Aplikime të Pritura në Ueb: Programe dhe Shkrime të njohura

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Ngushtoni kërkimin tuaj sipas llojit të Aplikimeve

 • Blog
 • CMS
 • CRM
 • arsim
 • kumar
 • Forumet
 • Softuer i ngrohtë
 • Rrjetet Sociale
 • Wiki

Aplikimet në Internet dhe Hosting

Linja midis një aplikacioni në internet dhe një faqe në internet nuk është e qartë. Disa aplikacione në internet i paraqiten përdoruesit sikur janë ‘aplikacione’, në kuptimin që ato kanë një padyshim funksionalitet dinamik.

Ndërkohë, aplikacione të tjera në internet menaxhoni përmbajtjen dhe shfaqjen e një siti, e cila – për përdoruesit – duket plotësisht statike.

Aplikimet në Internet dhe Hosting

Historia e Aplikacioneve në Ueb

Në ditët e para të internetit, një faqe në internet nuk ishte asgjë më interesante sesa një koleksion dokumentesh të bëra në dispozicion të publikut në dosjen www të një sistemi skedarësh të lidhur.

Me kalimin e kohës, me zhvillimin e gjuhëve të skriptimit nga serveri si ASP, SSI dhe PHP, këto dokumente morën veti dinamike dhe përfundimisht u lindën aplikacione në internet.

Shumica e faqeve të internetit sot – madje edhe blogje të thjeshtë dhe faqe me faqe të vetme – nuk janë me të vërtetë koleksione dokumentesh, ato janë aplikacione të mbështetur nga baza e të dhënave, të shkruara në gjuhë programimi dhe skriptimi, si Ruby on Rails, dhe Perl.

Kush përdor aplikimet në internet?

Ndërtimi edhe i faqes më të thjeshtë të internetit sot kërkon një të kuptuarit e aplikacioneve në internet.

Ju nuk duhet të dini se si të krijoni aplikacione për të krijuar një faqe në internet, por kjo ndihmon të keni një kuptim se cilat lloje të aplikacioneve nënvizojnë edhe llojet më themelore të faqeve.

Dallimet midis Aplikacioneve në Internet, Skriptet dhe softverit

Aplikimet në internet, skriptet dhe programet kompjuterike – cili është ndryshimi? Nuk ka ndonjë ndryshim praktik.

Këto terma përdoren në mënyrë të ndërsjellë. Atë që një person e quan një “aplikacion” tjetër mund ta quash “softuer”.

“Skriptet” nuk përdoren aq shpesh vitet e fundit.

Kërkesat teknike të Aplikimit në Ueb

Kërkesat teknike të Aplikimit në Ueb

Do aplikacion në internet ka disa kërkesa teknike që duhet të përmbushen nga serveri që planifikoni ta ekzekutoni.

Këto zakonisht janë varësi softuerësh (programe ose gjuhë të tjera që duhet të instalohen), në vend se kërkesa për harduer.

Nëse këto kërkesa minimale nuk përmbushen, aplikacioni do ose nuk vrapon fare, ose (me keq) do të duket se do të shkojë mirë, por do të shfaqë sjellje të çuditshme që përfundimisht do të komprometojnë faqen tuaj.

Kini kujdes sidomos për numrat e versionit. Shpesh aplikacionet në internet do të kenë nevojë për një version të veçantë (ose më të lartë) të ndonjë gjuhe, bibliotekë ose mjet.

Llojet e aplikacioneve në internet

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e llojeve më të zakonshme të aplikacioneve në internet të përdorura në lidhje me web hosting.

Pranë fundit të kësaj faqe, do të gjeni lidhje për t’ju ndihmuar të eksploroni dhe krahasoni aplikacione të ndryshme në detaje, përfshirë hostet që i mbështesin ata.

 • Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes
 • Aplikime Blogimi
 • Aplikime E-Commerce
 • Aplikimet e Shportave të Shportave
 • Ndërtuesit e faqeve në internet

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes ruajnë përmbajtjen në një bazë të dhënash, sigurojnë një ndërfaqe administratori për shtimin dhe redaktimin e lehtë të përmbajtjes, dhe shfaqjen e përmbajtjes për vizitorët në uebfaqe duke përdorur një lloj shablloni ose sistemi tematik.

Shumë aplikime CMS janë shtrihet përmes përdorimit të shtojcave, duke i lejuar ata të administrojnë çdo lloj përmbajtjeje – postimet në blog, faqet, ngjarjet, produktet, videot dhe gjithçka tjetër që mund të mendoni.

Pothuajse të gjitha aplikacionet në internet në këtë faqe mund të klasifikohen në një farë mënyre si Sistemet e Menaxhimit të Përmbajtjes.

Sidoqoftë, kjo kategori u referohet vetëm atyre CMS që ofrojnë funksionim të përgjithshëm të Menaxhimit të Përmbajtjes, ose që kalojnë një numër kategorish të ndryshme.

Cila CMS është e drejtë për ju?

CMS më e mirë për organizatën tuaj do të varet nga disa faktorë. Sa personalizim kërkon?

A jeni një programues i aftë, apo keni programues të aftë për t’ju ndihmuar? A doni të krijoni faqen tuaj nga e para, ose të filloni me një temë?

CMS më e njohur, deri më tani, është WordPress. Ajo ofron rregullim dhe mirëmbajtje të thjeshtë, mijëra tema falas dhe të paguara, dhe a furnizim në dukje të pafund të shtesave në dispozicion.

Sidoqoftë, Drupal dhe Joomla lejojnë përshtatje të madhe dhe zakonisht preferohen për faqet e tregtisë elektronike. Lloji i Lëvizshëm ofron një Përvojë premium CMS, ideale për klientët e ndërmarrjes.

Këtu është një listë e disa nga opsionet më të njohura CMS në dispozicion tani:

 1. WordPress
 2. Drupal
 3. joomla
 4. Magento
 5. Squarespace

Pika për të mbajtur mend kur zgjedhni një CMS

Më poshtë është një listë e faktorëve që mund të dëshironi të merrni parasysh gjatë zgjedhjes së CMS

 • Çmimeve
 • Aftësitë teknike
 • Përshtatje
 • Burimet e sistemit
 • Hartoni ambiciet

Shumë nga CMS-të e tjera të listuara në këtë faqe ofrojnë avantazhet e tyre unike. Disa kërkojnë shumë pak burime të sistemit.

Disa jane kryesisht të drejtuar drejt blogerëve. Të tjerët specializohen në forume ose një veçori tjetër në internet.

Zgjedhja e një CMS për biznesin tuaj

Kur zgjidhni një CMS, së pari vendosni se çfarë është më e rëndësishmja për organizatën tuaj, dhe gjeni mundësinë që i përshtatet këtyre kërkesave.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të kontrolloni që zgjidhja që ju zgjidhni është ende duke u zhvilluar në mënyrë aktive dhe ofron nivelin e mbështetjes që ju nevojitet.

Aplikime Blogimi

Aplikime Blogimi

Le të flasim për Blogging. Nëse nuk jeni të vetëdijshëm për atë që është Blogimi, lexoni më tej për të zbuluar – nëse e dini, atëherë thithni njohuritë shtesë.

Farë është një Blog?

Një blog është një faqe interneti që tregon copa të përmbajtjes së datës, zakonisht në renditje të kundërt kronologjike.

Blogjet mund të jenë përdoret për revista personale, lajme të kompanisë, njoftime organizative, dhe çdo lloj faqe tjetër ku ju duhet të azhurnoni përmbajtjen me informacion në kohë, në mënyrë të rregullt.

