Pritja më e mirë e ISPConfig: Kush është më e mira për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni ISPConfig Hosting

ISPConfig është një aplikacion falas i panelit të kontrollit me burim të hapur që lejon pronarët e faqeve të internetit të administrojnë me lehtësi faqet e tyre, të ngjashme me cPanel dhe Plesk. Ai gjithashtu lejon shitësit të menaxhojnë llogari të shumta në shumë servera fizikë ose virtualë. Por ISPConfig nuk është në dispozicion nga të gjithë hostet.


ISPConfig funksionon vetëm në serverët Linux. Zakonisht përdoret së bashku me llogari që ju lejojnë të pritni shumë faqe në internet, siç është pritja e shitësit.

Lexoni më poshtë për më shumë detaje, por këtu është një shikim i shpejtë i 3 hosteve më të mirë për ISPConfig:

 1. Bluehost
  – Serverë të ngurtë me çmime të mira
 2. A2 Hosting
 3. LiquidWeb

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për ISPConfig?

Ne kemi ekzaminuar mbi 1.500 plane pritëse dhe kemi zgjedhur ato që plotësojnë të gjitha kërkesat teknike për drejtimin e një siti ISPConfig. Ne pastaj zgjodhëm hostet të cilët ofrojnë ISPConfig si një alternative për panelet e tjerë të kontrollit, plus mbështetje të madhe teknike në rast se ju hasni në telashe.

Më në fund ne pastruam databazën tonë masive të mijëra shqyrtimeve aktuale të klientëve për të identifikuar hostet kryesorë për ISPConfig:

Farë do të mësoni

Në këtë artikull, ne do të shikojmë ISPConfig, tiparet e tij dhe konkurrencën kryesore të tij.

Do të mësoni se çfarë të kërkoni në një host ISPConfig. Për më tepër, unë do të ofroj disa rekomandime personale për t’ju marrë në kërkimin tuaj për një host ISPConfig.

Nëse nuk jeni të ri në panelet e kontrollit të mbajtjes në internet, mos u shqetësoni: do t’i mbulojmë ato që janë, dhe pse mund të dëshironi të përdorni një.

çfarë është ispconfig

Farë është ISPConfig?

ISPConfig është një suitë e paneleve të kontrollit për hostimin e Linux-it.

Eshte falas, me burim të hapur dhe shumë të besueshëm softuer i disponueshëm nën licencën publike BSD.

Fillimi është aq i lehtë sa shkarkimi i një skedari dhe marrja në një burim mbështetës i rëndësishëm kur është e nevojshme.

Shtëpi ISPConfig

Shtëpi ISPConfig

Përdoruesit mund të përdorin ndërfaqen e bazuar në ueb për të menaxhuar:

 • Servers
 • faqet e internetit
 • Regjistrimet e Sistemit të Emrave të Domainit (DNS), dhe,
 • Email.

Cilat janë Panelet e Kontrollit të Web Hosting?

Panelet e kontrollit të mbajtjes në internet janë ndërfaqe në internet që thjeshtojnë menaxhimin e aktivitetit të serverit.

Shpesh, hostet do të përfshijnë një panel kontrolli brenda një plani të pritjes, ose do të ofrojnë një për një kosto të vogël shtesë. Panelet e kontrollit janë krijuar për të lejuar që serverët dhe pronarët e faqeve të kontrollojnë shërbimet e tyre të pritura pa pasur nevojë të jenë teknik.

Ndërsa vetëm disa panele kontrolli kanë tendencë të jenë më të përdorurat në mesin e hosteve, shumë të tjerë, siç është ISPConfig, janë në dispozicion për të shkarkuar dhe përdorim të lehtë.

Mjetet e administrimit të serverit

Nëse vendosni të vendosni serverin tuaj nga e para, gjetja e një mjeti të administrimit të serverit është ideal.

Dhe për këdo që shpreson të krijojë shërbimin e tyre të mbajtjes në internet ose shërbimin e shitësit, të kesh një panel kontrolli si ky i cili automatikisht bëhet i vendosur për një përdorues të ri është i përshtatshëm. Mund të përdoret për të përcaktuar konfigurimin e faqes në internet për klientët / përdoruesit e mundshëm.

Për çfarë kam nevojë për një panel kontrolli për mbajtjen e faqes në internet?

Një panel kontrolli mund të jetë më i lehtë se sa përdorimi i aplikacioneve individuale ose përdorimi i terminalit të komandës.

