Pritja më e mirë e IP e përkushtuar: Kush është më i miri për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni Dhuruar Hosting IP

Një adresë e dedikuar IP lejon që faqja juaj e internetit të jetë e dalluar nga fqinjët tuaj në të njëjtin server – duke shmangur shoqërimin me sjelljen e keqe të të tjerëve. Ai gjithashtu e bën më të thjeshtë vendosjen e një certifikate SSL. Megjithatë, jo të gjithë hostet ofrojnë adresa IP të dedikuara.


Përveç sigurimit të adresave IP statike, një host i mirë duhet të ofrojë një përzgjedhje të gjerë të certifikatave SSL, administrim të lehtë dhe një pritje të performancës së lartë.

Ne do të diskutojmë në hollësi më të mirë për adresën e IP-ve të dedikuar. Por tani për tani, këtu janë hostet kryesore:

 1. SiteGround
  – IP të përkushtuara të disponueshme në të gjitha planet me performancë të lartë
 2. Bluehost
  – Burime të bollshme me IP të përkushtuar falas
 3. A2 Hosting
  – IP të Dedikuara të shumta me plane të përballueshme
 4. Pritja për lëvizje
  – hostimi i adresave IP të përkushtueshme të shkallëzuar
 5. Motori WP
  – IP të përkushtuara me një host të specializuar në WordPress

Të mirat dhe të këqijat e përkushtuar UP Hosting

Para se të merrni një vendim, këtu janë disa nga të mirat dhe të mirat e zgjedhjes së një hosti të dedikuar IP.

rekuizitë

 • Nevojitet për lidhje specifike
 • Reputacioni ekskluziv i adresës suaj të IP (jo i ndarë me të tjerët)
 • E bën të thjeshtë konfigurimin SSL

Cons

 • Kushton më shumë sesa adresa IP të përbashkëta
 • Të pa llogaritura për pikat e vëllimit mund të dëmtojnë reputacionin e IP-ve nëse nuk menaxhohen mirë

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për hostimin e përkushtuar të IP?

Ne kemi përzgjedhur listat e pritësve që ofrojnë adresa IP dedikuar. Tjetra, kontrolluam se cilat hoste ofruan një shumëllojshmëri të planeve të pritjes, përfshirë VPS, cloud dhe opsione të dedikuara. Ne prioritizuam hostet që ofruan programe të pasura me funksion të lartë.

Ne e morëm këtë listë dhe e kontrolluam atë kundër vlerësimeve të klientëve, duke analizuar reagime nga mijëra komente të vërteta.

Përkushtuar IP Hosting

krahasoni hostimin e dedikuar ip

Farë do të mësoni

Isfarë është e dedikuar për mbajtjen e IP? A kam nevojë për atë në faqen time? Si ta gjej nikoqirin më të mirë?

Këto janë disa nga pyetjet që do të mbulojmë në këtë artikull. Unë do të shpjegoj adresat IP. Do të mësoni se si SEO është i lidhur me IP të dedikuar. Dhe pse diçka e quajtur IPv6 është kaq e rëndësishme.

Dhe unë do t’i ndaj rekomandimet e mia për hostet e dedikuara të IP, bazuar në karrierën time si inxhinier softuerësh.

ajo-është-dedikuar-ip-hosting

Isfarë është Dedikuar IP Hosting?

Addressdo adresë e Protokollit të Internetit (IP) është një identifikues që lejon që informacioni të rrjedhë nëpër internet. Një IP e dedikuar është një adresë IP që është ekskluzivisht e juaja. Disa host pret një shtesë për ta, dhe jo të gjithë kanë nevojë për një të tillë.

Pasja e një adresë IP të veçantë mund t’ju mbrojë nga ndalimi i faqes tuaj nëse një nga fqinjët e serverit tuaj kapet duke u përpjekur të vendosë një në motorët e kërkimit.

Ju gjithashtu mund të mbroni faqen tuaj nga çdo ndëshkim i mundshëm i kësaj natyre thjesht duke zgjedhur një server të dedikuar të serverit dhe të mos keni nevojë të shqetësoheni për atë që ndonjë sit tjetër mund ose nuk mund të bëjë.

Një përfitim tjetër për të zgjedhur hostimin e dedikuar të IP-së është se shumica e pritësve do t’ju lejojnë të vendosni këtë lloj të mbajtjes, pasi të keni vendosur tashmë një certifikatë të Sockets Layer (SSL) të Sigurt.

