Ofruesit dhe Softueri më i mirë i hostit të serverit të lojrave

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Contents

Gjeni strehimin me këto veçori në Lojëra

 • Serveri Tekkit
 • esnaf
 • Minecraft

Servers Online Lojrave dhe Hosting

Lojërat Online

Lojërat janë medium masiv i shekullit XXI. Ne jemi rritur në ditët e para të Tetris dhe PacMan për lojëra me shumë shtresa të krijuara për të zgjidhur probleme komplekse shkencore dhe sociale.

Rritja meteorike e lojrave në internet është shoqëruar me disa stereotipe gjithashtu.

stereotipi i gamerit pasi një krijesë e vetmuar ka akoma mjaft në kulturën moderne.

Mendoni për fjalën “gamer” dhe filloni të imagjinoni një karikaturë të një geek adoleshent, të shtrirë në dhomën e gjumit të tij, të mbijetoni në ushqimin e snackit dhe të injoroni higjenën dhe jetën e tij sociale, të rregulluar në lojën e tij të preferuar.

Lojëra me shumë lojëra në internet

Rise of Gaming Multiplayer

Realiteti është që lojrat gjithnjë e më shumë janë një aktivitet shoqëror.

Lojtarët takohen në internet për të garuar dhe formuar ekipe, duke shkëmbyer strategji dhe përhapur bisedën me zë.

Lojtarët po marrin gjithashtu veten nga dhomat e gjumit të tyre dhe në garat e lojrave në jetën reale, ku lojtarë nga e gjithë bota takohen për të parë se kush është më i miri, duke garuar jo vetëm për pikë, por për para dhe çmime të vërteta.

Fitimi i parave nga lojrat profesionale

Disa lojtarë janë aq të mirë sa kanë mundur të bëjë jetesën duke luajtur konkurruese, si atletët profesionistë.

Prodhuesit e pajisjeve të lojrave dhe periferisë kërkojnë nga këta lojtar profesionistë për miratimin e mënyrës sneaker dhe prodhuesit e drithërave të kërkojnë atletë të tjerë profesionistë.

Kush tha që të luani lojëra ishte humbje kohe?

Lee Jae-dong nga Korea, e cila garon nën emrin Jaedong, ka fituar mbi 600,000 dollarë nga garat e lojrave.

Pas skenave, serverat bëjnë të mundur botën e re të lojërave sociale.

Këta serverë duhet të jenë të pritur diku, dhe me tregun e web hostingit të ngopur, një numër i ofruesve janë kthyer në një bazë lojtarësh shumë fitimprurës.

Historia e Lojrave Multiplayer

Lojërat Multiplayer janë aq të vjetra sa vetë lojrat.

Forma më e hershme që njerëzit iu ekspozuan është të luani lojëra të thjeshta me miq si Tic-Tac-Toe.

Lojërat e hershme në internet me multiplayer

Lojërat e para në internet me multiplayer filloi të shfaqej në vitet 1970.

Ndërsa shumica e këtyre lojërave të hershme me multiplayer u zhvilluan në universitete, ato filluan të shfaqen në sektorin privat kur shërbimet e hershme në internet si CompuServe u bënë për herë të parë në dispozicion të publikut në fund të viteve ’70 dhe ’80..

Doom And Quake Usher në Lojërat Online Multiplayer

Me ardhjen e lojërave të revoleve të personave të parë në vitet 1990 si “Doom id” i softuerëve që lojërat me multiplayer filluan të bëhen më të sofistikuara.

Duke folur për lojëra retro, shikoni këta lojtarë dhe takimet e tyre të para me Doom.

Dënimi jo vetëm që revolucionarizoi tregun e lojërave kompjuterike si një nga “aplikacionet vrasëse” të platformës së PC, por gjithashtu u bë i njohur për mënyrën e tij “Deathmatch”, ku lojtarët mund të përballen me rrjetin në vend të demonëve të kontrolluar nga kompjuteri nga një portal nga ferri.

