Hosting më i mirë me CodeIgniter: Kush është më i miri për sitin tuaj? [Përditësuar: 2020]

Krahasoni Hosting CodeIgniter

CodeIgniter është një kornizë zhvillimi PHP e krijuar posaçërisht për krijimin e faqeve të internetit dinamike shpejt. Ndihmon shumë zhvillimin dhe mirëmbajtjen e kodit. Por nuk do të punojë në të gjitha planet e pritjes.


Shumica e serverëve që do të punojnë për zhvillimin e PHP duhet të mbështesin CodeIgniter. Dhe për shkak se ajo ka një gjurmë të vogël, nuk duhet të keni problem të përdorni një host të përbashkët. Por për çdo zhvillim në internet, do t’ju duhet një mjedis i shpejtë, i sigurt pritës.

Ne do të shqyrtojmë më shumë detaje më poshtë, por tani për tani, këtu janë pesë hostet më të mirë të CodeIgniter:

 1. SiteGround
  – Hosting i shkëlqyeshëm i Linux me PHP 7 dhe mbështetje të jashtëzakonshme
 2. Bluehost
 3. A2 Hosting
 4. GreenGeeks
 5. LiquidWeb

Si i zgjodhëm hostet më të mirë për CodeIgniter?

Ne kemi hartuar një listë të planeve të pritjes që vijnë me PHP 7 dhe një mjedis të fortë zhvillimi. Pastaj ne përdorëm mijëra ekspertë dhe rishikime të përdoruesve për të renditur listën. Bazuar në këtë, ne përcaktuam hostet e top-10 të CodeIgniter.

CodeIgniter Hosting

CodeIgniter Hosting

Farë do të mësoni

Jeni njohur me ju kornizat e aplikacionit në internet (WAF)? Epo, nëse jo, do të jeni me të paktën një prej tyre deri në fund të kësaj faqe. WAF-të mbështesin në thelb zhvillimin e disa aplikacioneve në internet.

Këto korniza shpesh ofrojnë biblioteka, baza të dhënash dhe modele të dobishme për të punuar me të. Zhvilluesit ndonjëherë inkurajohen që ripërdorni copa të mirë të kodit, për të kursyer kohë. Le të zhyten dhe të mësojmë se kush janë ofruesit më të mirë për këtë kriter.

Isfarë është CodeIgniter?

CodeIgniter është një aplikacion në internet kornizë për PHP Koduesit e para-përpunuesit të hipertekstit (PHP). Kjo i lejon zhvilluesit e uebit të avancojnë projektet më shpejt se sa mund të nëse shkruajnë kodin nga e para. Si softuer me burim të hapur, CodeIgniter është përballueshme, i adaptueshëm, dhe i arritshëm.

Sfondi i CodeIgniter

CodeIgniter është një kornizë aplikimi për krijimin e ueb-faqes PHP e ndërtuar në modelin Model-View-Controller (MVC). EllisLab lëshoi ​​versionin e parë publik në 2006. Që nga viti 2014, është një projekt i mirëmbajtur nga komuniteti i Institutit të Teknologjisë Britanike Columbia, i disponueshëm nën licencën e burimit të hapur MIT.

Një kornizë e zhvillimit të aplikacionit në internet është një mjet për krijimin e faqeve të internetit dinamike, aplikacione të bazuara në internet dhe shërbime në internet. kjo siguron një strukturë te aplikacioni i përgjithshëm, modulet ose bibliotekat për kryerjen e detyrave të përbashkëta të zhvillimit.

Përdorimi i bibliotekave dhe moduleve për zhvillimin e shpejtë

Biblioteka dhe module eliminojnë nevojën për një zhvillues për të zgjidhur një problem që zhvilluesit e tjerë tashmë kanë zgjidhur; Funksionet dhe veçoritë themelore si hyrja e përdoruesit, menaxhimi i sesionit, qasja në bazën e të dhënave dhe vërtetimi i formës.