Kjo siguron kriptim në faqen tuaj, që është një nivel tjetër i sigurisë, dhe do të shfaqet në URL-në e faqes suaj me https: // në vend se thjesht http: //. Kjo shfaqje u lejon përdoruesve të dinë se janë në një sit të siguruar.

Kështu që indirekt, zgjedhja e pritjes së dedikuar për IP mund t’i ndihmojë përdoruesit tuaj të ndjehen më të sigurt kur përdorni faqen tuaj, e cila mund të jetë një nxitje për markën tuaj dhe biznesin tuaj.

Rreth adresave IP

Një adresë IP është një numër unik që identifikon një makinë në internet. Në sistemin IPv4, çdo adresë IP përbëhet nga katër grupe shifrash, ose oktetë, të ndara me pika.

Një adresë IP është si një adresë shtëpie. Kjo video nga InMotion Hosting e bën konceptin të lehtë për tu kuptuar.

Ky sistem na siguron 4.3 miliardë kombinime unike. Asnjë dy adresë IP nuk mund të jetë e njëjtë. Qëllimi i Sistemit të Emrave të Domainëve (DNS) është të shndërrojë emrat e domain në adresat IP.

Në një server të përbashkët, të gjitha faqet në atë server kanë të njëjtën adresë IP, sepse ato janë në të njëjtën makinë fizike.

Për shumicën e njerëzve, kjo nuk ka rëndësi. Pritësi juaj do të rivotojë automatikisht trafikun në faqen tuaj të internetit, duke anashkaluar të tjerët, dhe nuk ka ndonjë ndryshim të pranueshëm të shpejtësisë.

Por ndarja e një IP mund të bëhet problem nëse:

 • Përhapja po merr një kohë, dhe ju dëshironi të FTP menjëherë në llogarinë tuaj të pritjes
 • Ju dëshironi të blini një certifikatë SSL për të siguruar faqen tuaj
 • Ju dëshironi që njerëzit të jenë në gjendje të vizitojnë uebfaqen tuaj duke përdorur një adresë IP dhe jo një emër domain
 • Ju dëshironi kontroll të plotë mbi atë për të cilin përdoret IP-ja juaj
 • Nëse keni një IP të dedikuar, mund të bëni shumë më tepër me serverin tuaj

Kur ju patjetër nevojë për një IP të Përkushtuar

Ndonjëherë, një IP e dedikuar është mënyra e vetme për të drejtuar shërbimet dhe aplikacionet që doni të ekzekutoni. Për shembull, serverat e lojrave dhe serverët e bisedave shpesh kërkojnë adresa IP të dedikuara.

Bizneset që dërgojnë sasi të mëdha të email mund të përfitojë gjithashtu nga të paturit e një IP të dedikuar, pasi mund të tregohet në listën më të madhe me më shumë besim.

sni vs ip kushtuar

SNI ose IP e përkushtuar?

Nëse nuk keni një adresë të dedikuar IP por keni domenin tuaj, prapë mund të përdorni një çertifikatë SSL. Ajo që e bën të mundur është një protokoll i quajtur Treguesi i Emrit të Serverit (SNI).

Lejon fusha të shumta secila të ketë një certifikatë SSL në të njëjtën adresë IP. Sshtë një qasje më ekonomike pasi nuk kërkon adresë IP unike për secilën domen.

Ajo funksionon vetëm kur klienti dhe serveri të dy mbështesin SNI. Ky nuk është problem me shfletuesit modern dhe serverët, por kompjuterët e vjetër, përfshirë çdo gjë që funksionon me Windows XP, nuk do të jenë në gjendje të vërtetojnë një certifikatë SNI.

Të gjithë serverët kryesorë të internetit kanë mbështetur SNI për një kohë të gjatë, por disa aplikacione në internet mund të mos jenë. Shfletuesit që nuk janë në përputhje me SNI duhet të jenë në gjendje të lidhen mirë, por mund të lëshojnë paralajmërime.

IPV kushtuar

A janë IP të përkushtuar një faktor SEO?

Disa blogerë dhe kompani të Engine Optimization (SEO) pretendojnë se adresat e dedikuara IP janë më të mira për SEO pasi Google preferon faqet që nuk ndajnë IP. Kjo nuk vërtetohet nga asnjë statistikë që kemi parë, megjithëse është një pikë e diskutueshme.

