Cili Hosting A po funksionon më mirë?: Le t’i krahasojmë disa plane kryesore

Krahasoni hostimin për video dhe audio streaming

Transmetimi i videove ose audios është intensiv i burimeve. Shumica e hosteve nuk japin burimet dhe performancën e nevojshme për një rezultat me cilësi të lartë.


Pritësit më të mirë të transmetimit ofrojnë transferime të bollshme të të dhënave dhe lejime të hapësirës në disk.

Për rrjedhje të qetë dhe shpejtësi të shpejtë të reagimit, zgjidhni një host që përdor SSD (disqet me gjendje të ngurtë), një CDN (rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes) dhe arkitekturë e shkallëzuar..

Kërkohet gjithashtu: një kohë e shkëlqyer, mundësisht e mbështetur nga një marrëveshje e nivelit të shërbimit (SLA).

Ne nxitim? Këtu janë zgjedhjet kryesore të ekspertëve dhe lexuesve tanë për host-et e gatshme të internetit:

 1. SiteGround
  – Rezervimi i menaxhimit në cloud është i shkallëzuar dhe i shpejtë
 2. Bluehost
  – Siguri e fortë dhe bandë e lartë e bandës
 3. A2 Hosting
  – WordPress të optimizuar, serverët turbo me shpejtësi 20x
 4. Pritja për lëvizje
  – VPS hosting me menaxhim falas të serverit
 5. HostPapa
  – VPS të menaxhuara me disqe SSD të zgjeruar

Si i zgjodhëm nikoqirët më të mirë të transmetimit?

Ne kemi analizuar qindra kompani pritëse dhe kemi zgjedhur ato me shpejtësinë, performancën, shkallueshmërinë e duhur, kohën e duhur dhe vlerën e përgjithshme.

Pastaj ne faktorizuam në vlerësimet e konsumatorit nga baza e të dhënave të mëdha të rishikimeve të përdoruesve.

Bëhuni një Transmetues Interneti me Streaming Hosting

Streaming hosting është ndoshta lloji më i kërkuar i pritjes. Si rezultat, marrja e llojit të duhur të pritjes mund të marrë shumë punë.

Ky artikull do të shpjegojë se çfarë ju duhet të kërkoni në një pritës të transmetimit. Shpresojmë, do t’ju ndalojë të bëni një nga shumë gabimet e zakonshme, dhe t’ju fillojë me hostin e duhur me të cilin mund të rrinë me vite të tëra.

Isfarë është Streaming Hosting?

Nëse prodhoni përmbajtje audio dhe video, mund t’ju duhet një host në internet që mbështet media streaming. Jo të gjithë bëjnë.

Për më tepër, do të keni nevojë për një host që mund të përballojë njollat ​​e mundshme të trafikut pa kohëzgjatje, dhe do të duhet të mbështesni llojin e përmbajtjes që keni ndërmend të publikoni ose shpërndani.

A është faqja juaj e internetit YouTube i radhës? Pandora? Spotify? Nëse qëllimi juaj është të ofroni video ose kërkesë audio-për përdoruesit e faqes suaj, ju duhet të transmetoni streaming.

Mirë, kështu që ndoshta faqja juaj nuk është ende aq e madhe. Pavarësisht, nëse planifikoni të transmetoni filma, muzikë, apo skedarë video ose audio të çfarëdo lloji, pritja e transmetimit është ajo që do ta mbajë atë media të funksionojë pa probleme me më pak pengesa dhe ndërprerje.

Pse Streaming ka nevojë për një host special

Jo të gjitha planet e pritjes mund të strehojnë burimet që duhen për të transmetuar skedarë audio ose video.

Streaming hosting është i specializuar për ndarjen e mediave. Imagjinoni sa zhgënjyese do të ishte për përdoruesit tuaj të ulen përmes një videoje që vazhdimisht ndalet dhe fillon.

Ose që ata të përpiqen të dëgjojnë muzikë vetëm që këngët e tyre të preferuara të ndërpriten. Sa prej atyre vizitorëve mendoni se do të ktheheshin në faqen tuaj? e drejtë.

