Drejtoni çfarëdo aplikacioni kudo me Hosting Docker. Ne gjejmë më të mirën për ju në vitin 2020

Krahasoni Hosting Docker

Zhvilluesit e uebit përdorin Docker për të krijuar kontejnerë individualë për aplikacionet e tyre, të cilat më pas ekzekutohen në mjediset e tyre të izoluara. Jo të gjithë hostet janë në sfidën e hostimit Docker, megjithatë, kështu që ju duhet të zgjidhni me kujdes.


Docker në përgjithësi kërkon VPS dhe serverë të dedikuar. Mund të kandidojë në pritje të përbashkët por humbet shumicën e avantazheve të saj. Shtë gjithashtu e dobishme për të zgjedhur një host që përfshin Docker me planet e tij. Përtej kësaj, ju do të dëshironi një server të mjaftueshëm të fuqishëm për të përdorur Docker në potencialin e tij të plotë për projektin tuaj.

Ne diskutojmë hostet më të mirë të Docker në detaje më poshtë, por nëse thjesht doni të dini më të mirët, këtu janë:

 1. A2 Hosting
  – Serverat më të lartë të linjës me ndihmën e instalimit Docker hap pas hapi
 2. LiquidWeb
 3. InterServer
 4. DigitalOcean
 5. FastComet

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë të Docker?

Kemi kaluar nëpër qindra ndërmarrje më të mira të mbajtjes së faqeve në internet dhe gjetëm ato që ofrojnë VPS të fuqishme dhe host të dedikuar me Docker ose të instaluar ose instaluar lehtësisht.

Ne e ngushtuam më tej zgjedhjen duke integruar mijëra ekspertë dhe komente për klientët tanë për të gjetur hostet kryesuese të Docker-10.

Krahasimi i Docker Hosting

Docker Hosting

Farë do të mësoni

E thënë thjesht, unë do t’ju mësoj për uljet, ngritjet dhe njohuritë e përgjithshme për Docker Hosting. Përveç aftësisë për të zgjedhur hostet më të mira me mendje Docker, do të mësoni gjithashtu për këtë popullor mjet i zhvillimit dhe vendosjes së aplikacionit.

Kuptimi i vendosjes së aplikacionit në kontejnerë është një funksion i dobishëm për të qenë i qartë. Docker shkon në Linux, të cilin do ta përshkruaj më tej në thellësi ndërsa marrim më shumë detaje.

Një hyrje në Docker

Docker është a mjet i përdorur për të krijuar enë, të cilat lejojnë zhvilluesit të paketojnë dhe dërgojnë të gjitha pjesët e nevojshme për të bëni një aplikim të funksionojë pa probleme. Një enë do të thotë se ata nuk duhet të shqetësohen se cilësimet në kompjuterin e përdorur për të vendosur aplikacionin duke krijuar konflikte.

Me sa duket projekti më i madh me burim të hapur, Docker po drejton akuzën drejt një bote më efikase në internet. Mbështetja e gjithçkaje, nga sistemet e kontrollit të versionit deri tek serverët e Minecraft, kontenierizimi ka kohë që po trondit botën e zhvillimit të aplikacionit.

Makinat virtuale nuk bëjnë të njëjtën gjë?

Ditët e trajtimit të makinave virtuale të mëdha, të hogging, vetëm për të ekzekutuar një pjesë të vogël të aplikacioneve të vogla kanë mbaruar. Tani, ato aplikacione punojnë në një mjedis të vogël, të përmbajtur. Pa konflikte softuerësh, kjo është një zgjidhje perfekte për zhvilluesit e aplikacioneve në nevojë për baza të qëndrueshme të testimit – por përdorimet e Docker janë të pafundme.

Farë është konteinerizimi?

Kontejnerizimi është diçka si një tokë e mesme midis rrëmujës së mjediseve kompjuterike natyrore dhe makinave virtuale të segmentuara në mënyrë të ngurtë.

