Hosting Moodle: Pritësit më të mirë dhe më të këqij për klasën në vitin 2020.

Krahasoni Hosting Moodle

Moodle është një sistem i menaxhimit të kursit, i cili ju lejon të krijoni kurse online. Keni nevojë për pritje të specializuar për të, megjithatë; jo të gjithë ushtruesit e sigurojnë atë.


Moodle është ndërtuar në rafte Linux-Apache-MySQL-PHP (LAMP), kështu që ju duhet të presë në atë mjedis. Shtë gjithashtu e dobishme të keni në dispozicion Moodle si një instalim me një klik. Por nëse doni t’i bëni gjërat me të vërtetë të lehta, mund të merrni një plan të dedikuar për pritjen e Moodle.

Ne do t’ju japim të gjitha detajet më poshtë, por nëse jeni thjesht në kërkim të një hosti të qëndrueshëm, këtu janë 5 më të mirat për hostimin në Moodle:

 1. SiteGround
  – E madhe, e pasur me karakter të pasur LAMP me mbështetje të jashtëzakonshme
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. Pritja për lëvizje
 5. HostPapa

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë për Moodle?

Ne morëm të gjitha planet në internet që ofrojnë LAMP hosting që gjithashtu sigurojnë instalim të thjeshtë të Moodle. Pastaj ne i kombinuam ato me rishikimet tona të ekspertëve mbi mbi 1.500 plane pritëse dhe mijëra vlerësime të përdoruesve.

Farë do të mësoni

Moodle është një platformë për krijimin e sistemeve të menaxhimit të mësimit. Nëse doni të shkruani një kurs për të mësuar PHP për ta vendosur atë në internet, Moodle është një nga mënyrat më të mira për ta bërë atë.

Por Moodle kërkon një humbje të fuqisë pritëse. Kështu që, në këtë artikull, unë do të marr me kujdes atë që është Moodle dhe do t’ju ndihmojë të gjeni hostin e duhur për të.

Cili është hosti më i mirë për Moodle Cili është hosti më i mirë për Moodle

Farë është moodle hosting

Normalisht, CMS i referohet një sistemi online të menaxhimit të përmbajtjes. Por kur i referoheni themelit për një sit mësimi, CMS bëhet Sistemi i Menaxhimit të Kursit.

Dhe një nga më të njohurit është Ambienti Modular, i Orientuar në Objektivin Dinamik, ose më thjeshtë, Moodle.

Moodle është një platformë me burim të hapur për prodhimin dhe shpërndarjen e materialit mësimor elektronik.

Përdoret nga kolegjet dhe departamentet e trajnimit sepse mund të përshtatet për shumë qëllime, dhe është gjithashtu i sigurt, kështu që rezultatet dhe lëndët e lëndës të qëndrojnë private.

Faqja Moodle

Zhvilluesi i Moodle

Martin Dougiamas, një programues dhe mësues Australian, ka ndërtuar një vijim besnik për programin e tij që nga koha kur Moodle u lirua për herë të parë në 2002.

Teoritë e të mësuarit të Dougiamas dhe puna e zhvillimit mbështesin mijëra kurse në të gjithë globin, dhe ai punon me kohë të plotë në projekt.

Farë do të thotë Moodle?

Moodle qëndron për Mjedisi dinamik mësimor i orientuar nga objektet modulare. Shtë një nga shumë ambiente mësimore virtuale (VLE) të përdorura për të vendosur kurse online në internet.

Këto kurse u drejtohen njerëzve që tashmë janë duke studiuar në klasë, në vend se njerëzit që marrin gjithë kursin e tyre në internet. Isshtë ndërtuar për ndërveprim.

Si te zgjidhni një Ofrues Hosting Moodle

Ndërsa hostimi i Moodle nuk është teknikisht një lloj pritjeje, ka disa gjëra që duhet të merren parasysh dhe disa karakteristika specifike për t’u kërkuar kur zgjidhni një host për një sit të Moodle.

Dhe ndërsa shumë hoste u ofrojnë ato veçori, ka edhe disa që janë të dedikuar për pritjen e faqes Moodle.

Sido që të jetë, të dish se çfarë ju nevojitet nga një host në mënyrë që siti juaj arsimor të funksionojë siç duhet është thelbësore në atë vendim.

kapacitet

Gjëja e parë që duhet marrë parasysh është kapaciteti. Sa studentë do të kenë qasje dhe përdorimin e faqes tuaj njëkohësisht?

