Krahasimet Hosting të Rekordeve MX me Customer: Ne i gjejmë mikpritësit që do t’i dashurosh (dhe disa do të urresh).

Krahasoni Hosting Rekordet MX Custom

Regjistrimet e shkëmbimit të postave me porosi (MX) vijnë me përfitime bindëse – zgjidhni klientin tuaj të postës elektronike dhe trajtoni vëllime të larta të mesazheve. Shumica e hostëve në internet ofrojnë regjistrime MX të konfiguruar nga përdoruesit, por disa janë më të besueshëm se të tjerët.


Prioritizoni hostet që ju japin mundësi të lehtë personalizimi nga paneli juaj i kontrollit, koha e lartë e serverit dhe 24 / 7support.

Ne diskutojmë çdo host në detaje më vonë në këtë post; sidoqoftë, nëse jeni me nxitim, 5 hostet më të mirë për Record MX Custom janë:

 1. HostPapa
  – prmimet e buxhetit dhe redaktimi i lehtë i MX nga cPanel
 2. Hostgator
 3. LiquidWeb
 4. Awardspace
 5. Paneli i Rishites

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për rekordet MX me porosi?

Ne kemi analizuar hostet që ju lejojnë të rregulloni regjistrimet tuaja MX. Pastaj, ne kemi përzgjedhur listat e planeve të pritjes që ofrojnë redaktim të lehtë MX nga pulti juaj, një garanci në kohën e duhur të serverit dhe një shërbim i integruar i postës elektronike.

Për të përcaktuar kompanitë më të mira për regjistrime me porosi të MX, ne e krahasuam këtë listë kundër reagimeve nga klientët aktualë.

Krahasoni Hosting MX Custom

krahasoni regjistrimet me porosi të mx hosting

Cilat janë rekordet me porosi të MX?

Regjistrimet me porosi të MX përdoren për të specifikuar drejtimin e mesazheve me postë elektronike, dhe janë me përdorim të veçantë për ata që kanë në internet faqen e tyre të pritur nga një ofrues, por emaili i tyre nga një tjetër.

Ato gjithashtu ofrojnë një sistem të tepërt dhe të efektshëm të filtrimit të postës që ndihmon në përmirësimin e mbajtjes së mesazheve dhe zvogëlimin e spamit duke përpunuar mijëra mesazhe menjëherë në të gjithë serverat e shumtë.

Dofarë bëjnë regjistrimet me porosi MX?

Regjistrimet me porosi të MX lejojnë një pronar të uebsajtit të marrë email në një server postar, përveç atij të lidhur me mbajtjen e tyre në internet.

Regjistrimet MX (Mail Exchanger) janë një regjistrim i burimeve DNS që specifikojnë se çfarë serveri postar duhet të përdoret për mesazhet e postës elektronike të dërguar në një domen të veçantë. Ata gjithashtu mund të specifikojnë fusha dhe preferenca të shumta.

Si parazgjedhje, të dhënat MX dërgojnë email në të njëjtin server që pret në faqen e internetit të domain. Por kjo nuk kërkohet.

Kush përdor rekordet personal të MX?

Regjistrimet me porosi të MX përdoren për të specifikuar drejtimin e mesazheve me postë elektronike, dhe janë me përdorim të veçantë për ata që kanë në internet faqen e tyre të pritur nga një ofrues, por emaili i tyre nga një tjetër.

përdor mxrecords me porosi

Kjo do të ishte e nevojshme nëse po ekzekutoni serverin tuaj të postës në një ofrues tjetër të pritjes (ose në makinat tuaja), ose nëse jeni duke përdorur një sistem të postës së palëve të treta një aplikacion të tillë të Google (Gmail) ose Zoho Mail me zakonin tuaj fushë.

Si funksionojnë regjistrimet me porosi të MX?

A keni menduar ndonjëherë për atë që ndodh kur dërgoni një email? Si ia arrin marrësit të saj të synuar?

si funksionojnë mxrecords

Kur dërgohet një email, serveri i postës dërgues, ose Agjenti i Transferimit të Postës (MTA), kërkon sistemin e Emrit të Domainit marrës (DNS) për regjistrimet MX të secilës domen, dhe përdor atë informacion për të kontrolluar rrugën që merr mesazhi juaj dhe për të marrë email në adresën e duhur të postës elektronike.

