Pritja më e mirë e kolokacionit: Kush është më e mira për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni Hosting Colocation

Bizneset që kërkojnë mbledhje për serverat e tyre duhet të bëjnë vetting kompanitë pritëse në nivelin më të lartë. Ky artikull do t’ju japë njohuri mbi ato që duhet të prisni dhe ne do t’ju rekomandojmë kompanitë më të mira pritëse për punën.


Colocation siguron më shumë kontroll mbi minutën e klientit mbi pajisjen e tyre, ndërsa mbështetet në sigurinë dhe ekspertizën e hostit. Shumë kompani pritëse që ofrojnë pritje të dedikuar gjithashtu ofrojnë kolokim.

Më vonë në këtë postim do të japim një analizë të hollësishme të secilit host, por tani për tani, këtu është një vështrim i ushtrive më të mira për kolokim:

 1. LiquidWeb
  – Përpara paketës me shërbime të virtualizuara dhe mbështetje “heroike”
 2. HostDime
 3. Sharktech

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për kolokim?

Ne kemi rishikuar mbi 1.500 plane pritëse dhe kemi zgjedhur ato që ofrojnë kolokim. Ne pastaj zgjodhëm hostet të cilat ofrojnë shërbim të jashtëzakonshëm ndaj klientit.

Më në fund, ne u këshilluam me përdoruesit e vërtetë përmes databazës sonë masive të vlerësimeve të vërteta të klientëve, ku kemi identifikuar 10 hostet më të mirë për kolokim.

Farë do të mësoni

Kolokimi është një formë e specializuar e pritjes që shpesh përdoret nga bizneset që kërkojnë sigurinë më të lartë në kohën e duhur.

Në këtë artikull, do të mësoni se si të përcaktoni nëse kolokimi është një opsion i mirë për ndërmarrjen tuaj

Ne do të shikojmë në faktorët tërheqës të zvogëlimit të rrezikut dhe atë që duhet të kërkoni në një host kolokacioni.

Unë gjithashtu do të ofroni rekomandimet e mia personale për nikoqirët kryesorë të industrisë së kolokimit. Ju mund t’i gjeni këto rekomandime të dobishme në hapjen e shpejtë të kërkimit tuaj.

çfarë është pritja e kolokacionit

Farë është Hosting Colocation?

Kolokimi është si mini-depo për serverat. Kompanitë shpesh ndërtojnë qendra të të dhënave për veten e tyre, ose përpiqen të ekzekutojnë serverat jashtë hapësirave të zyrave. Në vend të kësaj, kompanitë që duhet të drejtojnë pajisjet e tyre të serverit mund hapësirë ​​me qira raft hapësirë, gjerësia e internetit, dhe madje edhe pajisjet nga një qendër colocation.

Kolokimi është një lloj i një terreni të mesëm midis konsumimit të infrastrukturës së reve dhe ndërtimit të një qendre të dedikuar të të dhënave. Do kompani që ka nevoja të serverëve që nuk mund të përmbushen nga ofruesit ekzistues të cloud është një kandidat i mirë për kolokim.

Historia e Hosting Colocation

Kur filloi së pari interneti, serverat ishin pritur në çfarëdo organizate që i zotëronte ata. Kjo ishte mirë kur interneti ishte i kufizuar në universitete dhe laboratorë kërkimi, por rritja e World Wide Web në vitet ’90 do të thoshte më shumë serverë dhe më pak organizata të njohura me kërkesat e tyre.

Një numër i ofruesve të colocation u shfaqën për të plotësuar këtë nevojë në rritje për një vend për të pritur me siguri serverët e internetit.

Kush përdor kolokacionin?

Me rritjen e informatikës cloud dhe pritjes së menaxhuar, më pak organizata presin serverët e tyre të internetit. Shumica e klientëve për kolokim janë vetë ofruesit e pritjes.

Ata mund të jenë ISP-të, ofruesit e pritjes së faqes në internet ose ofruesit e informatikës cloud. Këta klientë kanë nevojë kontroll maksimal mbi serverat e tyre e kombinuar me besueshmërinë e një qendre të të dhënave.

Industria Teknike

Kolokimi është veçanërisht i popullarizuar në organizatat e mesme në sektorin e IT dhe internetit, sepse i lejon ata të përqëndrohen në punën specifike të vlerës së shtuar sesa në logjistikën e serverëve. Kjo mund të përfshijë kompani në industrinë e tregtisë elektronike, telekomunikacionit dhe industrinë e shërbimeve industriale.

Ofruesit e reve

Kolokimi është gjithashtu shumë i popullarizuar me ofruesit e infrastrukturës Cloud, të cilët marrin me qira hapësirë ​​për serverat e tyre dhe më pas marrin me qira hyrjen e serverit për klientët në cloud.

