Pritja më e mirë e cURL: Kush është më e mira për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahaso Hosting CURL

Projektuar për zhvilluesit, cURL është një mjet i shërbimit dhe biblioteka e linjës së komandës që thjeshton transferimin e të dhënave në internet. Shumica e shërbimeve të pritjes përfshijnë cURL, por disa e bëjnë më të lehtë ndërtimin e një aplikacioni në CURL.


Para se të zgjidhni një host të uebit, klientët e rinj duhet të verifikojnë që cURL është aktivizuar ose mund të instalohet nga hosti. Konsumatorët ekzistues të serverëve Linux mund të verifikojnë që cURL është i disponueshëm duke kërkuar rreshtin, ndihmën cURL të aktivizuar në skedarin php.ini. Serverët e Windows automatikisht përfshijnë mbështetje për cURL.

Më vonë në këtë postim, ne bëjmë një diskutim të thelluar për secilin host. Tani për tani, këtu janë 5 hostet më të mirë për cURL:

 1. SiteGround
  – Zgjidhni nga katër versionet PHP plus aksesin SSH
 2. A2 Hosting
 3. Pritja për lëvizje
 4. HostPapa
 5. Hostgator

Si i zgjodhëm ushtritë më të mira për cURL?

Ne përzgjodhëm listat e pritësve të internetit që ofruan mbështetje solide për ndërtimin e aplikacioneve me porosi të internetit dhe një përzgjedhje të moduleve PHP.

Tjetra, ne e kombinuam këtë listë me reagime nga klientët e vërtetë, duke përdorur bazën e të dhënave tona masive të vlerësimeve të vërteta.

Krahaso Hosting CURL

krahasoni curl hosting

Farë do të mësoni

Shtë brenda Mac-it tuaj. Përdoret nga BMW, Microsoft, Blackberry dhe Cisco në mesin e shumë gjigandëve të tjerë globalë.

Bëhet të domosdoshëm për zhvilluesit dhe përdoret nga rreth gjysmë miliardë njerëz.

Isfarë është cURL dhe për çfarë përdoret?

Ne do t’i mbulojmë këto pyetje dhe më shumë, duke përfshirë atë që duhet të kërkoni në një host të CURL.

Dhe unë do të bëj disa rekomandime edhe për hostet CURL gjithashtu.

ajo-është-curl

Farë është cURL?

cURL është një mjet i mirë-krijuar Linux që reklamohet shpesh nga hostet në internet.

cURL lejon përdoruesit të hyjnë shpejt në përmbajtjen e një skedari, të marrë përmes një URL, nga një skenar PHP.

Kjo tingëllon e thjeshtë, por cURL është jashtëzakonisht e fuqishme.

Shtë e domosdoshme për zhvilluesit dhe, për shkak të natyrës së tij me shumë qëllime, shpesh është një parakusht që kërkohet nga aplikacionet dhe skriptet e tjera.

faqja fillestare e cURL-it
Fotografi i faqes fillestare të CURL përmes WhoIsHostingKjo

Historia e KURL-it

CURL u zhvillua fillimisht në 1997, me emrin e saj u shpik vitin e ardhshëm. Ai qëndron për Kërkojnë URL-në e Klientit Bibliotekë ose Kërkesë URL-je të Curl Bibliotekës, dhe shpërndahet si pjesë e sistemit operativ në një gamë të madhe pajisjesh.

Farë është libcurl?

Projekti, i cili gjithashtu përfshin libcurl, drejtohet nga zhvilluesi suedez Daniel Stenberg dhe drejtohet nga një ekip i madh vullnetarësh.

Stenberg filloi të zhvillohej për Commodore 64 dhe tani është pjesë e projektit Mozilla, i punësuar për të punuar në shfletuesin Firefox.

faqja kryesore e libcurl

fotografia e faqes fillestare të libcurl përmes WhoIsHostingKjo

Sa njerëz përdorin cURL?

Ekipi prapa CURL thotë se është e pamundur të thuhet se sa njerëz po përdorin mjetin e tyre.

Në numrin e fundit, në mesin e 2012, Stenberg vlerësoi se po përdoret më shumë se 550 milion njerëz.

Kjo shifër përfshin përdoruesit e Debian, përdoruesit e pajisjeve iOS, njerëzit që kanë blerë TV të caktuar dhe DVD player, dhe lojtarët e lojërave si Second Life.

Cfarë cURL bën

cURL është një mjet transferimi skedar me një qëllim të thjeshtë: të hyr në përmbajtjen HTTP nga një skript PHP ose nga komanda.

