Isfarë është OpenVZ dhe si mund t’ju ndihmojë? (Plus Krahasimi më i mirë për strehimin)

Contents

Krahasoni HostV OpenVZ

krahasojeni pritjen e openvz


Farë është OpenVZ?

OpenVZ është një zgjidhje e bazuar në kontejnerë që lejon administratorët e faqes të vendosin raste të shumta, të pavarura të një sistemi operativ në një server në internet.

Probfarë problemi zgjidh OpenVZ?

Një nga problemet më të bezdisshme që zhvillojnë mashtruesit e aplikacioneve në internet është tendenca për ndryshime mjedisore që të ndikojnë në mënyrën e funksionimit të një aplikacioni.

Zhvillimi i aplikacioneve të softuerit është i ndërlikuar dhe – madje edhe për zhvilluesit më të mirë – disi misterioz.

ndikojnë në zhvillimin e mjedisit

Numri i shtresave të abstraksionit midis kodit të programimit të nivelit të lartë dhe ekzekutimit të tij, i kombinuar me varësinë tipike nga dhjetëra apo edhe qindra biblioteka dhe shërbime individuale, e bën të vështirë të dihet nëse programi që funksionon mirë në kompjuterin tuaj të zhvillimit do të funksionojë siç duhet kur vendoset në një server prodhimi në re.

A ka ndonjë zgjidhje tjetër?

Zhvilluesit përpiqen të shmangin këtë problem duke shkruar kod të qëndrueshëm, të bazuar në standarde, në vend që të mbështeteni në hacks të çuditshëm ose veçori të mjeteve për t’i bërë gjërat.

Por ndonjëherë linja midis mënyrës së duhur dhe mënyrës së çuditshme për të bërë diçka nuk është shumë e qartë, veçanërisht nëse jeni duke bërë gjëra të reja dhe interesante në programin tuaj.

Dhe ndonjëherë edhe kodi më i mirë prishet kur kandidoni kundër një versioni të ndryshëm të disa bibliotekave ose mjeteve nga të cilat varet.

Për më tepër, aplikacione të ndryshme mund të kërkojnë versione të ndryshme me të njëjtën varësi.

Ndoshta sistemi juaj i e-tregtisë ka një rrjedhë të çuditshme kur kandidon në PHP 5.3.2, por API i të dhënave i drejtuar nga departamenti juaj i transportit mbështetet në atë version të saktë dhe nuk do të ekzekutohet siç duhet në 5.3.1 ose 5.3.3.

Kjo lloj gjëje ndodh gjatë gjithë kohës, dhe është absolutisht e çmendur.

Pra, cila është zgjidhja? Containerization.

Farë është konteinerizimi?

Containerization është një formë e veçantë e virtualizimit, ku ideja për të drejtuar softuer në një makinë virtuale është ulur në nivelin e aplikacioneve individuale.

përkufizimi i kontejnerizimit

Farë është virtualizimi?

Makinat virtuale kanë ekzistuar për ca kohë, dhe ju ndoshta jeni njohur me ta, të paktën pak.

Një makinë virtuale është një emulim softuerësh i një kompjuteri të tërë të vërtetë, në të cilin drejtohet një sistem i plotë operativ dhe një sërë aplikimesh.

Shumë web host drejtojnë makina virtuale për klientët e tyre të pritjes në internet.

Konsumatori bashkëvepron me serverin e tyre sikur të ishte një makinë fizike diku, por në të vërtetë është vetëm një makinë virtuale që funksionon me pajisje të mallrave në një qendër të dhënash në pronësi të dikujt tjetër.

Ky virtualizim i serverëve lejon shumë klientë të ekzekutojnë aplikacionet dhe shërbimet e tyre në internet nga një makinë e vetme (ose grupi i makinave) pa ndërhyrë me njëri-tjetrin.

Virtualizimi i bazuar në kontejnerë

Virtualizimi i bazuar në kontejnerë (ose kontejnerizimi) e sjell këtë ide në nivelin e një aplikacioni të vetëm, në vend të një përdoruesi ose klienti të vetëm.

Një enë imiton vetëm sistemin operativ, jo të gjithë makinën.