Për më tepër, një panel kontrolli do të ketë një monitorim të integruar i cili lejon të nxitet një mesazh në rast të problemeve të serverit ose burimeve të pakësuara.

Farë është cPanel?

Programi i panelit të kontrollit të host-it cPanel është shumë i popullarizuar.

Nuk është falas, dhe kompania pritëse që ofron atë ose do t’ju paguajë një tarifë të vogël ose do të thithë koston.

Të reja për panelet e kontrollit dhe markën cPanel të paneleve të kontrollit? Kjo video hyrëse nga InMotion Hosting do t’ju japë një përmbledhje të dobishme.

Gjetja e një faqe që ofron ISPConfig mund t’ju ndihmojë të merrni një pritje të lirë domain pa sakrifikuar komoditetin.

ISPConfig dhe Projectfarm

ISPConfig fillimisht erdhi nga kompania gjermane Projectfarm, e cila nuk është më e përfshirë në të.

Projekti nuk duket se ka ndonjë mbështetës me emër të madh aktualisht, i cili mund të ngjall shqetësime për qëndrueshmërinë e tij afatgjatë.

Magazina e kodit burimor Git është në një faqe gjermane të mbajtjes në internet në vend se një depo e pavarur, e qëndrueshme. Sidoqoftë, softueri po merr lëshime të shpeshta, duke treguar një ekip të angazhuar zhvillimi.

tipare ispconfig

Cilat janë Karakteristikat kryesore të ISPConfig?

Ju mund të menaxhoni vetëm një server me ISPConfig, ose ta përdorni atë për të ruajtur shumë serverë.

Këta serverë mund të jenë fizikë ose virtualë dhe përdoret për një sit personal ose në nivelin e ndërmarrjes. Në varësi të nevojave dhe autorizimeve tuaja, do të regjistroheni në nivelin e postës elektronike, klientit, shitësit ose administratorit.

Përveç kësaj, ju mund të përdorni ISPConfig në një nga 20 gjuhët e përkthyera. Në një nivel të lartë, ISPConfig është një platformë e kontrollit të serverëve me bazë në Linux me shumë mjete të ndryshme.

Këtu është një listë e nivelit të lartë të të gjitha tipareve të disponueshme ISPConfig:

FeatureDetails
Menaxhimi i serveritPërmban veçori dhe funksionalitet si për menaxhimin e vetëm dhe me shumë server
Nivelet e nivelit të hyrjesKontrolloni nivelet e hyrjes për administratat, shitësit dhe klientët
Mbështetje e serverit në internetMbështet Apache dhe NGINX për kursin e faqeve dhe pritjen e përmbajtjes
Ndihmë me emailSMTP Postfix, POP / IMAP – Serverë pritës të postës elektronike – për të gjitha fushat e pritura
Mbështetje FTPPureFTPd – lejon protokollin e transferimit të skedarëve për secilën sit të pritur
Mbështetje DNSBind dhe MyDNS – ky server mund të ekzekutojë një shërbim të emrit të domain
Bazat e të dhënaveMySQL – duke përdorur bazën e të dhënave Oracle MySQL – për secilin përdorues
VirtualizationOpenVZ – lejon makinat virtuale për faqet e klientëve

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një host të shkëlqyeshëm ISPconfig?
A2 Hosting shënoi # 1 në testet tona të shpejtësisë dhe të performancës. ISPconfig vjen i instaluar paraprakisht në planet e tij. Tani për tani ju mund të kurseni deri në 50% në planet A2 Hosting. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

instalimi i ispconfig

Si të instaloni

Pasi ta shkarkoni ISPConfig, e instaloni kërkon vetëm disa gjëra:

 1. Një sistem Linux
 2. Qasja në rrënjë / sudo
 3. PHP 7
 4. MySQL
 5. Disa aftësi të menaxhimit të sistemit.

Cilat janë kërkesat e sistemit për ISPConfig?

Kërkesat e sistemit për ISPConfig mbulojnë një gamë të gjerë të aromave Linux.

Kjo perfshin:

 • Debian 5 deri 9
 • Ubuntu 8,10 deri tani
 • CentOS 5.2 deri në rrymë
 • Fedora 10 dhe 12 deri 15
 • OpenSuSE 11.1 deri në rrymë.

