Mjetet e administrimit të serverëve: Pritësit dhe opsionet më të mira

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Gjeni hostimin me këto karakteristika në Administrimin e Serverit

 • Shkrimet e hyrjes
 • skedar
 • video
 • FTP anonim
 • Punë Cron
 • Qasja në SSH
 • FTPS

Disa kompani pritëse, posaçërisht ofruesit e pritjes së përbashkët, nuk duan që ju të bëni ndonjë punë të administratës së serverit vetë, dhe ato madje mund ta bëjnë të vështirë për ju ta bëni këtë. Ofruesit e tjerë hapin gjithçka dhe presin që ju të menaxhoni vetë serverin tuaj. Eachdo mënyrë i shërben një lloji të veçantë të klientit që pret web, dhe preferencat tuaja personale – së bashku me llojin e projektit për të cilin po punoni – do të përcaktojnë se në cilën drejtim ju duhet ofruesi juaj i pritjes për t’u mbështetur. Nëse keni nevojë për aftësi serioze të menaxhimit të serverit përtej atyre të parashikuara në një panel kontrolli tipik të mbajtjes së faqeve në internet, shikoni për disa nga këto mjete dhe veçori të administrimit të serverit.

Shkrimet e hyrjes

Në një server në internet, ka një regjistër të bërë nga çdo kërkesë e trajtuar nga serveri në internet, dhe rezultatet e tyre (gabim, rregull, bllokim, etj.). Mundësia për të parë këto shkrime dhe për të konfiguruar se çfarë informacioni regjistrohen është një pjesë kritike e menaxhimit të një serveri në internet.

backups

Do uebfaqe duhet të ketë kopje rezervë të rregullt të bazës së kodeve dhe bazës së të dhënave. Një situatë ideale është të jeni në gjendje të konfiguroni se sa shpesh ndodhin kopjet rezervë, sa janë ruajtur dhe sa kohë mbahen. Rivendosja automatike nga rezervimi është gjithashtu e rëndësishme.

Qasja në DBO

DBO është pronar i bazës së të dhënave. Ky është një përdorues që ka leje të plotë në një bazë të dhënash për të kryer ndonjë veprim në bazën e të dhënave të th. Nëse keni qasje në dbo, ju jeni plotësisht në kontroll të bazës së të dhënave dhe mund të ekzekutoni çdo operacion që dëshironi direkt mbi të.

skedar

Skedarët e programeve thjesht i referohen aftësisë për të ruajtur skedarë në llogarinë tuaj të hostimit. Më saktësisht, është aftësia për të ruajtur skedarë që nuk lidhen direkt me faqen tuaj të internetit. Shumë ofrues të pritjeve të përbashkëta posaçërisht nuk lejojnë të përdorin shërbimin e tyre për skedarët që nuk lidhen me faqet e internetit.

Menaxher i Dosjeve

Mënyra tradicionale për të menaxhuar skedarët në një server të largët është përmes qasjes FTP, duke përdorur një klient lokal FTP. Shumë ofrues të mbajtjes së uebit gjithashtu kanë mjete të menaxherit të skedarëve të bazuar në shfletues, të cilat imitojnë mjete desktopi si Finder dhe Windows Explorer.

paFileDB

Kjo është një galeri e shkarkimit të skedarëve me bazë PHP e cila u krijua fillimisht nga PHPArena dhe është ndërprerë.

Drejtoritë e Mbrojtura nga Fjalëkalimi

Nëse jeni duke përdorur serverin tuaj të pritjes për pritjen e skedarëve privat, do të dëshironi të siguroheni që keni mundësinë e fjalëkalimit të mbroni drejtoritë tuaja. Kjo gjithashtu mund të përdoret për të kufizuar hyrjen në faqet HTML në një faqe të rregullt statike.