Streaming hosting lehtëson ato lloj problemesh. Disa hoste që ofrojnë plane transmetimi janë duke i bërë ato në dispozicion përmes programeve kompjuterike cloud, e cila merr pjesën më të madhe të barrës së transmetimit jashtë kompjuterit lokal, duke shpejtuar gjërat dhe duke rritur besnikërinë dhe besueshmërinë.

Më shumë se Thjesht Streaming: Tipare të tjera të hostimit

Shumë ofrues të pritjes audio / video të transmetimit ofrojnë gjithashtu programe të menaxhimit të menaxhuar, duke hequr pjesën më të madhe të menaxhimit dhe mirëmbajtjes së përditshme nga pjata juaj. Kjo ju lejon të bëni më shumë me faqen tuaj të transmetimit të mediave.

Nëse ajo që planifikoni të transmetoni është ndonjë gjë përgjatë linjave të webinareve, mësimeve mësimore ose intervistave për udhëheqës të industrisë, mund të dëshironi të kërkoni një host që arkivon median tuaj të transmetimit.

Në këtë mënyrë, nëse ndonjë gjë i ndodh në faqen tuaj, do të jeni në gjendje të rikuperoni ato të dhëna dhe të vazhdoni të ofroni shërbim për klientët dhe dëgjuesit tuaj.

A2 Pritës i Softuerëve Softaculous Video

Pse e keni vetë Streaming?

Gjatë dekadës së fundit, faqet e transmetimit janë rritur në të gjithë rrjetin. YouTube është ndoshta më i famshmi, por ka mijëra (shumë me një gradë të lartë Quantcast).

Në disa raste, është me të vërtetë mirë që të përdorni një nga këto faqe për të ngarkuar përmbajtje dhe thjesht ngjitur një kod të ngulitur në faqen tuaj të internetit.

Por, ka disa arsye për të anashkaluar këto shërbime të krijuara. Prandaj, pse duhet të vendosni shërbimin tuaj të transmetimit?

 • Streaming ju jep më shumë kontroll mbi mënyrën e shpërndarjes së përmbajtjes tek shikuesit
 • Ju mund të presë përmbajtje për përdoruesit e tjerë që përdorin një sistem anëtarësie, ndoshta duke paguar një tarifë
 • Përmbajtja juaj nuk ka nevojë të shoqërohet me markën ose faqen e internetit të askujt tjetër
 • Shtë më e lehtë (megjithëse jo pa probleme) të presësh përmbajtje që faqet e tjera mund të mos i publikojnë
 • Ju mund të krijoni ngrohtë tuaj.

Sigurohuni që të ndiqni ligjin

Vini re se botimi i përmbajtjes tuaj nuk do t’ju mbrojë nga ligji.

Nëse një sit si YouTube nuk do të lejojë diçka sepse është i mbrojtur nga të drejtat e autorit (ose i diskutueshëm), host-i yt i gjasë do të ketë të njëjtin mendim.

Sidoqoftë, disa hoste kanë rregulla më të qetë për ato që lejohen të transmetohen.

Karakteristikat për të kërkuar në Streaming Hosting

Përzgjedhja e hostit të duhur të transmetimit është me rëndësi jetike. Pesë karakteristikat kritike janë: besueshmëria, gjerësia e bandës, ruajtja, shpejtësia dhe fuqia e serverit.

Para se të arrijmë në detaje, këtu është një listë e veçorive, çfarë kuptimi kanë ato për pronarin e faqes në internet dhe cili është qëllimi juaj për vizitorin e faqes në internet.

Cilat janë karakteristikat e rrjedhës për ju dhe vizitorët tuaj
tipar
Atributi i pronarit
Atributi i vizitorëve
seriozitetUptime maksimaleMedia Gjithmonë e disponueshme
BandwidthAftësi e madhe rrjedhëseRishikim i pandërprerë
ruajtjeAmt hapësirë ​​në disk të madhDisponueshmëria e përmbajtjes
shpejtësiSSD dhe CDNQasja e menjëhershme ndaj përmbajtjes
Fuqia e serveritVPS, Dedikate, ReStreaming i varur

seriozitet

Nëse qëllimi juaj është të ofroni media streaming, serveri juaj duhet të jetë vazhdimisht në internet. Nëse media zhduket në gjysmë të rrugës, do të irritojë njerëzit dhe përdoruesit nuk kanë gjasa të rishikojnë faqen.

