Pritja më e mirë anonime në FTP: Kush është më e mira për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

krahasoni hosting ftp anonim


Krahasoni Hosting Anonim FTP

Farë do të mësoni

Ju mund të keni dëgjuar për FTP, por çfarë është FTP anonime?

Në këtë artikull, do të mësoni se për çfarë përdoren të dyja këto teknologji. Dhe unë do të ndaj disa parime për t’ju ndihmuar të përcaktoni nëse FTP Anonim është i duhuri për ju.

Atëherë do të ndajeni atë që duhet të kërkoni në një pritës anonim FTP dhe si të vendosni FTP Anonymous. Do t’ju filloj gjithashtu në kërkimin tuaj të hostit me disa nga rekomandimet e mia personale.

Para se të fillojmë të shpjegojmë pikat më të hollësishme të aksesit FTP anonim, duhet të marrim diçka nga rruga – shumica e hosteve nuk rekomandojnë përdorimin e FTP anonim dhe disa këshillojnë në mënyrë aktive kundër tij.

Ekzistojnë një numër arsyesh të mira për ngurrimin e tyre, por le të hedhim një vështrim në teknologji dhe të përdorim raste të parë pas FTP anonim.

Shko te pjesa tjetër e rishikimit.

cfare eshte ftp

Farë është FTP?

Protokolli i transferimit të skedarëve (FTP) është një protokoll jetësor i rrjetit dhe ka rreth e rrotull për dekada.

FTP lejon përdoruesit të ngarkojnë ose të shkarkojnë skedarë në dhe nga faqet e tyre të internetit.

Ndërsa sistemet e njohura të menaxhimit të përmbajtjes si WordPress, Drupal ose Joomla vijnë me ndërfaqet e tyre të ngarkimit, shumë webmasterë ende përdorin FTP rregullisht.

Qasja në FTP ofron shumë karakteristika për përdoruesit e energjisë që kërkojnë të bëjnë më shumë sesa të shtojnë pak përmbajtje të freskët në faqen e tyre të internetit çdo herë në një kohë.

A duhet të përdor FTP?

Qasja në FTP dikur ishte thelbësore për zhvilluesit.

Kjo për shkak se ajo ka qenë e vetmja mënyrë që zhvilluesit të ngarkojnë skedarë në një server, në mënyrë që shikuesit e faqes në internet ta shohin atë.

Këto skedarë përfshinin kodin për hartimin e faqes, çdo faqe të re dhe të gjithë përmbajtjen në të. Tani, sistemet e menaxhimit të përmbajtjes (CMS) e bëjnë të thjeshtë për këdo që të krijojë dhe të ngarkojë skedarë në internet.

Si rezultat, FTP nuk është pothuajse aq e nevojshme sa dikur.

Cilat janë disa përdorime të zakonshme të FTP?

Edhe me shfaqjen e platformave CMS, FTP është akoma e vlefshme.

Tre përdorimet kryesore për FTP janë:

 1. Transferoni skedarët midis kompjuterave të largët
 2. Ngarko skedarët e uebfaqes në një server pritës (të tilla si WordPress)
 3. Shkarkoni skedarë nga një server në një kompjuter (Si softuer falas)

Zhvilluesit mund ta përdorin atë për të instaluar një CMS si WordPress, dhe gjithashtu për të modifikuar skedarët thelbësorë. FTP është akoma në përdorim të gjerë për të shkëmbyer, transferuar ose shkarkuar skedarë.

Për shembull, është përdoret për të shkarkuar skedarë mp3 muzikë. Shpesh përdoret në mjediset e universitetit për të shkarkuar programet mësimore dhe materialet e tjera të kursit dhe për shkëmbimin e skedarëve të projektit studentor.

Falë FTP, zhvilluesit kanë qasje në skedarët e uebfaqes nga çdo kompjuter. Kjo do të thotë që ata mund të bëjnë ndryshime në faqen e internetit të dikujt tjetër nga distanca.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjen Anonymous FTP?
Përdorni lidhjen tonë me zbritje
dhe merrni çmime të veçanta në HostGator. Zgjidhni nga një larmi planet. Do të merrni një garanci prej 45 ditësh për kthimin e parave.

