Planet më të mira të pritjes së faqeve në internet – Një ekspert zbulon top 10-të e tij

Krahasoni Hosting LiteSpeed

LiteSpeed ​​është një zëvendësim për serverin në internet Apache. Siguron një shpejtësi dhe performancë më të madhe dhe është një zgjedhje e mirë për faqet e tregtisë elektronike si dhe CMS si WordPress dhe Drupal.


Anydo host që mund të ekzekutojë Apache duhet të jetë në gjendje të ekzekutojë LiteSpeed. Ju mund ta merrni atë në disa plane të përbashkëta të pritjes, ndërsa hostet e tjerë mund ta ofrojnë vetëm në VPS dhe plane të dedikuara.

Këtu janë 5 hostet më të mirë të faqes LiteSpeed:

 1. A2 Hosting
  – Pritëse e shkëlqyeshme e VPS LiteSpeed ​​me çmime të ulëta
 2. GreenGeeks
 3. LiquidWeb
 4. Hostwinds
 5. Pritësi i skifterit

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për LiteSpeed?

Ne i kemi verifikuar ushtruesit e LiteSpeed ​​në cilësinë e platformave të tyre, përfshirë shpejtësinë, sigurinë dhe kohën e duhur.

Ne i përzgjodhëm ata me mbështetje të shkëlqyeshme të klientit dhe me vlerë të përgjithshme. Pastaj ne referuam mijëra përshtypjet e përdoruesve nga baza e të dhënave tona të pritjes.

LiteSpeed ​​Hosting

krahasoni pritjen e serverit të litespeed të internetit

Farë do të mësoni

Me kaq shumë opsione të pritjes dhe serverit në dispozicion, mund të jetë konfuze duke ditur nëse keni nevojë për një teknologji të veçantë apo jo.

Në këtë artikull, ne do të shikojmë përfitime me performancë të lartë të LiteSpeed serverat në internet. Do të zbuloni se si të vlerësoni nëse keni nevojë për LiteSpeed ​​apo jo.

Ne do të rishikojmë variantet e produktit LiteSpeed ​​në dispozicion dhe disa alternativa.

Dhe do të ndaj disa rekomandime personale për hostet e faqes në internet LiteSpeed, bazuar në karrierën time si inxhinier softuerësh.

çfarë është litespeed

Farë është një server LiteSpeed?

Serveri i Internetit LiteSpeed ​​është një zëvendësim plotësisht i pajtueshëm Apache. Producedshtë prodhuar nga LiteSpeed ​​Technologies

Kjo do të thotë që mund të përdoret për të zëvendësuar një server ekzistues Apache, pa ndryshuar ndonjë program tjetër ose detaje të sistemit operativ, dhe pa prishur asgjë.

Ai madje lexon skedarët e konfigurimit të Apache.

LiteSpeed ​​është një produkt i LightSpeed ​​Technologies me bazë në New Jersey.

Farë është një server në internet?

Një server në internet është një aplikacion kompjuterik që pranon kërkesa përmes HTTP (dhe protokolleve të tjera) dhe pastaj i dërgon skedarët dhe asetet e tjera përsëri në përgjigje.

Web serveri ulet në një sistem kompjuterik dhe qëndron midis internetit dhe pjesës tjetër të skedarëve dhe proceseve të kompjuterit.

Cili është serveri më i popullarizuar në internet?

Softueri më i popullarizuar i serverëve në internet është programi me burim të hapur të quajtur Apache.

LiteSpeed ​​Web Server është një zëvendësim direkt, drop-in për Apache.

apache vs litespeed Litespeed boton standarde të ndryshme në faqen e saj të internetit. Sipas testeve të tyre të WordPress dhe Magento, LiteSpeed ​​e tejkaloi ndjeshëm Apache-un.

Përmbledhje e faqes së internetit të LiteSpeed

LiteSpeed ​​është serveri më i njohur në internet komercial i disponueshëm për sistemet Linux dhe Unix.

A kam nevojë për LiteSpeed?

Në krahasim me Apache, Litespeed ofron shpejtësi dhe performancë më e madhe përmes një numri karakteristikash të pronarit.

E dukshme në mesin e tyre është arkitektura e saj e nxitur nga ngjarjet, e cila zvogëlon në masë të madhe numrin e proceseve të reja të nisura nga serveri në internet.

apache litespeed Një grafik i testimit të performancës të kryer nga LiteSpeed ​​dhe publikuar në faqen e tyre të internetit.

