Hosting Video: Këto hoste janë vendet më të mira për të pritur vids në vitin 2020.

Krahasoni Hosting Video

Disa biznese kanë nevojë për kontroll më të madh mbi shpërndarjen e tyre të videos sesa është siguruar nga YouTube dhe faqet e tjera të specialitetit. Por pritja e videove tuaja është e ndërlikuar dhe duhet të bëhet vetëm me një plan të fuqishëm të hostimit që varet nga sfida.


Ju nuk mund të merrni një plan të lirë të pakufizuar të pritjes dhe të transmetoni videot tuaja: hosti do t’ju mbyllë nëse provoni dhe thjesht nuk do t’i keni burimet e nevojshme.

Për të transmetuar video si duhet, keni nevojë për burime të mëdha për sa i përket gjerësisë së bandës, ruajtjes dhe fuqisë së llogaritjes – si dhe një databazë të sigurt dhe një CDN më të lartë të linjës.

Ne ofrojmë një ndarje të hollësishme të hosteve më të mirë të videove më poshtë. Nëse nuk mund të prisni, ja pesë nga këto zgjedhja e redaktuesve:

 1. SiteGround
  – Planet e fuqishme të cloud dhe cloud të përkushtuar
 2. GreenGeeks
  – Mikpritje e shkallëzuar e mjedisit
 3. iPage
  – Pritja e WordPress me bandë të pakufizuar
 4. Rrjeti i lëngshëm
  – Premium Cloud, VPS, dhe pritje e dedikuar
 5. Cloudways
  – Paguaj si-ju-shkoni duke pritur Cloud

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë të videos?

Ne shikuam në qindra nga hostet më të mirë për të gjetur ato me cloud, VPS dhe plane të dedikuara të serverëve që ofrojnë alokim bujar të burimeve. Pastaj kemi zgjedhur hostet që ofruan integrim të lehtë të CDN.

Ne i kombinuam këto me vlerësimet tona të ekspertëve dhe mijëra përshtypjet e klientëve që kemi grumbulluar për të krijuar opsionet tona të top-10 të pritjes së videove.

Pro Prova dhe Kundër Pritjes së Video

Pro dhe të këqijat e Hosting Video

Të presësh videon tënde është një proces për të cilin do të duhet të kalosh kohë duke e konsideruar.

Nuk është aq e thjeshtë sa zgjedhja e një hosti dhe ngarkimi i videove sipas dëshirës së zemrës suaj. Kjo është kryesisht për shkak të kufizimeve të pritjes së bandës dhe hapësirës së ruajtjes që kërkojnë shumica e videove.

Nëse jeni akoma në gardh për të përdorur një host videosh ose transmetoni videot tuaja, atëherë shpresojmë që lista më poshtë do t’ju japë pak qartësi.

rekuizitë

 • Kontroll i plotë mbi përmbajtjen në videot tuaja dhe nuk ka rregulla ose kufizime
 • Aftësia për të ofruar shikuesve tuaj mundësi të ndryshme për t’u përfshirë me videot tuaja, siç janë formatet e ndryshme
 • Nëse dëshironi të bëni ndryshime në videon tuaj, ju jeni të lirë ta bëni këtë, duke e hequr videon poshtë dhe ri-ngarkoni atë.
 • Liria për të rregulluar tiparet tuaja pa u mbështetur në një platformë

Cons

 • Pritja e videove mund të jetë e shtrenjtë
 • Nëse rritet trafiku, duhet të siguroheni që hosti juaj mund të shkojë me ju
 • Do të jeni përgjegjës për optimizimin e cilësisë së videos, etiketimin dhe veçoritë e tjera

Krahasoni Hosting Video

krahasoni pritjen e videove

Farë është Video Hosting?

Pritja e videove ka qenë për vite me rradhë dhe videoja në internet zakonisht shoqërohet me platforma të mëdha streaming siç janë YouTube, Vimeo ose Dailymotion.

Sidoqoftë, transmetimi nuk është opsioni i vetëm – pasi disa përdorues mund të kërkojnë shkarkime.

Disa kompani mund të kërkojnë gjithashtu një platformë të brendshme për ndarjen e përmbajtjes ose një lojtar video të personalizuar që përputhet me një markë ose shërbim.