100% uptime nuk është e zakonshme në industrinë e web hosting, dhe kur e gjeni, nuk është e lirë.

Bandwidth

Bandwidth është sasia e të dhënave që mund t’i transmetoni tek klientët tuaj. Nëse çdo shfaqje që ju duhet të transmetoni është një gigabyte, do t’ju duhet shumë bandwidth, nëse keni një numër të arsyeshëm të vizitorëve në sit.

Ndërsa një plan tipik i përbashkët i pritjes së pritjes mund të tregtohet si “i pakufizuar”, do të dilni në probleme mjaft shpejt, pasi përdorimi juaj do të jetë disproporcional dhe mund të shkaktojë çështje për përdoruesit e tjerë.

Ju duhet gjerësia e bandës së mjaftueshme për të trajtuar sasi të mëdha të të dhënave që rrjedhin nga hosti juaj tek përdoruesit tuaj, dhe fleksibiliteti për të përballuar pikat në kërkesë.

ruajtje

Para se audio ose video të mund të transmetohet, ajo duhet të lexohet nga një skedar në disk. Megjithëse nuk do të keni nevojë për aq shumë ruajtje sa të bëni bandën e bandës, prapëseprapë do t’ju duhet një ndarje mjaft e madhe.

Pasi të keni shumë përmbajtje, ju mund të dëshironi të vendosni përmbajtjen tuaj më të vjetër ose më pak të popullarizuar në një server tjetër. Google dhe Dropbox të dy ofrojnë marrëveshje shumë të mira për këtë.

Por prapë do të dëshironi të keni një kapacitet të madh ruajtjeje në serverin tuaj kryesor.

shpejtësi

Nuk ka asgjë më zhgënjyese sesa një video ose pista audio që ndalet dhe fillon vazhdimisht. Sigurohuni që të keni shpejtësi në anën tuaj. Zgjidhni një vendndodhje serveri afër përdoruesve tuaj kryesorë.

Për shpejtësinë më të shpejtë të diskut, sigurohuni që hosti juaj përdor Drives Shtetërore (SSD).

Shumë hostë tani përdorin vetëm SSD, dhe shumë të tjerë e ofrojnë atë për një tarifë relativisht të vogël. Vlen seriozisht të merret në konsideratë.

Shouldfarë duhet të bëni nëse përdoruesi juaj është përhapur në të gjithë botën, ose nëse thjesht doni të ofroni shërbimin më të mirë për pakicën e përdoruesve tuaj që janë vendosur më larg?

Në këto raste, duhet të konsideroni seriozisht një rrjet të ofrimit të përmbajtjes (CDN).

server

Streaming audio dhe video kërkon shumë më tepër nga një server në internet sesa thjesht dërgimi i tekstit disa imazhe të vogla. Pra, nëse doni të transmetoni mirë, do t’ju duhet një server i fuqishëm.

Lloji i serverit: VPS, Dedikuar ose Cloud

Një VPS është minimumi që duhet të blini për një sit me streaming. Por faqet serioze përdorin serverë të dedikuar në mënyrë që ata të drejtojnë një mjedis plotësisht të izoluar.

Mundësia tjetër kryesore është pritja në cloud, pasi faqja juaj do të drejtohet nga shumë servera në një grup, i cili duhet ta ndihmojë atë të përballojë kërkesën e pikut dhe joproduktive.

Teknologjitë e transmetimit: HTTP dhe Përtej

Për më tepër, serveri juaj duhet të mbështesë posaçërisht teknologjinë e rrjedhës që dëshironi të përdorni.

Shumë host ofrojnë transmetim HTTP në planet e hyrjes në nivelin e hyrjes ose me kosto të mesme, por kjo ju kufizon në teknologjitë më të vjetra si RealPlayer dhe Windows Media Player.

Për ndonjë gjë më komplekse, siç është transmetimi i videove Flash, do t’ju duhet diçka si FFMpeg në vend.

Le të flasim për shkallën

Nëse planifikoni të pritni video që mund të bëhen të njohura ose të bëhen virale, do të duhet të jeni në gjendje të shkallëzoni shpejt, veçanërisht nëse jeni duke pritur skedarë video HD që kërkojnë shumë bandwidth.

