Krahasimi i Shoutcast Hosting: Ne e dimë se dëshironi një Host të Mirë Audio. E gjetëm.

Krahasoni SHOUTcast Hosting

SHOUTcast është një platformë kompjuterike e pronarit që ju lejon të krijoni vetë stacionin tuaj radio dhe të transmetoni në internet. Ju do të duhet një host në internet që mund të sigurojë një bandë të mjaftueshme për të jetuar radio në internet.


Pritja e përbashkët nuk do të jetë e përshtatshme. Në vend të kësaj, shikoni për VPS ose plane cilësore të cloud me serverë të shpejtë dhe SSD (disqe të gjendjes së ngurtë). Konsideroni gjithashtu madhësinë e audiencës tuaj. Planet më të mira të pritjes SHOUTcast mund të shkallëzohen ndërsa stacioni juaj rritet.

Këtu keni një fotografi të shpejtë të 5 hosteve më të mirë për pritjen SHOUTcast:

 1. Bluehost
  – Shumë veçori të transmetimit të mediave & mbështetje
 2. A2 Hosting
 3. LiquidWeb
 4. Interserver
 5. WebFaction

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për SHOUTcast?

Nga 1.500 planet e pritjes që ne kemi rishikuar, ne kemi listuar në listë ato që sigurojnë një bandë të mjaftueshme për transmetim, kohë të lartë dhe mbështetje të ngurtë të rrjetit.

Për të përcaktuar shërbimet më të mira të pritjes SHOUTcast, ne kontrolluam këtë listë kundër bazës së të dhënave tona të rishikimeve origjinale nga klientët e vërtetë SHOUTcast.

SHOUTcast Hosting

pritje e pritjes

Farë do të mësoni

A keni ëndërruar ndonjëherë të keni një radio stacionin tuaj? Ju mund ta bëni atë sot në internet. SHOUTcast po ndihmon në përcaktimin e këtij fenomeni.

Në këtë artikull do të mësoni se çfarë SHOUTcast mund të bëjë për ju ose markën tuaj. Do të mësoni se çfarë mundeni dhe nuk mund të bëni më shumë në një host të SHOUTcast në internet.

Unë gjithashtu do të ndajnë rekomandimet e mia edhe për hostet SHOUTcast.

ajo që është e zhurmshme

Farë është SHOUTcast?

Sot, radiotelevizioni në internet është më popullor se kurrë. Shumë site të njohura të streaming si Radio Parajsa, Radio Pandora Internet, dhe Last.fm shërbejnë për të ilustruar këtë fakt. Ata lejojnë përdoruesit të zbulojnë artistë të rinj, të eksplorojnë një shumëllojshmëri të zhanreve, ose thjesht të dëgjojnë të preferuarat e vjetër.

Radio SHOUTcast ka gjithçka dhe më shumë.

Pse SHOUTcast?

“Drejtuesi në transmetimin audio [me] 77,771 stacione radio duke përdorur teknologjinë tonë.” – SHOUTcast

Ajo që e bën atë të dalë nga zgjidhjet e tjera të stacionit të radios në internet si Icecast është e saj përqëndrohet te përdoruesit dhe niveli i lartë i aksesit të tij.

Për dallim nga stacionet në shumicën e faqeve të radios në Internet, pothuajse të gjitha stacionet dhe programet SHOUTcast transmetohen drejtpërdrejt, në vend që të radhiten për transmetim para kohe nga një person ose një kompjuter.

faqja fillestare

Krijoni stacionin tuaj

Më e rëndësishmja, kushdo dhe të gjithë mund të krijojnë stacionin e tyre radio online thjesht duke shkarkuar programin SHOUTcast dhe mjetet e transmetimit. Këto janë vetëm kockat e zhveshura të asaj që duhet për të krijuar një stacion që funksionon pa probleme.

Productsfarë Produkte ofron SHOUTcast?