Profesionistët krijues dhe entuziastët mund të përdorin videot e pritura në formë jo të ngjeshur për shikime ose bashkëpunim.

Për shembull, një reklamë e filmuar në Kajman mund të ngarkohej në formë të papërpunuar, e pamundur të transmetohej, pastaj të redaktohej në Britani, të përpunohej në Kaliforni dhe të dublohej në Japoni.

Do të keni mundësi të zgjidhni midis:

 • Shërbime të përkushtuara të transmetimit
 • Sitet e videove të drejtuara nga përmbajtja
 • Mikpritës tradicionale me mbështetje video
 • Zgjidhje pritëse specifike për video

Kërkesat e hostimit të videos

Videoja është me burim intensiv në më shumë fronte se një. Me pëlqimet e cilësisë 4k duke u bërë një normë, kërkesat mesatare të gjerësisë së bandës dhe rezolutat për video në internet kanë kaluar nëpër çati vitet e fundit.

shënim: Shumica e planeve standarde të pritjes nuk kanë burime për të përballuar përmbajtjen e videos.

Farë duhet të kërkoni në një host Video

Këto janë konsideratat më të dukshme të mbajtjes në video për të mbajtur në mend:

 • Gjerësi e mjaftueshme e bandës
 • Kapaciteti i bollshëm i ruajtjes
 • Mbështetje për standarde dhe kode të ndryshme të industrisë
 • Politikat dhe kufizimet e përmbajtjes
 • Mbështetje për përmbajtjen tregtare dhe modelin e fitimit të parave
 • Fleksibiliteti dhe shkallueshmëria

Arsyet për fillimin e një siti video të pritur

Por pse do të shqetësonit vendosjen e faqes tuaj të videove me kaq shumë konkurrencë në hapësirë, për të mos përmendur kërkesat e harduerit që janë të detyruar të ngrenin një vetull apo dy në takimin e ardhshëm të kompanisë?

Këto arsye përfshijnë si më poshtë:

 1. Ndërtimi i markës
 2. Shmangia e kufizimeve të përmbajtjes
 3. Të ardhurat nga reklamat
 4. Përdorimi i kodeve të ndryshëm
 5. Prodhimi i largët i videos

Opsionet e Vetë-Pritëse të Hosting Video për t’u marrë në konsideratë

Nëse qëllimi juaj është të presë videot tuaja me një ofrues tipik të presë, atëherë shanset janë duke përdorur një plan të thjeshtë të përbashkët të pritjes nuk do të jetë e mjaftueshme, pasi gjerësia e bandës dhe opsionet e dyqaneve do të jenë të kufizuara.

Më poshtë shikojmë llojet e planeve të pritjes që duhet të merrni parasysh nëse dëshironi të vetë-pritni videot tuaja:

 1. Pritja në re për video: grupe të shumta serverësh ndihmojnë të kapërcejnë kufijtë tradicionalë të serverit rreth performancës dhe besueshmërisë.
 2. Host VPS për video: një zgjedhje e përshtatshme nëse nuk keni ton përmbajtje video.
 3. Pritja e përkushtuar për video: serveri juaj i sigurt, zakonisht i përshtatshëm për t’iu përshtatur nevojave tuaja të bandës dhe ruajtjes.

Kërkesat për mbajtjen në video varen nga lloji i projektit

Lloji i hostit të videos që përfundoni duke përdorur do të varet nga lloji i faqes video që po ndërtoni. Faktorët që duhet të merren parasysh janë:

 • Karakteristikat e dëshiruara: nëse doni tipare të ngjashme me YouTube, do t’ju duhet një skenar i ndarjes video. E njëjta vlen edhe për tiparet e personalizuara që mund të dëshironi, si ngjarje të rregullta të transmetimit.
 • Kostoja dhe pajisja: këto do të varen nga pëlqimet e vëllimit të përmbajtjes, cilësisë dhe trafikut.
 • pagesë shtesë: ruajtja e cloud dhe një rrjet i ofrimit të përmbajtjes (CDN) mund të jenë të dobishme, për të mos përmendur RAM shtesë për të trajtuar valët e trafikut.