Si funksionon Virtualizimi me bazë kontejneri?

Kontejneri drejton të gjitha bibliotekat, shërbimet shoqërore dhe varësitë që aplikacioni parësor duhet të funksionojë si duhet, dhe asgjë tjetër.

Sistemi operativ brenda kontejnerit, dhe gjithçka tjetër në lidhje me mjedisin mund të shkulet ose rregullohet sipas nevojës për të marrë aplikacionin duke funksionuar ashtu siç duhet, dhe kjo nuk do të ketë efekt në programet e tjera që ekzekutohen jashtë kontejnerit.

Kjo gjithashtu e bën vendosjen shumë më të thjeshtë: Ideja është që ju të mund të ekzekutoni një enë në makinën tuaj të zhvillimit, të ndërtoni aplikacionin tuaj dhe pastaj të kopjoni të gjithë enën në serverin e prodhimit pa ndonjë humbje të vazhdimësisë dhe pa shqetësuar asgjë tjetër që funksionon në server.

Kontejnerët e blerjeve: Një analogji për kontejnerët e programeve kompjuterike

Në ditët e para të transportit, ngarkesa u ngarkua me një varkë me dorë.

Kutitë, arkat, mobiljet e të gjitha formave dhe madhësive thjesht ishin ngarkuar në pritje, të siguruara sa më shumë që të jetë e mundur, dhe më pas të shkarkohen më vonë.

Kjo u bë me dorë, nga punëtorët e bankës së të akuzuarve. Kjo ishte jashtëzakonisht joefikase. Gjërat u prishën Gjërat humbën. Transporti u zhvendos, duke rrezikuar bilancin e anijes. Ishte e vështirë të peshosh ngarkesat për çmimet e duhura.

Kontejnerët e transportit evoluan

Përfundimisht, kompanitë e transportit shpikën idenë e kontejnerëve të transportit.

Këto janë kuti të mëdha, me madhësi të njëtrajtshme që mund të ngarkohen automatikisht mbi një anije dhe të shkarkohen automatikisht prej saj me vinça dhe makineritë e tjera..

Përparimet në kontejnerët e transportit mund të na ndihmojnë të kuptojmë kontejnerët e softuerit

Kontejnerët mund të grumbullohen. Ato mund të vendosen në pjesën e pasme të një kamioni ose në një tren.

Ato mund të jenë me çmim të njëtrajtshëm. Ata ngarkohen nga klienti ose agjentët e tyre, në vend të njerëzve që drejtojnë anijen.

Në fakt, njerëzit që drejtojnë anijen nuk duhet të dinë asgjë rreth asaj që është brenda enës.

Kjo është pothuajse saktësisht e njëjta ide me kontejnerët e softuerit.

Ndihma Themelore e OpenVZ

OpenVZ është një nga zgjidhjet më të njohura dhe më të pjekura të virtualizimit të bazuara në kontejnerë në dispozicion.

Ajo siguron instalime individuale, të pavarura të kernelit Linux.

Do enë vepron si një rast i vetëm dhe mund të ekzekutojë aplikacionet e veta, të rindizet në mënyrë të pavarur dhe të përdorë bibliotekat e veta dhe skedarët e konfigurimit.

bazat e openvz

Si funksionon OpenVZ?

Kernel është softver që komunikon me pajisjet kompjuterike. Shtë forma shumë e ulët e softuerit.

Ky është thelbi i sistemit operativ të kompjuterit, dhe si rezultat, ai ka kontroll të plotë mbi të gjithë sistemin dhe gjithçka që është në të.

Kerneli zakonisht do të jetë gjëja e parë e ngarkuar kur filloni një kompjuter.

si funksionon openvz

Pra, kur themi se secila enë OpenVZ instalon një kernel të pavarur Linux, po themi se secila enë ka sistemin e saj operativ Linux.

Kerneli OpenVZ në vetvete është një kernel Linux që është modifikuar. Modifikimi i tij ka lejuar që kernel Linux të mbështesë kontejnerët OpenVZ.

Ky kernel i modifikuar siguron virtualizimin dhe izolimin, menaxhimin e burimeve dhe pikat e kontrollit.