Kur filloni, mund t’i gjeni konfuzion opsionet e ndryshme të SHOUTcast. Këtu janë produkte dhe mjete të disponueshme për ju (megjithëse mund të mos përfundoni duke përdorur disa prej tyre fare):

Produkt
Përshkrim
SHOUTcast.comDrejtoria e stacioneve radio online
SHOUTcast Server (DNAS)Serveri i përdorur nga ju dhe transmetuesit e tjerë
SHOUTcast DSPPlug-in për Winamp që kodon audio-in tuaj dhe e dërgon atë në serverët SHOUTcast
SHOUTcast Streaming Free dhe Gjenerimi i të ArdhuraveMjeti i marketingut dhe fitimit të parave që ju lejon të fitoni fitime bazuar në dëgjimin tuaj
SHOUTcast APINjë ndërfaqe për zhvilluesit që duan të integrojnë produktet e tyre me SHOUTcast

opsione pritjeje pritjeje

Opsione SHOUTcast Hosting

Ofruesit e pritjes si VosCast, ShoutCheap dhe Server Room ofrojnë plane gjithëpërfshirëse të pritjes që përdorin shumë veçori dhe shërbime për të përmirësuar stacionin tuaj të transmetimit SHOUTcast.

Përfitimet e SHOUTcast Hosting

Këtu janë vetëm disa shembuj të llojeve të përfitimeve do të merrni nëse zgjidhni një plan pritjeje nga hostet e SHOUTcast në internet:

 • Statistika të vlefshme
 • Kodet dhe skriptet e shkruara paraprakisht
 • Mundësia për të transmetuar në një sërë pajisjesh
 • Qasja e panelit të kontrollit
 • Mbështetje 24/7

Përdorimi i një Plani të Pritjes që Ju Tonë Tonë

Sigurisht, në shumë situata, është gjithashtu e mundur të ekzekutoni SHOUTcast në planin tuaj ekzistues të mbajtjes në internet, nëse nuk jeni aktualisht në treg për të kaluar ose nuk doni të merreni me telashet.

Shumë hobiistë zgjedhin këtë qasje, qoftë duke ripërdorur një plan që ata kanë tashmë ose duke ndërtuar serverë në internet DIY për stacione të vogla SHOUTcast. Kjo qasje ka kuptim për ndërmarrjet e vogla ose individët.

Përfshinë pak lëkundje, por, përsëri, ajo lejon përdoruesit të rivarrojnë harduerin e vjetër ose përdorni kapacitetin e serverit boshe.

Nën kapuçin: SHOUTcast Faktorët e Pritjes Teknike

Këtu keni çfarë duhet të dini kërkesa teknike për të marrë strehimin e duhur për projektin tuaj streaming.

Kërkesat e harduerit dhe softverit

Për sa i përket harduerit, SHOUTcast nuk vendos shumë ngarkesë në server.

Isshtë një zgjidhje shumë e shkallëzuar e transmetimit audio dhe nuk keni nevojë për përpunues të kushtueshëm të nivelit të lartë ose ruajtje shumë të shpejtë.

Serveri SHOUTcast DNAS dhe Transcoder janë në dispozicion në një gamë të sistemeve operative, duke përfshirë:

 • Versione 32-bit dhe 64-bit të Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 dhe më gjerë.
 • Linux gjithashtu mbështetet në shije 32- dhe 64-bit.
 • Mbështetja BSD 8.x dhe Mac OS X janë gjithashtu në bord.

Versione SHOUTcast

SHOUTcast V1 dhe SHOUTcast V2 janë të dy ende në përdorim, por versionet e ndryshme kanë kërkesa shumë të ngjashme.

Dallimi më i madh është përdorimi i një protokolli të ri Stream ID dhe protokollit të ri Ultravox 2.1 në SHOUTcast V2.

Nuk ka asnjë mister të madh: SHOUTcast është falas dhe kështu janë shumica e prizave dhe moduleve ju mund të duhet t’i jepni një stacion radiotelevizionit tuaj në Internet.

shkallueshmëria e bandës së bandës

SHOUTcast Hosting kërkon Bandwidth dhe Scalability

Vetëm se ju mund të përdorni opsionin më të lirë për SHOUTcast nuk do të thotë që duhet të bëni, veçanërisht nëse kujdeseni për përvojat e dëgjuesve tuaj.