Kufizimet e hyrjes në FTP

Qasja FTP mund të përdoret për të bërë skedarët në dispozicion të përdoruesve të faqes suaj. Kjo dikur ishte shumë e zakonshme në faqet profesionale disa kohë më parë, por ishte gjithashtu jopraktike.

Për të shkarkuar skedarë përmes aksesit të rregullt të FTP, çdo përdorues i vetëm duhet të ketë një llogari FTP dhe të regjistrohej në faqen tuaj.

Kjo eshte thjesht jo një mundësi për faqet me vëllim të lartë dhe krijon një numër çështjesh të mundshme sigurie.

Mënyra më e dukshme për të kapërcyer këto kufizime është thjesht të ofroni qasje anonime në FTP, duke lejuar kështu që çdokush të hyjë dhe të shkarkojë skedarë nga faqja juaj.

çfarë është ftp anonim anonim

Whatfarë është FTP anonime?

FTP anonim u lejon individëve të përdorin skedarët në dispozicion të publikut thjesht duke shtypur “anonim” si një emër përdoruesi. Shpesh fjalëkalimi është i përgjithshëm ose i ofrohet publikut.

Isfarë është FTP anonime që përdoret zakonisht për?

FTP anonim është përdorur zakonisht lejoni njerëzit të shkarkojnë softuer me burim të hapur (OSS) ose skedarë të tjerë publik.

Meqenëse OSS shpërndahet lirshëm, të gjithë duhet të jenë në gjendje të qasen në të. Dhe, zhvilluesve u duhet një mënyrë për të kontribuar në të.

Si funksionon FTP anonime?

Të gjithë përdoruesit zakonisht duhet të përdorin FTP anonim është futur “anonim” si emrin e përdoruesit.

Zakonisht, ata përdorin adresën e tyre të postës elektronike si fjalëkalim. Kjo quhet vërtetim anonim.

Ndonjëherë kjo e fundit nuk është e nevojshme dhe për një arsye të mirë – pasi që një adresë e përkohshme mund të përdoret gjithsesi, kontrollimi i vlefshmërisë së një adrese të dërguar të postës elektronike nuk ofron ndonjë siguri të vërtetë.

Cilat janë dobësitë e FTP anonime?

FTP anonim tingëllon si një mënyrë e thjeshtë për të adresuar çështjen, por ekziston një problem.

Qasja në FTP funksionon në të dy mënyrat, kështu që lejon përdoruesit të bëjnë Ngarkoni si dhe Shkarko files. Kështu që çdokush mund të ngarkojë skedarët e infektuar me kod me qëllim të keq ose përmbajtje të paligjshme në faqen tuaj.

Kjo është arsyeja pse hostet nuk e pëlqejnë FTP-in anonime – ai paraqet një rrezik serioz sigurie.

Si të krijoni një llogari FTP

Për të përdorur FTP, do t’ju duhet një klient FTP që është në përputhje me sistemin operativ në kompjuterin tuaj. Ka shumë të njohura, duke përfshirë Cyberduck dhe Filezilla.

ftp cyberduckKlienti Cyberduck FTP është i lehtë për t’u përdorur. Për t’u lidhur thjesht shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin.

Filezilla është kompatibil me sistemet kryesore operative dhe duhet të funksionojë mirë për këdo. Një klient FTP ju lejon të regjistroheni në serverin FTP dhe të bëni atë që dëshironi me skedarët e ruajtur atje.

Atje jane tre gjëra që ju duhet të vendosni një llogari FTP:

 1. Adresa IP e emrit të domain
 2. Një emër përdoruesi
 3. Një fjalëkalim

Emri juaj i përdoruesit dhe fjalëkalimi duhet të jenë të fortë për ta bërë të vështirë për përdoruesit e tjerë të kenë akses në skedarët tuaj. ju mos dëshironi që njerëzit të mos mashtrojnë me hartimin e faqes tuaj të internetit ose ngarkimi i viruseve të dëmshëm për të.