Kur zgjidhni një host, sigurohuni që është ai që ju lejon të vlerësoni burimet tuaja ashtu siç ju nevojiten. Shumica e hosteve që ofrojnë VPS do të jenë në gjendje të strehojnë shikuesit tuaj.

Gjerësia e Bandës dhe “Disk pakufizimi” i Bandës

Kini kujdes me planet që ofrojnë gjerësi bande “të pakufizuar” dhe hapësirë ​​në disk në planet e përbashkëta të pritjes.

Ato ofrojnë vetëm burime të pakufizuara deri sa kjo prek klientët e tjerë.

Streaming video, dhe madje edhe audio në një masë më të vogël, pothuajse me siguri do të bëjë që përmbajtja juaj të ngadalësohet në një shpejtësi të papërdorshme.

Duke pasur parasysh këtë, këtu është një krahasim midis burimeve të një plani të përbashkët të pritjes dhe planit të dedikuar të serverit midis hosteve zgjedhës të redaktorit tonë:

Mikpritës
Lloji i planit
ruajtje
Bandwidth
Startingmimi fillestar
Vlerësimi i Përdoruesit

SiteGroundShared10 GB SSD* Pafund$ 3.95 / mo4.8 / 5.0
SiteGroundre40 GB SSD5 TB$ 80.00 / mo4.8 / 5.0
A2 HostingSharedSSD i pakufizuar ** Pafund$ 3.92 / mo4.7 / 5.0
A2 HostingMenaxhuar VPSSSD 45 GB2 TB$ 25.00 / mo4.7 / 5.0
Rrjeti i lëngshëmMenaxhuar VPS40 GB SSD10 TB$ 29.00 / mo4.8 / 5.0
* “Pafund” i nënshtrohet përkufizimit të hostit për konsumin e arsyeshëm të burimeve në serverët e përbashkët.

Po në lidhje me një CDN?

Në blogun tonë, ne i jemi referuar CDN si një teknologji që ndryshon lojën për pritjen.

Meqenëse klientët e pritjes në internet po prodhojnë më shumë përmbajtje, CDN me të vërtetë po hyn në vete, dhe media streaming është një nga specialitetet e saj të shumta.

Me një CDN, përmbajtja juaj e transmetimit është pritur në shumë lokacione (në zonën tuaj dhe në të gjithë botën), kështu që shërbehet më shpejt pa marrë parasysh se ku është i bazuar përdoruesi.

Teknologjia është ideale për çdo faqe në internet që ka nevojë për shpejtësi shumë të lartë në kohë. Kjo është arsyeja pse përdoret nga gjigandi i lojrave Steam.

A2 Pritës i Softuerëve Softaculous Video

Nëse duhet të merrni një CDN të Palës së Tretë?

Nëse ofruesi juaj i pritjes nuk ofron transmetim në media, mund të përdorni një CDN të palës së tretë për të kapërcyer hendekun.

Sidoqoftë, kjo do të thotë që ju duhet të merreni me dy ofrues vetëm për të publikuar postimet ose përmbajtjen tuaj.

Outfarë ka për kufijtë e CDN-së

Për më tepër, jo të gjithë ofruesit e CDN do t’ju lejojnë të transmetoni media, kështu që kontrolloni specifikimet me kujdes. Ju gjithashtu do të duhet të peshoni të mirat dhe të këqijat e shtytjes kundrejt tërheqjes së CDN-ve.

Ashtë një CDN e drejtë për ju?

CDN-të janë shumë të fuqishme, por ato shtojnë një shtresë komplekse dhe një kosto dytësore. Për të përfunduar: mbajeni thjeshtë, nëse mundeni.

Zgjidhni një host që ofron një shërbim të fuqishëm streaming. Nëse keni një host të përsosur por pa mbështetje për streaming, një CDN mund të jetë përgjigja.

Të mirat dhe të këqijat e mbajtjes së audios dhe videos suaj

Streaming audio dhe video është një përpjekje serioze. Pra, nuk është për t’u habitur që ka disa të mirat dhe të këqijat për ta bërë vetë.

