Pritja më e mirë e phpMyAdmin: Kush është më i miri për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni Hostingin e PHPMyAdmin

Shumë zhvillues janë me përvojë dhe preferojnë PhpMyAdmin për administrimin e bazës së të dhënave. Por, edhe pse PhpMyAdmin ofrohet nga shumica e kompanive pritëse, ju do të dëshironi të lexoni rekomandimet tona për të zbuluar se cilët ofrues janë në klasë më të mirë.


Konfirmimi i një hosti ofron phpMyAdmin është aq i thjeshtë sa të vizitoni faqen në internet të hostit dhe të rishikoni karakteristikat e planit, ose t’i gjeni ekipit të tyre të ndihmës për shitje. Pas konfirmimit, do të dëshironi të zgjidhni një kompani pritëse që gjithashtu ka një garanci për kthimin e parave dhe mbështetje për transferimin.

Më poshtë do të gjeni më shumë detaje rreth rekomandimeve tona, por këtu është një pamje e 5 hosteve më të mirë për PhpMyAdmin:

 1. SiteGround
  – Vlerë e madhe për paratë, aksesin në SSH dhe mbështetjen e jashtëzakonshme
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. Pritja për lëvizje
 5. HostPapa

Si i zgjodhëm ushtritë më të mira për PhpMyAdmin?

Ne fillojmë me njohuritë tona enciklopedike për 380 ofruesit e pritjes dhe planet e tyre 1.500+.

Ne e ndërtojmë listën tek hostet që ofrojnë PhpMyAdmin, kanë një garanci të kthimit të parave dhe mbështetje yjore të klientit.

Pastaj ne kontrollojmë këtë listë kundër bazës së të dhënave të mëdha të rishikimeve origjinale të klientëve për të ngushtuar listën në 10 hostet më të mirë për PhpMyAdmin.

Farë do të mësoni

A keni luftuar ndonjëherë për trajtimin e të dhënave me procese të lodhshme? Administrimi dhe administrimi i bazës së të dhënave mund të jetë një dhimbje e vërtetë. phpMyAdmin është sigurisht një ofrues i një pike lehtësie.

Në këtë faqe, unë do t’ju mësoj me hollësi të shkurtër por të dobishme në lidhje me zgjedhjen e një plani optimale të pritjes me përparësi të përdorimit të phpMyAdmin në mendje.

Në fund të faqes, do të merrni tre rekomandime të ofruesve më të mirë të pritjes.

Nderkohe, kënaq dhe mëso rreth përdorimit të phpMyAdmin, çfarë mund të bëjë për ju dhe çfarë duhet të shikoni.

Pse të përdorim PhpMyAdmin?

Administrimi i bazës së të dhënave është një punë komplekse. Jo të gjithë sysadmins ose zhvilluesit e aplikacioneve mund të jenë të kënaqur me qasjen dhe menaxhimin e bazave të të dhënave MySQL nga një linjë komande, veçanërisht në një mjedis të largët të internetit.

Trajtimi i thjeshtë i bazës së të dhënave dhe më shumë

Edhe administratorët e përparuar të bazës së të dhënave nuk duan gjithmonë të shkruajnë komandat SQL të prirura gjatë dhe të gabuara të përdorura në qasjen e bazës së të dhënave me bazë terminale.

phpMyAdmin siguron një Ndërfaqe Grafike të Përdoruesit (GUI) për ekzekutimin e një serveri MySQL.

Kjo e bën më të lehtë kryerjen e detyrave të zakonshme, si krijimin e bazave të të dhënave të reja, fshirjen e bazave të të dhënave, heqjen ose shtimin e tabelave dhe kërkimin e të dhënave.

Përveç bërjes më të lehtë të detyrave tipike të bazës së të dhënave, phpMyAdmin siguron funksione të avancuara të menaxhimit siç janë eksportimi i përfaqësimeve vizuale të modeleve të të dhënave dhe sinkronizimi i bazës së të dhënave.

tiparet phpmyadmin

Karakteristikat kryesore të phpMyAdmin

GUI me bazë në internet të phpMyAdmin është e thjeshtë për tu mësuar dhe përdorur, duke siguruar qasje në detyrat e zakonshme të menaxhimit të bazës së të dhënave.

