Udhëzues Apache Apache: Filloni me Serverin më të popullarizuar të botës

Disclosure: Mbështetja juaj ju ndihmon të mbani sitin në punë! Ne fitojmë një tarifë referimi për disa nga shërbimet që rekomandojmë në këtë faqe.


Me emrin e respektimit të Fisit Native American, serveri Apache HTTP u krijua si një projekt bashkëpunues dhe përfundoi duke u bërë një nga serverët më të efektshëm të të gjitha kohërave.

Apache u krijua nga kontribues nga e gjithë bota, por projekti filloi me Rob McCool të Qendrës Kombëtare të Aplikimeve Superkompjuterike.

Cila ishte qëllimi i projektit? Për të krijuar një server informatikë të shkallës tregtare që mund të mbështesë çdo program, softuer ose aplikacion, pavarësisht se sa i fuqishëm. Jo vetëm kaq, por Apache-ja ishte menduar të ishte e lirë dhe e hapur për publikun, dhe ajo’s mbeti në atë mënyrë që nga ajo kohë.

Contents

Fillimi

Këtu janë disa burime për të marrë konfigurimin dhe filluan me Apache:

 • Uebfaqja Apache: kjo faqe ofron një udhëzues për fillimin për ata që kurrë nuk kanë punuar me Apache në të kaluarën. ajo’alsoshtë gjithashtu e dobishme për ata që e konsiderojnë veten të ri në ndërtimin e çdo lloji të internetit fare. Udhëzuesi fillon duke mbuluar gjithçka nga klientët në URL; skedarët e konfigurimit në përmbajtjen e faqes në internet. Pasi të ndjeheni rehat me trajnimin fillestar, ju kërkon që të kaloni tek tema më të avancuara, si shkarkimi, instalimi dhe konfigurimi i Apache.
 • Një hyrje në Apache: ky burim nga Tuts + eksploron fillimin me Apache më të thelluar, duke folur për mjetet dhe detajet që bashkohen për të bërë Apache punën.
 • Apache për fillestarët: kjo përshkruan pse duhet të kujdeseni për këtë lloj serveri dhe se si mund të ndihmojë zhvilluesi mesatar kur ndërtoni një softuer të ri. Për më tepër, artikulli shpjegon metodat e njohura për shkarkimin dhe instalimin e serverit.

Konfigurimi themelor

Tani që keni rregulluar renditjen, mund të kaloni në konfigurimin e Apache:

 • Mësoni administratën e serverëve të uebit të Apache: ky kurs nga Udemy hedh një vështrim se si përdoruesit e Linux mund të zgjerojnë njohuritë e tyre me më shumë mundësi vizuale të të mësuarit. Do mësim është i ndarë në një pjesë të ligjëratave me video dhe faqe të shkarkueshme për gjithçka nga hostet virtuale deri te vërtetimi.
 • Skedarët e konfigurimit: ky burim në faqen zyrtare Apache rendit skedarët që do t’ju ndihmojnë të merrni të gjithë konfigurimin e paketës. Pjesa më e mirë e këtij burimi është se si përshkruan atë që bën secila direktivë dhe skedar konfigurimi për lëshimin e serverit, së bashku me të cilat skedarë ju nevojiten për të vendosur direktivat në.
 • Indeksi i Direktivës: nëse ju’nuk jeni aspak të njohur me atë që është një direktivë, ose nëse jeni’d dëshironi të keni një burim të bukur për t’u referuar direktivave më të zakonshme, shikoni indeksin e direktivave në faqen Apache për emrat dhe përshkrimet e secilës prej tyre.
 • Bazat e konfigurimit të Apache: kjo përfshin disa pyetje fillestare që mund të keni, por vlera e vërtetë buron nga mënyra se si disa konfigurime të Apache e quajnë atë Apache2, dhe fakti që këto konfigurime të ndryshme kërkojnë skedarë të ndryshëm.
 • Si të konfiguroni serverin në internet Apache në një UPS Ubuntu ose Debian VPS: I’d rekomandoi që të gjithë nxënësit dhe përdoruesit të kontrollojnë këtë udhëzues. Të dy Ubuntu dhe Debian janë sisteme operative, të ngjashme me atë të Windows ose Mac OS. Prandaj, artikulli shpjegon se si instalimi i skedarëve tuaj të internetit në një server si Apache gjithashtu kërkon një sistem operativ të zbatueshëm si një nga këto. Çfarë’s më e rëndësishmja është hierarkia e skedarëve në Ubuntu dhe Debian, duke parë sesi një konfigurim mund të ndryshojë në mënyrë drastike në varësi të sistemit operativ.
 • Konfigurimi Themelor Apache 2 në Sistemet e ngjashme me Unix: megjithëse një sistem operativ Unix është i lidhur me atë të diskutuar më lart, ai’nuk është një ide e keqe për të marrë parasysh ndërlikimet e secilit sistem. që’pse ky burim dallohet për sa i përket mbulimit të më shumë se një sistemi operativ. Fleksibiliteti dhe fuqia e Apache është zbuluar në artikullin e sistemeve unix-like, sepse flet për kombinime të jashtëzakonshme të skedarëve të konfigurimit për të siguruar që serveri juaj funksionon ashtu siç dëshironi..