Nuk ka nevojë të rindërtoni timonin, dhe një kornizë e mirë e aplikimit ofron këto funksione në mënyrë që një zhvillues të mund të përqendrohet në detyrën e rëndësishme të krijimit të veçorive të reja dhe të vlefshme.

Sigurimi i një strukture për aplikacionet në internet

CodeIgniter gjithashtu siguron një strukturë për një aplikim në internet, duke sugjeruar një model të përgjithshëm për mënyrën e organizimit të kodit dhe drejtorive.

Duke marrë disa vendime kryesore arkitekturore për mënyrën sesi bashkëveprojnë elementë të ndryshëm me njëri-tjetrin, arrihet mbështetja strukturore.

Pasja e një strukture të duhur gjatë zhvillimit të një aplikacioni mund të zvogëlojë shumë pengesat në të ardhmen. Kur diçka është ndërtuar mirë, shtresat e vetme mund të ndryshohen pa shembjen e të gjithë sistemit të funksionimit.

Model-View-Controller

CodeIgniter Demo CodeIgniter Demo me hyrje.

Një gjë e rëndësishme që ofron CodeIgniter është një skicë Model-View-Controller (MVC) për strukturën e aplikacionit.

Farë është kontrolli model-pamje?

Model-Pamja-Kontrollori konsiderohet nga shumë njerëz si një praktikë më e mirë në zhvillimin e aplikacionit dhe është një veçori kryesore e kornizës CodeIgniter. MVC është, në thelb, një mënyrë për të organizuar përbërësit e një aplikacioni.

Kjo është bërë në një mënyrë që ndan të dhëna themelore (modeli), logjika e aplikimit ose e biznesit (Kontrolluesi), dhe prezantimi përfundimtar te ekran ose API publike (pamja).

Mënyra më e lehtë për të kuptuar se si funksionon MVC është të mendoni se çfarë mund të ndodhë në aplikacionin e bazuar në CodeIgniter në mes të një përdoruesi duke klikuar në një lidhje dhe të njëjtit përdorues që sheh përmbajtjen në faqe një moment më vonë.

Procesi i MVC

Shfletuesi dërgon një kërkesë në serverin në internet, i cili drejton atë në një grup skriptesh të quajtur Kontrolluesi. Kontrolluesi dërgon një kërkesë te skriptet Model, ku detaje rreth strukturës së të dhënave dhe Aksesi i bazës së të dhënave është shkruar. Modeli përfshin kodin që merr përmbajtjen nga baza e të dhënave dhe pastaj e kthen atë përmbajtje përsëri tek Kontrolluesi.

Kontrolluesi atëherë e dërgon atë përmbajtje tek Pamja, i cili përfshin informacione për modelin HTML. Pamja shtyn faqen e dhënë tek përdoruesi përmes serverit në internet.

Detyrat e mëtutjeshme të trajtuara nga MVC

Ky është një shpjegim disi i thjeshtuar dhe heq detaje të rëndësishme si caching faqe (e cila trajtohet nga View, dhe e cila shpejton performancën e përgjithshme). Për më tepër, funksionaliteti i aplikacionit si përpunimi i kartave të kreditit (trajtohet indirekt nga Kontrolluesi), dhe azhurnimi i bazës së të dhënave (bërë nga modeli).

Ndjekja e kësaj ndarje të përgjithshme të shqetësimeve ndihmon për të siguruar një nivel të lartë të organizimit të kodeve. Vendim i mirë për marrjen e vendimeve për mënyrën e zbatimit të veçorive të reja gjatë ndërtimit të një aplikacioni të ri në internet gjithashtu vlerësohet.

CodeIgniter ofron skriptet Model, View, dhe Controller, si dhe biblioteka dhe infrastrukturë aplikacioni. Kjo lejon përbërësit për të bashkëvepruar në një mënyrë domethënëse.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni për pritjen e duhur të CodeIgniter?
A2 Hosting shënoi # 1 në testet tona të shpejtësisë. Tani mund të kurseni deri në 50% në paketat e tyre pritëse të miqve me zhvilluesit. Përdorni këtë lidhje zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Kërkesat e sistemit për CodeIgniter

Cilat janë kërkesat e sistemit për CodeIgniter?