Ndërfaqja gjithashtu e bën të lehtë për të parë dhe monitoruar statistikat kryesore të bazës së të dhënave, të tilla si vëllimi i trafikut dhe shpejtësia e pyetjes.

lista e veçorive phpMyAdmin për të shënuar janë:

 • Suport për Funksionet MySQL
 • Interface intuitiv në internet
 • Modelet e të Dhënave dhe Importi / Eksporti
 • Administroni baza të të dhënave të shumta dhe serverat e bazës së të dhënave
 • Qasja e bazuar në shfletuesin
 • Krijoni tabela dhe bazat e të dhënave
 • Shkruaj në SQL

Mbështetje për Funksionet e MySQL

phpMyAdmin screenshottabela e phpMyAdmin

phpMyAdmin ka mbështetje për të gjithë funksione të zakonshme nga MySQL, siç janë:

 • Krijoni, shfletoni, kopjoni, lëshoni, riemëroni dhe ndryshoni bazat e të dhënave, tabelat, pamjet, fushat dhe indekset
 • Ekzekutoni, modifikoni dhe Deklaratat e SQL dhe pyetje për grupe
 • Menaxho Përdoruesit e MySQL dhe të drejtat e përdoruesit

Për secilin që është marrë me MySQL, kjo do të ndikojë shumë në kurbën e të mësuarit dhe kohën e kaluar për tu përshtatur.

Interface intuitiv në internet

GUI me bazë në internet të phpMyAdmin është e thjeshtë për tu mësuar dhe përdorur, duke siguruar qasje në detyrat e zakonshme të menaxhimit të bazës së të dhënave.

Ndërfaqja gjithashtu e bën të lehtë për të parë dhe monitoruar statistikat kryesore të bazës së të dhënave, të tilla si vëllimi i trafikut dhe shpejtësia e pyetjes.

Monitorimi i statistikave të tilla është i dobishëm nga një pikë referimi, si dhe ndërgjegjësimi i performancës.

Modelet e të Dhënave dhe Importi / Eksporti

Me phpMyAdmin, ju mund të importoni të dhëna në një bazë të dhënash nga një skedar CSV.

Kjo është veçanërisht e dobishme nëse jeni konvertimin e një sistemi të menaxhimit të të dhënave bazuar në spreadsheet në një aplikim të vërtetë të bazës së të dhënave.

Të dhënat e importit

Ju gjithashtu mund të përdorni phpMyAdmin për të importuar të dhëna direkt përmes pyetjeve SQL, gjë që e bën konvertimin nga një sistem tjetër i bazës së të dhënave në MySQL një proces shumë të thjeshtë.

Të dhënat e eksportit

phpMyAdmin gjithashtu mbështet eksportin e fuqishëm të të dhënave në një larmi formatesh dhe llojesh skedarësh, duke përfshirë CSV, SQL, XML, PDF, Tekstin OpenDocument dhe Spreadsheet, MS Word, dhe LaTeX (ndër të tjera).

Ka edhe shërbimet për transformimin e të dhënave të ruajtura në formate të tjera. Për shembull, ju mund të shfaqni të dhënat BLOB si një imazh.

Përveç të dhënave të ruajtura, mund të krijoni edhe paraqitje grafike të strukturës tuaj të të dhënave në disa formate standarde.

Administroni shumë të dhënaMenaxhim i thjeshtë i bazës së të dhënave me phpMyAdmin.

Administroni baza të të dhënave të shumta dhe serverat e bazës së të dhënave

phpMyAdmin i jep një përdoruesi mundësinë për të menaxhuar disa baza të dhënash, apo edhe disa serverë të dhënash, nga një panel i vetëm kontrolli.

Përveç që e bën administrimin e projekteve të shumta ose aplikacioneve më efikase, kjo aftësi multi-db dhe multi-server e bën më të lehtë rrjedhën e zhvillimit të punës.

PhpMyAdmin siguron mjete për klonimin dhe sinkronizimin e bazave të të dhënave me njëra-tjetrën, e cila ju lejon juve të vendosni me lehtësi mjediset e zhvillimit, testimit dhe prodhimit dhe t’i menaxhoni të gjitha nga një vend i vetëm.