Hosting i lirë për SHOUTcast?

Pra, nëse kërkesat janë kaq të ulta, pse të shqetësoheni me planet pritëse të dizajnuara posaçërisht për SHOUTcast?

Përgjigja e shkurtër është sepse gjerësia e bandës është e rëndësishme dhe, më shpesh sesa jo, është faktori kufizues për operatorët e vegjël. Faktorët kritikë janë gjerësia e bandës, uptime, dhe mbështetje të rrjetit.

Sa dëgjues ka Stacioni juaj SHOUTcast?

Planet më të lira të pritjes së serverëve, zakonisht me çmim në jug prej 10 $ në muaj, mund të mbështesin një numër të kufizuar të dëgjuesve. Numri i saktë varet nga bitati, por zakonisht shikoni disa duzina dëgjuesish. Plani mesatar prej 25 dollarësh mbështet deri në njëqind dëgjues.

Në rast se dëshironi një numri i pakufizuar i dëgjuesve, mundesh largohuni me një plan 50 $, por në një bitrate të ulët – ka më shumë të ngjarë që ju të përfundoni në territorin tre-shifror nëse shkoni për një plan me bandwidth të lartë (ose edhe me një bandë të pakufizuar) me më shumë se 1TB trafik.

Mund ta Dizenjoj Planin tim të Pritjes për SHOUTcast?

Një numër i pritësve në internet kanë filluar të ofrojnë plane SHOUTcast me porosi, duke i lejuar klientit të zgjedhë parametra të ndryshëm dhe të krijojë një paketë të përshtatur SHOUTcast për stacionin e tyre radio.

Kjo qasje ka kuptim në varësi të ngrohtë që ju intereson.

Kërkesat për pajisje fizike dhe bandë mund të jenë në mënyrë drastike të ndryshme në varësi të llojit të transmetimit video ose audio që planifikoni të prisni (bitrate të ndryshme, maja rajonale ose shtrirje globale, radio bisede, muzikë 24/7, etj.)

Serverë të përkushtuar SHOUTcast

Planet e përkushtuara janë zgjidhja më e mirë për përdoruesit ambiciozë. Ato zakonisht fillojnë me trafik të kufizuar dhe pajisje themelore, por përdoruesit mund të rregullojnë dhe qershi të zgjedhin azhurnimet për të cilat ka të ngjarë të kenë nevojë.

Planet e Përkushtuara të Pamëzuara

Planet e pa-matura zakonisht ofrojnë një lidhje 100Mbps. Këto plane gjithashtu kanë tendencë të shfaqin ruajtjen RAID ose SSD, së bashku me Xeons me katër bërthama dhe të paktën 8 GB RAM.

Whatfarë shtese do të më duhen për Stacionin tim SHOUTcast?

Sidoqoftë, mbani në mend se shumë hostë në internet do t’ju kërkojnë gjithashtu të blini një panel kontrolli dhe licence, të paguani për menaxhimin e duhur të serverit, etj..

Krahasimi i çmimeve të listave nuk është i mjaftueshëm – do t’ju duhet të gërmoni pak më thellë në mënyrë që të krahasoni me saktësi planet e pritjes së serverit, pasi këto kosto mund të shtohen shpejt.

nikoqirët më të mirë të thirrjeve

Tre ofruesit kryesorë të pritjes së SHOUTcast

Nëse keni vendosur që nuk keni nevojë për host SHOUTcast të siguruar nga një host i ngrohtë në internet (të themi nëse doni të bëni gjëra të tjera me faqen tuaj përveç transmetimit audio ose video), ose nëse jeni kurioz të shikoni nëse pritësi aktual i uebit mbështet streaming SHOUTcast, atëherë mos kërkoni më tej.

Ne kemi bërë tashmë një numër rekomandimesh më lart në lidhje me ofruesit më të mirë të pritjes së serverëve SHOUTcast.