Karakteristikat e Hosting Video

Karakteristikat e Hosting Video

Nëse e dini që do të doni të përdorni një host videosh, atëherë ka disa veçori që dëshironi të kërkoni.

Zgjidhni llojin e gabuar të host-it të videove dhe videot tuaja do të ngarkohen ngadalë, ose aspak, dhe do të shtyni shpejt kufirin e bandës dhe kufijtë e ruajtjes së hostit tuaj më shpejt.

Ju do të dëshironi:

 • Koha e ngurtë e shkëmbit: ju nuk dëshironi që të mos keni kohë kur audienca mbështetet në përmbajtjen tuaj.
 • Burime të bollshme dhe të ndryshueshme të serverit: Ruajtja e mirë e SSD dhe RAM e bollshme shkojnë shumë. Videot janë të mëdha, dhe gjëja e fundit që dëshironi është të goditni kufirin e madhësisë së skedarit të serverit tuaj.
 • Server me performancë të lartë: në mënyrë ideale një host me serverë të optimizuar për përmbajtje video dhe media të tjera të rënda të të dhënave.
 • Opsionet e personalizimit të videos: kjo do t’ju kursejë ju të keni kod, ose më keq, të paguani për një zhvillues për të krijuar veçori të personalizuara si transmetimi i videos ose opsioni për të para-shkarkuar video për të parë offline.
 • Rrjeti i dorëzimit të përmbajtjes (CDN): Nëse ofruesi juaj i pritjes nuk përfshin një integrim CDN ose CDN, ju prapë mund të përdorni një shërbim të palëve të treta. Sigurohuni që shërbimi juaj CDN lejon përmbajtjen e videos dhe transmetimin.
 • ffmpeg: një program falas dhe me burim të hapur që ju lejon të krijoni, menaxhoni, konvertoni dhe transmetoni përmbajtje video.

Hosting Video Prova e Ardhshme

Si të Pritni Vërtetimin-Pritja e Hosting Video

Videoja po kalon pak nga një rilindje.

Ashtu sikurse përdoruesit po mësoheshin me video 1080p, industria u fut në veshje të larta, duke kaluar në 4K / UHD.

Pajisja UHD po vjen shpejt, duke shpërndarë një rezolutë të freskët 3840 × 2160, 8.3 megapixel me një çmim të përballueshëm, për të cilin pajisje nga kompani si Nvidia, AMD, dhe Intel është gati për.

Kjo zgjidhje kuantike në rezolutë duhet të përputhet me shërbimet e mbajtjes së videove, përfshirë këtu edhe vetë tuajin.

Ndërsa kodet e avancuara të kompresimit si Kodifikimi i Video me efikasitet të lartë (HEVC ose H.265) mund të kompensojnë në një farë mase rritjen e pashmangshme të gjerësisë së bandës, ata nuk mund ta zgjidhin plotësisht problemin.

Për shembull, Netflix filloi të eksperimentonte me transmetim 15.6Mbps UHD në Prill 2014, vetëm për të marrë ankesa për cilësinë e dobët të rrjedhës. Tani është në dispozicion vetëm në pajisje specifike.

Përdorimi i videos video

Për më mirë ose për keq, mungesa e përmbajtjes UHD është e detyruar ta mbajë tranzicionin gradual si:

Trafiku në më shumë platforma tradicionale po ngecë ndërsa trafiku i videove celular po lulëzon.

prandaj shkallueshmëria dhe fleksibiliteti duhet të jetë i lartë në listën tuaj të përparësive.

Pritësi juaj i videos duhet të lejojë jo vetëm transmetimin dhe performancën me cilësi të lartë të videos, por kjo duhet të shtrihet edhe në pajisjen celulare të një përdoruesi.

Pra, sigurohuni që të ofroni video në një format të pajtueshëm.

Pritësit e mi të Top 3 Videove

Top3 Video Hosting

Ka dhjetëra karakteristika të tjera që mund të dëshironit në një host videosh dhe keni shumë hoste për të zgjedhur.