E para është pa dyshim përdorimi më i zakonshëm i cURL, pasi lejon një skriptim të tërheq përmbajtjen ose të vlerësojë përmbajtjen e një skedari tjetër në internet.

CURL: një Mjet i Linjës së Komandës

vija komanduese cURL

screenshot i linjës komanduese cURL përmes WhoIsHostingKjo

CURL shkarkon ose dërgon të dhëna duke përdorur një URL. Isshtë vetëm një mjet i linjës së komandës, dhe zhvilluesit e tij shprehen qartë se kurrë nuk do të marrë një ndërfaqe grafike të përdoruesit.

Nëse përdoret si duhet, cURL është një mënyrë shumë e fuqishme për të tërhequr të dhënat në një skript PHP.

CURL vs wget

Nëse keni transferuar skedarë duke përdorur linjën e komandës, me siguri keni hasur në wget. Ndërsa wget është krijuar për të transferuar një numër të madh skedarësh, CURL është vërtet i mirë në transferimin e një në një kohë.

Vini re se cURL nuk ka modalitet recursiv, i cili mbështet atë deklaratë.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjen e cURL-it?
Serverët e SiteGround kanë cURL, si dhe janë instaluar zlib, zip dhe Simple_xml. Lexuesit tanë kanë vlerësuar SiteGround host # 1. Kurseni deri në 67% në planet e tyre duke përdorur këtë lidhje speciale zbritje
.

Karakteristikat e përparuara të cURL-it

cURL gjithashtu mund të lidhet me burimet e të dhënave dhe të transferojë skedarë duke përdorur FTP, të lidhet me SSL dhe të dërgojë një emër përdoruesi dhe fjalëkalim për të fituar hyrje në një skedar që kërkon një hyrje.

Kodi SSL nuk është i integruar në CURL por kërkon një bibliotekë të pajtueshme. Mbështetja përfshihet për OpenSSL, TLS mbed (e njohur më parë si PolarSSL), axTLS, yassl dhe më shumë.

cURL përdor

Si aplikojnë ueb përdorimin cURL

Rasti më i mirë i përdorimit për cURL është rrëmbimi i një skedari të tërë nga një server i largët.

Kodi që merret me një skedar në mënyrë interaktive ose vetëm duhet të ekzaminojë një pjesë të tij duhet të përdorë një qasje të ndryshme. Përveç kësaj, cURL është shumë i gjithanshëm.

CURL: Thika e Transferimit të Dosjeve të Ushtrisë Zvicerane

Zhvilluesi do të shkruajë një funksion të kthimit, i cili thirret kur të dhënat hyjnë. Ai mund t’i shkruaj të dhënat në një skedar, t’i dërgojë ato në një server tjetër, ose t’i përpunojë në çfarëdo mënyre të nevojshme.

Vendosja e një treguesi të përparimit pasi një skedar është shkarkuar është një detyrë e drejtpërdrejtë e programimit.

Me kodimin e duhur, përdoruesi i një aplikacioni në internet mund të vazhdojë ta përdorë atë për detyra të tjera dhe të marrë një njoftim kur skedari është shkarkuar plotësisht.

A mund të përdor cURL për të ngarkuar skedarët?

Shtë e mundur të ngarkoni, si dhe të shkarkoni skedarë me cURL, megjithëse përdorimi i tij në këtë mënyrë është më pak i zakonshëm.

Mund të ngarkojë me FTP, një kërkesë POST ose mënyra të tjera.

Shumica e serverëve në ueb pranojnë vetëm ngarkime të vërtetuara, dhe CURL mund të trajtojë disa metoda të vërtetimit.

Kuptimi i libcurl

Ndërsa aplikacioni cURL bën kopjimin aktual, libcurl është grupi i udhëzimeve që e ndihmojnë atë të lidhet me burimin e të dhënave.

Shkruar në C, libcurl është në thelb një biblioteka protokollare që përfshin:

 • FTP, FTPS dhe SFTP
 • HTTP dhe HTTPS
 • LDAP dhe LDAPS
 • Gopher
 • IMAP, POP3 dhe SMTP

Ka shumë protokolle të tjera përveç këtyre, duke lehtësuar praktikisht çdo lloj transferimi të skedarëve.

Biblioteka cURL

Biblioteka është shumë e gjithanshme, duke mbështetur kërkesat HTTP POST dhe GET, lloje të shumta të vërtetimit, tunelizimin me prokurë dhe adresat IPv6. Mund të vendoset që të merret me mure zjarri.