Virtualizimi dhe Izolimi

Containerdo enë në kompjuter është plotësisht i veçantë.

Secili sillet si një server i vetëm dhe ka skedarët e vet, përdoruesit dhe grupet, rrjetin, pajisjet, pemën e procesit dhe objektet IPC

Manaxhimi i burimeve

Containerdo enë OpenVZ ka kuotat e veta të diskut, në mënyrë që hapësira e kufizuar e diskut të mund të ndahet për secilën enë individuale.

OpenVZ gjithashtu ka një planifikues I / O për shpërndarjen e gjerësisë së brezit të disponueshëm të serverit në kontejnerë.

Përcaktuesit e përdoruesve vendosin kufij dhe garanci për përdorimin e burimeve të sistemit të secilit enë.

Kjo është ajo që lejon kompanitë pritëse të ofrojnë plane VPS me burime të dedikuara për secilën llogari në server.

Ata mund të ndajnë burime në llogari të ndryshme bazuar në planet që përdoruesi po paguan.

Checkpointing

Kjo lejon që kontejnerët të zhvendosen midis serverëve fizikë pa e mbyllur enën poshtë.

Në vend të kësaj, ena është e ngrirë, e ruajtur në një skedar të diskut, dhe pastaj transferohet në një server tjetër fizik dhe ngrihet. Vonesa që rezulton është vetëm disa sekonda.

Cili është ndryshimi midis docker dhe openvz

Dallimi midis një kontejneri Docker dhe një kontejner OpenVZ

Nëse dini për kontejnerizimin, ndoshta keni dëgjuar për Docker. Kjo është një teknologji softuerike që siguron kontejnerë.

Në vend që të krijoni një server virtual siç bëjnë kontejnerët OpenVZ, kontejnerët Docker kanë vetëm një aplikacion të dizajnuar për të bërë vetëm një gjë.

Me pak fjalë, Docker nuk është një formë e virtualizimit. Në vend të kësaj, ajo vendos aplikacione brenda kontejnerëve të softuerit.

Si të krijoni një enë me OpenVZ

Ju duhet të krijoni një enë në mënyrë që të përfitoni nga OpenVZ. Ka disa mënyra për ta bërë këtë.

E para është të krijoni tuajën nga e para. E dyta është të kapni një enë të paracaktuar dhe ta shkarkoni atë për përdorimin tuaj.

Këto shabllone të kontejnerëve vijnë me sistemin operativ për enën në një skedar të kompresuar.

Pastaj, do të duhet të ndiqni një numër komandash për të krijuar enën.

Ju mund t’i gjeni komandat e nevojshme për ta bërë këtë nga një kërkim i thjeshtë në internet.

Kërkesat e hostimit të OpenVZ

OpenVZ kërkon Linux. Ekipi i zhvillimit të OpenVZ rekomandon shumë CentOS ose Red Hat Enterprise për përmbushjen e kësaj kërkese.

Kërkesat e tjera janë mbështetur gjerësisht, por kërkojnë ekspertizë specifike Linux për të konfiguruar siç duhet.

pritje për openvz

Mund të përdoret ndonjë server Linux?

Ndërsa OpenVZ, në teori, mund të vendoset në shumicën e serverëve Linux (duke pasur parasysh ekspertizën e duhur), rekomandohet që të përdorni një kompani web hosting që mbështet posaçërisht OpenVZ dhe optimizon serverët e tyre për ta ekzekutuar atë si duhet.

Po në lidhje me VPS?

Nëse po planifikoni të administroni një mjedis VPS, atëherë do t’ju duhet një panel kontrolli për menaxhimin.

Për shembull, ju mund të dëshironi të vendosni servera virtualë për t’u shitur njerëzve të tjerë për pritje.

Përsëri, ne nuk e rekomandojmë këtë përveç nëse vërtet e dini se çfarë jeni duke bërë.

Vlerësimi i Panelit të Kontrollit OpenVZ?

Vetëm duke kontrolluar serverët tuaj OpenVZ, paneli në internet OpenVZ mund të ndihmojë në kryerjen e punës.

Kjo ju lejon të kontrolloni harduerin dhe serverët virtualë.