Si Records MX ndikojnë në përdorimin e serverit

Regjistrimet MX specifikojnë të dy serverët e postës që do të përdoren, si dhe përparësinë e tyre relative.

Caktimi i shumë serverave me përparësi të ndryshme është i ngjashëm me vendosjen e numrave të shumëfishtë. Nëse dikush nuk mund t’ju arrijë në qelinë tuaj, ai mund t’ju provojë në shtëpi, dhe më pas në zyrë, etj.

Regjistrimet MX funksionojnë në të njëjtën mënyrë.

Arsyet kryesore për specifikimin e shumë serverave MX, dhe caktimin e përparësive të ndryshme për secilin, janë balancimi i ngarkesës dhe teprica.

Për shembull, këtu janë regjistrimet MX të Google:

prioritet
Serveri i postës
1ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
10ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
10ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM.

Për më tepër, ju mund të caktoni një server të veçantë me postë elektronike për çdo nënfushë të veçantë.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në hostet e regjistrave me porosi MX?
HostPapa siguron redaktim të lehtë MX nga cPanel. Tani lexuesit tanë mund të marrin çmime të veçanta në planet e tyre. Përdorni këtë lidhje zbritje
dhe kurseni të mëdha.

Balancimi i ngarkesës me Records MX

Nëse specifikoni shumë servera të postave në regjistrimet tuaja MX, dhe caktoni atyre përparësi të njëjtë, agjentët e postës që dërgojnë postë tek ju do të zgjidhni një prej tyre në mënyrë të rastësishme.

Kjo përzgjedhje e rastësishme shpërndan automatikisht postën në hyrje nëpër disa serverat e postës suaj, duke zvogëluar gjasat që ndonjë prej tyre të jetë i mbingarkuar dhe të dështojë.

Pritja e postës rezervë

Nëse specifikoni një ose më shumë rekorde të domain MX si përparësi më të ulët (shënimi: “numrat më të lartë preferencë” tregojnë përparësi më të ulët aktuale), ata do të gjykohen vetëm në rast se dështon serveri me përparësi më të lartë.

Kjo ju lejon të specifikoni një server si serverin tuaj postar fillestar dhe një tjetër si një rezervë.

Mos planifikoni për humbje

Nëse serverat e shumëfishtë tuaj të postës janë po aq të afta për të dërguar postën tek ju, dhe nuk ka asnjë arsye të vërtetë të preferoni njërin mbi tjetrin, në përgjithësi është një ide e keqe që atëherë të specifikoni njërin si parësor dhe tjetrin si sekondar.

Kjo është menaxhim i dobët i burimeve, pasi po vendosni veten për një situatë të pamundur në rast të vëllimit të lartë.

Në vend të kësaj, Bëni Këtë

Duke supozuar që të dy serverët mund dhe do të marrin postë në kutinë tuaj, është një strategji shumë më e mirë për t’u caktuar atyre përparësi të njëjtë dhe për të lejuar balancimin automatik të ngarkesës. Përvoja juaj e përdoruesit do të jetë e njëjtë, dhe potenciali juaj i dështimit do të jetë shumë më i ulët.

Përdorimi i një prej serverëve si një sistem rezervë ka kuptim vetëm nëse ka ndonjë arsye që është më pak i aftë të marrë postë direkt tek ju – për shembull, nëse do t’ju duhet të lëshoni manualisht postën nga ai në serverin tuaj parësor, në mënyrë që të shihni mesazhe në kutinë tuaj.

Kush duhet të përdorë rekorde me porosi MX?

Nëse jeni si shumica e klientëve të hostimit në internet, shanset janë të mira që ofruesi juaj i faqeve të pritjes së faqes në internet është gjithashtu ofruesi juaj i emailit.

Përdoruesit e mesazheve me vëllim të lartë

Sidoqoftë, shumë biznese, qoftë për shkak të madhësisë së tyre ose modelit të tyre të biznesit, mbështeten në mesazhe me vëllim të lartë. Të tjerët mund të kërkojnë tepricë më të madhe (d.m.th., shumë servera) për të zvogëluar vonesën dhe për të përmirësuar shanset që do të dërgohet një mesazh.