Systemdo sistem operativ që mbështet PHP duhet të jetë në gjendje të presë CodeIgniter.

Mund të funksionojë në versionet e PHP, sa më i vjetër se 5.3.7, por rekomandohet 5.6 ose më i ri.

ajo mbështet disa serverë të bazës së të dhënave:

DatabaseDrivers
MySQLmysqli, pdo
orakulloci8, pdo
PostgreSQLpostgre, pdo
MS SQLmssql, sqlsrv, pdo
SQLitesqlite, sqlite3, pdo
CUBRIDkub, pdo
Interbase / Firebirdibase, pdo

Me fjalë të tjera, CodeIgniter nuk ka ndonjë kërkesë jashtë kësaj bote. Me përkatëse e shoferit në bazën e të dhënave të zgjedhura, nuk do të keni asnjë problem gjatë ekzekutimit të tij.

Karakteristikat e Rëndësishme të Kodit të Dritës

Forumi i CodeIgniterit Uebfaqja dhe forumet e CodeIgniter.

Ka një numri i veçorive të shënimit special në CodeIgniter. Këto do ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë dhe ekipet tuaja dhe zhvilluesit. Këto janë:

 • Peshë e lehtë
 • Mbështetje Multi-Platformë
 • lakueshmëri
 • Shpejtësia dhe performanca
 • Validimi i formës dhe të dhënave
 • Menaxhimi i sesionit

Peshë e lehtë

CodeIgniter siguron vetëm skriptet e nevojshme dhe asgjë tjetër. Shumica e funksionalitetit vijnë në formën a seri pluginash dhe bibliotekash ndërvepruese, kështu që nuk përfundoni me kod për shumë karakteristika që nuk i përdorni në të vërtetë.

Mbështetje Multi-Platformë

Klasat për bashkëveprimin me bazën e të dhënave sigurojnë një shtresë abstraksioni, duke ju çliruar nga nevoja për të shkruar pyetje SQL të boilerplate, dhe ju lejojnë të ndryshoni programin e bazës së të dhënave pa rishkrimin e aplikacionit tuaj. Disa baza të të dhënave të njohura janë mbështetur, përfshirë MySQL, SQLite dhe PostgreSQL.

lakueshmëri

Filozofia e CodeIgniter është të bëjë zhvillimin e PHP më të lehtë, jo më të vështirë.

Për këtë qëllim, korniza siguron shumë fleksibilitet dhe nuk ju detyron të zhvilloheni në një mënyrë të caktuar.

Për shembull, ndërsa modeli MVC i përshkruar më lart mbështetet plotësisht, korniza akoma funksionon në mungesë të Modeleve, që është perfekt nëse nuk po ndërtoni një aplikacion të drejtuar nga baza e të dhënave.

Shpejtësia dhe performanca

CodeIgniter është serioz për shpejtësinë dhe ka marrë një numër vendimesh kryesore për të siguruar renditjen sa më të shpejtë të faqeve. Një shembull i kësaj është ruajtja automatike e faqeve të dhëna, i cili lejon që faqet të cilat shpesh të arrihen të shfaqen pa procesin e plotë të marrjes dhe marrjes.

Një shembull tjetër është mungesa e një gjuhe modeli të specializuar për krijimin e HTML / PHP Views.

Ndërsa një sistem i shënjimit të shablloneve kërkon pak më pak shtypje dhe paraqitet pak më i pastër në kodin burimor, është një hit i madh në performancë sepse skedari në thelb duhet të jepet dy herë (një herë nga shënimi i Templacionit në PHP, dhe pastaj një herë të dytë në HTML).

Validimi i formës dhe të dhënave

Në çdo shërbim ose formë dhe të dhëna, vlefshmëria është një kursim kohe. Jo vetëm që siguroni që të dhënat e gabuara nuk janë dorëzuar, por nuk e humbni kohën tuaj duke u përpjekur të gaboni në gjueti pafund. Vlefshmëria e të dhënave të CodeIgniter verifikon nëse të dhënat janë lloji i saktë, plotësimi i kritereve të sakta.