Shumë, dhe pa një host të mirë, dhe Moodle mund të kandidojë mjaft ngadalë, duke rezultuar në një përvojë të dobët të përdoruesit për studentët tuaj.

Sigurohuni që hosti juaj mund të strehojë përdorues të shumtë në faqen tuaj menjëherë dhe në kohën e pikut të përdorimit.

Përputhshmëria me Moodle

Tjetra, kontrolloni se cilin version të Moodle do të përdorni. Të gjitha versionet e Moodle funksionojnë më së miri në një infrastrukturë standarde Linux, Apache, MySQL dhe PHP, ose LAMP.

Kontrolloni që hosti juaj jo vetëm që ofron LAMP, por azhurnon atë rregullisht për të vazhduar me versionet e reja të atyre përbërësve, por edhe të CMS që do të përdorni.

Për më tepër, zgjidhni një host që do t’ju lejojë të përshtatni konfigurimin e PHP dhe MySQL për të akomoduar Moodle. Jo të gjithë hostet do t’ju lejojnë ta bëni atë.

Paneli i kontrollit dhe kompresimi

Zgjidhni një host që ofron një panel kontrolli përmes të cilit mund të kompresoni skedarët e 20 megabajt ose më shumë. Kjo do ta bëjë më të lehtë për ju të ndërroni pritësit në të ardhmen, nëse vendosni të bëni një gjë të tillë.

Gjithashtu, sigurohuni që dosja juaj Moodledata të mos ruhet në dosjen publike, gjithashtu për lehtësinë e ardhshme të migrimit.

Nëse e gjithë kjo duket pak konfuze ose thjesht shumë për të mbajtur gjurmët, shikoni për një host që ofron hosting dedikuar Moodle.

Në këtë mënyrë, ju do të dini se ata kanë menduar për gjithçka, dhe gjithçka që ju do të duhet të shqetësoheni është krijimi i përmbajtjes arsimore me cilësi të lartë për studentët tuaj.

Punimi i studentëve, përmes Pixabay Punimi i studentëve, përmes Pixabay

Shumë opsione të mira pritëse për të zgjedhur

Kur po mendoni se çfarë ofruesi të host-it të zgjedhë për pritjen tuaj në Moodle, do të dëshironi të shikoni se cilat lloj opsionesh instalimi përfshijnë.

Shumë paketa pritëse nga kompani përfshijnë instalime me një klik të aplikacioneve siç është Moodle.

Për shembull, Bluehost dhe A2 Hosting kanë instalime me një klik të aplikacionit. Kjo do ta bëjë shumë më të lehtë procesin e vendosjes për njerëzit që janë më pak të prirur teknikisht.

Shembull Hosting i Moodle: A2 Hosting

Shumë web host do të mbështesin tiparet e nevojshme për të ekzekutuar Moodle. Për shembull, A2 Hosting ofron disa nga karakteristikat më të mira shtesë që kërkon hostimi i Moodle.

Meqenëse Moodle ndonjëherë mund të shfaqet me probleme me performancën, është më mirë të zgjidhni një ofrues pritës që mund të mbingarkojë aplikacionin me serverë me shpejtësi të lartë.

Kjo është ajo ku A2 Hosting do t’ju ofrojë disa nga specifikat më të mira të performancës për çmimin më të ulët.

Në fakt, A2 Hosting mund të shpejtojë kohën e ngarkesës së faqes suaj të internetit për 20 herë më shpejt se sa konkurrenca.

Ata ofrojnë mundësi të serverit Turbo për një kosto pak më të lartë që rezulton në këto rritje të shpejtësisë.

Një tjetër gjë e shkëlqyeshme në lidhje me A2 Hosting janë burimet e tyre të pakufizuara. Me ruajtje të pakufizuar dhe gjerësi të bandës, programi elektronik i mësimit elektronik nuk duhet të shndërrohet në probleme me performancën kur kërkesat e trafikut rriten.

Llojet e strehimit për Moodle

Planet e përbashkëta të pritjes nuk mund të ofrojnë fuqinë e nevojshme për të pritur faqet e internetit të mëdha për të mësuar në internet, të tilla si kurse universitare që kanë përvoja të mëdha.