Arsyet e shkëlqyera për të përdorur strehimin streaming për të transmetuar median tuaj:

 • Ju keni kontroll të plotë të përmbajtjes tuaj
 • Shtë më e lehtë për të redaktuar përmbajtjen
 • Mund të personalizoni opsionet e mediave

Konsiderata të rëndësishme që mund t’ju bëjnë të shmangni bërjen e transmetimit tuaj:

 • Eshte e shtrenjte
 • Ju jeni përgjegjës për të gjithë formatimin dhe optimizimin
 • Jo të gjithë hostet mund të shkallëzojnë me trafikun.

Më shumë rreth përparësive të transmetimit të mediave tuaja

Kontrolli i plotë i përmbajtjes është i dobishëm. Kur ngarkoni përmbajtje në një sit të palëve të treta si YouTube ose Vimeo, ju hiqni dorë nga disa të drejta.

Për më tepër, ju nuk mund të kontrolloni kush e sheh atë, dhe të keni pak kontroll mbi aspektet e tjera (p.sh., ju nuk mund të zgjidhni reklamë specifike paraprake).

Një nga karakteristikat më të mira të transmetimit të përmbajtjes tuaj është aftësia juaj për të kontrolluar atë përmbajtje.

Nëse bëni ndryshime në një video, thjesht mund ta zëvendësoni atë në faqen tuaj nëse po e merrni atë vetë. Nëse do të ishit në YouTube, renditja, komentet dhe statistikat e videos suaj do të fshihen.

Përshtatja është gjithashtu me të vërtetë e rëndësishme. Ju duhet të zgjidhni formatet e sakta për t’u ofruar vizitorëve. Për shembull, mund të ofroni shkarkime ose madje edhe transmetim live.

Më shumë rreth dobive të transmetimit të mediave tuaja

Kostoja është ndoshta gjëja më e madhe që i ndalon njerëzit të bëjnë transmetimin e tyre. Video, dhe (në një masë më të vogël) audio, kërkojnë shumë hapësirë ​​për ruajtje dhe gjerësi bandë. Dhe pritja që siguron që nuk vjen e lirë.

Kostoja mund të duket si problemi më i madh për transmetimin, por më e rëndësishmja është përgjegjësia juaj për të siguruar që gjithçka të funksionojë siç duhet – veçanërisht nëse jeni duke shitur burime transmetimi.

Nëse ngarkoni një video në YouTube (dhe pastaj vendosni atë), YouTube kujdeset automatikisht për gjithçka. Kjo është lehtësi që është e vështirë të vendosësh një çmim.

Më shumë sesa me shumicën e llojeve të hostimit, transmetimi është një vend ku me të vërtetë duhet të keni kujdes.

Sa më shumë trafik të keni nevojë, aq më shumë të dhëna që ju nevojiten për të transferuar. Disa host janë në shkallë më të mirë se të tjerët. Ju duhet të bëni detyrat e shtëpisë tuaj dhe të zgjidhni hostin e duhur.

Zgjedhjet e mia: Tre vendet kryesore të strehimit

Deri në këtë pikë, duhet të jetë e qartë se zgjedhja e serverit të duhur streaming nuk është punë e lehtë. Por mos e humbni shpresën!

3 hostet kryesorë të transmetimit
Mikpritës
Uptime (6 muaj)
Koha e reagimit (6 muaj)
Mimi për muaj
Vlerësimi i Përdoruesit
SiteGroundE shkëlqyeshme – 99,997%E shkëlqyeshme – 442 ms$ 80.00 – 429,00 dollarë4.8 / 5.0
A2 HostingE shkëlqyeshme – 99,993%Mirë – 830 ms15,00 dollarë – 290,49 dollarë4.7 / 5.0
Rrjeti i lëngshëmn / a *E jashtëzakonshme – 342 ms59,00 dollarë – 269,00 dollarë4.8 / 5.0

* Fatkeqësisht ne nuk ishim në gjendje të mbledhim të dhëna për kohën e duhur për Liquid Web, por koha e përgjigjes së tyre ka qenë e jashtëzakonshme gjatë 6 muajve të fundit.

Duke parë të gjithë nikoqirët kryesorë, unë kam arritur me ato që unë mendoj se janë tre më të mirat.

Siteground Streaming Hosting

Nëse jeni duke kërkuar për një host që ofron një infrastrukturë të shkëlqyeshme që mund të rritet me ju, shumë kambana dhe bilbila dhe staf mbështetës të madh, SiteGround është ndoshta zgjedhja juaj.