Menaxhimi i sesionit

Pavarësisht nëse po ndërtoni një faqe në internet ose një aplikacion, është e rëndësishme të gjurmoni veprimtarinë e një përdoruesi kur është e mundur. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë reagime të ndershme të dorës së parë, të ndershme në lidhje me të metat e mundshme strukturore të produktit tuaj.

Menaxhimi i seancës së CodeIgniter ju lejon të bëni ashtu, duke patur një mënyrë të thjeshtë për të shtuar, nxjerrë dhe administruar të dhënat e sesionit.

Udhëzues për instalimin e CodeIgniter

Instalimi dhe përdorimi i CodeIgniter

Shumë ofrues të pritjes do të instalojnë CodeIgniter për ju ose ofrojnë një instalim me një klik. Nëse duhet ta instaloni vetë, procesi nuk është i vështirë:

 1. Shkarkoni CodeIgniter dhe hiqeni atë.
 2. Kaloni skedarët në serverin tuaj.
 3. Redaktoni aplikacionin e skedarit / konfigurimin / konfig.f për të vendosur URL-në bazë.
 4. Redaktoni cilësimet e bazës së të dhënave në aplikacionin / konfigurimin / bazën e të dhënave.php.
 5. Riemërtoni dosjet “sistemi” dhe “aplikacioni” nëse doni më shumë siguri (vetëm një këshillë)
 6. Ju jeni gati të rrokulliset!

Kush duhet të përdorë CodeIgniter?

Zhvilluesit e PHP që duan të përdorin një kornizë kanë shumë zgjedhje. Ata apelojnë ndaj stileve të ndryshme të kodifikimit dhe nevojave të zhvillimit.

CodeIgniter Kuadri PHP është një kornizë e ligët që prodhon aplikime që funksionojnë me shpejtësi të ulët. Ndërtimi i projekteve shumë komplekse CodeIgniter mund të jetë më shumë punë sesa me disa korniza të tjera, megjithatë.

Ndihmë Modulare nga CodeIgniter

Stili i aplikacionit i quajtur REST, ku shtigjet e URL-ve identifikojnë shërbimet dhe parametrat sesa shtigjet e skedarëve janë të njohura në aplikacionet moderne në internet. CodeIgniter përfshin ndihmës modularë që e bëjnë të lehtë krijimin e një shërbimi RESTful.

Ndërtimi dhe vërtetimi i formave është një fushë tjetër ku CodeIgniter e bën jetën e thjeshtë. Klasat për ngarkimin dhe klasifikimin e klasave lejojnë krijimin e formave miqësore me përdoruesit me përpjekje minimale.

Nuk ka asnjë mbështetje zyrtare të paguar për CodeIgniter. megjithatë, informacioni dhe ndihma janë të lehta për tu gjetur.

 • Udhëzuesi i Përdoruesit, i cili përfshin një tutorial të CodeIgniter;
 • Forumet e Komunitetit;
 • Etiketa “CodeIgniter” në Stack Overflow.

CodeIgniter Hosting

Pritësit që mbështesin PHP duhet të mbështesin në përgjithësi CodeIgniter. Ekzistojnë çështje të rastit me konfigurimin e mjedisit për module të caktuara, siç janë klasat e postës elektronike që kanë qasje në një server postar.

Para fillimit të një projekti të ri me CodeIgniter, duhet të siguroheni se specifiki modulet dhe veçoritë që ju nevojiten janë mbështetur nga pritësi juaj në internet.

Për më tepër, kontrolloni për t’u siguruar që hosti juaj mbështet versionin e PHP të nevojshëm për të ekzekutuar CodeIgniter dhe bibliotekat e kërkuara.

Pro dhe kundër të CodeIgniter

Përmbledhje e CodeIgniter – Rrëshqitje dhe pasoja

Ashtu si me çdo shërbim, tipar apo situatë, gjithmonë ekzistojnë dy skajet e spektrit. Le të hedhim një vështrim në pikat e forta dhe të dobëta të CodeIgniter.