Mund të ketë një ndryshim të vogël të shpejtësisë midis pritjes së përbashkët dhe llojeve të tjerë të pritjes, por kjo nuk është një marrëdhënie e drejtpërdrejtë pasi llogaritë e përbashkëta të pritjes mund të kenë adresa IP të dedikuara. Shpejtësia e serverit mund të ndryshojë ende në varësi të shumë faktorëve të tjerë.

Ne kemi parë gjithashtu pretendime se faqet me të njëjtën adresë IP janë më pak të besueshme. Përsëri, nuk ka shumë për sa i përket provave për këtë.

Google dhe SSL

Por shumica e këtyre argumenteve tani janë moto sepse Google ka thënë se do të përdorë çertifikatat SSL si një faktor në renditjen e motorëve të tij të kërkimit.

Meqenëse keni nevojë për një IP të dedikuar për një certifikatë SSL, tani ka një përfitim të provuar, megjithë të mesëm, SEO për të pasur një IP të dedikuar.

Lista e zezë e spamit

Një çështje e lidhur është lista e zezë e spamit. Nëse një klient tjetër i kompanisë suaj pritëse bën spamming të rëndë, ai me siguri do të humbasë llogarinë e tij të hostit.

Ndërkohë, gjurmuesit spam do të vendosin adresën e IP-së së tyre botuar listat e zeza. Ju mund të jeni i dyti për të marrë atë adresë. Ndoshta do të bjerë nga lista brenda një jave, por pajtimtarët e listës së zezë mund të bllokojnë postën tuaj deri atëherë.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni për hostin e duhur të dedikuar IP?
SiteGround është vlerësuar me # 1 nga lexuesit tanë. Tani mund të merrni çmime të veçanta në planet e tyre të dedikuara për cloud duke përdorur këtë lidhje zbritje
.

ipv4 vs ipv6

IPv4 kundrejt IPv6

IPv4 lejon të krijohen disa miliardë adresa unike IP. Tani që të gjithë përdorin pajisje të shumta, dhe lidhje të shumta, dhe pret shumë faqe në internet, është e imagjinueshme që ne mund të mbaronim nga IP-të.

Adresat IPv6 do të ruhen në regjistrat AAAA në të dhënat e Sistemit të Emrave të Domainit (DNS). Ata nuk janë ende në përdorim të zakonshëm, por do të bëhen më të zakonshme gjatë pesë viteve të ardhshme.

Vint Cerf, Shefi Evangjelist i Internetit në Google, shpjegon pse kemi nevojë për IPv6: “versioni tjetër i Internetit”.

Me IPv6, ekzistojnë tetë grupe të numrave hexadecimal, të ndarë me kolona. Ky sistem do të sigurojë shumë miliarda adresa, duke e bërë shumë më të lehtë caktimin e IP-ve unike në faqet. Një adresë IPv6 është e gjatë 128 bite, kundrejt 32 bitëve për adresat e vjetra.

Pro dhe kundër të IPv4 dhe IPv6

Shumë kompani pritëse tashmë ofrojnë adresa IPv6, por jo të gjithë ruterat mund t’i trajtojnë ato. Para se të shtoni një adresë IPv6 në llogarinë tuaj, është më mirë të hulumtoni të mirat dhe të këqijat:

 1. disa ruterat më të vjetër dhe serverët DNS injorojnë kërkesat AAAA, duke e bërë kohën e ngarkimit shumë të ngadaltë pasi makina e klientit duhet të presë që kërkesa të skadojë
 2. Mund të jetë e mundur të gjurmohen individët në internet, duke u rritur intimitet shqetësimet
 3. Adresat unike do të thotë se do të ishte më lehtë reklamuesit të na gjurmojë
 4. Adresat IPv6 janë më pak të lexueshme, kështu që ato janë të vështira për tu shtypur, memorizuar ose shpërndarë
 5. Shumë përdorues të internetit nuk dinë se çfarë të bëjnë me një adresë IPv6
aspekt
IPv4
IPv6
konfiguracionManual ose DHCPAuto-konfigurimit
IP bit32128
formatdhjetorheksadecimal
kapacitet43 miliardë> 340 të pavendosur
Përdorimi i rrjetit99%< 1%

Asnjë host server, përveç atyre jashtëzakonisht eksperimentale, mbështetet vetëm në IPv6.