Sidoqoftë, nëse nuk jeni i sigurt se cili do të jetë vërtet më i miri për nevojat tuaja, shikoni zgjedhjet tona për 3 më të mirat:

Bluehost

britmë bluostFaqja Kryesore Bluehost

Le të fillojmë me Bluehost, zgjedhja jonë më e mirë për pritjen SHOUTcast. Një emër i mirënjohur në hapësirën e pritjes në internet dhe sinonim i performancës dhe i mbështetjes, Bluehost është një zgjedhje e shkëlqyeshme për këdo shumë.

Këtu janë disa arsye pse:

 1. Bluehost vjen plot me karakteristika dhe mbështetje të transmetimit video dhe audio.
 2. Me teknologjinë e klasit botëror që fuqizon serverët e saj, nuk do të duhet të shqetësoheni për problemet e performancës në kohë ndërsa transmetoni stacionin tuaj të radios në Internet.
 3. Ky është alternativa më e mirë nëse dëshironi VPS ose server të dedikuar për server që ju jep kontroll mbi konfigurimin dhe paqen e mendjes kur bëhet fjalë për performancën.

HostWinds

pritjet e bujtësveFaqja Kryesore e HostWinds

HostWinds është një tjetër zgjedhje e shkëlqyeshme për hostin SHOUTcast pasi planet janë në dispozicion për përdoruesit që posaçërisht kërkojnë të transmetojnë audio dhe video nga faqja e internetit e tyre. Pritja e hostWinds SHOUTcast përfshin:

 1. Një garanci fantastike e serverit në kohë
 2. Vendosja e lehtë
 3. Mbështetje teknike e besueshme
 4. Opsione të përballueshme të çmimeve
 5. Ndihmë për reklamim dhe marketing

Këto plane do të ishin ideale nëse stacioni juaj radioteleviziv ose podcast-i juaj është krejt i ri dhe dëshironi kohë (dhe dhomë) që përfundimisht të shkallëzoni serverin tuaj për të akomoduar rritjen e trafikut.

A2 Hosting

a2 pritje pritjejeFaqja Kryesore A2 Hosting

Më në fund, ne gjithashtu rekomandojmë A2 Hosting, një nga zgjedhjet tona për transmetimin më të mirë audio / video. Ekziston një arsye e mirë për këtë pasi, si HostWinds, A2 Hosting ka plane të dedikuara për mbajtjen SHOUTcast. nëse siguri, Bandwidth, dhe lehtësinë e përdorimit janë një përparësi për faqen tuaj audio që transmeton, atëherë ky do të ishte një mundësi e shkëlqyeshme për të marrë në konsideratë hosting.

Si shpërblim, pasi që këto plane bëjnë pjesë në kategorinë e serverëve të menaxhuar të menaxhuar, nuk do të duhet të shqetësoheni për konfigurimin e serverit, menaxhimin e azhurnimeve ose trajtimin e detyrave të tjera të monitorimit të performancës, shpesh të përfshira në VPS tradicionale dhe server të dedikuar të serverëve.

Tofarë duhet të kërkoni në SHOUTcast Hosting

Në përgjithësi, këtu është atë që ju do të dëshironi të kërkoni nëse doni të ekzekutoni një uebsajt të transmetimit audio ose video me performancë të lartë:

 1. VPS ose host i dedikuar për server
 2. Garanci kohore 99.9% ose më e lartë
 3. Karakteristikat e transmetimit audio dhe video
 4. CDN ose shtesa të tjera për përmirësimin e performancës
 5. Opsione fleksibël ose të pakufizuar të brezit
 6. Mbështetje teknike e besueshme, 24/7

Karakteristika të tjera në Softuerët e Niche

 • yll
 • Redmine
 • LimeSurvey
 • SharePoint

SHOUTcast Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është SHOUTcast?

  SHOUTcast është një aplikacion softuer që lejon secilin të transmetojë audio përmes internetit. Zakonisht përdoret për krijimin e stacioneve radio në internet.

 • Oshtë SHOUTcast me burim të hapur?

  Nr. SHOUTcast është softuer i pronarit dhe përdor disa formate të të dhënave pronësore.