Pasi të futni këtë informacion, mund të lidheni me FTP dhe menjëherë të përdorni skedarët e faqes tuaj të internetit.

ngritjen-up-Anonymous-ftp

Vendosja e FTP Anonime: Disa masa paraprake

FTP anonim nuk është qartë për të gjithë. Nëse keni nevojë për të, ekzistojnë disa masa paraprake që mund dhe duhet të merrni.

Përndryshe, ju mund të përfundoni duke u dhënë akses në sistemin tuaj për të gjithë në internet.

Farë është një Drejtori?

Por para se të fillojmë, është e rëndësishme të kuptojmë se çfarë është një drejtori. Një drejtori është një sistem skedar që përmban skedarë kompjuteri dhe uebsajti, si dhe drejtori të tjera. Në thelb është një sistem i strukturuar organizativ për të ruajtur skedarët e lidhur.

Drejtoria kryesore është drejtoria në sistemin e skedarëve që përmban të gjithë drejtoritë e tjera. Pra, kur keni qasje në rrënjë, ju jeni në gjendje të përdorni të gjitha skedarët në të gjitha drejtoritë në një server.

Si të vendosni FTP anonim

Për të vendosur një FTP anonim, Itshtë e nevojshme të krijoni një llogari të veçantë dhe të vendosni skedarë anonimë FTP në direktorinë shtëpiake FTP, e cila duhet të ketë një vend të veçantë.

Ju duhet të vendosni direktorinë e shtëpisë së llogarisë si një sistem mini skedarësh, zakonisht me tre drejtori: / bin, / etj dhe / pub.

Vendosja e lejeve

Qasja anonime në FTP duhet të kufizohet në këtë sistem të mini skedarëve, duke parandaluar hyrjen jashtë zonës së caktuar të rrënjës me lidhje simbolike ose absolute.

Shtë gjithashtu e mundur t’u jepet përdoruesve leja për të hyrë në skedarët FTP pa u dhënë atyre leje për tu loguar.

Kjo mund të bëhet duke vendosur një llogari me një predhë të veçantë, d.m.th. / bin / ftponly. Kjo do të lejojë përdorimin e FTP për të transferuar skedarë, por llogaria nuk mund të përdoret për t’u loguar në sit.

Vendosja e një FTP Anonim Nëpërmjet hostit tuaj

Në varësi të ofruesit tuaj të pritjes, ju mund të jeni në gjendje të hyni në FTP tuaj nga paneli juaj i kontrollit.

Shumë hostë të uebit përfshijnë hyrjen në instaluesin e shkrimeve Softaculous. Nëse jo, mund ta instaloni vetë Softaculous duke ekzekutuar komanda të caktuara si rrënjë.

Duke përdorur Softaculous, ju mundeni instaloni menaxherë FTP të bazuara në internet të cilat lidhin kompjuterin tuaj me serverin tuaj në mënyrë që të shkarkoni, ngarkoni ose modifikoni skedarët e faqes tuaj të internetit nga shfletuesi juaj.

Duke përdorur këta menaxherë të FTP, ju mundeni tërhiqni dhe lëshoni skedarët në serverin tuaj direkt nga desktopi juaj. Dhe, mund të aktivizoni FTP anonim që t’i ofrojë publikut qasje në këto skedarë.

Farë është një server virtual FTP?

Dallimi midis një serveri FTP dhe një server virtual FTP është shumë si diferenca midis pritjes së përbashkët dhe pritjes në një server virtual.

Ju keni më shumë mundësi me një server virtual FTP.

Ju mund t’u jepni përdoruesve qasje në drejtori të shumta dhe të specifikoni lejet për secilin. Kjo është më të sigurt, pasi kjo ju lejon të jepni vetëm qasje rrënjësore për përdoruesit e caktuar të FTP.

Le të shohim se si një FTP virtual.

Si funksionon një FTP Virtuale?