Duke përdorur këtë, ju mund të krijoni dhe menaxhoni kontejnerët në serverin tuaj. Dhe, ju mund të menaxhoni burimet tuaja hardware gjithashtu.

Paneli i kontrollit SolusVM është një mundësi popullore për pritjen e klientëve. Kjo lejon të dy administratorin e serverit dhe klientët e tyre të menaxhojnë lehtësisht VPS-në.

Pra, edhe nëse nuk po siguroni pritjen, por përkundrazi e përdorni atë, do të jeni në gjendje të përfitoni nga paneli SolusVM për menaxhimin e VPS tuaj.

Ky panel kontrolli lejon përdoruesit të rindizni, mbyllur dhe rinisni VPS. Ata do të jenë në gjendje të shohin statistikat e VPS dhe të riinstalojnë sistemin operativ.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjen e OpenVZ?
A2 Hosting shënoi # 1 në testet tona të shpejtësisë dhe të performancës. Planet e tyre dev-miqësore VPS përdorin teknologjinë OpenVZ. Lexuesit tanë aktualisht mund të kursejnë deri 50% në këto plane. Përdorni këtë lidhje zbritje
dhe merrni online sot.

Si lidhet kontejnerët me VPS Hosting?

Nëse keni bërë pazar për një ofrues të mbajtjes së faqes në internet, me siguri keni hasur në planet VPS.

Ata janë të fuqishëm, fleksibël dhe të përsosur për bizneset. Por çfarë është VPS hosting gjithsesi?

VPS qëndron për Server Virtual Private. Saktësisht siç tingëllon, këta janë serverë virtualë dhe jo fizikë.

Farë është VPS Hosting?

Mjedisi virtual është shumë i ngjashëm me mjedisin pritës të një serveri të dedikuar, por në vend të kësaj përdor një mjedis të përbashkët pritjeje.

Teknikisht, hostimi i VPS-së është një kombinim i pritjes së përbashkët të internetit dhe pritjes së dedikuar.

Si funksionon Hosting VPS me Containerization?

VPS hosting përdor teknologjinë e kontejnerizimit për të ekzekutuar shumë sisteme virtuale operative në të njëjtin server.

Secili sistem operativ individual vepron si një server i dedikuar.

Kjo është ajo që lejon që VPS planifikon të ofrojë burime private të dedikuara dhe të dedikuara, por me një kosto shumë më të lirë se serverët e dedikuar.

Kjo përmirësohet në mbajtjen e përbashkët në katër mënyra:

 1. Mban skedarët tuaj të internetit të izoluar nga llogaritë e tjera të përdoruesit në server.
 2. Zakonisht ju jep akses rrënjësor në funksionet e serverit.
 3. Kjo ju jep kontroll të plotë mbi çfarëdo aplikacioni të serverit që dëshironi të instaloni.
 4. Ajo izolon burimet tuaja të alokuara, kështu që nuk keni nevojë t’i ndani me askënd tjetër.

A është VPS Hosting Më mirë se Sjellje e Dedikuar për OpenVZ?

Kur e krahasojmë me hostimin e dedikuar, tashmë kemi përmendur që planet VPS janë më të lira.

Por ata gjithashtu lejojnë që hosti juaj të menaxhohet plotësisht, do të thotë që nuk do të duhet të merreni me ndonjë prej teknikave të drejtimit të një serveri të tillë si përmirësimet e harduerit ose regjistrimi i sigurisë.

Kjo është ajo që e bën VPS-në një zgjedhje kaq popullore në mesin e bizneseve të të gjitha madhësive.

OpenVZ vs Technology Virtualization tjetër

Nëse keni dëgjuar për OpenVZ, jeni të ngjarë të dini edhe për KVM. KVM është një formë tjetër e teknologjisë së virtualizimit.

Njerëzit mund të pyesin se cili është më mirë kur ata janë duke kërkuar në hosting VPS. Pritës të ndryshëm në internet do të ofrojnë forma të ndryshme të virtualizimit.

Të dy KVM dhe OpenVZ janë zgjedhje të njohura të ofruesve të pritjes.

OpenVZ vs KVM vs Xem

OpenVZ KVM xem

Mund të presë vetëm sistemet operative Linux.