Qasja e bazuar në shfletuesin

Pjesa më e mirë në lidhje me phpMyAdmin është se ju nuk ka nevojë të mësosh gjuhën arcane të guaskës ose SQL për të menaxhuar bazën e të dhënave tuaja. Gjithçka që ju nevojitet është një shfletues në internet.

Për të shtuar një bazë të dhënash, thjesht lundroni në instalimin tuaj, klikoni në “Bazat e të dhënave”, pastaj shkruani emrin e bazës së të dhënave që dëshironi të krijoni dhe klikoni “Krijoni”.

Krijimi i tabelave dhe bazave të të dhënave

Shtimi i tabelave dhe heqja e tyre është gjithashtu e lehtë. Me bazat e të dhënave SQL, ju duhet të specifikoni që në fillim se cilat do të jenë format e tabelave tuaja.

A do të jetë kjo fushë një numër i plotë apo një fushë karakteri? Sa do të zgjasë?

Ju mund t’i përcaktoni këto në disa klikime në vend që të përpiqeni të kuptoni sintaksën SQL.

Hedhja e të dhënave dhe demos falas

Krijimi i një tryeze përmes guaskës standarde të MySQL është i lodhshëm. Me phpMyAdmin, ju thjesht përdorni menutë drop-down.

Bërja e një baze të dhëne është në mënyrë të ngjashme. Probablyshtë ndoshta shumë e lehtë.

Nëse nuk jeni i ri në bazat e të dhënave, phpMyAdmin ose MySQL / MariaDB, mund të mos jetë një ide e mirë të përpiqeni të mësoni për bazën e të dhënave të shitjeve të kompanisë suaj.

Për fat të mirë, projekti phpMyAdmin ka një server falas demo ju mund të eksperimentoni pa e pësuar zemërimin e DBA-s tuaj lokale.

Shkruaj në SQL

Nëse vërtet dëshironi të përdorni SQL, mund ta bëni atë gjithashtu. Thjesht klikoni në “SQL” dhe shkruani kodin tuaj në kuti. Shtë mirë nëse mësoni gjuhën.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të shkarkoni një paketë si XAMPP që përfshin Apache dhe MariaDB, një pirun i MySQL që përpiqet të jetë sa më funksionalisht identik me MySQL sa të jetë e mundur. (Arsyeja e ndarjes ishte blerja e MySQL nga Oracle.)

ajo gjithashtu përfshin phpMyAdmin.

Komuniteti i phpMyAdmin

Dokumentacioni dhe Komuniteti

Një nga “tiparet” më mbresëlënëse të phpMyAdmin është dokumentacioni i tij tepër i plotë.

Shtresa e parë e dokumentacionit është shumë grup i organizuar mirë i dokumenteve të aplikimit të mirëmbajtura nga ekipi i zhvillimit të projektit. Këto skedarë mbulojnë të gjitha çështjet themelore siç janë instalimi dhe rastet tipike të përdorimit.

screenshot i mbështetjes së phpmyadminSeksioni i dokumentacionit të phpMyAdmin

Disa nga pikat e një dokumentacioni të mirë dhe baza e komunitetit janë përshkruar më poshtë. Këtu janë të miat 5 më të rëndësishmet për tu marrë parasysh:

 1. phpMyAdmin Wiki
 2. Punimet e botuara
 3. Forumet
 4. Q&Një sit si Quora
 5. Komuniteti phpMyAdmin

phpMyAdmin Wiki

Ekziston gjithashtu një wiki phpMyAdmin mjaft e madhe, ku komuniteti i përdoruesve dhe zhvilluesit janë mbledhur për të siguruar qindra faqe informacioni.

Ky informacion mbulon pothuajse çdo situatë, gabim ose konfuzion të mundshëm.

Të kesh një wiki si të tillë është një bekim pasi që shpesh mund shmangni orë të kontaktit mbështetës robotik kur kërkoni përgjigje.

Punimet e botuara

Më në fund, një njanë shkruar ombre librash në lidhje me phpMyAdmin, duke përfshirë disa të autorizuar dhe aprovuar posaçërisht nga ekipi i zhvillimit të projektit.

Meqenëse riciklimi i kodit është një metodë e zakonshme e krijimit në botën e zhvillimit, e njëjta gjë mund të bëhet me njohuri. Në mënyrë të ngjashme, të mësuarit nga përvojat dhe gabimet e të tjerëve mund të kurseni përkatësisht kohën tuaj, para dhe qelizat e trurit.