Kontrollimi në termat e shtresave

Kontejnerë docker

Uebfaqja Docker është e mbushur me detaje të veçorive të saj të kontejnerizimit.

Sshtë një analogji e përsosur këtu për transportin. Nga njëra anë është një anije gjigande ngarkese në të cilën secila pjesë e vogël e ngarkesave është e paketuar në pritje dhe gjithçka mund të përplaset në gjithçka tjetër dhe gjithçka duhet të ngarkohet dhe shkarkohet me dorë.

Nga ana tjetër është një mori varkash individuale, një varkë për secilën pjesë të ngarkesave. Zgjidhja më e mirë është diku midis këtyre dy: njësive ruajtëse të ndërprerë dhe të transportit, të cilat mund të jenë ngarkohet lehtësisht në shumë lloje të ndryshme transporti, nga anija gjigande ngarkesash deri tek hekurudha.

Si funksionojnë kontejnerët e softuerit

Një enë softuerësh ka një kopje të aplikacionit parësor, si dhe të gjitha varësitë – bibliotekat, gjuhët, kornizat dhe gjithçka tjetër. sistemi i kontenierizimit siguron API në sistemin operativ në mënyrë që ndërfaqja midis kontejnerit dhe OS në një makinë të jetë e njëjtë me ndërfaqen midis tyre në një makinë tjetër.

Kjo do të thotë që një aplikacion që funksionon në një enë në një makinë lokale zhvillimi mund të jetë vendosur lehtësisht në një server tjetër thjesht kopjoni

Nëse duhet të zgjidhni një enë ose një makinë virtuale?

Karakteristikat e Docker

Karakteristikat e Docker

Issueështja e kontejnerëve kundër makinave virtuale është një çështje komplekse. Nëse jeni duke punuar ose duke zhvilluar aplikacione, mund të mos jeni të sigurt se çfarë të zgjidhni. Ky udhëzues do të prekë të gjitha ato lëndë, kështu që lexoni në zbuloni nëse Docker ka të drejtë për projektin tuaj të fundit.

Docker është një teknologji relativisht e re e kontenierizimit. Ai lejon zhvilluesit e aplikacioneve në internet dhe administratorët e sistemit të vendosin aplikacione në serverë në internet brenda kontejnerëve të izoluar virtual, të cilët ofrojnë të gjitha varësitë e nevojshme dhe një shtresë abstraksioni të sistemit operativ.

tiparenëMakine virtuale
Lejon devs të izolojnë aplikacionetpopo
Kostoja e sipërmeulëtmë i lartë
Aftësia për të kufizuar qasjen në burime?pozakonisht jo
Lehtësinë e përdorimitnewbie miqësorekompleks
Kërkon të njëjtin OS për të gjithë skedarëtpojo

Si të merrni Docker

Si të merrni Docker

Një enë Docker mund të instalohet në mënyra të ndryshme. Mund ta vendosni në Linux, Windows 10, Azure dhe sisteme të tjera. “Siguruesi Docker” i Vagrant ose sudo-apt-get gjithashtu mund ta instaloni atë nëse përdorni ato programe. Së fundmi, Docker Machine do t’ju lejojë të ekzekutoni Docker si në platformat cloud ashtu edhe në versionet më të vjetra të Mac dhe Windows.

Faqe Hyrëse për Docker

Featuresfarë veçorish ofron Docker?

Një nga gjërat më të rëndësishme është gjetja e mirë e pritjes Docker që mbështet platformën. Do ta dëshironi ose para-instaluar ose aftësia për të hyrë brenda dhe për të shkarkuar programet vetë. Nuk ka asnjë përdorim për të gjetur një host të shkëlqyeshëm, vetëm për të kuptuar se nuk ka asnjë mënyrë për të instaluar Docker Engine.

Si të keni një imazh docker?