Drejton kontejnerë duke përdorur një kernel të përbashkët i cili siguron më shumë memorie të disponueshme për përdoruesit sesa KVM.

Lejon për ndarjen e plotë të burimeve në server pasi përdoruesit ndajnë të njëjtin kernel. Ky mund të jetë një problem për aplikimet me intensitet të burimeve.

Serverët OpenVZ zakonisht kushtojnë më pak se serverët KVM sepse mund të shmangen (do të futemi në këtë më poshtë).

Për shitjen e pritjes, OpenVZ është më e lehtë për tu vendosur dhe mirëmbajtur

Mund të presë Windows, Linux dhe OS me porosi.

Kërkon drejtimin e një kernel brenda VPS. Përdoruesit marrin kernelin e tyre, duke siguruar një mjedis më të izoluar. Por kjo gjithashtu nënkupton memorie më pak të disponueshme.

Lejon përdoruesit e llogarisë të vendosin një vlerë maksimale dhe minimale për burimet e tyre. Pra, ata përdorin vetëm burimet që u duhen për të ekzekutuar aplikimet në VPS.

Më e shtrenjtë se serverët OpenVZ për shkak të izolimit më të mirë.

Për njerëzit që shesin pritjen, KVM është më e vështirë për t’u vendosur.

Mund të presë të dy sistemet operative Linux dhe Windows

Izolon plotësisht çdo llogari individuale VPS. Eachdo llogari ka një kernel të dedikuar.

Zgjidhje më e izoluar dhe e përkushtuar sesa OpenVZ.

Përfshinë aftësinë për të planifikuar burimet e CPU dhe për të siguruar një kuotë disk për përdoruesit.

Lejon burime të garantuara rreptësisht për secilin përdorues të sistemit.

Ofron mbështetjen më të mirë për serverat e lojës.

opsionet pritëse për openvz

Tofarë duhet të kërkoni në një host OpenVZ

Disa hostë të uebit mund të mbikëqyrin burimet e tyre. Kjo do të thotë që ata ndajnë më shumë burime për klientët e tyre sesa serveri lejon, duke shpresuar se jo të gjithë do të përdorin të gjitha burimet e tyre.

Kjo është e ngjashme me mënyrën sesi linjat ajrore do të mbingarkojnë fluturimet me shpresën se disa njerëz nuk do të shfaqen.

Në mënyrë tipike, vetëm kompanitë e mbajtura në internet me hije do të përfshihen në këtë. Pra, nëse përdorni një host të njohur të internetit, nuk do të duhet të shqetësoheni.

Ki kujdes per kete

Kur jeni duke bërë blerje për planet VPS dhe po shikoni në serverët OpenVZ, sigurohuni që ata nuk po ju vendosin në një sistem me shumë kontejnerë.

Një gjë për të kërkuar është që ofruesi juaj i pritjes mund t’ju japë garanci të burimeve.

Ju mund të flisni për të mbështetur nga ndërmarrja që është në internet në host, ose të shikoni rishikime përpara se të kryeni një plan VPS nëse shqetësoheni për këtë.

Shumica e kompanive të mira të pritjes nuk do t’i mbingarkojnë burimet e tyre, por kurrë nuk mund të jeni shumë të kujdesshëm.

Zbulo me shume

Nëse doni më shumë informacion rreth OpenVZ, shikoni OpenVZ.org. Këtu mund të gjeni informacione të dobishme për instalimin dhe përdorimin e teknologjisë së virtualizimit në uebfaqen e tyre të bazuar në wiki.

Cilat janë të mirat dhe të mirat e përdorimit të OpenVZ?

Ne kemi folur për të mirën, të keqen dhe të shëmtuarin. Këtu është një përmbledhje e shpejtë e të gjitha të mirat dhe të mirat e OpenVZ. Sigurohuni që të merrni parasysh secilën nga këto përpara se të merrni vendimin tuaj përfundimtar.