Këtu janë tre nga nikoqirët tanë më të mirë për mbajtjen e videove:

A2 Hosting: Serverë të shpejtë, me kosto të ulët

A2 Hosting Video Pritëse

A2 Hosting ju ofron pritshmëri tepër të lartë të videove, si në mjediset VPS ashtu dhe në ato fleksibile të serverëve.

Onshtë në fundin më të lirë
, plus ju ofron një shumëllojshmëri të programeve me pako video si ClipBucket, CumulusClips dhe phpMotion, të cilat mund ta bëjnë shumë më të lehtë transmetimin dhe pritjen e videove tuaja.

SiteGround: Mbështetje dhe Siguri e Klasit Botëror

Video Site Hosting Video

Nëse doni një ekip mbështetës të nivelit të lartë
pas teje, atëherë SiteGround është një zgjedhje solide.

Do të gjeni një ekip mbështetës shumë të dobishëm që mund t’ju ndihmojë për çdo shqetësim dhe pyetje në lidhje me mbajtjen e videove tuaja.

Planet e dedikuara të serverit të SiteGround janë të pajisura plotësisht për të trajtuar video dhe ju ofron fleksibilitetin për të instaluar çfarëdo programi të transmetimit video që ju kërkoni.

Ujit të Lëngshëm: Hosting me performancë të lartë

Hosting Video LiquidWeb

Nëse kohëzgjatja e videove është një shqetësim i madh, atëherë merrni në konsideratë pritjen me LiquidWeb.

Ajo ofron një garanci 100% në kohën e duhur, dhe një pritje të performancës së lartë
. Ajo ofron të dy VPS dhe zgjidhje të dedikuara që mund të kujdesen për nevojat tuaja të mbajtjes në video.

Alternativa për YouTube dhe Video Hosting

Nëse doni të përdorni një sit si YouTube për të pritur videot tuaja dhe më pas të vendosni në faqen tuaj me një kod të veçantë të ngulitjes, atëherë do të keni shumë mundësi të ndryshme për të zgjedhur.

Meqenëse pritja e videove në YouTube mund të mos jetë zgjidhja më e mirë për çdo pronar të faqes në internet, ne kemi përpiluar disa nga të preferuarat tona më poshtë.

1. Wistia

Wistia ofron një gamë të gjerë të planeve që kujdesen për përdoruesit që thjesht duan të presin disa video deri tek ata që kanë nevojë për hapësirë ​​për 50 TB të bandwidth mujor.

Përtej vetëm ofrimit të një vendi për të pritur videot tuaja, Wistia ofron shumë mjete të dobishme analitike që do t’ju ndihmojnë të përmirësoni videot tuaja, si hartat e nxehtësisë, tendencat e shikuesve dhe grafikët e angazhimit të shikuesve. Ju gjithashtu mund të porosisni transkriptet interaktive të klikueshme.

Duhet të theksohet se Wistia gjeneron automatikisht sitet e videove për ju. Në të vërtetë, platforma ka karakteristika shumë të forta të SEO.

2. Dailymotion

Dailymotion ju ofron një mjedis të ngjashëm për mbajtjen e videove me YouTube. Ka një komunitet më të vogël shikimesh sesa YouTube, por shkëlqen në lehtësinë e përdorimit, shpejtësinë e ngarkimit të videove dhe veçoritë e menaxhimit të llogarisë.

Plus, nëse përmirësoni llogarinë tuaj, do të keni akses në më shumë karakteristika të të dhënave dhe analitikëve më të thelluar.

3. Vimeo

Vimeo ju ofron një përzierje unike midis një siti të stilit në YouTube dhe një platformë profesionale për mbajtjen e videove. Plani bazë ju lejon të ngarkoni një koleksion të vogël videosh, por aty ku shkëlqen me të vërtetë, është në planet e tij të nivelit më të lartë.

Planet e nivelit më të lartë kanë aftësi të mëdha ruajtjeje dhe ju ofrojnë mundësi private, mbështetje më të mirë, opsione të personalizuara, dhe statistika video.

4. Sproutvideo

Sproutvideo është një host videosh i mbushur me veçori me shumë plane të paguara për t’iu përshtatur nevojave tuaja për pritjen e videove. Do të gjeni tipare që variojnë nga siguria e videove deri tek analitika e hollësishme, deri te ndjekja e angazhimit dhe shikimit, deri te personalizimi i lojtarëve të videove, si dhe mjetet shtesë të integruara të marketingut video.