Nëse sistemi juaj ekzekuton ndonjë nga kernelet e sistemit operativ të derivuar nga Debian, ose ndonjë nga shpërndarjet e tjera të mëdha të përmendura, atëherë do të jetë në gjendje të ekzekutojë ISPConfig. (Me privilegjet kryesore të parashikuara.)

Instalimi i Linux-it

Instalimi është për platformat Linux, kështu që çdo version do të ketë procesin e vet të instalimit, i cili është i dokumentuar mirë në faqen zyrtare.

Këto instalime nuk janë “të lehta” të krahasueshme me krijimin e një uebsajti të vetëm. Përkundrazi, marrja në internet dhe funksionimi i ISPCon do të kërkojë durim dhe vëmendje për detajet e udhëzimit.

Në mënyrë që mjetet ISPConfig të funksionojnë siç duhet, do t’ju duhet të keni të gjitha platformat pasuese të instaluara së pari, përkatësisht:

 • Apache
 • PHP
 • MySQL
 • PureFTPD
 • BIND
 • kafaz pëllumbash

Të gjitha sa më sipër duhet të instalohen paralelisht me ISPConfig në mënyrë që serveri të funksionojë siç duhet.

Për shkak se shumica e paketave të pritjes funksionojnë Linux-in si parazgjedhje, ju nuk duhet të ketë ndonjë problem në gjetjen e pritjes për ISPConfig.

A ka një Shpërndarje të Preferuar të Linux-it për ISPConfig?

Shpërndarja e preferuar e Linux-it është Debian. Instalimi në disa shpërndarje të tjera kërkon paaftësisht përkohësisht një firewall ose mjete të tjera të sigurisë.

Kjo mund të jetë një shqetësim serioz pasi që në internetin e sotëm çdo server është vazhdimisht nën rrethim.

Rastet e makinerisë ISPConfig

Duke pasur parasysh këtë – disa ofrues të pritjes së programeve cloud mund të kenë tashmë “Rastet e Makinerisë” – të cilat do të kenë sistemin e saktë dhe çifte të instaluara të programeve për të bërë një instalim shumë të thjeshtë.

Vetëm mbani në mend se vendosja e kësaj platforme nuk është e njëjta gjë me krijimin e një faqe në internet. Me ISPConfig, ju jeni vendosja e një shërbimi i cili do t’u lejojë përdoruesve të tjerë të krijojnë uebfaqe në serverat tuaj.

Vendosja e ISPConfig ju lejon të bëheni një host në internet, në vend se të përdorni vetëm një.

demo ispconfigJu mund të provoni-drejtoni një llogari demo në faqen e internetit ISPConfig.

Softuer shtesë

Disa shtesa janë në dispozicion për ISPConfig për një tarifë licencimi një herë:

 • Një modul i faturimit
 • Një mjet migrimi
 • Një skanues i malware
 • Një aplikim monitorues
 • Disa shtojca për ndërlidhjen me programin tjetër.

Duke përdorur API Publike të ISPConfig

Ekziston një API i dokumentuar publik, kështu që zhvilluesit e PHP mund të shkruajnë skriptet për të shtuar funksionalitetin e ISPConfig.

Megjithatë, ka shumë pak softuer të publikuar nga palë të treta.

Një plugin për të integruar WordPress me ISPConfig është në dispozicion, por ajo nuk është azhurnuar në vite.

Duke përdorur ISPConfig

Përtej faqeve të internetit, DNS dhe email, ISPConfig siguron menaxhim për:

 • Protokolli i Transferimit të Dosjeve (FTP)
 • Baza e të dhënave MySQL
 • Punë kronike
 • Shell përdor
 • Protokolli i Internetit (IP).

Brenda këtyre, ju mund të vëzhgoni trafikun e uebfaqes, të krijoni dhe fshini llogaritë e postës elektronike, të filtroni spamin, domenet e parkut, të krijoni nënfusha dhe shumë më tepër.

Vendosja e ISPConfig-u: Prisni që të harxhoni kohën duke e marrë atë siç duhet

Shumica e “përdorimit” thelbësor të këtij shërbimi do të jenë në orët e kaluara në konfigurim / instalim. Pas instalimit, do të duhet një kohë e drejtë për të kuptoni sesi funksionojnë mekanizmat.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse ISPconfig do të përdoret për të kandiduar host për përdoruesit e tjerë. Krijimi i makinave virtuale dhe treguesve DNS për përdoruesit mund të bëhen automatike, por kërkojnë konfigurim shtesë.