siguri

 • Autentifikimi dhe Autorizimi: kjo hyn në lojë kur ju’po përpiqeni të mbroni pasuritë tuaja dixhitale siç janë serveri dhe programet në server. Në thelb vepron si një portier, duke kontrolluar se kush dëshiron të hyjë në server dhe kujt i lejohet qasja. Pjesa e autorizimit të burimit zgjerohet se si ju, webmasteri, mund të vendosni nivele të caktuara të përdoruesit në mënyrë që disa përdorues të kenë qasje në më shumë të dhëna, ndërsa të tjerët janë ose të kufizuara ose plotësisht të mbyllur.
 • Udhëzuesi i Sigurisë dhe Ngurtësimit të Serverëve HTTP Linux Apache: kjo video ka disa pjesë për nevojat tuaja të sigurisë. ajo’një prezantim vizual i temës.
 • 13 Këshilla për Sigurinë dhe Serverin e Ueb Serverit: ky udhëzues ofron detaje më të hollësishme me 13 këshilla për sigurinë dhe forcimin e Apache-ve. Për shembull, disa nga këshillat flasin për fshehjen e disa skedarëve në mënyrë që askush të mos ketë qasje në to jashtë administratorit të internetit. ju’Do të mësoni gjithashtu për paaftësinë e moduleve të panevojshme, azhurnimin e Apache-s në mënyrë të rregullt dhe kufizimin e aksesit për disa përdorues. Të gjitha këto vijnë në ndihmë nëse ju’jeni të vetëdijshëm për Apache-in por nervoz ndaj mbajtjes së pasurive tuaja të sigurta.
 • Këshilla për sigurinë: këto burime në faqen zyrtare Apache japin disa këshilla themelore të sigurisë të shkruara në anglisht të thjeshtë për fillestarin e plotë. Pastaj kalon në artikuj më të detajuar siç është mbrojtja e skedarëve të serverit tuaj në përgjithësi dhe sigurimi që cilësimet e sistemit tuaj nuk janë’t prekshme.
 • Udhëzues i ngurtësimit dhe sigurimit të serverit në internet Apache: ky udhëzues nga Geek Flare prek shumë nga problemet që mund të hasni nga gjëra të tilla si rrjedhje informacioni, injeksione SQL (një formë sulmi që përfshin injektimin e kodit me qëllim të keq në një program,) problemet me autorizimin dhe vërtetimin , dhe me shume. Udhëzuesi ka një tabelë të bukur të përmbajtjeve që çon në informacion të fortë për secilën nga kërcënimet.

prerje-transportim trupash

 • Ndezja e Regjistrimit në HttpClient: prerjet ndodhin kur një listë e aktiviteteve të serverëve është e dokumentuar dhe e ruajtur. Në disa raste mund të mos dëshironi që asnjë prej këtyre aktiviteteve të regjistrohet. Nga ana tjetër, prerjet mund të jenë vendimtare për zhvillimin, mbrojtjen dhe menaxhimin. Ky udhëzues ju ecën përmes procesit të aktivizimit të prerjeve.
 • Ableaktivizoni Logging HttpClient: në flipside, gjithashtu duhet të dini se si të fikni prerjet.
 • Praktikat e regjistrimit: praktikat e duhura të prerjeve përmirësojnë shanset tuaja për sukses, duke marrë parasysh që mund të rrënoni diçka nëse nuk ndiqni hapat e duhur. këtu’s udhëzuesi zyrtar nga Apache.