Ndeshja tjetër e Id, Quake, solli ndryshime të mëdha pas daljes në 1996. Lojë luajti internet të mbështetur menjëherë jashtë kutisë.

“Quake” u krijua në epokën moderne të lojrave.

Servers lojë

Si funksionojnë serverat e lojërave?

Lojërat me video multiplayer funksionojnë në parimin e klientit / serverit, si dhe shumë programe të tjera të rrjetit.

Klienti i lojës merret me:

 • grafikë
 • Sound
 • Controls

Motori i kompjuterit në server mban gjurmët e lojtarëve dhe logjikës së lojës. Kjo perfshin:

 • Rregullat
 • Pozicioni i lojtarëve
 • Aksioni i lojës

Ndërsa është e mundur të presësh një server të lojërave në një kompjuter në shtëpi, ka çështje që mund ta bëjnë të vështirë mbajtjen e tij në internet.

A mund të ekzekutoj lojëra me shumë lojtarë në Rrjetin e shtëpisë time?

Nëse jeni në një rrjet shtëpiak, mund të jetë e pamundur që lojtarët e tjerë të arrijnë tek ju.

Kjo është për shkak se ruteri juaj Wi-Fi ka të ngjarë të bllokojë portat të përdorura nga loja juaj nëse nuk dini se si t’i çoni përpara ose zhbllokoni ato në cilësimet e routerit tuaj.

siguri, në përgjithësi, është po aq çështje për lojtarët sa është për bizneset. Serverët e spikatur të lojërave janë shënjestra kryesore për hakerat dhe pranksters.

Shumica e lojtarëve thjesht nuk do të kenë kohën ose ekspertizën për të ruajtur sigurinë e duhur në sistemet e tyre.

Serverë të përkushtuar

Për Performancën më të Lartë të Lojërave, Përdorni një Server të Dedikuar Pro

Servers janë gjithashtu të dizajnuara për të kandiduar 24/7, 365 ditë në vit.

Pajisja e disponueshme për konsumatorët, madje edhe pajisjet e lojrave të nivelit të lartë, thjesht nuk janë të dizajnuara për atë lloj besueshmërie.

Nëse përpiqeni të ekzekutoni një server të lojërave me shumë lojtarë gjatë gjithë kohës, ka të ngjarë që të vuani një lloj dështimi të harduerit nëse e shtypni shumë makinën tuaj.

Kohëzgjatja dhe performanca: Ju dëshironi të dy

Do të duhet të paguani për energjinë që kompjuteri juaj konsumon, si dhe të merreni me nxehtësinë që gjeneron.

Kompanitë pritëse kanë të dhëna të specializuara drejtimin e kompjuterave që janë krijuar për të qëndruar lart 24/7/365.

Plus, këto kompani pritëse kanë Marrëveshje të Nivelit të Shërbimit që specifikojnë se çfarë do të ndodhë nëse ndodh ndonjë lloj dështimi. Zakonisht, ju do të merrni një kredi nga fatura e muajit tjetër. Kur makina juaj në shtëpi prishet, ju jeni vetë.

Performance është gjithashtu një arsye e madhe për të zgjedhur një ofrues të jashtëm të pritjes nëse jeni aspak serioz në lidhje me ekzekutimin e një serveri lojrash.

A kam nevojë për një server të dedikuar për lojëra?

Për performancën, është më mirë të pranverës për një server të dedikuar mbi një server të përbashkët. Një server i dedikuar do t’ju japë shumë më shumë fleksibilitet sesa një plan i përbashkët, plus nuk do të duhet ta ndani me ndonjë grup tjetër lojrash.

Ju nuk dëshironi të konkurroni me të tjerët në një server të përbashkët për shpejtësinë e uptime, bandwidth, dhe aplikacionin.

Plus që do fleksibilitet maksimal për rregullimin e konfigurimit tuaj. Për shkak se lojërat moderne janë kaq të ndërlikuara, nuk ka mundësi tjetër përveç një serveri të dedikuar.