Në vend që t’u jepni përdoruesve qasje në drejtorinë fizike aktuale që ekziston në hard diskun e serverit tuaj të internetit, ju vetëm do t’u jepni atyre qasje në drejtoria virtuale që e përfaqëson atë.

Kjo është arsyeja pse është shumë më e sigurt. Përdoruesit nuk do të dinë se ku skedarët gjenden fizikisht në server, kështu që ata nuk do të jenë në gjendje të modifikojnë skedarët në drejtorinë fizike.

Ju mund të krijoni direktori të shumta virtuale me leje të ndryshme për lexim dhe shkrim per secilin.

Kjo eshte nje më të sigurt mënyrë për të shkëmbyer përmbajtje publike me FTP anonim, pasi thjesht mund të krijoni një direktori direkt për shikimin e publikut dhe të mbani gjithçka të kufizuara nga publiku.

duke u lidhur me serverin

Lidhja me një server FTP anonim

Kur lidheni me një FTP anonim, nuk jeni vërtet anonimë. Edhe nëse nuk jepni informacione personale kur lidheni me serverin, administratori i serverit do të ketë ende adresën tuaj të domain dhe IP. Pra, nëse bëni ndonjë gjë të paligjshme, është akoma shumë e lehtë për t’ju gjetur.

Serverët FTP mbajnë regjistrat e seancave të FTP të përdoruesve. Ky është një rekord i aktivitetit që ndodhi kur dikush bëri një lidhje FTP.

Tofarë duhet të bëni nëse nuk mund të lidheni

Mund të duhet që një çift përpiqet të marrë një akses anonim në një server publik FTP. Kjo për shkak të popullaritetit të disa prej serverëve.

Në vend të kërkesave për spam të hyrjes në server, vendosni klientin tuaj FTP të rishpiqet të regjistrohet pas përfundimit të afatit të serverit. Ju nuk dëshironi që adresa juaj IP të ndalohet nga serveri.

Cilat janë komandat e përdoruesit FTP?

Përdoruesit mund të hyjnë në komanda në FTP e tyre në mënyrë që të ekzekutojnë veprime të caktuara. Klienti juaj FTP do të dërgojë komandat në server.

Këto komanda FTP shfaqen në regjistrin e seancave në server dhe kështu mund të monitorohen nga administratori i serverit.

Rrjeti i komandave FTP të përdorura zakonisht

hapurPër t’u lidhur me një server të largët ose kompjuter.
? ose NdihmëKërkoni informacion në lidhje me komandat FTP.
bye apo pushoShkëputni dhe dilni nga serveri FTP.
dirListon përmbajtjen e drejtorisë në distancë.
CDNdryshoni drejtorinë në të cilën po përdorni.
fshijPër të hequr një skedar nga drejtoria.
marrPërdoret për të kopjuar një skedar në kompjuterin tuaj lokal.
mgetPër kopjimin e shumë skedarëve nga një makinë e largët në kompjuterin tuaj lokal.
Për të kopjuar një skedar nga kompjuteri juaj lokal në server ose një kompjuter të largët.
mputPër kopjimin e shumë skedarëve nga kompjuteri juaj në server ose në një kompjuter tjetër.

Në mënyrë që të përfitoni nga protokolli i transferimit të skedarëve, ju mund të dëshironi të shkarkoni një program FTP për ta bërë procesin të thjeshtë. Një FTP mund të arrihet nga:

 • Klienti FTP
 • shfletues uebi
 • Linja e komandës

një Klienti FTP e bën të thjeshtë transferimin e skedarëve duke lejuar zvarritjen dhe rënien e ikonave të skedarëve midis dritareve. Programet FTP ekzistojnë për të dy pajisjet Windows dhe Mac.

Linja e komandës dhe lidhja

por, mund të lidheni edhe me FTP përmes një shfletuesi në internet nëse nuk preferoni të shkarkoni një program në kompjuterin tuaj. Kjo është mënyra më e lehtë për të shfletuar drejtori të mëdha. Por, lidhjet e shfletuesit të uebit me FTP janë më të ngadalta dhe më pak të besueshme sesa përdorimi i një klienti FTP.