Biblioteka e libcurl është kompatibile ndër-platformë, kështu që mund të transplantohet në çdo instalim të cURL në pothuajse çdo pajisje..

Cfare ka me shume, libcurl është falas dhe mund të përdoret si pjesë e aplikacioneve të tjera, edhe nëse ato aplikacione nuk janë me burim të hapur.

Si të merrni libcurl

Ka disa mënyra për të marrë libcurl:

 1. Para-instaluar nga ofruesi juaj i pritjes
 2. Instaluar nga një menaxher i paketave në një server privat
 3. Hartuar nga burimi
 4. Shkarkimi i burimit përmes git
 5. Instalimi i të gjitha vartësive për të ndërtuar curl dhe pastaj përpilimi i tij.

Duke thirrur libcurl

Dy mënyra për të thirrur libcurl janë në dispozicion: Lindja dhe Multi.

Ndërfaqja Easy është një mënyrë e thjeshtë për të marrë një skedar me minimumin e kodit. Ndërfaqja Multi lejon transferime të shumta paralelisht. Kodimi është pak më i komplikuar.

Mbështetja për libcurl nuk është e kufizuar në PHP. Pothuajse çdo gjuhë popullore ka një ndërfaqe për lëshimin e kërkesave cURL.

LanguageLibrel ose ndërfaqe
Javacurl-java (jo e plotë)
.NETOlibcurl-net
node.jsnyje-libcurl
PerlWWW-kaçurrela, perl6-neto-kaçurrela
pitonpycURL
Bazë vizualelibcurl-VB

Duke punuar në kombinim, cURL dhe libcurl u japin zhvilluesve një mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë për të tërhequr përmbajtje në faqet PHP.

Kërkesat e hostimit cURL

Nëse dëshironi të instaloni një skenar si Zen Cart, do t’ju duhet të siguroni që hosti juaj po funksionon cURL.

Disa aplikacione kanë nevojë për të kontrolluar azhurnimet, dhe disa shtojca WordPress kanë nevojë për mbështetje cURL për të funksionuar si duhet.

 • Në Linux, cURL është instaluar në dy pjesë; si modul Linux dhe një shtesë për PHP. Pritësi juaj duhet të jetë në gjendje të instalojë të dyja pjesët shpejt nëse nuk është i pranishëm.
 • Në Windows, shtrirja cURL instalohet automatikisht me pjesën tjetër të pirgut WAMP, kështu që hosti juaj nuk duhet të ketë nevojë të bëjë asgjë më shumë.

Nëse jeni të mbërthyer me një mori që nuk ka mundësi të aktivizohet cURL, pyesni ata – kurrë nuk ju dhemb të provoni.

Ka mënyra alternative për të arritur të njëjtat rezultate, por mund të përjashtojë shumë nga opsionet tuaja kur jeni duke zhvilluar dhe zgjeruar faqen tuaj të internetit.

Përmbledhje e karakteristikat e KURL:

 • Mënyrë e thjeshtë, e mbështetur gjerësisht për të transferuar skedarë të largët programorë
 • Mbështet HTTP, HTTPS, FTP dhe protokolle të tjera
 • Mbështetje për vërtetimin

nikoqirët më të mirë të cURL-it

Pritësit kryesorë të cURL-it

Ndërsa mbështetja CURL është e përhapur sepse është me burim të hapur, ekzistojnë disa hostë në internet që na dallojnë nëse po kërkoni të ndërtoni një aplikacion në cURL.

SiteGround

SiteGround

SiteGround për cURL

SiteGround ka mbështetje të mirë gjithëpërfshirëse për aplikacione me porosi të uebit, përfshirë cURL në të gjithë serverët e tij. Katër versione të ndryshme të PHP janë në dispozicion së bashku me aksesin SSH.

Shumë module PHP janë në dispozicion me planet e pritjes, dhe klientët inkurajohen të pyesin nëse u duhen të tjerët. Edhe planet e lira përfshijnë këto karakteristika. Me mbështetje 24/7, a 99.9% garanci në kohë, dhe të dhënat e të dhënave ndërkombëtare, është i përshtatshëm për të pritur faqet e internetit të personalizuara shumë.

A2 Hosting

A2 Hosting

A2 Pritja për cURL

A2 Hosting mbështet cURL të linjës së komandës, si dhe duke përfshirë cURL në mbështetjen e tij për PHP. Kjo përfshin të gjitha versionet e PHP5 dhe PHP7 që ai ofron. Konsumatorët mund të kalojnë shpejt ndërmjet versioneve PHP sipas nevojës.