Pasi të keni një host dhe të instaloni Docker Engine, do të dëshironi të përdorni Docker Hub ose një depo të ngjashme për të gjetur një imazh Docker. Një shembull i një imazhi është një enë, kështu një imazh mund të krijojë kontejnerë të shumëfishtë – një burim i nevojshëm kur përdorni këtë platformë.

Ju mund të gjeni gjithçka nga një enë në Ubuntu, imazhe nga shitësit si Red Hat, ose imazh i gjithanshëm Nginx për të gjitha nevojat e serverit tuaj në internet. Nëse jeni të aftë me programim, duke punuar me këto skedarë dhe komandat nuk duhet të jenë çështje.

Trajtimi i problemit të mjedisit

Asnjë aplikacion nuk është ishull. Applicationdo aplikacion softuer mbështetet në varësi jashtë vetvetes – kornizat, bibliotekat, shtojcat, serverat në internet, bazat e të dhënave, përdoren të gjitha kur ndërtojnë softuer modern. Këto, nga ana tjetër, mbështeten në biblioteka të tjera dhe varen nga cilësimet e veçanta të mjedisit dhe konfigurimet.

Shmangia e komplikimeve

Do aplikacion ose varësi mund të mbështetet në një version të veçantë, ose të krijojë konflikte nëse përdoret në lidhje me programin tjetër. Me pak fjalë – ekosistemi kompleks i softuerit në një kompjuter tipik që ekzekuton shumë aplikacione të ndryshme mund të krijojnë probleme të paparashikuara.

Për shembull – mund të zbuloni se një aplikacion ka disa gabime kur ekzekutohet në një version të veçantë të një serveri në internet, por është mirë në një tjetër. Ju mund të gjurmoni burimin e atyre gabimeve (të cilat mund të mos jeni në gjendje t’i gjeni ose rregulloni), ose thjesht mund të zgjidhni të përdorni versionin që funksionon.

Aplikacione të shumta në të njëjtin server

Udhëzues VM i Docker

Docker ka dokumentacion të detajuar për vendosjen e shërbimeve të shumta në një enë.

Por, sikur të ekzekutoni dy aplikacione në të njëjtin server që secila ka një problem të ngjashëm, por me versione të ndryshme të softverit të serverit në internet? Ose ndonjë varësi tjetër, për atë çështje.

Duke thënë se, kur ekzekutoni shumë aplikacione në të njëjtin server, nëse ndonjë prej aplikacioneve duhet të zhvendoset në një server tjetër, do të keni punë për të bërë. Kjo do të ishte në formë e ridrejtimit ose proksikimit të kundërt.

Konflikti i softverit

Zgjidhje tipike për konflikte softuerësh

Systemdo sistem kompjuterik ka një ambient unik. Kombinimi i veçantë i harduerit, firmware-it, sistemit operativ (përfshirë shpërndarjen specifike dhe versionin), gjuhët e instaluara, versionin veçanërisht specifik të secilës shtesë të instaluar, DLL, bibliotekë, plugin, opsione konfigurimi. Këto, së bashku me aplikacione në dukje të palidhur, të gjithë kontribuojnë në këtë mjedis unik.

Zgjidhje për çështjet e performancës

Sapo një aplikim të arrijë një nivel të mjaftueshëm kompleksiteti, këto idiosinkraksione mjedisore mund të fillojnë të kenë një efekt në performancën.

Këtu janë 5 nga zgjidhjet më konvencionale për t’u marrë me këtë problem:

 1. Shkruaj një softuer më të mirë
 2. Krijoni dhe mirëmbani ambiente kopjuese
 3. Aplikacione të ndara
 4. Përdorni makina virtuale
 5. Kërkime të gjera

Por, si funksionojnë këto zgjidhje në praktikë? Le të dukemi pak më thellë.