Vini re se nuk ka mundësi të lira të planit në dispozicion, por shërbimi është jashtëzakonisht i shpejtë, si me ngarkimin, ashtu edhe me performancën e videos, dhe është mjaft i pasur me karakteristika.

5. 23 Video

23 Video është një platformë video hosting që synon të jetë zgjidhja gjithëpërfshirëse për menaxhimin e përmbajtjes suaj video. Geshtë më i drejtuar për njerëzit që shtyjnë një ton të përmbajtjes video dhe janë të mërzitur me përdorimin e platformave të shumta dhe kanaleve sociale.

Plus, do të keni mundësinë të rregulloni plotësisht luajtësin tuaj të videove, të futni video në faqen tuaj, të shikoni analitikën tuaj të videos dhe të postoni automatikisht video në platformat ekzistuese të mediave sociale.

5. Brightcove

Brightcove është krijuar posaçërisht për transmetuesit, botuesit e videove dhe transmetuesit. Karakteristikat si zgjidhja e tyre e fitimit të parave, transmetimi i drejtpërdrejtë, optimizimi i përmbajtjes dhe veçoritë e tjera specifike për video që përfshijnë zgjidhjen.

Pastaj përsëri, ju keni një kontroll të kufizuar mbi veçoritë dhe udhëzimet e përmbajtjes, si me çdo platformë tjetër të transmetimit të palëve të treta.

Embedding Video

Futja e videove në faqen tuaj mund të jetë një mundësi më e lehtë për disa përdorues. E tëra çfarë duhet të bësh është të ngarkosh videon tënde në një sit të ndarjes së videos, të marrësh kodin e embed, dhe kopjosh dhe ngjitur kodin në sitin tënd. Done.

Procesi është mjaft i drejtpërdrejtë dhe me siguri do t’u përshtatet mirë përdoruesve të mirë. Pra, po në përgjithësi, procesi mund të jetë më i thjeshtë dhe do t’ju ndihmojë të shmangni procesin e gjatë të zgjedhjes së hostit të duhur të videos.

Sidoqoftë, ky opsion mund të mos jetë më i miri për çdo lloj përdoruesi. Ngarkimi në faqet e ndarjes mund të jetë më i thjeshtë, por ka sakrifica si dhënia e jashtme e ruajtjes dhe shfaqja e videove tuaja në një platformë të palëve të treta, për të cilat keni pak kontroll mbi.

Karakteristika të tjera në Administrimin e Serverit

 • Shkrimet e hyrjes
 • skedar
 • FTP anonim
 • Punë Cron
 • Qasja në SSH
 • FTPS

Video Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është pritja në video?

  Pritja e videove është procesi i ruajtjes së videove në serverë të fuqishëm dhe të pasur me burime të performancës së lartë, shpesh me qëllimin për t’i shpërndarë ato video tek audienca. Pritja e videove përdoret për të paraqitur materiale video të transmetueshme ose të shkarkueshme, si dhe transmetime të drejtpërdrejta.

 • Ku mund të pres video përveç YouTube?

  Shumë njerëz e pëlqejnë Vimeo sepse mendohet se kanë një ndërfaqe më të këndshme. Por nëse planifikoni ta përdorni atë shumë, do t’ju duhet të përdorni shërbimin e tyre me pagesë. Dailymotion është gjithashtu popullor dhe ofron cilësi 4k video. Shërbime të tjera janë të kufizuara për sa i përket mbështetjes së skedarëve video dhe kufizimeve të brezit. Por si YouTube, shumica kanë disavantazhe të ngjashme si reklamimi.

 • Farë është transmetimi i drejtpërdrejtë i videos?

  Transmetimi i drejtpërdrejtë ju lejon të dërgoni video drejtpërdrejt nga një aparat fotografik (ose bordi miksues) te shikuesit në internet në kohë reale. Përdoret për të paraqitur gjithçka, nga koncerte transmetuese për miliona njerëz për të transmetuar një festë ditëlindjeje te anëtarët e familjes së largët. Shumica e kompanive të pritjes së videove ofrojnë këtë shërbim. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u angazhuar me një audiencë më të madhe live.

