Pritja më e mirë e PHP 5: Kush është më e mira për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni Hostingin PHP 5

PHP është një gjuhë skriptimi nga serveri që përdoret në faqet e internetit dinamike dhe statike. Shumica e ofruesve të pritjes mbështesin PHP 5 më lart. Disa pritës të uebit ju lejojnë të zgjidhni versionin specifik të PHP 5 që përdorni.


Meqenëse PHP i dha fund mbështetjes së sigurisë për versionin 5 në fund të 2018, shikoni për strehues me siguri të fortë. Pritësit më të mirë mund t’ju këshillojnë për migracionin në PHP 7, i cili ofron performancë superiore.

Ne e diskutojmë këtë në hollësi më poshtë, por këtu janë zgjedhjet më të mira të ekspertëve tanë për hostet më të mirë të PHP 5:

 1. SiteGround
  – Mbështetje e shkëlqyer teknologjike, siguri e përparuar, serverë të shpejtë
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. Pritja për lëvizje
 5. HostPapa

Si kemi zgjedhur hostet më të mirë të PHP 5?

Ne kemi analizuar qindra hoste që mbështesin PHP 5 dhe i kemi verifikuar këto nga shpejtësia dhe performanca e serverit, cilësia e mbështetjes teknike, vlera e përgjithshme dhe siguria e përparuar.

Ne pastaj i renditëm këto me mijëra vlerësime të përdoruesve, gjithashtu, të nxjerra nga baza e të dhënave tona të gjera.

Isfarë është PHP-5?

PHP është një gjuhë e interpretuar, ose gjuhë skriptimi që përdoret për të krijuar faqe interneti dinamike dhe aplikacione në internet. Ka një histori të gjatë dhe të ruajtur si gjuha më e njohur për zhvillimin e uebit, por ajo filloi si diçka pak më e thjeshtë.

Ku filloi PHP?

PHP filloi si një mjet i thjeshtë për t’ju ndihmuar të sillni pak përmbajtje dinamike në skedarët HTML. Kjo ishte përsëri në 1994, dhe u quajt “Mjete personale të faqeve në shtëpi” ?? (Vegla PHP). Në thelb ishte një program i shkruar në C që ju lejon të futni përmbajtje të ndryshueshme në skedarët HTML.

Kjo ju lejon të bëni gjëra si kjo:

<?php echo $ post_title; ?>

<?php echo $ post_content; ?>

Kjo mund të duket shumë e thjeshtë tani, por përsëri në 1994 ishte një punë e madhe. Interneti ishte vërtet në fillimet e tij, dhe shumica e njerëzve po kodonin me dorë çdo faqe të një faqe në internet (me dorë!).

Ideja u ndërmor dhe shumë shpejt “mjete personale të faqes në shtëpi” ?? u bë gjuha PHP. Përfundimisht, emri u rikonvertua në mënyrë rekursive në “Preprocesorin PHP Hypertext”. ??

Që atëherë, ajo ka pasur disa rishkrime dhe lëshime kryesore, shumë dhe shumë karakteristika të reja të shtuara, dhe është bërë një nga gjuhët më të njohura për zhvillimin e uebit. Vlerësohet se rreth 40% e faqeve të internetit kanë të paktën disa kod PHP.

Isfarë është saktësisht PHP?

Shtë një gjuhë programimi. Shtë një gjuhë e interpretuar, që do të thotë që kodi PHP nuk është hartuar në një binar të ekzekutueshëm, por përkundrazi interpretohet në kohën e duhur.

Kjo lloj gjuhe quhet gjithashtu një “gjuhë skriptimi”, dhe disa njerëz i referohen programeve të shkruara në këto lloje të gjuhëve si “shkrime” dhe jo “programe”.

Ai është akoma i përqendruar në ueb, por është i aftë të bëjë shumë më tepër sesa kalimi i variablave të përmbajtjes në një shabllon HTML. Shtë një gjuhë në shkallë të plotë dhe mund të realizojë pothuajse gjithçka që mund të bëjë çdo gjuhë tjetër.

Pse është PHP kaq popullor?

Shumë njerëz e konsiderojnë PHP shumë lehtë për tu lexuar dhe shkruar. Për shembull, Mark Zuckerberg ka thënë se një nga arsyet që Facebook përdor PHP është se është e lehtë për të bërë gjëra të bëra në PHP – është “mirë për të bërë hack.”

Nga ana tjetër, ithtarët e gjuhëve të tjera thonë gjëra të ngjashme. Një shpjegim më i mundshëm i përdorimit të tij të gjerë është WordPress.

WordPress është një sistem Blogging dhe Menaxhimi i përmbajtjes. Ai fuqizon mbi 23% të faqeve të internetit në internet.