Pro të OpenVZ

 • Performancë e mirë e CPU për përdoruesit
 • Pritësi ka nevojë për më pak burime për shkak të një kernel të përbashkët
 • Përdoruesit marrin burimet e tyre të dedikuara
 • E pakomplikuar për të vendosur dhe mirëmbajtur
 • Do të sigurojë opsionet më të lira të VPS

Kundërvajtjet e OpenVZ

 • Një VPS mund të marrë përkohësisht burime nga një tjetër kur ato nuk përdoren
 • Kur nuk ka burime rezervë në server, serveri mund të përfundojë këto procese
 • Jo i shkëlqyeshëm për serverat e lojërave ose projektet në internet që kërkojnë përdorim të burimeve të rënda
 • Jo aq i besueshëm dhe i qëndrueshëm sa opsionet e tjera siç është KVM
 • Mund të drejtojë vetëm sistemin operativ Linux

3 mikpritësit kryesorë për OpenVZ

Me kaq shumë hoste, mund të jetë dërrmuese të kuptosh se cili prej tyre ka tiparet që ju nevojiten. Ne sugjerojmë të filloni me pritësit më poshtë kur kërkoni për host OpenVZ.

pritëse për openvz

Përmes WhoisHostingThis.com

A2 Hosting

A2 Hosting ka disa nga opsionet më të lira VPS në dispozicion.

Fotografia e çmimit A2hosting

Ne jemi gjithmonë të lumtur me shërbimin e tyre të flaktë në serverët e tyre Turbo me 20x më të shpejtë.

Zhvilluesit me përvojë mund të marrin ultra të lirë
, planet e pamontuara të VPS nga A2 me qasje të plotë dhe shumë burime.

Përdoruesit e papërvojë do të paguajnë më shumë për serverat e menaxhuar, por këto çmime janë akoma shumë më të përballueshme sesa LiquidWeb.

Një gjë që ne duam në lidhje me hosting A2 është e mahnitshme e tyre “Në çdo kohë” garanci për kthimin e parave
.

Rrjeti i lëngshëm

Planet VPS të Likuidit në Ueb
janë ndërtuar mbi disa nga arkitekturat më të fuqishme dhe të sigurta në dispozicion.

Pamje ekrani të lëngshëm

Megjithëse çmimet e tyre
janë më të shpejtë se sa mund të gjeni diku tjetër, ju po paguani për stabilitetin në nivelin e ndërmarrjes dhe një garanci 100% në kohë.

Planet e tyre të menaxhuara të serverit virtual
përfshijnë hyrje të plotë me rrënjë, në mënyrë që zhvilluesit të kenë kontroll të plotë mbi mjedisin e pritjes.

Për shkak se ata përdorin VPS cloud, burimet tuaja mund të garantohen dhe përkushtohen plotësisht.

HostDime

HostDime meriton një vend si një host i rekomanduar virtual i serverit privat.

Planet e tyre VPS vijnë me sasi më të vogla të burimeve, duke i lejuar ata të ofrojnë tarifa shumë më të lira
sesa Web Liquid dhe A2 Hosting.

Fotografi hostDime

Megjithatë, duhet të keni parasysh që të gjitha planet e tyre nuk janë të menaxhuara. Duke përdorur zgjedhjen tuaj të shpërndarjes Linux, këta serverë virtualë drejtojnë Virtuozzo dhe OpenVZ.

Merrni burime shumë të ndryshueshme, vendosje të menjëhershme të VPS dhe qasje të plotë në rrënjë.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një host serioz OpenVZ?
Likuid Web siguron plane me performancë të lartë OpenVZ me sigurinë e ndërmarrjes. Tani lexuesit tanë mund të marrin çmime të veçanta për këto plane. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Karakteristika të tjera në Vegla

 • Drush
 • RapidWeaver
 • Zgjatjet FrontPage
 • WebDAV
 • Mantis
 • Studio vizive. NET
 • Dreamweaver

Pyetjet e bëra më shpesh nga OpenVZ

 • Cilat janë disa arsye të mira për të përdorur OpenVZ?

  Arsyeja më e madhe që OpenVZ është e mirë është se burimi i saj i hapur. Ndërsa i mungon disa nga fleksibiliteti i konkurrentëve të saj komercialë për virtualizim, OpenVZ është po aq i mirë sa liderët kryesorë të tregut për të shërbyer shumë makina virtuale virtuale në një server Linux si CentOS ose Red Hat Enterprise. Kursimet e përgjithshme dhe performanca e krahasueshme janë një kombinim i vështirë për të rrahur për zhvilluesit e rinj ose ofruesit e pritjes.