A ja vlen të shkosh te një host i përqëndruar në lojëra?

Por a mund të merrni një llogari në çdo VPS ose ofrues të dedikuar dhe të rrokullisni serverin tuaj të lojës? Mundesh, por ka mundësi më të lehta.

Pritësit e përqendruar në lojëra do ta bëjnë atë vendosjen më të lehtë të serverëve të lojërave me të gjitha komoditetet e krijesave të përmendura më parë.

Do të keni mundësi të kaloni më shumë kohë duke luajtur lojëra sesa thjesht t’i vendosni ato.

Lidhja në Internet dhe edështjet e shpejtësisë për lojrat

Shumica e lidhjeve rezidenciale me internet me brez të gjerë janë asimetrike: shpejtësia e shkarkimit është më e lartë se shpejtësia e ngarkimit.

’Shtë mirë për të shfletuar në internet ose për të parë shikimin, por mund të jetë një problem i vërtetë me një server lojrash që duhet të ngarkojë dhe të shkarkojë të dhënat.

Kjo asimetri mund të shkaktojë një vonesë në veprimin e lojës, e njohur si “vonesë”.

Për këto arsye, është më mirë të drejtoni vetëm serverin tuaj të lojës, nëse lojtarët janë brenda rrjetit tuaj, siç është për një Parti LAN.

Serverët e zërit

Serverët e lojërave zanorë

Ndërsa lojrat video moderne kanë funksione bisede për lojtarët për të komunikuar me njëri-tjetrin, duke pasur nevojë të shkruani vlerat e tyre dhe planifikimi i strategjisë mund të ngadalësojë lojtarët.

Per kete arsye, serverët e zërit janë bërë të njohur aplikacione për lojtarë.

Më të njohurit nga këto janë:

 • mosmarrëveshje
 • Komunikim ne grup
 • murmuritje
 • Ventrilo
 • Fragnet

Si funksionojnë serverët e zërit për punën e lojrave?

Këto aplikacione lejojnë lojtarët të flasin me njëri-tjetrin duke përdorur kufje në vend që të shtypin.

Si lojërat, ata përdorin një arkitekturë të klientit / serverit. Klienti funksionon në kompjuterin e një lojtari, ndërsa serveri funksionon … mirë, një server diku.

Anëtarët e ekipit të aplikacionit Discord ndajnë një rrjedhë lojrash.

Të gjithë përdoruesit në server mund të flasin me njëri-tjetrin në të njëjtën kohë. Përdoruesit gjithashtu mund të bisedojnë me njëri-tjetrin një-në-një.

Shtë e përshtatshme për të pritur serverin në të njëjtin vend që loja është nikoqire. Shumë ofrues të pritjes që ofrojnë ushqim për lojtarë do të reklamojnë këta serverë zëri si një nga karakteristikat e tyre.

Synimi i një tregu të specializuar

sipërfaqësisht, këto aplikacione ngjajnë me aplikacione VoIP si Skype. Ata ndoshta do të kishin qenë aplikacione me qëllim të përgjithshëm të VoIP, nëse Skype nuk do të kishte qenë tashmë në treg. Këta zhvillues ka të ngjarë të kenë synuar një treg të specializuar për të mbijetuar.

Discord ka pasur shumë përdorim jashtë lojrave për komunitete me biseda në kohë reale, e ngjashme me mënyrën sesi zyrat kanë përdorur Slack (e cila u krijua fillimisht për lojëra) për të biseduar me njëri-tjetrin. Ata janë të ngjashëm me aplikacionet me bazë në internet për të lidhur njerëzit e shpërndarë në të gjithë globin.

Këto aplikacione shërbejnë si një zëvendësim për bisedën më të vjetër në internet në Internet (IRC), e cila ka një reputacion si domeni i geeks.