Do të keni akoma një adresë IPv4 pasi të shtoni IPv6. Kombinimi ju jep një adresë unike IPv6 me softuer që mund ta trajtojë atë, pa koston shtesë të një adrese të dedikuar IPv4.

Serverat dhe ruterët aktualë mos e keni problemin e ngadalësimit që goditi zbatimet e hershme.

perkthim sddress i rrjetit

Përkthimi i adresës së rrjetit

Në një kuptim të rëndësishëm, ne tashmë kemi mbaruar adresat IPv4. Ka më shumë pajisje në internet sesa adresa IP statike 32-bit. Ajo që e mban sistemin nga kolapsi është një mashtrim i quajtur Përkthimi i Adresës së Rrjetit (NAT). IPv6 nuk ka nevojë ose përdor Nat.

Kështu funksionon:

 1. Një rrjet lokal Ndahen adresa IP private për pajisjet e tij, zakonisht të formës 10.x.x.x ose 192.168.x.x.
 2. Ruteri përkthen ato në një adresë IP publike për tërë LAN-in.
 3. Rrjeti lokal mban gjurmët i seancave, kështu që ai e di se për çfarë paketash në hyrje të pajisjes synohen vërtet. Rrjeti nuk ka nevojë të përvetësojë shumë adresa IP të pakta unike.

Kjo qasje në përgjithësi funksionon mirë, por ajo shton router sipër. Ndonjëherë shkakton probleme kur një licencë softuerësh është e lidhur me një adresë IP të serverit.

Planet e strehimit të paraqitura në këtë faqe ofrojnë së paku 1 adresë IP të dedikuar falas për klientët. Sidoqoftë, shumica e ushtrive ofrojnë adresa të dedikuara IP shumë të lira (sa më e ulët se 1 $ / vit) si një shtesë.

nikoqirët më të mirë të dedikuar ip

Tre kryesuesit kryesorë për Përkushtim IP të përkushtuar

Këtu janë zgjedhjet më të mira të ofruesit tanë të pritjes për planet e dedikuara për mbajtjen e IP.

Mikpritës
plan
IP të përkushtuara
ruajtje
RAM
Startingmimi fillestar
SiteGroundre140 GB4 GB$ 80.00 / mo
A2 HostingVPS120 GB512 MB$ 5.00 / mo
Pritja për lëvizjeVPS375 GB4 GB$ 34,19 / mo

SiteGround

Planet e pritjes së cloud të SiteGround përfshijnë një domen falas dhe një adresë IP të dedikuar. Një server i dedikuar vjen me 5 adresa IP, dhe SiteGround trajton të gjitha aspektet e menaxhimit të tij.

IP site i dedikuar për sit

Edhe llogaritë e përbashkëta të pritjes mund të përditësohen në një adresë fikse. SiteGround është një zgjedhje e fortë për një biznes të vogël që po kërkon ndërkombëtarizim dhe mbështetje. Ai është me qendër jashtë SH.B.A., që mund të jetë një çështje për disa klientë.

A2 Hosting

A2 Hosting përdor një plan la carte për adresat e dedikuara IP, duke ju lejuar të blini adresa ashtu siç ju duhen dhe t’i lëshoni nëse nuk ju duhen më.

IP2 i dedikuar për hosting

Serverët e përkushtuar vijnë me një adresë të dedikuar. Planet e shërbimit të shumë pritësve për programe të përbashkëta, VPS, të dedikuara dhe cloud janë në dispozicion. Nga ana minus, ju duhet të menaxhoni kopjet rezervë tuaj.

Pritja për lëvizje

VPS dhe serverët e dedikuar të InMotion vijnë me adresa të shumta IP si një veçori standarde, madje edhe për planin më pak të shtrenjtë.

IP-ve të dedikuara për lëvizje

Serverët e përkushtuar vijnë me panelin e kontrollit cPanel dhe ruajtjen e shpejtë të SSD. Ju mund të zgjidhni databazën tuaj që të përputhet me audiencën tuaj të synuar. Nëse jeni duke kërkuar për Windows hosting, megjithatë, nuk do ta gjeni këtu.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në hostimin e dedikuar të IP?
Tani mund të merrni një zbritje të madhe në planet e dedikuara të IP të dedikuara nga InMotion Hosting. SSD përfshihen. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

IP e përkushtuar Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është një adresë IP?

