Hosting Green: Cilët host janë më të mirët për sitin tuaj dhe për planetin?

Krahasoni Hosting Green

Pritja e gjelbër është krijuar për të qenë efiçente ndaj energjisë dhe miqësore me mjedisin. Këto hoste të internetit zakonisht “kompensojnë” përdorimin e energjisë së tyre duke blerë energji të erës ose kredi të tjera nga joprofitencat mjedisore.


Jo të gjithë hostet në internet që “flasin jeshil” janë të gjelbër. Për të gjetur hoste të vërtetë të gjelbër, shikoni për ofruesit që janë të regjistruar në listën e partnerëve të pushtetit jeshil EPA të qeverisë amerikane ose në faqet e palëve të treta si Carbonfund.org.

Këtu janë 5 zgjedhjet më të mira të ekspertëve tanë për hostet më të mirë të gjelbër:

 1. A2 Hosting
  – Shpejtësi mbresëlënëse të serverit, vlerë të mirë, mbështetje cilësore
 2. Pritja për lëvizje
 3. HostPapa
 4. Hostgator
 5. GreenGeeks

Si i zgjodhëm nikoqirët kryesorë të faqes së gjelbër?

Ne kombinuam kritere të rrepta për hostimin e gjelbër me pritjen me performancë të lartë, të matur me shpejtësinë e serverit, kohën e lartë, sigurinë e fortë dhe mbështetjen teknike të ekspertëve.

Ne faktorizuam në mijëra shqyrtime të përdoruesve nga baza e të dhënave tona dhe llogaritëm për vlerën e përgjithshme të siguruar nga hosti i uebit.

Farë është Green Web Hosting?

Pritja e gjelbër, ose pritja eko-miqësore, është një pritje në internet e cila kërkon të lehtësojë ose eliminojë ndikimin mjedisor të shërbimit që ofron.

Shumica e klientëve të mbajtjes së faqeve në internet ndoshta nuk shqetësohen për ndikimin në klimën globale të shkaktuar nga faqja e internetit e tyre ose nga aktivitete të tjera në internet.

Sidoqoftë, ky ndikim është shumë i vërtetë, edhe pse mund të duket shumë larg.

pritje jeshile

Companydo kompani e angazhuar seriozisht për të ulur gjurmët e veta të karbonit dhe ndikimin ekologjik duhet të marrë parasysh aktivitetet e shitësve të saj, dhe mbajtja në internet nuk është përjashtim.

Cili është ndikimi mjedisor i Web Hosting?

Faktori më i madh kontribues në ndikimin e përgjithshëm të klimës së një hosti në internet është konsumi i energjisë.

Serverët kërkojnë energji elektrike, siç bëjnë njësitë ftohëse.

Më poshtë, ne do të shikojmë një sërë faktorësh që hostet jeshilë i konsiderojnë kur ndërtojnë një kompani me mjedis të ndërgjegjshëm.

Nga vjen fuqia?

Përveç serverave, nevojat e tjera për energji elektrike vijnë:

 • Kontrolli i klimës
 • Siguria elektronike
 • Infrastruktura e ndërtesës fizike

Në shumicën e vendeve në Sh.B.A dhe në mbarë botën, energjia elektrike prodhohet nga termocentralet me qymyr.

Pritësit e gjelbër shpesh punojnë për të minimizuar konsumin e energjisë dhe përdorimin ose blerjen e kredive për energji të rinovueshme nga burime si era ose dielli.

Cili është ndikimi mjedisor i harduerit të serverit në internet?

Një burim tjetër i ndikimit në mjedis është prodhimi i pajisjeve dhe komponentëve të serverit, i cili kërkon shumë fuqi, por gjithashtu përfshin miniera, përpunim kimik, prodhimin e mbeturinave industriale dhe transportin global.

Vetëm kaq shumë mund të bëhen për t’i bërë këto komponentë të gjelbër, por disa hostë blejnë serverë me vlerësim të Energjisë Star për të zvogëluar përdorimin e tyre të energjisë.