Përveç bërjes në dispozicion në planet e saj standarde, ai ofron shpejtësi shtesë në serverat e tij Turbo, me të gjitha tiparet. Mbështetje rreth orës, qendrat e të dhënave në tre vende, dhe 99.9% me kohë shtojnë tërheqjet e saj.

000webhost

000webhost

000webost për cURL

Me 000Wbhost, është madje e mundur që përdorni PHP me cURL falas. Mos prisni mbështetje nga siguria e kompanisë ose SSL, por nuk do të keni ngecje me reklama në faqen tuaj.

Ju mund të përmirësoni në një pritje të lirë të paguar në Hostinger kur të jeni gati.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Të pavendosur në hostet e CURL?
A2 Hosting hyri në numrin 1 në testet tona të shpejtësisë dhe të performancës. Dhe ata kanë cURL të përpiluar direkt në PHP. (Ju merrni një zgjedhje prej 5 versionesh të PHP). Tani për tani ju mund të kurseni deri në 50% në planet e tyre miqësore. Përdorni këtë lidhje speciale zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Karakteristika të tjera në Teknologji

 • Qasja CGI
 • Podcast
 • SAAS
 • ownCloud
 • PaaS
 • cungues
 • OpenStack
 • Ajax
 • ImageMagick
 • ffmpeg
 • LAMP
 • Memcached

CURL Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është cURL?

  cURL është një projekt softuer plotësisht i lirë që përbëhet nga libcurl – një bibliotekë transferimi URL-e me bazë klientin dhe curl – një mjet i linjës komanduese për transferimin e skedarëve duke përdorur sintaksën e URL-së.

  Një mjet i ngjashëm është Wget. Isshtë në gjendje të shkarkojë në mënyrë rekursive një numër të madh të skedarëve, CURL është bërë për të bërë një transferim të vetëm-shot të të dhënave. cURL ofron aftësi ngarkimi dhe dërgimi, ndërsa Wget ofron vetëm mbështetje të thjeshtë HTTP POST. Gjithashtu, cURL ndërton dhe drejton në platforma shumë më tepër sesa Wget.

 • Për çfarë saktësisht përdoret cURL?

  Përdorimi më i zakonshëm i cURL është hyrja në përmbajtje HTTP nga një skript PHP ose linjë komande. Mundëson që një skenar të përdorë përmbajtjen e një skedari tjetër në internet.

  Një shembull do të ishte një program C që përdor bibliotekën cURL për të dërguar të dhëna në skriptin PHP në një server në internet, ku skenari pastaj ruan të dhënat në një bazë të dhënash MySQL.

 • Cilët protokolle transferimi mbështesin cURL?

  cURL mbështet protokollet e mëposhtme të transferimit: DICT, FILE, FTP, FTPS, Gopher, HTTP, HTTPS, IMAP, IMAPS, LDAP, LDAPS, POP3, POP3S, RTMP, RTSP, SCP, SFTP, SMTP, SMTPS, Telnet dhe TFTP. Libcurl mbështet çertifikatat SSL, HTTP POST, HTTP PUT, ngarkimin e FTP, ngarkimin e bazuar në formën HTTP, proxies, cookies, vërtetimin e përdoruesit + fjalëkalimin (Basic, Digest, NTLM, Negociator, Kerberos), rinisje për transferimin e skedarëve, tunelizim proxy HTTP dhe më shumë.

 • Si mund të përdor cURL në gjuhën time të preferuar të programimit?

  Ndërfaqe të shumta janë të disponueshme për më shumë se 40 gjuhë, duke përfshirë: Ada95, Basic, C, C ++, Ch, Cocoa, D, Dylan, Eiffel, Euphoria, Ferite, Gambas, glib / GTK +, Haskell, ILE / RPG, Java, Lisp, Lua, Mono, .NET, Object-Pascal, O’Caml, Pascal, Perl, PHP, PostgreSQL, Python, R, Rexx, Ruby, Skema, S-Lang, Smalltalk, SP-Forth, SPL, Tcl, Visual Basic, Visual FoxPro, Q, wxwidgets dhe XBLite dhe më shumë. Ekzistojnë gjithashtu detyrime të personalizuara për bibliotekën libcurl të bëra nga projekte dhe njerëz të tjerë, jashtë projektit cURL.