Plus, edhe nëse do të realizohej një konfigurim i përsosur, zgjidhja e problemeve dhe mbështetja e përdoruesit do të dalin. Për të qenë në gjendje të ndihmoni përdoruesit, ekziston një manual zyrtar në dispozicion.

Ky manual do të kushtojë para, i cili përdoret për të vazhduar mbështetjen e zhvilluesit për platformën. Shtë një investim i mirë për këdo që përpiqet të përdorë ISPConfig për qëllime tregtare.

ISPConfig Hosting

Një sit pritës që ofron ISPConfig dhe trajton detajet e instalimit dhe mirëmbajtjes së tij mund të jetë një alternative ekonomike për programet e tjera të panelit të kontrollit të pritjes. Pak hoste e ofrojnë atë para-instaluar, megjithatë, kështu që ju mund të keni nevojë ta instaloni vetë në një VPS ose server të dedikuar.

Të mirat dhe të mirat e ISPConfig Hosting

Këtu është i përshtatshëm përmbledhja e ISPConfigs pika të forta dhe të dobëta.

rekuizitë

 • Panel kontrolli, me shumë burime të hapura, me shumë pritës për Linux
 • Ndërfaqe e pastër, miqësore për përdoruesit

Cons

 • Komplikuar për tu instaluar
 • Pak opsione të para-instaluara
 • Komunitet mbështetës i kufizuar

nikoqirët më të mirë të ispconfig

Tri kryesorët e mi: Pritësit më të mirë të ISPConfig

Nëse keni nevojë për një host ISPConfig, unë rekomandoj opsionet e mëposhtme:

A2 Hosting: ISPConfig është Para-Instaluar

S2 Hosting Home

S2 Hosting Home

A2 Hosting është një nga ofruesit e paktë të hosteve që ofrojnë ISPConfig të instaluar paraprakisht. Të gjitha planet e saj VPS lejojnë klientin të zgjedh ISPConfig në platformën SwiftServer.

Qasja në rrënjë dhe ruajtja e SSD janë standarde, dhe çmimet janë të arsyeshme. Nëse dëshironi më shumë shpejtësi, mund ta merrni me VPS Turbo Boost. Mbështetja telefonike (përfshirë Skype), si dhe email dhe chat, janë në dispozicion 24/7.

Web i lëngshëm: Shpërndarjet Linux dhe Mbështetja 24/7

Shtëpi të lëngshme në internet

Shtëpi të lëngshme në internet

LiquidWeb ofron një zgjedhje të shpërndarjeve Linux në VPS-në e saj dhe serverët e dedikuar për mbajtjen në internet. Kjo ju jep gjithçka që është e nevojshme për të instaluar dhe përdorur ISPConfig.

Ajo operon qendrat e të dhënave në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë dhe garanton 100% në kohë. Mbështetja me telefon, chat dhe email janë në dispozicion 24 orë në ditë dhe të vijë me kohën e garantuar të përgjigjes fillestare.

BlueHost: Mbështetje pa Pagesë në SH.B.A..

Shtëpi Bluehost

Shtëpi Bluehost

BlueHost siguron hostimin e Linux-it ekskluzivisht dhe favorizon teknologjinë me burim të hapur. Konsumatorët në pritje të dedikuar dhe VPS mund të marrin qasje në SSH me një llogari rrënjësore, duke i lejuar ata të instalojnë ISPConfig dhe çdo softuer tjetër të kërkuar.

ka vetëm një databazë dhe asnjë garanci në kohë. Në anën e ndritshme, telefoni, posta elektronike, dhe mbështetja e bisedës janë gjithmonë të disponueshme, dhe mbështetja telefonike është pa pagesë në SHBA.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një host serioz ISPconfig?
Lëngu i Uebit ofron një pritje të shkëlqyeshme dhe shërbim të shkëlqyeshëm ndaj klientit. Ju mund të zgjidhni nga një larmi shpërndarjesh Linux dhe të përdorni ISPconfig në ndonjë nga planet e tyre. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Karakteristika të tjera në Panelet e Kontrollit

 • Kloxo
 • Webmin
 • Plesk
 • cPanel
 • vDeck
 • ClientExec
 • WHMCS

ISPConfig Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është ISPConfig?

  ISPConfig është një panel kontrolli që lejon përdoruesit të administrojnë me lehtësi llogaritë e tyre të pritjes në serverët Linux.