Shumica e blogeve gjithashtu ofrojnë mundësinë për të krijuar përmbajtje pa kohë (jo të datës specifike), si faqet Rreth dhe Kontaktit.

Dallimet midis një Blog dhe një CMS

Pse të përdorni një blog mbi një CMS, ose anasjelltas? Shumë sisteme të menaxhimit të përmbajtjes janë gjithashtu platforma të blogezimit, të paktën deri në një farë mase.

Në rastin e WordPress, është një platformë e fuqishme e blogjeve dhe një CMS në një.

CMS-të e tjera kanë tendencë të specializohen në një fushë ose në një tjetër, duke qenë dizajnimi i faqes në internet, forume, e-commerce, etj.

Në ato raste, funksionaliteti i blogeres mund të mos jetë aq i fuqishëm siç do të merrnit me një zgjidhje të veçantë për Blogging.

Nëse do të përdorni WordPress për të pritur faqen tuaj të internetit, përdorni atë për të pritur edhe blogun tuaj. Nëse jeni duke përdorur një CMS tjetër ose thjesht një ndërtues të faqes në internet, një aplikacion i dedikuar për Blogging mund të sigurojë më shumë përsa i përket personalizimit, veçorive dhe përdorshmërisë.

Nëse doni një blog dhe asgjë tjetër, ju mund të mos kenë nevojë për të gjitha kambanat shtesë dhe bilbilat bashkangjitur një CMS.

BlogCMS
Dizenjuar vetëm për BloggingFunksionimi i Blogjeve mund të mos jetë aq i fuqishëm
Mundësi shtesë shtesë për personalizimin e blogutZakonisht nuk ka karakteristika specifike për Blogging
Përkushtuar vetëm për BloggingMund të përfshihen tipare dhe funksionalitete jo-Blogging

Aplikime E-Commerce

Aplikime E-Commerce

Aplikimet e tregtisë elektronike zakonisht ju ofrojnë një dyqan të tërë, duke përfshirë edhe pjesën e përparme të dyqanit, një mjet për të shtuar produkte të reja, duke ngarkuar përshkrimet e produkteve dhe fotot, menaxhimin e inventarit, një procesor pagese dhe më shumë.

Aplikimet e Shportave të Shportave

Aplikimet e shportave të blerjeve zakonisht sigurojnë vetëm një mjet për të ndjekur produktet e zgjedhura, përllogaritjen e çmimit total dhe pranimin e pagesës.

Dallimet midis aplikacioneve të E-Commerce dhe Shportave të Shportave

Pse të përdorni një karrocë blerjeje mbi një aplikacion të tregtisë elektronike? Ju mund të mos keni nevojë për një zgjidhje të plotë për tregtinë elektronike.

Për shembull, nëse jeni duke pritur faqen tuaj përmes një CMS ose HTML të koduar me dorë, mund t’ju duhet vetëm një karrocë për të mbajtur shënimet e porosive dhe për të mbledhur pagesa … mos menaxhoni tërë përmbajtjen e faqes suaj të internetit.

Ndërtuesit e faqeve në internet

Ndërtuesit e faqeve në internet

Ndërtuesit e faqeve në internet lejojnë përdoruesit që me njohuri teknike shumë të kufizuara të publikojnë uebfaqe.

Dallimet midis Ndërtuesit të Uebfaqeve dhe një CMS?

Cili është ndryshimi midis një krijuesi të faqes në internet dhe një CMS? Një ndërtues i faqes në internet bën atë që nënkupton emri. Ajo ndërton faqe interneti. Dhe, zakonisht, është kështu.

Një CMS, nga ana tjetër, ofron një larmi zgjidhjesh në një paketë të vetme. Mund të përdoret për të ndërtuar një faqe në internet, për të krijuar një blog, për të shtuar një forum të përdoruesve, për të pritur një dyqan të tregtisë elektronike, duke përfshirë një galeri fotografish, dhe shumë, shumë më tepër.