Megjithatë, ato do të jenë të përshtatshme për shërbime më të vogla të mësimit në internet. Për më shumë fuqi, do të doni të shikoni planet e VPS nga ofruesit e pritësit.

Ndihmë me email

Ashtu si A2 Hosting, Bluehost gjithashtu ka ndarë planet me burime të pakufizuara. Dhe, nëse dëshironi të jeni në gjendje të dërgoni postë elektronike me Moodle, ofruesi juaj i pritjes do t’ju duhet të ju ofrojë email.

Në mënyrë të veçantë, do t’ju duhet hyrje në një server të postës SMTP, të cilën ofrojnë shumica e kompanive pritëse.

Shumë plane pritëse përfshijnë llogari të shumta, nëse jo të pakufizuara, me email. Bluehost është vetëm një ofrues që e bën këtë. Me kompaninë, do të keni qasje në zgjidhje të tjera të postës elektronike si rregullat e përcjelljes dhe filtrat e llogarive.

Për tu siguruar që postat elektronike të jenë përpunuar në mënyrë korrekte, do të duhet të vendosni punët e programeve nga paneli juaj i kontrollit Bluehost. Kjo mund të bëhet duke ndjekur udhëzimet në bazën e njohurive Bluehost ose duke përfituar nga mbështetja e tyre 24/7 e klientëve për të marrë ndihmë për këtë.

Përkushtuar Moodle Hosting

Disa hostë të uebit janë partnerë të Moodle, që do të thotë se janë ofrues të certifikuar të shërbimeve Moodle.

Një nga këto është Zgjidhja e Mësimit Moonami. Ata ofrojnë Shërbime Web në internet të Amazon (AWS) që strehojnë në re për të ekzekutuar faqen tuaj të internetit Moodle.

Për shkak se ata përdorin AWS, faqja juaj e internetit e pritur nga cloud është e shkallëzueshme, duke e bërë atë të aftë për të trajtuar gjithçka nga 500 deri në 10 mijë studentë.

Moonami përfshin migrime falas në sitet e joproduktive dhe një menaxher të dedikuar të projektit për t’ju ndihmuar me gjithçka.

TMD Hosting

Nëse është një host i dedikuar Moodle që po kërkoni, kontrolloni TMD Hosting.

TMD është një partner tjetër i Moodle, duke ofruar një host të certifikuar të platformës. Ato sigurojnë një host të menaxhuar plotësisht të Moodle i cili mbështetet nga një garanci mbresëlënëse 99,99% e kohës.

Kompania do të kujdeset për instalimin e Moodle dhe do të migrojë sistemin tuaj ekzistues të menaxhimit të mësimit (LMS) te serverët e tyre falas.

Ata gjithashtu ju ofrojnë shtesa dhe module shtesë që mund të përdorni për të përmirësuar portalin e-mësimit elektronik për studentët tuaj. Gjëja më e mirë në lidhje me TMD Hosting është se është jashtëzakonisht e përballueshme.

InterServer

Një tjetër mundësi për pritjen e specializuar të platformës së mësimit elektronik është InterServer. Ata ju japin pritjen e optimizuar për Moodle në sistemin e tyre standard Linux Linux.

Ky plan gjithashtu vjen me një CDN Cloudflare falas për të ulur shpejtësinë e ngarkesës në faqen tuaj të internetit për përdoruesit në të gjithë botën.

Pritja në cloud lejon që pritësit të ofrojnë zgjidhje më të lira që ende ofrojnë fuqinë që u nevojiten faqeve të internetit të mësimit elektronik.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjen e Moodle?
SiteGround – vlerësuar me # 1 nga lexuesit tanë – ofron një pronë të pasur me karakter të pasur me Moodle. Tani mund të kurseni deri në 67% në këto plane të cilësisë. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Pse Moodle?

Fokusi kryesor i softuerit është bashkëpunimi në internet, duke ndihmuar nxënësit aktivë që të marrin më lehtë lëndët mësimore, dhe sigurimi i ofrimit të kurseve në internet është i sigurt.

Për më tepër, Moodle ka disa veçori të tjera të sofistikuara që janë jetike për vendosjet e mësimit elektronik siç janë zbulimi i plagjiaturës dhe një prodhim miqësor me celularin.

Studentëve u caktohet një emër përdoruesi dhe fjalëkalimi dhe mund të regjistrohen në mënyrë të sigurt në kurse, të vendosin profilin e tyre dhe të rishikojnë rezultatet e tyre; mësuesit mund të bëhen administratorë në kurset e tyre.

