Opsione për Zhvillimin e Uebit për Hosting Opsione 2020

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Gjeni hostimin me këto veçori në Vegla

 • Drush
 • RapidWeaver
 • Zgjatjet FrontPage
 • WebDAV
 • OpenVZ
 • Mantis
 • Studio vizive. NET
 • Dreamweaver

Mjetet e zhvillimit dhe pritja

Kur mësojnë të kodojnë ose të zhvillojnë softuer, njerëzit e kalojnë pjesën më të madhe të kohës dhe energjisë në aftësi specifike – si të shkruajnë kod në një gjuhë të veçantë, si të aplikojnë modele arkitekturore, si të modelojnë strukturat e të dhënave. Shumica e mësimeve të kodimit përqendrohen pothuajse ekskluzivisht në këto tema. Kjo është, natyrisht, thelbi i kodimit të mirë, por shpesh injoron një aspekt të rëndësishëm për të qenë një zhvillues i suksesshëm i programeve kompjuterike: mjetet e zhvillimit.

Languagedo gjuhë ka grupin e vet të veçantë të mjeteve, përveç kornizave të zhvillimit, bibliotekave, moduleve dhe shtesave të tjera unike. Lista jonë këtu nuk ka për qëllim të jetë gjithëpërfshirës, ​​por është menduar të jetë një udhëzues i përgjithshëm për disa nga mjetet më të përdorura të zhvillimit të internetit.

Redaktorët HTML / Kodit

BlueFish – Redaktor i kodit me burim të hapur me theksim sintaksor për gjuhët më të njohura në internet. Përfshinë një numër karakteristikash të përparuara që e bëjnë atë të ngjashëm me një mjedis të integruar zhvillimi (IDE).

Dreamweaver – Një nga krijuesit më të njohur të faqeve të desktopit dhe mjetet e autorizimit në internet. Dreamweaver ofron një tërësi të plotë të veçorive për hartimin vizual të një faqe në internet pa aftësi kodimi, dhe vendosjen në një server në internet.

KompoZer – Një mjet “autorizimi në internet” që kombinon menaxhimin e skedarëve, redaktimin e kodit dhe redaktimin WYSIWYG, duke lejuar njerëzit jo teknikë të krijojnë dokumente të pastra dhe të vlefshme HTML.

RapidWeaver – Një krijues i faqeve në internet desktop dhe aplikim për autorizimin e faqeve, duke lejuar njerëzit jo teknikë të ndërtojnë një faqe të tërë në një redaktor vizual dhe pastaj ta vendosin atë në internet pa ndonjë aftësi kodimi.

SeaMonkey – Një suitë aplikacioni “all-in-one” për zhvilluesit e uebit, kjo aplikacion kombinon një shfletues të uebit, klientin IRC, lexuesin e postës elektronike dhe të ushqimit, redaktorin e kodit dhe mjete të ndryshme të tjera të zhvillimit të internetit. Ajo përdor Mozilla, e cila e bën atë një mjet të shkëlqyeshëm për njerëzit që tashmë janë të kënaqur me FireFox.

Arkitekt Ueb – Redaktor i Kodit i krijuar posaçërisht për përdorim me gjuhët në internet si HTML dhe CSS. Përfshinë inspektorin e kodit, vërtetimin e dokumentit, minifikimin dhe automatikisht të plotë. Ofron vrojtime të shpejta në disa motorë të njohura të shfletuesit të shfletuesit në internet, dhe mund të konfigurohet që t’u jepet shfletuesve lokalë lokalë, si dhe.

Mjete të tjera Dev

Zend Server – serveri i aplikacionit PHP dhe shpërndarja platofrm nga Zend, kompania që qëndron pas kornizës së zhvillimit me të njëjtin emër. Krenohet me rritjen e performancës dhe ciklet më të shkurtër të vendosjes për aplikimet PHP.

Drush – Ndërfaqja e linjës së komandës dhe mjetet për administrimin dhe menaxhimin e një instalimi Drupal.

FLVTool2 – Mjet mjet komandues për redaktimin dhe nxjerrjen e të dhënave meta nga skedarët FLV (Flash Video). Përfshin veçoritë e përpunimit të grupeve.

FreeType – Një bibliotekë softuerike që ofron shërbime për shtimin e tekstit në imazhet BMP. Përfshini përpunimin e grupeve dhe funksionalitetin e linjës së komandës, ose mund të përfshihen në një aplikacion softuer dhe të përdoren në mënyrë programore.