Konsideratat e tokës dhe ndërtimeve

Shqetësime shtesë mjedisore përfshijnë sasinë e tokës së zënë nga të dhënat e burimeve dhe burimet e përdorura në ndërtimin e tyre.

Për të minimizuar burimet në të gjithë bordin, shumica e hosteve të gjelbër përqendrohen në pritjen e përbashkët, e cila përdor më pak serverë, tokë dhe burime në përgjithësi.

çfarë është pritja e gjelbër

Opsione të gjelbërta të hostimit

Pritësit e uebit të gjelbër ju ndihmojnë të zvogëloni ndikimin tuaj mjedisor duke zvogëluar ndikimin mjedisor të shërbimit të pritjes që konsumoni.

Tradicionalisht, ky lloj i kompensimit eko-miqësor ka mbartur një kosto shtesë që vetëm ata me të vërtetë të përkushtuar për kauzën do të ishin të gatshëm të paguanin.

Kohët e fundit, megjithatë, kjo ka ndryshuar. Ekzistojnë disa hoste të njohura dhe të përballueshme që janë të përkushtuar për të minimizuar ndikimin e tyre në mjedis.

Ulja e ndikimit në mjedis të hostimit

Gjithnjë e më shumë, kompanitë e mbajtjes së faqeve në internet po marrin më shumë efikasitet të energjisë jo vetëm për mjedisin, por thjesht për masat e tyre të kursimit të kostos. Hej, energjia elektrike nuk është falas.

Ende ka pak premium në planet e mbajtjes së eko-miqësore ose të gjelbërta, por ajo hendek çmimesh po ngushtohet.

si funksionon mbajtja e gjelbër

Si funksionon Hosting Green?

Kompanitë e mbajtjes së ueb-gjelbër ndërmarrin një numër hapash për të ulur ndikimin e përgjithshëm ekologjik të shërbimeve që ato ofrojnë.

Procesi i saktë që merr secili ofrues pritës mund të ndryshojë. Por, ashtu si nuk ka asnjë zgjidhje të vetme për të ngadalësuar ngrohjen globale dhe për të zvogëluar gjurmën tuaj të përgjithshme të karbonit, nuk ka një rrugë të vetme për tu bërë një nikoqir jeshil.

Më poshtë, ne shqyrtojmë disa nga metodologjitë më të zakonshme që ndërmarrjet e gjelbërta të pritjes marrin për të zvogëluar gjurmën e tyre të karbonit.

Hardware me efikasitet energjetik serveri

Pjesa më e madhe e ndikimit mjedisor të web hosting është fuqia e përdorur nga kompjuterët fizikë, kështu që hapi i parë në pritjen eko-miqësore është përdorimi i makinave më efikase.

Një numër detajesh të projektimit dhe prodhimit kontribuojnë në efikasitetin e përgjithshëm të një serveri fizik, duke përfshirë materialet e përdorura, paraqitjen e përbërësve të brendshëm dhe cilësinë e montimit. Disqet e gjendjes së ngurtë kanë tendencë të jenë më efikase të energjisë se sa homologët e tyre të rrotullimit sepse nuk ka asnjë motor që të kthehet.

Softuer i efektshëm i serverëve

I njëjti server përdor më shumë energji nën një ngarkesë të rëndë informatike sesa nën një dritë.

Serverat gjithashtu nxehen pasi përdorin më shumë energji informatike, kështu që ekziston një kosto shtesë për t’i ftohur ato.

Për këtë arsye, softueri joefikas ose i fryrë – qoftë në sistemin operativ, shërbimin kompjuterik, ose në shtresën e aplikimit – është më i dëmshëm për mjedisin sesa kodi efikas i ekzekutimit të shpejtë..

Pritësit e internetit që përpiqen të zvogëlojnë përdorimin e tyre të përgjithshëm të energjisë do të sigurohen që të përdorin sisteme operative të optimizuara, me burim të optimizuar dhe serverë në internet.

Vlen të përmendet se, pa marrë parasysh se ku ose si i pritni faqet e internetit, optimizimi i kodit tuaj dhe shpërndarja e përmbajtjes ka një efekt pozitiv në gjurmën tuaj të karbonit.