 • Cili është formati më i mirë i skedarit për transmetimin e videos?

  Format më të njohura të skedarëve video përfshijnë MP4, AVI, MOV, MKV, AVCHD, FLV dhe SWF. Sa i përket cili format është më i miri për të transmetuar videot tuaja, do të varet plotësisht nga konfigurimi dhe kërkesat tuaja. Zgjedhja e formatit më të mirë do të varet nga faktorë të ndryshëm si shërbimi juaj i videove të pritjes ose platforma streaming.

 • Farë është kompresimi i videos?

  Ekzistojnë afërsisht dy lloje të kompresimit që përdoren: korniza individuale e kornizës dhe korniza video. Kompresimi individual i kornizës funksionon shumë siç ndodh me skedarët e imazheve individuale si jpg.

  Kompresimi i kornizës video realizohet duke dërguar korniza të zgjedhura imazhi dhe duke mbushur kornizat që mungojnë me disa pjesë të figurës që ndryshuan, në thelb riciklimi i të dhënave përsëritëse.

 • Cilat janë platformat më të njohura të ndarjes së videove?

  Që nga viti 2020, platformat më të njohura të videove përfshijnë YouTube, Vimeo, Dailymotion, Hulu, Twitch dhe Metacafe. Ka shumë platforma të tjera për ndarjen e videove që specializohen në transmetime live, ato si Twitch. Shumë organizata tani janë duke pritur videot e tyre, njëra prej tyre është TED.

 • Cilat janë opsionet e mia për të shfaqur video në faqen time?

  Ju mund të shfaqni video në faqen tuaj të internetit duke përdorur një shërbim të palëve të treta i cili pret videot tuaja, si alternativë, ju mund të pritni videot tuaja me një zgjidhje për mbajtjen e videos. Ekzistojnë shërbime të specializuara të palëve të treta për mbajtjen në video, ashtu si ekzistojnë zgjidhje të specializuara të pritjes me burime bujare të burimeve të krijuara për qëllime të tilla si mbajtja e videos.

 • Cili është ndryshimi midis videove të pritjes dhe videove ngulitëse?

  Pritja e videove në faqen tuaj përfshin të keni skedarët video në serverin tuaj dhe shpërndarjen e tyre për përdoruesit në formate të përshtatshme. Kur futni një video, përmbajtja ruhet në një server tjetër, dhe jo tuajin.

  Pavarësisht nga pritja ose ngulitja e videove tuaja, perspektiva e përdoruesit të faqes suaj të internetit që shërben në video nuk ndryshon.

 • Pse nuk duhet të pres videot e mia?

  Në qoftë se nuk keni një server të dedikuar, thjesht nuk do të keni hapësirën për të ruajtur videot tuaja dhe nuk do të keni gjerësinë e bandës për t’i transmetuar ato. Nëse keni një server të dedikuar, do të duhet të merreni me bandwidth, i cili mund të kërkojë blerje më shumë sesa keni planifikuar. Mund të ketë probleme të panumërta logjistike me shërbimin e videove në formate të ndryshme. Mund të bëhet, por kërkon burime të mëdha fizike dhe njerëzore.

 • Pse nuk do t’i pres videot e mia në YouTube?

  Një nga avantazhet më të mëdha për të pritur me YouTube është se ai vendos reklama para dhe në krye të videos suaj. Ky mund të jetë problem nëse po shfaqni funksionalitetin e aplikacionit tuaj për klientët e mundshëm pasi reklama në YouTube e një kompanie konkurruese mund të kapërcejë videon tuaj. Probleme të tjera të mundshme përfshijnë mungesën e markës, kufijtë e SEO dhe tendencën për të shpërqendruar përdoruesit larg nga faqja juaj e internetit.

 • A duhet të pres videot e mia në YouTube?