Shkruani Softuer më të Mirë

Kjo duket si një drejtim fisnik për t’u drejtuar – duke u përpjekur të shkruani kod të përsosur të softuerit që në njëfarë mënyre nuk bie ndesh me ndonjë konflikt ose përplaset me softuer të tjerë. Softuer që nuk mbështetet në varësi të jashtme, dhe është prapa në përputhje me versionet më të vjetra të gjërave. Problemi është se kjo është në të vërtetë e pamundur në jetën reale.

Ruajtja e mjediseve të kopjuara

Zakonisht, do të ketë një mjedis prodhimi dhe më pas një server testimi dhe / ose zhvillimi që është klonuar nga prodhimi.

Versione të reja janë provuar në një mjedis jo-publik para se të vendosen në prodhim. Duke supozuar se mjediset janë vërtet identike, kjo së paku u jep zhvilluesve mundësinë për të parë nëse ka ndonjë problem.

Aplikacione të Ndara Në Makineri të ndryshme (Virtuale)

Nëse një kompani po ekzekuton aplikacione të shumta në internet, ata shpesh do t’i kenë secilën të kandidojë në makinën e vet (reale apo virtuale) në mënyrë që të minimizuar ose eliminuar problemin e nevojave konfliktuale – dy aplikacione që kanë nevojë për versione të ndryshme të së njëjtës bibliotekë, për shembull.

Makinat virtuale për zhvillim

Makinat virtuale Docker

Makinë Docker dhe udhëzues VM.

Shumica e zhvilluesve punojnë lokalisht në laptopët ose kompjuterat e tyre desktop. Meqenëse ai mjedis është i mbushur me aplikacione dhe versione të shumta të gjërave (për shkak të g tërë kontejnerit – duke e lëvizur atë si një enë transporti nga anije në bankën e të akuzuarve – pa pasur nevojë të shqetësoheni për detajet e konfigurimit të mjedisit ose të instaloni varësi.

Versione të ndryshme të të njëjtave biblioteka

Disa aplikacione të ndryshme të përmbajtura në të njëjtën makinë mund të jenë duke përdorur versione të ndryshme të të njëjtave biblioteka, ose mund të kenë të tjera varësi konfliktuale. Kjo është në rregull sepse janë të ndara nga njëra-tjetra.

Kjo përfundon duke përdorur potencialisht hapësirë ​​më shumë për ruajtje (për shkak të nevojës për të pasur kopje të shumëfishta të disa gjërave në të njëjtën makinë). Edhe kështu, kjo është një kosto e papërfillshme në krahasim me përfitimet.

Gjërat për të marrë parasysh Rreth Docker

Docker Hosting – Gjërat për të ditur

Docker është një nga teknologjitë kryesore të kontejnerizimit. Shtë me burim të hapur dhe mund të kandidojë në çdo mjedis Linux me një kernel modern. Me fjalë të tjera, gjithçka që ju nevojitet është një host që do t’ju lejojë të bëni fushat e nevojshme për të realizuar programin. Kjo do të thotë, shumica e VPS dhe serverave të dedikuar (nëse nuk jeni të sigurt, pyesni!).

Para se të shikojmë disa opsione, le të përmbledhim disa përfitimet e përdorimit të Docker me planin tuaj të pritjes:

 • Thjeshtësi dhe konfigurim me lehtësi
 • Koha e zvogëluar e vendosjes
 • Siguria dhe izolimi
 • Platforma me shumë re
 • Shpenzimet e kursimit

Në ndërkohë, unë do t’ju flas përmes disa opsioneve që do të kishin kuptim të gërmoni më tej.

Ndarja e përbashkët për Docker

Nëse po merreni me një pritje të përbashkët, gjërat mund të bëhen pak më të komplikuara. Disa serverë të përbashkët vijnë me Docker para-instaluar ose si pjesë e a me një klik të instaluar. Por kjo duket të jetë e rrallë, kështu që ju mund të jeni më mirë të azhurnoni në VPS nëse dëshironi të përdorni kontejnerë.