CGI

 • Ndërfaqja e Përbashkët Gateway (CGI): ka një përcaktim shumë më të ndërlikuar se sa ne’jam gati të shpjegoj Me pak fjalë, ajo’Një pjesë e serverit në internet që merr informacione të paraqitura nga përdoruesi, komunikon me aplikacione të tjera në server, pastaj jep një lloj përgjigjeje në shfletuesin e internetit dhe përdoruesin. Ju mund ta shihni këtë në veprim nëse plotësoni një formular në internet dhe merrni një “Faleminderit” mesazh ne kthim.
 • DIY: Aktivizoni CGI në serverin tuaj Apache: ky artikull ju ecën se si mund të bëhet vetë.
 • Tutorial Apache: Përmbajtja Dinamike me CGI: një listë zyrtare e rregullave për direktori dhe skedarë.

FAQs

Çfarë’një server Apache?

Apache është një server shumë i personalizueshëm dhe i zgjueshëm me pajtueshmëri HTTP / 1.1. Ka një licencë të pakufizuar dhe vazhdimisht po zhvillohet për lëshime të reja të tipareve. Jo vetëm kaq, por tiparet janë ndërtuar me ndihmën e përdoruesve të rregullt, pasi ju mund të paraqisni reagime dhe të raportoni probleme. Kodi i tij i plotë i burimit është një nga arsyet që zhvilluesit shkojnë me Apache, duke marrë parasysh që lejon përshtatjen e moduleve në API.

Disa nga karakteristikat më të zakonshme përfshijnë raporte dhe përgjigje për gabime dhe probleme, shkrime CGI, vërtetim, faqe të mbrojtura nga fjalëkalimi dhe rishkrim të pakufizuar dhe fleksibël të URL-së. Ju gjithashtu mund të konfiguroni hostet virtualë për t’i bërë gjërat më efikase për një rrjet faqesh ose aplikimesh.

A ka ndonjë arsye për emrin Apache?

Serveri Apache u emërua për nder të fisit vendas të Amerikës, të njohur për reputacionin e tyre si luftëtarë të qëndrueshëm. Disa njerëz pretendojnë se kjo’në të vërtetë quhet Apache sepse ajo’s “një copëz” server, për shkak se është duke u ndërtuar duke përdorur skedarë patch. Edhe pse interesante dhe e lezetshme, kjo isn’arsyen pse e quajtën atë Apache.

Çfarë’soshtë kaq e veçantë për Apache-në sa i përket performancës?

Në përgjithësi, Apache’Performanca e rreh nga shumë serverë të krahasueshëm. Kjo do të thoshte, një ekspert në IIS përfundimisht mund ta merrte atë që të performojë më mirë sesa Apache. Sidoqoftë, të bësh një gjë të tillë kërkon një njohuri të nivelit të lartë, kështu që në përgjithësi mund të presësh që Apache të përmbushë pjesën më të madhe të nevojave të tua në drejtim të performancës dhe të mposht konkurrencën shumicën e kohës.

A ka Apache mbështetje që unë mund të telefonoj ose me email?

atje’Nuk ka linjë telefonike ose bisedë live që mund të kontaktoni në mënyrë që të merrni mbështetje për serverin Apache. Sidoqoftë, faqja e mbështetjes Apache ka disa opsione të këndshme si një faqe raportimi për të meta dhe dokumentacioni. Pjesa më e madhe e mbështetjes ofrohet në këtë mënyrë, kështu që don’presin të jenë në gjendje të flasin me një person përmes postës elektronike ose telefonit. ju’Do të duhet të plotësoni pjesën më të madhe të hulumtimit tuaj.

Si mund të hyj në Apache?

Shkarkimi i burimit për Apache mund të bëhet në faqen zyrtare. Kjo faqe ofron shkarkimin së bashku me informacione të hollësishme se çfarë të bëni tjetër.

Cilat janë disa alternativa të serverit Apache?