 • Kush duhet të përdorë ISPconfig?

  Kushdo që është i interesuar të krijojë shërbimin e vet të mbajtjes në internet duhet të konsiderojë përdorimin e ISPConfig.

  Vendosja e një serveri me ISPConfig do të lejojë kontroll më të drejtpërdrejtë të një platforme në internet, e cila i vë të gjitha ndërprerjet e shërbimit në duart e administratorëve ISPConfig dhe serverëve fizikë në përdorim.

 • A është ISPConfig falas?

  Po, ISPConfig është falas dhe me burim të hapur. Ju mund ta merrni softuerin, ta instaloni në aq makina sa të doni, dhe ta përdorni për çfarëdo qëllimi (përfshirë qëllimet tregtare) pa paguar për të.

 • Ku mund të marr një manual të përdoruesit ISPConfig?

  Uebfaqja zyrtare ISPConfig ofron manualin e përdoruesit që mund të shkarkohet. Sidoqoftë, manuali nuk është falas. Isshtë në dispozicion me një kosto shumë modeste, dhe fondet e mbledhura nga shitja e manualit përdoren për të ndihmuar në pagimin e zhvillimit të vazhdueshëm dhe mbështetjes së softuerit.

 • A ofron ISPConfig integrimin me Encrypt të Let?

  Po, duke filluar nga versioni 3.1, ISPConfig ofron integrimin e Encrypt të Let-it, gjë që e bën më të lehtë për klientët të krijojnë një certifikatë falas SSL.

  Nëse jeni duke përdorur një version të mëparshëm të ISPConfig, një shtesë është e disponueshme nga GitHub për të integruar Encrypt të Le të në ISPConfig.

 • A ka një instalues ​​automatik që është në përputhje me ISPConfig?

  Po, biblioteka komerciale dhe instaluesi automatik Softaculous është në përputhje me ISPConfig.

 • Whatfarë serverë uebi mund të përdor me ISPConfig?

  ISPConfig është në përputhje me Apache dhe NGINX.

 • Mund ta përdor ISPConfig për të pranuar email?

  Po, ISPConfig përfshin menaxhimin e integruar të postës, si dhe qasje në postën elektronike me RoundCube ose SquirrelMail.

 • A e mbështet ISPConfig PostgreSQL?

  Si parazgjedhje, ISPConfig mbështet vetëm bazat e të dhënave MySQL. Përveç kësaj, bazat e të dhënave SQLite janë mbështetur si një shtrirje e PHP – megjithëse SQLite është një kafshë e ndryshme se MySQL plotësisht.

  Shtë e mundur të instaloni PostgreSQL në të njëjtin server si ISPConfig, por të dy produktet nuk do të integrohen më vete dhe do të duhet të ndërtoni ura midis të dyve për gjërat të funksionojnë siç duhet.

  Me fjalë të tjera, PostgreSQL mund të instalohet dhe përdoret së bashku me ISPConfig, por vetëm nga sysadmins me përvojë Linux (ose hobi të serverëve Linux jashtëzakonisht të vazhdueshëm dhe të aftë).

 • Whatfarë rafte mbështet ISPConfig?

  ISPConfig është krijuar për të punuar me një pirg të parazgjedhur LAMP: Linux, Apache, MySQL (ose MariaDB) dhe PHP. Ju mund të fuqizoni rafte të teknologjisë tjetër nga një server që operon ISPConfig.

  Sidoqoftë, integrimi midis ISPConfig dhe serverëve të tjerë të internetit, siç është Node.JS, nuk është automatik. Të dy mund të vrapojnë përkrah njëri-tjetrit, por ata nuk do të jenë të integruar vendas.

 • A e mbështet ISPConfig PHP7?

  Po, PHP7 është plotësisht i mbështetur duke filluar me ISPConfig 3.1. Për më tepër, ISPConfig mbështet përdorimin e HHVM (Hip Hop Virtual Machine) si motori PHP.

 • Alternfarë alternative për ISPConfig Ekziston?

  Konkurrenti më i madh i drejtpërdrejtë është CPanel – të paktën për platformat PHP / MySQL. Qindra opsione janë të disponueshme, nëpër një larmi gjuhësh, dhe janë drejtuar drejt sistemeve të shumta operative.

  Përzgjedhja duhet të bazohet në nivelin e aktivitetit të zhvilluesve dhe objektivat e tyre teknike në lidhje me gjuhë të shumta programimi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map