Duke përdorur linjën e komandës së integruar në kompjuterin tuaj, mund të lidheni edhe me FTP. Për të filluar, thjesht shkruani komandën e shpejtë: ftp (vendosni adresën tuaj të hostit FTP këtu).

Nëse keni sukses, do t’ju kërkohet një emër përdoruesi dhe fjalëkalimi. Nëse jeni duke u lidhur me një FTP anonim, shkruani anonim si emrin e përdoruesit dhe adresën tuaj të emailit si fjalëkalimin tuaj.

Lidhja me FTP përmes Web Browser

Përdoruesit anonimë nuk kanë nevojë për një klient FTP për të hyrë në një server publik FTP. Por, kjo do t’ju kërkojë të dini sintaksën e shfletuesit FTP. Disa kompani të mbajtura në internet mund të bllokojnë lidhjet FTP duke përdorur një shfletues për të siguruar siguri më të lartë për faqet e internetit të klientit të tyre.

Mirësjellje e zakonshme për serverat FTP publike

Nëse nuk dini çfarë po bëni, mos u hutoni me skedarë në një server publik FTP. Meqenëse të gjithë mund të kenë qasje, administratorët e serverëve zakonisht përfshijnë një skedar readme për të ndihmuar përdoruesit anonimë të lundrojnë skedarët e serverëve.

Ti mundesh zakonisht e gjejnë këtë skedar readme në drejtorinë rrënjësore të serverit.

Mund të gjeni gjithashtu udhëzime për përdorimin e serverit anonim FTP midis informacionit të serverit që do të shihni pas hyrjes suaj anonime. Ju gjithashtu mund të gjeni rregulla në shkrimet FTP.

gjetja e pritësit

Gjetja dhe Zgjedhja e një Ueb Ueb për FTP Anonim

Siç kemi theksuar më parë, hostët kanë një numër arsyesh për të kufizuar qasjen anonime në FTP.

Mund të përbëjë një rrezik të konsiderueshëm të sigurisë dhe, në rast se ndodh që të abuzohet për shpërndarjen e përmbajtjes së paligjshme, ekziston gjithashtu një rrezik reputacioni që duhet të merret në konsideratë.

Kjo është arsyeja pse shumica e hosteve këshilloni kundër FTP anonim dhe dekurajoni përdorimin e tij edhe kur e lejojnë atë në disa pako pritjeje. Si të gjitha bizneset, shërbimet pritëse thjesht duan të minimizojnë rreziqet.

Si rezultat, shumë pak pritës ofrojnë FTP anonim në planet e hyrjes në internet të niveleve të hyrjes por mund ta ofrojnë atë në plane të dedikuara.

Web pret që lejojnë përdorimin e FTP anonim

Ofruesit e pritjes që lejojnë hyrjen në FTP Anonime mund ta bëjnë shumë të lehtë krijimin e një.

Disa hostë në internet ju lejojnë të aktivizoni FTP anonim në zgjedhjen tuaj të domeneve direkt nga paneli juaj i kontrollit. Ju mund të jeni në gjendje të zgjidhni nëse do t’i lejoni përdoruesit anonimë vetëm shkarkoni skedarë ose gjithashtu për të ngarkuar ato.

Ju mund ta mbani këtë me aftësi të kufizuara për të parandaluar që publiku të jetë në gjendje të rrëmujë me faqen tuaj të internetit në çfarëdo mënyre.

Mos prisni që Shërbimi i Shpërndarë i Shpërndarë të Lejo FTP Anonim

Ka të bëjë me kufizimin e ekspozimit ndaj rreziqeve të panevojshme – përdorimi i FTP anonim në serverët e dedikuar eliminon shumicën e rreziqeve dhe ia kalon ato klientit sesa hostit.

Përdorimi i hyrjes FTP anonim në një server të përbashkët mund të rrezikojë pjesën tjetër të serverit të përbashkët, duke vënë në internet faqe të tjera.