Forumet

Ngjashëm me mjetet e tjera të njohura, phpMyAdmin ka një mori forume me informacion cilësor.

Disa forume janë drejtuar privatisht, të tjera janë burime zyrtare dhe janë më të njohura.

Edhe kështu, ka të ngjarë të gjesh përgjigje, tema alternative interesante për të lexuar kur të bashkohesh me një nga këto forume.

Q&Një sit si Quora

Quora për phpMyAdminQuora është një vend i shkëlqyeshëm për përgjigje të niveleve të larta nga individë me përvojë.

Ndoshta burimi më i mirë i përshtypjeve, këshillave dhe informacionit të bazuar në përvojë, vjen nga Quora.

Quora është konsideruar një nga Q më të besuarit&Një sit të kohës sonë, me ekspertë në të gjitha industritë e pranishme në platformë.

Duke luftuar me një pyetje të nivelit të lartë në lidhje me phpMyAdmin? Quora thjesht mund të jetë vendi juaj.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në hostimin phpMyAdmin?
SiteGround – vlerësuar me # 1 nga lexuesit tanë – ofron instalimin me një klikim të phpMyAdmin dhe një pritje të shpejtë dhe të sigurt të hostit. Tani për tani, ju mund të kurseni deri 67% në planet e tyre duke përdorur këtë lidhje speciale zbritje
.

Komuniteti phpMyAdmin

Nëse gjithçka nuk është e mjaftueshme, bashkësia e përdoruesve për phpMyAdmin është mjaft e madhe, kështu që ka pothuajse gjithmonë dikush që të pyesë nëse ndonjëherë keni probleme?.

Komuniteti dhe baza vijuese e këtij mjeti janë të padurueshëm për ta bërë atë të rritet dhe ta mbajë atë të qëndrueshëm.

Nga forume te faqet e kuqërremta dhe temat e kuorës, ka shumë burime atje.

Një kërkim i thjeshtë google mund t’ju marrë një rrugë të gjatë nëse e dini se çfarë përgjigje po kërkoni.

Të metat e mundshme të PhpMyAdmin

Përdorimi i phpMyAdmin për menaxhimin dhe monitorimin e bazave të të dhënave MySQL nga një GUI me bazë në internet nuk pengon hyrjen në bazën e të dhënave ose serverin përmes një mënyre tjetër, siç është linja komanduese ose skriptet e shell.

Pra, fNjë këndvështrim teknik, nuk ka asnjë dobësi për të përdorur phpMyAdmin.

Sidoqoftë, ka disa pengesa për t’u marrë parasysh.

Lehtësia e aksesit mund të krijojë probleme

Një problem i mundshëm me phpMyAdmin është lehtësia e hyrjes dhe redaktimit të të dhënave drejtpërdrejt, sesa përmes një aplikacioni të ndërtuar me bazën e të dhënave.

Ky është një aftësi e fuqishme dhe mund të abuzohet, duke shkaktuar probleme serioze si humbje të të dhënave, korrupsion dhe de-normalizim.

Lehtë për t’u përdorur, por jo krejtësisht jo miqësore

Edhe pse phpMyAdmin është i lehtë për t’u përdorur nga jo-ekspertë, është e rëndësishme që çdo aplikacion kritik i bazës së të dhënave për mision të menaxhohet nga një administrator profesional i bazës së të dhënave.

Dikush që e kupton në mënyrë ideale potencialin për katastrofë.

Nuk përputhet me disa baza të të dhënave

phpMyAdmin punon vetëm me bazën e të dhënave MySQL. MySQL është shumë popullor, i fortë dhe falas, kështu që zakonisht ky nuk është problem.

megjithatë, nëse keni nevojë të përdorni PostgreSQL, SQLite, ose një bazë të dhënash tjetër, phpMyAdmin nuk është mjeti për ju.

Si të merrni phpMyAdmin

Marrja e PhpMyAdmin

Për shkak se phpMyAdmin dhe MySQL janë të mbështetur mirë në industri, ka të ngjarë që ai të parainstalohet në serverin tuaj.

ndryshe, është e thjeshtë të instalohet në një server. Nëse serveri juaj drejton një shpërndarje Linux, mund të përdorni menaxherin e paketave për ta instaluar atë.