Ata ofrojnë SSD në të gjitha planet, madje edhe planet e përbashkëta të pritjes
.

Për më tepër, të gjitha planet përdorin serverët e uebit të Nginx që janë përshtatur për shpejtësi.

Ata gjithashtu ofrojnë CDN Cloudflare pa pagesë shtesë.

A2 Hosting Streaming Hosting

A2 hosting është një nga të paktët host në internet që ofron plane pritjeje
të përshtatura për faqet e transmetimit video dhe audio.

Disa plane janë ndërtuar në motorin e transmetimit Wowza, i cili është një server mediatik i krijuar posaçërisht për shërbime streaming me një latencë ultra të ulët.

Wowza vjen me një lojtar të lehtë video HTML5 dhe Flash video, por mbështet edhe të tjerët.

Kapja e vetme është që ju pritet të keni aftësi zhvillimi pak më shumë teknik sesa shumica e pritësve të tjerë.

Rrjeti i lëngshëm i Strehim në Web

Në fund të fundit, Liquid Web është një zgjedhje solide nëse po kërkoni besueshmëri maksimale, host me performancë të lartë
, dhe mbështetje e madhe.

Ajo vjen me një mbështetje shumë të trajnuar 24/7, si dhe një garanci 100% të energjisë në kohë.

Serverët janë të nivelit të parë, të ndërtuar për shpejtësi me SSD dhe CDN të ndërtuara brenda.

Dhe ata kanë shumë zgjedhje pritëse, në mënyrë që të mund të rriten me biznesin tuaj.

Mendimet përfundimtare

Media në transmetim është e ardhmja dhe ajo e ardhmja tani është.

Gjithnjë e më shumë, vizitorët e sitit presin video dhe audio si pjesë e faqes tuaj. Mos u lini pas.

Siguroni video ose audio audiencës tuaj duke marrë një host të besueshëm streaming sot.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në streaming streaming?
SiteGround – vlerësuari # 1 nga lexuesit tanë – ofron një pritje të lartë të performancës së mbështetur nga mbështetje e shkëlqyeshme. Tani për tani ju mund të kurseni deri në 67% në SiteGround duke përdorur këtë lidhje zbritje
.

Karakteristika të tjera në specialitet

 • në det të hapur
 • biznes
 • Lirë
 • Pritja e shumëfishtë e domenit
 • Mbrojtja e DDoS
 • student
 • Forex
 • Emri i Domainit
 • Secure
 • Media
 • Hosting Green
 • Faqet e pakufizuara
 • SEO
 • imazh

Streaming Audio / Video Pyetjet e bëra më shpesh

 • Farë është transmetimi?

  Streaming është një mënyrë për të dhënë përmbajtje multimediale në kërkesë përmes internetit. Streaming është një formë e komunikimit përmes së cilës ju mund të bashkëveproni me një audiencë të drejtpërdrejtë me madhësi të ndryshme. Ekzistojnë lloje të ndryshme të prurjeve që mund të strehoni me karakteristika si ndërveprimi i drejtpërdrejtë dhe ndarja e skedarëve, në varësi të shërbimit që përdorni.

 • Cilat janë avantazhet e transmetimit?

  Një nga avantazhet e transmetimit të videos është se bën të mundur arritjen e një auditori krejtësisht të ri, i cili mund të mos ketë gjetur video të para-regjistruar, as përmbajtje teksti të angazhohen. Transmetimi i videos lejon individët dhe bizneset të lidhen me një bazë të gjerë të audiencës, të komunikojnë live dhe të bashkëveprojnë në kohë reale.

 • Pse të zgjidhni një pritje në internet për transmetim në një platformë transmetimi?

  Transmetimi i videove është jashtëzakonisht intensiv i burimeve dhe kërkon bandwidth të lartë. Ndërsa platformat e transmetimit kanë një produkt të gatshëm për të ardhur nga ju, ato janë të shtrenjta.

  Nga ana tjetër, planet e pritjes së intervalit të mesëm ofrojnë burime të bollshme për një çmim të ngjashëm, pa e ruajtur cilësinë e transmetimit të përmbajtjes suaj.

 • Cili është një rast tipik i përdorimit?