 • A ka ndonjë arsye për të mos përdorur OpenVZ?

  Nëse nuk jeni të njohur me kontejnerizimin ose virtualizimin, ose madje nuk keni një menaxhim të serverëve në përgjithësi, atëherë OpenVZ ndoshta nuk është zgjidhja më e mirë për ju që të përdorni për krijimin e makinave virtuale. E meta më e madhe me OpenVZ është që ajo kufizon hyrjen në çdo pajisje që nuk është tashmë virtuale. Për shkak të kësaj, asnjë pajisje e vërtetë (ose fizike) nuk do të bashkëveprojë me OpenVZ.

 • Cilat janë alternativat e OpenVZ?

  OpenVZ është në të vërtetë një alternative me burim të hapur për Virtuozzo, i cili është një program tregtar i serverëve i zhvilluar nga Odin për virtualizimin në shkallë ndërmarrjeje kur sistemet operative janë agnostik me burim të hapur. Alternativa me burim të hapur për OpenVZ përfshinë VirtualBox nga Oracle, QEMU për hipervisorët e pritur me burim të hapur që kryejnë virtualizimin e harduerit. Alternativa të tjera për OpenVZ janë teknologjitë komerciale të virtualizimit si Xen nga Citrix dhe VMware.

 • A duhet të di se si të programoj për të përdorur OpenVZ?

  Po. Ndërsa nuk do të duhet të jeni një zhvillues i aftë i internetit për të vepruar OpenVZ si platformën tuaj të virtualizimit, do t’ju duhet të dini se si të programoni në serverët Linux. Për shkak të kompleksitetit të vendosjes së programeve të serverit, rekomandohet shumë që pronarët e faqeve të internetit ose blogerët që kërkojnë të krijojnë kontratë OpenVZ me një zhvillues pro server para se të përpiqen të vendosin direkt serverin. Konsultohuni me ofruesin tuaj të pritjes nëse keni nevojë për një sugjerim se me kë mund të kontaktoni në lidhje me këtë shërbim mjaft teknik.

 • Cilat janë kërkesat për pritjen e OpenVZ?

  Për të vendosur OpenVZ, do të keni nevojë për një server të pajtueshëm me Linux – CentOS ose Scientific Linux janë platformat e preferuara. Ekzistojnë udhëzime për instalimin e Debian në wiki zyrtare, por metoda e preferuar CentOS ose Shkencor Linux duke përdorur RHEL 6. Ju do të duhet të vendosni një ndarje të veçantë për kontejnerët tuaj. Pasi të jetë formatuar ashtu si duhet, duhet të shkarkoni skedarin e depove OpenVZ dhe ta ngarkoni në depon tuaj të caktuar në server. Pasi të keni importuar një çelës specifik në serverin tuaj, OpenVZ duhet të instalohet me sukses dhe do të jeni gati për të kaluar në instalimin dhe konfigurimin e sistemit Kernal.

 • A ka ndonjë rekomandim shtesë specifik për strehimin?

  Sapo të instaloni OpenVZ, instaloni kernelet, konfiguroni sistemin, instaloni mjetet dhe rindizni – akoma nuk mund të keni shumë për të parë kur rregullimi është i plotë. OpenVZ asnjëherë nuk ka pasur një ndërfaqe grafike shumë të suksesshme të përdoruesit (GUI). Ndërsa një GUI u prezantua në 2007, ai kurrë nuk evoluoi versionin e kaluar 0.1. Në vend të një GUI të përfshirë për administrimin e sistemit, do t’ju duhet të shkarkoni modele Linux OS për të ndihmuar në funksionimin e instalimit tuaj OpenVZ si dhe makinat virtuale që vendosni përmes OpenVZ.

 • A duhet të shqetësohem për instalimin?