Instalimi i Debian dhe Ubuntu

Për shembull, në sistemet Debian ose Ubuntu komanda është: “sudo apt-get install phpmyadmin”

Ju gjithashtu mund ta instaloni atë manualisht duke shpaketuar skedarin phpMyAdmin .zip ose .tar që keni shkarkuar nga faqja e internetit e projektit në rrënjën tuaj të dokumentit ose drejtorinë ku serveri në internet shërben faqet nga.

Pas kësaj, atëherë mund të redaktoni skedarin e konfig.inc.php në një redaktues teksti ose të përdorni magjistarin me bazë në internet duke lundruar në adresën e serverit në shfletuesin tuaj.

Me të parën, hyrja në SSH është e dobishme. ndryshe, do të duhet të shkarkoni skedarin, modifikoni atë dhe ngarkojeni përsëri në serverin tuaj.

Ju jeni përgjegjës për azhurnime

Dobësi është se pasi të instaloni phpMyAdmin ose ndonjë mjet tjetër, do të jeni përgjegjës për mirëmbajtjen e tyre.

Kjo përfshin instalimin e azhurnimeve të sigurisë dhe versioneve të reja. Një ofrues i pritjes do të zbatojë këto azhurnime për ju dhe sigurohuni që ata nuk prishen asgjë.

Gjërat që duhet të merren parasysh për hostimin phpMyAdmin

Shumë kompani pritëse ofrojnë qasje në phpMyAdmin tashmë, dhe mbështetet nga një numër i paneleve të kontrollit popullor duke përfshirë Plesk, cPanel, dhe InterWorx.

Prioritizimi i Mbështetjes dhe Disponueshmëria

Nëse keni nevojë për phpMyAdmin, sigurohuni që të zgjidhni një ofrues hosting që e mbështet atë. Ofruesit e strehimit nuk do të reklamojnë phpMyAdmin si një veçori kryesore pasi është kaq e kudogjendur. ’Shtë një “aplikacion vrasës” për menaxhimin e bazës së të dhënave në internet, kështu që është ka të ngjarë të instalohet në një server në internet që ka MySQL ose MariaDB në të gjithsesi.

Pritësit kryesorë për phpMyAdmin

3 Pritësit kryesorë për phpMyAdmin

Ndërsa PhpMyAdmin është popullor, kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet nuk duket se reklamojnë shumë, ndoshta një linjë në specifikimet e tyre teknike, nëse ndonjë gjë. Stillshtë ende një nga ato gjëra që mund të prisni të jeni në një server.

Për këtë arsye, është më mirë merrni parasysh çmimin e përgjithshëm dhe tiparet që do të merrni.

SiteGroundBluehostNë lëvizje
kostoFilloni me 3,95 $ / muajFilloni me 2,75 $ / muajFilloni me 2,95 $ / muaj
Instaloni 1-klik
të MySQL
Jo, por të mbështetur mirëpoJo, por të mbështetur mirë
mbështetje 24/7 Telefon, chat, biletë24/7 Bisedë dhe telefon24/7 Mbështetje me telefon & bisedë
ruajtje10 GB në shkallën më të ulëtNdryshon sipas paketësi pakufizuar

Ndërkohë, hidhini një sy një pamje pak më të hollësishme të secilit host.

SiteGround

Sheshi i faqes me phpMyAdmin

phpMyAdmin me Siteground Hosting.

Planet e hostimit të SiteGround filloni me 3,95 dollarë në muaj. Ju merrni 10 gigabajt hapësirë ​​në shkallën më të ulët, e cila duhet të jetë e përshtatshme për një sit të vogël.

Me nivelet më të larta, ju merrni më shumë hapësirë. Serverë cloud dhe të dedikuar janë gjithashtu në dispozicion për ata që kanë nevojë për më shumë hapësirë. Të gjitha planet përfshijnë hyrjen në SSH. Nivelet më të larta ofrojnë një përparësi më të lartë në mbështetjen teknike.

Bluehost

Bluehost me phpMyAdmin

phpMyAdmin me Bluehost Hosting.

Planet e Bluehost fillojnë me 2,75 dollarë në muaj. Karakteristika më e mirë është brezi i tij i pakufizuar. Kjo e bën Bluehost një mundësi të mirë për vendet me trafik të rëndë.