Extensionet FrontPage – Mjet që integrohet me Microsoft FrontPage. Ai lejon përdoruesit e FrontPage të lidhen pa probleme me një server në internet për vendosjen dhe detyrat e tjera të menaxhimit.

MantisBT – Ndjekës i gabimeve të burimit të hapur duke e bërë më të lehtë për ekipet e zhvillimit të komunikojnë, bashkëpunojnë dhe ndjekin çështjet, gabimet dhe veçoritë e reja. Integrimi me aplikacione celulare dhe njoftime me postë elektronike i mban përdoruesit të lidhur gjatë gjithë kohës.

OpenVZ – Mjet virtualizimi dhe kontejnerizimi i bazuar në Linux. Kjo mund të përdoret për të vendosur serverat virtualë virtualë ose kontejnerët e aplikacionit. Do VPS ose enë është një makinë virtuale plotësisht funksionuese me përdorues, qasje në rrënjë, dhe operacione të pavarura boot dhe mbyllje.

Shockwave – Lojtari Adobe Shockwave dhe suita e lidhur me aplikacionin, e përdorur për krijimin dhe drejtimin e animacioneve Flash dhe aplikacioneve në shfletues. Ende e përdorur shumë, por kryesisht i modifikuar nga aftësitë më të fundit HTML5, CSS4 dhe JavaScript të cilat mbështeten më shumë dhe vendas për pothuajse të gjitha mjediset e klientëve në internet.

Virtuozzo – Programe programe virtuale e virtualizimit të përdorur shumë nga ndërmarrjet e pritjes së faqes për të ofruar plane për mbajtjen e VPS dhe mbështetjen e panelit të kontrollit. Mund të përdoret gjithashtu nga zhvilluesit në një server të dedikuar për të krijuar mjedise të shumta paralele të aplikimit, të tilla si për zhvillim, testim dhe prodhim.

Visual Studio. NET – Mjedisi i Integruar Grafik i Zhvillimit për ndërtimin, testimin dhe vendosjen e aplikacioneve. NET në internet dhe desktop.

WebDAV – Autorizimi dhe Versioni i Shpërndarë në bazë të Web-it, një grup mjetesh që zgjasin protokollin HTTP për të lejuar redaktimin bashkëpunues të dokumenteve në internet dhe menaxhimin e skedarëve në distancë.

Windows Media – Një video dhe audio player e bërë nga Microsoft, si dhe një grup i zgjeruar mjetesh të dobishme për autorizimin dhe menaxhimin e mediave. Integrohet me IIS, serverin e internetit të Microsoft dhe grupet e tjera të mjeteve të tyre të zhvillimit.

Më shumë për Mjetet e Zhvillimit dhe Pritjen

Jo zhvilluesve të vërtetë duhet vetëm Emacs dhe yll për t’i udhëhequr ato? Si çdo përpjekje, gjithmonë do të ketë pastrues që do t’ju thonë se “programuesit e vërtetë” zhvillohen nga e para dhe me krenari ju tregojnë portin Linux që krijuan në një Commodore 64 verën e kaluar.

Por po aq mbresëlënëse sa janë njerëzit e tillë, të gjithë e dinë që informatika është një ndërmarrje kolektive dhe përparimi bëhet më shpejt duke u bazuar në atë që ka ardhur më parë. Thjesht nuk ka kuptim për të rikrijuar mjetet – përveç si një hobi.

Bëni mjetet dhe kornizat krijojnë një kod joefikas? Jo ne te vertete. Sigurisht, ka raste për të zbritur dhe pis në kod për të hequr një ngushtë. Por shumica e sistemeve janë krijuar për t’ju lejuar të bëni vetëm atë. Në përgjithësi, mjetet për automatizimin e gjenerimit të kodit janë krijuar për të qenë shumë efikase.

Edhe kur kodi i gjeneruar nuk është aq efikas sa do të ishte nëse e shkruani atë nga e para, fitimet në shpejtësinë e kodimit dhe mirëmbajtjes zakonisht tejkalojnë çdo humbje të efikasitetit. Për më tepër, mjetet shpesh ju lejojnë të bëni gjëra që nuk do të mund të bënit pa to.

Farë është një kornizë softuerësh? Kuadri i softuerit është një term i papërcaktuar. Por në përgjithësi, është një abstraksion i nivelit të lartë që lejon programuesit të krijojnë më efikase aplikacione. Për shembull, hyrja në një bazë të dhënash me një gjuhë skriptimi nga një server përfshin të njëjtat gjëra pa pushim.