Linux pret për Docker

Për më tepër se kaq, fokusi juaj duhet të jetë thjesht në gjetjen e një hosti të shkëlqyeshëm Linux që i përshtatet nevojave të projektit tuaj. Miqësia për zhvilluesit (padyshim) dhe a pak burim i burimeve me një çmim të ulët janë cilësitë e përgjithshme të një pritësi të përsosur Docker.

Docker po merr përsipër botën e makinës virtuale

Docker ka bërë mirë për veten e tij, duke krijuar në thelb një makinë mini virtuale. Para kontejnerëve, ju mund të keni nevojë të prisni për të filluar një makinë virtuale. Drejtimi i makinave virtuale kërkon shumë burime, duke rritur tarifat e pritjes tuaj.

Dhe mos harroni të përpiqeni të krijoni një aplikacion ndërkohë që merreni me shumëllojshmëri të gabimeve madje edhe ndryshimi më i vogël në softuer mund të shkaktojë. Makinat virtuale e zbutën këtë çështje, por pesha e tyre në servera shkakton edhe më shumë probleme.

A janë kontejnerët e ardhmja?

Por kjo është gjithçka e së kaluarës. Makinat virtuale, natyrisht, janë akoma mjete të paçmueshme, por nuk duhet më ato të aplikohen në situata kur nuk i përkasin. Docker është shumë më tepër mjet i përshtatshëm për t’u përdorur.

Ndërsa ka problemet e veta, komuniteti i etur ka bërë çmos për t’i minimizuar ato dhe të sigurojë edhe më shumë funksionalitet në një program tashmë kaq të gjithanshëm. Pluginat mund të ekzekutojnë gamën nga menaxhimi i imazhit / kontejnerit deri tek shtojcat e vëllimit deri në rrjetëzim dhe lidhje.

Alternativa për Docker

Nëse edhe atëherë Docker nuk duket si duhet, ka mundësi të tjera atje. Vagrant, një program që punon me shumë makina virtuale, mund të ekzekutojë një mjedis Windows në Mac ose Linux. Ndërsa asnjë prej tyre nuk ka popullaritet mjaft të njëjtë, alternativat e Docker janë kudo.

Nëse ju zgjidhni një enë, një makinë virtuale, ose ndoshta edhe të dy, do të keni nevojë për një server të fuqishëm Linux për ta pritur atë – një që ka shumë mundësi në dispozicion dhe madje edhe më shumë mjete zhvilluesi për të punuar me të.

Pro dhe kundër të Docker

Kontejnerët VS Virtual Machines: Kush fiton?

Ndërsa Docker funksionon në mënyrë të përsosur për shumë aplikacione, softverët e virtualizimit si VirtualBox VM konkurrojnë me të në shumë aspekte. Megjithëse ato mbushin shumë të njëjtën niches, kontejnerët bëjnë disa gjëra që një makinë virtuale nuk mund t’i bëjë, dhe anasjelltas. Për të qenë të shkurtër, nëse keni nevojë të ekzekutoni shumë aplikacione dhe sisteme operative, të përmbaheni me kohën e nderuar me VM është më e mira.

rekuizitë

 • Lejon për zhvillimin e aplikacionit dhe testimin në një mjedis të kontrolluar
 • Më e shpejtë dhe më e lehtë sesa VMs nga një milje
 • Shpesh është më e lehtë për tu vendosur sesa një mjedis tërësisht virtual
 • Një server mund të presë më shumë imazhe docker sesa makinat virtuale, duke ulur ngarkesën e punës dhe koston e serverave shtesë
 • Mbështetja e komunitetit; koduesit e dedikuar kanë krijuar programe që adresojnë çështje që nga vështirësia e vendosjes së rrjetit deri tek mbështetja e kufizuar e sistemit operativ.