  Me transmetim, ju mund të shërbeni përmbajtje live në kohë reale. Për shembull, ju mund të organizoni një shfaqje radio dhe transmetimin audio në mënyrë të drejtpërdrejtë për dëgjuesit në faqen tuaj të internetit.

  Disa pronarë të faqes së internetit krijojnë gjithashtu përmbajtje video dhe shërbejnë versione streaming në faqen e tyre të internetit, duke anashkaluar faqet si YouTube.

 • Pse do të më duhej mbështetje për të transmetuar në llogarinë time të pritjes?

  Streaming audio ose video mund të konsumohen ashtu siç është marrë, kështu që është ideale nëse doni të jepni audio ose video pa audiencën tuaj në ose jashtë faqes tuaj, të gjitha pa shkarkime të gjata.

  Shumica e përdoruesve preferojnë të transmetojnë përmbajtje mediatike, në vend se të presin që të gjithë skedarin ta shkarkojnë përpara se të mund ta riprodhojnë atë, dhe transmetimi ofron atë lehtësi.

 • A po mbështetet transmetimi i videos ose audio nga të gjitha kompanitë e mbajtjes në internet?

  Jo. Shumë pritës do t’ju kërkojnë të blini një VPS ose server të dedikuar. Streaming mbështetet në disa paketa të përbashkëta pritëse, por nuk është një tipar standard për shkak të burimeve të serverit që ai konsumon. Sigurohuni që të kontrolloni specifikimet teknike të hostit me kujdes për të zbuluar se cilat lloje të skedarëve të mediave mbështeten, dhe cila është politika e saj e pranueshme e përdorimit.

 • Bëni paketat e pritjes me kosto transmetimi më shumë sesa pritja e rregullt?

  Jo domosdoshmërisht, por sigurisht që do të zbuloni se keni nevojë për burime shtesë. Për këtë arsye, ju mund të duhet të zgjedhin VPS ose Dedicated hosting, ish duke filluar rreth 15,00 $ / muaj.

  Skedarët e mediave video dhe audio janë shumë më të mëdha se skedarët, imazhet dhe skriptet HTML, kështu që do t’ju duhet një lejim shumë më i madh i hapësirës në disk. Për më tepër, përdorimi i video dhe audio shumë bandwidth dhe blerja e një plani të lartë të bandës mund të jetë e shtrenjtë.

 • A mund të ndëshkohem për përmbajtjen e transmetimit në një llogari të përbashkët pritjeje?

  Pak llogari të përbashkëta pritëse mbështesin transmetimin në kuptimin e vërtetë. Nëse e juaja bën, pritësi juaj do të presë që ta përdorni me kursim.

  Konsumimi i tepërt i burimeve do të ndikojë në përdoruesit e tjerë në serverin tuaj, dhe ju ndoshta do t’ju kërkohet të përmirësoni në një VPS ose server të dedikuar nëse kjo ndodh. Pritësi juaj mund t’ju faturojë, ose të mbyllë llogarinë tuaj, nëse përdorimi i burimit tuaj është i tepërt.

 • A kam nevojë për transmetim për të futur video dhe audio në faqen time?

  Jo. Ju thjesht mund të futni skedarin në faqen tuaj të internetit, dhe ai do të fillojë të luajë ndërsa shkarkohet. Kjo quhet shkarkim progresiv. Lessshtë më pak fleksibël sesa transmetimi, por është e mjaftueshme nëse vetëm duhet të ofroni media herë pas here.

 • Cili është ndryshimi midis shkarkimit progresiv dhe shkarkimit progresiv?

  Me transmetimin, të dhënat nuk ruhen (në mënyrë normale) në disk, por po luhen ndërsa shkarkohen. Kjo do të thotë që ju mund të krijoni transmetime të drejtpërdrejta (si shfaqje radio), dhe përdoruesi mund të dëgjojë në kohë gati-reale.

  Me një shkarkim progresiv, kompjuteri i përdoruesit fillon të shkarkojë skedarin e mediave në disk, dhe pastaj fillon ta luajë atë sa më shpejt që të ketë të dhëna të mjaftueshme për të filluar riprodhimin. Kjo është një përvojë e ngjashme, por mund të rezultojë në më shumë buffering, dhe nuk mund të përdoret për transmetime live.