Opsionet e serverëve të lojës

Opsionet e hostimit të serverëve të lojërave

Kompanitë pritëse për lojtarë reklamojnë shumë karakteristika. Shumë prej tyre përfshijnë:

 • Serverat e lojrave të para-instaluara
 • Serverët e zërit para-instaluar
 • Hapësirë ​​për faqet e internetit
 • Modulet për të integruar një faqe në internet me një lojë, siç është shfaqja e renditjes së lojtarëve
 • Program kompjuterik
 • Sistemet e arritjeve
 • Një panel kontrolli, shpesh paneli i kontrollit Mint

Shumë host të përqendruar në lojëra janë si hostet konvencionale: ata pëlqejnë të reklamojnë opsionet e tyre.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një performancë serioze të lojrave?
Rrjeti i lëngshëm i uebit është përdorur nga kompani pro lojrave si Disruptor Beam (Game of Thrones Ascent). Tani lexuesit tanë mund të kursejnë në planet e Liquid Web duke përdorur këtë lidhje speciale zbritje
.

Cheatsheet: Serveri i lojës Rundown

FeatureKonsiderime dhe pyetje për të bërë
Kërkesat e përgjithshmeSigurohuni që të kontrolloni kërkesat teknike të lojës (s) që përdorni dhe zgjidhni një server që përputhet me to.
Lloji i serveritZgjidhni një server të dedikuar mbi një server të përbashkët, kështu që nuk po konkurroni me të tjerët për kohën e ngarkesës, gjerësinë e bandës dhe kohën e duhur.
Shpejtësia dhe performancaShikoni për një ofrues të nivelit 1, përpunues të fuqishëm, SSD dhe pajisje të cilësisë më të lartë.
uptimeA ka ndonjë garanci në kohë? Si punon?
Mbrojtje DDoSA është përfshirë në çmimin e planit?
Ndërtues i faqes në internetA ka modele moderne në dispozicion? A mund t’i personalizoj ato?
Serverët e zëritA i ofron hosti ato? Cilet? A janë para-instaluar??
Modulet e lojrave shtesëTypefarë lloj modulesh lojrash ofron hosti? A janë të përfshira në çmimin e planit?
Instalime të lehtaA ofron hosti lojëra të para-instaluara ose instalime me një klikim të moduleve?

Një nga opsionet më të mëdha është lojëra të para-instaluara. Ky është një timaster i madh. Administratorët mund të kalojnë më shumë kohë duke përshtatur lojën për lojtarët e tyre në vend që ta instalojnë atë.

Forumet janë një pjesë e madhe e lojrave ku lojtarët takohen për të diskutuar lojën.

Sistemet e arritjeve, të njohura gjithashtu si gamifikim, shpërblejnë përdoruesit për kontributin në forum. Një lojtar mund të marrë një trofe për të bërë një sasi të caktuar postimesh. Këto arritje nxisin një komunitet të gjallë.

nikoqir i lojrave online sharktechSharktech
është një kompani që ofron server të lojërave host. Ata ofrojnë siguri, pajisje kompjuterike dhe softuer të optimizuar për lojëra.

Paneli i nenexhikut është një tjetër aplikacion i panelit të kontrollit të ngjashëm me cPanel por i dizajnuar për serverat e lojës.

Ashtu si homologët e tij, ai synon të lehtësojë vendosjen e serverëve të lojës, uebit dhe zërit.

Si të zgjidhni hostimin për aplikimet e lojrave

Shouldfarë duhet të kërkoni kur zgjidhni një kompani pritëse për lojëra? Shumë e njëjta gjë gjëra që do të shikonit në një kompani tjetër pritëse:

 • seriozitet
 • kosto
 • uptime
 • Performance
 • mbështetje

Sa të besueshëm janë serverët e lojërave?

Nëse jeni të gatshëm të paguani privilegjin e pritjes së një serveri lojrash, dëshironi që ai të qëndrojë sa më shumë që të jetë e mundur. Nëse rrëzohet, do të ndesheni me lojtarë të zemëruar ashtu si bizneset përballen me klientë të zemëruar.