Në të dyja këto raste, një server i veçantë me email (ndonjëherë në një kompani të dytë pritëse) është shpesh një kërkesë biznesi.

Nëse përdorni Rekorde MX me porosi?

Nëse kjo është rasti me faqen tuaj, ose thjesht doni të përmirësoni performancën e postës, atëherë do t’ju duhet të keni mundësinë të rregulloni regjistrimet tuaja të Shkëmbimit të Postës (MX).

Si të Rregulloni Regjistrimet MX

Përshtatja e regjistrave tuaj MX është zakonisht shumë e lehtë. Ato janë zakonisht të disponueshme për redaktim në pjesën e menaxherit të domenit të panelit tuaj të kontrollit, zakonisht afër serverave tuaj të emrave.

Shikoni për Regjistrat e Emrave të Domainëve

Nëse keni llogarinë tuaj të pritjes dhe regjistrimin e domenit tuaj me dy kompani të ndryshme, do të redaktoni regjistrimet tuaja MX me kompaninë që merret me regjistrimin e emrit të domain dhe cilësimet DNS, jo me hostin tuaj të internetit.

Regjistrimet MX janë një pjesë e regjistrimit DNS të domenit tuaj, kështu që nëse nuk mund të gjeni se si të redaktoni regjistrimet tuaja MX, provoni të kërkoni për të dhënat e emrit të domain. Zakonisht janë të gjithë në të njëjtin vend.

Hosting për Rekordet MX Custom

Shumica e përdoruesve kurrë nuk do të duhet të rikonfigurojnë emrin e domain-it të regjistrave MX, por nëse e bëni këtë, ai mbështetet në përgjithësi si një shërbim standard me hostin tuaj, dhe nuk duhet të ndikojë në çmimin e planit tuaj. Për shkak se numri i serverëve në dispozicion dhe skemat e përparësisë ndryshojnë, megjithatë, gjithmonë kontrolloni me hostin tuaj për detaje të plota.

Karakteristikat për të kërkuar në një host nëse ju duhen Records MX me porosi

Kur kërkoni një plan pritjeje që lejon regjistrime me porosi të MX, unë do t’ju rekomandoja të kërkoni këto karakteristika kompliment, të porositura nga më të rëndësishmet deri tek më pak të rëndësishmet:

 1. CPanel i thjeshtë që lejon redaktimin e regjistrave MX
 2. Adresë IP e përkushtuar
 3. Një garanci e lartë e serverit me kohë
 4. Mbështetje 24/7
 5. Hapësira e diskut në SSD (për shpejtësinë dhe besueshmërinë)
 6. I integruar shërbimi i postës elektronike (për lehtësi)

Pro dhe kundër përdorimit të regjistrave MX

Të mirat dhe të këqijat e Rekordeve MX me porosi

Nuk jeni i sigurt nëse keni nevojë për regjistrime me porosi të MX? Le të zbërthehemi më të mirat dhe të këqijat.

Pro të regjistrave me porosi të MX:

 • Ju keni më shumë kontroll mbi menaxhimin e postës elektronike (mund të zgjidhni që klienti të përdorë).
 • Nëse e bëni mirë, mund të trajtoni vëllime të larta të postës elektronike më mirë sesa shumë host.
 • Ju shmangni kufijtë e adresave të postës elektronike të vendosura nga hostet.

Kundër të dhënave të personalizuara MX:

 • Shtë një hap shtesë në faqen tuaj të krijuar dhe mund të jetë i ndërlikuar nëse nuk jeni teknik.
 • Pritësit mund të kenë serverë më të mirë të postës elektronike se ofruesit e postës elektronike të palëve të treta.
 • Shumica e serverëve me porosi të postës elektronike kanë një kosto shtesë për të paguar.

3 hostet kryesorë për MX Records

Të jesh në gjendje të rregullosh një hyrje të DNS MX në një emër domaini është një veçori standarde e disponueshme për shumicën e hosteve, kështu që ju keni një gamë të gjerë zgjedhjesh.

pret për mxrecords

Por ka disa hostë që e bëjnë më të lehtë se të tjerët ose kanë karakteristika të tjera ose që sinergjizojnë me menaxhimin e postës me porosi.