Dokush mund të hapë serverin e vet të internetit, që do të thotë se ka shumë alternativa për Apache. Disa nga alternativat përfshijnë si më poshtë:

 • nginx
 • Lighttpd
 • kuti çaji
 • Microsoft IIS
 • WPN-XM
 • Hiawatha
 • Cherokee
 • Server i Abyss në internet

Kjo është vetëm një shije e vogël e serverëve të tjerë, pra’Ju rekomandojmë të hulumtoni në mënyrë të plotë opsionet tuaja përpara se të vendosni për një vendim.

Farë duhet të bëj nëse unë’kam probleme?

Kur keni probleme me serverin tuaj Apache, ai’është një ide e mirë për të përshkuar disa teknika themelore të zgjidhjes së problemeve përpara se të raportoni një gabim.

Filloni duke kontrolluar bllokimin e gabimit për të parë nëse Apache ka raportuar ndonjë gjë që mund të shkojë keq me serverin. Shumica e kohës, ju mund të gjeni një gabim që jep informacion të mjaftueshëm për ju për të bërë një ndryshim. Ndonjëherë duhet të kërkoni gabimin për të kuptuar se çfarë po ndodh.

Pas kësaj, shikoni pyetjet e listuara më poshtë në këtë FAQ për të parë disa nga gabimet më të zakonshme. Në këtë mënyrë ju mund të kuptoni se cili është problemi dhe të përshtateni në përputhje me rrethanat.

ajo’s gjithashtu nuk është një ide e keqe për të parë bazën e të dhënave të gabimeve Apache. Nëse problemi juaj tashmë është raportuar, duhet të regjistroheni me raste për të parë nëse ndonjëherë zgjidhet. Ju gjithashtu duhet të kontaktoni posterin origjinal për të parë nëse ato kanë një shkëmbim të postës elektronike’nuk është postuar publikisht.

Grupet e mediave sociale, forume dhe grupet e mbështetjes së përdoruesve janë një vend tjetër ku njerëzit flasin për gabime dhe gabime që ju mund të dëshironi të kontrolloni. Nëse e gjithë kjo nuk arrin të zgjidhë problemin tuaj, raportojeni atë në bazën e të dhënave të gabimeve.

Happensfarë ndodh nëse marr spam nga Apache?

Përgjigja e shkurtër për këtë është se ju’ka të ngjarë të mos merrni spam nga serveri Apache. Shumë përdorues mendojnë se për shkak se spam është gjurmuar përsëri në një faqe në internet duke përdorur Apache, ajo menjëherë mund t’i atribuohet në server. Sidoqoftë, kjo’nuk është rasti. Në fakt, asnjë spam marketing nuk bashkëngjitet kurrë dhe dërgon nga serveri Apache.

Doesfarë do të thotë referenca e papërcaktuar për gabimin “__inet_ntoa”?

Kjo zakonisht ndodh kur instaloni BIND-8. Do të thotë që ju ndoshta keni një konflikt midis bibliotekave dhe skedarëve të përfshirë. Për të zgjidhur problemin, sigurohuni që përdorni vetëm skedarët dhe bibliotekat e përfshira që erdhën së bashku me sistemin tuaj. Pas kësaj, shkoni te skedari juaj i Konfigurimit dhe shtoni shtojcën në linjën EXTRA_LDFLAGS. Rerun Konfiguro pas kësaj dhe ju duhet të jeni mirë.

Doesfarë do të thotë gabimi “konfigurimi dështoi për srclib / apr”?

E vetmja herë kur shfaqet ky gabim është kur ju’po punoni me Apache 2.4 ose më vonë. Bërja e një ndërtese me-me prill-të përfshirë ngrihet ndonjëherë këtë gabim. Për ta rregulluar atë, mund të shkarkoni tarballin * -deps për lëshimin kryesor. Pastaj vendoseni në të njëjtin drejtor.

Si t’i trajtoj gabimet e përpilimit të GCC?

Apache nuk arrin të ndërtojë kur të dhurosh’plotësoni disa detyra me GCC. GCC lidhet me sistemin operativ që përdoret, kështu që kur bëni një azhurnim në sistemin tuaj operativ gjithashtu duhet të rindërtoni GCC.

Farë do të thotë gabimi “setgid: argument i pavlefshëm”?