Një shumë e objekteve të kolokimit dyfish si pikat e shkëmbimit të internetit. Transportuesit e ndryshëm dhe ISP-të mund të organizojnë lidhje në “dhoma takimesh” të krijuara posaçërisht për transportuesit ndërlidhës. Është një situatë e favorshme për ofruesit e kolo dhe ISP-të.

Ata mund të lidhen pa paguar tarifa lokale loop, dhe ata marrin tepricë shtesë në rast se lidhjet e tyre kryesore të komunikimit në objektet e tjera dështojnë.

Cilat janë përfitimet e hostimit të kolokacionit?

Kursimi i kostos që gjendet në qendrat e të dhënave në shkallë të gjerë të drejtuar nga kompani të mëdha mund të realizohet nga ndërmarrje të vogla dhe të mesme të cilat në thelb përmbledhin nevojat e qendrës së tyre të të dhënave duke marrë me qira lehtësira të përbashkëta.

Për më tepër, kolokimi lejon kompanitë që të shkallëzojnë shpejt kapacitetin e serverit të tyre lart ose poshtë, sipas nevojës.

tjetër përfitimet e realizuara nga ky bashkim i nevojave dhe burimeve përfshijnë:

 • Hapësirë ​​më e lirë e dyshemesë
 • Qasje e besueshme në energji, rezervë baterie dhe gjeneratorë
 • Menaxhimi i objektit të qendrës së të dhënave me përvojë
 • Burimet e rimëkëmbjes së fatkeqësive
 • Një akses jashtëzakonisht i shpejtë në internet
 • Bandwidth shumë i lartë dhe një vonesë e ulët e rrjetit
 • Roje profesionale të sigurisë
 • Sisteme më të lira dhe më të avancuara të kontrollit të klimës
 • Monitorimi i pajisjeve të gjalla

kolokacion kur ta përdorni

Duhet që biznesi im të përdorë Hosting Colocation?

Ka mjaft arsye që një kompani do të marrë me qira ose licencuar hapësirën e kolokimit në vend se të ndërtojë qendrën e vet të të dhënave.

Kursimet e kostos

Një nga nxitësit kryesorë për përdorimin e qendrave të kolokimit është financiar.

Marrja me qira shpesh zbulohet të jetë më e shtrenjtë se blerja në planin afatgjatë, por është pothuajse gjithmonë më e lirë në një kalendar kohor më të shkurtër.

Dizajni i qendrës së të dhënave

Një tjetër arsye e zakonshme për të përdorur kolokacionin është a mungesa e ekspertizës në qendrën e të dhënave dhe menaxhimin e ndërtesave.

Një kompani e zhvillimit të programeve kompjuterike ose një ofrues i infrastrukturës së re mund të ketë njohuri dhe përvojë për të blerë, konfiguruar dhe ekzekutuar serverat e tyre.

Ata madje mund të kenë nevoja specifike që e bëjnë këtë (në vend që të konsumojnë shërbime cloud) zgjedhjen e duhur.

Por ata mund të mos kenë përvojë në ndërtimin e sigurisë, sistemeve elektrike, HVAC dhe kërkesave të tjera fizike. Në këtë rast, hostimi i kolokacionit mund të ketë më shumë kuptim për ta.

Farë duhet të di për sigurinë e Qendrës së të Dhënave?

Pa sigurinë fizike, çdokush mund të ecë në dhomën e serverit dhe të shkaktojë sjellje të gabuar.

Hakerët nuk duhet të futen në makina përmes internetit, ata mund të bëjnë shumë dëme me qasjen fizike në server.

Ata mund të përpiqen të rindizin një makinë në modalitetin e përdoruesit të vetëm dhe të rivendosin fjalëkalimin rrënjë, duke u dhënë atyre mundësinë e përdorimit të të dhënave tuaja. ata mund të bashkëngjitni një shkop USB në një makinë dhe instaloni malware ose kopjoni të dhëna të ndjeshme.

Ky turne me video HostDime ofron një paraqitje të dobishme të masave të sigurisë të ofruara nga kompania. Këto përfshijnë hyrje biometrike në të gjitha pikat e hyrjes. Tregohet gjithashtu edhe qendra e kolokimit në Florida të HostDime. Kompania gjithashtu ofron qendra të shumta kolokimi në Shtetet e Bashkuara dhe jashtë saj.

A ofron siguri më të mirë hostimi i kolokacionit?

Ky është një konsideratë për përdorimin e kolokacionit për të qenë siguri. Jo vetëm siguria e softverit të serverit tuaj të internetit, por siguria fizike e vetë makinerisë.

Kompanitë pritëse profesionale përdorin procedura të rrepta sigurie.