Ofron Bluehost Instalimi me 1 klik i aplikacioneve të njohura në internet që varen nga MySQL si WordPress. Klientët kanë një garanci të kthimit të parave me një rimbursim brenda 30 ditëve nëse nuk janë të kënaqur.

Në lëvizje

Inicion me phpMyAdmin

phpMyAdmin me InMotion Hosting.

InMotion gjithashtu ofron një plan tërheqës për pritjen e faqeve të internetit të drejtuara nga baza e të dhënave, duke filluar nga 2,95 $. Konsumatorët marrin bandë të pakufizuar dhe hapësirë ​​në disk në disqet e shpejtë SSD.

Shkalla më e ulët ka deri në dy baza të të dhënave. Kjo duhet të jetë mjaft për njerëzit e rinj në bazën e të dhënave. niveli më i lartë gjithashtu ofron një numër të pakufizuar të dhënash. Ky dokument është përpiluar me mjetet e menjëhershme të redaktorit HTML.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një host phpMyAdmin që ofron një vlerë të madhe?
Planet e InterServer sigurojnë ruajtje të pakufizuar të SSD dhe migrim falas në sit. “Garancia e tyre e bllokimit të çmimeve” do të thotë që çmimi i pritjes tuaj nuk do të rritet kurrë. Përdorni këtë lidhje speciale zbritje
për të kursyer edhe më shumë.

phpMyAdmin Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është phpMyAdmin?

  PhpMyAdmin është një aplikim për administrimin dhe administrimin e MySQL dhe bazave të të dhënave të përputhshme. Mund të përdoret për të krijuar, fshirë ose modifikuar bazat e të dhënave. Mjeti gjithashtu mund të përdoret për të menaxhuar tabela, fusha dhe rreshta, të administrojë përdoruesit dhe lejet, ose të ekzekutojë deklarata SQL. Karakteristika të tjera të dobishme janë gjithashtu, duke përfshirë kërkimin, eksportin dhe importin.

 • A funksionon phpMyAdmin me bazat e të dhënave PostgreSQL?

  Jo. Sidoqoftë, mund të përdorni phpPgAdmin, i cili është frymëzuar nga phpMyAdmin.

 • A funksionon phpMyAdmin vetëm me bazat e të dhënave MySQL?

  Përgjigja e thjeshtë është: po. Sidoqoftë, pavarësisht se është dizajnuar vetëm për MySQL, phpMySQL gjithashtu mbështet bazat e të dhënave të përputhshme MySQL, si MariaDB dhe Drizzle tani i pandryshuar.

 • Do të kandidojë phpMySQL në serverin tim?

  Meqenëse bazohet në PHP, phpMyAdmin duhet të funksionojë pothuajse në çdo server – madje edhe IIS, duke pasur parasysh që PHP dhe MySQL janë instaluar.

 • Si ta instaloj phpMyAdmin?

  Mund të instaloni phpMyAdmin në Linux dhe Windows. Në fakt, ajo është përfshirë tashmë në shumë shpërndarje Linux dhe kjo është mënyra më e lehtë për të mundësuar phpMyAdmin. Por edhe pa këtë, ka shumë informacion në internet (përfshirë videon) që tregojnë se si ta instaloni.

 • Kam dëgjuar se phpMyAdmin mund të jetë një dhimbje për tu konfiguruar. A eshte e vertete?

  E gjitha varet nga grupi juaj i aftësive. Për fat të mirë, shumë dokumente të phpMyAdmin janë në dispozicion në internet, kështu që nuk duhet të keni problem të gjeni udhëzime të hollësishme për secilin hap. Pasi të keni varur, do të habiteni se sa e lehtë mund të jetë. Sigurisht, përdoruesit pa përvojë mund të kenë nevojë për disa këshilla, pavarësisht nga dokumentacioni gjithëpërfshirës në internet.

 • A ka ndonjë gjë për të parë kur përdorni phpMyAdmin në një makinë Windows?

  Një numër i gabimeve janë raportuar nga përdoruesit phpMyAdmin në IIS, por në shumicën e rasteve ato janë rezultat i instalimeve të dobëta sesa çdo çështje teknike e natyrshme. Filtri PHP ISAPI gjithashtu mund të shkaktojë probleme dhe përdoruesit këshillohen të përdorin vërtetimin e cookies në vend.