Disa kompani pritëse që synojnë tregun e lojrave nuk duket se ofrojnë aq shumë informacion mbi si i ekzekutojnë serverat e tyre mënyrën se si bëjnë ndërmarrjet e tjera të mbajtjes në internet.

Gjeni nëse ata kanë një garanci në kohë dhe si funksionon. Sigurohuni që të kontrolloni shtypjen e vogël. Lexoni rishikimet e klientëve për të vlerësuar cilësinë e përgjithshme dhe performancën e hostit.

Hosting Server Gamer: Provoni përpara se të bëni?

Konsideroni të shkoni me një host që do t’ju lejojë të provoni ato për disa javë ose një muaj pa asnjë angazhim kontraktues përtej kësaj.

Sistemet e funksionimit të serverëve të lojës

Ndërsa është në anën e klientit, serverat e lojërave ekzekutohen në Windows shumicën e kohës.

Ka disa servera lojrash që janë transferuar në Linux. Disa prej tyre janë me burim të hapur. Performanca është një çështje kryesore. Lojërat duhet të zhvillohen me një shpejtësi të pranueshme dhe të mos kenë ndonjë vonesë.

Lojërat Multiplayer janë zhvendosur në zgjidhjen e problemeve në botën reale. Eyewire është një lojë që ka rekrutuar mbi 250,000 lojtarë për të ndihmuar neuronet e hartës Seung Lab të Universitetit Princeton.

Uebfaqet e serverëve të lojërave dhe ndërtuesit e faqeve

Lojërat nuk janë përdorimi i vetëm i këtyre serverëve.

Nëse doni një server të lojërave, shanset janë të dëshironi një prani në internet. Kjo mund të jetë për grupin tuaj të lojrave ose mund të jetë për vetë serverin. Ju mund të dëshironi të keni një renditje të lojtarëve më të mirë.

Një host i mirë i përqendruar në lojëra do ta bëjë të lehtë krijimin e një faqe në internet.

Nëse nuk jeni të aftë të ndërtoni një faqe në internet nga e para, ato duhet të kenë një lloj ndërtuesi të faqes WYSIWYG.

Nëse i mbani mend ditët e këqija të vjetra të GeoCities, mos u shqetësoni. Këta ndërtues kanë marrë një rrugë të gjatë që nga vitet ’90. Ata po përdorin gjithnjë e më shumë HTML5 dhe prodhojnë uebfaqe të pastra, me pamje profesionale.

Ju duhet të jeni në gjendje rregulloje modelin. Lojërat moderne kanë një aftësi vizuale, nga grafika deri tek modelet e zgjuara të çështjeve kompjuterike, deri në faqet e internetit, duhet të jeni në gjendje të tregoni stilin tuaj në botën e lojërave..

Cilat janë disa nga lojërat më të njohura në internet me multiplayer?

Pra, cilat janë lojërat më të njohura të multiplayerve që njerëzit po krijojnë servera për sot?

Këtu është një kampionim i vogël i lojërave më të nxehta.

Minecraft: Blloqe me ngjyra me lejet e pafundme

Minecraft nuk është vetëm një nga lojërat kryesore indie, por është një burim krijimtarie.

Lojtarët fillojnë nga asgjë dhe mësojnë të ndërtojnë struktura mbresëlënëse, si dhe të eksplorojnë një botë të çuditshme, bllokuese.

Popullariteti i bllokut të Minecraft nuk tregon shenja të ngadalësimit.

Loja ka tërhequr shumë vëmendjen për pamjen e saj të pazakontë pseudo 8-bit të zhvendosur në një botë 3D.

Counterstrike: Nga një mod i bazuar në gjysmë-jetë deri në sipërmarrje multi-milion dollarëshe

Në këtë lojë të njohur me revole të personit të parë, lojtarët luajnë ose si terroristë ose kundër-terroristë duke u përpjekur të ndalojnë njëri-tjetrin në veprim të multiplayerit me ritme të shpejta.

Dy studentë krijuan lojën origjinale Counterstrike, e cila ishte një mod i bazuar në Half-Life. Gërmoni në historinë e tyre interesante këtu.