Këtu janë 3 rekomandimet e mia kryesore.

Rrjeti i lëngshëm

Kohëzgjatja e serverit është ende një faktor vendimtar për të kërkuar në një host. Nëse serveri juaj shkon poshtë, po kështu edhe aftësia për të kërkuar regjistrime MX.

Lëngu i Ujit është një nga hostet e pakta që ofron një garanci 100% të energjisë në kohën e duhur.

Në krye të teknologjisë së serverit kryesor, të gjitha planet e tyre vijnë të paktën pjesërisht të menaxhuara, që do të thotë se ata kujdesen për azhurnimet dhe dobësitë e sigurisë për ta mbajtur serverin tuaj të shëndetshëm.

Pamja e ekranit të lëngshëm në faqen e internetit

Për më tepër, mbështetje shumë e trajnuar është në dispozicion 24/7. Më në fund, ju gjithashtu merrni një adresë të dedikuar IP.

E vetmja dobësi është çmimi, i cili është më i lartë se shumica e kompanive të tjera pritëse.

Pritësi Papa

Pritësi Papa është një host i qendrës në Amerikën e Veriut që ofron një cPanel standard me të gjitha llogaritë e tij për të menaxhuar serverin dhe domenet tuaja.

Ata ofrojnë si programe të përbashkët të pritjes ashtu edhe të një fundi të ulët VPS.

Pritësi i faqes Papa në faqen kryesore

CPanel e lehtëson editimin e një regjistrimi MX ose CNAME.

Avantazhi i madh me mikpritës Papa janë çmimet shumë të ulëta.

Performanca nuk është e nivelit më të lartë, por është ende mjaft e mirë për shumicën e bizneseve të vogla dhe ka një garanci 99.9% në kohë.

Brinkster

Brinkster është një host që bie diku në mes të atyre dy pritësve të mëparshëm.

Ata ofrojnë gjithçka nga hostimi i përbashkët deri tek serverët e dedikuar, të gjitha çmimet konkurruese.

Ata janë një nga hostet e paktë që ofron Linux-in dhe Windows-in, që mund të jenë të rëndësishme për uebfaqen tuaj..

Pamja e faqes në internet të Brinkster

|

Për më tepër, Brinkster ofron shërbimin e tyre të primit të postës elektronike.

Nëse jeni duke kërkuar opsione më të fuqishme të menaxhimit të llogarisë e-mail, kjo mund të jetë zgjidhja e duhur për ju.

Do të përfitoni nga lehtësia e administrimit të të dy shërbimeve në një vend.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një host serioz MX serioz?
Lëngu i Uebit performoi jashtëzakonisht mirë në testet tona të shpejtësisë. Tani për tani ju mund të kurseni deri në 50% në planet e tyre të performancës së lartë. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Karakteristika të tjera në Email

 • Përcjellja e postës elektronike
 • POP3
 • IMAP
 • SMTP
 • webmail
 • Lista e postimeve
 • phpList
 • postier
 • SquirrelMail

Rekorde MX me porosi Pyetjet e bëra më shpesh

 • Me 10 fjalë ose më pak, cili është një rekord MX?

  Një rekord domain-i që drejton emailin në një server të veçantë të postës.

 • Isshtë një shkëmbyes i postës e njëjta gjë si një server me postë?

  Po. Kushtet e shkëmbimit të postës, serveri për transferimin e postës, serveri i postës dhe hosti MX të gjitha i referohen të njëjtës gjë: një server me softuer që lejon serverin të marrë email. Një rekord i shkëmbimit të postës (MX) i është shtuar një domeni për të drejtuar postën e adresuar në atë domain në një server të veçantë të postës.

 • Ku i gjej adresat që duhen përdorur për regjistrime me porosi MX?

  Ofruesi i shërbimit të postës elektronike që do të përdorni për të marrë emailin tuaj do të sigurojë adresat për regjistrimet tuaja personale MX. Në mënyrë tipike, ju mund t’i gjeni ato duke hyrë në dokumentacionin e bazës së njohurive të ofruesit të postës elektronike.

 • Ku mund të shtoj rekorde me porosi MX?