Shumë nga zhvilluesit e PHP filluan të përdorin WordPress, dhe është e lehtë të shkosh nga cicërimi i temave të WordPress tek shkrimi i shtojcave, ndërtimi i tërë aplikacioneve në internet.

Pengesa për hyrjen për PHP është mjaft e ulët, kështu që shumë njerëz mësojnë PHP. Shumë njerëz e mësojnë atë, kështu që atëherë shumë projekte fillojnë të përdorin atë.

PHP rritet

Versionet e hershme të PHP nuk ishin një gjuhë e plotë dhe nuk i mbështetnin të gjitha llojet e gjërave që normalisht mund të dëshironit të bënit nëse po ndërtonit një aplikacion në internet. Dhe kishte çështje të performancës.

Kjo është ajo që ndodh kur përpiqesh të zgjidhësh një problem specifik. Duhet një kohë për të shndërruar një zgjidhje specifike në një mjet mjetesh të përgjithësuar, dhe madje edhe më gjatë për ta kthyer atë në një mjet të plotë mjetesh.

Por përfundimisht ndodhi.

PHP 5

Në 2004, PHP 5 u lirua. Me PHP 5, shumë njerëz besojnë se gjuha tani ishte vërtet, me të vërtetë, një gjuhë programimi në kuptimin e plotë të këtij termi.

Ndryshimi më i madh në PHP 5 ishte mbështetja për Programim të orientuar në objekt.

PHP 5 dhe Programimi i orientuar në objekt

Programimi i orientuar nga objekti (OOP) është një mënyrë për të konceptuar dhe shkruar një program, në të cilin objektet e të dhënave përmbajnë si atribute ashtu edhe metodat për bashkëveprim me ato atribute, si dhe me objektet e tjera.

Një shembull i kësaj në zhvillimin e uebit është një postim në blog. Cilësitë e një postimi në blog mund të jenë titulli i tij, autori i saj, përmbajtja e tij etj. Metodat mund të përfshijnë ruajtjen e saj në bazën e të dhënave, redaktimin e përmbajtjes së saj dhe shfaqjen e tij në faqe.

Edhe pse OOP u shpik në vitet 1960, ai nuk u bë kryesor për shumicën e programeve dhe gjuhëve programuese deri në mesin e viteve 1990. Kur u shpik PHP, OOP ishte akoma një ide mjaft e re.

Dhjetë vjet më vonë, pas katër versioneve kryesore të PHP, programimi i orientuar nga objekti ishte bërë “mënyra e duhur” për të shkruar softuer, dhe mbështetja minimale për konceptet OOP në PHP 4 thjesht nuk do të ishte e mjaftueshme.

PHP 5 siguroi mbështetje të plotë për Orientimin e Objektit, së bashku me një numër përmirësimesh të tjera që vërtet ndryshuan mënyrën se si njerëzit shkruajnë programet PHP dhe e lejuan atë të konkurronte me gjuhë të tjera që kishin filluar të dominojnë zhvillimin development serioz ’të faqes në internet.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në hostimin cilësor të PHP5?
A2 Hosting hyri në numrin 1 në testet tona të shpejtësisë dhe të performancës. Ju mund të zgjidhni nga shumë versione PHP me ruajtje dhe transferim të pakufizuar të SSD. Përdorni këtë lidhje speciale zbritje
për të kursyer deri në 50% në këto plane.

Karakteristika të lidhura ngushtë

 • PHP 7

PHP 5 Pyetjet e bëra më shpesh

 • A është PHP 5 vetëm për të bërë faqe në internet?

  Nr. PHP 5 mund të përdoret për ndërtimin e faqeve të internetit, skriptimin e linjës komanduese ose aplikacionet GUI në desktop. Skriptimi i linjës komanduese mund të përdoret për detyra të tilla si gjenerimi automatik i imazheve offline ose përpunimi i skedarëve të tekstit. Për dallim nga aplikacionet PHP 5 të bazuara në internet, kjo nuk kërkon një shfletues ose server. Ju thjesht keni nevojë për qasje në vijën komanduese të ekzekutueshme. PHP 5 mund të përdoret për të ndërtuar aplikacione GUI në desktop të ngjashme me çdo gjuhë tjetër të programimit modern; sidoqoftë, për ta bërë këtë duhet së pari të instaloni shtrirjen PHP-GTK.

 • Meqenëse PHP 5 është një gjuhë programimi, a më duhet ndonjë program specifik për ta përdorur atë?