 • Si funksionon SHOUTcast?

  SHOUTcast është i instaluar në një server.

  Ai merr një burim audio, siç është një hyrje nga një aplikacion audio. SHOUTcast konverton të dhënat audio që vijnë nga burimi në një format audio që transmetohet në harxhim nga kushdo që është i lidhur në internet.

  Kushdo që dëshiron të dëgjojë thjesht hap URL-në në një klient të softuerit të pajtueshëm, siç është një lojtar i mediave.

 • A mund ta përdor SHOUTcast me një plan të përbashkët pritës?

  Pritja e përbashkët nuk e mbështet normalisht SHOUTcast, kryesisht për shkak të gjerësisë së bandës që përdor.

 • A mund ta përdor SHOUTcast në një plan pritjeje VPS?

  Po. Kontrolloni cilat janë kufizimet e gjerësisë së brezit, dhe nëse ka tarifa për tejkalimin e tyre.

 • Typefarë lloj programi është i nevojshëm për të dëgjuar rrymat audio SHOUTcast?

  Shumica e lojtarëve dhe shërbimeve të mp3 mund të luajnë transmetime audio SHOUTcast, përfshirë Winamp, iTunes dhe Windows Media Player. VLC Player ka hequr mbështetjen për protokollin SHOUTcast për shkak të shqetësimeve të licencimit.

 • SHshtë SHOUTcast falas?

  Ekziston një version falas i SHOUTcast. Ai nuk përfshin veçori të fitimit të parave, analitikë ose mbështetje. Edicionet Premium të softverit ofrojnë disa ose të gjitha këto karakteristika dhe gjithashtu lejojnë përdorimin e CDN-ve.

 • A mund të transmetoj nga kompjuteri im në shtëpi?

  Po. Ju mund të vendosni një server transmetues SHOUTcast në llogarinë tuaj të mbajtjes në internet, pastaj të lidheni me të nga aplikacioni SHOUTcast në kompjuterin tuaj. Edhe pse mund ta kaloni serverin dhe të transmetoni drejtpërdrejt, kjo nuk rekomandohet.

 • Cilat janë kërkesat për web hosting për SHOUTcast?

  Ju mund të ekzekutoni SHOUTcast në Linux, Mac, ose në web hosting të Windows, me kusht që plani juaj ta mbështesë atë.

 • A mund ta përdor SHOUTcast për transmetimin e videos?

  Po. SHOUTcast mbështet transmetimin e videos.

 • Cili është ndryshimi midis SHOUTcast v1 dhe SHOUTcast v2?

  SHOUTcast v1 nuk mbështetet nga shfletuesit modern, pasi përdor porte jo standarde që janë zhvlerësuar. SHOUTcast v2 është mbështetur plotësisht, dhe gjithashtu shton mbështetje API.

 • Sa bandwidth kam nevojë për të transmetuar audio SHOUTcast?

  Nuk ka ndonjë kufi të caktuar, sepse kjo varet nga bitati, i cili do të ndryshojë në varësi të faktit nëse po transmetoni audio ose fjalim. Kjo gjithashtu varet nga sa përdorues dëgjojnë.

 • A kam nevojë për një server të dedikuar për SHOUTcast?

  Nëse planifikoni të transmetoni audio me cilësi të lartë ose të ndërtoni një audiencë të madhe, një server i dedikuar është një ide e mirë. Do të sigurojë hapësirë ​​për tu rritur, ndërsa ju jep kontroll të plotë mbi softverin. Ashtu si me një server VPS, kontrolloni me kujdes kufijtë e gjerësisë së bandës.

 • A mund ta përdor SHOUTcast për të drejtuar një stacion në Radio iTunes?

  Po. Ju mund të paraqisni stacionin e radios tuaj të bazuar në SHOUTcast në iTunes. Stacioni juaj do të duhet të miratohet përpara se të shfaqet në drejtori.

 • Cilat janë disa alternativa për SHOUTcast?

  Shikoni Icecast v2, ose përdorni një shërbim abonimi që ofron një platformë të plotë të pritur të radios.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map