Pritës të ndryshëm kanë standarde të ndryshme, kështu që disa mund t’ju kërkojnë të blini një adresë IP të dedikuar për qasje anonime në FTP, ose mund të kërkojnë më shumë dokumente dhe njoftime në kontratat e tyre.

Prandaj, është thelbësore të lexoni printimin e imët ose të kontaktoni direkt hostin për sqarime dhe udhëzime.

Pro dhe kundër të FTP anonim

A është FTP-ja zgjedhja e duhur për nevojat tuaja për transferimin e skedarit? Le ta copëtojmë.

rekuizitë

 • Fitoni qasje të shpejtë në skedarët publik
 • Lejon që softveri me burim të hapur të shkarkohet lehtësisht falas
 • Lejon zhvilluesit të kontribuojnë në softuer me burim të hapur
 • Shpërndani me lehtësi materialin që mund të shkarkohet në publik
 • Transferoni shumë skedarë dhe direktori në të njëjtën kohë
 • Ngarkoni dhe shkarkoni skedarë njëkohësisht
 • Rifilloni transferimet e skedarëve aty ku u larguat në rast të një lidhjeje të humbur
 • Skedari i programit transferon para kohe
 • Transferon skedarët jashtëzakonisht shpejt

Cons

 • Ju keni pak kontroll mbi atë që ka qasje në serverin FTP
 • Shumë ofrues të mbajtjes së uebit bllokojnë përdorimin anonim të FTP
 • E bën faqen tuaj të ndjeshme ndaj ngarkimit të kodit me qëllim të keq ose përmbajtjes së paligjshme

nikoqirët më të mirë të ftpëve anonimë

Zgjedhjet e mia: 2 Pritësit kryesorë anonimë të FTP

Web hosting është një treg i mbushur me njerëz. Shtoni në atë vështirësinë e gjetjes së ushtrive që do të lejojnë përdorimin FTP anonim, dhe ju mund të pyesni veten se ku mund të filloni.

Këtu janë te preferuarat e mia personale: Këto 2 hoste lejojnë përdorimin anonim të FTP.

Shpresoj që këto sugjerime t’ju ndihmojnë në kërkimin tuaj.

GreenGeeks

Merrni një setim të thjeshtë FTP anonim me GreenGeeks.

Pritja e tyre eko-miqësore në internet është e thjeshtë në planet ashtu siç janë serverët e tyre drejtuar me 300% energji të rinovueshme.

greengeeks ftp anonim

Vendosni një FTP anonim drejtpërdrejt nga paneli juaj i kontrollit cPanel në zgjedhjen tuaj të fushave.

Serverët e tyre përdorin teknologji super të shpejtë RAID-10 dhe një CDN të integruar. Plus, platforma e tyre elastike lejon shkallëzim i lehtë i burimeve kështu që plani juaj i pritjes mund të trajtojë rritjen e trafikut të faqes në internet.

Knownhost

Knownhost gjithashtu mbështet një host anonim FTP. Ata kanë disa serverë të fuqishëm të dedikuar që mund të trajtojnë trafikun dhe skedarët e transferimit të projekteve të softuerit me burim të hapur. ata kanë një sasi të madhe të hapësirës në disk dhe bandës së gjerë.

i njohur ftp anonim

Sigurisht, ju do paguaj shumë më tepër për këto plane sesa pritja e përbashkët diku tjetër. Pritja e tyre e përbashkët vjen vetëm me një opsion të optimizuar të WordPress dhe është ideal për njerëzit që drejtojnë platformën.

këshilla për mbajtjen në internet

Gati për një host të ri?
Tani mund të kurseni deri në 70% në GreenGeeks
. Përfshinë një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

Karakteristika të tjera në Administrimin e Serverit

 • Shkrimet e hyrjes
 • skedar
 • video
 • Punë Cron
 • Qasja në SSH
 • FTPS

Pyetjet e bëra më shpesh nga FTP anonime

 • Nëse është kaq e rrezikshme, pse dikush do të përdorë FTP anonim?