Cons

 • Megjithëse në përgjithësi është më e lehtë për të punuar me sesa VM-të, akoma mund të jetë e vështirë për t’u përdorur
 • Jo i shkëlqyeshëm në ekzekutimin e shumë aplikacioneve (përdorni një makinë virtuale)
 • Mbështetje e kufizuar për aplikacione jo-Linux
 • Vështirësi në përdorimin e kontejnerëve të sistemeve të ndryshme operative në një server
 • VM prezente më pak çështje sigurie pasi ato janë më të izoluara

Pritësit më të mirë për Docker

3 mikpritësit kryesorë për Docker

Cili host është zgjedhja e duhur nëse doni të përdorni, Docker? Si gjithmonë, kjo varet nga nevojat tuaja unike. Mjeti i mësipërm do t’ju lejojë të filtroni hostet sipas nevojave specifike. Sidoqoftë, nëse jeni të mërzitur nga të gjitha zgjedhjet, ne kemi zgjedhur tre hoste ne mendojmë se janë basti juaj më i mirë kur përdorni Docker.

DigitalOcean

Hosting DigitalOcean

DigitalOcean është një host i njohur, por a është e drejtë për Docker? Le të gërmojmë më thellë.

Fituesi i madh është mjaft i qartë: DigitalOcean siguron në mënyrë të përsosur një host cloud që kursen zhvilluesit çdo sherr. Përdorni një API të thjeshtë, krijoni një server të ri brenda sekondave, dhe shkallëzoni burimet sa herë që keni nevojë për to.

Jo vetëm që DigitalOcean ofron mësime të gjera se si të vendosni dhe menaxhoni një enë, por vetë Docker ofron udhëzuesin e vet. Është e qartë këta dy punojnë pa probleme së bashku, dhe përballueshmëria dhe hijeshia e shërbimeve të DigitalOcean e bëjnë atë një kandidat të lartë.

LiquidWeb

Hosting LiquidWeb

LiquidWeb mund të jetë hosti i duhur për projektin tuaj me energji Docker.

Megjithëse është shumë më e shtrenjtë, LiquidWeb ia vlen edhe një vështrim. Ky host shkon kryesisht në cloud, por ka shumë mundësi që variojnë nga cloud VPS tek një server fizik i dedikuar.

Dokumentacioni i gjerë Docker është gjithashtu në dispozicion këtu. Me mbështetjen e tij të dobishme dhe serverët e fuqishëm, LiquidWeb bën një zgjedhje të shkëlqyeshme për ata që kanë nevojë për fuqi maksimale.

Atlantic.Net

Hosting Atlantic.net

Atlantic.net është një mundësi e mirë për pritjen e Docker.

E fundit është Atlantic.net, një host profesionist i bërë posaçërisht për bizneset më të mëdha. Por nëse nuk jeni pjesë e një kompanie të madhe, mos e humbni shpresën – shërbimi publik i ndryshueshëm i cloud i këtij hosti është mjaft i përballueshëm.

Ju mund të zgjidhni nga optimizime të caktuara të serverit (ruajtje, memorje dhe kompjuter), i cili është shumë i shkathët. Atlantic.net ka infrastrukturë të besueshme, të tepërta së bashku me mbështetje e ditur dhe një API e fuqishme. Për një host të besueshëm, profesional që ka teknologjinë më të fundit, Atlantic.Net është rruga për të shkuar.

Mjetet më të mira në internet JavaScript mund të gjenden në HTML-CSS-JS.com: zbukurues skripti, kompresor, fletë mashtrimi ose thjesht lexoni blogun.

Karakteristika të tjera në Teknologji

 • Qasja CGI
 • Podcast
 • SAAS
 • ownCloud
 • PaaS
 • OpenStack
 • Ajax
 • mblidhem
 • ImageMagick
 • ffmpeg
 • LAMP
 • Memcached

Kush është më i miri për Hosting Docker?

Ne mendojmë se A2 Hosting është zgjidhja më e mirë për Docker.

  Logoja e hostimit A2

  262 Shqyrtime

  Vizitoni A2 Hosting Tani

  ose lexoni përmbledhjen tonë në thellësi

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map