Përdorimi i llogarisë me efikasitet hapësinor

Ndërsa është e vërtetë që drejtimi i një makine me gjysmë ngarkese kërkon më pak energji sesa ta drejtojë plotësisht, dy kuti gjysëm të ngarkuara përdorin më shumë energji sesa një që funksionon me kapacitet.

Kjo do të thotë: Drejtimi i më shumë gjërave në më pak makina është i mirë për mjedisin.

Një studim zbuloi se shumica e qendrave të të dhënave shpesh përdorin pajisjet e tyre nën kapacitetin më të ulët, duke konsumuar më shumë energji sesa duhet për të fuqizuar më shumë makina sesa do të përdorin ndonjëherë.

Balancimi inteligjent i ngarkesës në një rrjet të serverëve të lidhur mund të ndihmojë në zvogëlimin e numrit të përgjithshëm të makinave fizike të nevojshme në çdo kohë.

Ftohja natyrale

Fuqia e përdorur për të drejtuar makina është vetëm gjysma e problemit. Makineritë duhet të ftohen, të cilat mund të jenë shumë energjike.

Shumë kompani miqësore ndaj mjedisit (dhe me kosto të vetëdijshme) që ofrojnë një kompani të ftohjes natyrore.

Kjo mund të përfshijë pozicionimin e qendrës së të dhënave pranë një lumi dhe përdorimin e ujit si ftohës, fundosjen e sytheve të shkëmbimit të nxehtësisë gjeo-termike, ose vendosjen e të gjithë ndërtesës në rajone nën Arktik për të përfituar nga ajri i ftohtë natyral.

Energjia e rinovueshme në Kompanitë Web Hosting

Pavarësisht se sa efikas është një qendër e të dhënave, do të duhet të përdorë energji elektrike. Se si prodhohet kjo energji elektrike është faktori i vetëm më i madh që ndikon në gjurmën e karbonit të një kompanie web hosting.

Shumë kompani të gjelbërta pritëse të gjelbërta mburren me deri në 100% të energjisë së tyre që vjen nga burime të rinovueshme, zakonisht era dhe diellore.

Sidoqoftë, shpesh lloji i energjisë që shfrytëzon objekti ka të bëjë me vendndodhjen e objekteve.

Sigurisht, ju mund të hedhni panele diellore në çatinë e databazës tuaj në Arizona, por jo çdo host do ta ketë këtë aftësi. Pra, shumë hoste kanë marrë praktikën e blerjes së kredive të energjisë së gjelbër.

Si kontribuojnë Kreditë e Energjisë së Gjelbër në Hosting Green?

Sigurimi i strukturës së pritjes varet nga standardet më të fundit të efikasitetit të energjisë dhe burimi i energjisë nga ofruesit e energjisë së rinovueshme shkon një rrugë e gjatë.

Sidoqoftë, shumë pritës e marrin këtë më tej duke blerë kredi të rinovueshme të energjisë në formën e energjisë së erës, energjisë diellore, apo edhe duke mbështetur nisma si mbjellja e pemëve për të ndihmuar në riciklimin e dioksidit të karbonit.

Në thelb, ata blejnë energji të pastër bazuar në përdorimin e tyre të energjisë për të kompensuar konsumin e energjisë së tyre nga burime jo jeshile.

Shkarkimi miqësor ndaj mjedisit

Përtej minimizimit dhe kompensimit të përdorimit të energjisë, pritësit e gjelbër do të kenë praktika të përshtatshme asgjësimi gjithashtu. Pajisjet kompjuterike shpesh përmbajnë substanca që janë të dëmshme për mjedisin.

Pra, në vend që ta hedhin atë kudo, protokolle të caktuara duhet të jenë në vend për asgjësimin dhe riciklimin e disa komponentëve elektronikë.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni hostin e duhur të gjelbër?
A2 Hosting shënoi # 1 në testet tona të shpejtësisë dhe të performancës. Ato janë 100% neutrale të karbonit. Tani për tani ju mund të kurseni deri në 50% në planet A2. Përdorni këtë lidhje speciale zbritje
për të marrë marrëveshjen.