  Përdorimi i FTP anonim është në rënie, pasi më shumë aplikacione moderne CMS kanë bërë që shpërndarjen e sasive të mëdha të informacionit më të lehtë se kurrë. Sidoqoftë, ka ende raste kur mundësia e aftësisë për të ndarë dokumente dhe dosje të tjera me vlerë të tërë dosjeve mund të jetë e nevojshme.

  Në veçanti, nëse dëshironi që përdoruesit të jenë në gjendje të zgjedhin dhe shkarkojnë shpejt skedarë të shumtë nga faqja juaj, FTP është mënyra më e lehtë për t’i trajtuar ato. Përdoruesit thjesht mund të nxjerrin në pah skedarët e nevojshëm, ashtu si ata në File Explorer, dhe t’i tërheqin ato në sistemin e tyre.

  Nëse ky lloj ndarjeje është i nevojshëm për ekipin ose biznesin tuaj, dhe krijimi i hyrjeve për secilin përdorues nuk është i mundshëm, FTP anonim mund të jetë akoma mënyra më e mirë. Sidoqoftë, sigurohuni që të hulumtoni më tej opsionet tuaja përpara se të angazhoheni për të.

 • A ka kufij përmasash për shkarkime mbi FTP anonim?

  Jo. Ky është një nga avantazhet e mëdha për FTP. Ndërsa shfletuesi juaj mund të vendosë kufij në madhësinë e skedarit, klientët FTP zakonisht nuk e bëjnë këtë.

 • Mund të vendoset FTP anonim vetëm për shkarkim?

  Po. Procedura e saktë do të ndryshojë në varësi të llojit të serverit host që po ekzekutoni, por duhet të jeni në gjendje të çaktivizoni aftësitë e shkrimit dhe ngarkimit në faqen tuaj anonime FTP.

  Në këtë mënyrë, çdokush mund të hyjë dhe të shkarkojë përmbajtjen që ndani duke minimizuar rrezikun e dikujt që ngarkon skedarë të rrezikshëm në serverin tuaj.

  Sigurisht, edhe me qasje vetëm për lexim, gjithmonë ekziston rreziku që i jepet botës aksesi në serverin tuaj. Sigurohuni që të hulumtoni plotësisht të gjitha masat tuaja të sigurisë para se të miratoni çdo lloj FTP anonim.

 • A ju lejon FTP anonim të shkarkoni shumë sende njëkohësisht, ose i shkarkoni ato një nga një?

  Ndërsa mund të zgjidhni sa më shumë skedarë që dëshironi të shkarkoni, shumica e klientëve të FTP vendosin një kufi për sa skedarë do të shkarkojnë njëkohësisht. Skedarët e mbetur do të radhiten derisa të hapet një tjetër rrjedhë shkarkimi.

 • A mund ta kufizoj FTP anonim në një grup të përzgjedhur, siç janë punonjësit në një adresë të vetme IP?

  Po. Duke kufizuar hyrjen në një adresë të vetme IP, do të krijonit një akses të brendshëm të rrjetit në atë faqe FTP, i cili mund të jetë një mënyrë efektive për të kufizuar rrezikun e përdorur me përdorimin e FTP anonim. Dokush jashtë adresave IP do të kufizohej nga hyrja në sit.

  Sigurisht, kjo metodë kërkon akoma që t’iu qaseni të gjithëve në atë adresë IP, kështu që duhet t’i jepni një mendim serioz përpara se të angazhoheni për të.

  Hostdo host duhet të jetë në gjendje të krijojë një lloj të kufizimit të adresave IP; sidoqoftë, nëse mund të bëhet në një nivel drejtorie përkundrejt një niveli të tërë siti mund të ndryshojë.

 • A mund të përdor një menaxher të shkarkimeve me një faqe anonime FTP?

  Po, por ju ndoshta nuk keni nevojë për të. Shumica e klientëve FTP kanë një menaxher të integruar të shkarkimit, sepse protokollet FTP tashmë ju lejojnë të rifilloni një transferim nëse lidhja humbet. Për më tepër, shumë klientë të FTP ju lejojnë të planifikoni transferime.