Vetëm njerëzit e autorizuar, si administratorët e sistemit, lejohen të hyjnë fare në dhomën e makinerisë. Ata përdorin mekanizma si kartat kryesore për të parandaluar hyrjen e paautorizuar në dhomën e serverit. Njerëzit e rastësishëm nuk mund të hyjnë dhe të rrëmbehen me serverët tuaj.

Masat e zakonshme të sigurisë në hostimin e kolokacionit

Ndërtesat e kolokimit kanë tendencë të jenë shumë më të sigurta sesa vendet standarde të pritjes.

Kjo është e rëndësishme për kompanitë që trajtojnë të dhëna të sigurta ose të ndjeshme. Ata shpesh kanë siguri fizike, të tilla si roje dhe monitorim video.

tjetër karakteristikat e ndërtesës mund të përfshijnë:

 • Sistemet e parandalimit të zjarrit dhe shtypjes nga zjarri
 • Dollapët e mbyllur
 • kafaze
 • Rrjeta serveri, si 19 inç (të dhëna) ashtu edhe 23-inç (telekomi)
 • Tabaka kabllove lart
 • Kontrolli i avancuar i klimës, përfshirë menaxhimin e ftohjes dhe lagështisë
 • Tokëzim elektrik

Besueshmëria e Qendrës së të Dhënave: A ofron Kolokimi më i mirë Uptime?

Si dhe siguri fizike, përdorimi i një qendre colocation gjithashtu mund të garantojë më shumë kohë.

Kjo pamje brenda operacioneve të Liquid Web tregon aspekte të sigurisë së databazës së tyre dhe protokolleve që mbështesin kohën e duhur.

Shumë nga këto qendra kanë shumë përvojë në pritjen e serverave. Siç u përmend më herët, ata kanë pajisjet e duhura për t’u marrë me kërkesat e serverëve që funksionojnë 24/7: fuqia, rrjetëzimi, ftohja dhe stafi teknik ekspert.

Gjeneratorë për fuqi të besueshme

Shumica e qendrave të kolokimit kanë gjeneratorë në rast se qendrat e të dhënave humbin energjinë, duke e mbajtur lart faqen tuaj. Disa hoste më të mëdhenj të kolokimit kanë lehtësira të shumta që mund t’i përdorin për të tjerrur serverat rezervë, në rast se diçka ndodh katastrofike në qendrën kryesore të të dhënave.

Ulja e rreziqeve financiare

Strehimi i serverëve të kolokuar mund të përdoret gjithashtu si një strategji për zbutjen e rrezikut.

A numri i faktorëve të kostos në vetë-mbajtës kanë ndryshueshmëri të konsiderueshme, duke përfshirë:

 1. Mimi i energjisë elektrike dhe bandës
 2. Taksat e pronave
 3. Kostot e punës
 4. Sigurimi i pajisjeve të biznesit

Me lidhjen e kontratave me çmime fikse afatgjata me ofruesit e shërbimeve të kolokimit, biznesi i vogël dhe i mesëm mund të sigurojë shpenzime të parashikueshme të qendrës së të dhënave, në masë të madhe uljen e ekspozimit të tyre ndaj rrezikut financiar.

Cilat janë dobësitë e Hosting Colocation

Dobësitë më të mëdha të hostimit të kolokacionit janë distanca. Ka raste kur nevojitet qasje e drejtpërdrejtë, fizike në pajisjet e serverit. Në varësi të vendndodhjes dhe vëllimit të punës, kjo mund të përkthehet në kosto të udhëtimit dhe jo në sasi të vogla të rëndimit.

Jo gjithmonë me kosto efektive

Për më tepër, në një pikë të caktuar, ekonomitë e shkallës kthehen në favor të ndërtimit të qendrës tuaj të të dhënave. Nëse një vëllim i madh i serverëve do të jetë i nevojshëm për një periudhë të zgjatur ose të pacaktuar, thjesht mund të jetë me kosto më efektive për të strehuar serverët në pronën e kompanisë..

Pricesmimet e mbyllura mund të jenë një pengesë

Ekziston gjithashtu një sasi e caktuar e rrezikut të çmimit. Disa faktorë të çmimeve të mallrave janë përfshirë në çmimin e pakove të pritjes së kolokimit, përfshirë koston e energjisë elektrike dhe gjerësinë e internetit..

Nëse këto çmime bien, ju mund të jetë ngecur duke paguar çmime më të larta për shkak të një kohe të gjatë kontrata që bllokon normat. (Sigurisht, ky bllokim i normës mund të jetë gjithashtu një përfitim nëse çmimet e mallrave rriten, siç u përmend më lart.)

alternativat e kolokimit

Alternativa për kolokacionin

Përparimet në virtualizim kanë krijuar alternativa për të pritur serverë fizikë në një strukturë kolokimi. VPS ose pritja në cloud janë alternativa të zakonshme për pritjen e kolokimit.