  Në kontekstin e internetit dhe mbajtjes në internet, një adresë IP është një sekuencë numerike e koduar që identifikon në mënyrë unike një kompjuter ose pajisje në internet. Një adresë IP vepron si një etiketë unike për të identifikuar dhe dalluar një pajisje që është e lidhur në internet.

 • Farë është një adresë IP hosting?

  Serverët e mbajtjes së uebit kanë adresa unike IP. Përdoruesit e njeriut bashkëveprojnë me adresat në internet me “emrat e domain” të lexueshëm nga njeriu si WhoIsHostingThis.com. Sidoqoftë, kompjuterët që drejtojnë internetin nuk i përdorin këta emra. Përkundrazi, çdo serveri caktohet një adresë IP unike.

  Serverët e emrave të domenit në rrugën tuaj të hostit në internet kërkojnë për emrin e lexueshëm nga njeriu në adresën IP të përshtatshme, bazuar në një indeks që përputhet me emrat me adresat.

 • A ka çdo faqe në internet adresën e vet IP?

  Jo, faqet e internetit nuk kanë adresë unike IP. Adresa IP e një faqe në internet zakonisht ndahet me një grup uebsajtesh të tjerë, në varësi të serverit në të cilin është pritur. Një adresë IP identifikon një pajisje – një server ose grup të serverave. Një server i vetëm mund të presë dhjetëra, ose qindra, faqe interneti.

 • Farë është një adresë e dedikuar IP?

  Një adresë IP e dedikuar është një adresë unike numerike që identifikon një server të vetëm, një grup serverësh ose një domain. Me hostimin e dedikuar, kompanitë e mbajtjes së faqes në internet do t’ju japin një adresë unike IP për llogarinë tuaj për një tarifë shtesë. Kjo reklamohet si “Hosted Adresa IP e Dedikuar”. Të gjitha faqet e internetit që ju presin përmes asaj llogarie do të përdorin atë adresë IP, por askush tjetër nuk do.

 • Si mund të marr një adresë të dedikuar IP?

  Ju merrni një adresë të dedikuar IP me një plan të dedikuar për mbajtjen e serverëve dhe shumicën e planeve të pritjes së VPS-ve. Ju gjithashtu mund të blini një adresë të dedikuar IP si një shtesë me shumë plane të përbashkëta pritëse, megjithëse kjo varet nga ofruesi i pritjes.

 • Cilat janë avantazhet e një adrese IP të dedikuar?

  Të kesh një adresë të dedikuar IP është e dobishme si për sa i përket sigurisë dhe përgjegjësisë. Nëse drejtoni një dyqan në internet dhe doni një certifikatë SSL, ju duhet një adresë IP e dedikuar.

  Për më tepër, Google favorizon adresat IP të dedikuara në mënyrë që të gjenden më lehtë në motorët e kërkimit me një adresë IP të dedikuar.

 • A ka faqja ime në internet një adresë të përbashkët IP?

  Në qoftë se nuk keni një adresë IP të dedikuar në një server të dedikuar me një faqe të vetme, adresa IP e faqes suaj është e përbashkët. Për shembull, me një plan të përbashkët të pritjes, kompania pritëse vendos disa llogari të klientëve në të njëjtin server.

  Të gjitha faqet e internetit në ato llogari ndajnë të njëjtat burime llogaritëse dhe të njëjtën adresë IP.

 • Cilat janë disavantazhet e përdorimit të një adrese IP të përbashkët?

  Veprimet e ndërmarra nga mbajtësit e adresave IP të përbashkëta mund të sjellin pasoja për mbajtësit e tjerë të IP të të njëjtit grup, disa prej tyre janë bllokime dhe penalizime.

  Firewall-et shpesh përdorin adresa IP për të identifikuar spam, dhe Google thuhet se gjithashtu penalizon SEO të keqe në adresat IP të përbashkëta, gjithashtu. Në këtë rast, përdoruesit e tjerë të IP të shkelësit mund të vuajnë pasojat.

 • A vjen një adresë IP e dedikuar me burime të dedikuara?

  Adresat IP të dedikuara dhe burimet e dedikuara nuk kanë asnjë lidhje të drejtpërdrejtë. Nuk ka një lidhje standarde midis kompjuterave fizikë (apo edhe virtual) dhe adresave IP.