Moodle gjithashtu mund të përdoret për të paraqitur detyra dhe për të parë përmbajtjen e paravendosur, të tilla si ligjëratat, si dhe ligjëratat dhe diskutimet interaktive live..

Për më tepër, me shtesa si Wimba, studentët dhe mësuesit mund të regjistrojnë komente me zë dhe të shkarkojnë përmbajtje audio.

Këto karakteristika janë krijuar për të mbështetur detyrat me gojë dhe për të angazhuar më mirë nxënësit që preferojnë të mësuarit dëgjimor në lexim.

Moodle celular

Versionet më të fundit të Moodle mbështesin shumicën e pajisjeve mobile, duke përfshirë Android, iPhone dhe iPad.

Për sa i përket pajtueshmërisë së shfletuesit, rekomandohet Google Chrome; disa veçori nuk funksionojnë në versionet më të vjetra të Internet Explorer.

Standardet e modës

Moodle është krijuar për t’u pajtuar me SCORM, i cili qëndron për modelin e referencës së objektit të përmbajtjes së përbashkët.

SCORM është një standard i përdorur nga shumica e mjeteve kryesore të mësimit elektronik, plus softuer mbështetës; lejon që këto mjete të shkëmbejnë të dhëna me njëra-tjetrën. Mësoni më shumë rreth SCORM në faqen e internetit të zhvilluesit.

Disa tutorë trainohen në Moodle dhe arrijnë çertifikim që vërteton njohuritë e tyre për këtë mjet.

Versioni aktual i këtij certifikimi quhet Certifikata e Krijuesit të Kursit Moodle (MCCC).

Rregullimi i Moodle

Faqja e Temave të MoodleTemat e modës.

Si çdo sistem modern në internet, platforma themelore brenda Moodle mund të zgjerohet me bulona dhe azhurnime.

Këto pako mund të instalohen së bashku me programin qendror Moodle për të përmirësuar funksionalitetin e tij.

Opsionet e Përshtatjes së Moodle

Opsionet e personalizimit për Moodle vijnë në format e mëposhtme:

 • Temat janë pako shabllone që ndryshojnë mënyrën se si duket kursi
 • Shtojcat rrisin funksionimin e Moodle duke shtuar karakteristika shtesë të shkruara në PHP
 • Paketat e gjuhëve ndihmojnë tutorët për të siguruar kurse në gjuhët lokale të nxënësve të tyre
 • Dreanweaver është një suitë e zhvillimit të pronarit të uebit që mund të përdoret për të krijuar dhe menaxhuar faqet e Moodle
 • Moodle është me burim të hapur, kështu që ju mund të ndryshoni kodin themelor të tij.

Natyra me burim të hapur të Moodle e bën atë shumë fleksibël dhe të shtrirë. Shumica e ndryshimeve mund të bëhen në panelin e administratës; ato që nuk mund të hackohen zakonisht duke përdorur PHP.

Temat janë një nga opsionet më të fuqishme për rregullimin e Moogle. Temat gjithashtu mund të ndryshojnë pamjen e një faqe të tërë, duke i lënë kompanitë të shtojnë ngjyrat e tyre dhe markën.

Disa organizata zhvillojnë temat e tyre bazuar në përmbajtjen e bootstrap, kështu që është e lehtë të personalizoni temën për përdorimin tuaj.

Fakti që shtojcat janë shkruar në PHP ndihmon shumë. Kjo jo vetëm që ndihmon në krijimin e tuajën, por do të thotë se ka shumë që janë kontribuar nga komuniteti i përdoruesve.

Kërkesat e modulit

Servers përmes Pixabay Servers përmes Pixabay

Nëse jeni duke kërkuar një llogari të mbajtjes në internet për Moodle, do t’ju duhet Linux, Apache, MySQL dhe PHP për një instalim të qetë.

Dokumentacioni i vetë Moodle thotë se kjo është mënyra më e “sigurt” për ta instaluar atë, dhe ka një mbështetje të madhe për pirun LAMP.

Moodle gjithashtu mund të instalohet në Windows ose Mac si një program i pavarur i softuerit – ideal nëse doni t’i jepni një provë përpara se t’ia dorëzoni atë ekipit tuaj të administratorit të sistemit..