CMS më të mëdha përfshijnë qindra dhe madje mijëra shtesa për të ofruar funksionim shtesë.

customizability

Sidoqoftë, edhe CMS-të më të thjeshta janë më të ndërlikuara për t’u përdorur sesa ndërtuesi mesatar i faqes suaj të internetit.

Nëse hosti juaj ofron një ndërtues të uebfaqes, ka të ngjarë që të tërhiqni, çfarë mund të shihni.

Ata tipar tipar disa dhjetëra deri në disa qindra shabllone të personalizueshëm, duke bërë të mundur që të merrni faqen tuaj në internet në pak minuta.

Nëse organizata juaj thjesht ka nevojë për një prani të thjeshtë në internet, një krijues i faqes në internet do të bëjë hile. Nëse keni ndërmend të shtoni veçori shtesë ndërsa rriteni, fillimi me një CMS do t’i bëjë gjërat shumë më të lehta në rrugë.

Instalimi i aplikacioneve në internet

Instalimi i aplikacioneve në internet

Shumë prej aplikacioneve më të njohura në internet janë me burim të lirë dhe me burim të hapur, dhe shumë ofrues të mbajtjes së faqes në internet ofrojnë “instalim me një klik” (ose instalim të thjeshtë) të këtyre aplikacioneve nga paneli i kontrollit të tyre të pritjes.

Instalimi i lehtë është zakonisht siguruar nga një person i tretë-magjistar instalimi si Fantastico, Softaculous ose SimpleScriptts.

Dallimet midis Fantastico, Softaculous dhe SimpleScriptts

Cili është ndryshimi midis Fantastico, Softaculous dhe SimpleScriptts?

Të gjitha këto ofrojnë të ngjashme, të thjeshta instalimet me një klik të aplikacioneve më të njohura në internet. Secili ka përfitimet dhe disavantazhet e veta.

Fantastico

Fantastico dikur ishte udhëheqësi në magjistarët e instalimit, por janë mangësi në aspektin e azhurnimeve, personalizimit dhe mungesës së përputhshmërisë me disa serverë hapën dyert për magjistarët e tjerë me një klikim si Softaculous dhe SimpleScripts.

Softaculous

Softaculous ofron mbi 345 skenare, kontrolle të azhurnimit ditor, funksione rezervë dhe restaurimi dhe klonim instalimesh për aplikacione të koduara me porosi.

SimpleScripts

SimpleScriptts ofron më pak skenare (rreth 70), por prapëseprapë mbështet aplikacionet më të njohura dhe azhurnon skriptet e tyre brenda disa minutave nga publikimi publik për shumicën e aplikacioneve.

Te gjitha keto magjistarët e instaluar ofrojnë përfitime të ngjashme dhe mbështesni aplikacionet më të njohura në internet, dhe për shumicën e njerëzve do të jenë shumë më pak të rëndësishme kur zgjedhin një host të uebit se sa veçori të tjera të tilla si madhësia, gjerësia e brezit, e përbashkëta e përkushtuar, etj.

FantasticoSoftaculousSimpleScripts
50 (Versioni Falas)Skriptet 50 (54 në versionin e paguar)Rreth 70 skenare
Përmirësime më pak se konkurrentëtKontrollet e azhurnimit ditorPërditësimet brenda Minutave
Funksionet e kopjimit / restaurimitFunksionet e kopjimit / restaurimitFunksionet e kopjimit / restaurimit

Përdorime alternative për aplikacione në internet

Përdorime alternative për aplikacione në internet

Më poshtë është një lista e përdorimeve popullore për aplikacione në internet:

 • Faqet e rrjeteve sociale
 • Forumet
 • Galleries
 • Sitet Wiki

Dëshironi të krijoni versionin tuaj të Facebook ose eBay? Ka aplikacione në internet që mund të ndihmojnë në krijimin e rrjeteve sociale ose faqeve të ankandit. Në fakt, ekzistojnë dhjetëra mundësi për secilën nga ato situata.