  Ju do të shtoni adresat MX me porosi si regjistrime MX në domenin tuaj. Për ta bërë këtë, hyrni në llogarinë ku keni blerë emrin e domain – ky mund të jetë ofruesi juaj i pritjes ose një regjistrues i veçantë i emrave të domain – gjeni redaktorin DNS dhe shtoni adresat duke u siguruar që të përdorni “MX” si lloj rekordi.

 • Farë është TTL?

  Kur shtoni regjistrime MX në domenin tuaj, do të shihni se duhet të specifikoni një vlerë TTL ose “Koha për të jetuar”. Kjo vlerë përdoret për të treguar serverat e Sistemit të Emrave të Domainëve (DNS) se sa shpesh për të kontrolluar azhurnimet e regjistrave MX. Në shumë raste, përdoren 3600 sekonda ose 1 orë, por disa ofrues të DNS mund të kërkojnë që të përdorni një interval më të gjatë siç janë 4 orë apo edhe një ditë. Për sa kohë që nuk i ndryshoni regjistrimet tuaja MX shumë shpesh, nuk duhet të shqetësoheni shumë për këtë vlerë. Sidoqoftë, nëse parashikoni ndryshimin e regjistrave MX shpesh, atëherë një vlerë më e ulët do të sigurojë që ndryshimet në regjistrimet MX të përhapen më shpejt në të gjithë sistemin DNS.

 • Pse duhet të kujdesem se cila është vlera e TTL?

  Le të themi se ju përdorni një vlerë TTL prej një jave për regjistrimet tuaja MX. Gjërat po shkojnë mirë, por gjashtë muaj më vonë do të keni një lloj garzhde dhe duhet të ndryshoni shpejt ofruesit e postës elektronike, kështu që ju azhurnoni regjistrimet tuaja MX dhe prisni, dhe prisni dhe prisni. Fatkeqësisht, pasi keni përdorur një vlerë kaq të gjatë TTL, mund të jetë aq e gjatë sa një javë para se regjistrimet e reja MX të përhapen në të gjithë sistemin DNS, dhe gjatë këtij intervali, emaili do të vazhdojë të dërgohet tek ofruesi juaj i vjetër i emailit. Me fjalë të tjera, vlerat TTL kanë rëndësi kur ju duhet të ndryshoni regjistrimet tuaja MX.

 • Cila është vlera prioritare e lidhur me një rekord MX?

  Nëse specifikoni regjistrime të shumta me porosi të MX, përparësia përcakton se cila rekord do të përdoret si serveri i paracaktuar i postës. Mendoni për përparësinë si një vend në linjë. Rekordi me vlerën më të ulët, zakonisht 1, është në pjesën e përparme të vijës dhe ka përparësinë më të lartë. Kjo ju lejon të specifikoni një hierarki të serverëve të postës që duhet të ndiqni në rast se serveri kryesor i postës dështon, ose ju lejon të specifikoni regjistrime të shumta MX me të njëjtin përparësi në mënyrë që ngarkesa e postës elektronike të shpërndahet në mënyrë të barabartë midis të gjithë serverëve.

 • A duhet të përdor vlerat e përparësisë të ofruara nga ofruesi im i emailit?

  Le të themi që ofruesi juaj i emailit ju jep tre adresa për t’u përdorur si regjistrime MX me përparësi përkatësisht 1, 5 dhe 10. Ju mendoni me veten tuaj “Epo, unë do të përdor vetëm 1 për të gjithë ata për të ngarkuar ekuilibrin e serverëve të postës.” Ide e keqe. Kur ofruesit e shërbimeve të postës elektronike ju thonë të përdorni përparësi specifike, ka një shans të mirë që serverat rezervë janë krijuar vetëm për të mbajtur postën në një radhë, derisa serveri kryesor të kthehet në internet. Përdorni përparësitë që ofruesi juaj i emailit ju thotë të përdorni.

 • Kur mund të përdor të njëjtin përparësi për të gjitha regjistrimet MX?

  Vetëm kur ofruesi i shërbimit tuaj të emailit thotë se mundeni. Përndryshe, nëse po vendosni serverin (et) tuaj të postës, ju jeni të lirë t’i konfiguroni ato në çdo mënyrë që ju pëlqen, dhe përdorimi i të njëjtit përparësi është një mënyrë për të ndihmuar të balanconi ngarkesën midis serverëve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map