  Nëse keni një plan të përbashkët pritjeje dhe shtoni një adresë të dedikuar IP, ju jeni akoma në planin e përbashkët të pritjes. Përfitimi i vetëm që po merrni është adresa IP e dedikuar, asgjë tjetër nuk ndryshon në lidhje me qasjen tuaj në burimet e llogaritjes.

 • Isshtë një plan i “Dedikuar IP Adresa Hosting” një plan i përbashkët pritjeje?

  Planet e dedikuara të mbajtjes së IP shpesh janë plane të përbashkëta të pritjes së burimeve, duke parë që natyra e IP-së unike nuk ka lidhje me burimet që ju keni akses.

  Me forma të tjera të pritjes, si një Server Virtual Privat (VPS), do të keni një adresë IP unike pa marrë parasysh çfarë. Kjo ndoshta do të përmendet në përshkrimin e “tipareve” të planit të pritjes, por zakonisht nuk është pika kryesore e shitjes.

 • Pse më duhet një adresë IP e dedikuar?

  Ju do të duhet një adresë e dedikuar IP nëse doni të përdorni faqen tuaj të internetit pavarësisht nga konfigurimi i DNS. Ju gjithashtu mund të kërkoni një adresë të dedikuar IP në rastet e instalimeve të specializuara të programeve kompjuterike.

  Më shumë, nëse jeni të shqetësuar për ndarjen e një adrese IP de për penalizime të pafaluara nga përdoruesit e tjerë të adresës tuaj IP, ju mund të dëshironi të investoni në një IP të dedikuar.

 • A ofrojnë planet e WordPress adresave të dedikuara IP?

  Në varësi të hostit dhe planit, disa plane të WordPress mund të vijnë me një adresë IP të dedikuar. Ngjashëm me planet e përbashkëta të pritjes, disa plane të WordPress gjithashtu ofrojnë IP të dedikuar si një blerje shtesë.

  Për më tepër, shumë plane pritëse të VPS lejojnë instalime të thjeshta me një klikim të WordPress me një adresë të dedikuar IP në vend.

 • A mund të marr një adresë IP të dedikuar me host VPS?

  Shumica e planeve VPS vijnë me të paktën një adresë IP të dedikuar falas. Në rastin e SiteGround, dhe A2 Hosting ju merrni 1 adresë IP falas, ndërsa me InMotion Hosting ju merrni 3. Nëse hosti juaj i zgjedhur ju ofron një adresë IP të dedikuar me një plan VPS varet nga përfshirjet brenda paketës specifike të hostimit.

  Ju gjithashtu mund të blini adresa shtesë IP të dedikuara me planet hosting VPS.

 • Pse më duhet një certifikatë SSL?

  Për më tepër sesa të përfaqësosh një sit të besueshëm dhe të akredituar për përdoruesit e frontit, arsyeja më e zakonshme për një certifikatë sigurie SSL është tregtia elektronike. Nëse po përpunoni kartat e kreditit në faqen tuaj, me të vërtetë duhet të keni një certifikatë sigurie të përfshirë në planin tuaj.

  Email, mesazhe me tekst, të dhëna mjekësore, informacion financiar dhe çdo lloj tjetër i komunikimit privat gjithashtu duhet të kryhet përmes HTTPS.

 • Cili është ndryshimi midis IP të përbashkët dhe IP të dedikuar?

  Dallimi është aq i thjeshtë sa lloji i planit tuaj të pritjes. Pritja e përbashkët cakton të njëjtën adresë IP për të gjitha faqet e hostuara në një server të veçantë. Planet e përkushtimit dhe të hostimit të VPS-ve ndajnë një adresë unike IP për secilën faqe në internet.

 • Sa kushton një IP e dedikuar?

  Plani i hostimit që ju zgjidhni përcakton koston. Planet VPS janë mënyra më e lirë për të marrë një adresë IP të dedikuar për faqen tuaj (rreth 5 dollarë në muaj). Planet e pritjes në Cloud dhe Dedicated janë zakonisht planet më të shtrenjta me adresat IP të dedikuara (zakonisht mbi 50 $ / muaj).

 • Farë është një IP e vërtetë?

  Adresa IP e “vërtetë” e një kompjuteri është identifikuesi i saj i jashtëm, siç caktohet nga një ruter, rrjet, proxy server, ose VPN, etj. Nëse faqja juaj e internetit është e pritur me një plan të dedikuar IP, IP-ja e faqes suaj të internetit është ekuivalente me IP-në e saj “reale”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map