Një kornizë jo vetëm që do t’i fshehë ato detaje nga programuesi, por do të bëjë gjëra të caktuara në mënyrë të paracaktuar, sepse këto janë gjërat që zhvilluesit duan të bëjnë në 99% të rasteve.

A e lejon një kornizë softuerësh atë që dua të bëj? Aspak! Kornizat nuk janë drejtpërdrejtë – ato ju lejojnë të ndryshoni sjelljen e paracaktuar të sistemit. Në përgjithësi, është e mundur të bëni ndonjë gjë me kornizën që mund të dilnit, megjithëse në disa raste mund të jetë pak më e vështirë.

Por pika e kornizës është se ajo është krijuar për të bërë llojet e gjërave që dëshironi të bëni. Përndryshe: pse po e përdorni këtë kornizë të veçantë?

Nuk është një kornizë për të krijuar një kod të fryrë? Sigurisht që mundet, sepse kodi i papërdorur është futur si pjesë e kornizës. Ky nuk është përgjithësisht një problem me kodin e përpiluar, ku mund të hiqet kodi i papërdorur.

Në mënyrë të ngjashme, kornizat e krijuara më mirë janë të koduara me bashkim të lirshëm, ku përbërësit individualë kanë pak ose aspak njohuri të drejtpërdrejtë për komponentët e tjerë – duke kufizuar nevojën për të ngarkuar shumë varësi vetëm për të përdorur një klasë të vetme ose bibliotekë..

Cilat janë disa nga kornizat kryesore për zhvillimin e faqes në internet? Ndoshta korniza më e famshme është binarët për gjuhën e programimit Ruby. Soshtë aq mbizotëruese saqë “Ruby on Rails” është më shumë ajo që mendojnë njerëzit sesa vetë gjuha e programimit.

Sidoqoftë, ka shumë korniza të tjera për Ruby. Përveç kësaj, ekziston Korniza Zend (ZF) për PHP, megjithëse ka shumë të tjerë dhe aktualisht Laravel është më i përdoruri. Python në mënyrë të ngjashme ka shumë korniza, më të njohurat janë Django. Në mënyrë të ngjashme ka korniza për Java dhe pothuajse çdo gjuhë tjetër programimi që përdoret për të krijuar faqe interneti.

Si mund të përmirësojë një redaktues zhvillimin e softuerit? Në ditët e vjetra, gjithçka që bëri redaktorët ishte lejimi i përdoruesit për të shtuar dhe ndryshuar tekst. Por me kalimin e kohës, u pa që redaktorët mund të bënin shumë më tepër. Gjëja më themelore është të ndihmosh me një sintaksë të gjuhëve programuese.

Edhe redaktori origjinal vi kishte pak nga kjo, duke lejuar përdoruesit të gjejnë karakteret përkatëse të kllapave – një ndihmë e shkëlqyeshme kur krijoni programe c. Tani redaktorët tekstin e kodit të ngjyrave në mënyrë të ndryshme në varësi të funksionit të tij: të kuqe për komente, blu për funksione, etj.

Ata madje mund të ofrojnë sintaksa të nevojshme. Për shembull, ndërsa redaktoni një dokument HTML, futni një

etiketa mund të bëjë që redaktori të vendosë a

shënoni menjëherë pas pozicionit të kursorit. Web Architect është një redaktues si ky i krijuar posaçërisht për krijimin e HTML, CSS dhe JavaScript. Shumica e redaktuesve të teksteve janë krijuar për të nxjerrë në pah shumë gjuhë të ndryshme dhe të mendojnë se në cilën gjuhë po shkruani.

Redaktorët gjithashtu mund të veprojnë si qendra komanduese, duke lejuar që koduesi të bëjë një numër detyrash të tjera që lidhen me zhvillimin. Këto mund të përfshijnë ngarkimin e skedarëve të tjerë të nevojshëm, përpilimin ose interpretimin e kodit, dhe ekzekutimin ose shfaqjen e rezultateve. Duke marrë një ekstrem, një redaktor mund të bëhet një mjedis i integruar i zhvillimit (IDE).

Po në lidhje me IDE për zhvillimin e faqes në internet? Ekzistojnë një numër i mjediseve të integruara të zhvillimit për të ndërtuar faqet e internetit brenda. Më i madhi nga këto është Visual Studio i Microsoft. NET. Por kjo është vetëm për ata që kanë mbështetur faqet e tyre në ASP. Sigurisht, .NET është një arsye e madhe pse njerëzit e bëjnë atë.

Domosdoshmërisht, IDE-të varen vërtet nga ajo që po zhvilloni. PhCharm përdoret nga shumë zhvillues të Python. PhpStorm është i njohur për zhvillimin e PHP. Në mënyrë të ngjashme, RubyMine për Ruby. Ka shumë mundësi.