 • Farë është buffering?

  Buferimi ndodh kur shpejtësia e lidhjes së përdoruesit është shumë e ngadaltë për të shkarkuar skedarin ndërsa është luajtur. Kur një skedar bufferon, rishikimi ndalon për të lejuar që seksioni tjetër i skedarit të merret. Rishikimi pastaj rifillon automatikisht.

  Shumica e lojtarëve të mediave do të shkarkojnë një pjesë të skedarit para se të fillojë transmetimi. Kjo siguron një jastëk kundër buffering. Sidoqoftë, përdoruesit me lidhje të ngadalta ose me ndërprerje mund të provojnë buffering pa marrë parasysh se si i shërbeni përmbajtjes.

 • Cili është ndryshimi midis transmetimit të drejtpërdrejtë dhe transmetimit të kërkesës?

  Normalisht, shikuesi / dëgjuesi juaj nuk mund të ndalojë, rindërtojë ose përparojë kur transmetohet, sepse skedari jo domosdoshmërisht ruhet në disk.

  Transmetimi sipas kërkesës do të thotë që skedari është krijuar tashmë, dhe është ruajtur në server. Shikuesi mund ta hapë atë në çdo kohë, dhe të përdorë një afat kohor për të anashkaluar përpara ose mbrapa.

 • A mundet që personi që transmeton përmbajtjen ta ruajë atë në disk?

  Teknikisht, po, por nuk ndodh normalisht. Përdoruesi do të duhet të ketë softuer special, si VLC Player, për të regjistruar rrjedhën në vend. Kjo gjithashtu varet nga veçoritë që ofron shërbimi juaj streaming.

 • Softwarefarë programi do t’i duhet përdoruesi përfundimtar të luajë video apo audio që transmetojnë?

  Kjo varet nga lloji i skedarit që përdorni. Shumica e shfletuesve të uebit kanë të integruar luajtës audio dhe video, kështu që me shumë skedarë standardë me media, audienca juaj nuk do të ketë nevojë për softuer shtesë. Në disa raste, ata mund të kenë nevojë për të instaluar një plugin ose një kodues, të cilin shfletuesi duhet të zbulojë.

  Disa botues të përmbajtjes së transmetimit do të krijojnë aplikacione për transmetimet e tyre, të cilat janë thjesht lojtarë të rrjedhës së përgjithshme të paketuara me një UI të markës dhe informacione rreth burimit të transmetimit të transmetimit.

 • Farë është një kodues?

  Një kodues është një format specifik i përdorur për kodimin dhe deshifrimin e një skedari audio ose video streaming. Lojtarë të ndryshëm mbështesin kode të ndryshme, dhe është e mundur të shkarkoni kodik shtesë për disa lojtarë.

  Si transmetues, është më mirë të zgjidhni një kodues që mbështetet në shfletuesit dhe pajisjet më të njohura.

 • Pse ka kaq shumë formate kodesh?

  Nuk ka asnjë standard të vetëm të industrisë dhe askush nuk ka kodues të mos jetë superior ndaj të tjerëve. Disa njerëz preferojnë kode të caktuara për shkak të madhësisë së skedarit, cilësisë, shpejtësisë së përpunimit ose ndërveprimit të pajisjes.

 • A ka ndonjë alternativë për të transmetuar në serverin tim?

  Nëse jeni duke përdorur faqen tuaj të internetit audio ose video, ju me siguri keni nevojë për kontroll të skedarëve tuaj, që është aty ku mbështetja e transmetimit është e dobishme. Asnjë zgjidhje tjetër nuk e ofron këtë kontroll.

  Por nëse thjesht doni të ngulitni përmbajtje dhe nuk ju nevojitet ai kontroll, mund të ngarkoni përmbajtjen tuaj në YouTube, Vimeo ose Soundcloud. Ju përdorni palën e tretë për të pritur median tuaj, dhe pastaj lidheni me të në mënyrë dinamike nga faqja juaj e internetit. Kjo siguron ulje të kostove të ruajtjes dhe gjerësisë së bandës, dhe një audiencë më të madhe të mundshme, si dhe riformatim automatik për shpejtësi të ndryshme të lidhjes dhe madhësive të ekranit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map