  Po. Shumica e hostëve në internet përfshijnë mbështetje për PHP 5, por gjithashtu mund të shkarkoni versionin e fundit nga faqja e internetit e PHP. Nëse po përdorni PHP 5 për të zhvilluar faqet e internetit, do t’ju duhet hyrja në një shfletues modern dhe një faqe në internet. Nëse po përdorni PHP 5 për të zhvilluar aplikacione të linjës për të lavdëruar ose aplikacione desktopi, nuk do të keni nevojë për një shfletues ose një server, por mund t’ju duhet zgjatje shtesë.

 • A është PHP 5 i pajtueshëm me PHP 4?

  Po. PHP 5 shtoi disa karakteristika të reja, por mbetet në përputhje me versionet e mëparshme. Sidoqoftë, rekomandohet që të rishikoni dokumentacionin për migracionin PHP 5 të disponueshëm në faqen e internetit të PHP, pasi disa funksione mund të humbasin kur migroni nga versionet e mëparshme.

 • Si mund të raportoj një çështje me PHP 5?

  Nëse identifikoni një çështje, duhet të rishikoni bazën e të dhënave të gabimeve në faqen e internetit të PHP, për t’u siguruar që nuk dihet tashmë. Nëse gabimi nuk është tashmë në bazën e të dhënave, duhet të përdorni formularin e raportimit të disponueshëm me bazën e të dhënave të gabimeve.

 • Ashtu si shumica e programeve me burim të hapur, mbështetja për PHP 5 sigurohet përmes një rrjeti të gjerë komunitar. Ekzistojnë një numër pyetjesh të shtruara shpesh në faqen e tyre të internetit, së bashku me një bibliotekë të madhe dokumentacioni. Disa lista postimesh janë në dispozicion për të diskutuar projektet që lidhen me PHP. Ekziston një grup zyrtar i lajmeve PHP, disa grupe përdoruesish dhe një numër i ngjarjeve lokale të disponueshme për programuesit që kërkojnë të bëhen më aktivë në komunitetin PHP.

  PHP 5 mund të përdoret në të gjitha sistemet kryesore të funksionimit, përfshirë Windows, Linux / Unix dhe Mac OS. Versionet binare të prekompiluara të softverit të instalimit janë në dispozicion për Windows; megjithatë, për sistemet e tjera operative, do t’ju duhet të shkarkoni kodin burimor dhe ta përpiloni atë posaçërisht për sistemin tuaj.

 • Whatfarë bazash të dhënash mbështet PHP 5?

  PHP 5 u ndërtua për të mbështetur një larmi të dhënash të të dhënave, duke përfshirë SQLite, MySQL, MS-SQL, PostgreSQL, FrontBase, Mongo, Paradox, filePro, dhe shumë më tepër. Ai përfshin mbështetje për dBA, dbx, standardin e lidhjes së bazës së të dhënave të hapur dhe objektet e të dhënave PHP.

 • Nëse po krijoj një faqe në internet, duhet të zgjedh HTML ose PHP?

  Nr. PHP është një skenar i ngulitur, do të thotë që mund ta shtoni atë në një skenar HTML, me kusht që serveri juaj të mbështesë PHP. Një skript PHP i bazuar në ueb është në thelb dhe faqe HTML me copa të PHP të futur kudo që kërkohet përmbajtje dinamike. Ju gjithashtu mund të futni kodin HTML në skriptin PHP.

 • Functionfarë funksionaliteti i shton PHP në HTML?

  PHP siguron funksionalitet dinamik për faqen tuaj. Mund të kryejë llogaritjet siç janë përcaktimi i datës ose trajtimi i ekuacioneve matematikore. Ai mund të mbledhë hyrje të përdoruesit, siç është marrja e një matjeje perandorake për ta shndërruar atë në metrikë, duke shtuar informacione në një libër adresash, ose duke i lënë përdoruesit të postojnë në një forum ose faqe të mediave sociale. PHP mund të bashkëveprojë me bazat e të dhënave më të zakonshme, dhe mund të përdoret për të krijuar grafika.

 • A ka alternativa në dispozicion që ofrojnë të njëjtin funksionalitet si PHP?

  Ndërsa nuk do të merrni funksionimin e saktë të njëjtë nga ndonjë program i vetëm, shumë nga veçoritë që PHP i shton zhvillimit të uebit mund të merren përmes burimeve të tjera. PHP u ndërtua në gjuhë të tjera programimi, përfshirë C, kështu që C mund të përdoret në vend të PHP. Perl ishte një nga gjuhët më të njohura për zhvillimin e uebit para PHP. Ndërsa sintagma e saj është dukshëm më komplekse sesa PHP, ajo vazhdon të jetë e popullarizuar në disa zhvillues për shkak të aftësive të saj të manipulimit të vargut. Kuadri Seaside siguron të njëjtin funksionalitet dinamik me zhvillimin e internetit të orientuar nga objektet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map