Aktualisht është zhvilluar nga Valve, krijuesi i serisë popullore “Half-Life” dhe Steam, dyqani online i lojërave.

Vrasja e Katit: Mod-i licencuar nga Mumja Bazuar në Turneun Unreal

Kjo lojë e bazuar në tmerr filloi si një modalitet i “Turneut Unreal”, përpara se të përfshihej në lojën e vet.

Zhvilluar nga Tripwire Interactive, është një revole e personave të parë, ashtu si loja e prindërve të saj.

Lojtarët përpiqen të vrasin një turmë të zombies në modalitetin me një lojtar, por mënyra e multiplayer gjithashtu përmban një veprim një-në-një.

Lojë Kulturë Online

Kultura e Lojërave Online

Me të gjitha lojërat argëtuese atje, kush në Tokë do thjesht të shikojë njerëz të tjerë të luajnë lojëra? Shumë njerëz, me sa duket.

Transmetim direkt

Twitch lejon lojtarë të transmetojnë veten duke luajtur lojëra live në internet.

Transmetuesit popullorë tërheqin mijëra shikues në seancat e tyre të transmetimit.

Le te luajme

Një zhanër popullor në YouTube është “Le të Luajmë”.

Le të Luajmë videot janë saktësisht ato që tingëllojnë: një përdorues luan një lojë ndërsa komenton veprimin. Sa më e keqe të jetë ndeshja, aq më argëtuese është. Provoni të shikoni një lojë në një lojë me të vërtetë të keqe, si “Big Rigs: Over the Road Racing”, e cila është një demonstrim i teknologjisë së lavdëruar.

Kushdo që ka shikuar ndonjëherë shfaqjen televizive Mystery Science Theater 3000 mund ta shohë ankesën. Shumë nga komentet janë qesharake.

Mods lojë dhe Guilds

Siç u përmend më herët, modat e lojës janë një pjesë e kulturës së lojrave. Doom popullarizoi konceptin dhe disa lojëra të mëdha filluan jetën si mod. Brezi i ardhshëm i zhvilluesve të lojërave ka të ngjarë të presë dhëmbët e tyre edhe në mods.

Siç u përmend më herët, lojtarët janë formuar në ekipe, të njohura gjithashtu si guilds. Disa nga këto reparte garojnë profesionalisht.

Aplikacioni Killer për Lojërat: Hosting me cilësi të lartë

Më shumë kompani të mbajtjes së faqeve në internet po shohin se lojërat nuk janë vetëm loja e fëmijëve, por biznesi i madh.

Ndërsa konkurrojnë për dollarët e lojtarëve, më të mirat do të ofrojnë performancë mbresëlënëse dhe besueshmëri të fortë. Pritja me cilësi të lartë është aplikacioni vrasës për lojëra.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një performancë serioze të lojrave?
Rrjeti i lëngshëm i uebit është përdorur nga kompani pro lojrave si Disruptor Beam (Game of Thrones Ascent). Tani lexuesit tanë mund të kursejnë në planet e Liquid Web duke përdorur këtë lidhje speciale zbritje
.

Lojërat e bëra me pyetje të shpeshta

 • Farë është një server lojë online?

  Nuk ka asnjë përgjigje, ka shumë lloje të ndryshme të serverave të lojës.

  Lojërat në internet kanë ekzistuar edhe para internetit, përmes rrjeteve lokale, me lojë të bazuar në tekst mbi terminalin.

  Sidoqoftë, në mënyrë më koloike, një server lojrash në përgjithësi i referohet një kompjuteri të dedikuar që drejton kodin e serverit për të lejuar që lojtarët e shumtë njerëzorë të ekzistojnë në të njëjtin shembull të lojës.

 • Cilat lloje të serverëve të lojërave ekzistojnë?

  Ka mjaft mënyra të ndryshme në të cilat mund të vendosni një server të lojërave, dhe nëse shpesh varet nga zhanri i lojës që shërbehet.