Cilat janë përfitimet e mbajtjes së gjelbër?

Cilat janë përfitimet e zgjedhjes së një nikoqire të gjelbër?

Njerëzit vendosin të “gjelbërojnë” me shërbimin e tyre të pritjes për një larmi arsyesh.

Më e zakonshme është një shqetësim i përgjithshëm për mjedisin, veçanërisht pasi industria pritëse është në barazim me industrinë ajrore përsa i përket gjurmës së përgjithshme të karbonit.

Sidoqoftë, përdorimi i gjelbërimit të gjelbër gjithashtu mund të ndihmojë në përmirësimin e imazhit tuaj si një markë jeshile ose miqësore me mjedisin.

Plus, mjedise të pritjes së energjisë me efikasitet mund të çojnë në kursime të kostove, të cilat mund të kalohen tek konsumatori.

cilat janë llojet e mbajtjes së gjelbër

Cilat lloje të mbajtjes së gjelbër janë të disponueshme?

Shumica e kompanive të gjelbërta të pritjes së gjelbërt ofrojnë një gamë të gjerë të paketave të pritjes: pritjen e përbashkët, mbajtjen e VPS, të përkushtuar, mbajtjen e cloud, hostimin e WordPress, dhe madje edhe paketat e shitësit.

Nëse jeni duke kërkuar të gjelbëroni, do të jeni në gjendje të gjeni një host të përsosur të gjelbër për nevojat tuaja.

Ndarja e përbashkët e bastit tuaj më të mirë për mbajtjen e gjelbër?

Në fund të fundit, pritja e përbashkët do të jetë stili më i gjelbër i hostimit në dispozicion, pasi burimet maksimale të serverit do të përdoren.

Krahasoni këtë me diçka si hostimi i dedikuar ku energjia e një serveri të tërë do të drejtohet drejt një faqe të vetme, pavarësisht nëse ato përdoren apo jo.

çfarë është larja e gjelbër

Kini kujdes Certertifikatat Pritëse dhe Pastruese të ‘Pastrimit të Gjelbër’

Ndërsa konsumatorët janë bërë më të vetëdijshëm për efektet e ndryshimit të klimës, shumë biznese janë drejtuar te “Larja e gjelbër”, ose duke bërë pretendime të paqarta në lidhje me mirëdashësinë e tyre mjedisore, kur nuk bëjnë asgjë për të lehtësuar ndikimin e tyre aktual ekologjik..

Bëni kërkesat e tyre të gjelbërta të mbajtur ujë?

Nëse Green Hosting është e rëndësishme për ju, sigurohuni që të merrni kohë për të hulumtuar pretendimet e bëra nga kompania pritëse.

Mos lejoni që markat, ngjyrat dhe referencat e paqarta t’ju mashtrojnë.

Shikoni për veprimet aktuale.

Shikoni Vërtetimin dhe Certifikimin e Palës së Tretë

Një pjesë e vogël e kompanive të pavarura të certifikimit ofrojnë verifikimin e pretendimeve mjedisore të bëra nga ndërmarrjet e pritjes së faqes në internet.

Partneriteti i Energjisë së Gjelbër të EPA është një nga më të njohurit.

Si të përcaktoni nëse Pritësi juaj i vërtetë është i gjelbër

 1. Verifikoni çfarëdo certifikate të energjisë së gjelbër kanë qenë vërtetuar nga një ofrues i palës së tretë ose organizata si EPA.
 2. Sigurohuni që energjia e tyre e rinovueshme politikë është shprehur qartë dhe nuk është thjesht një referencë e paqartë për politikat “jeshile”.
 3. Shihni nëse ato shfrytëzojnë Serverët me vlerësim të Energjisë Star për efikasitet maksimal. Serverët konsumojnë sasi të mëdha të energjisë, kështu që kjo mund të bëjë një ndryshim të madh.
 4. Pyete se nga vjen energjia e tyre. A e blejnë atë nga burime të rinovueshme? Bleni kredi për të zëvendësuar ato që ata përdorin nga rrjeti me energjinë e erës?
 5. A po kërkojnë mënyra për të qenë jeshil përtej serverëve të tyre dhe përdorimit të energjisë? Për shembull, po përpiqen gjithashtu të minimizojnë ndikimin mjedisor në zyrat e tyre?