Instalimi me një klikim në krahasim me DIY

Nëse doni të instaloni Moodle në një llogari pritjeje, por ofruesi juaj nuk ju jep instalime me një klik, procesi do të jetë pak më i komplikuar.

Shumë kompani pritëse ofrojnë mbështetje të dobishme të klientit për t’ju përshkuar këtë.

Nëse nuk jeni aq të mirë me gjërat teknike, atëherë mund të dëshironi të kaloni te një ofrues pritës që integron instalimet e thjeshta të aplikacioneve.

Baza e të dhënave dhe PHP

Por, nëse ende dëshironi ta shfrytëzoni këtë, ekzistojnë disa gjëra që duhet të bëhen përpara se të filloni.

Së pari, do të dëshironi të siguroheni që hosti juaj të sigurojë një bazë të dhënash si MySQL ose MariaDB.

Pritësi gjithashtu do të duhet të mbështesë PHP. Ju mund të duhet të konfiguroni PHP në panelin tuaj të kontrollit.

Në mënyrë që të punojë në faqen tuaj të internetit Moodle, do t’ju duhet gjithashtu të instalohen një larmi shtesash PHP.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse i keni këto me shërbimin tuaj të pritësit, mos u shqetësoni. Moodle do të kontrollojë për këto shtesa gjatë instalimit në mënyrë që të mund të instaloni skriptet e nevojshme para se të vazhdoni.

Ju gjithashtu mund të flisni me ofruesin tuaj të pritjes në lidhje me instalimet e skripteteve të përfshira.

Detyrat përfundimtare të instalimit

Pjesa tjetër e procesit mund të përfundohet duke ndjekur udhëzimet në faqen e internetit të Moodle.

Megjithëse, përdoruesit e papërvojë të internetit do ta kenë shumë më të lehtë të zgjedhin një kompani pritëse që ofron një instalim me një klik të aplikacionit.

Nevojat e Moodle:

 1. Një minimum i vogël i hapësirës ruajtëse 160MB për skedarët thelbësorë – por mos harroni se keni nevojë për hapësirë ​​për multimedia dhe përmbajtjen tuaj të ngarkuar nga studentët
 2. Linux ose Windows
 3. Një vend rezervë me hapësirë ​​të mjaftueshme (preferohet në një vend të largët)
 4. RAM 256MB server (përsëri, një minimum i zhveshur – Moodle rekomandon 1 GB për çdo 10-20 përdorues të njëkohshëm)
 5. Mbështetje MySQL, PostgreSQL, MSSQL ose Oracle (rekomandohet MySQL ose PostgreSQL)
 6. PHP
 7. Dispozitë në distancë rezervë për të ruajtur kopjet e punës së studentëve tuaj
 8. Një server në internet
 9. Një shfletues modern web.

Si përmbledhje, këtu janë ato që duhet Moodle në minimum në krahasim me atë që duhet të funksionojë në mënyrë optimale:

atribut

minimum

Recommended

Sistemi Operativ Do gjë që drejton programin e shënuar më poshtë Linux
Web server Apache, IIS, lightttpd, nginx, cherokee, zeus, dhe LiteSpeed Apache ose IIS
PHP 5.3.2 Lëshimi më i fundit (i qëndrueshëm)
Baza e të dhënave MSSQL, MySQL, Oracle, PostgreSQL MySQL ose PostgreSQL
Browser Firefox 4, Internet Explorer 8, Safari 5, Chrome 11, Opera 9 Versioni i fundit i shfletuesit të zgjedhjes suaj plus shtojcat e nevojshme për përmbajtjen tuaj

Ju mund të josheni për të marrë hostin më të lirë për konfigurimin tuaj Moodle, por mbani në mend se ndërsa peshon trupi juaj i studentit, do t’ju duhet të shkallëzoni faqen tuaj të internetit gjithashtu.

Më së miri ta keni në mendje kur zgjidhni paketën tuaj të hostimit.

Ndërsa shumë kompani të mbajtura në internet ofrojnë Moodle si një instalues ​​me 1 klik, jo të gjithë do t’i plotësojnë këto kërkesa në planet e tyre më të lira.

Dispozita rezervë e largët ofrohet rrallë në ndonjë plan të mbajtjes në internet dhe do të kërkojë një konfigurim më të ndërlikuar sesa një faqe interneti e rregullt.

Ne ju rekomandojmë të zgjidhni një server virtual virtual (VPS) ose server të dedikuar, por të bëni një bisedë me hostin tuaj përpara se të kryeni.