Pse dëshironi të zgjidhni këto mundësi në vend të serverave të kolokimit?

lloj

Features

përfitimet

Server Virtual Privat, ose VPS.

Ofron avantazhet e një serveri privat pa pasur nevojë të zotërojë një makinë fizike.

Më shumë kontroll, kosto më e ulët

Pritja në re

Ngjashëm me një VPS por rrjeti dhe gjerësia e bandës së serverëve tuaj janë elastikë.

Paguajeni atë që përdorni dhe lehtë për të shkallëzuar

VPS Hosting kundrejt Colocation

Me një VPS, ju merrni një makinë virtuale që jeton në një server fizik me makinat virtuale të klientëve të tjerë. Ju merrni kontroll mbi programin aktual pa krye të një makine të vendosur në raft për ta instaluar.

Kompania juaj pritëse kujdeset për detajet ndërsa përqendroheni në ruajtjen e faqes tuaj.

Rezervimi në cloud kundrejt Kolokimit

Me mbajtjen e cloud, ju paguani vetëm aftësinë që përdorni. Kjo e bën atë një alternativë më të lirë për kolokacionin. Ajo ka avantazhe të njëjta si një VPS. Ju nuk keni nevojë të blini dhe mirëmbani serverin tuaj. Kompania pritëse kujdeset për infrastrukturën për ju.

Nëse keni një sit me trafik të ulët, mund të merrni me disqe më të vogla dhe leje të bandës. Nëse faqja juaj merr një shpërthim të papritur të popullaritetit, ju mund të rritni aftësitë për të vazhduar me kërkesën.

Disavantazhet e Cloud Hosting

Disavantazhi është që nëse po përdorni një plan publik të pritjes së cloud, serverët tuaj cloud ndajnë serverët fizikë me të tjerët. Për arsye sigurie ose të performancës, mund ta konsideroni këtë si të papranueshëm.

Pritja private në re

Një re private me serverët tuaj në një strukturë colocation ju jep më shumë kontroll të kombinuar me aftësinë për të rrotulluar më shumë kapacitete për serverët tuaj cloud kur ju duhet të.

Nëse nuk ju duhet absolutisht kontrolli që ju jep një strukturë kolokimi, mund të jeni më mirë me opsionet e tjera.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni hostin e duhur të kolokacionit?
Liquid Web shënoi jashtëzakonisht mirë në testet tona të shpejtësisë dhe performancës. Tani për tani ju mund të merrni çmime të veçanta në planet e tyre duke përdorur këtë lidhje zbritje
.

nikoqirët më të mirë të kolokacionit

Zgjedhjet e mia kryesore për strehimin e kolokacionit

Le ta pranojmë: pritja e kolokimit nuk është e lirë. Duhet të blini serverin, ta konfiguroni atë dhe ta dorëzoni atë në objektin e kolokimit. Kjo është e gjitha mbi tarifën.

Më shumë kompani pritëse ofrojnë mundësi VPS dhe cloud, kështu që ato janë alternativa të vlefshme për një server të kolokuar. Megjithatë, njerëzit që varen nga kolokimi kanë nevoja të përparuara dhe janë të gatshëm të paguajnë për t’i kënaqur ato.

LiquidWeb

LiquidWeb ka plane që fillojnë nga 150 dollarë në muaj. Ata janë një nga kompanitë që po kërkon më shumë shërbimet e tjera të virtualizuara. Ata duket se e dinë se në cilën drejtim drejtohet industria.

Ata janë të njohur për të tyre 24/7 “mbështetje heroike”. Ata do të ndihmojnë gjithashtu të migrojnë një sit ekzistues.

kolokimi i lëngshëm i uebit

Pritja e kolokacionit me LiquidWeb

HostDime

HostDime ofron plane kolokimi duke filluar nga 100 dollarë në muaj. Ata kanë lidhje me disa ISP të mëdha, duke përfshirë Provider Global, NTT, dhe Telefonica.

Përdoruesit kanë mundësinë e rafteve 1U ose suita të plota.

kolokimi i monedhës pritëse

Pritja e kolokacionit me HostDime

SharkTech

Sharktech ka qendra të të dhënave në Denver, Chicikago dhe Amsterdam. Ata mbështesin serverë deri në 4U në madhësi. planet filloni me 79 dollarë në muaj për një server 1U.

Klientët kanë mundësinë e marrjes me qira të rafteve të tëra. Sharktech ka lidhje të tepërta me gigabit Ethernet dhe mbrojtje DDoS.

kolokacion sharktech

Pritja e kolokimit me SharkTech

Karakteristika të tjera në Llojet e hostimit

 • Menaxhuar WordPress
 • VPS
 • Managed
 • Server i dedikuar
 • Ndërtuesit e faqeve në internet
 • Ndarja e përbashkët
 • re
 • reseller
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map