Tofarë duhet të kërkoni në një host të Gjelbër Fillestar-Miqësor

Kur jeni në treg për një host të gjelbër, ekzistojnë disa gjëra për të cilat do të shikoni, veçanërisht nëse kjo është hera juaj e parë që bleni nikoqirin:

 • Domain falas përfshirë me blerjen e pritjes
 • Ndërtues i faqeve në internet për ndërtimin e lehtë të faqes tuaj
 • Ndihmë teknike yjore për ndihmë në marrjen në internet të faqes tuaj
 • Hapësirë ​​e pakufizuar në disk, ose ruajtje e shkallëzuar në varësi të nevojave të faqes tuaj
 • Një panel kontrolli i lehtë për t’u përdorur, si cPanel

cilat janë nikoqirët kryesorë të gjelbër

3 Rekomandimet e mia kryesore për mikpritësit e gjelbër

Gati për të filluar me përdorimin e një hosti jeshil?

Mjeti i krahasimit në krye të kësaj faqe do t’ju ndihmojë të gjeni një host të përsosur të gjelbër bazuar në dhjetëra karakteristika.

Ose, mund të filloni duke eksploruar një nga hostet e mia të preferuara të gjelbërta nga lista më poshtë.

GreenGeeks

GreenGeeks vendos pengesën për pritjen e gjelbër, duke qenë një host 300% i energjisë së rinovueshme.

Në thelb, GreenGeeks blen mjaft kredi të energjisë së rinovueshme për të kompensuar tre kompani me një madhësi të ngjashme.

Ekrani në faqen e internetit GreenGeeks

Përtej kësaj, ju do të gjeni një shumëllojshmëri të paketave të pritjes, të cilat mburren me hapësirë ​​të pakufizuar në disk dhe bandwidth.

iPage

iPage është një shtesë më e fundit në hapësirën e gjelbërimit të pritjes. Ai mbulon përdorimin e saj të energjisë përmes blerjes së kredive të energjisë së rinovueshme dhe funksionimit të një objekti që mundësohet nga energjia e erës.

Ekrani i faqes në internet iPage

Përtej angazhimit të saj të gjelbër, ai ofron plane konkurruese të pritjes, një domen falas, dhe përfshin backup ditor.

Në lëvizje

InMotion ka një reputacion të qëndrueshëm në hapësirën pritëse për të ofruar mbështetje të jashtëzakonshme dhe materiale edukative, pritje me performancë të lartë, ndërsa të gjitha janë shumë të përdorshme.

Ekrani i faqes në internet iPage

Por, gjithashtu bëri përpjekje të mëdha për tu bërë e gjelbër në operacionet, serverët dhe databazat e saj. Plus, ajo ka një garanci super bujare 90-ditore të kthimit të parave. Kush mund t’i thoshte jo asaj?

marrëveshje për mbajtjen në internet

Të pavendosur në një host të gjelbër?
Ju nuk mund të gaboni me GreenGeeks. Ata bënë jashtëzakonisht mirë në testet tona të shpejtësisë dhe të performancës. Dhe ato janë 100% neutrale të karbonit. Tani për tani ju mund të kurseni shumë në GreenGeeks duke përdorur lidhjen tonë speciale për zbritje
.

Karakteristika të tjera në specialitet

 • në det të hapur
 • biznes
 • Lirë
 • Pritja e shumëfishtë e domenit
 • Mbrojtja e DDoS
 • student
 • Forex
 • Emri i Domainit
 • Secure
 • Media
 • Streaming Audio / Video
 • Faqet e pakufizuara
 • SEO
 • imazh

Green Hosting Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është pritja e gjelbër?

  Web hosting i gjelbërt, i quajtur gjithashtu edhe miqësor me mjedisin ose eko-miqësor për strehimin, i referohet kompanive të mbajtjes në internet që kujdesen të zvogëlojnë gjurmët e tyre të karbonit zvogëlojnë ndikimin e tyre në mjedis duke përdorur pajisje dhe duke miratuar politika që janë më miqësore me mjedisin në qendrat dhe zyrat e tyre të të dhënave.