Po në lidhje me mjetet e debugging? Korrigjimi mund të jetë veçanërisht i vështirë me aplikacionet e serverit klient që mund të varen nga dhjetëra komponentë. Si rezultat i kësaj, në të vërtetë nuk ka asnjë zgjidhje të plotë. Për shembull, ekziston Fiddler, i cili është një analizues i paketave, i cili ju lejon të shikoni trafikun HTTP.

Ka gjëra të tilla si shtesa Firebug në Firefox për korrigjimin e gabimeve HTML, CSS dhe JavaScript në anën e klientit. (Të gjithë shfletuesit e tjerë të mëdhenj ofrojnë funksionalitete të ngjashme të ndërtuara ose të disponueshme si shtesë). Dhe ekzistojnë sisteme për korrigjimin e gjuhëve të zhvillimit, si dhe mjete të ndërtuara në gjuhë.

Një muzikant i shkëlqyeshëm mund të bëjë muzikë në një instrument mediokër. Por një instrument i shkëlqyeshëm e bën muzikën edhe më të mirë, madje mund ta bëjë një muzikant mediokër të tingëllojë si një pro. Kështu është me mjetet e zhvillimit të softverit. Një gjeni mund të jetë në gjendje të arrihet me asgjë tjetër përveç një redaktori teksti dhe një linje komande, pjesa tjetër prej nesh do të ketë një kohë shumë më të lehtë nëse thjesht kemi mjetet e duhura. Dhe gjeniu së paku do të ketë një kohë më të lehtë me disa shërbime të dobishme.

Mjetet Pyetjet e bëra më shpesh

 • A ka mjete për zhvillimin e flash?

  Mjedisi standard i zhvillimit për flash janë Adobe Flash Professional dhe Adobe Flash Builder. Sidoqoftë, ekzistojnë mjete për zhvillimin e ndriçimit? Kështu që janë shfaqur mjete falas, veçanërisht FlashDevelop.

 • A është e rëndësishme ndjekja e gabimeve?

  Nëse ka më shumë se një person i vetëm që punon në një projekt, ndjekja e gabimeve në thelb. Edhe kur punoni vetëm, ndjekja e gabimeve është jashtëzakonisht e dobishme.

  Për zhvillimin tradicional Bugzilla është shumë popullor. Por për zhvillimin e uebit, Mantis Bug Tracker është bërë gjithnjë e më popullor. Ka shumë mundësi të tjera.

 • Farë është virtualizimi?

  Virtualizimi është procesi i krijimit të makinave virtuale.

  Makinat virtuale përdoren për shumë arsye të ndryshme, por interesi ynë këtu është që ata të lejojnë zhvilluesit të krijojnë ambiente të ndryshme të ekzekutimit në një makinë të vetme.

  OpenVZ është një zgjidhje e tillë, por ka shumë dhjetëra prej tyre.

 • A ka ndonjë mjet që do të më lejoni të krijoj faqe interneti të bukura pa kodim aktual?

  Sigurt! Kjo është ajo për çfarë është menduar Microsoft FrontPage. Që nga ajo kohë është ndërprerë. Por ka akoma gjëra si Adobe Dreamweaver, KompoZer dhe RapidWeaver. Edhe SeaMonkey ka një përbërës që e bën këtë.

 • Si të veproj me imazhe?

  Krijimi i figurës, analiza dhe ruajtja e figurave mund të jenë një problem i madh për zhvilluesit e faqeve të internetit. Sigurisht, disa zhvillues mund të largohen pa ndonjë lloj redaktori bazë të imazhit.

  Mund të jetë diçka e thjeshtë si Paint.NET ose diçka shumë më e pasur me tipare si Gimp ose Adobe Photoshop.

  Në shumicën e rrethanave, këto janë të gjithë nevojë për zhvilluesit. Por ndonjëherë mjetet e specializuara si DeBabelizer dhe FreeType mund të jenë të dobishme.

 • Cilat mjete të tjera zhvillimi janë atje?

  Duket e pafund. Nëse përballeni me një sfidë në zhvillimin tuaj, dikush ndoshta ka shkruar një zgjidhje për të.

  Për më tepër, ne nuk kemi prekur madje as në kompjuterin cloud dhe llojet e pafundme të mjeteve atje.

  As nuk kemi diskutuar OpenStack dhe si mund të përdoret për të ndërtuar mjediset tuaja të shpërndara. Sshtë një botë e madhe, emocionuese atje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map