 • Po në lidhje me mbështetjen e platformës për cURL?

  cURL është shumë i lëvizshëm, ndërton dhe funksionon në shumë platforma të ndryshme, duke përfshirë Solaris, NetBSD, FreeBSD, OpenBSD, Darwin, HPUX, IRIX, AIX, Tru64, Linux, UnixWare, HURD, Windows, Amiga, OS / 2, BeOs, Mac OS X, Ultrix, QNX, OpenVMS, RISC OS, Novell NetWare dhe DOS.

 • Cilat janë kërkesat e pritjes për cURL?

  Në Windows hosting, cURL instalohet automatikisht me pirgun e softuerit WAMP. Linux Linux instalon cURL në dy pjesë, si një modul brenda Apache dhe një zgjatje për PHP. Shumica e ofruesve të pritjes sot kanë instaluar cURL në serverat e tyre. Nëse jo, hosti juaj duhet të jetë në gjendje të instalojë cURL shpejt.

 • Mund të kufizoni përdorimin e gjerësisë së bandës cURL?

  Po, cURL ju lejon të kufizoni nivelin e transferimit. Ju mund të specifikoni shkallën maksimale të transferimit për cURL e cila është e dobishme nëse nuk doni që transferimet tuaja të përdorin të gjithë alokimin e gjerësisë së bandës suaj. Kufiri i specifikuar ndikon në të dy shkarkimet dhe ngarkimet nga cURL.

 • A ka ndonjë çështje të pajtueshmërisë për të cilën duhet të jem i vetëdijshëm?

  Jo me të vërtetë, të paktën jo me versionin e fundit të cURL. Kishte një problem me PayPal kur ndërpreu mbështetjen për SSL 3.0 në dhjetor 2014, por kjo ishte vetëm rasti me versionin e vjetëruar të cURL.

 • Janë ASP, XML, ose XHTML të mbështetur nga cURL?

  Po, të gjithë janë mbështetur, nuk ka rëndësi se si u krijua faqja. CURL madje nuk e di se cila gjuhë ose teknologji përdoret për të gjeneruar një faqe.

 • Cilat janë problemet më të zakonshme të pritjes që lidhen me cURL?

  Nëse thjesht përpiqeni të përdorni një burim HTTPS (burim i mbrojtur SSL ose TLS) në PHP duke përdorur cURL, ka të ngjarë të keni disa vështirësi. Problemi është se cURL nuk është konfiguruar të besojë në certifikatën HTTPS të serverit, dhe si parazgjedhje, CURL është konfiguruar që të mos i besojë asnjë autoriteti certifikimi (CA).

  Ekzistojnë dy mënyra për këtë problem. Së pari, thjesht mund të konfiguroni cURL për të pranuar çdo certifikatë të serverit (kolegëve). Kjo nuk është optimale nga pikëpamja e sigurisë, por nëse nuk po kaloni informacion të ndjeshëm mbrapa dhe me radhë, kjo ndoshta është në rregull. Opsioni i dytë përfshin vendosjen e parametrit CURLOPT_CAINFO. Kjo është përdorur për të treguar drejtimin e një certifikate CA të cilës KUR duhet t’i besojë.

 • A është cURL falas? A do të shtojë atë në faturën time të hostimit?

  Të dy cURL dhe libcurl janë me burim të hapur dhe publikohen nën licencën e derivatit MIT / X. Do të thotë që ju jeni i lirë të modifikoni dhe rishpërndani të gjitha përmbajtjet e arkivave të shpërndara cURL. Ju gjithashtu mund të përdorni lirisht cURL dhe libcurl në projektet tuaja tregtare. Përdorimi i cURL nuk duhet të shkaktojë ndonjë kosto shtesë të pritjes.

 • Po në lidhje me Keep-Alive ose lidhje të vazhdueshme?

  cURL dhe libcurl të dy mbështesin lidhje të vazhdueshme ndërsa transferojnë skedarë të shumtë nga i njëjti server. cURL do të përpiqet të përdorojë përsëri lidhjen për të gjitha URL-të e specifikuara në komandë.

 • Unë jam i shqetësuar për sigurinë. Do të përdorni cURL të shkaktojë çështje të sigurisë?

  Jo, cURL është konfiguruar si parazgjedhje për të përdorur kërkesa të sigurta mbi SSL / TLS. Konfigurimi i vendndodhjes së një pakete çertifikimi të azhurnuar, është thelbësore për ruajtjen e sigurt të transferimeve të CURL.

 • Sa të rëndësishme janë azhurnimet e cURL-it?

  Si të gjithë përbërësit jetik të softuerit, është gjithmonë një ide e mirë të zgjidhni një host që ofron azhurnime në kohë. Në këtë drejtim, KURL nuk është përjashtim.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map