Një tjetër ngritje e dukshme e performancës vjen nga mënyra sesi LiteSpeed ​​trajton gjuhët e shkrimit si PHP, Ruby dhe Python. API i serverit LiteSpeed rrit performancën e interpretimit të skenarit deri në 50%.

Shkrimet nuk duhet të ndryshojnë për të përfituar, por përkthyesi i gjuhës duhet të rindërtohet për të përfshirë mbështetjen e LSAPI.

Si e krahason LiteSpeed ​​me serverat e tjerë të njohur të Internetit?

ApacheLiteSpeedNGINX
Kostoja e përdorimitFalas (me burim të hapur)të pronaritFalas (me burim të hapur)
Ngarkesa jashtë kutisëi fryrëdritëdritë
shpejtësimirëi shkëlqyeri shkëlqyer
Lehtësia e gjetjes së strehimitShumë e lehtëi lehtëi lehtë
Komuniteti mbështetësi shkëlqyeri madhmirë

Cilat janë Karakteristikat kryesore të LiteSpeed ​​Web Server?

Po, lista është e gjatë – por ia vlen të njiheni me këto veçori.

 • Shkon në Linux, FreeBSD, Mac OS X dhe Solaris.
 • HTTP 1.1, me pajtueshmëri prapa për HTTP 1.0.
 • Mbështetje HTTPS, përfshirë TLS (v1.1 dhe 1.2), SSL, SNI, dhe modelimet OCSP. Mund të konfigurohet për pajtueshmërinë e PCI.
 • Përshpejtimi SSL shpejton shpërndarjen e përmbajtjes së sigurt.
 • Arkitektura e nxitur nga ngjarja ruan burime dhe shërben më shumë lidhje, më shpejt.
 • Mbështetje e plotë për skriptimin e gjuhëve si PHP, Ruby, Python, Perl dhe Java përmes API të serverit ultra të shpejtë të LiteSpeed ​​(LSAPI).
 • IPV4 dhe IPV6.
 • Pure virtuale të pakufizuara me bazë IP dhe me bazë emrin.
 • Lidhje të pakufizuara të njëkohshme.
 • Kompresimi GZIP.
 • Prodhimi më i shpejtë i HTTP me SPDY 2 dhe 3.
 • Proxying dhe faqet e internetit.
 • Pajtueshmëri e plotë me skedarët Apache httpd.config dhe .htaccess, me memorje të shtuar .htaccess.
 • E përputhshme me veçoritë e mod_sigurisë.
 • Mbështet të gjithë panelet e kontrollit me bazë Apache, duke përfshirë cPanel, Plesk dhe Admin Direkt.
 • Shtojcat e panelit të kontrollit që lejojnë administrimin e serverit në internet nga paneli i kontrollit.
 • Zëvendësimi i lëshimit për Apache nga paneli i kontrollit.
 • E përputhshme me të gjitha modulet Apache.
 • Përdorimi i optimizuar i kujtesës.
 • Përpunimi asinkron i hyrjes / daljes për të zvogëluar latencës.
 • Pritja e përbashkët e PHP zvogëlon numrin e përgjithshëm të proceseve PHP, duke ruajtur burimet.
 • Caching e automatizuar dhe shumë e konfigurueshme.
 • Edge Side përfshin lejimin e seksioneve të një burimi të vetëm të shpërndahen ndryshe. Kjo mund të përshpejtojë ndjeshëm ngarkimin e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes si WordPress.
 • Blerja e Aplikimit në Ueb.
 • Lidhja e procesit të CPU në dislokimet me shumë CPU, duke lejuar përdorimin e shtuar të caching CPU.
 • Lidhja dhe goditja e bandës, për të ndaluar sulmuesit ose të tjerët që bëjnë shumë lidhje dhe kërkesa.
 • Validimi i Detajuar i Kërkesës HTTP, përfshirë mohimin e kërkesave për skedarë të fshehur dhe cilësimet e konfigurueshme për URL maksimale, kokën dhe gjatësinë e trupit.
 • modaliteti suEXEC për PHP, Ruby, CGI dhe FCGI.
 • burgosje e krishtere.
 • Ndryshimet e konfigurimit të pa-joproduktive dhe azhurnimet e tëra, përmes një procesi sekretar, rindizni veçorinë.
 • Rinisja automatike e proceseve të ndërprera.
 • Console grafike në internet Admin.
 • Modele virtuale të hostit që ofrojnë konfigurimin e paravendosur për një numër situatash të pritura virtuale të përgjithshme dhe të specializuara.
 • Statistika të forta, në kohë reale, mbi përdorimin, performancën, shpejtësinë dhe kontrollet diagnostikuese.
 • Versione të shumta, të njëkohshme të PHP, të rregullueshme deri në nivelin e skedarëve individualë.
 • Gjeolokimi sipas adresës IP.
 • Logger me tuba për të transmetuar të dhënat e regjistrit në një vend të largët.
 • Balancimi automatik dhe i konfigurueshëm i ngarkesës.
 • Streaming video.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjen e LiteSpeed?
Tani për tani ju mund të kurseni deri në 50% në planet e LiteSpeed ​​nga A2 Hosting. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen. A2 shënoi # 1 në testet tona të shpejtësisë dhe të performancës.