Fotografi të papërpunuara

Fotografi të papërpunuara janë skedarë imazhi siç janë kapur nga sensori i një aparati fotografik, jo të përpunuara në një format skedar të përdorshëm si JPEG. Kjo mund të krahasohet me filmin e pazhvilluar. Për shkak se ato janë mjaft të mëdha, dhe nuk përdoren drejtpërdrejt nga faqet e internetit, disa kompani pritëse (ato që ndalojnë pritjen e skedarëve që nuk lidhen me uebfaqen) do të lejojnë posaçërisht ruajtjen e skedarëve të imazheve të papërpunuara.

Qasja në Shell / SSH

Qasja në Shell, ose hyrja në SSH (shell e sigurt), është një nga karakteristikat më të rëndësishme të menaxhimit të serverit. Një predhë është vija e komandës, ose terminali. Të kesh akses në vijën e komandës së serverit tuaj do të thotë që ju mund të instaloni, konfiguroni dhe menaxhoni softuerët dhe skedarët direkt në serverin tuaj.

SolusVM

SolusVM është një mjet virtual i makinës, lejon klientët VPS të vendosin dhe menaxhojnë serverët virtualë. Mund të përdoret për të siguruar makina virtuale OpenVZ, Xen dhe KVM.

suPHP

suPHP është një modul Apache që lejon që skriptet PHP të ekzekutohen me lejet e pronarit të skenarit.

video

Pritja e videove kërkon një shumë të madhe të ruajtjes dhe bandës. Nëse planifikoni të transmetoni video, dhe jo vetëm t’i ofroni ato për shkarkim, kjo do të kërkojë mjete specifike softuer gjithashtu. Disa ndërmarrje të mbajtura në internet specializohen në mbajtjen e videove. Të tjerët, veçanërisht ofruesit e pritjeve të përbashkëta, posaçërisht nuk e lejojnë atë.

Crontabs

Një punë cron është një proces i planifikuar i cili ekzekuton automatikisht në server. Një crontab është një skedar i veçantë (tabela cron) që menaxhon caktimin e punëve të programeve. Disa ofrues të mbajtjes së faqes në internet i japin qasje të drejtpërdrejtë skedarëve crontab të nivelit të përdoruesit ose serverit. Të tjerët nuk japin qasje të drejtpërdrejtë në skedarë, por ofrojnë një ndërfaqe grafike për vendosjen e punëve të programeve. Me një pritje të përbashkët, do të lejoheni të vendosni punë të nivelit të përdoruesit, dhe jo të gjithë ofruesit e pritjeve të përbashkëta madje ju lejojnë ta bëni atë.

Faqet e gabimit personal

Ju mund të vendosni faqe gabimi (404, etj.) Brenda një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes si WordPress ose Drupal. Sidoqoftë, mund të dëshironi të publikoni direkt një faqe gabimesh – për shembull nëse nuk përdorni një CMS ose nuk e keni vendosur akoma. Nëse dëshironi ta bëni këtë, do t’ju duhet një kompani pritëse që lejon faqe me gabime të personalizuara.

Redaktori i Dosjeve të Zonës DNS

Nëse keni nevojë të redaktoni regjistrimet e DNS për faqen tuaj – për shembull, për të shoqëruar regjistrimin MX me një shërbim të postës elektronike të palëve të treta si Google Apps – do t’ju duhet të keni qasje te një redaktues i zonës DNS.

FTP anonim

FTP anonim është mënyra për t’i dhënë përdoruesve qasje në skedarë në server përmes FTP pa u kërkuar përdoruesve të identifikohen. Kjo mund të krijojë një rrezik serioz për shkelje të sigurisë dhe nuk lejohet ose dekurajohet nga shumica e pritësve të uebit.

FTPS

FTPS është një zgjatje e FTP (File Transfer Protocol) për të mbështetur enkriptimin e sigurisë SSL.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një zgjedhje të shkëlqyer për administrimin e serverit?
Liquid Web siguron një pritje të performancës së lartë, 100% në kohë, dhe administrim të lehtë përmes cPanel, Plesk, WHM, ose linjës së komandës. Kurseni deri 50% në planet e tyre duke përdorur këtë lidhje zbritje
.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map