  Ka Serverë të Dedikuar për lojëra të orientuara drejt veprimit, dhe shumica e platformave të tastierës kanë një infrastrukturë mjaft të gjerë për të dhënë azhurnime në kohë reale.

  Ekzistojnë gjithashtu sisteme peer-to-peer, e cila është më e zakonshme për lojëra me strategji, dhe ka “Serverë të dëgjuar” që në mënyrë efektive nënkupton një server të veçantë të dedikuar ad-hoc që funksionon në një kompjuter të vetëm.

 • Si funksionon një server i dedikuar?

  Serverët e përkushtuar janë në mënyrë efektive të vazhdueshme, pavarësisht se kush është i lidhur me lojën. Nëse loja është e vazhdueshme, ajo do të vazhdojë të ekzistojë dhe të kandidojë edhe nëse nuk ka lojtarë.

  Nëse një lojë kërkon të fillojë një seancë, atëherë të paktën një lojtar duhet ta fillojë atë, dhe seanca do të vazhdojë derisa të largohen të gjithë lojtarët. Një server i dedikuar kërkon strehim me vonesë të ulët në mënyrë që të funksionojë mirë gjatë lojës.

 • Kush drejton një server të dedikuar dhe pse?

  Për tastierat, shumica e serverave menaxhohen nga zhvilluesi ose shpërndarësi, duke u drejtuar si një shërbim dhe plotësisht të padukshëm nga lojtarët e lojërave.

  Sidoqoftë, për disa tituj tastierë, dhe për shumë tituj PC, grupet “klan” ose ofruesit profesionistë shpesh do të vendosin serverat e tyre, duke vendosur rregullat e lojës saktësisht ashtu siç dëshirojnë..

  Kjo lejon kontroll të thellë mbi përvojën e lojës, dhe administratorët e serverëve janë në gjendje të veprojnë në çfarëdo modeli autoriteti të funksionojë më mirë për situatën (kërkesat e latencës, kapakët e lojtarëve maksimal, ndëshkimet për mashtrim.)

 • Cilat janë nevojat për një zhvillues të lojërave sesa për një lojtar lojrash?

  Të jesh një zhvillues dhe të ofrosh një shërbim të dedikuar për multiplayer, në përgjithësi do të thotë shumë marrëdhënie të niveleve të konfigurimit dhe ndërmarrjes me ofruesin (at) e pritjes.

  Në varësi të llojit të vendosjes së serverit të lojrave, një zhvillues duhet të marrë parasysh gjerësinë e bandës së lartë, CPU të lartë dhe memorjen e lartë. Nëse dëshirojnë të kryejnë analiza të thella teknike të statistikave në lojë, do t’ju duhet gjithashtu një zgjidhje mjaft e madhe e të dhënave.

  Për më tepër, shpejtësia e parë e bandës së bandës nganjëherë nuk është e mjaftueshme, të kesh një ofrues të dedikuar për transmetimin e të dhënave (siç është PubNub) mund të ndihmojë në shpejtësinë e komunikimit në kohë reale.

 • A mund të vendos një server të dedikuar në kompjuterin tim në shtëpi?

  Shumë lojëra që mbështeten në serverat e dedikuar për multiplayer mund ta kenë atë server të ekzekutohet lokalisht në të njëjtin kompjuter që po ekzekuton klientin e lojës.

  Kështu që Player 1 do të vendosë serverin e lojës në kompjuterin e tyre, dhe më pas do të fillonte lojën dhe do të lidhej me “localhost” – ndërsa Player 2 do të identifikohej në adresën IP të lojtarit 1.

  Ky konfigurim ndonjëherë mund të jetë sfidues pasi që muret e zjarrit dhe portet IP të bllokuara mund të jenë një çështje madhore. Gjithashtu, shumica e kompjuterave që funksionojnë me një lidhje interneti në shtëpi do të jenë të kufizuar në vetëm një pjesë të vogël lojtarësh.