 • Pse duhet të kujdesem për pritjen e gjelbër?

  Qendrat e të dhënave të përdorura nga ndërmarrjet pritëse mund të përdorin shumë energji dhe burime të tjera dhe të kenë një ndikim të madh në mjedis edhe në mënyra të tjera. Shumë qendra të të dhënave harxhojnë sasi të madhe të energjisë, duke punuar me kapacitet maksimal rreth orës, ndërsa përdorin më pak se 10% të energjisë që ato tërheqin nga rrjeti. Disa qendra të të dhënave përdorin më shumë energji sesa një qytet me madhësi të mesme, dhe krijojnë më shumë ndotje me gjeneruesit e tyre rezervë të naftë. Shumë kompani të njohura janë cituar për shkelje të mjedisit siç janë ndotja e tepërt e ajrit. Duke kërkuar hostimin e gjelbër në internet, ju jo vetëm që zvogëloni gjurmën tuaj të karbonit, por gjithashtu dërgoni një mesazh për kompanitë pritëse që klientët e tyre kujdesen për ndikimin e tyre në mjedis, dhe ata gjithashtu duhet të.

 • Kindfarë lloj gjurme karboni ka një kompani jo-gjelbër e mbajtjes në internet?

  Qendrat e të dhënave përdorin një sasi të madhe energjie për të ekzekutuar dhe ftohur të gjithë serverët e tyre. Shpesh, qendrat e të dhënave përdorin energji që prodhohet nga gjeneratorët që djegin lëndë djegëse jo të rinovueshme dhe lëshojnë shkarkime nafte dhe ndotës të tjerë në atmosferë. Serverat, kompjuterët dhe pajisjet e tjera të përdorura nga ndërmarrjet e mbajtjes së uebit gjithashtu mund të jenë të dëmshme për mjedisin nëse nuk disponohen në mënyrë të duhur, por shumë kompani të mbajtjes së faqes në internet nuk kanë ndonjë politikë për të disponuar të gjitha pajisjet e tyre të vjetra. Praktikat e përgjithshme të zyrave të tilla si shtypja e tepërt dhe hedhja e riciklueshme në plehra gjithashtu mund të ketë një ndikim të dëmshëm në mjedis.

 • Kindsfarë lloj karakteristikash miqësore me mjedisin ofrojnë kompanitë e gjelbërta të pritjes?

  Kompanitë e pritjes së gjelbërta të gjelbërta përdorin një larmi të gjerë metodash për të zvogëluar gjurmën e tyre të karbonit. Shumë përdorin pajisje të energjisë me efikasitet të energjisë, blejnë REC (Certifikata të Energjisë së Rinovueshme) nga qeveria, dhe madje gjenerojnë energjinë e tyre nga burimet e rinovueshme të tilla si era, dielli ose hidrocentralet. Disa kompani gjithashtu kanë politika zyrtare për asgjësimin ose riciklimin e pajisjeve të vjetra në një mënyrë që nuk dëmtojnë mjedisin dhe përdorin metoda alternative më efikase për të ftohur serverët e tyre në vend që të përdorin më shumë energji në kondicionimin dhe tifozët.

 • Farë është një REC?

  Shumë kompani të gjelbërta të hostimit të blertë blejnë REC, ose Certifikata të Energjisë së Rinovueshme, nga qeveria amerikane. Një REC është një produkt që përfaqëson energjinë që u krijua nga një burim i rinovueshëm, siç është energjia diellore. Një kompani mund të blejë një REC pa realisht të blerë ose përdorur energjinë vetë. Në vend të kësaj, ata marrin certifikatën, e cila u jep atyre kredinë për përdorimin e energjisë së rinovueshme, dhe paratë që ata përdorën për të blerë REC janë përdorur për të mbështetur zhvillimin e energjisë së rinovueshme dhe projekte të tjera që ndihmojnë mjedisin.

 • Farë është pajisja me efikasitet energjetik?