Ne detajojmë 400+ aplikacione në internet në dhjetëra kategori (ankande, blog, cms, wikis, forume, galeri dhe shumë më tepër). Shfletoni nëpër kategori përmes lidhjeve në krye të faqes.

kupon pritjeje në internet

Po kërkoni një marrëveshje të madhe në pritjet e programeve?
SiteGround – vlerësuar me # 1 nga lexuesit tanë – ofron Softaculous për të gjitha planet e saj të pritjes. Tani për tani ju mund të kurseni deri në 67% në planet e SiteGround. Përdorni këtë lidhje ekskluzive zbritje
dhe merrni online sot.

Aplikimet Pyetjet e bëra më shpesh

 • A i përdor dikush akoma dhomat e bisedave?

  Ndërsa nuk ishin aq të njohura sa dikur, dhomat e bisedave përdoren akoma për një numër qëllimesh.

  Ato kryesisht kanë evoluar në mjetet e biznesit, shpesh të përfshira në menaxhimin e projektit ose aplikacionet CRM për komunikime të menjëhershme brenda një kompanie, ose sitet sociale për grupe me interes të veçantë.

  Dhomat tradicionale të bisedave ekzistojnë akoma për lloje të ndryshme të entuziastëve të sci-fi, prindërit e fëmijëve me nevoja të veçanta, klubet e tifozëve për yjet e filmit dhe grupet e tjera të ngrohtë.

  Ato përdoren gjithashtu brenda bashkësisë me burim të hapur për të ofruar mbështetje dhe diskutime për projektet me burim të hapur.

 • Si e krahason një CRM i vetë-pritur me një CRM të softuerit-si-një-shërbim?

  Me një aplikacion të Shërbimit-si-një-Shërbim (SaaS), mund të prisni të merrni një mbështetje më të mirë (sepse po paguani një tarifë abonimi), mirëmbajtje të rregullt dhe azhurnime automatike.

  Meqenëse ofruesi i SaaS po pret zgjidhjen, ata gjithashtu do të jenë kryesisht përgjegjës për zbatimin e masave të kërkuara të sigurisë.

  Nga ana tjetër, zgjidhjet SaaS shpesh janë dukshëm më të shtrenjta se një CRM që e instaloni veten drejtpërdrejt në serverin tuaj, dhe një CRM i vetë-pritur do të jetë shumë më e lehtë për t’u përshtatur në biznesin tuaj.

 • A nuk përfshijnë shumicën e CMS-ve një galeri fotografish? Cila është pika e një kërkese dytësore?

  Po, shumica e CMS-ve moderne përfshijnë një lloj galerie fotografish, siç bëjnë shumë aplikacione të tjera në internet, dhe shpesh ato janë galeritë me fotografi të njëjta të listuara në këtë faqe.

  Nëse përdorni një CMS për faqen tuaj, përpara se të instaloni një galeri fotografish të veçantë (ose ndonjë nga aplikacionet e tjera të internetit të listuara këtu për atë çështje), sigurohuni që nuk është përfshirë tashmë. Mund të jetë, ose ata mund të ofrojnë një produkt të ngjashëm.

  Nëse nuk përfshihet, mund të jetë në dispozicion si një shtesë. Shtesat kanë tendencë të jenë shumë më të lehta për tu vendosur dhe zakonisht janë krijuar që të përshtaten automatikisht në temën tuaj ekzistuese.

  Nga ana tjetër, nëse keni nevojë të rregulloni galerinë tuaj të fotografive, duke përdorur një version të integruar ose shtesë nuk do t’ju japë lirinë e një instalimi të veçantë.

  Në disa raste, një CMS ose një aplikacion në internet mund të ofrojë mbështetje për një galeri fotografike të veçantë, por do të duhet ta instaloni veç e veç për të përfituar nga kjo veçori.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map