  Për më tepër, lojërat multiplayer të mbajtura në shtëpi janë të vështira për t’u mbajtur me këmbëngulje, edhe nëse energjia elektrike është e përballueshme, shumica e ofruesve të shërbimeve të internetit në shtëpi ose paguajnë për një adresë IP të veçantë ose nuk i lejojnë ato fare.

 • Kur duhet të vendos për të blerë një server të dedikuar?

  Nëse keni ndërmend të organizoni lojëra me më shumë se një duzinë njerëz aktivë menjëherë, ose planifikoni të keni një lojë e cila ekziston është ose në një gjendje të vazhdueshme (kurrë nuk fiket) – atëherë unë rekomandoj shumë një server të dedikuar.

  Gjithashtu, për çdo lojë që kërkon bërjen e ndeshjeve nga një holl, ku dëshironi të jeni administratori i serverit shumë shpesh, një server i dedikuar ka shumë kuptim.

  Në varësi të lojës që po luani, dhe kush po ju mbështet, mund të jetë e mundur të kërkoni donacion për të kompensuar koston.

 • Cilat lojëra janë më të njohurat për serverët e dedikuar?

  Loja më e popullarizuar do të ndryshojë çdo disa vjet, por ka disa të qëndrueshme pranë majës.

  Në tregjet perëndimore, Minecraft është ndoshta më i frytshëm në drejtim të përdorimit të serverit privat.

  Lojërat Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) tani janë shumë të njohura dhe janë një miksim i serverëve privatë dhe privatë, me League of Legends dhe Dota 2 që kanë pjesën më të madhe të serverave të dedikuar.

  Lojërat e revoleve të personave të parë (FPS) gjithashtu kanë tendencë të kenë serverë të dedikuar, me opsione të njohura për një kohë të gjatë si Counter Strike.

  Tregjet e Azisë Lindore kanë tendencë të kenë shumë serverë privatë për MMORPGs, lojëra të cilat përfshijnë botë të mëdha të hapura, zhvillim të karakterit dhe vrasje të përbindëshve.

 • Si duhet të kuptoj se çfarë ofruesi të dedikuar të serverit për të përdorur dhe si ta vendos atë?

  Së pari merrni parasysh lojën për të cilën po vendosni serverin. Ajo që është më e rëndësishmja për këtë lojë të veçantë?

  Për Minecraft, memorja dhe ruajtja janë shumë më të rëndësishme sesa në një FPS, sepse Minecraft gjeneron një botë që modifikohet me kalimin e kohës.

  Për lojërat FPS dhe MOBA, ruajtja nuk është aq e rëndësishme sa vonesa në rrjet, është më e rëndësishmja që çdo klikim të transmetohet menjëherë.

  Sapo të përcaktohen nevojat tuaja, krahasoni ofruesit bazuar në çmimin, por edhe me mbulimin global të rrjetit të tyre të databazave.

  Në qoftë se nuk specifikoni që serveri juaj është menduar për një vend të vetëm, me siguri do të keni shumë lojtarë ndërkombëtarë që mund të ndikojnë në vonesë.

 • Tani e kam zbuluar një host të dedikuar, si ta rregulloj kodin e serverit të lojës sime?

  Ju jeni vetë për atë një, çdo lojë është e ndryshme dhe ka hapa shumë të veçantë për të vendosur si duhet.

  Sidoqoftë, interneti është plot me mësime të mahnitshme, dhe nëse keni zgjedhur një host të uebit që specializohet në pritjen e lojërave, mund të jeni në gjendje të merrni ndihmë në konfigurimin tuaj.

  Shumica e lojërave që ofrojnë pritje private do të kenë program kompjuterik të dedikuar për ta instaluar, dhe ai do të vijë me një udhëzues gjithëpërfshirës.

  Sidoqoftë, sa më shumë modifikime që përpiqeni të bëni, aq më shumë njohuri teknike do t’ju duhet të mësoni. Filloni me bazat dhe vazhdoni të zgjeroni nga atje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map