Pros:

 • Lean dhe i lehtë
 • Nuk detyron një stil specifik kodimi
 • E mirë për ndërtimin e API RESTful
 • Mbështetje e fortë për krijimin dhe vlefshmërinë e formave

Cons:

 • Asnjë mbështetje zyrtare e paguar
 • Më pak i përshtatshëm për aplikime komplekse

Pritësit më të mirë me CodeIgniter

Përzgjedhja e ushtrive kryesore për CodeIgniter

Më poshtë janë 3 hostet e mia të preferuara që i japin përparësi CodeIgniter si një program kornizë.

Të gjitha këto zgjedhje janë shumë të kërkuara për markat brenda hapësirës së pritjes.

A2 Hosting

A2 Hosting CodeIgniter me A2 Hosting.

A2 Hosting cakton CodeIgniter si “softuer të paraqitur kornizë”. Instalimi kërkon Softaculous Premium me cPanel. Serverët mbështesin PHP përmes versionit 7, dhe klientët mund të zgjedhin versionin e tyre PHP përmes cPanel ose duke edituar .htaccess.

Qendra të shumta të të dhënave dhe a 99.9% garanci në kohë do të thotë disponueshmëri e besueshme. Mbështetja mund të arrihet 24/7 me telefon, biletë dhe bisedë live.

Siteground

Strehim në sit CodeIgniter me Hostground Siteground.

Vendi i sitit është një zgjedhje e besueshme për zhvilluesit e PHP. Ajo ofron shtatë versione të PHP, duke lejuar zhvilluesit të provojnë aplikimet e tyre me versione të ndryshme. Nuk ka mbështetje specifike për CodeIgniter, por gjithçka që ju nevojitet për ta instaluar është atje.

Qasja në SSH është një veçori standarde, dhe ruajtja e CDN dhe Cloudflare e SSD ndihmon për t’i bërë shpejt vendet. Mbështetja është aktive 24/7, dhe përgjigjet janë të shpejta.

Cloudways

Cloudways Hosting
CodeIgniter me Cloudways Hosting.

Cloudways është një kompani e re e mbajtjes së faqes në internet që i përshtatet zhvilluesve të PHP. Premton vendosjen me një klik dhe vendosjen e shpejtë. Ka PHP të mbuluar deri në 7.1, dhe llogaritë përfshijnë certifikatat SSH, SFTP, SSL dhe një mjedis pa skenë.

Modeli i çmimeve është i ndërlikuar, por mund të jetë tërheqës për zhvilluesit me një buxhet të ngushtë, veçanërisht pasi nuk ka kontrata afatgjata. Mbështetja është në dispozicion 24/7, me mbështetje telefonike që kushton ekstra.

marrëveshje për mbajtjen në internet

Po kërkoni një pazar në pritjen e CodeIgniter?
Tani mund të merrni një çmim të shkëlqyeshëm në planet e pritjes së GreenGeeks. Përdorni këtë lidhje speciale zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Karakteristika të tjera në gjuhë dhe kornizë

 • ASP.NET
 • .Kuadri NET
 • VB.NET
 • Laravel
 • PHP
 • Ruby në shina
 • Perl
 • Django
 • piton
 • Përfshinë anën e serverit
 • Java
 • ColdFusion
 • ASP
 • CakePHP
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7

CodeIgniter Pyetjet e bëra më shpesh

 • Doesfarë bën CodeIgniter?

  CodeIgniter është një kornizë zhvillimi e bazuar në modelin e zhvillimit të MVC. Ndihmon zhvilluesit të ndërtojnë faqe interneti në PHP shpejt dhe me efikasitet.

 • Pse është CodeIgniter popullor?

  CodeIgniter siguron performancë të mirë dhe pajtueshmëri, dhe është i thjeshtë për tu vendosur. Ndihmon përdoruesit e rinj duke e koduar PHP në mënyrë më efikase.