Pro dhe kundra

I gjithë softueri ka pika të mira dhe të këqija dhe Moodle nuk është ndryshe. Pra, këtu është një listë e gjërave më të mira dhe më të këqija në lidhje me të.

rekuizitë

 • Moodle është plotësisht i lirë për t’u përdorur
 • Meqenëse Moodle u zhvillua si CMS për komunitetin e arsimit, ajo shkëlqen të ofrojë shërbimet e dëshiruara për këtë audiencë.

Cons

 • Përdoruesit duhet ta rregullojnë shumë Moodle që të jetë e dobishme.
 • Moodle nuk konsiderohet si një platformë gardian, ose një që është gati të shkojë pas instalimit.

Ky kon i fundit është mbase një biggy. Në qoftë se nuk jeni mjaft i prirur teknikisht, mund ta gjeni veten në pozicionin e punës për të vendosur një teknologji për të ngritur sistemin tuaj..

Kjo ende mund të jetë një zgjidhje e mirë. Ka shumë ekspertë të Moodle përreth, dhe ata zakonisht mund të ju ngritin dhe vraponi në një kohë të vogël (dhe kosto).

Zgjedhjet tona: Tri mikpritësit kryesorë për Moodle

Mund të jetë shumë e vështirë të dihet se ku të filloni të kërkoni një host Moodle. Kjo është arsyeja pse unë po siguroj tre hostet e mia të preferuara për t’ju filluar.

Ju mund t’i krahasoni ato me hostet e tjerë dhe të dy shikojnë shumë hoste dhe të ngushtoni listën tuaj të hosteve për të cilët jeni të interesuar.

iPage

Deri më tani, opsioni më kosto-efektiv i pritjes së Moodle është iPage.

Kompania ka disa nga normat më të lira të pritjes
në dispozicion, dhe ata hedhin një emër domain falas dhe kredi të marketingut Google me përzierjen.

Megjithëse iPage ofron shërbim ndaj klientit 24/7 i cili mund të jetë i dobishëm kur vendosni Moodle, ata nuk ofrojnë një garanci në kohë, siç bëjnë ofruesit e tjerë të pritjes.

Ky mund të jetë një problem. Padyshim se ia vlen të shikohet.

Faqja Kryesore iPage

Pritja për lëvizje

Për disa nga shpejtësitë më të shpejta të pritjes dhe një garanci në kohën e duhur 99.9%, InMotion Hosting mund të jetë opsioni më i mirë për faqen tuaj të internetit Moodle.

Kompania ka plane me performancë më të lartë se iPage, me disqe të shpejtë SSD
duke shfrytëzuar shërbimet e tyre.

Ju madje mund të zgjidhni vendndodhjen e serverit, në faqen tuaj në të cilën është pritur. Dhe, ata e bëjnë më të lehtë instalimin e Moodle me një instalues ​​me një klik.

Ata madje kanë mbuluar nevojat tuaja të postës elektronike dhe bazës së të dhënave, ndërsa sigurojnë një garanci fantastike, 90-ditore për kthimin e parave
.

Faqja Kryesore InMotion

InterServer

Për hostimin e optimizuar të Moodle, InterServer ka mundësi për këtë.

Ato gjithashtu ofrojnë disa VPS të lira
planifikon pritësin e cloud nëse faqja juaj e internetit Moodle ka nevojë për performancë më të lartë sesa ofrojnë planet e përbashkëta.

Këto plane VPS janë lehtësisht të shkallëzuara nëse konstatoni që faqet tuaja të internetit kërkojnë edhe më shumë burime.

Kjo do t’ju japë performancë më të lartë për faqen tuaj të internetit Moodle sesa planet iPage. Por, kjo do të kushtojë më shumë sesa pritja e iPage.

Faqja Kryesore e InterServer

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni për hostin e duhur Moodle?
InterServer ofron host me performancë të lartë Moodle. “Garancia e tyre unike e çmimit” do të thotë që çmimi juaj nuk do të rritet kurrë. Tani për tani ju mund të kurseni shumë në planet e tyre. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Moodle Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është Moodle?

  Moodle është një program pa burim të hapur i krijuar për të bërë kurse online. Emri i saj është një akronim. Letrat kanë të bëjnë me mjedisin mësimor dinamik të orientuar drejt objekteve modulare. Moodle është një sistem i menaxhimit të të mësuarit, ose LMS.