 • Si është e ndryshme FTP anonime nga shkëmbimi i skedarëve kolegë në bashkëmoshatar?

  Dallimi kryesor është se ku ruhen skedarët. Me FTP anonim, skedarët që dëshironi të ndani janë ruajtur në një dosje ose dosje të shumta në serverin tuaj. Në një situatë të sigurisë, ajo mund të rrëzojë tërë faqen tuaj. Plus, nëse jeni në një plan të përbashkët pritjeje, ai mund të ndikojë tek të gjithë që ndajnë atë hapësirë ​​të serverit.

  Me ndarjen e skedarëve kolegë me kolegë, zakonisht po ndani një dosje në kompjuterin tuaj personal. Ndërsa kjo ende paraqet një numër rreziqesh të mundshme sigurie, ato janë të kufizuara në makinën tuaj. Uebfaqja dhe serveri juaj nuk do të ndikohen.

 • A mund të përdor linja komanduese për të hyrë në një faqe anonime FTP?

  Po. Të gjitha komandat e disponueshme për të hyrë në një faqe tipike FTP do të funksionojnë gjithashtu me një faqe anonime FTP.

 • A ka alternativa më të sigurta për FTP anonim?

  Siguria më e mirë është një nga arsyet kryesore që shumë site po largohen nga FTP anonime. Ka zgjidhje të tjera në dispozicion për të ndarë skedarët më të sigurt, kështu që pse ta vendosni serverin tuaj në rrezik?

  Për ndarjen brenda organizatës tuaj, mjete si Dropbox ose një intranet lokal mund të ofrojnë një mundësi më të mirë.

  Për ndarjen e një numri të madh të skedarëve publikisht, CMS juaj sigurisht ofron një sistem më të mirë, nëse jo si parazgjedhje sesa përmes shtojcave. Gjithashtu, programe si Simple Files lejojnë përdoruesit të shkarkojnë shumë skedarë menjëherë, ashtu si ata do të përdorin FTP anonim.

  Sigurisht, para se të zgjidhni ndonjë prej këtyre alternativave duhet të bëni shumë hulumtime dhe të siguroheni që të merrni të gjitha masat e nevojshme të sigurisë.

 • A mund të hyj në një sit FTP anonim nga një shfletues në internet?

  Po, por duke bërë kështu do të kufizojë karakteristikat në dispozicion, në veçanti, aftësinë për të shkarkuar skedarë të shumëfishtë ose një direktori të tërë. Sidoqoftë, shumica e shfletuesve janë të aftë të eksplorojnë faqet FTP dhe të shkarkojnë skedarë individualë.

 • Kush ende përdor FTP anonim?

  FTP anonim akoma përdoret nga një numër organizatash.

  Komuniteti me burim të hapur ende mbështetet shumë në FTP anonim sepse softueri i tyre është i lirë për tu shkarkuar dhe shpesh përbëhet nga skedarë të shumtë. Si i tillë, FTP anonim është një zgjidhje ideale për ndarjen e softuerit me burim të hapur.

 • Si duhet të merrem me krijimin e një siti të sigurt anonim të FTP?

  Gjëja e parë që do të doni të bëni është të bisedoni me ofruesin tuaj të pritjes. Nëse lejojnë hostimin anonim të FTP, ata mund të kenë tashmë masa sigurie në dispozicion.

  Pas kësaj, bëni detyrat e shtëpisë. Ka shumë site që mund t’ju ndihmojnë të vendosni një server anonim FTP. Kushtojini vëmendje të veçantë karakteristikave të sigurisë.

  Nëse njihni dikë që tashmë është duke ekzekutuar një server FTP anonim, bisedoni me ta. Nëse nuk i njihni personalisht, mos u shqetësoni. Komuniteti me burim të hapur është zakonisht më shumë se i lumtur për të ndihmuar njëri-tjetrin jashtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map