Cilat janë kërkesat teknike për instalimin e LiteSpeed?

për performanca optimale, do të dëshironi të siguroni që po ekzekutoni LiteSpeed ​​në një server me elementët e mëposhtëm:

 1. Sistemi Operativ: Linux (i386), CentOS, Ubuntu, Debian, Solaris, FreeBSD, macOS (kontrolloni me prodhuesin për numrat e versionit minimal)
 2. Procesori: Intel 80486 dhe më i lartë, PowerPC G4 ose më mirë
 3. Kujtesa: 32 MB minimumi
 4. Hapësira në diskut: 200 MB për instalim, minimumi 300 MB për kohën e funksionimit
 5. Qasja e linjës së komandës: instalimi, konfigurimi dhe konfigurimi i LiteSpeed ​​kërkon qasje në vijën e komandës (nuk ka alternativë GUI).

botimet litespeed

Edicionet e serverit në internet LiteSpeed

Serveri i internetit LiteSpeed ​​është në dispozicion në dy botime:

 1. Serveri i Internetit LiteSpeed
 2. OpenLiteSpeed

Isfarë është OpenLiteSpeed?

OpenLiteSpeed ​​është një burim të hapur server i lëshuar nën licencën GPL.

Kushdo mund përdorni atë falas. Alsoshtë gjithashtu në dispozicion nën një licencë OEM për këdo që dëshiron ta bëjë atë pjesë të një produkti të pronarit.

OpenLiteSpeed ​​është një mënyrë e mirë për t’i lagur këmbët me LiteSpeed, por dijeni që vjen me shumë kufizime se si mund të përdoren.

Cilat janë kufizimet e OpenLiteSpeed?

Nuk është e mbështetur ose e përputhshme me panelet e kontrollit të mbajtjes në internet dhe nuk pretendon pajtueshmëri të plotë të Apache.

Një çështje e madhe është se nuk i mbështet skedarët. Hyrje, të cilat shumë administratorë të faqes në internet i konsiderojnë thelbësore. Ai gjithashtu nuk e mbështet mod_security, një modul zjarri Apache.

Edicioni OpenLiteSpeed ​​është më i përshtatshmi për të vetë-menaxhuar ambiente pritëse, ku serverat janë në pronësi të personave që i përdorin ato dhe nuk kërkohet një panel kontrolli pritës.

Server Web LightSpeed

LiteSpeed ​​Web Server është paraqitur plotësisht, i mbështetur plotësisht dhe nuk ka kufij të përdorimit.

Ai përfshin një veçori të ruajtjes së faqeve që nuk është e disponueshme në OpenLiteSpeed. LiteSpeed ​​Web Server është i disponueshëm me kontrata premium të Nivelit të Shërbimit (SLA), për të siguruar një nivel të lartë mbështetjeje.

Edicioni i Ndërmarrjes është zgjidhja më e përshtatshme për ofruesit e pritjes së faqeve në internet që shesin shërbime pritjeje për të tjerët.

Softuer shtesë për LiteSpeed

Disa shtesa janë në dispozicion nga LiteSpeed ​​për një tarifë mujore ose licencë një herë.

LiteSpeed ​​Web ADC është një balancues i ngarkesës që siguron mbrojtje nga zjarri i aplikacionit dhe filtrim DDoS.