Ky gabim shfaqet në dy raste. E para përfshin direktivën e Grupit. Ju mund ta gjeni direktivën e Grupit në konf / httpd.conf. Direktiva e Grupit duhet të emërojë një grup që ndodhet në skedarin / etj / grupi. Arsyeja tjetër që ndodh është kur një numër negativ përdoret në direktivën e Grupit. Për shembull, mund të keni diçka si Grupi # -2, i cili nuk është në rregull dhe do t’ju japë një gabim. Shumica e kohës ju duhet të rrinë me një emër grupi në vend të një numri në mënyrë që të mos ndodhë kjo.

Doesfarë do të thotë gabimi “httpd: nuk mund të vendosë opsionin e fajit TCP_NODELAY”?

Ky gabim pothuajse gjithmonë ndodh kur klienti është shkëputur në një pikë. Më së shpeshti, ndodh kur klienti shkëputet diku para se Apache të thërriste setockopt () për lidhje. Kjo domosdoshmëri’ndodh që shpesh.

Doesfarë do të thotë gabimi “rivendosja e lidhjes nga kolegët”?

atje’s’ka pse të shqetësoheni nga kjo mesazh pasi paraqitet mjaft shpesh. E gjithë kjo do të thotë është se klienti e ndërpreu lidhjen para se të vendoset lidhja. Për shembull, klienti do të shtyjë butonin Stop para lidhjes, duke ju dërguar një gabim. E gjitha varet nga koha e reagimit të faqes suaj, kështu që nëse keni një sit të ngadaltë, atëherë mund ta shihni këtë gabim më shpesh. ajo’në thelb një mesazh që ju tregon njerëzve don’keni durimin të uleni përreth dhe të prisni që faqja të ngarkohet.

Si mund të hyj në skedarin Dump?

Vendndodhja e skedarit Dump është në drejtorinë ServerRoot. Ju gjithashtu mund ta ndryshoni këtë vendndodhje duke rregulluar direktivën CoreDumpDirectory. Në parim, ju do të jeni në gjendje të zgjidhni ndonjë direktori tjetër nëse e mendoni’s më i përshtatshëm për ju.

Doesfarë do të thotë “Nuk mund të përcaktojë emrin e hostit. Përdorni direktivën e ServerName për ta vendosur manualisht. ” mesazhi do të thotë?

Ky është një nga gabimet më të kuptueshme, pasi ai ju tregon saktësisht se çfarë do të thotë. Në thelb, serveri Apache mund’t kuptojm emrin e hostit pr sistemin tuaj.

Për të rregulluar këtë ju duhet të shkoni në skedarin confhttpd.conf dhe të gjeni vargun e quajtur ServerName. Qëllimi është të sigurohet që atje’anshtë një direktivë e pakomplikuar si localhost e serverit.

Kur të arrini në këtë vendndodhje keni dy mundësi: Për të krijuar një të ri nëse nuk e bëni’keni një ose korrigjoni problemin. ajo’s gjithashtu nuk është një ide e keqe për të parë nëse Windows ka aktivizuar DNS. Kjo mund të bëhet në zonën e konfigurimit të TCP / IP të panelit tuaj të kontrollit të Mundësive të Internetit ose zonës së Rrjetit.

Pasi të keni përfunduar këtë proces të aktivizimit të DNS tuaj, rinisni serverin për të parë nëse ai ka funksionuar.

Doesfarë do të ketë ndodhur “Gabimi i sistemit 1067. Procesi përfundoi papritur. ” mesazhi do të thotë?

Siç mund ta shihni, ky është një nga mesazhet më gjenerikë, por përfshin faktin që serveri juaj në internet nuk arriti të fillojë siç duhet. Arsyeja varet nga ju për ta kuptuar. Për ta bërë këtë, shkoni te Dritarja DOS dhe ekzekutoni urdhrat e mëposhtëm:

c: cd "Skedarët e programitApache Group" apache

Nëse një shpejtë’kthehu, shtyj Kontrolli-C për të dalë nga Apache. Ndonjëherë mund të kontrolloni regjistrin e gabimeve Apache për të gjetur zgjidhje gjithashtu.

Doesfarë do të thotë “administratori: jo një FDN i vlefshëm: …” gabim do të thotë?