 • Doesfarë bën Moodle?

  Moodle lejon mësuesit të krijojnë mësime private në internet për çdo mjedis mësimi. Softueri është shumë i personalizueshëm dhe mund të përdoret për të caktuar mësime specifike për studentët, për të krijuar kurse online, apo edhe për të krijuar trajnime për bizneset.

 • Sa kushton Moodle?

  Moodle është falas. Isshtë licensuar në bazë të licencës së përgjithshme publike të GNU.

 • A duhet të përdoret Moodle në një klasë?

  Jo. Moodle mund të përdoret edhe për mësimin në distancë.

 • Si ta instaloj Moodle?

  Moodle LMS është shumë e ngjashme me një CMS. Installedshtë instaluar në të njëjtën mënyrë: qoftë me dorë, ose duke përdorur një instalues ​​me një klik, nëse hosti juaj e ofron atë strukturë.

 • A kam nevojë për njohuri teknike për të përdorur Moodle?

  No. Moodle ka një ndërfaqe tërheqëse dhe tërheqëse. Nëse keni përdorur një CMS, duhet të jeni të qetë me të.

 • A është e sigurt Moodle?

  Moodle është po aq i sigurt sa çdo aplikacion tjetër në internet. Ju mund ta forconi sigurinë duke blerë dhe çertifikatë SSL për serverin tuaj Moodle dhe duke inkurajuar mësuesit dhe nxënësit të krijojnë fjalëkalime të forta. Për të kufizuar abuzimin, është ide e mirë të kontrolloni rregullisht hyrjet e administratorit dhe mësuesve, duke hequr ato që nuk kërkohen më.

 • A mund ta markoj Moodle me logon e shkollës?

  Po. Moodle ka një sistem temash, kështu që ju mund të ndryshoni shpejt pamjen e faqes tuaj të mësimit elektronik. Temat mund të shkarkohen nga interneti, ose të krijohen sipas ngjyrave tuaja dhe nevojave tuaja të markës.

 • Cilat janë burimet në Moodle?

  Burimet janë skedarë që mund të shtohen në mësimet e Moodle për të siguruar informacione mbi materialin ose materialin hulumtues. Moodle mbështet skedarët e skedarëve (përfshirë fotografitë dhe PDF), përmbajtjen HTML, paketat IMS dhe URL-të.

  Ju mund të organizoni burime në dosje dhe të shtoni etiketa për t’i përshkruar ose kategorizuar ato.

 • Farë është një paketë IMS?

  Paketat IMS janë kontejnerë që përfshijnë një përzierje të materialeve mësimore. Këto pako përmbajtjesh mund të krijohen nga mësuesit, të blera nga shitësit ose të ndërtohen në një aplikacion të tillë si Udutu. Këto pako mund të importohen direkt në Moodle.

 • Farë është SCORM?

  SCORM është një standard për materialet mësimore të paketuara. Mund të ruajë rezultatet dhe notat e kuizit në një format që Moodle mund të interpretojë.

 • Farë janë shtojcat?

  Shtojcat shtojnë karakteristika shtesë në Moodle. Ka mbi 1000 shtojcë në dispozicion në depon zyrtare, https://moodle.org/plugins/.

 • A ka ndonjë pengesë në Moodle?

  Moodle funksionon më mirë kur përdoret për një klasë ose një organizatë. Mund të mos jetë në shkallë të mirë për organizatat e mëdha nëse nuk investoni në një server të dedikuar.

 • Cilat janë kërkesat për pritjen e Moodle?

  Moodle mund të kandidojë në një plan të përbashkët hosting Linux, por kjo është me të vërtetë e përshtatshme vetëm për disa klasa ose një kurs të vogël në internet. Shtë një ide e mirë për të zgjedhur një host që ofron një rrugë të lehtë për azhurnim nëse vlerësoni se pritja e përbashkët nuk është e përshtatshme.

  Nëse prisni që e gjithë shkolla ose kolegji juaj të përdorë Moodle, filloni me një VPS dhe përgatituni të transferoheni në një server të dedikuar ndërsa rritet trafiku në sit.

 • Cilat janë alternativat e Moodle?

  Aplikimet alternative të softuerit LMS përfshijnë Blackboard, Schoology, Edline, Canvas, Edmodo, Lore dhe iTunes U.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map