  Zhvilluesit deklarojnë gjithashtu se CodeIgniter është shumë më i lehtë sesa një kornizë e rregullt.

 • A është CodeIgniter falas?

  Po. CodeIgniter lëshohet nën licencën MIT.

 • Cila pret mbështetjen e CodeIgniter?

  CodeIgniter mbështetet gjerësisht në llogaritë e përbashkëta të pritjes. Nëse preferoni të përdorni një VPS ose një server të dedikuar, duhet të instaloni vetë, nëse nuk vjen i konfiguruar paraprakisht.

 • Si ta instaloj CodeIgniter?

  Shumë kompani pritëse ofrojnë para instaluar CodeIgniter. Ju duhet të jeni në gjendje ta instaloni vetë, nëse keni VPS ose server të dedikuar.

  Instalimi përfshin ngarkimin e skedarëve në serverin tuaj, dhe pastaj vendosjen e rrugës së sistemit, emrin e bazës së të dhënave dhe variablave të tjera.

 • Farë është MVC?

  Kontrolluesi Model-Pamje (MVC) është një model që i ndihmon zhvilluesit të krijojnë një kod më të mirë.

  Në terma shumë të thjeshtë, ai trajton të dhënat në aplikacion (modelin), dhe bashkëveprimin e përdoruesit me të (pamjen dhe kontrolluesin), si njësi të veçanta.

  Në mënyrë ideale, modeli nuk duhet të përmbajë asnjë kod për të kontrolluar ndërfaqen e përdoruesit, dhe pamja / kontrolluesi nuk duhet të përmbajë asnjë kod që kontrollon të dhënat.

 • A do të më duhet të përdor vijën e komandës për të përdorur CodeIgniter?

  Jo, megjithëse mjetet e linjës komanduese janë në dispozicion.

 • Cili është ndryshimi midis CodeIgniter 3.x dhe CodeIgniter 2.x?

  CodeIgniter 3.0 prezantoi një numër përmirësimesh në seancat, enkriptimin dhe bibliotekat e bazës së të dhënave. Versioni 3 rekomandohet për performancë të përmirësuar dhe besueshmëri mbi versionin 2.

 • Cilat janë bibliotekat?

  Bibliotekat janë pako të vogla kodesh që ju lejojnë të arrini një detyrë të përbashkët. Për shembull, CodeIgniter dërgon me biblioteka që ju ndihmojnë të nxirrni shpejt të dhënat nga një bazë e të dhënave. Ju gjithashtu mund të krijoni tuajin.

 • Farë janë drejtuesit?

  Shoferët në CodeIgniter janë një lloj biblioteke që përbëhet nga të paktën dy klasa. Ato ju ndihmojnë të ndani kodin në mënyrë logjike duke përdorur një model marrëdhënie prind-fëmijë.

 • A përdor CodeIgniter një motor model?

  CodeIgniter vjen me një analizues të thjeshtë modelesh, por është opsionale.

 • Si krijohen URL-të në CodeIgniter?

  CodeIgniter duke krijuar URL që janë të lexueshme për motorët e kërkimit dhe njerëzit. CodeIgniter e segmenton URL-në në klasën e kontrolluesit, funksionin ose metodën e klasës, dhe ID-në me çdo ndryshore.

 • Typefarë lloji të masave të sigurisë siguron CodeIgniter?

  CodeIgniter kufizon karakteret që lejon në URL të minimizojnë rrezikun e injektimit.

  Raportimi i gabimeve PHP mund të jetë i paaftë në prodhim, duke parandaluar që informacionet e ndjeshme të shfaqen në gabime. Ai përfshin një filtër që zbulon kodin e gabuar, cookie të rrëmbimit ose aktivitete të tjera me qëllim të keq.

  Ajo siguron mbrojtje të falsifikimit të kërkesës ndër-site dhe përfshin një numër praktikash më të mira për programuesit për të përmirësuar sigurinë e kodit të tyre.

 • Alternfarë alternative duhet të konsideroj?

  Nëse jeni duke kërkuar një alternative të CodeIgniter, provoni Laravel ose Symfony.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map