Një gabim si kjo ndodh kur përdorni shpërndarjen SuSE, sepse mjetet e vërtetimit të palëve të treta janë aktivizuar si parazgjedhje. Problemi është se ata ndërhyjnë në Apache, duke detyruar vërtetimin e rregullt të mos funksionojë.

Fiksimi kryesor përfshin të shkoni tek /etc/httpd/suse_addmodule.conf dhe /etc/httpd/suse_loadmodule.conf dhe të komentoni të gjitha modulet që ju dhuroni’keni nevojë Me pak fjalë, shpëtoj nga modulet që nuk janë’kërkohet që serveri të funksionojë siç duhet.

Pse jam une’Kam probleme për të drejtuar një numër të caktuar të hosteve virtualë?

Kjo ndodh më shpesh kur hasni kufizime të burimeve në sistemin tuaj operativ. Për shembull, kufiri për çdo proces për përshkruesit e skedarëve është një arsye e zakonshme që hostet virtualë të dështojnë. Shumica e kohës, ju fituat’merrni një mesazh gabimi përshkrues për këtë, ose keni fituar’merrni një në të gjitha. nëse ti’d dëshironi ta rregulloni këtë problem, ekzistojnë disa zgjidhje:

Filloni duke gjetur direktivat tuaja Ndëgjoni dhe zvogëloni numrin e direktivave që keni. Shumicën e kohës ju dhuroni’Keni nevojë për ndonjë prej këtyre direktivave të Dëgjo, pasi Apache tashmë dëgjon adresat në portin 80.

Disa nga zgjidhjet e tjera përfshijnë zvogëlimin e sasisë së skedarëve log në server dhe rritjen e numrit të përshkruesve të skedarëve.

A ka ndonjë mënyrë për të shtuar shfletuesit dhe referuesit në regjistrin tim?

Ju keni disa mundësi kur bëhet fjalë për plotësimin e këtyre detyrave. E para përfshin përpilimin e modulit mod_log_config në konfigurim. Ju duhet të përdorni direktivën CustomLog kur e bëni këtë.

Ju keni mundësinë që të regjistroni informacionin shtesë brenda skedarëve të tjerë përveç regjistrit të transferimit ose të përdorni të dhënat që janë shkruar tashmë.

unë’Unë përpiqem të hyj në një drejtori, por unë’po marr një mesazh “të Ndaluar”. Çfarë është kjo?

Më shpesh sesa jo, mund ta gjurmoni këtë në një nga dy arsyet. E para është sepse lejet e sistemit tuaj të skedarëve nuk po e lejojnë përdoruesin / grupin të funksionojë në Apache. Për shkak të kësaj, Apache mund’t hyr në skedarët e duhur.

Nga ana tjetër, mund të jetë për shkak se konfigurimi juaj Apache ka kufizime që bllokojnë hyrjen e skedarëve. Ju mund të shikoni informacionin e mohuar të lejes për të parë nëse lejet e skedarit janë në gabim.

Asnjë nga skedarët e mi të analizuar nuk po mbahet i fshehur. Ndihmë!

Cache ndodhin duke krahasuar çfarë’është duke u dorëzuar nga serveri me kokën e Modifikuar të Fundit. Skedarët tuaj të analizuar don’t merrni cached kur moduli caching mund të’të kuptoj nëse një dokument ka ndryshuar apo jo.

Shumicën e kohës ju mund ta zgjidhni këtë duke gjeneruar një kokë skaduese. Ndonjëherë gjithçka që ju duhet të bëni është të përdorni mekanizmin XBitHack Full për t’i thënë Apache-s të dërgojë kokën e Modifikuar të Fundit në varësi të kohës së modifikimit.

Pse kam probleme që kufizoj hyrjen nga hosti ose emri i domain?

Më shpesh ju mund ta rregulloni këtë problem duke shtuar HostnameLookups Dyfish në konfigurimin tuaj. Zbulojmë se kjo ndodh kur ju ose keni një problem hartografik në regjistrimin DNS ose keni verifikim dhe kontroll të mundimshëm në serverin tuaj Apache. Për secilën prej tyre, mund të kontrolloni informacionin e origjinës dhe të rregulloni konfigurimin tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map