  Shpesh, ndërmarrjet pritëse të gjelbërta përdorin pajisje të çertifikuar ekskluzivisht të yjeve të energjisë. Yjet e energjisë janë një lloj çertifikimi nga Agjensia e Sh.B.A-së për Mbrojtjen e Mjedisit (EPA) që u jepet produkteve, shtëpive dhe objekteve tregtare me efikasitet energjetik. Për të marrë një yll të energjisë, produkte të tillë si kompjuterët janë të testuar dhe të palëve të treta të çertifikuara në laboratorët e njohur nga EPA.

 • Si funksionon softveri me efikasitet energjetik?

  Një server do të përdorë më shumë energji dhe do të nxehet sa më shumë që funksionon, kështu që përdorimi i një programi efikas mund të kursejë në përdorimin e energjisë. Kompanitë pritëse që përdorin softuer të ngadaltë dhe të vjetëruar kanë një gjurmë më të madhe karboni sesa ata që përdorin softuer më të shpejtë dhe të optimizuar në serverat e tyre.

 • Si i ftohin kompanitë e gjelbërta të qendrave të të dhënave?

  Disa kompani pritëse të internetit, në vend që të përdorin energji për të ftohur serverat e tyre, përdorin metoda alternative të ftohjes si përdorimi i ujit të rrjedhshëm natyral, mbylljet e lëngshme të ftohjes për serverat, sythe gjeotermale të shkëmbimit të nxehtësisë, apo edhe ndërtimi i qendrave të tyre në rajone të ftohta arktike.

 • A ka ndonjë lloj çertifikimi për kompanitë pritëse të gjelbërta?

  Shtë e rëndësishme të jesh skeptik në lidhje me pretendimet e një hosti në internet për të gjelbëruar, pasi çdokush mund të thotë që janë me efikasitet energjetik pa qenë në të vërtetë. Ndërsa nuk ekziston një çertifikatë qendrore për të qenë një ofrues i gjelbërimit të programeve të gjelbërta, ekzistojnë një numër çertifikimesh më specifike të dhëna nga qeveri të ndryshme dhe agjenci të pavarura. Për tu siguruar që një ofrues i web hosting është jeshil, sigurohuni që të shikoni në çdo certifikatë që ata pretendojnë të kenë, në mënyrë që të verifikoni peshën dhe legjitimitetin e tyre. Ju gjithashtu mund të shikoni në faqen e tyre të internetit për detaje mbi politikat e tyre dhe llojin e pajisjeve që ata përdorin.

 • Cilat janë disa nga emrat më të mëdhenj në pritjen e gjelbër?

  GreenGeeks është një ofrues i pritjes së faqeve në internet, qendrat e të dhënave të të cilit mundësohen nga 300% energji e rinovueshme: ata në të vërtetë vendosin më shumë energji të erës në rrjet sesa përdorin. Ata janë gjithashtu një anëtar i Partneritetit të Energjisë së Gjelbër të EPA. Një tjetër emër i madh në mbajtjen në internet të gjelbër është Aiso, qendrat e të dhënave të të cilit janë 100% me energji diellore. Ato gjithashtu kanë politika të vendosura për të maksimizuar efikasitetin e energjisë dhe përdorimin e burimeve, si dhe riciklimin dhe përpunimin e automjeteve në zyrat e tyre..

 • A ka ndonjë avantazh në blerjen e pritjes së gjelbër në internet?

  Ndërsa blerja e hostimit të gjelbër zvogëlon gjurmën tuaj të karbonit dhe inkurajon kompanitë pritëse të jenë më të përgjegjshëm ndaj mjedisit, mund të jetë e vështirë të gjesh kompani të mbajtura në internet që janë vërtet jeshile. Nëse keni nevoja të specializuara për planin tuaj të mbajtjes në internet, mund të mos jeni në gjendje të gjeni një host të gjelbër që i përshtatet atyre nevojave pa dëmtuar mjedisin. Pritja e gjelbër e gjelbër gjithashtu mund të jetë më e shtrenjtë se planet e lira të mbajtjes së faqeve të internetit që harxhojnë energji dhe janë të dëmshme për mjedisin në shumë mënyra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map