Shtojcat e cache janë në dispozicion për aplikacionet e uebit të WordPress, XenForo dhe Magento.

Shtojcat e WordPress

Plugin plugin WordPress ruan imazhet duke i kthyer ato në Formati i UPP-së, që kompreson skedarët më të mirë se JPEG.

Cache LiteMage për Magento është integruar fort me strukturën e faqeve Magento dhe kombinon blloqe të shumta në një kërkesë të vetme.

Shtesa për XenForo (një kërkesë pritjeje e forumit në PHP) është burim i lirë dhe i hapur. Ajo fsheh faqe vetëm për përdoruesit që nuk janë regjistruar.

A kam nevojë për LiteSpeed ​​Webhosting për Faqen time?

Cili softver i serverit të internetit që duhet të kërkoni në një shërbim pritës varet nga kërkesat tuaja.

Nëse shërbeni kryesisht përmbajtja statike dhe nuk kanë kërkesa jashtëzakonisht të larta të performancës, familjariteti dhe komuniteti i madh i mbështetjes i Apache-së e bëjnë atë një zgjedhje të mirë.

Farë është një alternative e mirë, me burim të hapur për OpenLiteSpeed?

Nëse jeni duke kërkuar për një server me burim të hapur që jep performancë më të mirë, duhet të merrni parasysh nginx si një alternative për OpenLiteSpeed.

Performanca e saj është e ngjashme. Nginx ka një pajtueshmëri më të mirë Apache, duke përfshirë mundësinë e përdorimit të paneleve të kontrollit popullor. Shumë pak shërbime pritëse madje ofrojnë OpenLiteSpeed, megjithëse mund ta instaloni në një VPS ose server të dedikuar.

Sshtë Serveri i LiteSpeed ​​i shkallës tregtare që qëndron më së shumti kundër konkurrencës së tij.

LiteSpeed ​​Si një Shtesë Premium

Shumë kompani të mbajtjes së faqeve në internet ofrojnë LiteSpeed ​​Web Server si një veçori premium shtesë për të zëvendësuar serverin parazgjedhur të Apache-it që vjen me një plan pritës.

Planet e tjera të hostimit e përfshijnë atë automatikisht. Sigurohuni që të kontrolloni.

nikoqirët më të mirë të serverit litespeed

Rekomandimet e mia për LiteSpeed ​​Web Hosting

Kur vendosni për LiteSpeed, cilat hoste janë opsionet më të mira?

Këtu janë rekomandimet e mia për të filluar hulumtimin tuaj.

A2 Hosting

a2 mbajtja e litespeed

A2 Hosting e bën LiteSpeed ​​të disponueshëm në planet e tij të hostimit VPS të Turbo dhe të Menaxhuar, të instaluar para dhe konfiguruar paraprakisht.

Shtë në dispozicion për VPS gjysmë të menaxhuar dhe serverin e përkushtuar Flex, por kërkon instalim manual. Me Turbo Web Hosting, mund të instaloni shtojcën e cache LightSpeed ​​WordPress.

Konsumatorët marrin një 99.9% garanci në kohë, Mbështetje 24/7 me telefon, chat, ose biletë, dhe qendrat e të dhënave në tre kontinente. Opsioni Turbo jep shpejtësinë më të lartë
me softuer të optimizuar dhe përdorues të kufizuar për server.

Rrjeti i lëngshëm

litespeed me internet të lëngshëm

Liquid Web ofron LiteSpeed ​​në serverat e saj të dedikuar
si një alternative alternative për Apache.

Sajti përmend vetëm pajtueshmërinë PHP4 dhe PHP5 dhe lidhja “Mëso më shumë” është e prishur, megjithëkëtë, nuk është e qartë se si është azhurnuar angazhimi i Web-it të lëngshëm.

Pritësi në internet është i specializuar në shërbime të menaxhuara, dhe ai jep herë të garantuar përgjigje të mbështetjes rreth orës, si dhe garanton 100% në kohë.

GreenGeeks

greengeeks litespeed

GreenGeeks u zhvendos në LiteSpeed ​​në vitin 2016 por mund të jetë akoma në proces të azhurnimit të disa serverëve. Ajo ka qendra të të dhënave në SH.B.A., Kanada, Hollandë, dhe ajo premton 99.9% në kohë.