  Nëse keni ndërmend të instaloni vetë OpenVZ vetë dhe nuk keni përvojë me instalimin dhe konfigurimin e zgjidhjeve të virtualizimit, atëherë po, instalimi i këtij programi duhet të jetë pak shqetësues. Për shkak se OpenVZ është një platformë me burim të hapur, vendosja dhe instalimi do të kërkojë më shumë punë manuale sesa një prej alternativave tregtare. Konsultohuni me ofruesin tuaj të preferuar të dedikuar për strehimin për të parë nëse ata kanë një listë të specialistëve të menaxhimit të serverit me të cilët mund të kontaktoni përpara fillimit të këtij projekti.

 • Farë do të thotë i vetë-pritur? Nuk kam pse të drejtoj një server vetë, bëj unë?

  Serverët e vetë-pritur dhe platformat e tyre të lidhura nuk kërkojnë që ju të zotëroni personalisht serverin dhe ta menaxhoni atë për të pritur faqen tuaj. Përkundrazi, vetë-pritja do të thotë thjesht se pritja nuk sigurohet direkt nga ekipi i zhvillimit që krijoi programin kompjuterik dhe sistemet që po përdor për të ekzekutuar platformën tuaj të virtualizimit. Në mënyrë që të përdorni një platformë të virtualizimit të burimit të hapur të vetë-pritur, do t’ju duhet të kontraktoni një ofrues pritës përpara se të ndërtoni platformën tuaj dhe të siguroheni që ata ofrojnë një pritje të dedikuar si opsion me paketat e tyre.

 • A kam nevojë për pritje të menaxhuar në mënyrë që të përdor OpenVZ si platformën time të virtualizimit?

  Përgjigja e kësaj pyetje varet nga përgjigjja juaj në pyetjen “sa përgjegjësi jeni të gatshëm të pranoni për mirëmbajtjen e faqes tuaj?” Sa më i ndërlikuar të bëhet ambienti juaj i virtualizimit, aq më e madhe do të jetë nevoja juaj për shërbime të menaxhuara në mënyrë profesionale. Pritja e përbashkët shpesh vjen me disa shërbime të menaxhuara të përfshira. Nëse keni një zgjidhje të dedikuar për pritjen, megjithatë, shërbimet e menaxhuara ka të ngjarë të kërkohen si pjesë e marrëveshjes suaj. Për të qenë i drejtë, ky është rasti me çdo platformë të personalizuar të virtualizimit – jo vetëm platforma me burim të hapur si OpenVZ.

 • A mund ta pres OpenVZ në një plan të përbashkët pritës?

  Planet e përbashkëta të pritjes së pritjeve ka të ngjarë të jenë në gjendje të presin OpenVZ për shkak të kompleksitetit të programeve të virtualizimit të programeve që kërkojnë një sasi të konsiderueshme burimesh për të shkallëzuar riprodhimin e serverave. Në vend që të përdorni një pritje të përbashkët për projektet tuaja personale të virtualizimit, ju ndoshta duhet të merrni parasysh vendosjen e një serveri të dedikuar Linux.

 • Si e krahason OpenVZ me Virtuozzo si një platformë virtualizimi?

  OpenVZ është versioni me burim të hapur të Virtuozzo. Ndërsa korniza thelbësore e dy aplikacioneve është e ngjashme, ekzistojnë disa karakteristika unike për secilën që duhet të merrni parasysh përpara se të zgjidhni thjesht njërën mbi tjetrën. Sipas raporteve të shumta nga profesionistë me përvojë të mbajtjes së faqes në internet, Virtuozzo ka një panel kontrolli më të mirë dhe hacks më të mira të kernelit – që ka kuptim duke pasur parasysh statusin e tij si një softuer komercial. Për shkak të angazhimit financiar një ofrues pritës duhet të investojë me Odin për të marrë licencimin për Virtuozzo, shumë ofrues të pritjes që ofrojnë Virtuozzo kanë një infrastrukturë më të qëndrueshme. Virtuozzo bën një punë më të mirë për të siguruar menaxhimin e kujtesës dhe raportimin e përdorimit të kujtesës në krahasim me OpenVZ. Një përfitim tjetër i madh për Virtuozzo mbi OpenVZ është kufizimi I / O, i cili do të mbajë serverin tuaj nga mbingarkesa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map