 • Cilat versione MySQL mbështeten nga phpMyAdmin?

  PhpMyAdmin mbështet versionin MySQL 5.5 dhe më vonë. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për mbështetje për bazën e të dhënave më të hershme, versionet e vjetra të phpMyAdmin janë në dispozicion.

 • A kushton asgjë phpMyAdmin??

  PhpMyAdmin është falas dhe kjo nuk ka gjasa të ndryshojë. Softueri është publikuar nën licencën e përgjithshme publike GNU 2.

 • Sa gjuhë është në dispozicion phpMyAdmin?

  PhpMyAdmin është në dispozicion në pothuajse 80 gjuhë.

 • A mund të importoj dhe eksportoj të dhëna përmes phpMyAdmin?

  PhpMyAdmin lejon importimin e të dhënave nga skedarët standardë CSV dhe SQL. Të dhënat mund të eksportohen në CSV, SQL, XML, PDF, Word, LaTeX dhe formate të tjera.

  Ai gjithashtu eksporton në ISO / IEC 26300, që do të thotë se prodhon në apartamente zyre nga OpenOffice, Corel dhe Adobe.

 • A i mbështesin phpMyAdmin të gjitha tiparet e MySQL?

  PhpMyAdmin nuk i mbështet të gjitha tiparet e MySQL. Sidoqoftë, ajo mbështet shumicën dërrmuese të tyre – në veçanti, ato më të rëndësishmet. Mjeti ju lejon të shfletoni dhe lëshoni bazat e të dhënave, tabelat, pamjet, fushat dhe indekset; krijoni, kopjoni, lëshoni, riemërtoni dhe ndryshoni bazat e të dhënave, tabelat, fushat dhe indekset; ekzekutoni, modifikoni dhe shënoni çdo deklaratë të SQL, duke përfshirë pyetjet e grupeve; menaxhoni përdoruesit dhe privilegjet e MySQL dhe menaxhoni procedurat dhe shkaqet e ruajtura.

 • Si e krahason phpMyAdmin me MySQL Workbench?

  Para së gjithash, phpMyAdmin është instaluar në mjediset më të menaxhuara të pritjes, kështu që nuk do të duhet të merreni me të. Isshtë i bazuar në internet dhe punon në çdo platformë, dhe nuk përdor burime lokale. Sidoqoftë, nuk merret me të dhëna të largëta offline, si dhe Workbench MySQL.

  Për më tepër, MySQL Workbench ofron një strukturë të vizualizuar të bazës së të dhënave dhe mund të trajtojë lidhje të shumta në një vend. Sidoqoftë, është më intensiv në burime sesa phpMyAdmin dhe mund të jetë shumë kompleks për përdoruesit e rishtar.

 • A është në dispozicion mbështetja e ekspertëve?

  PhpMyAdmin vjen e dokumentuar mirë, kështu që ju duhet të jeni në gjendje të gjeni një zgjidhje për praktikisht çdo problem në internet. Fatkeqësisht, nëse kjo nuk është e mjaftueshme, mbështetja zyrtare tregtare nuk është në dispozicion. Sidoqoftë, mund të punësoni një konsulent që specializohet në MySQL.

 • Sa e fortë është siguria e phpMyAdmin?

  PhpMyAdmin është një aplikim i sigurt. Sidoqoftë, kur përdorni ndonjë mjet për të hyrë në një bazë të dhënash në distancë, shkeljet e sigurisë janë gjithmonë një mundësi. Të dhënat mund të humbasin, korruptohen dhe mundësisht, madje edhe të vidhen. Kur merreni me informacione me të vërtetë të vlefshme, gjithmonë duhet të konsultoheni me një ekspert, vetëm në rast se nuk jeni absolutisht i sigurt për atë që bëni.

 • A është phpMyAdmin në dispozicion në një llogari të përbashkët pritjeje?

  Meqenëse phpMyAdmin është falas, i dokumentuar mirë dhe shumë i njohur, shumë kompani pritëse ju ofrojnë qasje në phpMyAdmin “jashtë kutisë”. Gjithashtu është mbështetur nga cPanel dhe Plesk, panelet më të njohura të kontrollit në industri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map