Ajo ofron plane të përbashkëta, shitëse, VPS, dhe plane të dedikuara pritëse. Të gjitha planet e pritjes përfshijnë cPanel.

Mbështetja është në dispozicion 24/7 me chat dhe email, dhe telefon. (Mbështetja në telefon ka orë më të kufizuara.) Siç sugjeron emri i saj, ajo thekson mirëdashësinë eko
në qendrat e saj të të dhënave.

Pro dhe kundër të LiteSpeed

Me pak fjalë: këtu është një përmbledhje e përshtatshme e të mirat dhe të mirat e LiteSpeed.

rekuizitë

 • Shumë i pajtueshëm me serverin e internetit Apache, me performancë më të mirë
 • Mbështetje tregtare
 • Shtesa për përmirësimin e mëtejshëm të performancës

Cons

 • Kërkohet licencë e paguar
 • Burimi i hapur është i disponueshëm, por nuk ka karakteristika të rëndësishme

Karakteristika të tjera në serverat në internet

 • Apache
 • Tomcat JSP
 • IIS 7.0
 • nginx

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni për hostin e duhur LiteSpeed?
A2 Hosting shënoi # 1 në testet tona të shpejtësisë dhe të performancës. Tani për tani ju mund të kurseni deri në 50% në planet e tyre LiteSpeed. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

LiteSpeed ​​Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është LiteSpeed?

  LiteSpeed ​​është një zëvendësim i serverit Apache me karakteristika të ndryshme. Ofruesit e pritjes që përdorin LiteSpeed ​​shpesh kanë serverë më pak të mbushur me njerëz, të cilat mund të jenë një përfitim për klientët e përbashkët të pritjes, pasi mund të rezultojë në shpejtësi më të mirë.

 • Cilat janë kërkesat e sistemit për LiteSpeed?

  LiteSpeed ​​kërkon një sistem operativ të bazuar në Unix siç janë Linux, Solaris, OS X ose FreeBSD. Kërkon një minimum prej 200MB hapësirë ​​në disk për tu instaluar. Një minimum prej 300MB hapësirë ​​në disk duhet të jetë në dispozicion në kohën e funksionimit për të operuar LiteSpeed.

 • A ofrohet LiteSpeed ​​në planet e përbashkëta të pritjes?

  Po. LiteSpeed ​​mund të përdoret në mjedise të përbashkëta pritjeje. Uebfaqet funksionojnë në një platformë të përbashkët pritëse të mundësuar nga LiteSpeed ​​në përgjithësi janë të pritur në serverë që kërkojnë më pak CPU dhe ruajtje sesa Apache, i drejtojnë aplikacionet më shpejt dhe funksionojnë me CPU të parashikueshëm dhe përdorimin e kujtesës.

 • A duhet të di se si të programoj për të përdorur LiteSpeed?

  Po. Ju duhet të jeni të qetë duke përdorur vijën e komandës dhe do t’ju duhet qasje rrënjësore në serverin tuaj.

  Nëse nuk mund të merrni qasje në rrënjë, mund të instaloni LiteSpeed ​​duke përdorur linjën e komandës sudo, por vetëm pas kësaj mund të kontrolloni LiteSpeed ​​nga linja komanduese sudo..

 • Cilat janë disavantazhet e LiteSpeed?

  Apache është falas, ndërsa LiteSpeed ​​nuk është. Kjo mund të shtojë lart çmimin e pritjes. Për më tepër, disa zhvillues ankohen për licencimin e LiteSpeed ​​sepse ndikon drejtpërdrejt në llojet e softuerëve që mund të strehoni në server.

 • Cilat janë alternativat e LiteSpeed?

  Ekzistojnë dy alternativa kryesore me burim të hapur për LiteSpeed, dhe ata janë serverët më të përdorur në internet në internet: Apache dhe Nginx.

  Apache është serveri më i përdorur në internet në treg, dhe ka qenë udhëheqësi i tregut për të paktën 20 vjet.

  Nginx është një alternativë e drejtuar nga ngjarja për LiteSpeed; të dy LiteSpeed ​​dhe Apache janë të drejtuar nga procesi.

  IIS është një tjetër server i popullarizuar në internet që mund të konsiderohet një alternative. Sidoqoftë, ai funksionon vetëm në sisteme me bazë Windows.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map