  Ka shumë përparësi për të pritur me YouTube. Sipas Hootsuite, njerëzit ngarkojnë 500 orë video në YouTube çdo minutë, ndërsa secili vizitor kalon më shumë se 11 minuta duke parë video çdo ditë. Shtë i lehtë për t’u përdorur. Resshtë buruar mirë, rrallë ka probleme me streaming dhe është sistemi më i popullarizuar i videove të mbajtjes së videove. Të kesh videot e tua në YouTube do të thotë se ka më shumë të ngjarë të dalin lartë në rezultatet e motorit të kërkimit.

 • Cilat janë përfitimet e pritjes me video të paguar?

  Pasja e një shërbimi të paguar ju lejon një kontroll shumë më të madh dhe eliminon reklamat para-prezantuese dhe popup. Dhe në përgjithësi, lidhja me videon tuaj i jep faqes tuaj më shumë shikueshmëri sesa, për shembull, YouTube, e cila merr Google Page Rank Rank krenohet me videot që postoni në të. Pritja me pagesë e videove gjithashtu heq shumë kufizime masive në atë që mund dhe nuk mund të ngarkoni.

 • Po në lidhje me përdorimin e videove për të shtyrë trafikun në faqen time?

  Kjo është ndoshta arsyeja më e mirë për të shkuar me një shërbim të paguar video hosting. Numri i përdoruesve të YouTube që klikojnë nga një video në faqen e internetit që paraqet video është jashtëzakonisht e vogël: zakonisht më pak se 1%. Pra, nëse një përdorues vjen në videon tuaj në YouTube përmes një rezultati të kërkimit, nuk ka shumë të ngjarë të përfundojë me ta duke vizituar faqen tuaj të internetit.

 • A është përdorur pritja video vetëm për të transmetuar video te klientët?

  Aspak. Wistia, për shembull, u fillua posaçërisht për të lejuar kineastët të bashkëpunonin në projekte. Pritja e videove mund të përdoret gjithashtu për të lehtësuar zhvillimin e aplikacioneve të lidhura me video. Ekzistojnë gjithashtu ndërmarrje të pritjes së videove që transmetojnë audio, të cilat mund të jenë shumë të rëndësishme për faqe të caktuara.

 • Cili është ndryshimi midis një videoje dhe një rryme video?

  Një video është një seri imazhesh, secila prej të cilave shfaqet për një periudhë të shkurtër kohore. Por për të dërguar një video përmes rrjetit si kjo do të përdorte shumë bandwidth. Kështu që një kodek video përdoret për të kthyer (kompresuar dhe dekompresuar) videon origjinale në një rrymë video.

 • Si funksionon kodifikuesi i videos?

  Kodifikuesi i videos është një sistem encrypting dhe decrypting. Kodiku kripton videon që do të transmetohet, dhe më pas sistemi i përdoruesit ka kodin e vet që e deshifron atë në një version humbës të videos origjinale. Kjo minimizon madhësinë e të dhënave që transferohen.

 • Cilat janë H.265 dhe H.264?

  Këta janë emrat e formateve të ndryshme të kodimit të videove. Kodikë të ndryshëm i përdorin këto standarde për të ditur si të encryptojnë dhe deshifrojnë skedarët video që ata po transmetojnë. H.265 njihet edhe si HEVC (Kodifikimi i videove me efikasitet të lartë), ndërsa H.264 njihet si AVC (Kodimi i përparuar i videos).

 • Cili është ndryshimi midis H.265 dhe H.264?

  H.265 është shumë më efikas se H.264, prandaj është emri HEVC (kodifikimi i videove me efikasitet të lartë). Ai zvogëlon madhësinë e skedarit më shumë se H.264 dhe për këtë arsye kërkon më pak gjerësi bande për transferimin e të dhënave. H.265 përpunon informacionin përmes njësive koduese të pemës (CTU) që lejon që të bëhet kompresim më i madh.

 • A mund të pres video në WordPress?

  Po, mund të presësh video në WordPress. Meqenëse është një CMS, ju lejon të ruani përmbajtje dhe që përfshin video. WordPress gjithashtu ju lejon të transmetoni video duke instaluar dhe konfiguruar shtojcat e duhura. Sidoqoftë, WordPress CMS nuk është i dizajnuar për përmbajtje të rëndë në video, në këtë rast një CDN është një veçori e dobishme mbështetëse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map