-in shpesh kërkohet në mënyrë që të merren me disa nga mangësitë e PostGIS.

Pritësit kryesorë të PostGIS

3 Ofruesit kryesorë të Hosting PostGIS

Tani ne kemi mbuluar informatat themelore dhe të jashtme të PostGIS si një softuer dhe një shtesë, le t’i hedhim një sy ofruesve më të mirë të pritjes që e mbështesin atë.

A2 Hosting

A2 Pritja për PostGIS

A2 Pritja për PostGIS.

Për kompaninë më miqësore për zhvilluesit PostGIS, merrni parasysh A2 Hosting. Ajo qëndron me mbështetjen e tij për softuerin më të njohur të zhvillimit (si PHP, MySQL, PostgreSQL, dhe Perl,) dhe transferimi falas i faqes e bën punën tuaj edhe më të lehtë. Ne gjithashtu na pëlqen që kompanitë pritëse të menaxhuar si Atlantic.net dhe LiquidWeb nëse dëshironi t’i kaloni kontrollet e hostimit PostGIS tek hosti dhe të përqendroheni më shumë në zhvillimin.

Sa i përket sigurisë, shumica e rekomandimeve tona duken të forta, por A2 Hosting siguron siguri të përhershme me azhurnimet e rindërtuara të kernelit dhe zjarri i dyfishtë. Liquid Web gjithashtu kontrollon opsionet e tij të sigurisë së lartë përmes serverave të dedikuar dhe programit të tij të menaxhimit të hosteve.

Atlantic.net

Atlantic.net për PostGIS

Atlantic.net Hosting për PostGIS.

Kur kërkoni shkallëzim dhe performancë, mendoni për Atlantic.net për pritjen tuaj në PostGIS. Ajo ofron servera të dedikuar, host cloud, dhe disa mundësi shtesë siç janë hostimi i kolokacionit. Atlantiku gjithashtu siguron performancë të jashtëzakonshme, së bashku me serverë të dedikuar dhe host VPS.

LiquidWeb

LiquidWeb për PostGIS

Hosting LiquidWeb për PostGIS.

LiquidWeb është një nga ofruesit më të rekomanduar të pritjes nga WIHT. Ata ofrojnë ndonjë gjë nga hostimi i menaxhuar i e-commerce deri tek serverët kryesorë të dedikuar. i besueshëm garancitë e kohës, dhe Mbështetje 24/7 përmes bisedës live, telefonit ose postës elektronike gjithashtu konsiderohet standarde.

Në përgjithësi, LiquidWeb është një zgjedhje e shkëlqyeshme për pritjen e PostGIS.

PostGIS Pyetjet e bëra më shpesh

 • Pse më duhet PostGIS?

  PostGIS shton funksione që e bëjnë më të lehtë punën me të dhënat hapësinore. Ndërsa me siguri mund të ruani të dhëna të papërpunuara në çdo lloj baze të dhënash dhe të përdorni kodin për t’i interpretuar ato në mënyrë të tillë që tërheq kuptimin hapësinor nga të dhënat, PostGIS dhe produkte si ajo e bëjnë shumë më të lehtë ruajtjen e të dhënave hapësinore dhe përdorimin e tyre në kuptim mënyra.

 • Si ta marr PostGIS?

  Ju instaloni PostGIS duke hyrë në linjën e komandës së serverit ku dëshironi të instaloni softuerin, duke siguruar që të keni varësitë e nevojshme, dhe pastaj të ndiqni udhëzimet e dhëna në faqen e internetit të PostGIS. Pastaj aktivizoni PostGIS për çdo bazë të dhënash PostgreSQL ku dëshironi ta përdorni. Të paktën, kjo është mënyra më e lehtë për ta bërë atë. Nëse jeni aventureske, mund të shkarkoni kodin burimor dhe të përpiloni instalimin tuaj.

 • Kur u lirua PostGIS?

  Versioni i parë i PostGIS u lëshua në vitin 2001. Sidoqoftë, versioni i parë i qëndrueshëm nuk u lëshua deri katër vjet më vonë.

 • A mirëmbahet aktiv PostGIS?

  Po, komuniteti i zhvillimit PostGIS është shumë aktiv dhe zakonisht ka disa azhurnime në PostGIS çdo vit.

 • Kush zhvillon PostGIS?

  PostGIS u zhvillua fillimisht nga Refractions Research i cili kryesoi zhvillimin e aplikacionit përmes versionit 1.3.2 të softuerit i cili u lëshua në vitin 2007. Që atëherë, projekti është menaxhuar nga një komunitet me burim të hapur të zhvilluesve të përdoruesve të udhëhequr nga Drejtimi i Projektit PostGIS komitet.

 • Kush përdor PostGIS?

  Shumë aplikacione dhe shërbime të bazuara në vendndodhje mund të përdorin PostGIS si një bazë të dhënash. Aplikimet që mund të mundësohen nga një bazë e të dhënave PostGIS përfshijnë Kosmo, OpenJUMP, MapServer, MapGuide, Kosmo, dhe më shumë. Për më tepër, kompani si Instagram, Uber dhe FourSquare përdorin PostGIS gjithashtu.

 • Makesfarë e bën PostGIS të ndryshëm nga shtesat e tjera të bazës së të dhënave SQL që shtojnë mbështetje hapësinore?

  Së pari, dhe më e rëndësishmja, PostGIS është falas dhe me burim të hapur. Shumë zgjerime të tjera hapësinore të të dhënave për bazat e të dhënave SQL vijnë me një tarifë të rëndë. Së dyti, PostGIS punon me bazat e të dhënave PostgreSQL ndërsa shumica e produkteve të tjera të ngjashme zgjerojnë lloje të ndryshme të bazave të të dhënave relacionale.

 • Pse PostGIS dhe jo MyGIS?

  Sipas OSGeo, PostGIS u krijua për bazat e të dhënave PostgreSQL dhe jo për bazat e të dhënave MySQL sepse PostgreSQL është një sistem më fleksibël i menaxhimit të bazës së të dhënave sesa MySQL. Me fjalë të tjera, do të duhej shumë më tepër kohë për të hartuar PostGIS për MySQL (MyGIS) sesa për të krijuar PostGIS për PostgreSQL, duke e bërë potencialisht që projekti të dështonte përpara se të dilte nga toka.

 • Whatfarë alternative ekzistojnë për PostGIS?

  PostGIS është ndërtuar posaçërisht për PostgreSQL, dhe është platforma më e madhe, më e mirë e mbështetur për ruajtjen e të dhënave gjeohapësinore. Këtu janë disa alternativa pse:

  • H2GIS: ndërtuar për JAVA dhe themeluar në JDBC me Karakteristika të thjeshta
  • JASPA: përdor gjithashtu PostgreSQL, i përqendruar në menaxhimin e shtresave
 • Farë e bën PostGIS të dalë nga konkursi?

  PostGIS në mënyrë të diskutueshme ka bashkësinë më të madhe mbështetëse, historinë më të gjatë dhe shumëllojshmërinë e zgjatjeve.

 • Cilat janë kërkesat e serverit për ekzekutimin e PostGIS?

  Anydo vendosje e PostGIS ka të ngjarë të jetë në një server i cili është ose DBaas ose përndryshe duhet të jetë një server privat me memorje dhe ruajtje të mjaftueshme për të ekzekutuar PostgreSQL. Kujtesa 512MB ose më e lartë inkurajohet për site të thjeshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map